Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 277 [Τα αυτιά που κυρίευσαν το Μίκυ Σίτυ]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm277-960x600-thumb-large.thumb.jpg.4af8b09b996ad7093112556c02a14f64.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΙΚΥ ΣΙΤΥ
  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΙΚΥ ΣΙΤΥ ΦΟΡΑΝΕ ΑΥΤΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΜΙΚΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
 • ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΗΡΕΜΙΑΣ
  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΜΠΑΞ
 • ΟΙ ΑΤΣΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΕ
  ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΤΖΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΚ, ΟΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ
 • ΝΑΥΑΓΟΙ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΑΥΑΓΕΙ Σ' ΕΝΑ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ ΦΕΘΡΥ
 • ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΣΠΑΝΙΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ
  Ο ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου (Νο. 277)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προς στιγμήν τρόμαξα, διότι νόμισα ότι η ιστορία με τον Τζούνιορ ήταν το μυστικό των γιγάντιων μανιταριών, που το έχει ήδη δημοσιεύσει η Καθημερινή. Ευτυχώς, εκτός από τα funghi υπάρχουν και τα porcini, οπότε δεν άρχισαν τις αναδημοσιεύσεις!

Edited by Kriton
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

kx0211.jpgmmb0277.jpg?w=292&h=300

 

Ο δάσκαλος ηρεμίας περιέχει ένα μικρό φόρο τιμής στον Romano Scarpa, καθώς ο Cavazzano αναπαράγει στη δωδέκατη σελίδα τής ιστορίας ένα καρέ από την πρώτη σελίδα από το μυστήριο των παστών γαρίδων. Προσέξτε και τα αρχικά RS στο κάδρο τής εκδοχής τού Cavazzano.

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #277 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον πολυαγαπημένο @Βασιλεύς των κόμικς).


tn_MIKYMAOUSE_0277.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Τα αυτιά που κυρίευσαν το Μίκυ Σίτυ.

Όλοι έχουν συγκεντρωθεί για την μεγάλη παρουσίαση.

 

Η εταιρία "Απολύτως απαραίτητο πρόκειται να λανσάρει ένα νέο προ'ι'όν. Τα προ'ι'όντα της κάνουν θραύση στην αγορά και όλοι ανυπομονούν. Κανείς δε ξέρει τι είναι και όλο το Μίκυ Σίτυ συγκεντρώθηκε για να μάθει. Ο καθηγητής Χάι Τεκ παρουσιάζει στο συγκεντρωμένο πλήθος τα Αυτιά Επαυξημένης Πραγματικότητας. Μία συσκευή σαν καπέλο με την οποία μπορείς να επικοινωνήσεις με οποιονδήποτε και είναι ίδιο με το κεφάλι του Μίκυ. Γίνονται ανάρπαστα και όλοι τα χρησιμοποιούν... Από τον Γκούφυ και την αστυνομία της Λιμνούπολης μέχρι και την Μίννι με τις φίλες της. Μόνο τον Μίκυ δεν έχει παρασύρει η τρέλα.

 


Ο Μίκυ εξ' άλλου από μικρός είχε θέμα με τα... μεγάλα αυτιά του που τον πρόδιδαν. Μέχρι που λαμβάνει δώρο ένα ζευγάρι στο σπίτι του και εγκαθίσταται μόνο του στο κεφάλι του αφού ο ίδιο αδιαφορεί. Υπνωτίζεται αλλά ο Πλούτο τον σώνει καταστρέφοντας τα αυτιά. Έντρομος βγαίνει έξω και βλέπει όλο το Μίκυ Σίτυ υπνωτισμένο. Το ακουλουθεί και  πηγαίνουν ξανά όλοι εκεί που έγινε η παρουσίαση. Ο Χάι Τεκ ,συμμαθητής του Μίκυ, ετοιμάζεται μέσω των συνεργών του να ξαφρίσει όλο το Μίκυ Σίτυ. Λογαριάζει όμως χωρίς τον Πλούτο που του επιτίθεται. Ο Μίκυ με έναν εκνευριστικό θόρυβο αφυπνίζει τους συμπολίτες του. Ο Χάι οδηγείται στην φυλακή. Η τεχνολογία κάνει θαύματα αλλά δε μπορεί να ξεπεράσει τα μοναδικά αυτιά του όπως παραδέχεται και ο ίδιος.

 

 


"Δάσκαλος ηρεμίας."

Ο Ντόναλντ έγινε ο παράδειγμα ψυχραιμίας προς μίμηση... Τόσο πολύ που όλοι τρέχουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά του.

"Οι Ατσίδες με τα μπλε."

Μία ιστορία με σταυροδρόμια με τον Νταμάρη και τον Χειροπαίδαρο...

"Ναυαγοί στο πουθενά."

Ο Ντόναλντ ναυαγεί με τον Φέθρυ σε ένα ερημονήσι και προσπαθούν να επιβιώσουν...

"Το κυνήγι του σπάνιου θησαυρού."

Η Μπουμπού διδάσκει τον Τζούνιορ πώς να μαζεύει μανιτάρια ώστε να νικήσει στον τοπικό διαγωνισμό.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Αρκετά ενδιαφέρουσα και με πληροφορίες από το παρελθόν η "κεντρική" ιστορία του τεύχους. Σίγουρα ο Μίκυ έχει πρωταγωνιστήσει και σε καλύτερες περιπέτειες. Την συγκεκριμένη όμως την βρήκα αρκετά καλή και με σενάριο που σου κρατάει το ενδιαφέρον. Πολύ καλή και η παρέμβαση του Πλούτο.

"Η εύθραυστη δεξιοτεχνία" του Ντόναλντ μας δίνει μία όμορφη ιστορία... Αν και το τέλος δε παύει να είναι το αναμενόμενο... Τρίτη μία ιστορία με σταυροδρόμια που δε μου άρεσαν, δε μου αρέσουν και δε πρόκειται να μου αρέσουν ποτέ. Ο Ντόναλντ με τον Φέθρυ περνάει  διάφορες καταστάσεις στο νησί που ναυαγούν. Μέτρια προς συμπαθητική ιστορία. Τέλος το τεύχος κλείνει με μία όμορφη αναζήτηση μανιταριών στα περίχωρα του Παπιοχωριού.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Τα αυτιά που κυρίευσαν το Μίκυ Σίτυ.
2. "Το κυνήγι του σπάνιου μανιταριού."
3. "Δάσκαλος ηρεμίας."
4. "Ναυαγοί στο πουθενά."
5. "Οι Ατσίδες με τα μπλε.


7/10 Μέτριο προς αρκετά καλό τεύχος το πρώτο του Οκτώβρη. Η ιστορία με τα σταυροδρόμια είναι να σαν μη διαβάστηκε ποτέ. :D

:hop::hop::hop:

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η κύρια ιστορία του τεύχους έχει για πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας ποντικό. Ο τίτλος της “Τα αυτιά που κυρίευσαν το Μίκυ Σίτυ”. Μία μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται σε νέες τεχνολογίες που κάνουν εύκολη την ζωή των κατοίκων, κάνει μία συγκέντρωση, προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό μία νέα επαναστατική συσκευή. Σε αυτή την συγκέντρωση θα πάνε ο Μίκυ, η Μίννι, ο Γκούφυ κι άλλα γνωστά μας πρόσωπα. Αυτή η συσκευή, λοιπόν, είναι ένα παράξενο καπέλο που επιτρέπει σε αυτόν που το φοράει να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα όλες του τις αισθήσεις, σαν να βρίσκεται στο μέρος που είναι κι ο συνομιλητής του. :wow: Η κατασκευή της μοιάζει πολύ με τα αυτιά του Μίκυ, γεγονός το οποίο κάνει τον φίλο μας να μην θέλει να την φορέσει. Όλοι οι υπόλοιποι Λιμνουπολίτες δείχνουν εξτασιασμένοι με το νέο γκατζετάκι, που αμέσως γίνεται της μόδας. Τι κρύβει, όμως, ο κατά τ’άλλα συμπαθητικός, εφευρέτης της? :thinking: Σε γενικές γραμμές, η ιστορία μού άρεσε. Μιλάμε για μία πλοκή, που κρύβει ανατροπές, αστυνομικό μυστήριο κι αποδίδει έναν άτυπο φόρο τιμής στον Μίκυ και τα περίεργα αυτιά του, χωρίς βέβαια να παραλείπει να αναφερθεί στην μεγάλη προσφορά του Πλούτο. Σίγουρα όμως έχουμε διαβάσει καλύτερες ιστορίες με τον ήρωα. Το σχέδιο το βρήκα σύγχρονο και χαριτωμένο. Μου άρεσε αρκετά κι ο χρωματισμός.

 

Στην συνέχεια θα πάμε στην Λιμνούπολη για να δούμε τον Ντόναλντ να γίνεται “Δάσκαλος ηρεμίας”. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο φίλος μας διέπεται από τεράστια ατυχία κι αυτό τον κάνει υπερβολικά νευρικό. Μέσα σε μία τέτοια κρίση, θα διαβάσει μία διαφήμιση για έναν γκουρού που κάνει ασκήσεις ηρεμίας. Θα παρακολουθήσει, λοιπόν, μαθήματα και μόλις πάρει το πτυχίο του, θα ξεκινήσει να εξασκεί το επάγγελμα. Οι δεξιότητές του φέρνουν αποτελέσματα κι έτσι γίνεται διάσημος στον χώρο. Τόσο διάσημος, που κάνουν ουρά έξω από το σπίτι του οι Λιμνουπολίτες, προκειμένου να τους διδάξει πώς να μένουν ψύχραιμοι σε κάθε περίπτωση. Η φήμη του φτάνει μέχρι και το θησαυροφυλάκιο, όπου ο θείος Σκρουτζ θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του ανιψιού του για να κερδίσει ένα βραβείο. Θα μπορέσει ο Ντόναλντ να διαπρέψει και με αυτόν τον...μαθητή? Ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά το σενάριο αυτό μού έφερε στον νου την ταινία “Ασκήσεις ηρεμίας”. :P Το σενάριο έχει κάτι από “εύθραυστη δεξιοτεχνία” του Ντόναλντ, που σε αντίθεση με παρόμοιες ιστορίες, εδώ φαίνεται να την διατηρεί μέχρι το τέλος. Η πλοκή είναι συμπαθητική, ενώ στο φινάλε θα δούμε έναν Σκρουτζ, που περισσότερο με εκνεύρισε, παρά με διασκέδασε. :Ungry: Το σχέδιο του Cavazzano εκφραστικότατο. Το καρέ (7ο, σελ.42), στο οποίο έγινε αναφορά πιο πάνω, αποδεικνύει ότι είναι ένας καλλιτέχνης με αρχές, που ξέρει να τιμά τους δασκάλους του. :respect:

 

Η μεγαλύτερη ιστορία του τεύχους έχει τίτλο “Οι ατσίδες με τα μπλε” και η πλοκή της έχει σταυροδρόμια, για να μπορούν οι αναγνώστες να την επιλέξουν όπως θέλουν. Ο Χειροπαίδαρος κι ο Ροκ Νταμάρης είχαν ακόμα μία αποτυχημένη απόπειρα να συλλάβουν τον Μαύρο Πητ κι ο Επιθεωρητής Ο’Χάρα είναι πυρ και μανία μαζί τους. Έτσι, για να τους τιμωρήσει θα τους δώσει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να περιπολούν με πολιτικά τούς δρόμους μίας κακόφημης συνοικίας του Μίκυ Σίτυ και η δεύτερη είναι να βάλουν πάλι τις στολές τους και να ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Ο αναγνώστης καλείται να αποφασίσει τι θέλουν να κάνουν τα δύο σαΐνια κι ανάλογα με την επιλογή, θα μεταφερθούν από τις αποβάθρες του λιμανιού, μέχρι...την κορυφή ενός δέντρου. :P Ακόμα μία ιστορία που αποδεικνύει ότι ο Τζο κι ο Ροκ ξέρουν να κρατούν γερά και σταθερά το τιμόνι του πρωταγωνιστή σε μία ιστορία. Το σενάριο, το βρήκα πολύ καλό, αλλά λίγο άνισο. Η πρώτη εκδοχή (με την κακόφημη συνοικία) έχει περισσότερη δράση κι αστυνομική πλοκή, χωρίς φυσικά να υπολείπεται το χιούμορ. Από την άλλη, η δεύτερη εκδοχή (με την ρύθμιση της κυκλοφορίας) είναι πιο κωμική από την πρώτη και νομίζω πιο ανάλαφρη. Προσωπικά μού άρεσε η πρώτη, η δεύτερη όμως κρύβει μία πρωτοτυπία. Είναι αυτή που, ένα από τα φινάλε της, είναι θετικό για τους δύο πρωταγωνιστές. Όλα τα άλλα καταλήγουν σε νέα γκάφα. :P Σχεδιαστικά μού άρεσε.

 

Ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ θα γίνουν “Ναυαγοί στο πουθενά”. Τα δύο ξαδέλφια έχουν προσληφθεί από τον θείο Σκρουτζ για να παραδώσουν ένα εμπόρευμα με ένα μικρό πλοιάριο. Στα ανοιχτά του πελάγους ο Φέθρυ θα πάρει το πηδάλιο και το μεταφορικό τους μέσο θα πάει στον πάτο. :P Έτσι οι δύο τους θα βρεθούν σε ένα μικρό νησί και θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν, μέχρι να έρθει κανένα πλοίο για να τους σώσει. Η συμβίωση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο χαρακτήρες είναι κάτι περισσότερο από δύσκολη. Κι ενώ ο Ντόναλντ πασχίζει να σκεφτεί πώς θα γλιτώσουν από αυτή την κατάσταση, ο Φέθρυ θα κλέψει την παράσταση με την απαράμιλλη αφέλειά του και την ατζαμοσύνη του. Πρόκειται για μία ιστορία που έχει παράξενη δομή στην πλοκή της. Ενώ στην αρχή υπάρχει μία στρωτή ροή, που βάζει τον αναγνώστη στο νόημα, έρχεται η συνέχεια να χωρίσει την ιστορία σε “ημέρες”, που δεν είναι άλλο από μονοσέλιδα γελοιογραφικά γκαγκ, που φυσικά έχουν σχέση με το σενάριο. Έξυπνη σκηνοθετική άποψη. :clap2: Αν και δεν είμαι τόσο φίλος του Φέθρυ, εδώ δεν μπορώ παρά να του βγάλω το καπέλο. Με έκανε και γέλασα κι απέδειξε περίτρανα ότι έχει χημεία με τον ξάδελφό του. Το φινάλε κλείνει την λούπα και γίνεται το αποκορύφωμα του αστείου. Γενικά είναι μία ιστορία που δεν περίμενα να μου αρέσει, αλλά με διέψευσε. :) Το σχέδιο, από την άλλη, το βρήκα μαύρα χάλια κάτω του μετρίου.

 

Και θα τελειώσουμε με μία βουκολική ιστορία που μας έρχεται από το Παπιοχώρι κι έχει τίτλο “Το κυνήγι του σπάνιου μανιταριού”. Μία ημέρα του φθινοπώρου, διοργανώνεται ένας διαγωνισμός μανιταριών κι όλοι οι χωρικοί μαζεύουν την πραμάτεια τους και στήνουν τους πάγκους τους. Ο Τζούνιορ κι ο Μπουλ κάνουν το ίδιο, με την διαφορά ότι τα δικά τους μανιτάρια δεν είναι βρώσιμα. Για να κάνει όμως εντύπωση σε μία κοπελίτσα, ο Τζούνιορ, παριστάνει τον μεγάλο ειδήμονα των μανιταριών. Έτσι, εκείνη τον προσκαλεί (και τον προκαλεί) να λάβει μέρος στο κυνήγι μανιταριών που θα γίνει την επόμενη Κυριακή. Για να καταφέρει ο Τζούνιορ να νικήσει άνετα, θα πρέπει να βρει τον μεγάλο Μπομπ, ένα μανιτάρι τεράστιων διαστάσεων, που είναι κάτι σαν θρύλος στον κύκλο αυτών που γνωρίζουν. Μέχρι την Κυριακή, θα αναλάβει να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα η Μπουμπού. Έτσι, η ημέρα του διαγωνισμού φτάνει. Θα καταφέρει ο φίλος μας να βγει νικητής και να κλέψει τις εντυπώσεις? :thinking: Χαριτωμένο σενάριο που αναδίδει έντονα την μυρωδιά της υπαίθρου. Εκτός από τον παιδικό ανταγωνισμό, μας πήγε και μία όμορφη βόλτα στο δάσος. Η πλοκή εστιάζει περισσότερο στο δίδυμο Τζούνιορ - Μπουμπού, με την δεύτερη να είναι αλτρουίστρια...με το αζημίωτο. :lol: Εννοείται ότι θα μπούμε και πάλι στο μυαλό του πρωταγωνιστή και θα εξερευνήσουμε την φαντασία του. Ούτως ή άλλως, αυτό γίνεται σχεδόν σε κάθε ιστορία από το Παπιοχώρι. :) Γενικά την βρήκα μία αρκετά συμπαθητική ιστορία. Ικανοποιητικό ήταν και το σχέδιο.

 


:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.