Jump to content

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 265 [Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ]


Kriton
 Share

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm265-960x600-thumb-large.thumb.jpg.d591418fd2d811c4d225b7f60d02c587.jpg

4 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ
  ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ, Η ΓΙΑΓΙΑ ΝΤΑΚ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
 • ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΡΟΙΣΩΝ
  ΑΝ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Σ'ΕΝΑ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ
 • ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ
  ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΓΙΕΤΙ, ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΚΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΒΟΥΒΑΛΟΙ ΚΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ
 • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΑΓΙΔΑ
  Ο ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΣ ΙΔΙΟΦΥΪΑ-176 ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΦΟΝ ΝΤΡΕΗΚ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 12 Ιουλίου (Νο. 265)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

 

Κρίνοντας και πάλι από τον αριθμό των σελίδων, αυτήν την εβδομάδα θα διαβάσουμε τα υπόλοιπα τρία μέρη τής πρώτης ιστορίας.

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Σύλβια Τζίκε; Η αλήθεια είναι οτι μου έχει λείψει κάπως...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #265 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο ( από τον πολυαγαπημένο @Βασιλεύς των κόμικς).

tn_MIKYMAOUSE_0265.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

Οι επαναστάτριες (Γ' μέρος).


Η Ελβίρα με τις τρεις βοηθούς της φτάνει στο κτήριο της Γερουσίας.

Εκεί όλες μένουν ενεές από την αρχιτεκτονική του κτηρίου. Ο Ρόμπερτ Κάρσον ,συνάδελφος, τους προσφέρει μία μικρή ξενάγηση στο κτήριο και μέσα στα άλλα τους δείχνει που συνεδριάζει η ολομέλεια της Γερουσίας. Οι τέσσερις φίλες όμως πρέπει να επιστρέψουν στο ,υπέροχο, γραφείο της Ελβίρας και να ξεκινήσουν δουλειά. Μετά από μία μικρή έρευνα ανακαλύπτουν ότι ο Τζον Χούβερ ,προεδρος της επιτροπής προστασίας φυσικού περβάλλοντος, δε φοβάται τις συγκρούσεις. Η Ευταξία φεύγει για να βρει τα παλιότερα πρακτικά ώστε να είναι ενήμερες. Γυρίζει φορτωμένη και ερωτευμένη.Η Νταίζυ τελείωσε με την επίσκεψή της στα Παπιονέα και γυρίζει στο γραφείο. Η Τζένη της λέει στο τηλέφωνο να πάρει τον χρόνο της αφού η Ελβίρα θα καθυστερήσει λόγω σύσκεψης. Η βόλτα τα στα μαγαζιά πέρνει παράξενη τροπή αφού οι δημοσιογράφοι δε την αφήνουν σε ησυχία. Σε ένα σταθμό στάθμευσης εκεί κοντά ένας μυστηριώδης τύπος λέει στον βοηθό του ότι πρέπει να επηρρεάσουν τα τέσσερα αναποφάσιστα μέλη της γερουσίας. Δύο είναι ήδη υπέρ τους. Πίσω στην Γερουσία τώρα.

Όπου Η Ελβίρα κερδίζει τους συναδέλφους της με τα επιχειρήματά της. Ο Τζον λέει όμως ότι πρέπει να ακούσουν και την άλλη άποψη και επισκέπτονται το εργοστάσιο της Άνατραξ. Εκεί τα αναποφάσιστα μέλη της γερουσίας φαίνεται να πείθονται από τα επιχειρήματα της εταιρείας. Προς απογοήτευση της Ελβίρας. Πίσω στο γραφείο της η Ελβίρα λέει τα νέα στις φίλες της. Δύο ακόμη μέλη σκέφτονται να ψηφίσουν υπέρ. Ένας άγνωστος τύπος τους τηλεφωνεί να συναντηθούν στο πάρκο Κουάκ τα μεσάνυχτα. Δύο σκοτεινοί τύποι όμως δε τον αφήνουν να μιλήσει και όλοι τρέπονται σε φυγή. Ο χρόνος που έχουν στην διάθεσή τους τα κορίτσια μειώνεται δραματικά.

   Οι επαναστάτριες (Δ' μέρος).

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και οι πάπιες μας θα πρέπει να βάλουν τα μεγάλα μέσα σε εφαρμογή προκειμένου ο αγώνας τους να είναι νικηφόρος. 

Οι επαναστάτριες (Ε' μέρος).

Με αυτό το επεισόδιο τελειώνει η αφήγηση της Σάλλυ Ντακγουντ που είχε αρχίσει τέσσερα μέρη πριν.  

"Το νησί των κροίσων."

Ο Σκρουτζ και τα υπόλοιπα μέλη της Λέσχης των εκατομμυριούχων παίρνουν μέρος σε έναν αγώνα επιβίωσης προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Λέσχης τους.

"Εφιάλτης θερινής νυκτός."

Η Λιμνούπολη έχει γίνει ζούγκλα και ο Ντάναλντ με τα ανηψάκια ψάχνουν να βρουν την αιτία παρέα με τον καινούριο του φίλο.

"Πανεπιστημιακή παγίδα."

Ο Ιδιοφυία-176 "ζητάει" την βοήθεια του Λούντβιχ προκειμένου αυτός και τα ξαδέλφια του να εισβάλουν σε ένα μέρος που γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ καιΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Με τα τρία αυτά επεισόδια ολοκληρώνεται μία πανέμορφη ιστορία που περνά πανέμορφα διδακτικά μηνύματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Οικολογικά, φίλιας, αλτρουσμού, ευσυνείδησίας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος!!! Πράγματι δύο τεύχη που αξίζει να υπάρχουν στην συλλογή σας!!! :D  

Συμπαθητικός ο αγώνας τον κροίσων αλλά μέχρι εκεί. Σίγουρα η Λέσχη τους μπορεί να γίνει η βάση για ιστορίες με καλύτερο σενάριο από αυτή. Ενδιαφέρουσα και όμορφη η τροπική ιστορία αστικού τύπο στην τρίτη περιπέτεια του τεύχους. Το τεύχος κλείνει με μία ακόμα απόπειρα εισβολής. Καλούτσικη.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Οι επαναστάτριες." (Γ', Δ' και Ε' μέρος).
2. "Εφιάλτης θερινής νυκτός."
3. "Πανεπιστημιακή παγίδα."
4. "Το νησί των κροίσων."

6.8/10!!!
Ο Μάρκο και η Σύλβια (σενάριο και σχέδιο) σώζουν ένα μέτριο κατά γενική ομολογία τεύχος. Οι υπόλοιπες τρεις ιστορίες του τεύχους κέρδισαν τις θέσεις τους στα σημεία.

:hop: :hop: :hop: 
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό το τεύχος η ιστορία “Οι επαναστάτριες” που είχε ξεκινήσει στο προηγούμενο, ολοκληρώνεται. Η Γιαγιά Ντακ είναι πλέον ένα έγκριτο μέλος της Γερουσίας των Αντιπροσώπων, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι εύκολο να λυθούν τα ζητήματα, τα οποία την έστειλαν εκεί. Φαίνεται ότι η Άνατραξ έχει απλώσει τα δίχτυα της και μέσα στην Γερουσία, με αποτέλεσμα να μπαίνουν συνεχώς εμπόδια στο έργο των κοριτσιών, που δεν θέλουν να τσιμεντοποιηθεί η ύπαιθρος. Ο αγώνας που ξεκινούν ενάντια σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είναι δύσκολος, καθώς μέσα σε λίγες μόνο ημέρες θα πρέπει να βρουν αποδείξεις ότι η Άνατραξ δρα χωρίς να υπολογίζει το περιβάλλον. Κι ενώ όλες έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο εξασφάλισης ενοχοποιητικών στοιχείων, η δεσποινίς Ευταξία έχει χτυπηθεί από τα βέλη του φτερωτού υιού της Αφροδίτης. :love2: Θα τα καταφέρουν? Αν τα πρώτα δύο μέρη που διάβασα την περασμένη εβδομάδα με εντυπωσίασαν, ήρθαν τα τρία τελευταία για να ολοκληρώσουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για ένα σενάριο που θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Παρακολουθούμε μία πλοκή που εκτός από οικολογικά μηνύματα, περιέχει αστυνομικά στοιχεία, ανεκπλήρωτους έρωτες, αγωνία κι ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή. :clap2: Μία ιστορία που δεν προσφέρει συγγραφικές ευκολίες, αλλά έχει ένα σενάριο αρκετά ψαγμένο. Πολλά μπράβο λοιπόν για την συνολική δουλειά. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η εν λόγω προσπάθεια είναι αρκετά σοβαρή. Το κωμικό στοιχείο είναι σχεδόν ανύπαρκτο, κι ενισχύεται μόνο από το όμορφο σχέδιο της Silvia Ziche. Μακάρι να βλέπουμε πιο συχνά τέτοιες ιστορίες στο αγαπημένο μας περιοδικό. :pray:

 

Και μετά από την έξαψη που μας προκάλεσε η κεντρική ιστορία, συνεχίζουμε με “Το νησί των κροίσων”. Στην Λέσχη των εκατομμυριούχων βρισκόμαστε μπροστά σε μία γνώριμη κατάσταση. Σύμφωνα με τους κανόνες του καταστατικού, ο θείος Σκρουτζ αναγορεύεται Πρόεδρος μέσα σε ένα κλίμα δυσφορίας, σχεδόν της πλειοψηφίας των μελών. Ο Ρόμπαξ ρίχνει την ιδέα στο τραπέζι, σύμφωνα με την οποία ο καταλληλότερος Πρόεδρος της Λέσχης θα πρέπει να είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος δεν θα πρέπει μόνο να απολαμβάνει τα περισσότερα κέρδη από τις επιχειρήσεις του, αλλά να είναι ικανός και σε πιο...extreme καταστάσεις. Έτσι αποφασίζεται όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι να πάνε σε ένα ερημικό νησί και να ζήσουν σαν άλλοι Ροβινσώνες. Νικητής θα ανακηρυχθεί εκείνος που θα καταφέρει να μείνει περισσότερο στο νησί. Μία τέτοια διαβίωση φαίνεται να κουράζει τα περισσότερα μέλη κι έτσι στο τέλος θα μείνουν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι. Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής? :thinking: Να πω την μαύρη αλήθεια, αρχίζω να βαριέμαι με τέτοιου είδους ιστορίες. Δεν λέω ότι πάσχουν στην πλοκή, αλλά σίγουρα πάσχουν σε πρωτοτυπία. Έτσι κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο χωρίς μεγάλη φαντασία, το οποίο δίνει μία πλοκή ήπια, αλλά χαριτωμένη. Το φινάλε όμως το βρήκα πολύ ρηχό κι εύκολο. Γενικά δεν ήταν από τις καλύτερες ιστορίες της θεματολογίας της. Από την άλλη το σχέδιο της Lara Molinari το βρήκα πανέμορφο. :hug2:

 

Όπως σοφά μαρτυρά ο τίτλος της επόμενης ιστορίας, ο Ντόναλντ φαίνεται να έζησε έναν “Εφιάλτη θερινής νυκτός”. Όλα ξεκίνησαν μία νύχτα του καλοκαιριού στην Λιμνούπολη, όπου ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο φίλος μας βρίσκεται στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του η οποία του έχει χαρίσει ένα παλτό από γούνα αρκούδας. :heat:Φεύγοντας από το σπίτι της συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι τον ακολουθεί ένας Γιέτι των Ιμαλαΐων! :wow: Φτάνοντας στο σπίτι του θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο της άφιξης αυτού του πλάσματος στην πόλη του και για να το κάνει αυτό, θα πάει μαζί με τρία του ανιψάκια μέχρι το εργαστήριο του Κύρου προκειμένου να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Και η έκπληξή τους φαίνεται να μεγαλώνει, όταν θα δουν κι άλλα ζώα (που δεν έχουν θέση εκεί) να σουλατσάρουν ανέμελα στους δρόμους, αλλά και σπάνια δέντρα και φυτά να έχουν ριζώσει εκεί... :help: Πώς μετανάστευσε όλη αυτή η χλωρίδα και η πανίδα? Ένα σενάριο που χρησιμοποιεί την τέχνη του αιφνιδιασμού για να εντυπωσιάσει. Εν μέρει μπορώ να πω ότι το πέτυχε. Από εκεί και πέρα όμως δεν είχε να μας δείξει κάτι αξιόλογο. Το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής αναλώνεται στην πορεία των πρωταγωνιστών μέχρι το εργαστήριο του Κύρου και στην εμφάνιση των σπάνιων ζώων. Έτσι η έκπληξη και η περιέργεια δίνει την θέση της στην βαρεμάρα, για να φτάσουμε σε ένα φινάλε βιαστικό και πρόχειρο. Γενικά νομίζω ότι θα έβγαινε ένα καλύτερο αποτέλεσμα αν υπήρχε σωστότερη διαχείριση. Anyway! Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό.

 

Και τελειώνουμε με την “Πανεπιστημιακή παγίδα”, που από τον τίτλο μαρτυρά ότι εδώ θα παίξει κάποιο ρόλο ο παντογνώστης καθηγητής Λούντβιχ Φον Ντρέηκ. :P Οι Μουργόλυκοι διέρρηξαν το εργαστήριο του Κύρου και φωτογράφισαν το σχέδιο του θησαυροφυλακίου το οποίο φανερώνει όλα τα αντικλεπτικά συστήματα ασφαλείας που έχουν εγκατασταθεί εκεί. Έτσι θα πάνε στον Ιδιοφυΐα-176, προκειμένου να τους βοηθήσει να ληστέψουν την περιουσία του Σκρουτζ. Εκείνος στρώνεται στην δουλειά, ξεκινώντας να αποκωδικοποιεί το σύστημα, αλλά δυστυχώς γι’αυτούς, κολλάει στο τελευταίο πέρασμα. Έτσι, υποδυόμενος τον φοιτητή, θα προσεγγίσει τον Λούντβιχ προκειμένου εκείνος να τον βοηθήσει (χωρίς να το γνωρίζει) να “ξεκλειδώσει” και το τελευταίο εμπόδιο προς την αμύθητη περιουσία του Λιμνουπολίτη μεγιστάνα. Αρκετά καλή η ιδέα του σεναρίου το οποίο φαίνεται να είναι καλογραμμένο στις λίγες σελίδες που έχει στην διάθεσή του. Η πλοκή έχει κλιμακούμενη ροή και προκαλεί την περιέργεια για την συνέχεια. Το φινάλε το βρήκα αρκετά έξυπνο και κλείνει μία αξιόλογη ιστορία για την κατηγορία της. Σχεδιαστικά με ικανοποίησε.

 


:beer: 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Αγαπω τις κοριτσοιστοριες και αγοραστηκε αυτο το τευχος οπως και το προηγουμενο.

Ωραια η κεντρικη ιστορια κι ευτυχως το σχεδιο της Τζικε δεν ηταν  μπανταλο.tongue.giftongue.gif

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Διάβασα και τα 2 τεύχη και οπότε θα γράψω εδώ 2 λόγια για την κεντρική ιστορία.

 

Οι Επαναστάτριες

 

Εξώφυλλα

Και τα 2 ήταν πολύ ωραία. Δεν μπορώ να αποφασίσω πιο μου αρέσει πιο πολύ αλλά θα πω ότι ήταν έξυπνο να είναι σαν "selfie" το πρώτο εξώφυλλο. 8,5/10

 

Ιστορία

Γενικά μου άρεσε πολύ το σενάριο της ιστορίας. Είχε κιόλας να δώσει ένα οικολογικό μήνυμα και η ανατροπή της ιστορίας στο τέλος επίσης μου άρεσε. Δεν ένιωσα πάντως ότι κάποιο κομμάτι κούρασε. Ήταν ένα πολιτικό δράμα με τα όλα του. ΄Όσο για το σχέδιο έχουμε το συνηθισμένο στυλ της Τζίκε με κάποια ωραία γκαγκ. Καλά η στιγμή με τον Σκρουτζ είχε φάση ενώ το πως φαινόταν η γιαγιά προς το τέλος που είχε την τεράστια ομιλία της επίσης την έκανε να γεράσει πιο πολύ από ποτέ :lol: Κάτι ακόμα που βρήκα καλό είναι ότι εξαιτίας της παρέμβασης ενός τρίτου προσώπου λύθηκαν όλα. Ποιος είπε ότι η περιέργεια δεν σώζει ζωές; Τέλος, έχω ένα μικρό παράπονο από το σχέδιο της Τζίκε. Σε κάποια σημεία της ιστορίας φαινόταν κάπως πρόχειρο να το πω ή μάλλον κουρασμένο. Ακόμα μου φάνηκε λίγο πρόχειρο και το μεγάλο καρέ με το Μέγαρο της Γερουσίας στο γ επεισόδιο. Κατά άλλα μπορώ να πω ότι διασκέδασα, είχαμε ένα διαφορικό καστ από τα συνηθισμένα και αυτό μου άρεσε.  Άρα ένα 8/10 θα το δώσω :D

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.