Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
SUPERMAN: AMERICAN ALIEN
Σενάριο/Kείμενα:
Max Landis
Σχέδιο:
Nick Dragotta, Tommy Lee Edwards, Joëlle Jone, Jae Lee, Francis Manapul, Jonathan Case, Jock
Σχέδιο εξωφύλλου:
Ryan Sook
Hμερ. έκδοσης:
12-08-2019
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
17.0 x 25.0
Σελίδες:
192
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Χρωματισμός:
Alex Guimarães, Tommy Lee Edwards, Rico Renzi, June Chung, Francis Manapul, Jonathan Case, Lee Loughridge
Επιμέλεια:
Νίκος Χατζόπουλος
Πρωτότυπος τίτλος:
Superman: American Alien (2016) #01-07
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-641-5
Ομαδοποίηση:

SUPERMANAMERICANALIEN_0001.jpg  SUPERMANAMERICANALIEN_0001z.jpg

 

 

Τιμή καταλόγου: 19,80

 
Σύνοψη βιβλίου:
Αυτό δεν είναι ένα κόμικ για τον Σούπερμαν. Αυτή είναι η ιστορία του Κλαρκ Κεντ, ενός αγροτόπαιδου από το Κάνσας, το οποίο κατάγεται από άλλον πλανήτη. Είναι η ιστορία ενός τρομαγμένου παιδιού με απίστευτες δυνάμεις, ενός έφηβου παραβάτη που έχει πολλά να μάθει, ενός δημοσιογράφου που οσμίζεται την αλήθεια και κρατά καλά κρυμμένο το μεγαλύτερο μυστικό του κόσμου. Αυτός δεν είναι ο Σούπερμαν που γνωρίζετε. Όχι ακόμη. Ο Max Landis, ο αναγνωρισμένος σεναριογράφος της επιτυχημένης ταινίας Chronicle, παρουσιάζει επτά ιστορίες από τη ζωή του άνδρα που θα γίνει ο Άνθρωπος από Ατσάλι, επτά καθοριστικές στιγμές που μετέτρεψαν έναν άλλοτε καλό, άλλοτε θυμωμένο, άλλοτε αστείο, αλλά πάντα ανθρώπινο Αμερικανό εξωγήινο στον μεγαλύτερο υπερήρωα του κόσμου. Είναι σχεδιασμένο από τους καλύτερους σχεδιαστές κόμικς, όπως οι: Jock (Batman: The Black Mirror), Francis Manapul (Detective Comics), Jae Lee (Batman/Superman), Joëlle Jones (Lady Killer), Nick Dragotta (East of West) και άλλοι. Το Superman: American Alien αφηγείται την ανθρώπινη ιστορία του Τελευταίου Γιου του Κρύπτον.
 
Σχολιασμός:
Πρόκειται για την συγκεντρωτική έκδοση των τευχών Superman: American Alien #1-7, μιας πρόσφατης σχετικά κυκλοφορίας στην Αμερική. Κάθε κεφάλαιο είναι σχεδιασμένο από διαφορετικό σχεδιαστή, κάτι που όμως δεν κουράζει, μιας και αναφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο του Κλαρκ Κεντ. Το βιβλίο εστιάζει στην ανθρώπινη πλευρά του Superman. Αν και φανταζόμουν ότι θα είναι άλλη μια εκδοχή της προέλευσης του ήρωα σε comic, τελικά ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και διαβάστηκε με αρκετό ενδιαφέρον. Η έκδοση είναι στα ποιοτικά δεδομένα που μας έχει συνηθίσει η Οξύ. Ανάμεσα στα τεύχη υπάρχουν κάποια σκίτσα από εξώφυλλα και κάποια μονοσέλιδα comic. Μια εξαιρετική έκδοση που θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε όλοι στη βιβλιοθήκη μας. Ίσως η καλύτερη ιστορία του Superman που εκδόθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
  • Like 11
  • Thanks 4
Link to post
Share on other sites
  • 10 months later...

Σκαναρίστηκε σε καλύτερη ποιότητα και διαβάστηκε σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω γιατί, αλλά το τρέναρα αρκετά το διάβασμα του συγκεκριμένου τεύχους και όλα δείχνουν πως έκανα λάθος. Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλες τις κυκλοφορίες κόμικ της Οξύ, πρέπει να ομολογήσω ότι αυτή είναι μακράν η πιο υποτιμημένη! Δεν το περίμενα, αλλά πραγματικά μιλάμε για ένα αρκετά καλό κόμικ για κάποιον που του αρέσει η μυθολογία του Superman.

 

Ο Max Landis λοιπόν γράφει εφτά διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες βρίσκουν τον Κλαρκ Κεντ σε τελείως διαφορετικές φάσεις της ζωής του. Τον βλέπουμε ως μικρό Κλαρκ στο Smallville, τον βλέπουμε ως νέο δημοσιογράφο στη Metropolis, παρακολουθούμε τα πρώτα του βήματα ως Superman χωρίς όνομα και με ερασιτεχνική στολή, αλλά και ως Superman όπως τον ξέρουμε. Αυτό που ουσιαστικά κάνει ο Landis είναι να οικοδομήσει ένα παζλ για τον κεντρικό χαρακτήρα και σε κάθε ιστορία βάζει και ένα λιθαράκι στην ιστορία του ήρωα. Κάποιες εκ των ιστοριών έχουν μεταξύ τους μια χαλαρή σχέση, αλλά γενικά είναι αυτόνομες και ακολουθούν χρονολογική πορεία. 

 

Εκτός από την πρώτη γνωριμία του Supeman με τη Lois (έλειψε νομίζω ένας Perry White) και τον Lex που ήταν προφανές ότι θα εμφανιστούν, έχουμε επίσης εμφανίσεις από μια πλειάδα χαρακτήρων που σίγουρα δεν περιμέναμε να δούμε και (κρατώ μια επιφύλαξη) κάποιους δεν τους έχουμε ξαναδεί σε ελληνική DC έκδοση, τουλάχιστον πρόσφατα. Δε θα ήθελα να πω ποιοι είναι αυτοί, αλλά θα πω ότι μέσα από την αλληλεπίδραση του Κλαρκ με όλους αυτούς, καταλαβαίνει κανείς πως ο Superman αλλάζει άποψη σχετικά με τους στόχους του, για τις συνεργασίες με άλλους υπερήρωες, πως μαθαίνει από τα λάθη του και βελτιώνεται και πως φεύγει από το Kansas για να ενσωματωθεί σε μια μεγαλούπολη.

 

Κάθε ιστορία έχει και διαφορετικό σχεδιαστή, ο οποίος εφαρμόζει διαφορετικές τεχνοτροπίες στο σχέδιό του. Ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του επιλέγει και ποια ιστορία του αρέσει περισσότερο σχεδιαστικά. Προσωπικά οι πρώτες δύο ιστορίες στο Smallville δε με ξετρέλαναν ούτε σεναριακά και το σχέδιο δεν τις βοήθησε καθόλου, ωστόσο στην τρίτη ιστορία η Joelle Jones κάνει εξαιρετική δουλειά. Επίσης μου άρεσε το ιδιαίτερο σχέδιο του Manapul στην πέμπτη ιστορία και του Jock στην έβδομη, νομίζω πως ο τελευταίος έκανε ωραία ανάμειξη της σκοτεινής αισθητικής του με την αισιοδοξία του Superman σε μια ιστορία που ο Κλαρκ μαθαίνει κάποιες σκληρές αλήθειες και δρα εκτός ελέγχου. Και στην έκτη ιστορία νομίζω πως ο Jonathan Case προσφέρει κάτι πολύ αξιόλογο. Όπως είπα όμως, ο καθένας μπορεί ανάλογα με το γούστο του να κρίνει το σχέδιο διαφορετικά.

 

Συνεπώς το 2019 η Οξύ έκανε εξαιρετικές Superman επιλογές και αν το Brainiac είναι γνωστό για την ποιότητα του γενικά, αυτό το διαμαντάκι προσωπικά δεν το γνώριζα και χάρηκα πολύ που το διάβασα. Αν σας αρέσουν οι ιστορίες Superman και έχετε επενδύσει στην ψυχοσύνθεση του και να τον γνωρίσετε σαν χαρακτήρα, νομίζω πως το American Alien θα σας αρέσει αρκετά :) 

  • Like 7
  • Thanks 2
Link to post
Share on other sites
2 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Συνεπώς το 2019 η Anubis έκανε εξαιρετικές Superman επιλογές

Μήπως εννοείς η Οξύ;:)

Δυστυχώς η Anubis μας έχει απογοητεύσει στο θέμα της DC (άλλη μια ευκαιρία να γκρηνιάξω για αυτό το θέμα).       

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
4 ώρες πριν, hudson είπε:

Μήπως εννοείς η Οξύ;:)

Δυστυχώς η Anubis μας έχει απογοητεύσει στο θέμα της DC (άλλη μια ευκαιρία να γκρηνιάξω για αυτό το θέμα).       

 

Ναι, την Οξύ εννοούσα :) Και εγώ γκρινιάζω μόνιμα για το θέμα Anubis και DC

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
9 hours ago, nikolas12 said:

Σκαναρίστηκε σε καλύτερη ποιότητα

 

Δεν πρόσεξες και το μέγεθος βγήκε κάτω του προβλεπόμενου... μπορείς να προσπαθήσεις ξανά;

 

:cheers3: 

Link to post
Share on other sites
2 λεπτά πριν, Valtasar είπε:

 

Δεν πρόσεξες και το μέγεθος βγήκε κάτω του προβλεπόμενου... μπορείς να προσπαθήσεις ξανά;

 

:cheers3: 

 

Ναι λογικά αύριο όμως :) 

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
  • Valtasar changed the title to SUPERMAN: AMERICAN ALIEN

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.