Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ GRAPHIC NOVELS ΤΗΣ MARVEL


germanicus

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35175
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2044 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Τόμος 45: Η Επιστροφή του Θάνος

 

51p1kSW0M6L.jpg


Τόμος με Thanos και cosmic Marvel θα ήταν σίγουρη αγορά ακόμα κι αν δεν έπαιρνα σταθερά τη συλλογή, ωστόσο αυτή η ιστορία ήταν καλή, αλλά με προβλημάτισε σαν επιλογή.


Μία εντελώς διαφορετική ιστορία

 

16824300._SX540_.jpg


Έχουμε συνηθίσει σε αυτόνομες περιπέτειες ηρώων, ωστόσο η συγκεκριμένη σηματοδοτεί κάτι τελείως διαφορετικό για τη συλλογή, κάτι που δε βλέπουμε συχνά. Πρόκειται για μια περιπέτεια που εντάσσεται κυρίως στις περιπέτειες της Marvel που διαδραματίζονται στο ευρύτερο σύμπαν και όχι στη Γη και είναι γενικά ιστορίες που ανέβηκαν πολύ στα τέλη των 00s. Το The Thanos Imperative όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλο του προέρχεται από δύο εκ των αρχιτεκτόνων των ιστοριών της Cosmic Marvel, τους Βρετανούς Dan Abnett και Andy Lanning και ακολουθεί μία μεγάλη σειρά από events όπως το Annihilation και το War of Kings.

 

30184567._SY540_.jpg


Θα έλεγα ότι είναι μία ιστορία που ο πρωταγωνιστής δεν είναι ο Thanos, ακόμα κι αν η επιστροφή του αποτελεί σημαντικό γεγονός του κόμικ. Αντιθέτως έχει όλους τους ήρωες που ήταν πολύ σημαντικοί σε αυτό το είδος των ιστοριών, χαρακτηριστικά αναφέρω τους Guardians of the Galaxy και το Nova, ενώ υπάρχουν μέσα και χαρακτήρες που συντέλεσαν να φτάσουμε σε αυτήν την ιστορία, όπως ο Magus ή Adam Warlock, καθώς και γνωστοί ή όχι και τόσο γνωστοί ήρωες όπως o Quasar, o Mar-Vell, o Gladiator, ο Beta Ray Bill και πάρα πολλοί ακόμα.

 

c77973266b23ce2a04179de809cd7970.jpg  uCo4dl-1zH_MJWv6xGNoaB2AOd2OTpOPA7nYjL6FJOM.png


Η ιστορία έχεις τις συνήθεις θεματικές περί εισβολής τεράτων, σύμπαντα που συγκρούονται και διαφορετικές στρατιές ηρώων και κακών να συγκρούονται χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας για την κεντρική ιδέα της. Μου αρέσει όμως πολύ η ποσόστωση σεναρίου και δράσης, έχουν πετύχει το τέλειο μείγμα και το κόμικ έχει καλή ροή και διαβάζεται ευχάριστα.


Υπέροχο σχέδιο

 

cosmicmarvel2.jpg


Το σχέδιο του Miguel Sepulveda είναι φανταστικό. Χρειάζεται ένας καλός σχεδιαστής και ο Ισπανός είναι ιδανικός για καλή δράση, φοβερή σχεδίαση πλανητών και συμπάντων, κοσμικών εκρήξεων, εκφραστικά πρόσωπα και επιβλητικές φιγούρες. Δείτε ας πούμε τον Beta Ray Bill στον τελευταίο τόμο του Thor και δείτε πόσο πιο επιβλητική και είναι η σύγχρονη εκδοχή του. Ειλικρινά δεν έχω κανένα παράπονο και ακόμα και πριν το διαβάσω έριχνα που και που κλεφτές ματιές στο σχέδιο.


Χρειαζόταν όμως η ιστορία να μπει στη συλλογή;

 

fc26818cb65df69674c63923141d747f._SX1280_QL80_TTD_.jpg  the-thanos-imperative-4.jpg


Προβληματίστηκα λίγο διαβάζοντας το. Ένιωσα ότι αυτό το κόμικ έχει γεγονότα με μεγάλο αντίκτυπο, έχει πράγματι κάποιους σημαντικούς θανάτους, αλλά δεν ένιωσα και τόσο στεναχωρημένος, δεν είχα μάλλον την ενσυναίσθηση που θα έπρεπε να έχω σε κάτι τέτοιο. Ήταν σαν να διαβάζω το τελευταίο κεφάλαιο μίας μεγάλης ιστορίας και όπως και να ‘χει και ένα βιβλίο να σου δώσουν λέγοντας τι έχει γίνει περιληπτικά στις πρώτες 350 σελίδες, δε θα καταλάβεις εξίσου καλά τις τελευταίες 150.

 

RCO012.jpg  RCO013_w_1473046607.jpg

 

Εν προκειμένω το The Thanos Imperative είναι το τελευταίο κεφάλαιο μίας ιστορίας που περιλαμβάνει και το Annihilation, το War of Kings και το Realm of Kings και γενικά ενός σύμπαντος που περιλάμβανε αρκετούς τίτλους της Marvel όπως τα Guardians of the Galaxy και Nova. Άρα συμπαθής ιστορία, αλλά δε την απήλαυσα όσο θα την απολάμβανα αν είχαν βγει και τα όσα είχαν προηγηθεί και γνώριζα καλύτερα τους χαρακτήρες.


Τελική κριτική και για ποιους προτείνεται

 

make-mine-marvel-looking-back-at-the-thanos-imperative-2.jpeg


Το προτείνω μόνο σε όσους τους αρέσουν σύγχρονες cosmic ιστορίες της Marvel και όσους γουστάρουν Thanos και μόνο. Ακόμα και οι ανεξάρτητες περιπέτειες να σας αρέσουν, αυτό δεν είναι ανεξάρτητη περιπέτεια, αλλά το αντίθετο έχει πάρα πολλούς ήρωες που πολλοί μπορεί να μη σας είναι γνωστοί και λόγω της απουσίας προηγούμενων ιστοριών δε θα καταλάβετε πολλά, αλλά θα απολαύσετε σχέδιο. Το αφιέρωμα επίσης δεν έχει βιογραφικά, αλλά μία μικρή συνέντευξη των δύο συγγραφέων με το όραμα τους γύρω από τους τίτλους που έγραψαν. Προσωπικά μου άρεσε, αλλά δεν είναι από τους καλύτερους τόμους που έχω διαβάσει. Έχει όμως τη δική του, διαφορετική ομορφιά.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 2.4k
  • Created
  • Τελευταία Απάντηση

Top Posters In This Topic


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35175
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2044 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Τόμος 47: Daredevil – Φύλακας Δαίμονας

 

220px-Daredevil_Guardian_Devil_cover_-_number_1.png

 

Είχα μία ανυπομονησία να διαβάσω αυτόν τον τόμο επιτέλους στα ελληνικά και τελικά το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν χορταστικό και έχω αρκετά να γράψω. Είναι σίγουρα μία πάρα πολύ καλή ιστορία για τον Daredevil και ξεκινάμε την ανάλυση.

 

Η υπόθεση: Υπάρχει έντονο supernatural στοιχείο ή μήπως όχι;

 

4b246a0bc5e05d1a8470900e5889fe968409c8b5_hq.jpg  tumblr_o0crdpb2UB1sjxvs8o2_1280.jpg


To Guardian Devil δεν είναι από τις πιο συνηθισμένες ιστορίες του Daredevil. Οι ιστορίες του Ανθρώπου χωρίς Φόβο είναι πιο πεζές, πιο ρεαλιστικές, με τους κακούς να έχουν συνδέσεις με τη μαφία και τον ίδιο να ισορροπεί ενδιάμεσα στο vigilante alter ego του και το δικηγόρο στην καθημερινότητά του. 

 

450727_5513626.jpg


Εν προκειμένω λοιπόν ο Matt με τον Foggy δεν έχουν ανοίξει ακόμα δικό τους γραφείο, αλλά δουλεύουν ως partners σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία με τον τρίτο εταίρο να είναι η μητέρα του Foggy. Παράλληλα η Karen έχει εγκαταλείψει τον Matt και εκείνος αποφασίζει να στραφεί ξανά στη θρησκεία και να έρθει για άλλη μία φορά σε επαφή με τις καθολικές του αξίες που διδάχτηκε και θεωρεί πως έχει αφήσει ως ένα βαθμό.

 

865276_1000.jpg


Όπως είπαμε και στο ποστ πιο πάνω μία κοπέλα δίνει στον Matt ένα μωρό. Η κοπέλα γνωρίζει την ταυτότητά του και το γεγονός αυτό ουσιαστικά πυροδοτεί πολλές εξελίξεις. Υπάρχουν αρκετές υποψίες γύρω από αυτό το μωρό και το πρόβλημα είναι ότι η καθολική πίστη του Matt κοντράρεται πάρα πολύ με το γεγονός ότι ένας μυστηριώδης κύριος επισκέπτεται τον ήρωα μας εκ μέρους μίας οργάνωσης και του λέει να του παραδώσει το μωρό, καθώς είναι ο Αντίχριστος. Σε διαφορετική περίπτωση θα τον βρουν πολλά δεινά.

 

865532_1000.jpg


Ανάμεσα σε αυτά είναι το γεγονός ότι ο Foggy κατηγορείται για τον φόνο μιας πελάτισσας του και μπαίνει φυλακή με αποτέλεσμα η μητέρα του να τον διώξει από το γραφείο τους με τον Matt να παραιτείται και να βρίσκεται χωρίς δουλειά. Επίσης η Karen ενώ έχουν χωρίσει γυρίζει πίσω στη Νέα Υόρκη να το βρει και να το ανακοινώσει ότι στις εξετάσεις της βρέθηκε θετική στον ιό του HIV. 


Η σημασία της θρησκείας και οι αξίες του ήρωα μέσα από το σενάριο του Kevin Smith

 

865761_1000 (1).jpg  tumblr_inline_p2qfbnKCtX1qgu3oc_1280.jpg


Το πιο ωραίο είναι το πως ο Smith χειρίζεται τους χαρακτήρες και ξέροντας το δέσιμό τους διαλύει τις λεπτές ισορροπίες τους. Μέσα σε όλα βλέπουμε τον Matt ανά σημεία να τρελαίνεται λόγω των όσων συμβαίνουν και να στρέφεται ενάντια στην πρώην του Black Widow που ήθελε να τον βοηθήσει, αλλά και το πως ο μυστηριώδης κύριος που θέλει το παιδί λέει στην Karen πως αν του το δώσει, θα γιατρευτεί από τον HIV, εξηγώντας της ότι για όλα φταίει ο Daredevil που προστατεύει το παιδί. Το αποτέλεσμα είναι οι δύο πρώην με την τόσο δυνατή σχέση να έρθουν σε μία μεγάλη σύγκρουση. 

 

artworks-1FVaswauNSS4AgyE-Fe2Uqw-t500x500.jpg


Πέραν όμως του μυστηρίου του ποιος είναι ο κακός, έχουμε και πολλή δράση. Το κόμικ ισορροπεί τέλεια μεταξύ ιστορίας και δράσης με ουκ ολίγες φοβερές, ζωντανές μάχες, ενώ ο ήρωας έχει αρκετές επαφές με πολλούς άλλους χαρακτήρες του σύμπαντος της Marvel όπως τη Black Widow, τον Doctor Strange που θα τον βοηθήσει μυστικιστικά και τον Spider-Man, αλλά βλέπουμε και γνωστούς κακούς του Daredevil όπως τον Wilson Fisk και τον Bullseye.

 

c0796aba3f286c6d939c9d1bbc67aeb7.jpg


Εν τέλει δεν είναι τόσο υπερφυσική ιστορία όσο νομίζει κανείς από την περίληψη. Ο Smith διαλέγει ιδανικό κακό και με λίγο exposition μας εξηγεί τα πάντα για το πως κατάφερε να παγιδέψει τον Matt και να τον φέρει σε αυτό το σημείο και χωρίς spoilers θα πω ότι υπάρχουν κάποιες πάρα πολύ συναισθηματικές και δυνατές στιγμές, στις οποίες ο συγγραφέας μας καθοδηγεί με χαρακτηριστική μαεστρία. Επιπρόσθετα θα πρέπει να πούμε ότι πραγματικά εξερευνά τα όρια του ήρωα όπως το Born Again και τον φτάνει σε σημείο να παίρνει αποφάσεις που δε θέλει να πάρει και να κάνει πράγματα που δεν περιμένει αναγνώστης ακριβώς επειδή έχει σπάσει τόσο πολύ την ψυχολογία του ήρωα.

 

z9ugyzxpfjb61.jpg


Είναι ένα κόμικ που τιμά τον ήρωα από πολλές απόψεις. Τιμά τη θρησκευτική πίστη του, τιμά το σύμπαν του, τους φίλους του και εξελίσσει υπέροχα τις σχέσεις του από το παρελθόν φυτεύοντας όμορφους σπόρους για τη μελλοντική πορεία του. Είναι από τις αγαπημένες μου ιστορίες Daredevil, γιατί εμπλέκει τις προσωπικές αξίες του ήρωα με τα γενικότερα υπερηωικά ιδανικά και παρ’ ότι ανά στιγμές φαίνεται ότι κλίνει στο supernatural στοιχείο, εν τέλει βρίσκει τρόπο να το κατευθύνει σε κάτι εντελώς καινούριο. Συχνά λέω πως μία πραγματικά καλή ταινία κρίνεται και από την εξέλιξη του πρωταγωνιστή. Αλλιώς να είναι στην πρώτη σκηνή και αλλιώς στην τελευταία. Ε εδώ ένας σκηνοθέτης όπως ο Smith γράφει μία ιστορία που εξελίσσει και ωριμάζει τον ήρωα του μέσα από τις σελίδες της.


Joe Quesada: Όλοι οι λόγοι που αποδεικνύουν ότι είναι πολύ καλός σχεδιαστής

 

Devil-In-Despair.jpg


Αν και τον Quesada πλέον τον έχω στο μυαλό μου πιο πολύ σαν executive πλέον (έχει ανελιχθεί πολύ στη Marvel και τη Disney) παρά σαν σχεδιαστή, μιλάμε για μια εποχή που ο τύπος κατέβαζε εκδοτικές ιδεάρες όπως το Marvel Knights και ταυτόχρονα σχεδίαζε πολύ ωραία. Ανέκαθεν είχα στο μυαλό μου το σκίτσο του ως λίγο άνισο, με τρελαίνουν οι λεπτές γραμμές του και πόσο όμορφα φαίνονται τα πρόσωπα όταν δεν μιλούν, αλλά για κάποιο λόγο όταν έχουν ανοιχτό στόμα μου βγάζουν μία παιδικότητα που μου θυμίζει λίγο Mike Wieringo από τον τόμο των Fantastic Four.

 

RCO068_1582343663.jpg  images.jpg


Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η ιστορία είναι σκοτεινή και ως τέτοια την αντιμετωπίζει ο Quesada βάζοντας στο παιχνίδι τα μολύβια του. Υπάρχει αυτή η παιδικότητα σε κάποια εκφραστικά καρέ, αλλά με κάποιες δόσεις twisted τρέλας και έντονων προσώπων που μου θύμισε κάπως το Preacher του Steve Dillon (που έχει σχεδιάσει και τους Punisher τόμους) και γενικότερα μου έβγαλε μια αίσθηση σκοτεινίλας από κόμικ της Vertigo στα 90s. 

 

screenshot_2015-04-16-21-16-47.png


Και τα μελάνια του Palmiotti και ο χρωματισμός είναι εξαιρετικά ταιριαστά, πότε σκοτεινός όταν πρέπει, πότε φωτεινός όταν υπάρχουν δόσεις ελπίδας αν και είναι λίγες. Οι εκφράσεις είναι πολύ καλές, οι ήρωες καλοσχεδιασμένοι και οι μάχες έντονες και physical. Θα τολμήσω να πω ότι το artwork είναι πραγματικά πολύ καλύτερο από άλλα 90s κόμικ του Daredevil.


Τελικός απολογισμός και σε ποιους προτείνεται

 

Daredevil-Guardian-Devil-178-sml.jpg


Μου φαίνεται αφύσικα μεγάλη τούτη η κριτική, ίσως γιατί πάμε για τρίτη σελίδα του Word, αλλά ας γράψουμε και κάτι τελικό. Άλλαξα γνώμη παίδες. Και για πρώτη φορά μετά από 47 τόμους θα ρισκάρω με τη γνώμη μου. Προτείνω και σε αυτούς που δε διαβάζουν πολλά υπερηρωικά το Guardian Devil. Ίσως αποδειχθεί υπερβολικά υπερηρωικό το τέλος του με την αποκάλυψη και το exposition του, αλλά στα πρώτα τεύχη έχουμε μία εξαιρετικά προσωπική ιστορία, ένα δράμα που εκτυλίσσεται συνεχώς και σε κρατάει σε συνεχή αγωνία σε συνδυασμό με το μυστήριο. Έχει αρκετά τεύχη, αλλά αν ξεκινήσεις δε σταματάς εύκολα. Χαρακτηριστικά το ξεκίνησα μέσα στο ΣΚ κατά τις 3 το βράδυ για να διαβάσω δύο τευχάκια και κόντεψα να το τελειώσω όλο. Σε απορροφάει και σε κερδίζει. Ίσως και να μη σας αρέσει βέβαια, αλλά ας ρισκάρω και μία φορά. Μου άρεσε πάρα πολύ πραγματικά και ελπίζω να σας κερδίσει και σε εσάς όπως και εμένα. Καλή ανάγνωση σε όλους :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35023
  • Group:  Members
  • Topic Count:  22
  • Content Count:  906
  • Reputation:   5265
  • Achievement Points:  954
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1674 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  20

Thor: Ο Τελευταίος Βίκινγκ
Αυτός ο τόμος είναι απόδειξη γιατί ο  Walt Simonson έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του Θορ. Η ιστορία είναι γραμμένη με τον παραδοσιακό τρόπο όπου πολλές μικρές ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα (αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώνονται όλες με το κλείσιμο του τόμου) και η δομή καθώς και η θεματολογία της παραπέμπουν πολύ στην μυθολογία, κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Με μια πληθώρα καλογραμμένων χαρακτήρων, ο Simonson σε καθηλώνει στην ιστορία και σε κάνει να ενδιαφερθείς για αυτούς και τις καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν. Το μόνο αρνητικό είναι μερικές ιδιαιτερότητες του παλιού τρόπου γραφής που μπορεί μερικές φορές να ξενίσουν τον αναγνώστη, ιδιαίτερα αν δεν του αρέσει το συγκεκριμένο στυλ. Η ιστορία βασίζεται κυρίως στο σενάριο, το σχέδιο όμως δεν παύει να είναι προσεγμένο. Ο καινούριος χρωματισμός μου φάνηκε αχρείαστος και η διαφορά από τον παλιό είναι τεράστια. Θα προτιμούσα να είχαμε τον αυθεντικό αλλά δεν χάθηκε και τίποτα. Στην τελική, "Ο Τελευταίος Βίκινγκ" είναι η αγαπημένη μου ιστορία της συλλογής με πρωταγωνιστή τον Θορ και το run του Simonson προστέθηκε στην λίστα με αυτά που θέλω να διαβάσω.

@nikolas12 Μια μικρή διόρθωση: Βλέπω ότι έχεις γράψει τον τίτλο του Daredevil "Φύλακας Άγγελος" ενώ είναι "Φύλακας Δαίμονας".

Επεξεργασία από Bilis
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35023
  • Group:  Members
  • Topic Count:  22
  • Content Count:  906
  • Reputation:   5265
  • Achievement Points:  954
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1674 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  20

Η Επιστροφή του Θάνος

Άλλο ένα μεγάλο event που βλέπουμε στην συλλογή, αυτή το φορά στο κοσμικό κομμάτι της Marvel. Σε αντίθεση όμως με το House of M όπου μέσα από τους προηγούμενους τόμους μπορούσε κάποιος να τοποθετηθεί χρονικά, εδώ τα προηγούμενα storylines δεν έχουν δημοσιευθεί και αρκετοί από τους χαρακτήρες μου ήταν άγνωστοι. Γενικά, δεν είμαι και τόσο μεγάλος fan του κοσμικού (προτιμώ την πιο προσγειωμένη επιστημονική φαντασία) αλλά αυτή η ιστορία ήταν αρκετά απολαυστική. Στην αρχή μπορεί να είναι λίγο δυσνόητη και σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται γι' αυτό η εξειδικευμένη ορολογία αλλά από ένα σημείο και μετά την ακολουθείς πολύ εύκολα. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι οι συγγραφείς χρησιμοποιούσαν συνέχεια cliffhangers, όχι μόνο για το κλείσιμο των τευχών αλλά και για την μετάβαση από την μία ομάδα ηρώων στην άλλη. Μετά από ένα σημείο αυτό γίνεται λίγο ενοχλητικό και αρχίζεις να μπερδεύεσαι με το τι συνέβη στον καθένα. Οι χαρακτήρες της ιστορίας προκαλούν αρκετό ενδιαφέρον, πρώτος και κύριος ο ίδιος ο Θάνος. Έχω την εντύπωση πως εδώ οι χαρακτήρες έκαναν περισσότερα απ' ότι σε άλλα events και αυτό με άφησε ικανοποιημένο. Το σχέδιο είναι επίσης πολύ όμορφο με ωραία χρώματα. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η εικονογράφηση των εξώφυλλων. Πιστεύω ότι κάποιοι μπορεί να βρουν το κομμάτι της επιστημονικής φαντασίας κουραστικό αλλά για εμένα αυτή ήταν μια πολύ διασκεδαστική ιστορία, ότι πρέπει για έκδοση της συλλογής.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35175
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2044 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Τόμος 8: The Incredible Hulk - Σιωπηλές Κραυγές

 

740full-the-incredible-hulk_-silent-screams-cover.jpg

 

Κι όμως για τόσο καιρό ο όγδοος τόμος παρέμενε αδιάβαστος στο ράφι μου και κάνοντας ένα μπαράζ διαβασμάτων και κριτικών, είπα να τον διαβάσω πριν αφιερωθώ στα House of M, Demon in a Bottle που έχουν ψωμάκι. Επίσης εκτός κάποιων τευχών της Οξύ, δεν έχω διαβάσει Hulk του Peter David, παρ' όλα αυτά και πάλι δε θα έχω πολλά να πω.

 

Η ιστορία μίας μεγάλης κόντρας

 

IMG_AB380494B7AC_1.jpeg

 

Το Silent Screams δεν είναι ακριβώς ενιαία ιστορία, αλλά περισσότερο συρραφή τευχών που έχουν μία κοινή βάση. Ποια είναι αυτή η κοινή βάση; Μαθαίνουμε από την αρχή των τευχών για τον Γκρίζο Hulk, την ιστορία του και πλέον βλέπουμε ότι ο Bruce Banner πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ της πράσινης, ωμής και βίαιης εκδοχής του ήρωα και της γκρίζας που είναι σίγουρα πιο εκλεπτυσμένη και χειρίζεται πιο συνετά την απαράμιλλη δύναμή της. Μέσα λοιπόν από διαφορετικούς αντιπάλους, αλλά και με τις εμφανίσεις γνώριμων προσώπων όπως ο Namor ή ο Doctor Strange βλέπουμε το ότι πολλές φορές κάποια εκδοχή παρεμβαίνει άκριτα στη ζωή του Banner και αυτές οι δύο φτάνουν σε μία τελική σύγκρουση.

 

4u4vz5vkpgn61.png  RCO005_1461928270.jpg

 

Η ιστορία δεν είναι κάτι το καταπληκτικό, παρ' όλα η γραφή του David έχει κάτι πολύ ωραίο και αυτό που τελικά σε κερδίζει είναι ο τρόπος που εν τέλει συγκρούονται ο Γκρίζος Hulk και ο Πράσινος Hulk, το πόσο καλά έχει πιάσει το νόημα του καθενός, πως έχει ενσωματώσει επιρροές από ακόμα παλιότερα κόμικ και φυσικά πως καταλήγει στο τελικό καρέ με τον Banner να φτάνει στα όριά του. Οι μάχες είναι αρκετές και δυναμικές και παρεμβαίνουν τη στιγμή που πρέπει, αλλά δεν εντυπωσιάζεσαι συνολικά από την ιστορία.

 

Το σχέδιο ενός μπασίστα

 

RCO022_1461957455.jpg

 

Δε γνώριζα ότι ο Dale Keown έπαιζε μπάσο πριν γίνει σκιτσογράφος, το έμαθα από το χορταστικότατο αφιέρωμα στο τέλος του τόμου. Κλασικό, παλιό 80s σχέδιο, με ωραίο, ζωντανό χρωματισμό, καθαρές μάχες, στρωτά καρέ, γενικά αν είσαι φαν του σχεδίου της δεκαετίας του ογδόντα, εννοείται και αυτό θα σε κερδίζει.

 

Τελικός απολογισμός και για ποιους προτείνεται

 

tumblr_mkaghrD2xV1ry50lio1_500.jpg

 

Άργησα λίγο να το προτείνω ε; :lol: Τέλος πάντως αν και το Planet Hulk είναι ίσως η αγαπημένη μου ιστορία στη συλλογή, ο έτερος τόμος του ήρωα δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Είναι μία passable ιστορία που δε θα πρότεινα σε κάποιον που του αρέσουν τα πιο ρετρό κόμικ ή αν είναι fanboy του Hulk. Εγώ ήθελα και κάτι από το τεράστιο run του Peter David και θα το δω μήπως κάποια στιγμή διαβάσω περισσότερες ιστορίες του. Από εκεί και μετά καλό διάβασμα σε όλους και άντε να έρθει σύντομα στα χέρια μας το Spider-Man Αποκαλύψεις & Μέχρι Να Σβήσουν Τα Άστρα :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35023
  • Group:  Members
  • Topic Count:  22
  • Content Count:  906
  • Reputation:   5265
  • Achievement Points:  954
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1674 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  20

Spider-Gwen: Καταζητούμενη;

Στη συγκεκριμένη ιστορία πρωταγωνιστεί η Sider-Gwen η οποία είχε πρωτοεμφανισθεί στο Spider-Verse (το οποίο δεν έχω διαβάσει). Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή του Spider-Man και τα θέματα της ιστορίας είναι παρόμοια. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στα παράλληλα σύμπαντα είναι να βλέπω τις διαφορετικές εκδοχές των χαρακτήρων. Πιστεύω πως σε αυτό το κομμάτι με κάλυψε και με το παραπάνω. Η πλοκή δεν είναι τίποτα το εντυπωσιακό και δεν έχει οριστικό τέλος, κάτι που μου έκανε εντύπωση αφού εκεί τελειώνει και το run. Ο χαρακτήρας της Spider-Gwen είναι αρκετά πειστικός, υπάρχουν όμως αρκετές φορές που η μυστική της ταυτότητα θα έπρεπε να είχε αποκαλυφθεί ενώ αυτό δεν γίνεται, αφαιρώντας έτσι ένα κομμάτι από την αληθοφάνεια. Το σχέδιο είναι ταιριαστό με το συγκεκριμένο στυλ της ιστορίας και μου άρεσε πως άλλαξαν τα συννεφάκια ομιλίας για να έχουν ένα πιο μοντέρνο λουκ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια απολαυστική ιστορία.

Daredevil: Φύλακας Δαίμονας
Εδώ έχουμε μια ιστορία που ασχολείται με την πίστη (η πιο συγκεκριμένα την πίστη ως μέσο χειραγώγησης) αλλά δεν απέχει και τόσο πολύ από κλασσικό υπερηρωικό. Η πλοκή, αν και σου τραβάει το ενδιαφέρον, από ένα σημείο και μετά γίνεται εξαιρετικά προβλέψιμη. Το συναίσθημα αβεβαιότητας που προσπαθεί να σου περάσει ο Smith δεν είναι και τόσο ισχυρό. Οι χαρακτήρες όμως, κυρίως ο Matt και η Karen που αντιμετωπίζουν τα προσωπικά τους προβλήματα, είναι αρκετά καλογραμμένοι. Επίσης υπάρχουν και πολλοί χαρακτήρες σε guest star εμφανίσεις. Από αυτούς ξεχώρισαν ο Bullseye επειδή η προσωπικότητα του είχε αποδοθεί καλά (καμία σχέση με την ταινία) και ο Spider-Man ο οποίος παρείχε ψυχολογική υποστήριξη στον Daredevil. Ο κακός δεν μου άρεσε και τόσο. Το σχέδιο του ήταν πολύ καρτουνίστικο. Μιλόντας για  "καρτουνίστικα", δεν υπάρχει καλύτερη λέξη να περιγράψω το σχέδιο του Quesada. Μερικές φορές ταίριαζε στην ιστορία ενώ άλλες όχι. Δυνατό του σημείο ήταν σίγουρα όταν σχεδίαζε το περίγραμμα των καρέ ανάλογα με τα συναισθήματα των χαρακτήρων. Επίσης μου άρεσαν τα easter eggs που είχε κρύψει ο Kevin Smith για τις ταινίες του και όχι μόνο. Το αγαπημένο μου ήταν η παμπ του Ennis με το κρασί Dillon.:D Γενικά, κι αυτή είναι μια καλή ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα.

Αυτές οι δύο ιστορίες δεν με ενθουσίασαν και τόσο αλλά ήταν αρκετά διασκεδαστικές. Αυτό δείχνει πόσο προσεγμένες είναι οι επιλογές τόμων της συλλογής, αφού ακόμα και οι πιο αδύνατες σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι δυνατές από μόνες τους!

Επεξεργασία από Bilis
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35175
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2044 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Ένας τόμος που πολλοί περιμέναμε να έρθει, το The Amazing Spider-Man Αποκαλύψεις & Μέχρι να Σβήσουν τα Άστρα κυκλοφόρησε και το εξώφυλλο με το οπισθόφυλλο έχουν μεταφερθεί στη βάση.

 

MARVELGRAPHICNOVELS_0048.jpg  MARVELGRAPHICNOVELS_0048z.jpg

 

Επόμενος τόμος το Marvel Origins Δεκαετία του 1960 με δημιουργούς πέντε τρομερά ονόματα της εποχής! Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko, Larry Lieber, Don Heck. Μόλις παρατήρησα ότι έχουμε αλλαγή στη σειρά των τόμων μιας και περιμέναμε το Eternals και αυτό θα ήταν προς το τέλος της συλλογής. Αναμένουμε λοιπόν.

 

img20210701_10101772.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  1122
  • Reputation:   7072
  • Achievement Points:  1187
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1670 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  25

3 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Ένας τόμος που πολλοί περιμέναμε να έρθει, το The Amazing Spider-Man Αποκαλύψεις & Μέχρι να Σβήσουν τα Άστρα κυκλοφόρησε και το εξώφυλλο με το οπισθόφυλλο έχουν μεταφερθεί στη βάση.

 

MARVELGRAPHICNOVELS_0048.jpg  MARVELGRAPHICNOVELS_0048z.jpg

 

Επόμενος τόμος το Marvel Origins Δεκαετία του 1960 με δημιουργούς πέντε τρομερά ονόματα της εποχής! Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko, Larry Lieber, Don Heck. Μόλις παρατήρησα ότι έχουμε αλλαγή στη σειρά των τόμων μιας και περιμέναμε το Eternals και αυτό θα ήταν προς το τέλος της συλλογής. Αναμένουμε λοιπόν.

 

img20210701_10101772.jpg

Καλύτερα που άλλαξαν την σειρά της συλλογής γιατί από τότε που ανακοινώθηκε η λίστα χάθηκε η μαγεία!

Καλύτερα και για όσους δεν προτιμούν τις επανεκδόσεις και έχουν καιρό να αγοράσουν κάποιον τόμο! Φαίνεται οι επανεκδόσεις "χαλάνε" λίγο τις πωλήσεις!

Αλλά όσοι είναι καινούριοι στο χώρο και δεν έχουν προηγούμενες εκδόσεις, όπως εγώ, τότε μπορεί να έχουμε κάποιο μειονέκτημα!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35154
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  49
  • Reputation:   203
  • Achievement Points:  49
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1654 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  22

4 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Ένας τόμος που πολλοί περιμέναμε να έρθει, το The Amazing Spider-Man Αποκαλύψεις & Μέχρι να Σβήσουν τα Άστρα κυκλοφόρησε και το εξώφυλλο με το οπισθόφυλλο έχουν μεταφερθεί στη βάση.

 

MARVELGRAPHICNOVELS_0048.jpg  MARVELGRAPHICNOVELS_0048z.jpg

 

Επόμενος τόμος το Marvel Origins Δεκαετία του 1960 με δημιουργούς πέντε τρομερά ονόματα της εποχής! Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko, Larry Lieber, Don Heck. Μόλις παρατήρησα ότι έχουμε αλλαγή στη σειρά των τόμων μιας και περιμέναμε το Eternals και αυτό θα ήταν προς το τέλος της συλλογής. Αναμένουμε λοιπόν.

 

img20210701_10101772.jpg

Καλά τι marvel origins . Μετά το spider Man revelations το eternals δεν υποτίθεται πως θα είχε σειρά ? Σύμφωνα και με την λίστα βέβαια 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11736
  • Group:  Members
  • Topic Count:  105
  • Content Count:  5254
  • Reputation:   56118
  • Achievement Points:  5426
  • Days Won:  269
  • With Us For:  5227 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  107

Υποψιάζομαι ότι έπεσε σύρμα από την Anubis ότι έχουν εκδώσει το ETERNALS φέτος και επειδή έχουν και τα μέσα, οι της HACHETE το αποσύρανε.

 

Δηλαδή πάπαλα το ETERNALS και θα βγάλουν κάτι άλλο στη θέση του...

Επεξεργασία από constantinople
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35175
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2044 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

21 λεπτά πριν, olyssesmoore είπε:

Καλύτερα που άλλαξαν την σειρά της συλλογής γιατί από τότε που ανακοινώθηκε η λίστα χάθηκε η μαγεία!

Καλύτερα και για όσους δεν προτιμούν τις επανεκδόσεις και έχουν καιρό να αγοράσουν κάποιον τόμο! Φαίνεται οι επανεκδόσεις "χαλάνε" λίγο τις πωλήσεις!

Αλλά όσοι είναι καινούριοι στο χώρο και δεν έχουν προηγούμενες εκδόσεις, όπως εγώ, τότε μπορεί να έχουμε κάποιο μειονέκτημα!

 

Πολύ μεγάλη αλήθεια η πρώτη πρόταση. Από τότε που δημοσιοποιήθηκε η λίστα, χάσαμε αυτήν την αναμονή, σήμερα είναι η πρώτη φορά που είδα την πίσω σελίδα ότι έχει κάτι άλλο και μετά μου ήρθε η φλασιά και έπαθα μία έκπληξη.

 

4 λεπτά πριν, constantinople είπε:

Υποψιάζομαι ότι έπεσε σύρμα από την Anubis ότι έχουν εκδώσει το ETERNALS φέτος και επειδή έχουν και τα μέσα, οι της HACHETE το αποσύρανε.

 

Δηλαδή πάπαλα το ETERNALS και θα βγάλουν κάτι άλλο στη θέση του...

 

Μακάρι να έγινε αυτό, γιατί το Eternals επανεκδόθηκε και φέτος πιθανόν λόγω της έλευσης της ταινίας. Μακάρι να αλλάξει και να έχουμε κάποιο νέο τόμο και να μην άλλαξε απλώς η σειρά και να βγει το Eternals το Νοέμβριο για να συμπέσει με την κυκλοφορία της ταινίας. Βέβαια και άλλη φορά είχαν μία παρόμοια ευκαιρία με το House of M και το Wandavision και δεν έγινε. Θετική έκπληξη πάντως αν δούμε κάτι διαφορετικό, ίσως τόμο που δεν έχει έρθει στα ελληνικά.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4447
  • Reputation:   34570
  • Achievement Points:  4514
  • Days Won:  100
  • With Us For:  6177 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Μετά από τουλάχιστον 3 μήνες είμαι έτοιμος για back to back αγορά! Σούπερ πρίμα γκουντ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  57
  • Content Count:  2210
  • Reputation:   21896
  • Achievement Points:  2249
  • Days Won:  58
  • With Us For:  2343 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

5 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

MARVELGRAPHICNOVELS_0048.jpg  

 

Υπέροχος χορταστικός τόμος πως και πως περίμενα τη συνέχεια του πρώτου.

 

Όσο για την αλλαγή καλά κάνανε.

Το καλύτερο θα ήταν η δημοσίευση της λίστας με τους επόμενους τόμους να ήταν με τυχαία σειρά. Έτσι και θα  γνωρίζαμε τους παρακάτω, αλλά και θα υπήρχε και η σχετική αγωνία για τον επόμενο κάθε φορά.

Και το καλύτερο, θα είχαμε τη δυνατότητα για "ηλεκτρονικό κουλούρι":lol:

 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11736
  • Group:  Members
  • Topic Count:  105
  • Content Count:  5254
  • Reputation:   56118
  • Achievement Points:  5426
  • Days Won:  269
  • With Us For:  5227 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  107

  

47 min ago , hudson said:

Και το καλύτερο, θα είχαμε τη δυνατότητα για "ηλεκτρονικό κουλούρι":lol:

 

Άντε να ακυρώνεται και κανένας τόμος που έχει ξαναβγεί γιατί εμείς που έχουμε και τις παλιές εκδόσεις τόσο καιρό τρώμε ηλεκτρονικό αγγούρι! :ego:

 

Επεξεργασία από constantinople
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  37107
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  126
  • Reputation:   884
  • Achievement Points:  127
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1174 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

1 ώρα πριν, Manitou είπε:

Μετά από τουλάχιστον 3 μήνες είμαι έτοιμος για back to back αγορά! Σούπερ πρίμα γκουντ

και γωωω :D να δούμε αν θα τριτώσει το καλό !

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  57
  • Content Count:  2210
  • Reputation:   21896
  • Achievement Points:  2249
  • Days Won:  58
  • With Us For:  2343 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Διαβάζοντας τον Τόμο 44 "Thor  Ο Τελευταίος Βίκινγκ"

(με την ευκαιρία να πω απολαυστικός τόμος)

έπεσα πάνω σε αυτό

 

Spoiler

image.thumb.jpeg.f006aaf244f087cc30a5a82848453986.jpeg

 

είναι αυτοί που νομίζω; Τι δουλειά έχουν στην Νέα Υόρκη της Marvel;:lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35781
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  423
  • Reputation:   3258
  • Achievement Points:  469
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1519 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Παραδέχομαι πως έκανα το λάθος να δημοσιεύσω τη λίστα με αποτέλεσμα να χαθεί η μαγεία. Ήταν να ξέρουν οι μαρβελφανς ποιοι καινούργιοι τόμοι και ποίες επανεκδόσεις θα είχαν στα χερια του.

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να ακυρώσει το Eternals και να βάζει στη θέση του το Marvel Origins: The 60s που κανονικά θα ήταν στο τέλος της σειράς η HACHETE. Εύχομαι να έχουμε άλλη μια αδημοσίευτη ιστορία στο 59ο τόμο.

Μεγάλη ειρωνεία  :shit2:ότι έδωσα το Eternals μόλις έμαθα για την επανέκδοση στη σειρά και τώρα που δεν το έχουν πρέπει να βρω ένα τρόπο να το πάρω πίσω :lol: αλλιώς θα αγοράσω τη δεύτερη εκδοσή. :collapse:

 

Υ.Γ. : Κανενο νέο για την επέκταση της σειράς?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  1122
  • Reputation:   7072
  • Achievement Points:  1187
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1670 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  25

12 λεπτά πριν, PowerRangers8 είπε:

Παραδέχομαι πως έκανα το λάθος να δημοσιεύσω τη λίστα με αποτέλεσμα να χαθεί η μαγεία. Ήταν να ξέρουν οι μαρβελφανς ποιοι καινούργιοι τόμοι και ποίες επανεκδόσεις θα είχαν στα χερια του.

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να ακυρώσει το Eternals και να βάζει στη θέση του το Marvel Origins: The 60s που κανονικά θα ήταν στο τέλος της σειράς η HACHETE. Εύχομαι να έχουμε άλλη μια αδημοσίευτη ιστορία στο 59ο τόμο.

Μεγάλη ειρωνεία  :shit2:ότι έδωσα το Eternals μόλις έμαθα για την επανέκδοση στη σειρά και τώρα που δεν το έχουν πρέπει να βρω ένα τρόπο να το πάρω πίσω :lol: αλλιώς θα αγοράσω τη δεύτερη εκδοσή. :collapse:

 

Υ.Γ. : Κανενο νέο για την επέκταση της σειράς?

Αν όντως το eternals δεν βγει κι εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει...:grr::Ungry:

Αρχικά δεν το έχω, δεύτερον θα βγει η ταινία και τρίτον προτιμώ να δώσω δέκα ευρώ για μια τέτοια έκδοση με σκληρό εξώφυλλο και έξτρα σελίδες, παρά με περισσότερα χρήματα με χωρίς σκληρό εξώφυλλο και έξτρα σελίδες!

 

Υ.Γ. Μακάρι να βγω αληθινός!:pray::lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35175
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2044 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

5 ώρες πριν, hudson είπε:

Διαβάζοντας τον Τόμο 44 "Thor  Ο Τελευταίος Βίκινγκ"

(με την ευκαιρία να πω απολαυστικός τόμος)

έπεσα πάνω σε αυτό

 

  Απόκρυψη περιεχομένων

image.thumb.jpeg.f006aaf244f087cc30a5a82848453986.jpeg

 

είναι αυτοί που νομίζω; Τι δουλειά έχουν στην Νέα Υόρκη της Marvel;:lol:

 

Yeap είναι αυτοί που νομίζεις ή μάλλον κάποια Marvel εκδοχή τους :) Δεν είναι ακριβώς μία κανονική τους εμφάνιση τύπου άνοιξε μία διαστατική πύλη και βρέθηκαν ξαφνικά στη Νέα Υόρκη της Marvel, είναι περισσότερο ένα απλό, αθώο Easter egg όπου ο συγγραφέας και ο σχεδιαστής κλείνουν το μάτι στους φανς που νιώθουν ωραία με τέτοιες εμφανίσεις. Νομίζω το έχω αναφέρει, αλλά μία τέτοια υπάρχει και στον τόμο των Ultimates.

 

Spoiler

1685069-untitled_2_copy.jpg

 

Πριν από 1 ώρα, PowerRangers8 είπε:

Παραδέχομαι πως έκανα το λάθος να δημοσιεύσω τη λίστα με αποτέλεσμα να χαθεί η μαγεία. Ήταν να ξέρουν οι μαρβελφανς ποιοι καινούργιοι τόμοι και ποίες επανεκδόσεις θα είχαν στα χερια του.

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να ακυρώσει το Eternals και να βάζει στη θέση του το Marvel Origins: The 60s που κανονικά θα ήταν στο τέλος της σειράς η HACHETE. Εύχομαι να έχουμε άλλη μια αδημοσίευτη ιστορία στο 59ο τόμο.

Μεγάλη ειρωνεία  :shit2:ότι έδωσα το Eternals μόλις έμαθα για την επανέκδοση στη σειρά και τώρα που δεν το έχουν πρέπει να βρω ένα τρόπο να το πάρω πίσω :lol: αλλιώς θα αγοράσω τη δεύτερη εκδοσή. :collapse:

 

Ρε συ, σιγά το λάθος, από τη στιγμή που εκείνοι μας αφήναν να βράζουμε στο ζουμί μας, να κάνουμε polls και μετά απλώς πήγαν και έδωσαν μία λίστα που αργότερα διέρρευσε παντού, αργά ή γρήγορα θα τη μαθαίναμε και εδώ μέσα. Ίσα-ίσα και από γκρουπ στο Φβ που τσέκαρα, πρώτα σε εμάς βγήκε από σένα και συζητήθηκε πολύ, οπότε χάθηκε το στοιχείο της έκπληξης, αλλά με επιλογή της ΑΡΓΟΣ, ωστόσο τώρα πάλι βλέπεις ότι ξεκίνησε η συζητησούλα :) Το Eternals πάντως δε θα το είχα σίγουρα για ακυρωμένο, μπορεί απλώς να άλλαξε η σειρά των τόμων. Μάλλον θα γυρίσουμε στις ρομαντικές εποχές αποστολής e-mails για να μάθουμε και αργότερα θα λέμε σε νέα μέλη ή τα παιδιά μας ότι εμείς στην εποχή μας ήμασταν hardcore και περιμέναμε 14 μέρες να μάθουμε νέο τόμο ή δε μας έλεγε τίποτα ο Τσέλιος και πήζαμε :lol:

Παρεμπιπτόντως και επειδή το συζητήσαμε αρκετά, αν κάποιο μέλος που αγοράζει αρκετά γρήγορα νέες εκδόσεις τύπου @hudson, @Βασιλεύς των κόμικς ή οποιοσδήποτε άλλος έχει τις επανεκδόσεις των Eternals και του 1453 ας τις κάνει ένα σκαναρισματάκι να τις προσθέσουμε κι αυτές στη βάση μας :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32009
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  209
  • Reputation:   1206
  • Achievement Points:  236
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2608 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  55

το Eternals  θα εκδωθει σε ενα χρονο για να πουλησει και η anubis

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32436
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  174
  • Reputation:   1299
  • Achievement Points:  174
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2327 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Επειδή έχω χάσει επεισόδια. 

Η λίστα με τις επόμενες κυκλοφορίες που είναι?? 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35175
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2044 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

5 λεπτά πριν, Γιαννης Σ είπε:

Επειδή έχω χάσει επεισόδια. 

Η λίστα με τις επόμενες κυκλοφορίες που είναι?? 

 

Τις έχω περάσει στο πρώτο ποστ στο αφιέρωμα με αρίθμηση, goodreads και ημερομηνίες, αλλά μετά την τρίπλα που μας έκαναν έβγαλα την αρίθμηση από όλους και την ημερομηνία του Eternals. Γενικά σου περνάω και την αρίθμηση όπως μας την είχαν δώσει και είναι αυτή:

 

49. Marvel Origins Δεκαετία του 1960 - Marvel Origins: The 60s - Stan Lee & Jack Kirby & Steve Ditko & Larry Lieber & Don Heck - 2013 - gr 4,00 (140r) - 16/7/2021

 

Eternals - Neil Gaiman & John Romita Jr. - 2006 - gr 3,61 (7,925r) 

 

50. Fantastic Four: The End - Alan Davis - 2006 - gr 3,65 (787r) - 30/7/2021

51. Jessica Jones: Uncaged - Brian Michael Bendis & Michael Gaydos & Matt Hollingsworth - 2016 - gr 3,87 (2,215r) - 13/8/2021

52. The Uncanny X-Men: Second Genesis - Chris Claremont & Dave Cockrum & Len Wein - 1986 - gr 3,86 (99r) - 27/8/2021

53. Ghost Rider: Road to Damnation - Garth Ennis & Clayton Crain - 2005 - gr 3,53 (904r) - 10/9/2021

54. The Avengers Birth of Ultron - Roy Thomas & John Buscema - 1968 - gr 3,41 (88r) - 24/9/2021

55. Marvel Zombies - Robert Kirkman & Sean Phillips - 2006 - gr 3,74 (6,172) - 8/10/2021

56. Marvel Knights Spider-Man Vol. 1: Down Among The Dead Men - Mark Millar & Terry Dodson - 2004 - gr 3,76 (322r) - 22/10/2021

57. Secret Avengers Vol. 1: Mission to Mars - Ed Brubaker & Mike Deodato - 2011 - gr 3,71 (2,117r) - 5/11/2021

58. Fantastic Four: The Coming of Galactus - Stan Lee & Jack Kirby - 1966 - gr 3,76 (150r) - 19/11/2021

60. Marvel Knights Spider-Man Vol. 2: Venomous - Mark Millar & Terry Dodson & Frank Cho - 2005 - gr 3,69 (384r) - 17/12/2021

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31428
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  54
  • Content Count:  3121
  • Reputation:   23714
  • Achievement Points:  2541
  • Days Won:  10
  • With Us For:  2963 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  53

18 ώρες πριν, hudson είπε:

Διαβάζοντας τον Τόμο 44 "Thor  Ο Τελευταίος Βίκινγκ"

(με την ευκαιρία να πω απολαυστικός τόμος)

έπεσα πάνω σε αυτό

 

  Απόκρυψη περιεχομένων

image.thumb.jpeg.f006aaf244f087cc30a5a82848453986.jpeg

 

είναι αυτοί που νομίζω; Τι δουλειά έχουν στην Νέα Υόρκη της Marvel;:lol:

 

Είχε και ένα ακόμα cameo, αν ψάξεις ;) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  23
  • Content Count:  2122
  • Reputation:   20686
  • Achievement Points:  2157
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4547 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Παιδιά (Νικόλα, Hudson), εγώ δεν κατάλαβα ποιο ήταν το easter egg, μου το βάζετε μέσα σε ένα σποιλ παρακαλώ; 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35175
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2044 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

12 λεπτά πριν, christs είπε:

Παιδιά (Νικόλα, Hudson), εγώ δεν κατάλαβα ποιο ήταν το easter egg, μου το βάζετε μέσα σε ένα σποιλ παρακαλώ; 

 

Spoiler

Η εμφάνιση του Clark Kent στου Hudson και των Clark Kent, Lois Lane, Jimmy Olsen στο δικό μου. Μάλιστα στο ένα αναφέρεται και ως Clark ενώ στο άλλο έχουν αναφέρει και οι δημιουργοί ότι τους άφησαν για το Easter Egg.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7112
  • Reputation:   26958
  • Achievement Points:  7447
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6226 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

On 2/7/2021 στο 3:43 ΜΜ, christs είπε:

Παιδιά (Νικόλα, Hudson), εγώ δεν κατάλαβα ποιο ήταν το easter egg, μου το βάζετε μέσα σε ένα σποιλ παρακαλώ; 

 

Πρόκειται για τους

 

Spoiler

Clark Kent, όπου ο Clark (Superman) φάνηκε να αναγνωρίζει τον Thor παρόλο που είχε τη νέα του μορφή. Ως comic relief χαρακτήρα τον χρησιμοποίησε ο συγγραφέας, είχε πλάκα το σημείο, δε νομίζω να είχαν θέματα με πνευματικά δικαιώματα και ιστορίες. Το 2ο που αναφέρει ο Kurdy Malloy να μας πει γιατί δε μου 'ρχεται αυτή τη στιγμή σε τι αναφέρεται...

  

Το "Thor: Ο Τελευταίος Βίκινγκ" ήταν απίθανη ιστορία για μένα και για να δώσω ένα inside info που πλέον νομίζω πως είναι σωστό:

 

Spoiler

Καταρχάς δείχνει ένα δείγμα της πραγματικής μοχθηρίας & δύναμης του Surtur και όχι αυτά τα καραγκιοζιλίκια που είδαμε στην κινηματογραφική ταινία "Thor: Ragnarok"... Εάν δεν κάνω λάθος, τα γεγονότα αυτά της κύριας ιστορίας με αυτά που θα ακολουθήσουν, σχετίζονται με το 1ο ίσως μεγάλο προφητικό όραμα του Συλλέκτη (Collector) περί καταστροφής του σύμπαντος, για το οποίο αποφάσισε να φτιάξει τη δική του Κιβωτό και τον έκανε αυτό που είναι "σήμερα". Εάν θυμάμαι καλά, δηλαδή, αυτό εξιστορεί όταν ηττάται από τους Εκδικητές σε μια μελλοντική, απ' αυτήν εδώ, ιστορία η οποία αφορά τον Εχθρό (The Enemy ή Korvac, γνωστό απ' το "The Korvac Saga"). Η ιστορία είναι μεταγενέστερη αυτής εδώ αλλά τοποθετείται σε παρελθόντα χρόνια εξηγώντας κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Πάντοτε είχα απορία για ποια ιστορία μιλούσε και για ποιο πλάσματα ήταν αυτό (αν και απ' το σκίτσο είχα την αίσθηση ότι αναφερόταν στον Surtur), καθώς δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα και ούτε είχα βρει κάποια σχετική πληροφορία στο διαδίκτυο.

Όπως λένε παραπάνω τα παιδιά, μάλλον πως θα αποσύρουν το "Eternals", αλλά μπορεί και να το διανείμουν κοντά στην ταινία. Οπότε ανοίξτε ξανά την "Κρυστάλλινη Σφαίρα" και αρχίστε τα στοιχήματα! :)

 

On 1/7/2021 στο 10:16 ΠΜ, nikolas12 είπε:

Ένας τόμος που πολλοί περιμέναμε να έρθει, το The Amazing Spider-Man Αποκαλύψεις & Μέχρι να Σβήσουν τα Άστρα κυκλοφόρησε και το εξώφυλλο με το οπισθόφυλλο έχουν μεταφερθεί στη βάση.

 

Μήπως ξέρεις βρε Νίκο ή κάποιος άλλος φίλος, εάν κυκλοφόρησε Τετάρτη, μία μέρα πριν στο κέντρο σας;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  57
  • Content Count:  2210
  • Reputation:   21896
  • Achievement Points:  2249
  • Days Won:  58
  • With Us For:  2343 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

4 ώρες πριν, Kurdy Malloy είπε:

Είχε και ένα ακόμα cameo, αν ψάξεις ;) 

Δεν βρήκα κάτι.

Μήπως παίζει κάτι με αυτούς τους δύο;

Spoiler

image.thumb.jpeg.f4ae43bfc25b1fab46b847617b7c1bc4.jpeg

Να το πάρει το ποτάμι...

 

17 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Παρεμπιπτόντως και επειδή το συζητήσαμε αρκετά, αν κάποιο μέλος που αγοράζει αρκετά γρήγορα νέες εκδόσεις τύπου @hudson, @Βασιλεύς των κόμικς ή οποιοσδήποτε άλλος έχει τις επανεκδόσεις των Eternals και του 1453 ας τις κάνει ένα σκαναρισματάκι να τις προσθέσουμε κι αυτές στη βάση μας :) 

Πολύ ευχαρίστως να το έκανα αλλά δεν έχω σκάνερ.:( Βασικά αυτό που έχω, σκανάρει μόνο μία μία σελίδα και δεν μπορεί να περάσει ολόκληρο κόμικ από μέσα.

Για αυτό το λόγο ως τώρα δεν έχω ανεβάσει κάποιο εξώφυλλο ή δεν έχω κάνει κάποια παρουσίαση.Και μάλιστα εκκρεμούν και κάποιες νέες που έχω τα κόμικ (πχ. "Σφαγείο Νούμερο 5" και "Dune Οίκος των Ατρειδων"κα.),αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τις κάνω.

Μην νομίζετε ότι είμαι κανένας τεμπέλης! :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7112
  • Reputation:   26958
  • Achievement Points:  7447
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6226 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Τώρα που ξανάδα τη λίστα, πάντως, αυτό με τα "Marvel Knights" τα οποία μάλιστα θα έχουν λιγότερη ύλη από τις προγενέστερες εκδόσεις της "Anubis", "εδώ" μου κάθεται... :moutra2:  Τα υπόλοιπα όλα καλοδεχούμενα, θα μπορούσε να λείπει φυσικά και το "Marvel Zombies". Ελπίζω τουλάχιστον τα άρθρα του να δίνουν καμιά επιπλέον πληροφορία για το σύμπαν αυτό αν και δεν το βλέπω διότι για τους συγκεκριμένους δημιουργούς δεν έχουμε προγενέστερο βιογραφικό...

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32009
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  209
  • Reputation:   1206
  • Achievement Points:  236
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2608 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  55

10 ώρες πριν, Mandrake είπε:

Τώρα που ξανάδα τη λίστα, πάντως, αυτό με τα "Marvel Knights" τα οποία μάλιστα θα έχουν λιγότερη ύλη από τις προγενέστερες εκδόσεις της "Anubis", "εδώ" μου κάθεται... :moutra2:  Τα υπόλοιπα όλα καλοδεχούμενα, θα μπορούσε να λείπει φυσικά και το "Marvel Zombies". Ελπίζω τουλάχιστον τα άρθρα του να δίνουν καμιά επιπλέον πληροφορία για το σύμπαν αυτό αν και δεν το βλέπω διότι για τους συγκεκριμένους δημιουργούς δεν έχουμε προγενέστερο βιογραφικό...

"Marvel Knights" τα οποία μάλιστα θα έχουν λιγότερη ύλη από τις προγενέστερες εκδόσεις της "Anubis"

Πιστευω θα βγει και ο τριτος τομος στα 80 . Η συνεχεια που εχει εκδοθει στην Anubis

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  1122
  • Reputation:   7072
  • Achievement Points:  1187
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1670 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  25

2 ώρες πριν, SPAWN είπε:

"Marvel Knights" τα οποία μάλιστα θα έχουν λιγότερη ύλη από τις προγενέστερες εκδόσεις της "Anubis"

Πιστευω θα βγει και ο τριτος τομος στα 80 . Η συνεχεια που εχει εκδοθει στην Anubis

Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.