Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΓΚΜΟΡ (ΤΟ)
Σενάριο/Kείμενα:
Δημήτρης Λαγός
Σχέδιο:
Δημήτρης Λαγός
Σχέδιο εξωφύλλου:
Δημήτρης Λαγός
Hμερ. έκδοσης:
09-11-2018
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Φαντασίας
Μέγεθος:
20.0 x 27.0
Σελίδες:
52
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Lettering:
Bernardo Hoffman, Sergo Badoian
Επιμέλεια:
Πάνος Κρητικός
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-5115-20-3
Ονομαστική τιμή:
4,99€
Iστορίες στη βάση:
1

STEMMAOGMOR_0001.jpgSTEMMAOGMOR_0001z.jpg

 

 

Η σύνοψη του εκδότη.

Παράθεση

 

Στις απαρχές του Χρόνου, την εποχή όπου η μαγεία δεν ξεχώριζε από την επιστήμη και το υπερφυσικό συμβάδιζε με το πραγματικό, μοναχικοί πολεμιστές και βάρβαρες πολεμίστριες διέσχιζαν μια γη που έκρυβε μυριάδες θησαυρούς και ακόμη περισσότερους κινδύνους.

 

Η Λάνα, μια βάρβαρη πολεμίστρια εμπνευσμένη από τη λογοτεχνική παράδοση του Ρόμπερτ Ε. Χάουαρντ και τις κόμικς αφηγήσεις των περιοδικών fantasy της δεκαετίας του 1970, περιπλανιέται στον αχανή κόσμο της Εποχής του Ατσαλιού, αναζητώντας πλούτη και δόξα.

 

Ο Δημήτρης Λαγός αφηγείται ιστορίες της Λάνα εδώ και είκοσι χρόνια. Το ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΓΚΜΟΡ αποτελεί το νέο κεφάλαιο σε αυτό το καλλιτεχνικό ταξίδι που αποτυπώνει, για μια ακόμη φορά, το μεράκι και το πάθος του δημιουργού της για τις ιστορίες ξίφους και μαγείας.

 

Η Ένατη Διάσταση παρουσιάζει μια έκδοση σε format περιοδικού που αναπαράγει την pulp fiction αισθητική περασμένων δεκαετιών, αποδίδοντας, με τη σειρά της, έναν άτυπο φόρο τιμής στα «βάρβαρα» κόμικς που αγαπήσαμε.

 

 

Η Λάνα σώζει τον Λουμ, και μαζί προσπαθούν να ανακτήσουν ένα πετράδι, περνόντας διάφορες δοκιμασίες σε τόπους γεμάτους κίνδυνο και μυστικισμό. 

 

Συνέχεια της εξιστόρησης των περιπετειών της Λάνας (πατήστε την ετικέτα/tag για προηγούμενες εκδόσεις), του θηλυκού Κόναν, και συνέχεια της αναπολογητικής προσπάθειας αντιγραφής του ύφους του Savage Sword of Conan από την Δημήτρη Λαγό, αυτή την φορά σε φορμά που είναι εφάμιλλο με την θρυλική πρώτη μορφή του περιοδικού.

 

Η αλήθεια είναι πως ο Λαγός γίνεται όλο και καλύτερος σε αυτό που κάνει, με αποτέλεσμα να είναι ένα συμπαθητικό ανάγνωσμα, αλλά η συνεχή προσπάθεια αντιγραφής του τρόπου γραφής του Χάουαρντ (και του Ρόι Τόμας που διασκεύαζε τις ιστορίες για τα κόμικς), η χρήση όλο και πιο πολλών τεχνασμάτων ανατροπής της ιστορίας, συγκεκριμένων plot points, και του noble savage ύφους που πετάγεται σε νεκρά σημεία της ιστορίας για να προσδώσει συμπάθεια για την χαρακτήρα, που συναντάμε γενικά στην ηρωική φαντασία της εποχής εκείνης, καθώς και το σχέδιο που συνεχίζει να θυμίζει demo tape metal συγκροτήματος της δεκαετίας του '80, συνεχίζει να δίνει ένα άνισο αποτέλεσμα. Κάτι στο στυλ του "θα μπορούσε να είναι το επόμενο Κόναν, αλλά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει" ή "θα μπορούσε να γίνει το επόμενο Κόναν, αλλά άργησε 30 χρόνια και φτιάχτηκε σε λάθος ήπειρο".

 

Δεν θα με χάλαγε να διαβάσω και άλλη ιστορία με τις περιπέτειες της Λάνας όμως, όσο αυστηρός και ας ακούγομαι στις προηγούμενες γραμμές. Απλά, θα περιμένω πάντα την υπέρβαση. :)

S_71383.jpgStemmaOgmor001In02.jpg

 

2 σελίδες δείγμα.

  • Like 10
  • Respect 1
  • Thanks 3
Link to post
Share on other sites

Τα Νεκρά Όνειρα μου άρεσαν, όπως έχω αναφέρει ήδη :) όποτε μάλλον θα τιμηθεί και το παρόν. :mafia:

 

:holidays3:

  • Like 4
  • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.