Μετάβαση στο περιεχόμενο

SUPER ΜΙΚΥ 46 [Ο δίσκος των Νανούμ]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

2 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4195 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

sm46-960x600-thumb-large.thumb.jpg.1f4ac0639d6ebeedfbac05004352b203.jpg

Για τους φίλους του Μίκυ το νέο πλούσιο τεύχος με 10 απολαυστικές ιστορίες στα περίπτερα.

ΜΙΚΥ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ ΝΑΝΟΥΜ
ΣΚΡΟΥΤΖ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΜΩΡΟ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ
ΜΙΚΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΠΙΚΟ
ΧΙΟΥΗ ΛΙΟΥΗ ΝΤΙΟΥΗ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ
ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΛΗΣΤΕΣ
ΜΙΚΥ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝΙΟ
ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ ΜΠΑΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ
ΜΑΤΖΙΚΑ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ

Από την Παρασκευή 21/06, αναζητήστε το 46ο τεύχος στα περίπτερα.

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Επεξεργασία από Kriton
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94408
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Διαβάστηκε και το 46ο τεύχος. :)

 

Αυτό που εντόπισα εδώ είναι ότι υπάρχουν αρκετές ιστορίες που βγάζουν ένα “καρτουνίστικο” ύφος κι όχι ένα σενάριο πιο σοβαρό και με συνοχή. Γενικά είναι ανάλαφρα αναγνώσματα, κι αρκετά εξ αυτών με ικανοποίησαν, πάντα στο πλαίσιο στο οποίο κινούνταν. Δυστυχώς όμως έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μία ελαφρά πτώση στην ποιότητα. Ας περιγράψουμε σύντομα τις ιστορίες που περιέχονται στο τεύχος. :)

 

“Ο δίσκος των Νανούμ”
Η νύχτα πέφτει πάνω από τις φυλακές του Μίκυ Σίτυ, όταν μία γνωστή φιγούρα φτάνει μέχρι το κελί του Μαύρου Πητ και τον βοηθάει να δραπετεύσει. Αυτή η φιγούρα όπως αποκαλύπτεται είναι ο...Μίκυ!!! :wow: Ο λόγος που πραγματοποιείται αυτή η απόδραση είναι επειδή ο Πητ έκλεψε έναν χρυσό δίσκο που ανήκει στην χώρα των Νανούμ κι ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας γι’αυτούς. Ο δίσκος αυτός βρίσκεται στην πρεσβεία ενός αντίπαλου γειτονικού κράτους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος των Νανούμ να κινδυνεύει να εκτελεστεί για εσχάτη προδοσία, αν δεν επανακτηθεί ο δίσκος σύντομα. Έτσι ο Μίκυ, μαζί με τον επαΐοντα στις κλοπές Μαύρο Πητ, θα επιχειρήσει να κλέψει τον δίσκο και να τον φέρει πίσω στους νόμιμους κατόχους του. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη “μεγάλη” ιστορία που έχουμε διαβάσει στις σελίδες του Super Μίκυ, αλλά το εν λόγω σενάριο κρύβει αρκετά δυνατά και πρωτότυπα σημεία. Ο Μίκυ παραβιάζει τον νόμο και λειτουργεί κάτω από την μύτη του Επιθεωρητή Ο’Χάρα, συνεργαζόμενος με τον χειρότερο εχθρό του, προκειμένου να κάνει το καλό. Από την άλλη ο Μαύρος Πητ έχει μεγάλο εκδικητικό μένος κι όσο κυλούν οι σελίδες γίνεται ολοένα και πιο μισητός στον αναγνώστη. Η πλοκή έχει την απαραίτητη δράση, διάφορες ανατροπές κι ένα ικανοποιητικό φινάλε. Έχω όμως την αίσθηση ότι χρειαζόταν περισσότερη δουλειά. Το σχέδιο με κέρδισε.

 

“Το τρομερό μωρό”
Οι δουλειές του θείου Σκρουτζ πηγαίνουν πρίμα κι ακόμα περισσότερο χρήμα εισρέει στο θησαυροφυλάκιό του. Όπως είναι φυσικό είναι πολύ ευχαριστημένος, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του γεννιέται μία μικρή ανησυχία. Τι θα απογίνει η περιουσία του όταν εκείνος φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο? :thinking: Την ίδια ώρα ένα χαριτωμένο μωράκι καταφέρνει με έναν περίεργο τρόπο να φτάσει μέχρι την πόρτα του μεγάρου του. Σιγά-σιγά αρχίζουν να τα βρίσκουν μεταξύ τους κι έτσι ξεκινά να σχηματίζεται μία αγάπη ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Οι ελπίδες του πρωταγωνιστή αναπτερώνονται και η πεποίθησή του ότι έχει βρει τον τέλειο διάδοχο ενισχύεται. Τι θα γίνει όμως όταν η μητέρα του μικρού θα κινήσει γη και ουρανό για να το βρει? Αυτό που χαρακτηρίζει το σενάριο είναι η γλυκύτητα. Βλέπουμε έναν πρωταγωνιστή με σπάνια γι’αυτόν συναισθήματα, αλλά και με έντονες ανησυχίες για το μέλλον των “παιδιών” του, των χρημάτων του. Εντύπωση όμως μου κάνει το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία νύξη για τα υπάρχοντα ανίψια του, όπως έκανε ο μεγάλος Don Rosa στις  “Οικογενειακές επιχειρήσεις” του. Από εκεί και πέρα η πλοκή είναι σύντομη, επίπεδη και με πολλές συγγραφικές ευκολίες, ενώ το φινάλε κατάφερε να με συγκινήσει. Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό.


“Επαγγελματίας εξολοθρευτής”
Το ξέρατε ότι υπάρχει σχολή εξολοθρευτών? Κι όμως υπάρχει. Μία τέτοια σχολή τελείωσε ο Ντόναλντ και μόλις πήρε (κακήν κακώς) το δίπλωμά του, ξεκίνησε γεμάτος κέφι την αναζήτηση πελατών. Προκαλεί όμως ένα τροχαίο κι αφήνει σε αφασία έναν άλλον εξολοθρευτή, ο οποίος όμως δεν εξολοθρεύει έντομα. Ο φίλος μας λοιπόν (γεμάτος άγνοια) θα θεωρήσει δίκαιο να συναντήσει τους πελάτες του πληγωμένου “συναδέλφου” του και να κάνει εκείνος την δουλειά. Όπως είναι λογικό, οι παρεξηγήσεις θα δώσουν και θα πάρουν. :P Έξυπνη ιδέα σεναρίου, που μου θύμισε Αγγλική φαρσοκωμωδία. Η πλοκή έχει έντονη την χιουμοριστική υφή, αλλά τα επαναλαμβανόμενα γκαγκ και η συντομία της, αφαίρεσαν πολλά θετικά στοιχεία. Πιστεύω ότι ήθελε καλύτερη αντιμετώπιση. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

“Ο δήμαρχος του Πόρτο Πίκο”
Ο Μίκυ με την Μίννι παραθερίζουν στο ειδυλλιακό Πόρτο Πίκο και απολαμβάνουν την βαρκάδα τους με το σκάφος του φίλου τους. Εκεί θα μάθουν μετά λύπης τους ότι ο νυν Δήμαρχος θέλει να κάνει το λιμάνι του χωριού πόλο έλξης των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, με βαρύ τίμημα, την καταστροφή του υδροβιότοπου που φιλοξενείται εκεί. Ύστερα από πιέσεις ο φίλος μας θα θέσει υποψηφιότητα για τον Δημαρχιακό θώκο στις προσεχείς εκλογές και θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα σχέδια του νυν Δημάρχου, ο οποίος όμως φαίνεται να έχει μεγάλη εξουσία και τεράστια επιβολή. Μία ιστορία που έχει άρωμα εκλογών (όπως τους μήνες που διανύσαμε) και ταυτόχρονα αναδεικνύει την σαπίλα που υπάρχει σε αυτό το περιβάλλον. Επίσης οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι περνάει όμορφα μηνύματα οικολογικής φύσης. Η πλοκή όμως νομίζω ότι χωλαίνει αρκετά και δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, ενώ η παρουσία του Μόρτιμερ δημιουργούσε μεν στιγμές έντασης, αλλά δεν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην συνέχιση του μύθου. Γενικά είναι μία συμπαθητική, καλοκαιρινή ιστορία, αλλά (κι αυτή) ήθελε δουλίτσα. Το σχέδιο μού άρεσε.

 

“Το τέρας της Αετοράχης”
Ο Ντόναλντ και τα τρία του ανίψια θα πάνε μέχρι την Αετοράχη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και ταυτόχρονα για να αναστηλώσουν και να λειτουργήσουν το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του θείου Σκρουτζ. Η περιοχή έχει βγάλει κακή φήμη κι ο λόγος είναι ένα τέρας το οποίο ζει μέσα στις σκιές του δάσους, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να τρομοκρατούνται. :help: Αφού λοιπόν τα μερεμέτια στο ξενοδοχείο τελειώνουν, θα κάνουν την εμφάνισή τους σαν ένοικοι, ένας καλοσυνάτος αλλά περίεργος τύπος και μία οικογένεια η οποία θα ακολουθήσει τον Ντόναλντ στο βουνό. Εκεί οι μπελάδες δεν θα αργήσουν να φανούν. Από πεινασμένες αρκούδες και σφοδρή κακοκαιρία, μέχρι το τρομερό...τέρας της Αετοράχης. :wow: Ακόμα μία ιστορία της υπαίθρου, με σενάριο κλασικό. Η πλοκή έχει δράση κι ένα υποτυπώδες μυστήριο, αλλά αποκαλύπτεται εύκολα και δεν κρύβει κάτι πρωτότυπο. Το φινάλε ήταν συμπαθητικό, όπως κι όλη η ιστορία. Τίποτα περισσότερο όμως. Το σχέδιο ήταν καθαρό, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

 

“Τα ρομπότ ληστές”
Ύστερα από μία απόπειρα ληστείας που καταλήγει σε παταγώδη αποτυχία, οι Μουργόλυκοι επιστρέφουν στο λημέρι τους, όπου βρίσκουν παρηγοριά στην αγαπημένη τους τηλεοπτική εκπομπή. Σε αυτή την εκπομπή, τρία ειδικά διαμορφωμένα ρομπότ, παλεύουν μεταξύ τους. Αυτή η μάχη γεννά στους πρωταγωνιστές μία σατανική ιδέα. Να κλέψουν τα τρία αυτά ρομπότ, να τα τροποποιήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να τα θέσουν στην υπηρεσία τους, διαπράττοντας ληστείες. Θα καταφέρουν εν τέλει να ικανοποιήσουν τους παράνομους σκοπούς τους? Έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που διατηρεί μία απλότητα, αλλά έχει αποθέματα φαντασίας ενώ ταυτόχρονα προσφέρει κωμικές στιγμές. Το φινάλε το βρήκα ευφυές και ήταν το αποκορύφωμα της πλάκας. Γενικά είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα του πώς μία απλή ιστορία, γίνεται κάτι ευχάριστο. :respect: Το σχέδιο έβγαζε κι εκείνο χιούμορ (με αποκορύφωμα το 6ο καρέ της σελ. 92 :lol: ). Μου άρεσε. :)

 

“Η πιο μεγάλη νύχτα”
Ο Μίκυ απολαμβάνει τις χειμερινές διακοπές του μαζί με την παρέα του. Την ώρα που κάνει την βόλτα του σε μία παγωμένη λίμνη, ο πιστός του σκύλος πέφτει μέσα σε μία τρύπα στον πάγο. Αμέσως ο πρωταγωνιστής θα προσπαθήσει να τον τραβήξει στην επιφάνεια, αλλά στέκεται αδύνατο. Έτσι, έντρομος, θα ζητήσει την συμβολή των ειδικών και θα ξεκινήσει μία μάχη με τον χρόνο για να σωθεί ο αγαπημένος του φιλαράκος. Μία ωραία ιστορία που εξυψώνει το μεγαλείο της φιλίας. Και ποιοι θα ήταν καταλληλότεροι να πρωταγωνιστήσουν εκτός από τον Μίκυ και τον Πλούτο? Οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι, έχουν μία λογοτεχνική χροιά και παράλληλα η πλοκή κρύβει αγωνία κι όμορφες αλτρουιστικές αναδρομές στο παρελθόν. Κι ερχόμαστε σε ένα φινάλε, που είναι ο ορισμός της φιλικής αγάπης. :hug2: Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

“Κυνηγώντας το ελαχιστόνιο”
Ο θείος Σκρουτζ έχει στην κατοχή του έναν κόκκο από ένα υπέρ σπάνιο μέταλλο, που λέγεται ελαχιστόνιο και το προσέχει σαν κόρη οφθαλμού. Κάποια στιγμή μπαίνει φουριόζος ο Ντόναλντ κι αυτό στέκεται αφορμή να χαθεί αυτός ο πολύτιμος κόκκος. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι ο Λιμνουπολίτης μεγιστάνας έγινε έξω φρενών κι έτσι ο γκαντέμης ανιψιός του θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου (με την βοήθεια ενός ανιχνευτή ελαχιστόνιου) για να το βρει. Η απύθμενη ατυχία του θα τον φέρει από την Λιμνούπολη σε ένα νησάκι στην μέση του ωκεανού, όπου δύο επιστήμονες διεξάγουν πειράματα. Θα καταφέρει ο φίλος μας να βρει το ελαχιστόνιο, ή θα ακούσει τα σχολιανά του από τον Σκρουτζ? Ένα σενάριο με καρτουνίστικη πλοκή, που δεν πατάει στην πραγματικότητα, ενώ παράλληλα έχει γρήγορη, κλιμακούμενη ροή που δεν κολλάει πουθενά. Στο φινάλε νομίζω ότι όλοι θα αφήσουμε μία ανάσα ανακούφισης και θα ευχαριστηθούμε το σπάνιο μεν, αλλά δίκαιο φινάλε. :clap2: Σχεδιαστικά ήταν αρκετά καλή.

 

“Μπανταρισμένος εγκληματίας”
Ο Μαύρος Πητ μόλις έχει αποφυλακιστεί, αλλά δεν μπορεί να απολαύσει τις χαρές τις ελεύθερης ζωής, επειδή μία ομάδα αστυνομικών τον παρακολουθεί για να μην παρεκτραπεί. Αυτό φαίνεται να είναι αβάσταχτο για τον φίλο μας κι όταν περνάει έξω από ένα νοσοκομείο, σκέφτεται μία φαεινή ιδέα. Κλέβει λοιπόν μερικούς επιδέσμους και μία αναπηρική καρέκλα και παριστάνει τον τραυματισμένο, με απώτερο σκοπό να έχει ελευθερία κινήσεων. Έλα όμως που μία φορτική νοσοκόμα προσφέρεται επίμονα να τον γιατροπορεύσει. :shit2: Από τις σύντομες ιστορίες του τεύχους, η συγκεκριμένη είναι η πιο σύντομη. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που μου θύμισε έντονα, παλιά cartoons της δεκαετίας του ‘60. Ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά από χιουμοριστικά γκαγκ κι ελάχιστη επέκταση του σεναρίου. Ο αναγνώστης θα γελάσει με τα παθήματα του Μαύρου Πητ, αλλά δεν νομίζω ότι θα του μείνει η ιστορία για πολύ καιρό στην μνήμη του. Τουλάχιστον αυτό θα συμβεί μ’εμένα. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

“Η μάγισσα και ο σούπερ ήρωας”
Η τελευταία ιστορία του τεύχους είναι αφιερωμένη στην διάσημη Ιταλίδα μάγισσα. Η Μάτζικα, στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει ένα μαγικό ξόρκι, τινάζεται στον αέρα. :boom:  Λίγο πριν σκάσει σαν καρπούζι στο έδαφος, θα την σώσει ένας ιπτάμενος υπερήρωας, που έχει πολλές ομοιότητες με τον Superman. Βλέποντας λοιπόν εκείνη τις σούπερ δυνάμεις του, σκέφτεται να επωφεληθεί από αυτές και να τις θέσει στην υπηρεσία της προκειμένου να βάλει στο χέρι την πρώτη δεκάρα του Σκρουτζ. Με το πρόσχημα ότι θέλει να γίνει βοηθός του, τον πείθει να πάνε μέχρι την Λιμνούπολη για να τον βάλει μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Ποια θα είναι η κατάληξη? Μία ιστορία που συνδυάζει το “αθώο” σενάριο των ιστοριών Disney, με τα υπερηρωικά κόμικς της Marvel και της DC, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κάνει και μία ελάχιστη (και καλοπροαίρετη κατά την άποψή μου) σάτιρα. Η πλοκή είχε βάση, το σχέδιο της πρωταγωνίστριας ήταν έξυπνο, το ίδιο και η κατάληξή του, για να έρθει ένα χιουμοριστικό φινάλε. Το σχέδιο με ικανοποίησε.

 


:beer: 

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.