Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 272 [Κινηματογραφική πλεκτάνη]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

1 Μέλος έχει ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4195 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

mm272-960x600-thumb-large.thumb.jpg.6c0f7b5ccc28774d5abbc323514f1f88.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ
    ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ... ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ, ΟΜΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΙΚΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΥΦΥ
  • ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΚΙ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΥΣ
  • ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ
    Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΑΞ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 30 Αυγούστου (Νο. 272)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Επεξεργασία από Kriton
  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ΄αριθμόν #272 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (Από τον πολυλατρεμένο και αξιολάτρευτο-αξιαγάπητο @Βασιλεύς των κόμικς!!! Αναμένεται...).

tn_MIKYMAOUSE_0272.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Κινηματογραφική πλεκτάνη." (Α' μέρος).

Ο Μίκυ με τον Γκούφυ εργάζονται ως εθελοντές δασοφύλακες.

 

Ο Γκούφυ δε περίμενε αυτή δουλειά να είναι τόσο κουραστική. Ο Διοικητής  τους μετά την τελευταία τους περιπολία τους αναθέτει μία τελευταία αποστολή. Να πάνε να τσεκάρουν το πάρκο του δάσους όπου κάνει γυρίσματα ένα κινηματογραφικό συνεργείο. Φτάνουν εκεί και συναντάνε την Λίζα Τζόουνς που είναι φίλη της Μίννι. Εργαζόταν στο θέατρο αλλά τώρα δουλεύει ως δόκιμη βοηθός σκηνοθέτη. Προτείνει στους φίλους μας να δουν πως γυρίζεται μία σκηνή. Δυστυχώς ένα ατύχημα ακυρώνει τα γυρίσματα για δύο μέρες. Η Λίζα έχει βάσιμες υποψίες για σαμποτάζ και ο Μίκυ με τον Γκούφυ αποφασίζουν να της δώσουν ένα χέραι χωρίς να παραμελούν τις υποχρεώσεις τους ως δασοφύλακες.

 


Βασικός ύποπτος είναι ο συνάδελφος του πρωταγωνιστή  της ταινίας Μπραντ Μπρικ Τόνι Κλίφορντ που υποδύεται τον αντίζηλό του. Έχει προτάσεις και από αλλού. Μίκυ και Γκούφυ τον παρακουλούθησαν και μετά από μία σύναντηση με τον ατζέντη του έχουν ενδείξεις για το πρόσωπο του αλλά όχι αποδείξεις. Στον κατάλογο των υπόπτων μπαίνει και ο σεναριογράφος του έργου. Τον άκουσαν τυχαία στο τηλέφωνο να κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι κατέστρεψε το σενάριό του. 

Μίκυ και Γκούφυ τελείωσαν μία ακόμα περιπολία αλλά πριν πάνε για ξεκούραση περνάνε από το πάρκο. Η Λίζα δεν έχει κάτι νεώτερο να τους πει. Ξαφνικά μία φωνή ακούγεται Πρόερχεται από την Κλέλια την ενδυματολόγο. Το τροχόσπιτό της είναι ανάστατο και ο κλέφτης το έσκασε από το παράθυρο. Πρόλαβε να  δει μόνο ένα χέρι να την σπρώχνει έξω. Ο Μίκυ εικάζει ότι λόγω του περασμένου της ώρας δεν αξίζει να κυνηγήσουν τον δράστη.

Βρισκόμαστε στην βάση της Δασοφυλακής. Ο Διοικητής  είναι έτοιμος να μοιράσει τις ζώνες περιπολίας στους δασοφύλακες. Όμως μία δασοφύλακας τους ενημερώνει ότι ένα άτομο αγνοείται. Πρόκειται για την Κλέλια την ενδυματολόγο της ταινίας. Η Λίζα αναφέρει ότι είναι έμπειρη πεζοπόρος. Οπότε όλοι φοβούνται μήπως έπαθε κανένα ατύχημα. Χωρισμένοι σε ομάδες οι δασοφύλακες χτενίζουν το δάσος. Εκτός από μία καμένη έκταση ο Μίκυ με τον Γκούφυ βρίσκουν και μία σημαδούρα κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Από κάτω στην ξερή λάσπη ίχνη από μπότες ,λογικά, της Κλέλιας. Δίπλα σε κάτι που μοιάζει με σακούλα. Ειδοποιούν τον Διοικητή τους που του καλεί να ανταμώσουν μαζί με τους υπόλοιπους ώστε να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 

 

 


Κινηματογραφική πλεκτάνη (Β' μέρος).

Στο δεύτερο μέρος θα λυθούν όλα οι απορίες μας και θα απολαύσουμε ένα λυτρωτικό φινάλε!!!

"Τουρίστες στην Λιμνούπολη."

Ο Ντόναλντ φεύγει για διακοπές και ο Φέθρυ κάνει τουριστικό κατάλυμα το σπίτι του εν αγνοία του. 

"Αμυντικός αντιπερισπασμός."

Το αντικλεπτικό σύστημα του Σκρουτζ χάλασε και ο Κύρος λείπει. Οπότε αναλαμβάνει ο ίδιος δράση για να αποτρέψει την συνήθη επίθεση των Μουργόλυκων.

"Χαμένοι στον λαβύρινθο."

Τζον και Σκρουτζ χαμένοι στον λαβύρινθο συνεργάζονται για να βρουν την έξοδο.

"Το χαρτάκι του Τζο Ντι Πάπιο."

Ένα χαρτάκι του μπέιζμπολ ξυπνάει το επιχειρηματικό δαιμόνιο στην παρέα του Παπιοχωριού.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι...

Η κεντρική ιστορία τα έχει όλα και συμφέρει. Όμορφα τόπια, μυστήριο, δράση, αγωνία και τους βασικούς πρωταγωνιστές πλαισιομένους από ένα πάρα πολύ καλό cast συμπρωταγωνιστών. Ιστορία με κλιμακούμενη αγωνία και ροη που περνάει μυνήματα οικολογίας, φιλίας και σύμπνοιας!!!

Άλλη μία παλαβή ιδέα του Φέθρυ βάζει σε μπελάδες τον Ντόναλντ σε μία συμπαθητική ιστορία γεμάτη ευτράπελα. Έναν πρωτότυπο τρόπο βρίσκει ο Σκρουτζ στην τρίτη ιστορία ώστε να εμποδίσει τους Μουργόλυκους. Έξυπνη σεναριακή ιδέα που διαβάζεται ευχάριστα. Προτελυταία του τεύχους μία περιπέτεια με κυρίαρχο στοιχείο την συνεργασία Ρόμπαξ και Σκρουτζ. Καθόλου άσχημη και πρωτότυπη. Το τεύχος κλείνει με μία ακόμα περιπέτεια της παρέας του Παπιοχωριού. Κινείται σε χαλαρούς τόνους και διαβάζεται ευχάριστα!!!

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Κινηματογραφική πλεκτάνη (Α' και Β΄ μέρος).
2. "Αμυντικός αντιπερισπασμός."
3. "Χαμένοι στον λαβύρινθο."
4. "Τουρίστες στην Λιμνούπολη."
5. "Το χαρτάκι του Τζο Ντι Πάπιο."

9/10!!!
Απολαυστικότατο το τελευταίο τεύχος του Αυγούστου και του Καλοκαιριού...

 

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12910
  • Reputation:   94409
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4625 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Μετά από μία σύντομη απουσία στις κεντρικές ιστορίες, το αγαπημένο μας περιοδικό επιστρέφει με ιστορία του Μίκυ. Τελικά δεν εξηγείται αλλιώς. Μάλλον οι υπεύθυνοι διάβασαν τα ειρωνικά μας σχόλια κι αποφάσισαν να αλλάξουν συνήθειες. :lol: Στην “Κινηματογραφική πλεκτάνη” ο δημοφιλής ποντικός κι ο φίλος τους ο Γκούφυ, απασχολούνται σαν εποχικοί δασοφύλακες σε έναν μεγάλο δρυμό. Μία αποστολή τους είναι να πάνε σε ένα σημείο του δάσους, όπου γυρίζεται μία κινηματογραφική ταινία και να ελέγξουν διακριτικά αν υπάρχουν προβλήματα. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι το συνεργείο αντιμετωπίζει περίεργες ατυχείς καταστάσεις, οι οποίες δυσκολεύουν την ολοκλήρωση του φιλμ. Κι όταν ένα μέλος του εξαφανιστεί, τότε οι φίλοι μας δεν μπορούν παρά να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του, αλλά και τον εντοπισμό του ενόχου. Το συγκεκριμένο σενάριο μού άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και με έκανε να το χαρακτηρίσω σαν μία light εκδοχή των ιστοριών του “Μίκυ Μυστήριο”. Η πλοκή έχει έντονο μυστήριο και γρήγορο ρυθμό και κρατάει καλά κρυμμένα τα χαρτιά της, μέχρι το φινάλε, στο οποίο υπήρχε λογική και καθόλου υπερβολή. Ευχάριστη έκπληξη ο Γκούφυ, ο οποίος δεν έχει τον κλασικό ατσούμπαλο χαρακτήρα του, αλλά είναι αρκετά σοβαρός. Γενικά μιλάμε για μία αξιόλογη αστυνομική ιστορία. :respect: Το σχέδιο το βρήκα πολύ καλό.

 

Στην συνέχεια ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ γίνονται “Τουρίστες στην Λιμνούπολη”. Όλα ξεκινάνε μία ωραία πρωία, όταν το ναυτάκι μας αποφασίζει να πάει διακοπές και ζητάει από τον ξάδελφό του να του προσέχει το σπίτι. Εκείνος όμως αποφασίζει να το εκμεταλλευτεί οικονομικά κι έτσι μετατρέπει το σπίτι σε ένα κατάλυμα για τουρίστες. Έτσι θα βγάλει χρήματα, αλλά και θα κερδίσει και τον διαγωνισμό του Δήμου για το καλύτερο κατάλυμα της πόλης. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Ο Ντόναλντ όμως, από ένα λάθος, χάνει τις διακοπές του κι επιστρέφει στο σπίτι του, και τότε ο κακός χαμός δεν θα αργήσει να γεννηθεί. :P Πρόκειται για ένα ανάλαφρο σενάριο, που όμως έχει τις στιγμές του. Ο Φέθρυ κι ο Ντόναλντ έχουν τους κλασικούς χαρακτήρες τους (ο πρώτος είναι αφελής κι ο δεύτερος ευκολόπιστος), αλλά τουλάχιστον εδώ υπάρχει μία αξιοπρεπής μπίζνα. Η πλοκή έχει χιουμοριστικά γκαγκ, ενώ μετά την μέση χαρακτηρίζεται από ένα ελαφρύ μυστήριο. Το φινάλε είναι ανατρεπτικό και βγάζει γέλιο. Η σχεδιαστική γραμμή μοιάζει λίγο με καρικατούρα, αλλά μου άρεσε.

 

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας είναι το γνωστό και μη εξαιρετέο θησαυροφυλάκιο, όπου ο θείος Σκρουτζ θα πρωταγωνιστήσει στον “Αμυντικό αντιπερισπασμό”. Μετά από την καθημερινή πρωινή βουτιά του στην δεξαμενή ρευστού, ο Λιμνουπολίτης μεγιστάνας θα διαπιστώσει ότι το κεντρικό αντικλεπτικό του σύστημα εξέπνευσε. Αμέσως θα τηλεφωνήσει στον Κύρο, αλλά εκείνος δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά. Και τα φίδια θα αρχίσουν να τον ζώνουν και λόγω της ημέρες. Βλέπετε κάθε Τετάρτη οι Μουργόλυκοι καταστρώνουν κι ένα διαφορετικό ληστρικό σχέδιο για να εισβάλλουν στο θησαυροφυλάκιο. :help: Ο Σκρουτζ κάτι πρέπει να κάνει και να το κάνει απόψε. Έξυπνο και πρωτότυπο σενάριο, στο οποίο έχουμε μία άτυπη εναλλαγή των ρόλων που έχουμε γνωρίσει. Το θύμα (ο Σκρουτζ) περνά στην επίθεση και οι θύτες (οι Μουργόλυκοι) δεν καταλαβαίνουν από που τους ήρθε. :P Στην πλοκή οι Μουργόλυκοι δίνουν, με τα παθήματά τους, τροφή για χαμόγελα στους αναγνώστες, αλλά η αλληλουχία των σκηνών δεν στερείται επανάληψης, ενώ παραδίδει την σκυτάλη σε ένα φινάλε ξεκαρδιστικό. Γενικά μία χαριτωμένη ιστορία. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Στην προτελευταία ιστορία του τεύχους ο Σκρουτζ κι ο Ρόμπαξ βρίσκονται “Χαμένοι στον λαβύρινθο”. Η ιστορία ξεκινάει με τους δύο μεγιστάνες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε έναν περίεργο λαβύρινθο που κάνει τον Σουρεαλισμό να μοιάζει με ένα τελείως σοβαρό και προσγειωμένο ρεύμα. :P Οι σκάλες είναι άπειρες κι οδηγούν σε πολλές πόρτες που κρύβουν πίσω τους μεγάλες κι αλλόκοτες περιπέτειες. Θα οδηγηθούν σε αφιλόξενες ζούγκλες, στον Βόρειο Πόλο, σε πίστα βιντεοπαιχνιδιού, ακόμα και στο...διάστημα! :wow: Οι περιστάσεις θα τα φέρουν έτσι ώστε να αναγκαστούν να συνεργαστούν προκειμένου να μείνουν ζωντανοί και να καταφέρουν να γλιτώσουν από τους διώκτες τους. Πώς όμως κατάφεραν να μπουν σε αυτόν τον λαβύρινθο? :thinking: Η πλοκή εντάσσει τον αναγνώστη κατευθείαν στο “ψητό” και η έκπληξη που του δημιουργεί είναι αναπόφευκτη. Η αλήθεια είναι ότι με την σουρεαλιστική τακτική της αρχής, σύντομα άρχισα να βαριέμαι, αλλά τουλάχιστον το (σχετικά αναμενόμενο) φινάλε επαναφέρει την “κανονικότητα”. Βέβαια, δεν ξέρω αν μερικές σελίδες είναι αρκετές για να με κάνουν να αναθεωρήσω τις απόψεις μου. Γενικά την βρήκα μία σχετικά άνοστη κι αδιάφορη ιστορία. Στο μόνο που μπορώ να σταθώ είναι στην συνεργασία ανάμεσα στον Σκρουτζ και τον Ρόμπαξ, ένα γεγονός που δεν το βλέπουμε συχνά. Ούτε και το σχέδιο μ’εντυπωσίασε.

 

Και θα κλείσουμε το τεύχος με την ιστορία “Το χαρτάκι του Τζο Ντι Πάπιο”. Στο Παπιοχώρι όλα τα μέλη της γνωστής μας παρέας κάνουν ό,τι μπορούν για να εξοικονομήσουν χρήματα που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν από ένα φακελάκι με αυτοκόλλητα του μπέιζμπολ. Σε μία μεγάλη κρίση ατυχίας, όλοι τους βρίσκουν μέσα στα φακελάκια τους πέντε ίδιες φιγούρες του παίκτη Τζο Ντι Πάπιο (προφανώς μία παράφραση του ονόματος του Joe DiMaggio). :shit: Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε ελπίδα για ανταλλαγές να σβήσει. Μέσα στην όλη απόγνωση, η Μπουμπού, που είναι το επιχειρηματικό πνεύμα του Παπιοχωρίου κι έχει για ίνδαλμά της τον Σκρουτζ, θα συλλάβει μία έξυπνη ιδέα προκειμένου να ξεφορτωθεί τα διπλά αυτοκόλλητα και ταυτόχρονα να αποκτήσει αυτό που θέλει. Ένα λουκέτο. :P Το συγκεκριμένο σενάριο μπορώ να πω ότι το βρήκα λίγο υποδεέστερο σε σχέση με τις αντίστοιχες περιπέτειες του Τζούνιορ. Εδώ ο μικρός Ντόναλντ δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον της υπόθεσης. Απεναντίας, είναι η Μπουμπού που ηγείται (κοινώς κάνει παιχνίδι) και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Η πλοκή έχει μία ευχάριστη και χιουμοριστική υπερβολή και σίγουρα θα φέρει στον νου των μεγαλυτέρων την λατρεία που είχαμε πιτσιρικάδες (κι όχι μόνο τότε) με τα αυτοκόλλητα και την συμπλήρωση των άλμπουμ. Επίσης εκθειάζεται το επιχειρηματικό δαιμόνιο της Μπουμπούς, η οποία σκέφτεται έξυπνα, αλλά όχι πονηρά. Το φινάλε αν και χιουμοριστικό, ήταν αρκετά λιτό. Σχεδιαστικά ακολουθεί την χοντροκομμένη γραμμή των ιστοριών του Τζούνιορ (που παρεμπιπτόντως την λογική της οποίας δεν μπορώ να την καταλάβω). Δεν με ενθουσίασε τόσο.

 


:beer: 

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.