Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 282 [Πλάσματα του σκότους]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4194 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

mm282-960x600-thumb-large.thumb.jpg.d49ae93d6f5ffcc9a02f0d0de072b967.jpg

 

4 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

  • ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ
    ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΑΝΑΚΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ
  • ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ
    Η ΕΥΡΕΣΗ ΜΙΑΣ ΗΣΥΧΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΗΡΕΜΙΑ
  • ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΦΕΥΡΕΤΩΝ
    Ο ΚΥΡΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ, ΩΣΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ
  • ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
    Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΓΚΟΛΦ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΚΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου (Νο. 282)

 

Η προεπεικσκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Επεξεργασία από Kriton
  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Η θρυλική σειρά του “Άρχοντα των μάγων” επιστρέφει, στις σελίδες του περιοδικού κι αυτή την φορά κρύβει μία πολύ δυνατή ιστορία. Η αγαπημένη μας ομάδα έχει να αντιμετωπίσει τα μοχθηρά “Πλάσματα του σκότους”. Η ιστορία ξεκινάει μέσα σε μία ζοφερή κατάσταση, καθώς ένας σατανικός μάγος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μαζέψει όλη την μαγεία που υπάρχει στα βασίλεια. Εν μέρει, δείχνει να το πετυχαίνει. Ο στρατός του λεηλατεί χωριά και “ρουφάει” όλο το χρυσαλάβαστρο, ενώ παράλληλα οι γνωστοί μάγοι (από την μεριά των καλών) έχουν χάσει τις μαγικές ικανότητές τους. Ο Ντόναλντ κι ο Γκούφυ ζουν κρυμμένοι κι ανίσχυροι, ο Μίκυ είναι εξαφανισμένος (και εικάζεται ότι είναι νεκρός) και προσπαθούν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. Η ελπίδα, όμως δεν φαίνεται να έχει σβήσει. Οι φίλοι μας θα επανενωθούν και με την βοήθεια ανέλπιστων συμμάχων, θα ριχτούν στην μάχη, την έκβαση της οποίας θα την μάθουμε στο επόμενο τεύχος. :) Τα δύο πρώτα μέρη της ιστορίας μού άφησαν θετικότατες εντυπώσεις. Μετά την χλιαρή “Αυγή”, εδώ έχουμε μία πλοκή με περισσότερο ενδιαφέρον. Ο συγγραφέας φροντίζει να “καταστρέψει” προσωρινά ολόκληρο το οικοδόμημα της σειράς και να φέρει τους πρωταγωνιστές σε δεινή θέση, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αγωνία των αναγνωστών, εξάπτοντας ταυτόχρονα και την περιέργειά τους. Στο πρώτο μισό, λοιπόν, της ιστορίας γίνεται η έκθεση του προβλήματος, στην συνέχεια η επανένωση της ομάδας κι έπειτα η προετοιμασία για την μάχη. Ας ελπίσουμε ότι το δεύτερο μισό θα είναι εξίσου καλό. :) Να επισημάνουμε ότι το κωμικό στοιχείο δεν έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στην ιστορία. Καλύτερα, κατά την ταπεινή μου άποψη. Σχέδιο, χρώματα και ιδίως μερικά δισέλιδα καρά, ήταν πανέμορφα, αλλά φώναζαν από μακριά “βάλτε μας σε μεγαλύτερο μέγεθος περιοδικό”. :P Τι ωραία που θα έδειχνε η ιστορία στο ΚΟΜΙΞ!!! :hug2:

 

Θα αφήσουμε τον κόσμο του “Sword & Sorcery” και θα μεταφερθούμε στην Παλαιολιθική εποχή, στην ιστορία “Ψάχνοντας σπίτι”, όπου ο φίλος μας ο Ντόναλντ δεν μπορεί να βρει ησυχία στον οικισμό που έχει επιλέξει να ζήσει. Οι υπόλοιποι γείτονές του είναι πολύ ενοχλητικοί κι έτσι αναγκάζεται να ζητήσει τις υπηρεσίες του θείου Σκρουτζ, ο οποίος είναι μεσίτης...σπηλιών. :P Εκείνος του προτείνει διάφορα καταλύματα, τα οποία στην αρχή φαίνονται κελεπούρια, αυτό όμως αποδεικνύεται ότι είναι μόνο η πρώτη εντύπωση. Οι συγκυρίες, αλλά και η μεγάλη ατυχία του Ντόναλντ, θα τον φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση. Το σενάριο το βρήκα συμπαθητικό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Η πλοκή είναι μία αλληλουχία από χιουμοριστικά γκαγκ, που κάνουν τον αναγνώστη να χαμογελά με τα παθήματα του πρωταγωνιστή. Αυτή η τακτική θα υπάρξει μέχρι το φινάλε, το οποίο είναι εξίσου κωμικό και ταυτόχρονα έξυπνο. Γενικά είναι μία ευχάριστη υπόθεση, αλλά μία που διαβάζεται και μία που ξεχνιέται. Το σχέδιο το βρήκα παραστατικό, αλλά δεν ξέφευγε από την μετριότητα.

 

Ακόμα μία “Μονομαχία εφευρετών” ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στην Λιμνούπολη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, ο Δήμος διοργανώνει το φεστιβάλ εφευρέσεων, στο οποίο εκλέγεται νικητής όποιος εφευρέτης δημιουργήσει μία ευφάνταστη συσκευή, όχι απαραίτητα χρήσιμη. Τα τρία ανιψάκια επισκέπτονται το εργαστήριο του Κύρου για να δουν την φετινή του δημιουργία, αλλά απογοητεύονται, όταν τους πληροφορεί ότι δεν θα συμμετάσχει λόγω φόρτου εργασίας. Κάποια στιγμή, διαβάζουν στην εφημερίδα ότι ένας μυστηριώδης εφευρέτης (που δεν είναι από τα μέρη τους) έχει κάνει την εμφάνισή του κι ετοιμάζεται να λάβει μέρος στο φεστιβάλ. Αφού τον επισκεφτούν, θα διαπιστώσουν με έκπληξη ότι είναι τρομερά ταλαντούχος κι ότι έχει την νίκη στο τσεπάκι του. Λέτε να αρχίσει να τρέμει ο θρόνος του αγαπημένου μας Κύρου? :wow::thinking: Όμορφο σενάριο, το οποίο έχει μία υπόθεση στρωτή, αλλά μένει στην μνήμη λόγω του τελείως ανατρεπτικού και πανέξυπνου τέλους του. Τις εφευρέσεις που παρατίθενται δεν θα τις έλεγα σουρεαλιστικές. Περισσότερο ταιριάζει η λέξη θεότρελες. :P Γενικά δεν είναι μία ιστορία από το πάνω ράφι, αλλά κατάφερε να μου κινήσει το ενδιαφέρον. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

Και θα τελειώσουμε με μία, αθλητικού περιεχομένου, ιστορία, η οποία φέρει τον τίτλο “Το πενταπλό τουρνουά”. Ο Ντόναλντ έχει βρει την χαρά του αθλητισμού στο γκολφ. Κάθε λίγο και λιγάκι, παίρνει τα τρία του ανιψάκια σαν βοηθούς του και πηγαίνει για να παίξει, δυστυχώς χωρίς να έχει μεγάλη επιτυχία. Κάποια στιγμή, ένα φάλτσο χτύπημα θα σταθεί αφορμή να γνωριστεί με έναν καλοκάγαθο πλούσιο και παλαίμαχο παίκτη του γκολφ, ο οποίος τον συμπαθεί, εκτιμά τις φιλότιμες προσπάθειές του και προτίθεται να τον εκπαιδεύσει να γίνει καλός παίκτης. Με σκληρή προπόνηση, ο φίλος μας γίνεται δεινός παίκτης, κερδίζει πολλούς και δύσκολους αντιπάλους και μικρά τουρνουά. Τότε ο μέντοράς του θα τον πείσει να λάβει μέρος στο Πενταπλό Τουρνουά, έναν δύσκολο κι επίπονο αγώνα, στον οποίο μόνο οι ικανοί γκόλφερς μπορούν να διακριθούν. Θα τα καταφέρει ο πρωταγωνιστής να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο? Πρόκειται για μία συμπαθητική ιστορία, που εκθειάζει τις αρετές του πρωταγωνιστή και κοιτάει να καλύψει επιμελώς το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του. Η πλοκή κυλάει κλιμακωτά και περνάει το μήνυμα ότι με κόπο και υπομονή όλα είναι εφικτά. Το φινάλε πατάει στην Γη, δεν έχει την κλασική happy ή not happy κατάληξη όσον αφορά τον στόχο και προσφέρει ανάμεικτα συναισθήματα στον αναγνώστη. Μπορούμε να πούμε στα σίγουρα, όμως, ότι πιο πολύ το κύπελλο κέρδισε τον Ντόναλντ. ;) Γενικά είναι μία πολύ γλυκιά δουλειά. :) Το σχέδιο μού άρεσε.

 


:beer: 

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33963
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #282 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Από το βασιλικό σκάνερ του πολυλατρεμένου και αξιαγάπητου βασιλέα!!! @Βασιλεύς των κόμικς :respect:)

tn_MIKYMAOUSE_0282.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Πλάσματα του σκότους" (Α' μέρος).


Η ευημερία του κόσμου τον μάγων είναι πλέον μακρινή ανάμνηση.

Είναι ρημαγμένος και γεμάτος ξηρασία. Οι μέρες της ευημερίας και της χαράς έχουν πλέον περάσει. Μία μοναχική νυφίτσα καταφέρνει να βρει κάτι φρέσκο να φάει. Φρούδες ελπίδες. Οι δυνάμεις του σκότους κάνουν την εμφάνιση τους. Δύο από τους τρεις όμως είναι εκεί και θα τον σώσουν. Πίσω στο καταφύγιό τους αναπολούν τα περασμένα.



Ο κόσμος ευημερούσε. Είχαν μόνο της απλές καθημερινές τους έγνοιες. Μέχρι που μία καινούρια απειλή εμφανίστηκε. Οι λαοί έβαλαν πέρα τις διαφορές τους και εννώθηκαν μπροστά στον κοινό κίνδυνο. Μάγοι άξιοι και ικανοί αντιστάθηκαν γενναία. Δυστυχώς όμως ο εχθρός έβγαλε το μυστικό του όπλο. Την μαγεία της ψευδαίσθησης. Το τέλοο δεν άργησε να έρθει. Ερημιά και λειψυδρία παντού.

Οι δύο εναπομείναντες παρά τις αμφιβολίες του ενός δε παύουν να πιστεύουν και να ελπίζουν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη μαγεία. Ο πρώτος της τριάς σαν άλλος φοίνικας επιστρέφει από τις στάχτες του. Αντιμετωπίζοντας θαρραλέα τον εχθρό που εισέβαλλε στο φτωχικό καταφύγιό τους. Μαζί με την ελπίδα και την αισιοδοξία επέστρεψε και η μαγεία. Οι τρεις μάγου ενωμένοι πλέον θα ανακαλύψουν τι κρύβουν τα μαύρα σύννεφα που βρήκε καταφύγιο ο αντίπαλός τους.



"Πλάσματα του σκότους" (Β' μέρος).

Φίλοι και εχθροί ενώνονται μπροστά στον κοινό εχθρό και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα τρέφουν τις ελπίδες τους. Η αισιοδοξία και η μαγεία επέστρεψε. Εννωμένοι πια είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό τους!!!

"Ψάχνοντας για σπίτι."

Ο Ντόναλντ της προ'ι'στορικής περιόδου ψάχνει μία ήσυχη σπηλιά για να μείνει. Απευθύνεται λοιπόν στο μεσιτικό γραφείο του Σκρουτζ.

"Μονομαχία εφευρετών."

Το φεστιβάλ εφευρετών πλησιάζει αλλά ο Κύρος δε βρίσκει πλέον λόγο να συμμετάσχει. Μέχρι που εμφανίζεται ένας ικανότατος αντίπαλος.

"Το πενταπλό τουρνουά."

Ο Ντόναλντ πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του στο γκολφ συμμετέχοντας στο πιο δύσκολο τουρνουά του αθλήματος.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Απολαύσαμε τα δύο πρώτα υπέροχα μέρη μία πανέμορφης ιστορίας. Σχέδιο και σενάριο υπέροχο με τα ολοσέλιδα καρέ να είναι σκέτη... μαγεία!!! Μου αρέσει που φίλοι και εχθροί αφήνουν στην άκρη τις διαφορές τους για το κοινό καλό!!! Οι "Άρχοντες των μάγων" είναι από τις καλύτερες σειρές που έχουν βγει!!!

Αρκετά καλή η προ'ι'στορική αναζήτηση καταλύματος του Ντόναλντ. Αν και θεωρώ ότι δε χρειαζόταν τόσες σελίδες. Πολύ καλή η επόμενη ιστορία με τα ανηψάκια και τον Κύρο. Η διπλή ανατροπή στο τέλος κάνει την διαφορά και της δίνει πόντους!!! Το τεύχος κλείνει με μία απολαυστικότατη ιστορία αθλητικού τύπου!!! Που το τέλος της δικαιώνει επάξια τον πρωταγωνιστή της.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Πλάσματα του σκότους" (Α' και Β' μέρος).
2. "Το πενταπλό τουρνουά."
3. "Μονομαχία εφευρετών."
4. "Ψάχνοντας σπίτι."

9.5/10!!!
Σχεδόν άριστο τεύχος με απειροελάχιστα ψεγάδια!!! :D

:hop::hop::hop:
  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33864
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Το πενταπλό τουρνουά είναι μια ιστορία που βγάζει στο τέλος τον Ντόναλντ που καμιά φορά θέλουμε να βλέπουμε. Γλυκό, υπεύθυνο, καταφερτζή και όχι γκαφατζή. Ξεχώρισε σαν ιστορία.

Η δε ιστορία με τους μάγους έχει πολύ βαρύγδουπη υπόθεση για να περνάει στο ντούκου με τέσσερις μικρές ιστορίες. Δηλαδή είχαμε μια ολόκληρη σειρά ιστοριών για το τουρνουά και 4 ιστορίες για την καταστροφή του κόσμου??? Λίγο ξεπέτα η όλη φάση. Για μια πολύ ωραία ιστορία btw

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.