Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Διάφοροι
Σχέδιο:
Διάφοροι
Εκδοτική:
ΒΗΜΑ / ΑΤΛΑΝΤΙΣ Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
30-06-2019
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Λογοτεχνικό
Μέγεθος:
21.0 x 28.0
Σελίδες:
68
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Πρωτότυπος τίτλος:
Classics Illustrated (Albert Kanter, 1941-1971)
Προέλευση:
Αμερικανική
ISSN:
1105-1159

KLASSIKAEIKONOGRAFIMENAVIMA_1005.jpg  KLASSIKAEIKONOGRAFIMENAVIMA_1005z.jpg

 

 

 

Την πρώτη Μαρτίου του 1951, οι ανυποψίαστοι διαβάτες θα βρεθούν έκπληκτοι, βλέποντας ''κρεμασμένο'' στα περίπτερα ένα περιοδικό με επιβλητικό σκοτεινό σχέδιο που με τον τρόπο του δημιουργούσε κάποιο τρόμο για τα δεδομένα της εποχής στην Ελληνική καθημερινότητα.Το εξώφυλλο απεικόνιζε έναν ταλαιπωρημένο άνδρα να κουβαλάει στην πλάτη του έναν τραυματισμένο νεαρό και να προσπαθεί μέσα από έναν σκοτεινό και βρώμικο υπόνομο να ξεφύγει από τρεις άνδρες που τον κυνηγούν. Μία από τις χαρακτηριστικές σκηνές της ιστορίας.

 

Ο τίτλος ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ με υπότιτλο το έργο που περιείχε ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ. Αυτό ήταν, η ιστορία γράφτηκε, το πρώτο κόμικ Ελληνικής εκδόσεως κυκλοφόρησε, με την σωστή μορφή, μέχρι τώρα τα κόμικς που δημοσιεύονταν σε παιδικά περιοδικά κυρίως με άρθρα και διάφορα κείμενα, ήταν με λεζάντες. Τώρα έχουμε ένα κόμικς με μπαλονάκια (συννεφάκια) 50 σελίδες -περίπου- μάλιστα στα πρώτα τεύχη στην πρώτη σελίδα μας δίνονταν οδηγίες το πως και με ποια σειρά πρέπει να διαβάζονται, εξ ολοκλήρου με έγχρωμα καρέ, ωραία εκτύπωση και μετάφραση για τα δεδομένα της εποχής, ένα καλοφτιαγμένο έντυπο. Ένα έντυπο που ήταν φτιαγμένο για όλες τις ηλικίες, λόγω της θεματολογίας του, κλασσικά λογοτεχνικά έργα διάσημων συγγραφέων. Με την πάροδο του χρόνου τα Κ.Ε. εκδώσαν και κόμικ από Έλληνες δημιουργούς τα πρώτα Ελληνικά Γκράφικ Νόβελ.

 

68 χρόνια μετά, η ίδια εκδοτική εταιρία κρατώντας το τίτλο κατατεθέν της επανεκδίδει τα περιοδικά αυτά από το πρώτο έργο που κυκλοφόρησε και τότε. Μία ειδική έκδοση για την εφημερίδα ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ που λειτουργεί σαν διανομέας. Μέχρι τώρα τα κλασσικά έχουν γνωρίσει και άλλες επανεκδόσεις ,τα τελευταία χρόνια σαν ένθετα, στην Καθημερινή, Ε.Τύπο και Βήμα. Άλλες 2 εταιρίες εκδώσαν και εκείνες την ίδια σειρά, η MODERN TIMES και η ΟΞΥ αλλά με άλλον τίτλο, οι εκδόσεις ΑΤΛΑΝΤΙΣ πολύ σωστά έπραξαν και κράτησαν έως και τώρα τον τίτλο κατοχυρωμένο.

 

Από την Κυριακή 30/6/2019 και κάθε Κυριακή τα Κ.Ε. ξανά κοντά μας.

Η έκδοση ευτυχώς ακολουθά την ωραία εκτύπωση που είχε και πριν 10 από την ίδια εφημερίδα, πιο μεγάλο σε μέγεθος πιο καλό χαρτί ωραία γραμματοσειρά. Το οπισθόφυλλο είναι ίδιο με της εκδόσεως του 1975. Το τεύχος έχει και μερικές σελίδες με παιχνίδια,που πρέπει να είναι από την τρίτη επανέκδοση, αν θυμάμαι καλά.

 

 

ΚΑΛΗ  :bookclub: ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ GREEKCOMICS BAΣΙΛΕΥΣ των ΚΟΜΙΚΣ

 

 • Like 13
 • Thanks 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και εγώ τώρα αναρωτιέμαι, εφόσον η έκδοση είναι στα ίδια πρότυπα με αυτή που βγήκε προ-δεκαετίας, για το αν πρέπει να έχουμε ξεχωριστό θέμα ή να συνεχίσουμε από εκεί το αφήσαμε το άλλο. :thinking:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δε σημειώνετε τις περιόδους και περιμένετε να μετράμε κάθε φορά στο Index και να προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη απ' το έτος, εφόσον ξεκάθαρα πρόκειται για διαφορετικές εκδοτικές περιόδους της σειράς αυτής. :thinking:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περιόδους για τις εφημερίδες;

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Η εφημερίδα παρουσιάζεται εδώ Κώστα; Έντυπα δικής τους αυτοτέλειας είναι που έχουν ημερομηνίες κυκλοφορίας, ISSN, αρχή, τέλος (όπου πολλά απ' αυτά, μάλιστα, διανέμονται στην πορεία και αυτόνομα). Έχει σημασία ο τρόπος διανομής τους; Αλλάζουν οι καιροί, αλλάζουν και οι τρόποι διανομής. Ως ένθετα εφημερίδας τα βλέπετε ακόμη; Βασικά, ποτέ δεν ήταν. Έχουν δική τους ξεχωριστή ύλη και αυτοτέλεια. Συνεργασίες είναι για εξοικονόμηση χρημάτων, κάθε τέτοιας νέας εκδοτικής προσπάθειας. Ένθετο θεωρείται οτιδήποτε αφορά τον ίδιο τον εκδότη της εφημερίδας, όπως προγράμματα τηλεόρασης, κανένα σταυρόλεξο, κανένα πολιτιστικού περιεχομένου, εξτρά εφημερίδα οικονομικών ή για τις τέχνες και τέλος πάντων οτιδήποτε αφορά τον ίδιο τον εκδότη και βρίσκεται ΕΝΤΟΣ της εφημερίδας. Τα υπόλοιπα χαρακτηρίζονται ως "δώρα", όπως DVDs (που προφανώς δε μπορείς να τα χαρακτηρίσεις ως "ένθετα"), ρακέτες, μπαλάκια, νεσεσέρ ή δίχτυα για ψάρεμα αλλά και αυτό δεν αναφέρεται πολύ πλέον καθώς είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για συνεργασίες βάζοντας διαφορετικά έντυπα κάτω από την ίδια ζελατίνα για να εξοικονομήσουν χρήματα, έχοντας κοινή διανομή. Νέα εκδοτική προσπάθεια είναι και αυτή εδώ, που σήμερα κυκλοφορεί στην εφημερίδα και αύριο το στοκ (εάν υπάρξει τέτοιο) θα διανεμηθεί απ' τον εκδότη στα κομιξάδικα & τα e-shop με σχετικό υλικό.

Edited by Mandrake
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα κλασσικά δεν είναι ξεχωριστή ύλη. Είναι φωτογραφικές αναπαραγωγές των τευχών που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Ούτε συνεργασίες είναι ακριβώς. Η εφημερίδα θα το βγάλει μόνο σε αυτή την μορφή και κανείς άλλος, μιας και η Ατλαντίς έχει το δικό της στοκ να διαχειρίζεται, ακόμα, και απλά πήρε και ένα χαρτζιλίκι από την παραχώρηση στην εφημερίδα. Επίσης, η Ατλαντίς δεν θα πάρει πίσω στοκ, όπως π.χ. έγινε με τα Έρικ Καστέλ. Οπότε αυτά που λες, δεν ισχύουν σε αυτή την περίπτωση. Αν υπάρξουν στο μέλλον περιπτώσεις σαν και αυτά που λες, όταν συμβούν, θα τις εξετάσουμε βάσει των στοιχείων που θα έχουμε τότε.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Όταν λέω ξεχωριστή ύλη εννοώ ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ύλη της εφημερίδας, ούτε με τον εκδοτικό οίκο της εφημερίδας, σαν έκδοση και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί "ένθετο της εφημερίδας". Εάν δεν έχει καμία σχέση η "Ατλαντίς", τότε γιατί βάλατε αυτή στο πινακάκι και αναφέρεται στην παρουσίαση ως εκδότης;

 

Υ.Σ. Δεν πήγα ακόμη στο περίπτερο, δεν το έχω μπροστά μου. Βασίζομαι σε ότι βλέπω και διαβάζω στην παρουσίαση. Εσύ επικοινώνησες με την εφημερίδα και έχεις αυτές τις πληροφορίες ή απλώς εικάζεις;

Edited by Mandrake
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Ατλαντίς παραχωρεί το υλικό, αλλά είναι έκδοση της εφημερίδας. Οπότε προστέθηκε η σχετική πληροφορία στο πινακάκι.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό που αναφέρεται ακριβώς; Στην ταυτότητα του εντύπου; Σε κάποιο editorial;

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γνωρίζουμε αν η έκδοση θα σταματήσει στα 3 έντυπα που έχει ανακοινώσει ή θα σύνεχισει μέσα στο καλοκαίρι;

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν αφού το διάβασα να πω ότι κατάλαβα γιατί είναι τόσο διάσημη αυτή η κλασική σειρά. Μια καλή δουλειά λαμβάνοντας υπόψιν και την παλαιότητα. Έτυχα και σε βιβλίο που μου άρεσε πολύ (αν και πάνε 20 χρονια από όταν το διάβασα) οπότε βοήθησε στην θετική μου άποψη.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από ότι βλέπω στην επίσημη σελίδα της εφημερίδας στο facebook, η σειρά δεν θα συνεχιστεί τουλάχιστον για αυτήν την εβδομάδα (κυκλοφορία εκτάκτως ημέρα Σάββατο λόγω των εκλογών). Ίσως δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τις πωλήσεις. 

https://www.facebook.com/www.tovima.gr/videos/733928783722918/

 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το είδα να πωλείται σήμερα σε περίπτερο στην Κύπρο (όχι σαν ένθετο), στην τιμή των 2,90 ευρώ.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 30/6/2019 στο 5:12 ΠΜ, Βασιλεύς των κόμικς είπε:

Από την Κυριακή 30/6/2019 και κάθε Κυριακή τα Κ.Ε. ξανά κοντά μας.

 

Αυτή την Κυριακή πάντως δεν έβγαλε

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ούτε αυτή την Κυριακή το είδα , ή δεν θα ξανακυκλοφορήσει  ή τελικά ΄θα γίνει μηνιαίο .

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εσείς μωρέ παιδιά κλεφτόπουλα
κι εσείς μωρέ παιδιά κλεφτόπουλα
Παιδιά της Σαμαρίνας
μωρέ παιδιά καημένα
παιδιά της Σαμαρίνας
γιατί είστε λερωμένα

 

Κι αν πάτε πάνω μωρέ στ' Άγραφα
αν πάτε πάνω μωρέ στ' Άγραφα
κατά τη Σαμαρίνα
μωρέ παιδιά καημένα
κατά τη Σαμαρίνα
κι ας είστε λερωμένα

 

Αν σας ρωτήσει μωρέ η μάνα μου
κι αν σας ρωτήσει η δόλια η μάνα μου
μην πείτε πως λαβώθηκα
μωρέ παιδιά καημένα
μην πείτε πως λαβώθηκα
κι ας είστε λερωμένα.
 Έκδοση άθλος. Ένα τεύχος αλλά τι τεύχος! Έπος! Κάνει για 40. Θα αλλάξω λοιπόν τον αριθμό των τευχών σε 40! Ή ίσως και σε 1005. Να συμβαδίζει με την αρίθμηση. 

 

ΠΟΛ.1005/2017
Καθορισμός δαπανών για τις οποίες απαιτείται η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή/και συλλογής αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2017

 

1005. Χρονιά στην οποία στο Βιετνάμ ο Lê Trung Tông  διαδέχεται τον πατέρα του Lê Hoàn. 3 μέρες μετά όμως τον δολοφονεί και τον διαδέχεται ο  Lê Ngoạ Triều. Συγκλονιστικά πράγματα. 

 

Οπότε ναι. 1005 τεύχη θα μπούνε στο πινακάκι. Και θα την αποκαλούμε Κλασσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσικά Εικονογραφημένα. Με 1005 σ προς δόξα και τιμήν των τευχών και της παρουσίασης.

 

:cheers5: 

 • Confused 1
 • Funny 6
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σπουδαία σειρά κι αυτή! Κομματάκι βραχύβια μας βγήκε, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας! :D

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μεγάλωσε γενιά και γενιά αναγνώστη!

 • Like 1
 • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.