Μετάβαση στο περιεχόμενο

SUPER ΜΙΚΥ 48 [Ο κόσμος των σούπερ ηρώων]


jimakoszs97

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

1 Μέλος έχει ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  31217
  • Group:  Members
  • Topic Count:  41
  • Content Count:  1366
  • Reputation:   9820
  • Achievement Points:  1382
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3075 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  1

sm48-960x600-thumb-large.thumb.jpg.21b7f32a7cebc90bad3b659632c2b03f.jpg

Για τους φίλους του Μίκυ το νέο πλούσιο τεύχος με 10 απολαυστικές ιστορίες στα περίπτερα.

 

ΜΙΚΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΩΝ
ΣΚΡΟΥΤΖ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ
ΜΙΚΥ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
ΧΙΟΥΗ, ΛΙΟΥΗ, ΝΤΙΟΥΗ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΩΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
ΜΙΚΥ ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΚΥΡΟΣ & ΓΛΟΜΠΟΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

 

Από την Πέμπτη 22/8, αναζητήστε το 48ο τεύχος στα περίπτερα.

Επεξεργασία από jimakoszs97
  • Like 3
  • Ευχαριστώ 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12966
  • Reputation:   94910
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4645 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Δυστυχώς, έχω αρκετά παράπονα για τις ιστορίες που φιλοξενήθηκαν στο συγκεκριμένο τεύχος του Super Μίκυ. Ελάχιστες είναι εκείνες που τις βρήκα καλές και σίγουρα καμία δεν υπήρχε που να με ενθουσιάσει. Ακόμα και η κεντρική (και πολυσέλιδη) ιστορία, που συνήθως είναι η καλύτερη, δεν με ενθουσίασε τόσο. Ας ελπίσουμε να μην πάρει κι αυτή η έκδοση τα χνάρια του ΚΟΜΙΞ. :pray:

 

“Ο κόσμος των σούπερ ηρώων”
Ο Μίκυ κι ο Μαύρος Πητ δηλώνουν λάτρεις των υπερηρωικών κόμικς. Ο πρώτος στο σπίτι του απολαμβάνει τις περιπέτειες του καλού, ενώ ο άλλος, φανατικός με τον villain, εξοργίζεται γιατί ο ήρωάς του κατατροπώνεται πάντα. Κάποιο βράδυ, ένας μυστηριώδης τύπος δίνει στους δύο πρωταγωνιστές τις δυνάμεις των αγαπημένων τους ηρώων. Τότε ο Πητ θα απελευθερωθεί και θα ξεκινήσει τις ληστείες, ενώ ο Μίκυ θα τον πάρει στο κατόπι. Και η μάχη αρχίζει. Πάντα εκτιμώ τις ιστορίες που σχετίζονται με το αγαπημένο μας χόμπι. Το εν λόγω σενάριο επιχειρεί πολλές αναφορές στα κόμικς και σατιρίζει καλοπροαίρετα κυρίως τον κόσμο των υπερηρώων. Η πλοκή έχει ενδιαφέρον και κινεί την περιέργεια για την συνέχεια, ενώ και οι σκηνές μάχης είναι όμορφα δοσμένες. Το φινάλε (και συνεπώς ο λόγος που η σκοτεινή φιγούρα έδωσε τις δυνάμεις στους φίλους μας) δυστυχώς με απογοήτευσε. Το βρήκα υπερβολικό. Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό.

 

“Το φάντασμα του Ιουλίου Αυγούστου”
Ο θείος Σκρουτζ επισκέπτεται ένα τουριστικό θέρετρο κι ο λόγος είναι ότι ετοιμάζεται να χτίσει εκεί ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα. Παρατηρεί όμως ότι οι εργασίες δεν κυλούν γρήγορα. Μέσα σε όλα τα προβλήματά του, το βράδυ, την ώρα που κοιμάται, τον επισκέπτεται το πνεύμα ενός Ρωμαίου ευγενή, ο οποίος του εκμυστηρεύεται ότι στο μέρος όπου θα χτιστεί το ξενοδοχείο, έχει κρύψει γλάστρες με χρυσά νομίσματα. Του ζητάει λοιπόν να ξεθάψει τον θησαυρό για λογαριασμό του. Πρόκειται για ένα επίπεδο σενάριο που κυλάει βιαστικά. Η πλοκή αποκαλύπτει από νωρίς την πλεκτάνη και βάζει τον αναγνώστη στο νόημα. Χωρίς νόημα όμως είναι οι προθέσεις του...φαντάσματος. Το φινάλε μού άφησε ένα ελαφρύ μειδίαμα. Τίποτα περισσότερο. Το σχέδιο μού άρεσε.

 

“Στα βάθη της αβύσσου”
Ο Ντόναλντ με τα τρία του ανιψάκια βλέπει στις ειδήσεις στην τηλεόραση , έναν διάσημο Ιχθυολόγο, ο οποίος αναφέρεται σε ένα σπάνιο είδος ψαριού και τάζει μία παχουλή αμοιβή σε όποιον βγάλει μία ευκρινή φωτογραφία του. Ο φίλος μας λοιπόν, αρπάζει την ευκαιρία και ζητάει την βοήθεια του Κύρου. Έτσι, οι δύο τους θα πάρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα ξεκινήσουν για την θάλασσα, όπου έχει κάνει την εμφάνισή του το σπάνιο ψάρι. Αυτό που θα εντοπίσουν όμως είναι πολύ πιο σπάνιο κι επικίνδυνο. :help: Κεφάτο σενάριο που αναδεικνύει την ατυχία του πρωταγωνιστή. Η πλοκή έχει πολλή πλάκα κι ανατροπές και καταλήγει σε ένα έξυπνο και κωμικό φινάλε. Γενικά είναι μία ιστορία που ξεχώρισα στο τεύχος αυτό. Σχεδιαστικά με ικανοποίησε.

 

“Κωπηλατικές συγκρούσεις”
Ο Μίκυ κι ο Γκούφυ ψαρεύουν αμέριμνοι στο ποτάμι, όταν γίνονται μάρτυρες ενός συμβάντος. Ένας ασυνείδητος, με την βοήθεια ενός ταχύπλοου, χτυπάει την κωπηλατική ομάδα του Πανεπιστημίου “Ισαάκ Νεύτων”, που έκανε την προπόνησή της. Το πλήρωμα θα ζητήσει από τον Μίκυ να τους βοηθήσει, μιας κι ο πηδαλιούχος τραυματίστηκε κι εκείνος δέχεται με χαρά. Ο Γκούφυ όμως δεν θα είναι στο πλευρό του γιατί έχει αναλάβει πηδαλιούχος σε άλλη λέμβο. Έτσι, οι δύο λέμβοι, μαζί με μία τρίτη (που αποτελείται από άτομα που δεν ξέρουν τι θα πει ήττα), θα ξεχυθούν στο ποτάμι. Μιλάμε για μία απλή ιστορία, που διαχειρίζεται μία αδικία κι έχει ευχάριστη πλοκή. Ο Γκούφυ, με την αφέλειά του, κλέβει την παράσταση και δίνει άλλη γεύση στο φινάλε. Σχεδιαστικά, μιας χαρά.

 

“Η εξαφάνιση των ζώων”
Τα τρία ανιψάκια του Ντόναλντ έχασαν τον αγαπημένο τους σκύλο, τον Μπολίβαρ, κι έχουν κινήσει Γη και ουρανό για να τον εντοπίσουν. Ενώ γυρνάνε όλο το πάρκο και ρωτάνε τους περαστικούς, θα διαπιστώσουν ότι κι άλλοι ιδιοκτήτες έχουν χάσει τα κατοικίδιά τους. Άλλος τον σκύλο του, άλλος την γάτα του, άλλος τον βάτραχό του κι άλλος το φίδι του. Κι αφού η Αστυνομία είναι απασχολημένη για να ασχοληθεί με το πρόβλημά τους, τα τρία αδέλφια θα χρησιμοποιήσουν το ένστικτο του ερευνητή και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τα κατοικίδια και τον ένοχο. Ποιος είναι τελικά αυτός ο τύπος και για ποιον λόγο έχει απαγάγει τα ζώα? Ακόμα μία ήπια και γλυκιά ιστορία, που βγάζει μία παιδικότητα, παρά το μυστήριο της υπόθεσης. Η πλοκή κινεί την περιέργεια και εξάπτει την φαντασία, μέχρι να έρθει το φινάλε, να απογοητεύσει. Δυστυχώς το περίμενα πιο έξυπνο. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

“Οι απανταχού Μουργόλυκοι”
Έρχεται το Σαββατοκύριακο και οι Μουργόλυκοι έχουν πάει μέχρι την έπαυλη του πλούσιου θείου τους, ο οποίος έχει καλέσει όλα τα ανίψια του σε μία μεγάλη συνάντηση. Έτσι, σε αυτή την έπαυλη για εκείνο το ΣΚ, θα μαζευτούν οι Μουργόλυκοι από όλες τις γωνιές της Αμερικής, οι οποίοι έχουν μία κοινή ιδιότητα. Είναι όλοι τους εγκληματίες. :P Σε αυτή την μάζωξη, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι φέρονται περισσότερο εγκληματικά σε σχέση με τους άλλους. Κι όπως αποδεικνύεται, δεν πρέπει να δείχνεις εμπιστοσύνη, ούτε στο ίδιο σου το αίμα. :P Έχουμε να κάνουμε με ένα μέτριο σενάριο, που έχει μεν διασκεδαστική πλοκή, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Αυτό που θα κρατήσω είναι η διαχείριση που έχει γίνει στους “δικούς μας” Μουργόλυκους, αυτούς της Λιμνούπολης, των οποίων ο χαρακτήρας αλλάζει πολλές φορές κατά την διάρκεια της πλοκής. Το φινάλε είχε πλάκα. Το σχέδιο μού άρεσε.

 

“Το χειρότερο σώου του σύμπαντος”
Τα τρία ανιψάκια παρακολουθούν το αγαπημένο τους σώου στην τηλεόραση, που δεν είναι άλλο από...καλλιστεία σκύλων. :wow: Ο Ντόναλντ δεν ενδιαφέρεται κι ετοιμάζεται να αποχωρήσει και μάλιστα κάνοντας δυσμενή σχόλια. Ανοίγοντας την πόρτα βλέπει έκπληκτος ότι από πίσω υπάρχει μία διαστατική πύλη, η οποία τον πηγαίνει κατευθείαν στην αγκαλιά κάποιων εξωγήινων όντων. Μία εξωγήινη τύπισσα λοιπόν, τον εκβιάζει, απαιτώντας να λάβει μέρος στα διαστημικά καλλιστεία κατοικίδιων κι αυτό γιατί μοιάζει υπερβολικά με αυτά. Η συμφωνία είναι να κερδίσει ο πρωταγωνιστής για να του επιτραπεί να επιστρέψει στην Γη και στο σπίτι του. Ένα σενάριο με μεγάλη φαντασία. Στην αρχή ξεκίνησε απογοητευτικά, αλλά όσο περνούσαν οι σελίδες, αποζημιωνόμαστε από το τσαγανό και το νεύρο του πρωταγωνιστή. Γενικά όμως δεν απέφυγε την μετριότητα (επιεικώς). Εκτός από το σενάριο, και το σχέδιο έχει φαντασία. Δεν ήταν άσχημο.

 

“Απεγνωσμένη απόδραση”
Ο Ντόναλντ εργάζεται στο θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ και σε μία κρίση τεμπελιάς, ψάχνει να βρει μία καλή δικαιολογία για να την κοπανήσει νωρίτερα και να πάει να απολαύσει το ψάρεμα. Ο Σκρουτζ όμως δεν είναι από τα παπιά που πιάνονται εύκολα κορόιδο. Για να τον εποπτεύει καλύτερα, “φυτεύει” στο ναυτικό του καπέλο έναν πομπό, για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξέρει που βρίσκεται. Το κόλπο φαίνεται να πιάνει. Τι θα γίνει όμως όταν ο φίλος μας θα το καταλάβει? Η εκδίκηση ξεκινά. Μέτριο σενάριο, που στηρίζεται σε μία απολύτως κλασική ιδέα (κάποιος βάζει έναν κοριό σε κάποιον, που τον εντοπίζει κι εκδικείται), με αποτέλεσμα να βγαίνει μία απολύτως προβλέψιμη πλοκή. Λίγο το φινάλε έσωσε κάπως τις εντυπώσεις. Γενικά δεν την βρήκα κακή την ιστορία, αλλά επίπεδη. Σχεδιαστικά μού άρεσε.

 

“Πρώτα η ασφάλεια”
Ο Μίκυ κι ο Γκούφυ κάνουν την βόλτα τους στο Μίκυ Σίτυ, το οποίο μαστίζεται από έναν τρομερό καύσωνα. Θέλοντας να αγοράσουν ένα παγωτό, ο αέρας που φυσά, παίρνει το χαρτονόμισμα του Μίκυ κι εκείνος για να το πιάσει θα ξεκινήσει μία μεγάλη κι άκρως επικίνδυνη καταδίωξη. Και θα είναι τόσο επικίνδυνη αυτή η καταδίωξη, που θα αλλάξει τον χαρακτήρα του φίλου μας κι από ατρόμητο μαχητή, θα τον μεταμορφώσει σε έναν φοβητσιάρη που τρέμει ακόμα και τον ίσκιο του. Ο Γκούφυ, θα φύγει από τον ρόλο του κομπάρσου και θα αναλάβει να τον βοηθήσει να βρει τον χαμένο του εαυτό. Σίγουρα ένα σενάριο που δεν αναδεικνύει τα προτερήματα, αλλά και τα ταλέντα του πρωταγωνιστή. Ο Μίκυ φέρεται εντελώς επιπόλαια, ενώ η “ηθοποιία” του στην συνέχεια είναι υπερβολική. Έτσι θα δώσει χώρο στον κολλητό του να παίξει τον ρόλο του σοβαρού και του μυαλωμένου, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την συμπάθειά μας. Ακόμα μία ιστορία που θα προσπεράσω. Το σχέδιο τουλάχιστον ήταν καλό.

 

“Ένα αστέρι γεννιέται”
Ο Κύρος έχει κατέβει, μαζί με τον Γλόμπο, μέχρι το κέντρο για να αγοράσουν προμήθειες για τις εφευρέσεις του. Εκεί θα συναντήσουν μία κοπέλα, που δουλεύει σε μία ηλεκτρική εταιρεία που ψάχνει μασκώτ για την ρεκλάμα της, η οποία εντυπωσιάζεται από τον μικρό βοηθό του. Του προτείνει λοιπόν να γίνει εκείνος η μασκώτ κι αυτός δέχεται. Ο Κύρος θα πρέπει να βρει έναν νέο βοηθό για το εργαστήριό του κι ο Γλόμπος θα πρέπει να συμβιβαστεί με τον άψυχο και ψυχρό τρόπο ζωής των σταρ. Θα τα καταφέρουν? Χαριτωμένο σενάριο, με πρωταγωνιστή το γλυκύτατο “λαμπάκι”, που δεν μιλάει, αλλά οι πράξεις του λένε πολλά. Η πλοκή είναι γρήγορη, προλαβαίνει όμως να μας δείξει κάτι ολοκληρωμένο και με το φινάλε της, να μας συγκινήσει. Ακόμα μία, από τις ελάχιστες ιστορίες, που ξεχώρισα. Και το σχέδιο δεν ήταν άσχημο.

 


:beer: 

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.