Jump to content

«Μπάμπουρες» οι πρωταγωνιστές ενός κόμικ για παιδιά [?, cnn.gr, 11/08/2019]


Recommended Posts


 • Member ID:  277
 • Group:  Root Admin
 • Topic Count:  1,655
 • Content Count:  27,674
 • Reputation:   182,421
 • Achievement Points:  27,559
 • Days Won:  740
 • With Us For:  5,665 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  50

Συνέντευξη/παρουσίαση του Μπάμπουρες.

 

===

unnamed3.jpgunnamed1.jpgunnamed2.jpgunnamed.jpg

 

«Μπάμπουρες» οι πρωταγωνιστές ενός κόμικ για παιδιά
Newsroom    , CNN Greece
 00:00 Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

 

Μεγάλες περιπέτειες με πρωταγωνιστές μικρών ...διαστάσεων «υπόσχονται» οι «Μπάμπουρες», μια καινούργια σειρά κόμικ για παιδιά με ήρωες τα έντομα Μητγιουκάμπια, Όμπι Ουάν Κουνούπι, Σκαθώρ, Βασιλιά Πασχλήρ και Πριγκίπισσα Μελισίσσυ!

 

Το πρώτο τεύχος της σειράς «Μπάμπουρες» κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες στα περίπτερα από την AddArt, μία εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με συνεργαζόμενους σχεδιαστές από τη Δράμα έως την Κρήτη.

 

 «Θελήσαμε να καλύψουμε ένα κενό που υπάρχει στην αγορά κόμικ απευθυνόμενοι κυρίως σε παιδιά. Υπάρχουν δηλαδή στην αγορά πολλά κόμικ από Έλληνες δημιουργούς αλλά απευθύνονται σε ενήλικες και όχι σε παιδιά, για τα οποία υπάρχει πλούσια παραγωγή σε παραμύθια σε βιβλιοπωλεία και έλλειψη σε περιοδικά κόμικ που να πωλούνται σε περίπτερα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδρυτής της εταιρίας και συνδημιουργός Δημήτρης Σαββαΐδης, ο οποίος χαρακτηρίζει ελπιδοφόρα τα πρώτα μηνύματα από την κυκλοφορία του κόμικ.

 

Ήδη, μάλιστα, όπως συμπληρώνει, «από τον Ιούλιο που έχει κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος με τις περιπέτειες του Μάλβιν και της παρέας του σε ένα Βασίλειο ζουζουνιών δίπλα στους ανθρώπους και δωράκι ένα τρελοζουλιχτίρι, το mail της Addart γέμισε με γράμματα παιδιών από 6,5 χρονών που δηλώνουν ενθουσιασμένα με το 24σέλιδο ελληνικό κόμικ».

 

 Όσο για την επιλογή της ονομασίας, ο κ. Σαββαΐδης εξηγεί ότι «τα ζουζούνια, δηλαδή τα έντομα, πολλές φορές τα αποκαλούμε γενικά και μπάμπουρες όπως είναι γνωστές στην Ελλάδα οι αγριομέλισσες του γένος Bombus».

 

«Άλλωστε, το "μπάμπουρας" είναι εύηχο και προσφέρεται και για τη δημιουργία άλλων λέξεων, όπως το όνομα με το οποίο βαφτίσαμε τον πρωταγωνιστή μας ... Αλή Μπαμπούρ και έναν άλλο, τον Μπαμπουράτ, ενώ οι περιπέτειες των μικρο-ηρώων, εκτυλίσσονται μέσα σε ένα σκουπιδοτενεκέ που φαντάζει ...τεράστιος γι' αυτούς, με το τέρας που έχουν να αντιμετωπίσουν να είναι ένα σκουπιδιάρικο», προσθέτει.

 

Πρόθεση πάντως των δημιουργών της ελληνικής σειράς κόμικ, είναι να συνεχίσουν να εκδίδουν μηνιαίως τους «Μπάμπουρες» σε 10.000 τεύχη που διατίθενται σε περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

 

«Σχεδιαστικά», σημειώνει ο κ. Σαββαΐδης, «βρισκόμαστε στο 8ο τεύχος και είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε αυτό το project τουλάχιστον 2 χρόνια και να δούμε στη συνέχεια πού θα καταλήξει αυτό το ταξίδι».

 

Οι συντελεστές της σειράς «Μπάμπουρες»:

Δημιουργία Σειράς: Δημήτρης Σαββαΐδης & Σάββας Λαμπούδης, Σενάρια: Δημήτρης Σαββαΐδης & Γιάννης Τεξής, Story layouts: Γιάννης Τεξής, Σχεδιαστές: Σάββας Λαμπούδης, Μάνος Κοτσιφάκης, Σταύρος Κιουτσιούκης, Λευτέρης Φαϊδάς, Νικόλας Στεφαδούρος, Κλίμης Κεραμιτσόπουλος, Γιώργος Μελισσαρόπουλος. Γραφιστική επιμέλεια & Lettering: Νάσια Κεφαλά, Επιμέλεια έκδοσης: Νάσια Κεφαλά, Γιάννης Τεξής, Βασίλης Ευδοκιάς, Λογότυπο: Γιάννης Πατέλια.

 

==

Πηγή

 

:cheers5: 

 • Like 6
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • Valtasar changed the title to «Μπάμπουρες» οι πρωταγωνιστές ενός κόμικ για παιδιά [?, cnn.gr, 11/08/2019]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.