Μετάβαση στο περιεχόμενο

«ΦΑΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΟΚΡΑΤΙΑ»: Το νέο καυστικό και σπαρταριστό κόμικ για την «κατάντια» της μοντέρνας μουσικής [?, zougla.gr, 12/11/2019]


germanicus

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6342 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

2766327.jpg

 

Ένα νέο κόμικ, το οποίο στηλιτεύει καυστικά τη δημιουργία ορισμένων «fake» - και θλιβερών θα προσθέταμε - προτύπων στην ελληνική μουσική βιομηχανία, εκδόθηκε μόλις και θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη έκθεση κόμικ «ATHENS CON», στις 30 Νοεμβρίου. 

 

Πρόκειται για το κόμικ «ΦΑΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΟΚΡΑΤΙΑ», το οποίο ξεφυλλίζοντας κι απολαμβάνοντας το καυστικό του χιούμορ, αναγνωρίζουμε «συμπτωματικές» καταστάσεις και πρόσωπα του σήμερα, σαν και αυτά που για κάποιον ακόμα πιο θλιβερό λόγο, τιμώνται ακόμα και με εκατομμύρια views στο youtube...

 

image.jpg

 

Όπως αναφέρουν στο δελτίο Τύπου οι δημιουργοί: 

 

«Η έλλειψη ειλικρίνειας και η δημιουργία πλασματικών εικόνων αποτελεί χαρακτηριστικό του Έλληνα καθώς λατρεύει και να πράττει και να λατρεύει τις συγκεκριμένες καθημερινές παθογένειες. Τη δεκαετία του 80 ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και τιτάνιος Ανδρέας γόνος οικογένειας με υψηλό κοινωνικό status χόρευε ζεϊμπέκικα για να ταυτιστεί και να πείσει το λαό ότι είναι ένας από αυτούς, καθώς ζει ως πρώιμος φασέος τiς ίδιες φάσεις μαζί τους.

 

Από την άλλη ο θρυλικός Κωνσταντίνος Καραμανλής προερχόμενος από τις ταπεινές Σέρρες, ήθελε να πείσει με τις παρτίδες golf και τον τρόπο ζωής του τους πλουσιοπάροχους και βισματικά εξαρτημένους ψηφοφόρους της Νέας Πλουτοκρατίας ότι είναι ευγενής και ο πρώτος και καλύτερος. Μετά από περίπου 40 χρόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η μουσική έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το hip hop σε όλες του τις μορφές παράγει τους νέους λαϊκούς ήρωες.

 

Έτσι, προσαρμοστήκαμε. Οι φασέοι mc’s ενωμένοι σε συνδικαλιστικά παρεάκια που φέρουν την πραγματική αλήθεια που αν δεν την ακολουθείς θα σε λιντσάρουν τα οπαδά και δε θα δεις φασεϊκό φεστιβάλ ούτε με κιάλι, ευαγγελίζονται πως δεν έχουν μια, ενώ στην πραγματικότητα χέζονται στο τάλαρο. Οι τράπερς από την άλλη ως παιδιά προερχόμενα από δύσκολα εφηβικά χρόνια και επικίνδυνες γειτονιές, διαφημίζουν τα υπέρογκα πλούτη τους μη έχοντας το τίποτα γιατί και αυτό νοικιασμένο θα είναι για τις ανάγκες κάποιου κλιπ. Έτσι η έμπνευση έπαιξε μπάλα σαν τον Χατζηπαναγή από μόνη της και η ιδέα του ΦΑΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΚΡΑΤΙΑΣ πήρε σάρκα και οστά ξεκοκαλισμένου κοτόπουλου από σουβλατζίδικου στο κέντρο της Βραυρώνας.

 

Πρώτα οπτικοποιήθηκε και ηχογραφήθηκε μέσω των τραγουδιών και videoclip του Σέξπυρ «Νιώθω έντομα» με αναφορές στο φασεϊσμό και του «CHERNOBYL» με αναφορές στην Τραποκρατία και ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή και εικονογράφηση του κόμικ «ΦΑΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΟΚΡΑΤΙΑ» σε κείμενα Σέξπυρ και εικονογράφηση και επιμέλεια παραγωγής του Θοδωρή Παπαδημητρίου. Στο κόμικ αυτό τους ήρωες αποτελούν ο φασέος mc ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΟΓΚΟΣ, ο τράπερ SHIT BOY και οι έφηβοι MC Γιωργάκης και Soula Οfficial οι οποίοι εμπλέκονται σε καταστάσεις που πολλοί θα γελάσουν, θα ταυτιστούν, θα τσαντιστούν αλλά και θα αφυπνιστούν συνάμα.

 

image (1).jpg

 

Μπορείτε να γίνετε μάρτυρες της κατάστασης και κάτοχοι του εν λόγω πονήματος είτε στην επίσημη παρουσίαση του στις 22 Νοεμβρίου στα UNDERGROUND STUDIOS στο Περιστέρι (Εθν. Μακαρίου 17) είτε στην μεγαλύτερη έκθεση ποπ κουλτούρας ATHENS CON από της 30 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου στο γήπεδο TAEK WO DO στο Φάληρο. Σας περιμένουν οι καλλιτέχνες και οι φίλοι τους και το κόμικ  και στα δύο καλέσματα με ανυπομονησία και διάθεση γνωριμίας.

 

image (2).jpg

 

===

:cheers5: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Valtasar changed the title to «ΦΑΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΟΚΡΑΤΙΑ»: Το νέο καυστικό και σπαρταριστό κόμικ για την «κατάντια» της μοντέρνας μουσικής [?, zougla.gr, 12/11/2019]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.