Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ GRAPHIC NOVELS ΤΗΣ MARVEL


germanicus

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ήρθε η ώρα που πέρασε από τα χέρια μου ο 60ος τόμος της Συλλογής Marvel, που φιλοξενεί τους “Eternals”. :) Πρόκειται για ένα κόμικ, το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι θα έμπαινε στον 49ο τόμο, αλλά οι υπεύθυνοι, μάλλον για λόγους διαφήμισης, προτίμησαν να το κυκλοφορήσουν μετά την ταινία. Μία κίνηση που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο. Την συγκεκριμένη ιστορία την έχω από την προηγούμενη κυκλοφορία της στην Ελλάδα, αλλά ομολογώ ότι δεν την θυμόμουν επαρκώς, γι' αυτό κι αποφάσισα να την διαβάσω ξανά. 

 

Αν πρέπει να επιχειρήσω να κάνω ένα γενικό σχόλιο για τους Eternals, θαυμάζουμε ένα σύμπαν, δημιουργημένο από τον "βασιλιά" Jack Kirby, ο οποίος εκτός από κορυφαίος σχεδιαστής, αποδεικνύεται κι ένα ευφυές συγγραφικό μυαλό της Ένατης Τέχνης. Γιατί, αν είναι δύσκολο να δημιουργήσεις μία ιστορία με υπάρχοντες, έτοιμους χαρακτήρες, πόσο πιο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί ένα σύμπαν εν τη γενέσει του! :respect: 

 

Και τώρα ας πάμε να πούμε δύο λόγια για το παρόν πόνημα. Η αλήθεια είναι ότι όσοι δεν έχουν εξοικειωθεί με το εν λόγω σύμπαν, θα συναντήσουν αρκετές δυσκολίες στην ανάγνωση. Βέβαια ο τόμος φροντίζει να μας ενημερώσει επαρκώς για τα πώς και τα γιατί, αλλά και πάλι δεν έχουμε να κάνουμε με γνωστούς χαρακτήρες, που τους συναντάμε συχνά στα κόμικς. Το σενάριο του Neil Gaiman νομίζω ότι ξεκινάει με έναν ιδανικό τρόπο, συνδυάζοντας έξυπνα τους αθάνατους, με το γένος των ανθρώπων και δημιουργεί εποικοδομητικές απορίες στον αναγνώστη, αλλά και περιέργεια για την συνέχεια. Στην πορεία, όμως, εισάγεται η πλήρης ομάδα των πρωταγωνιστών, με αποτέλεσμα οι αδαείς να αρχίζουν να μπερδεύονται από την πολυκοσμία! :P Ο τρόπος που ο σεναριογράφος διαχειρίστηκε το υλικό που είχε στα χέρια του ήταν σωστός κι έγινε με σεβασμό στον αρχικό δημιουργό, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόστηκε στα σύγχρονα δεδομένα. Αν κι αθάνατοι, δεν διστάζει να τους κάνει την ζωή δύσκολη, την ίδια ώρα που εγείρει έναν κλασικό πόλεμο στο σήμερα. Επίσης άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές στον "Civil War" και την νίκη του Tony Stark, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στα κεφάλαια. Οι διάλογοι είναι όμορφα δοσμένοι (τουλάχιστον στην αρχή), αλλά μερικά από τα αφηγηματικά μοτίβα που χρησιμοποιούνται ομολογώ ότι με κούρασαν. Μιλάω για τις πάμπολλες εναλλαγές των σκηνών, που έφταναν και ακόμα και τις τρεις σε κάθε σελίδα και που μπορεί να διαρκούσε η καθεμία ακόμα και δύο καρέ! 

 

Κι ενώ, με κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα, πηγαίναμε καλά μέχρι πριν το τέλος, έρχονται τα δύο τελευταία κεφάλαια ν’ αλλοιώσουν κάπως την γνώμη μου. :( Από το προτελευταίο κεφάλαιο, η προετοιμασία για μία σφοδρή αναμέτρηση ξεκινάει. Ο Gaiman παίζει με την ψυχολογία του αναγνώστη κι ανεβάζει την ένταση ήπια, αλλά ουσιαστικά. Εκτίμησα αυτή την προσέγγιση, που δεν αποκαλύπτεται απότομα, επιζητώντας τον εντυπωσιασμό, αλλά φροντίζει να στήσει μία κατάσταση περισσότερο εγκεφαλική. Δεν μπορώ να βρω τα σωστά λόγια για να εκφράσω αυτό που ένιωσα στο συγκεκριμένο σημείο της ιστορίας. :thinking:  Πιστεύω ότι ξεφεύγει από την brutal εκδοχή μίας υπερηρωικής πλοκής και υιοθετεί μία υφή λογοτεχνική. Η έξαψη για την επικείμενη σύγκρουση δύο στρατοπέδων που μοιάζουν να είναι πρακτικά αδύνατον να χάσουν, ξεκινάει, αλλά κάπου εκεί τα πράγματα… ξεφουσκώνουν. Το φινάλε, λοιπόν, δεν επιβεβαιώνει την φήμη τής έντασης που δημιουργήθηκε στα προηγούμενα κεφάλαια. Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα μία κόπωση κατά την ανάγνωση κι αυτό ίσως να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Πρώτος είναι ο τρόπος γραφής του σεναριογράφου που τον νιώθω λίγο βαρύ για τα γούστα μου κι ο δεύτερος είναι ότι δεν αρέσκομαι σε τόσο Sci-Fi καταστάσεις. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το αίσθημα του ανεκπλήρωτου, που μου δημιουργήθηκε στο φινάλε, με οδηγούν στην άποψη ότι η συγκεκριμένη δουλειά έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για εμένα, έχει καλό ξεκίνημα, στην συνέχεια ανεβάζει ρυθμούς, αλλά στο τέλος ήταν κάπως ρηχή. 

 

Προσωπικά, λοιπόν, την βρήκα μία βαριά ιστορία στο σύνολό της, την οποία θα την πρότεινα στους γνώστες και τους λάτρεις του σύμπαντος των Eternals, αλλά και του Gaiman. Οι υπόλοιποι διαβάστε την με δική σας ευθύνη. Κινδυνεύοντας να γίνω μισητός από μία μερίδα του φόρουμ, δηλώνω ότι μία επανανάγνωση δεν είναι στα βραχυπρόθεσμα σχέδιά μου, ίσως ούτε και στα μακροπρόθεσμα. :P 

 

Όσον αφορά τον εικαστικό τομέα, πιστεύω ότι το δυνατό σημείο του σχεδίου είναι αναμφισβήτητα η απόδοση των τοπίων και της προοπτικής, ενώ ευφυής είναι και η "κατασκευή" των στολών των χαρακτήρων τόσο των καλών, όσο και των κακών. :clap2: Εικαστική ένσταση έχω στον σχεδιασμό των ανθρώπινων μορφών. Παρουσιάζονται με ασυμμετρία και με τεράστια κεφάλια και πρόσωπα. Κάνει εντύπωση το γεγονός πώς ο John Romita Jr. μπορεί να δημιουργήσει πανέμορφα τοπία, σκηνές μάχης, αλλά και στολές υπερηρώων και "χωλαίνει" στην απόδοση των "φυσιολογικών" ανθρώπων! :P Τεράστιος πλουραλισμός υπάρχει και στο χρώμα, το οποίο αποτελείται από φωτεινούς τόνους, που δένουν υπέροχα μεταξύ τους και παράγουν ένα υπερθέαμα, χωρίς να κουράζουν το μάτι. :clap2: 

 

Στα του συνοδευτικού υλικού, τώρα, αυτό που εντοπίζουμε αμέσως είναι η απουσία της κλασικής σελίδας με τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την ιστορία, γεγονός που μπορεί στην αρχή να με ξένισε, από την στιγμή που δεν είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με το εν λόγω σύμπαν, αλλά ευτυχώς, έρχεται με φόρα το editorial του Lupoi να μας εξηγήσει αρκετά πράγματα. Κι αν δεν μείναμε ευχαριστημένοι από αυτό, στο τέλος του τόμου θα βρούμε δύο σελίδες για την προέλευσή τους, καθώς κι άλλες δύο σελίδες που φιλοξενούν μερικές απίστευτες εικονογραφήσεις εξώφυλλων, οι οποίες είναι κάτι περισσότερο από… πανέμορφες! :love4: Τα εξτραδάκια θα ολοκληρωθούν με τον σεναριογράφο, να μας μιλά για την δημιουργία του συγκεκριμένου έργου του. 

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 2.4k
  • Created
  • Τελευταία Απάντηση

Top Posters In This Topic


  • Member ID:  38851
  • Group:  Members
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  371
  • Reputation:   2642
  • Achievement Points:  411
  • Days Won:  1
  • With Us For:  706 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Θα προσπαθήσω να αναλάβω ένα τιτάνιο έργο και να κάνω ένα όνειρο πραγματικότητα. Θα κάνω κριτική μιας γραμμής (ή δύο-τριών το πολύ) σε κάθε τόμο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Πάμε λοιπόν.

01. Amazing Spider-Man Η Επιστροφή: Ο τόμος που με έκανε να αγοράσω κόμικ μετά από αρκετό καιρό και μου αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον. Σχέδιο, σενάριο με κέρδισαν

02. Iron Man Extremis : Τεχνολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Iron Man. Δε με τρελαίνει αυτού του είδους το σχέδιο αλλά με άφησε ικανοποιημένο.

03. New Avengers Απόδραση: Περιπέτεια στο φουλ στην Άγρια Γη και με συμμετοχή της Spider Woman. Καλό!

04. Captain America Εκτός Χρόνου: Πρώτο μέρος μιας εκπληκτικής ιστορίας. Νοστιμότατο!

05. Deadpool Ο Πόλεμος του Γουέιντ Γουίλσον: Ένα μακροβούτι στον παρανοϊκό κόσμο του Deadpool. Δροσιστικό!

06. X-Men Το Χάρισμα: Δεν τρελάθηκα κιόλας. Δεν μου άρεσε το σχέδιο ιδιαίτερα, Το είχα ψιλοξεχάσει.

07. Thor Αναγέννηση: Ο Θωρ είναι από τους αγαπημένους μου ήρωες. Η ιστορία δεν ολοκληρώνεται και αυτό είναι μείον. Γενικά ένας καλός τόμος

08. Hulk Σιωπηλές Κραυγές: Αριστούργημα! Peter David και Dale Keown στην καλύτερη κατά τη γνώμη μου εποχή του Hulk.

09. Guardians of the Galaxy Κοσμικοί Εκδικητές: Όμορφη διαστημική περιπέτεια. Διασκεδαστικό

10. Spider-Man Η Γέννηση του Βένομ: Μούρλια! Έχει και ιστορία επί McFarlane

11. Captain America Στρατιώτης του Χειμώνα: Συνέχεια του 4ου τόμου. Εκρηκτικό!

12. Fantastic Four Ασύλληπτη Παγίδα: Ο Doom φήνει την επιστήμη για χάρη της μαγείας και όλοι οι οπαδοί του υπερφυσικού γιορτάζουμε. Οι 4Φ πάλι, μάλλον όχι. Εξαιρετικό

13. Wolverine:   Chris Claremont, Frank Miller , Αρκετά είπαμε. Απαραίτητο

14. Daredevil Αναγέννηση: Frank Miller και David Mazzucchelli. Την εποχή που η Marvel έδινε βάση σε σχέδιο-σενάριο. Μνημειώδες.

15. She-Hulk Μια Μοναδική Ηρωίδα: Απλά διασκεδαστικό. Λίγο τσιχλόφουσκα μου φάνηκε

16. Doctor Strange Άγνωστοι τόποι, άγνωστοι καιροί: Ιστορικό μεν, δεν αντέχω τα σχέδια του Ditko δε. Ενδαφέρον

17. The Incredible Hulk Πλανήτης Χαλκ, Μέρος Πρώτο Έπος! Το πρώτο μέρος

18. Captain Britain Ένας παράλογος κόσμος: Για τους οπαδούς της αφήγησης του Alan Moore δε χρειάζεται κανένα περαιτέρω σχόλιο. Δεν βρίσκομαι ανάμεσά τους αλλά μου άρεσε καθώς είμαι Αρθουριανός και ο Captain Britain είναι ένας Αρθουριανός ήρωας στην πραγματικότητα.

19. Avengers Μάχη στο χρόνο, Μέρος Πρώτο: Μάχες σε χρονική δίνη και δυο αγαπημένοι μου χαρακτήρες εμφανίζονται: ο Kang και ο Ζυγός

20. The Amazing Spider-Man Το Τελευταίο Κυνήγι του Κρέιβεν: Δε σχολιάζω για να μη διαπράξω ιεροσυλία. Ντοστογιεφσκικό!

21. The Incredible Hulk Πλανήτης Χαλκ, Μέρος Δεύτερο: Έπος νο2! Τι σχέδιο! Τι ιστορία!

22. New X-Men Ε Όπως Εξάλειψη: Καταπληκτική ιστορία των μεταλλαγμένων ηρώων. Μέρος πρώτο.

23. Μυστικός Πόλεμος - Secret War:  Σκοτεινό, για πιο ενήλικο-υποτίθεται- κοινό. Το είδος σχεδίου που δεν μου αρέσει. Το είχα ξεχάσει εντελώς.

24. Avengers Μάχη στο χρόνο, Μέρος Δεύτερο: Ολοκληρώνεται  η ιστορία. Μαγεία!

25. Captain America Νέο Καθεστώς  Σκοτεινό πολιτικό σχόλιο με όχημα τον Cap. Είδος σχεδίου που δεν είναι για τα δικά μου γούστα. Βαρέθηκα

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38851
  • Group:  Members
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  371
  • Reputation:   2642
  • Achievement Points:  411
  • Days Won:  1
  • With Us For:  706 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Συνεχίζω με το δεύτερο μέρος κριτικών σχολίων:

26. Marvels: Ο κόσμος των υπερηρώων με τη ματιά ενός ανθρώπου. Ενδιαφέρον

27. Avengers: Διάλυση: Η Κόκκινη Μάγισσα σαλτάρει και προκαλεί χάος. 11/10

28. The Punisher Η Επιστροφή, Μέρος Πρώτο: Ακόμα και η μία αρβύλα του Τιμωρού είναι πιο ενδιαφέρουσα από όλα τα υπόλοιπα κόμικς της Marvel μαζί.Τέλειο

29. Ultimate Spider-Man Δύναμη και Ευθύνη: H Ultimate εκδοχή του Τοιχοσκαρφαλωτή δια χειρός Bagley. Γιατί όχι;

30. Marvel Super Heroes Μυστικοί Πόλεμοι, Μέρος Πρώτο: Πόσες αναμνήσεις! Τότε ήταν κάτι το μοναδικό.Σήμερα είναι ακόμα γοητευτικότατο

31. The Mighty Thor Αναζητώντας τους Θεούς: Αγαπώ τον Σκανδιναβό θεό του κεραυνού. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Ίσως αν επέλεγαν και ιστορίες που να είναι πιο αυτοτελείς....

32. Astonishing X-Men Κινδυνος: Δεν με ενθουσίασε. Μου αρέσει η πιο αιλουροειδής μορφή του Κτήνους

33. The Punisher Η Επιστροφή, Μέρος Δεύτερο Η συνέχεια, ισχύει ό,τι και για το πρώτο μέρος. Ελπίζω να έχουν κι άλλα Punisher στα σχέδιά τους.

34. Fantastic Four Απόλυτη Δράση: Συνέχεια του προηγούμενου τόμου των 4Φ. Φανταστικό

35. Fallen Son Ο Θάνατος του Κάπτεν Αμέρικα : Πολλά Captain America. Πάρα πολλά. Δραματικό τούτο.

36. Marvel Super Heroes Μυστικοί Πόλεμοι, Μέρος Δεύτερο: Royal Rumble μέρος δεύτερο. Απίθανο

37. Iron Man Δαίμονας στο Μπουκάλι: Ενήλικη στροφή και στον Iron Man. Πετυχημένο

38. The Ultimates Υπεράνθρωποι: Avengers για το κοινό μιας νέας, κυνικής και πιο άσχημης εποχής. Πολύ καλό.

39. Spider-Man Απώλεια: Ο Πήτερ Πάρκερ αντιμετωπίζει άλλο ένα προσωπικό δράμα. Το διάβασα, δεν ενθουσιάστηκα

40. X-Men Αυτοκρατορική Εισβολή: Αυτκρατορική περιπέτεια. Καλύτερη από το πρώτο μέρος

41. Οίκος του Μ: Η Marvel συνεχίζει να βασανίζει την αγαπημένη μου Κόκκινη Μάγισσα και το αποτέλεσμα είναι σπαραξικάρδιο και εντυπωσιακό

42. Wolverine Η Αρχή: Το πίνετε μονορούφι. Θρυλικό

43. The Ultimates Εθνική Ασφάλεια: Τα είπαμε και για το πρώτο.

44. Thor Ο Τελευταίος Βίκινγκ: Κάποιος να μου εξηγήσει πού κολλάει ο τίτλος. Beta Ray Bill και ξερό ψωμί!

45. Η Επιστροφή του Θάνος: Όταν η Marvel φτιάχνει ιστορίες που το σύμπαν κινδυνεύει δεν παίζεται

46. Spider-Gwen Καταζητούμενη; Μμμμ....ναι...παρακάτω

47.  Daredevil Φύλακας Δαίμονας: Να είχα χίλια μάτια να διαβάζω. Τέλειο

48. The Amazing Spider-Man Αποκαλύψεις & Μέχρι Να Σβήσουν Τα Άστρα: Μέχρι να σβήσουν τα άστρα μπορεί και να το διαβάσω. Το πολεμάω

49. Marvel Origins Δεκαετία του 1960: Ιστορικής αξίας. Λίγο εγκυκλπαιδικό και λίγο μουσειακό

50. Fantastic Four Το Τέλος: Αν το τέλος είναι αυτό θέλω και να το δω και να το ξαναδιαβάσω! Υπέροχο

51. Jessica Jones Ελεύθερη: Δυο σελίδες κατάφερα να διαβάσω. Αδιάφορο

52. Uncanny X-Men Δεύτερη Γέννηση: Τέλειο! Το ξεκίνημα μιας σπουδαίας εποχής!

53. Ghost Rider Αιώνια Καταδίκη: Όταν στη Marvel προσπαθούν να αγγίξουν θρησκευτικά θέματα το πράγμα γίνεται γκροτέσκο. Αυτό όμως δεν είναι πάντα κακό, όπως και στην περίπτωση αυτή

54. The Avengers Η Γέννηση του Ούλτρον: Από την ωραία εποχή της Marvel. Πρώτη εμφάνιση του Οράματος

55. Marvel Zombies: Τα κόμικς δεν είναι χορτοφάγα! Φοβερή δουλειά

56. Marvel Knights Spider-Man Άνιση Αναμέτρηση: Δεν είμαι φίλος της σειράς. Καλούτσικο.

57. Secret Avengers Αποστολή στον Άρη: Εδώ θα κάνω βαθιά κριτική. Καραγούσταρα!

58. Fantastic Four Ο Ερχομός του Γκαλάκτους: Πολύχρωμη περιπέτεια συμπαντικών διαστάσεων από τον μεγάλο Jack Kirby!

59. Marvel Knights Spider-Man Δηλητήριο: Τα έγραψα και παραπάνω. Ενήλικος Σπάιντυ. Όχι του γούστου μου

60. Eternals: Δύσκολο κόμικ που το κάνουν δυσκολότερο η αφήγηση του Gaiman και το σχέδιο του Romita

61. Black Panther Ποιος Είναι ο Μαύρος Πάνθηρας: Πολύ κηρυγματικό. Με κούρασε αν και ο Μαύρος Πάνθηρας ήταν αγαπημένος μου ήρωας από τα χρόνια του ασπρόμαυροου Καμπανά

62. Captain America & The Falcon Μυστική Αυτοκρατορία: Μόνο και μόνο για το σχέδιο του Buscema αξίζει. Με κούρασε κάπως το σενάριο.

63. Wolverine Όπλο Χ: Ένα όνειρο! Ο B.W. Smith είναι μια ιδιοφυία

64. 1602: Εντυπωσιακό αλλά και πολύ βαρύ το σενάριο του Gaiman. 

65. Deadpool Οι Μυστικά Μυστικοί Πόλεμοι: Ναι! Χιούμορ, καφρίλα, παράνοια! Πάντα τέτοια!

66. Παγκόσμιος Εχθρός Hulk: O Hulk ζητά εκδίκηση και καταστρέφει ό,τι βρει μπροστά του. Κορνιζάρισμα.

67. Captain Britain & Mi13 Η Επίθεση των Βαμπίρ: Το να πάρεις βρυκόλακες, τον Δράκουλα , τον Blade, τον Captain Britain και τον Μαύρο Ιππότη και να φτιάξεις μια ιστορία που να μη μου αρέσει, θέλει ταλέντο. 

68. Captain America Ο Εκλεκτός:   Το πήρα, το άνοιξα, το έκλεισα, το έβαλα στη θέση του στη βιβλιοθήκη μου και περίμενα τον επόμενο τόμο.

69. Wolverine Ο Γέρος Λόγκαν: Πω ρε φίλε! Πω ρε φίλε! Αυτό ήταν πραγματικά πιο ωραίο και από πίτα με παστουρμά! 

 

Αυτές ήταν οι σύντομες κριτικές μου που δεν διεκδικούν και κανένα αλάθητο. Απλά όσοι δε συμφωνείτε μαζί μου είστε άσχετοι! Αστειεύομαι...

 

  • Like 32
  • Respect 3
  • Αστείο 2
  • Ευχαριστώ 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34880
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

To Secret Invasion ήρθε επιτέλους στα ελληνικά από τη συλλογή της Hachette και το εξώφυλλο με το οπισθόφυλλο του τεύχους 70 προστέθηκαν στη βάση!

 

MARVELGRAPHICNOVELS_0070.jpg  MARVELGRAPHICNOVELS_0070z.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11736
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  5172
  • Reputation:   55380
  • Achievement Points:  5343
  • Days Won:  265
  • With Us For:  5206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  107

On 5/2/2022 at 10:49 PM, v hunter d said:

08. Hulk Σιωπηλές Κραυγές: Αριστούργημα! Peter David και Dale Keown στην καλύτερη κατά τη γνώμη μου εποχή του Hulk.

 

Απλά αυτό για να το εκτιμήσει κανείς πρέπει να διαβάσει καμιά δεκαριά από τα αμέσως προηγούμενα τεύχη. Αν το πιάσεις ξεκάρφωτα δεν έχεις την απαραίτητη οικειότητα με τους χαρακτήρες για να καταλάβεις πόσο σημαντικές είναι οι εξελίξεις που παρουσιάζει. Επίσης δεν είναι άσχημη ιδέα το να διαβάσει κανείς και 5-6 από τα τεύχη που ακολουθουν για να δει πως άλλαξαν τα γεγονότα τις ιστορίες του ήρωα που έγιναν μετά από αυτά.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  1104
  • Reputation:   6928
  • Achievement Points:  1166
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1649 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  25

49 λεπτά πριν, nikolas12 είπε:

To Secret Invasion ήρθε επιτέλους στα ελληνικά από τη συλλογή της Hachette και το εξώφυλλο με το οπισθόφυλλο του τεύχους 70 προστέθηκαν στη βάση!

 

MARVELGRAPHICNOVELS_0070.jpg  MARVELGRAPHICNOVELS_0070z.jpg

Ξέχασες να σκανάρεις τον επόμενο τόμο...

 

Υ.γ. Το ξέρω ότι μπορούμε να τον βρούμε στην λίστα, αλλά ο επόμενος τόμος είναι που θα δούμε για πρώτη φορά πώς το μετέφρασαν και ποιοί είναι οι συντελεστές του τόμου...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38851
  • Group:  Members
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  371
  • Reputation:   2642
  • Achievement Points:  411
  • Days Won:  1
  • With Us For:  706 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

55 λεπτά πριν, constantinople είπε:

 

Απλά αυτό για να το εκτιμήσει κανείς πρέπει να διαβάσει καμιά δεκαριά από τα αμέσως προηγούμενα τεύχη. Αν το πιάσεις ξεκάρφωτα δεν έχεις την απαραίτητη οικειότητα με τους χαρακτήρες για να καταλάβεις πόσο σημαντικές είναι οι εξελίξεις που παρουσιάζει. Επίσης δεν είναι άσχημη ιδέα το να διαβάσει κανείς και 5-6 από τα τεύχη που ακολουθουν για να δει πως άλλαξαν τα γεγονότα τις ιστορίες του ήρωα που έγιναν μετά από αυτά.

Θα πρέπει κάποιος να διαβάσει όλη την εποχή του συγκεκριμένου διδύμου στο Hulk όχι για να εκτιμήσει τον συγκεκριμένο τόμο αλλά για να εκτιμήσει τη μαγεία, τη δημιουργικότητα και το μεγαλείο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα κόμικ. Υπερβάλλω αλλά και λίγα λέω

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34880
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

56 λεπτά πριν, olyssesmoore είπε:

Ξέχασες να σκανάρεις τον επόμενο τόμο...

 

Υ.γ. Το ξέρω ότι μπορούμε να τον βρούμε στην λίστα, αλλά ο επόμενος τόμος είναι που θα δούμε για πρώτη φορά πώς το μετέφρασαν και ποιοί είναι οι συντελεστές του τόμου...

 

Επειδή δεν προλαβαίνω σκανάρισμα, δίνω φωτό:

 

IMG_20220505_120726.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32941
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  374
  • Reputation:   2742
  • Achievement Points:  407
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2135 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

4 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

To Secret Invasion ήρθε επιτέλους στα ελληνικά από τη συλλογή της Hachette και το εξώφυλλο με το οπισθόφυλλο του τεύχους 70 προστέθηκαν στη βάση!

 

Διαβάζεται με έναν κουβά κρύο νερό δίπλα για όταν υπερφορτίζεται το κεφάλι. 

Έχει και ένδειξη στο πίσω μέρος να μην οδηγείτε και να μην χρησιμοποιείτε βαριά μηχανήματα μετά το διάβασμα του συγκεκριμένου τόμου. 

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα και ο κουμπάρος είναι Σκραλ και ο πατέρας άνθρωπος.  

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38851
  • Group:  Members
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  371
  • Reputation:   2642
  • Achievement Points:  411
  • Days Won:  1
  • With Us For:  706 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

2 ώρες πριν, MARIELOS είπε:

 

Διαβάζεται με έναν κουβά κρύο νερό δίπλα για όταν υπερφορτίζεται το κεφάλι. 

Έχει και ένδειξη στο πίσω μέρος να μην οδηγείτε και να μην χρησιμοποιείτε βαριά μηχανήματα μετά το διάβασμα του συγκεκριμένου τόμου. 

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα και ο κουμπάρος είναι Σκραλ και ο πατέρας άνθρωπος.  

Αυτό μοιάζει με σχόλιο που θα έκανε ένας Σκραλ... 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34880
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Τόμος 69: Ο Γέρος Λόγκαν

 

wolverine-old-man-logan.jpg

 

Συνήθως τους τόμους που έχω διαβάσει στα αγγλικά, τους αγνοώ, αλλά η αλήθεια είναι ότι και την πρώτη φορά που το διάβασα το Old Man Logan με είχε συγκλονίσει και είχαν περάσει αρκετά χρόνια, οπότε η έκδοση της Hachette μου ήρθε κουτί. Προειδοποιώ από τώρα. Έρχεται ανελέητο φανμποήδιασμα.

 

Η καλύτερη ιστορία Wolverine - Η πλοκή

 

22044675._SY540_.jpg  p4_6 copy.jpg

 

Μπαίνω δυνατά. Έχω διαβάσει πολλές ιστορίες Wolverine, σίγουρα όσες είναι στο debate για καλύτερη του. Όμως το Old Man Logan είναι για μένα μακράν της δεύτερης η πιο πολύπλοκη, η πιο ποιοτική, η πιο βίαιη και η πιο πονεμένη ιστορία του ήρωα. Μεταφερόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου πενήντα χρόνια πριν την έναρξη της ιστορίας μας ο Red Skull και άλλοι κακοί όπως ο Doom και ο Magneto συγκέντρωσαν όλους τους υπερκακούς της Marvel. Είχαν δει άλλωστε ότι οι κακοί είναι υπεράριθμοι σε σχέση με τους καλούς.

 

81yItqmYXpL.jpg  782711._SY540_.jpg

 

Έτσι έφτιαξαν ένα σχέδιο μαζικής εξόντωσης των ηρώων. Ο Wolverine δε μπορούσε να πεθάνει λόγω αυτοΐασης οπότε έκαναν το εξής απλό. Το βράδυ της επίθεσης έστειλαν τον Mysterio να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις στον Wolverine ότι πολεμάει υπερκακούς που του επιτίθενται. Στην πραγματικότητα ο Wolverine σκότωνε όλους τους X-Men χωρίς να το γνωρίζει. Πονεμένος και δυστυχισμένος για αυτό που έκανε, ο Wolverine υπόσχεται να γίνει ο Logan και να μην ξαναβγάλει ποτέ τα νύχια του για να μην ξαναβλάψει και να μην ξαναπονέσει κανέναν.

 

Old-Man-Logan-4.jpg

 

Πενήντα χρόνια μετά, πιο γερασμένος και με την αυτοΐαση του να φθίνει, ζει σαν φτωχός αγρότης στο Σακραμέντο με την Καλιφόρνια να ελέγχεται πλέον από τον Hulk, ο οποίος με την πρώτη του ξαδέρφη She-Hulk έχουν κάνει απογόνους, οι οποίοι τραμπουκίζουν τους κατοίκους της περιοχής που καταβάλλουν ενοίκιο. Ο Logan χτυπιέται άσχημα τον πρώτο μήνα που δεν έχει χρήματα και προσεγγίζεται από τον γέρο και τυφλό πλέον Hawkeye. O Hawkeye τον καλεί να έρθει μαζί του και να διασχίσουν όλη την Αμερική για να παραδώσουν μια βαλίτσα με μυστικό περιεχόμενο. Ο Logan δέχεται αφού το χρηματικό αντίτιμο θα καλύψει το ενοίκιο μηνών, αλλά δε θέλει ποτέ να βγάλει τα νύχια του.

 

Η εξέλιξη ενός ανθρώπου ξανά στο τέρας

 

old-man-logan_featured.webp

 

Και τι δεν έχει αυτό το ταξίδι. Οι δύο ήρωες περνούν από περιοχές που ελέγχει ο Kingpin, ο Doom και ο Red Skull, σώζουν την κόρη του Hawkeye που είναι και εγγονή του Peter Parker, έρχονται σε επαφή με δεινόσαυρους μολυσμένους με το συμβιωτικό του Venom, συνεργάζονται με τον Black Bolt και την Emma Frost και γενικότερα μιλάμε για μια εξωφρενική περιπέτεια που έχει φυσικά της δικές της ανατροπές και είναι συνεχώς ενδιαφέρουσα.

 

MJvQpkJrLA7-JgOVrpzGYG-36aLKX0M4acfNmRQvjGM.webp  dd9c08009023bce31b76f46c75d76de7b0-01-old-man-logan-004.w710.webp

 

Προφανώς το ζήτημα είναι το πότε ο Logan θα ξαναγίνει ο Wolverine. Και αυτό χτίζεται πολύ αργά και σταθερά. Παρά τις δυσκολίες, ο Logan καταφέρνει να αντιμετωπίσει μαζί με το Hawkeye όλους τους αντιπάλους τους χωρίς να κάνει κακό με τις δυνάμεις του, εν τέλει όμως όλο αυτό το ταξίδι αργά και σταθερά τον διαβρώνει. Καταλαβαίνει πως δεν φταίει ο ίδιος που σκότωσε τους X-Men, αλλά οι κακοί, αυτοί που έφτιαξαν το πλάνο να κυβερνούν σαν τύραννοι. Όταν πλέον αυτοί υπερβαίνουν κάθε όριο, ο Wolverine αποφασίζει να ξαναβγεί στην επιφάνεια και στο τέλος του κόμικ βλέπουμε ίσως την πιο αιματηρή και βίαια εκδοχή του, τουλάχιστον αυτή που θυμάμαι εγώ. 

 

51XjrU8gz+L.jpg

 

Όσοι έχετε διαβάσει Millar, ξέρετε ότι ο Σκωτσέζος αρέσκεται σε χιουμοριστικά δημιουργήματα. Το Old Man Logan δεν έχει χιούμορ, είναι ένα κόμικ κατάμαυρο και απαισιόδοξο, μια ωδή στην αγάπη για την οικογένεια, την απώλεια και το μίσος. Παρά τις αποτρόπαιες πράξεις του, συμπονείς τον ήρωα, τον καταλαβαίνεις, κατανοείς γιατί κάνει το καθετί. Είναι ένα από τα πιο στενάχωρα και ταυτόχρονα πιο πωρωτικά αναγνώσματα που θα συναντήσεις εκεί έξω.

 

Το βίαιο σχέδιο του McNIven

 

p4_2.jpg

 

Έχει κάνει φοβερές δουλειές ο Καναδός, αλλά εδώ δίνει πραγματικό ρεσιτάλ. Τα πρόσωπα είναι απόλυτα ρεαλιστικά σε σημείο να μου θυμίζουν πολύ Gary Frank και τα redesigns των ηρώων σε πιο γέρικες ή διαφορετικές εκδοχές τους είναι όλα τρομερά ενδιαφέροντα. Το κύριο συστατικό όμως είναι η βία σε αυτό το κόμικ και πραγματικά δεν την τσιγκουνεύονται καθόλου, αλλά τη χαρίζουν σε γενναίες ποσότητες. Μιλάμε για 100% ενήλικο, hardcore σχέδιο με αίμα, κομμένα μέλη, κομμένα κεφάλια, πτώματα να χωρίζονται στη μέση. Η δράση είναι απίστευτη, τα τοπία είναι εξαιρετικά, η αλλοίωση μνημείων και περιοχών με τα χαρακτηριστικά των ηγετών που τις διοικούν είναι τρομερή, ό,τι και να πούμε παιδιά είναι λίγο. Και ταυτόχρονα υπάρχει αρκετό σχέδιο και όχι πολύ κείμενο, οπότε το διαβάζεις νεράκι.

 

Τελικός απολογισμός και σε ποιους προτείνεται

 

old-man-logan-wolverine-hugh-jackman-talks-spider-man-and-wolverine-joining-marvel-jpeg-258288.jpg

 

Σου άρεσε η βία του Punisher και το ώριμο redemption arc του Planet Hulk; Ε αυτός είναι για μένα ο τόμος σου. Μια καταπληκτική ιστορία προσωπικής δικαίωσης που δεν κάνει κοιλιά πουθενά παρά τα οχτώ της τεύχη, σίγουρα η τοπ ιστορία Wolverine και για μένα εύκολα στο τοπ 10 των ιστοριών της συλλογής. Ίσως να είναι επειδή λατρεύω τον Wolverine; Ίσως επειδή το δίδυμο Millar-McNiven είναι στα αγαπημένα μου; Ίσως επειδή μου αρέσουν οι ιστορίες που λαμβάνουν χώρα σε ένα μέλλον-δυστοπία. Ίσως να μην έχω τόσο καλό γούστο; Όπως και να 'χει, αυτή είναι η γνώμη μου, ένας τόμος κόσμημα σε σενάριο και σχέδιο που αξίζει να του ρίξετε μια ματιά αν τα γούστα σας είναι κοντά στα αναγνώσματα που ανέφερα. Καλό διάβασμα σε όλους :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32730
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  151
  • Reputation:   785
  • Achievement Points:  189
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

McNiven στα καλύτερα του! Must read! Μην το χάσετε!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38081
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  636
  • Reputation:   5724
  • Achievement Points:  643
  • Days Won:  5
  • With Us For:  901 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ωραία ιστορία με alternative (για Marvel) σενάριο και κινηματογραφική κλιμάκωση!
Αξίζει όμως να πούμε οτι το σενάριο σε πολλά σημεία είναι full επηρεασμένο απο Judge Dredd και ειδικά απ'το ''Ολοκληρωμένες Υποθέσεις 02.1''
Όποιος έχει διαβάσει και τα 2 κόμικς θα καταλάβει τι λέω...
 
Πάντως είναι απολαυστικό στην ανάγνωση και πολύ ψυχαγωγικό - διασκεδαστικό.
 
 
 
 
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Στον τόμο #62 η αγαπημένη μας Συλλογή θα επιχειρήσει να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο παρελθόν, θα πάει στις παλιές, καλές εποχές και θα μας περιγράψει τον τρόπο που ο Captain America και ο Falcon θα πολεμήσουν όχι μόνο μια "Μυστική Αυτοκρατορία", αλλά και θα επιχειρήσουν να σπάσουν το απόστημα που ταλανίζει ένα ολόκληρο έθνος.  

 

Ο πρώτος Εκδικητής, λοιπόν, κατηγορείται για ένα σωρό πράγματα, ακόμα και για… φόνο, τον οποίο φυσικά δεν διέπραξε. Με (σχεδόν) όλη την Αμερική εναντίον του, προσπαθεί όχι μόνο να καθαρίσει το όνομά του, αλλά και να εντοπίσει το κακό στην ρίζα του και να το καταπολεμήσει. Στο πλευρό του θα έχει μια πληθώρα υπερηρώων και μεταλλαγμένων, οι οποίοι ενστερνίζονται τα ίδια ιδανικά με τον Cap, σίγουρα, όμως, δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει. 

 

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο κόμικ, αυτό που εύκολα εντοπίζουμε είναι ότι ξεφεύγει από την… αύρα που έχουν οι δουλειές του Stan Lee, οι οποίες εστιάζονταν περισσότερο στο υπερηρωικό στοιχείο και οι μόνες πολιτικές αναφορές ήταν στην αρνητική κριτική του καθεστώτος του… σιδηρού παραπετάσματος! Εδώ οι σεναριογράφοι, μπορεί να διατηρούν την δράση (πως θα μπορούσε, άραγε?), αυτό, όμως, που έχουν σαν ζητούμενο είναι η περιγραφή της πολιτικής κατάστασης στην ίδια τους την χώρα, η οποία είναι αρκετά ασταθής, με τα πρόσφατα σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια (βλέπε Watergate). Με αυτόν τον τρόπο, ίσως να θέλουν κι εκείνοι να διαμαρτυρηθούν με τον δικό τους τρόπο στο σύστημα. 

 

Το σενάριο της ιστορίας, αν θέλουμε να το αναλύσουμε με κομιξικούς όρους, θα λέγαμε ότι δεν έκανε πολλές εκπλήξεις. Έχουμε να κάνουμε με έναν ήρωα, που είναι το ίνδαλμα όλου του κόσμου, ο οποίος έπεσε μέσα σε μια καλοστημένη παγίδα μιας οργάνωσης, που σκοπό έχει την παγκόσμια κυριαρχία. Προσωπικά δεν βρήκα κάτι πρωτότυπο σε αυτή την συγγραφική προσέγγιση. Αυτό το "τσαλάκωμα" του πρωταγωνιστή, όμως, στέκεται αφορμή να ξεφύγει από τις μανιέρες που είχαν δώσει οι παλαιότεροι και να βοηθήσει τον τίτλο να ανθίσει και πάλι. 

 

Αυτό που θα πρέπει, επίσης, να κρατήσουμε είναι η "γέννηση" του Falcon, ενός ήρωα που συμπράττει με τον Cap και δεν θέλει (όπως εύστοχα λέει) να είναι το κατοικίδιο του, αλλά ένας σύντροφος που θα τον βοηθήσει ενεργά στο δύσκολο έργο του. Έτσι, με την βοήθεια του Black Panther, αποκτά τα θρυλικά φτερά του κι ενισχύει τις δυνάμεις του στο έπακρο. 

 

Όσον αφορά την πλοκή, η αλήθεια είναι ότι δίχασε την γνώμη μου. :thinking: Οι πολλές επαναλήψεις της περίληψης των προηγούμενων τευχών που μόλις είχα διαβάσει, αλλά και οι… άπειρες αναφορές σε τεύχη, όπου δεν συμπεριλαμβάνονται στον παρόντα τόμο, στάθηκαν αφορμή να χάσω λίγο τον ενθουσιασμό μου. Το ίδιο αρνητικά βρήκα και τα σημεία στα οποία πραγματοποιούνται πολλοί αφηγηματικοί μονόλογοι από τους ήρωες που είναι support. Παραδέχομαι ότι ελάχιστες από αυτές τις πληροφορίες δεν ήταν χρήσιμες για την ορθή περιγραφή του μύθου, αλλά και πάλι πιστεύω ότι η "κοιλιά", στα μέσα του τόμου, ήταν αναπόφευκτη. Πχ ποσώς με ένοιαξε που η Λέιλα, με τον μάγκικο κι αγενή χαρακτήρα της έμπλεξε σε αυτήν την κατάσταση που μας περιγράφηκε και που δεν είχε κάποια σύνδεση με την κύρια υπόθεση. Από την άλλη, βέβαια, πολλά στοιχεία που στην αρχή έμοιαζαν περιττά, με εντυπωσίασαν, βλέποντας τον τρόπο που οι συγγραφείς τα χρησιμοποίησαν για να πάνε την ιστορία παραπέρα. :clap2: 

 

Όσο οδεύουμε προς το φινάλε, η πλοκή αναδίδει αρώματα περιπέτειας και δράση, που χαρακτηρίζει ένα κόμικ με υπερήρωες, μέχρι να φτάσουμε σε μία εκπληκτική (αλλά κάπως υπερβολική) αποκάλυψη του κεντρικού villain, που σοκάρει τον πρωταγωνιστή και τον κάνει να σκεφτεί σοβαρά τον θεσμό και την χρησιμότητα του πλέον. Έξυπνο twist, αν θέλετε την άποψή μου, που με τον τρόπο του δείχνει έμπρακτα την διαμαρτυρία των συγγραφέων στο σάπιο καθεστώς που έχει εδραιωθεί εκείνη την εποχή στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Το τελευταίο κεφάλαιο του τόμου, μπορεί να μην έχει ένταση, αλλά πιστεύω ότι είναι το πιο δυνατό. Ο πρωταγωνιστής αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο αν θα πρέπει να υπηρετήσει τα ιδανικά μιας χώρας διεφθαρμένης ή αν ήρθε τελικά η ώρα να αποχωρήσει, από την στιγμή που ήταν τόσο εύκολο να στραφούν όλοι εναντίον του. Δυστυχώς, όμως, αυτή του την απόφαση δεν την μαθαίνουμε άμεσα (γιατί η ιστορία τελειώνει), αλλά εμμέσως, αν αναλογιστούμε την μετέπειτα καριέρα του Cap! :P Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε και την εύστοχη αποτύπωση στην ιστορία, των ΜΜΕ, τα οποία τόσο εύκολα μπορούν να χειραγωγήσουν το κοινό και να του πλασάρουν όποια "αλήθεια" τους συμφέρει. Φαίνεται ότι κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια! :P 

 

Συμπερασματικά, μιλάμε για μία αξιόλογη προσπάθεια, της οποίας το δυνατότερο σημείο είναι η πολιτική της τοποθέτηση, που την επιτυγχάνει με έναν ισχυρό πρωταγωνιστή. Από κομιξική σκοπιά είχαμε μια καλή δουλειά, αλλά σίγουρα έχουμε διαβάσει κι άλλες καλύτερες. Φαίνεται, πάντως, ότι το τοπίο στον συγκεκριμένο χώρο αρχίζει ν' αλλάζει. :) Προσωπικά την προτείνω σε όλους τους φίλους του Οίκου των Ιδεών, μόνο αν είναι ανοιχτοί σε προβληματισμούς και δεν αρέσκονται αποκλειστικά στις… μπουνιές! :P 

 

Ο εικαστικός τομέας, δείχνει από την αρχή την ηλικία του και χτυπάει τις ευαίσθητες χορδές μου. Προσωπικά το σχέδιο το βρήκα εξαιρετικό και πολύ του γούστου μου, πάντα αναλογιζόμενος ότι έχει γίνει με ένα πενάκι κι ένα κομμάτι χαρτί και χωρίς την χρήση σύγχρονων τεχνολογικών (κι όχι μόνο) μεθόδων, που μπορεί κι εμένα να με μεταμορφώσουν σε Picasso! :P Τα καρέ βγάζουν ρεαλισμό, ζωντάνια, ενώ τα χρώματα είναι ποικίλα και δεν κουράζουν τα μάτια. Μοναδική μου ένσταση στην στολή του Falcon, που έμοιαζε με κακοντυμένο ταυρομάχο! :lol: 

 

Το συνοδευτικό υλικό θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του στον εικονογράφο της ιστορίας, που δεν είναι άλλος από τον Sal Buscema, έναν καλλιτέχνη, που ομολογώ πως δεν τον γνώριζα. :sorry: Πρόκειται για μία μεγάλη καλλιτεχνική προσωπικότητα του χώρου, στην οποία ο τόμος έχει διαθέσει ένα τρισέλιδο άρθρο με την βιογραφία του, αρκετά αναλυτική θα έλεγα. Επίσης, υπάρχουν και δύο σελίδες με εικονογραφήσεις του Falcon. Εννοείται ότι στην αρχή του τόμου υπάρχει ένα τίμιο editorial του κυρίου Lupoi, καθώς και η κλασική σελίδα για το πώς φτάσαμε στην παρούσα ιστορία, η οποία όμως αναλώνεται μόνο στην περιγραφή του origin του Captain America. Άσκοπη, αν θέλετε την γνώμη μου, μιας και την συγκεκριμένη περιγραφή της "γέννησης" την μαθαίνουμε (αν δεν την ξέρουμε ήδη), κάποια στιγμή, και μέσα στην ιστορία. 

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34880
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Πιθανώς η καλύτερη ιστορία του Doctor Strange κυκλοφόρησε με τη συλλογή και εννοείται ότι εξώφυλλο με οπισθόφυλλο ανέβηκαν στη βάση μας.

 

MARVELGRAPHICNOVELS_0071.jpg  MARVELGRAPHICNOVELS_0071z.jpg

 

Στον επόμενο έρχονται οι Thunderbolts στα ελληνικά και ανυπομονώ να δω τι παίζει προσωπικά.

 

img20220518_10110910.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  1104
  • Reputation:   6928
  • Achievement Points:  1166
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1649 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  25

3 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Πιθανώς η καλύτερη ιστορία του Doctor Strange κυκλοφόρησε με τη συλλογή και εννοείται ότι εξώφυλλο με οπισθόφυλλο ανέβηκαν στη βάση μας.

 

MARVELGRAPHICNOVELS_0071.jpg  MARVELGRAPHICNOVELS_0071z.jpg

 

Στον επόμενο έρχονται οι Thunderbolts στα ελληνικά και ανυπομονώ να δω τι παίζει προσωπικά.

 

img20220518_10110910.jpg

Α ναι ρε οι thunderbolts! Ήταν και στο secret Invasion! Από το Secret Invasion τους γνώρισα και από ότι κατάλαβα είναι μια ομάδα κακών... Μου δημιουργήθηκε ένα κενό και πιστεύω ότι με αυτό τον τόμο να επιλυθεί κάπως....

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Αν και τον "Όρκο" τον έχω κι από την έκδοση της ΟΞΥ, εννοείται ότι πήρα κι αυτόν τον τόμο, καθώς δεν μπορούσα να αντισταθώ στην πολυτέλεια της ποιότητας που μας παρέχει η συγκεκριμένη συλλογή. :P 

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  267
  • Reputation:   2485
  • Achievement Points:  268
  • Days Won:  4
  • With Us For:  907 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

On 18/5/2022 στο 2:14 ΜΜ, olyssesmoore είπε:

Α ναι ρε οι thunderbolts! Ήταν και στο secret Invasion! Από το Secret Invasion τους γνώρισα και από ότι κατάλαβα είναι μια ομάδα κακών... Μου δημιουργήθηκε ένα κενό και πιστεύω ότι με αυτό τον τόμο να επιλυθεί κάπως....

Οι thunderbolts είναι μια ομάδα κακών που το έπαιζαν καλοί μεταμφιεσμένοι όταν οι f4 όπως και πολλοί άλλοι  είχαν εξαφανιστεί μετά από ένα μεγάλο event .( Το 97 πρωτοεμφανίστηκαν ) Επειδή επαιρνα την αρχική σειρά μέχρι και το 55(και τα υπόλοιπα τα διάβασα online) έχω μια σχετική εικόνα. Το εν λογω τομακι θα έχει τα τεύχη 101 και μετά ωπου δημιουργει μια νέα ομάδα ο... .ε μη πω καλυτερα να το δείτε :) ( Αργότερα αυτή η ομάδα θα γίνουν οι dark avengers). Αρχικός αρχηγός των thunderbolts ήταν ο baron zemo και σε κάποια φάση έγινε και ο hawkeye . Για τον τόμο της σειράς δεν λέω πράματα μη κάνω σποιλερ :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31464
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  732
  • Reputation:   6923
  • Achievement Points:  746
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2926 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Το συγκεκριμένο Thunderbolts είναι εκπληκτικό κόμικ.

 

Σε πανέξυπνο σενάριο warren Ellis.

 

Γενικά οι Thunderbolts ήταν old school σειρά των late 90s όταν η Μαρβελ κατέρρεε επινόηση, του Kurt Busiek για να κάνει fan service στους μακροχρόνιους φανς.

 

Για κάποιον που του αρέσει οι Μαρβελ των 70σς και 80ς προτείνεται το αρχικο run της σειράς.

 

Η συγκεκριμένη όμως ιστορία που είναι τα πρώτα 6 από τα 12 τεύχη του Ellis είναι ιστοριαάρα πθ πρέπει να διαβαστεί από όλους !!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

12 ώρες πριν, ProfPhillipMortimer είπε:

Για κάποιον που του αρέσει οι Μαρβελ των 70σς και 80ς προτείνεται το αρχικο run της σειράς.

 

Μου άνοιξες την όρεξη! :mafia:

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  267
  • Reputation:   2485
  • Achievement Points:  268
  • Days Won:  4
  • With Us For:  907 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

15 ώρες πριν, Indian είπε:

 

Μου άνοιξες την όρεξη! :mafia:

 

 

:beer:

Θα βγει τον επόμενο μήνα ένα τομακι με την πρώτη εμφάνιση της ομάδας στο incredible hulk ( νούμερο μου διαφεύγει ) καθώς και τα δύο πρώτα τεύχη της σειράς .αξίζει για μια πρώτη γνωριμία με τους thunderbots. Έχε το υπόψην και ρώτα σε κάποιο κομιξαδικο .

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29478
  • Group:  Members
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  771
  • Reputation:   6421
  • Achievement Points:  772
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3898 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ξεφύλλισμα των τόμων 61-70 της σειράς.

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34880
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Τόμος 71: Doctor Strange - Ο Όρκος

 

71tHtvIigsL.jpg

 

Μικρός σε μέγεθος τόμος, οπότε διαβάστηκε σχετικά γρήγορα και η αλήθεια είναι ότι θυμόμουν πως η ιστορία μου άρεσε αρκετά όταν τη διάβασα από την Οξύ, αλλά δε θυμόμουν λεπτομέρειες.

 

Μια ρετρό προσέγγιση για τον Doctor Strange

 

tumblr_nb1hq1nKEm1tu5eyto1_640.jpg

 

Είναι σαφές ότι το δίδυμο των δημιουργών θέλει να γράψει μια καλή και κυρίως ρετρό ιστορία που θα αφορά τον Doctor Strange. Στην προσπάθεια τους αυτή, προσπαθούν να συνδυάσουν τη μαγεία που πλέον είχε γίνει κυρίαρχο συστατικό του ήρωα με το παρελθόν του σαν γιατρός που οι περισσότεροι είχαν αμελήσει. Όταν λοιπόν ο Wong, πιστός υπηρέτης του Strange, πάσχει από καρκίνο, ο Strange τηρεί τον όρκο του Ιπποκράτη και σε ένα δύσκολο ταξίδι ανάμεσα σε διαστάσεις, βρίσκει ένα φίλτρο που μπορεί να τον γιατρέψει.

 

RCO013_1469157725.jpg

 

Όπως αποδεικνύεται, το φίλτρο θα είναι το μήλον της έριδος μεταξύ του Strange και ενός μυστικού ανταγωνιστή, ο οποίος όμως συνδέεται με το παρελθόν του. Πρόκειται για μια εξαιρετική ανατροπή, αφού αφενός ο αντίπαλος συνδυάζει ιατρική και μαγεία και αφετέρου ο Vaughan κάνει έναν περαιτέρω οικονομικό και κοινωνικό σχολιασμό. Καθώς το φίλτρο που ανακαλύπτει ο Strange είναι η πανάκεια, δηλαδή η θεραπεία για κάθε ασθένεια, πως θα αντιδρούσαν οι φαρμακοβιομηχανίες αν ήξεραν την ύπαρξη της; Και κυρίως τι θα έκαναν αφού θα απειλούνταν η δική τους;

 

p5_10 copy.jpg  strangepanel.jpg

 

Με κέρδισε πολύ ότι βλέπουμε έναν παρελθοντικό, πολύ αλαζονικό Strange και μπορούμε και θαυμάζουμε το κοντράστ του. Επίσης παρά το ότι φαίνεται κάπως πεζή η ιστορία με τους γιατρούς δεν είναι καθόλου, αντιθέτως έχει cameos τεράστιων αντιπάλων του Strange, πολλαπλές διαστάσεις, φανταστικά τέρατα και υπέροχες μάχες. Είναι σίγουρα κάτι το διαφορετικό και κυρίως μια ιστορία με ουσία, με συγκίνηση και όμορφη δράση, γι' αυτό και δε μπορώ να θυμηθώ κάποια καλύτερη Strange ιστορία.

 

Ένα σχέδιο που πατάει σε δύο σχολές

 

RCO011_1469157725.jpg

 

Marcos Martin προ Spider-Man και τα πράγματα δεν κυλούν καθόλου άσχημα. Ξεκάθαρα επηρεασμένος από το 60s στυλ με αρκετές αναφορές και πολύ ρετρό χρωματισμούς, το σχέδιο του Martin είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται μια σύγχρονη ιστορία του σπουδαιότερου μάγου της Marvel. Ωραία τοπία, πολλή φαντασία, γενικώς όμορφα πράγματα.

 

Τελικός απολογισμός και σε ποιους προτείνεται

 

17748075._SX540_.jpg

 

Είναι μια μικρή ιστορία σχετικά που διαβάζεται εντελώς αυτόνομα, άρα αν κάποιος ξενέρωσε με τον προηγούμενο τόμο του Strange και τον ενδιαφέρει η μαγεία στα κόμικς της Marvel τότε, ας το δοκιμάσει αυτό το τομάκι, δεν πιστεύω ότι θα χαλαστεί. Για μένα είναι σίγουρα μια πάρα πολύ τίμια προσθήκη στη συλλογή και αν το έχετε από την Οξύ, ξαναφρεσκάρετε το σε οποιαδήποτε από τις δύο εκδόσεις. Καλό διάβασμα σε όλους :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34880
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Τόμος 70: Μυστική Εισβολή

 

510aXx6Rh-L.jpg

 

Μιας και τον είχα διαβάσει πριν μόλις δύο χρόνια στα αγγλικά, αμφιταλαντευόμουν αν θέλω να τον ξαναδιαβάσω στα ελληνικά, αλλά η εξαιρετική μεταφραστική δουλειά που γίνεται στη συλλογή με οδήγησε στο να θέλω να το ξαναθυμηθώ. Το πλήρες αφιέρωμα μου στο ξένο κόμικ είναι εδώ:

 

 

Μια εισβολή που ετοιμαζόταν χρόνια

 

_main.jpg

 

Είναι προφανές ότι ο Bendis ετοίμαζε αρκετό καιρό την εισβολή των Skrulls και ειδικά στο reset που έκανε στους Avengers άφησε πολλά στοιχεία ή έκανε αλλαγές που δεν ήταν τόσο εμφανείς προκειμένου να ετοιμάσει αυτό το μεγάλο event. Η αλήθεια είναι ότι το Secret Invasion είναι ένα πολύ καλό story που χάνει όμως όσον αφορά το πρόβλημα που απέκτησαν αργότερα κι άλλα events της Marvel. Ότι δηλαδή είναι καλά τα τεύχη της κύριας σειράς αλλά χρειάζεσαι πάρα πολλά tie-ins τεύχη για να απολαύσεις πλήρως την ιστορία.

 

Secret_Invasion_Who_Do_You_Trust_Vol_1_1_Textless.webp

 

Πάντως η πλοκή είναι πολύ ωραία, αφού οι Skrulls έχουν φροντίσει να αντικαταστήσουν ήρωες για καιρό και να πάρουν πληροφορίες μέχρι να ετοιμάσουν την εισβολή τους, μια εισβολή που ως κλασικοί προπαγανδιστές-εισβολείς προσπαθούν να την περάσουν στους κατοίκους της Γης ως ειρηνική και θετική για εκείνους. Στόχος τους να αποσταθεροποιήσουν πολλά βασικά μέρη-κλειδιά των ηρώων, να ξαμολήσουν κακούς για περισσότερο χάος, να αποκαλυφθούν την κατάλληλη στιγμή και φυσικά να νικήσουν τους ήρωες του σύμπαντος της Marvel.

 

Skrulls-Mavel.jpg

 

Υπάρχει μια υποθάλπουσα ατμόσφαιρα μυστηρίου στο κόμικ, αφού οι αλλαγές και κυρίως οι ανατροπές είναι πάρα πολλές ενώ ο Bendis φροντίζει να βρει έξυπνα κόλπα προκειμένου να κάνει τους ήρωες να μην ξέρουν ποιοι είναι στην πραγματικότητα Skrulls και ποιοι όχι και έτσι κανείς να μην ξέρει ποιους πρέπει να εμπιστευτεί και σε ποιον πρέπει να πει τι. Η δράση υπάρχει σε πολύ ικανή ποσότητα και το κείμενο είναι ωραίο αν και προσπαθεί να χώσει όσους περισσότερους χαρακτήρες γίνεται, έτσι λίγο για το spotlight, παρ' όλα αυτά δεν παύει να είναι ένα κόμικ που σε εντυπωσιάζει συνεχώς.

 

Εικόνες χάρμα-ιδέσθαι από τον Leinil Francis Yu

 

marvel-secret-invasion-e1492197910622.jpg.d0eb879a67706a0d2a9c767cd8823594.jpg

 

Ο εικαστικός τομέας ίσως είναι καλύτερος και του σεναριακού. Ο Yu δίνει πραγματικά ρέστα. Οι εικόνες μάχης με πολλούς Skrulls από τη μία και ήρωες της Marvel είναι για πίνακα. Γενικότερα χρησιμοποιεί πολύ τις δύο σελίδες μαζί για ένα μεγάλο, εντυπωσιακό πάνελ, και στις μάχες και για πιο γρήγορες-ξαφνικές εξελίξεις, αλλά και κάθε καρέ του είναι μπολιασμένο με λεπτομέρεια. Ίσως και η πιο δυναμική και όμορφη δουλειά του σχεδιαστή που μας άφησε πολλά υπέροχα καρέ.

 

Τελικός απολογισμός και σε ποιους προτείνεται

 

RCO018.jpg  RCO017.jpg

 

Δεν είναι για όλους, γιατί θεωρώ ότι έχει πάρα μα πάρα πολλούς χαρακτήρες και παρά το ότι τους παρουσιάζει με το όνομά τους, πολλοί μπορεί να μπερδευτούν ή να μη θυμούνται μετά ποιος είναι ποιος. Άρα μόνο σε όσους αρέσουν τα μεγάλα events με πολλή δράση, πολλές εξελίξεις και κυρίως θα πυροδοτήσει εξελίξεις που θα συζητάς ακόμα και με φίλους σου που δε διαβάζουν κόμικ :) Καλό διάβασμα σε όλους :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4862
  • Group:  Members
  • Topic Count:  7
  • Content Count:  160
  • Reputation:   705
  • Achievement Points:  161
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5883 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Βγήκε το 70;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35781
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  417
  • Reputation:   3171
  • Achievement Points:  463
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1498 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

8 λεπτά πριν, stepgios είπε:

Βγήκε το 70;

 πριν έναν μηνά βγήκε.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34880
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Ο πρώτος τόμος των Thunderbolts ήρθε μέσω της συλλογής της Hachette και προστέθηκε το εξώφυλλο με το οπισθόφυλλο στη βάση μας.

 

MARVELGRAPHICNOVELS_0072.jpg  MARVELGRAPHICNOVELS_0072z.jpg

 

Στο επόμενο τεύχος θα έχουμε Venom και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου runs, αυτό του Rick Remender και βρίσκω καλή ευκαιρία μετά το διάβασμα του τόμου, να διαβάσω και το υπόλοιπο run που το θέλω καιρό.

 

img20220601_10075666.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  34098
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  208
  • Reputation:   2154
  • Achievement Points:  224
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1854 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

On 28/5/2022 στο 5:19 ΠΜ, nikolas12 είπε:

Τόμος 70: Μυστική Εισβολή

 

510aXx6Rh-L.jpg

 

Μιας και τον είχα διαβάσει πριν μόλις δύο χρόνια στα αγγλικά, αμφιταλαντευόμουν αν θέλω να τον ξαναδιαβάσω στα ελληνικά, αλλά η εξαιρετική μεταφραστική δουλειά που γίνεται στη συλλογή με οδήγησε στο να θέλω να το ξαναθυμηθώ. Το πλήρες αφιέρωμα μου στο ξένο κόμικ είναι εδώ:

 

 

Μια εισβολή που ετοιμαζόταν χρόνια

 

_main.jpg

 

Είναι προφανές ότι ο Bendis ετοίμαζε αρκετό καιρό την εισβολή των Skrulls και ειδικά στο reset που έκανε στους Avengers άφησε πολλά στοιχεία ή έκανε αλλαγές που δεν ήταν τόσο εμφανείς προκειμένου να ετοιμάσει αυτό το μεγάλο event. Η αλήθεια είναι ότι το Secret Invasion είναι ένα πολύ καλό story που χάνει όμως όσον αφορά το πρόβλημα που απέκτησαν αργότερα κι άλλα events της Marvel. Ότι δηλαδή είναι καλά τα τεύχη της κύριας σειράς αλλά χρειάζεσαι πάρα πολλά tie-ins τεύχη για να απολαύσεις πλήρως την ιστορία.

 

Secret_Invasion_Who_Do_You_Trust_Vol_1_1_Textless.webp

 

Πάντως η πλοκή είναι πολύ ωραία, αφού οι Skrulls έχουν φροντίσει να αντικαταστήσουν ήρωες για καιρό και να πάρουν πληροφορίες μέχρι να ετοιμάσουν την εισβολή τους, μια εισβολή που ως κλασικοί προπαγανδιστές-εισβολείς προσπαθούν να την περάσουν στους κατοίκους της Γης ως ειρηνική και θετική για εκείνους. Στόχος τους να αποσταθεροποιήσουν πολλά βασικά μέρη-κλειδιά των ηρώων, να ξαμολήσουν κακούς για περισσότερο χάος, να αποκαλυφθούν την κατάλληλη στιγμή και φυσικά να νικήσουν τους ήρωες του σύμπαντος της Marvel.

 

Skrulls-Mavel.jpg

 

Υπάρχει μια υποθάλπουσα ατμόσφαιρα μυστηρίου στο κόμικ, αφού οι αλλαγές και κυρίως οι ανατροπές είναι πάρα πολλές ενώ ο Bendis φροντίζει να βρει έξυπνα κόλπα προκειμένου να κάνει τους ήρωες να μην ξέρουν ποιοι είναι στην πραγματικότητα Skrulls και ποιοι όχι και έτσι κανείς να μην ξέρει ποιους πρέπει να εμπιστευτεί και σε ποιον πρέπει να πει τι. Η δράση υπάρχει σε πολύ ικανή ποσότητα και το κείμενο είναι ωραίο αν και προσπαθεί να χώσει όσους περισσότερους χαρακτήρες γίνεται, έτσι λίγο για το spotlight, παρ' όλα αυτά δεν παύει να είναι ένα κόμικ που σε εντυπωσιάζει συνεχώς.

 

Εικόνες χάρμα-ιδέσθαι από τον Leinil Francis Yu

 

marvel-secret-invasion-e1492197910622.jpg.d0eb879a67706a0d2a9c767cd8823594.jpg

 

Ο εικαστικός τομέας ίσως είναι καλύτερος και του σεναριακού. Ο Yu δίνει πραγματικά ρέστα. Οι εικόνες μάχης με πολλούς Skrulls από τη μία και ήρωες της Marvel είναι για πίνακα. Γενικότερα χρησιμοποιεί πολύ τις δύο σελίδες μαζί για ένα μεγάλο, εντυπωσιακό πάνελ, και στις μάχες και για πιο γρήγορες-ξαφνικές εξελίξεις, αλλά και κάθε καρέ του είναι μπολιασμένο με λεπτομέρεια. Ίσως και η πιο δυναμική και όμορφη δουλειά του σχεδιαστή που μας άφησε πολλά υπέροχα καρέ.

 

Τελικός απολογισμός και σε ποιους προτείνεται

 

RCO018.jpg  RCO017.jpg

 

Δεν είναι για όλους, γιατί θεωρώ ότι έχει πάρα μα πάρα πολλούς χαρακτήρες και παρά το ότι τους παρουσιάζει με το όνομά τους, πολλοί μπορεί να μπερδευτούν ή να μη θυμούνται μετά ποιος είναι ποιος. Άρα μόνο σε όσους αρέσουν τα μεγάλα events με πολλή δράση, πολλές εξελίξεις και κυρίως θα πυροδοτήσει εξελίξεις που θα συζητάς ακόμα και με φίλους σου που δε διαβάζουν κόμικ :) Καλό διάβασμα σε όλους :) 

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια. Το προσπαθούμε!

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

On 1/6/2022 στο 10:22 ΠΜ, nikolas12 είπε:

το επόμενο τεύχος θα έχουμε Venom και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου runs, αυτό του Rick Remender και βρίσκω καλή ευκαιρία μετά το διάβασμα του τόμου, να διαβάσω και το υπόλοιπο run που το θέλω καιρό.

 

Ακόμα μία σχετικά φρέσκια ιστορία στην χώρα μας, που τυγχάνει να την έχω. :moutra2:

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38851
  • Group:  Members
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  371
  • Reputation:   2642
  • Achievement Points:  411
  • Days Won:  1
  • With Us For:  706 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

On 1/6/2022 στο 10:22 ΠΜ, nikolas12 είπε:

Ο πρώτος τόμος των Thunderbolts ήρθε μέσω της συλλογής της Hachette και προστέθηκε το εξώφυλλο με το οπισθόφυλλο στη βάση μας.

 

MARVELGRAPHICNOVELS_0072.jpg  MARVELGRAPHICNOVELS_0072z.jpg

 

Στο επόμενο τεύχος θα έχουμε Venom και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου runs, αυτό του Rick Remender και βρίσκω καλή ευκαιρία μετά το διάβασμα του τόμου, να διαβάσω και το υπόλοιπο run που το θέλω καιρό.

 

img20220601_10075666.jpg

Δηλαδή έχουμε Venom με τους  Thunderbolts και καπάκι Venom μόνο του; Η ζωή μερικές φορές γίνεται πολύ όμορφη...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.