Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΟΜΙΞ 59 [Το παπί που δεν υπήρξε ποτέ - Don Rosa]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

5 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4195 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

cmx59-960x600-thumb-large.thumb.jpg.cce137a116c7c2a106fa985b8f8342d3.jpg

8 συναρπαστικές ιστορίες διάσημων σχεδιαστών:

ΤΟ ΠΑΠΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ The Duck Who Never Was
Μια ιστορία που έγραψε και σχεδίασε ο Ντον Ρόσα
ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ To Sea or Not to Sea
Ο Βίκαρ εικονογραφεί ένα σενάριο του Περ Χέντμαν
ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΓΚΟΛΦ Teed Off
Ένα σενάριο του Πέτερ Σνάιμπεργκ εικονογραφημένο από τον Μάρκο Ρότα
Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ The Missing Linc
Ο Σεζάρ Φεριόλι εικονογραφεί ένα σενάριο του Πατ και της Κάρολ Μακ Γκρηλ
ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ Fogged
Μια ιστορία που έγραψε ο Μπάιρον Έρικσον και σχεδίασε ο Κάρλος Μότα
ΟΙ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ Chickenfeed
Ένα σενάριο του Πωλ Χάλας σχεδιασμένο από τον Αντρέα Φερράρις
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΙΟΥΗ Huey’s Little Secret
Ο Άριλντ Μίντουν εικονογραφεί ένα σενάριο της Σάρα Κίννεϋ
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ The Greatest Book Ever
Μια ιστορία που έγραψε και σχεδίασε ο Κάρι Κορχόνεν

Το αγαπημένο περιοδικό μικρών και μεγάλων από αυτή την Παρασκευή 31/5 στα περίπτερα.

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Επεξεργασία από Kriton
  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12906
  • Reputation:   94408
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4625 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το επιτελείο του ΚΟΜΙΞ συνεχίζει την τακτική του όσον αφορά την επιλογή των ιστοριών που φιλοξενεί στο περιοδικό. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσουν, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, αλλά δεν τις ήθελα σε έναν τέτοιο ιστορικό και “συλλεκτικό” τίτλο. Γι’ ακόμα μία φορά ο Don είναι το πιο ευχάριστο ανάγνωσμα (ίσως και οι "Χαμένοι στην ομίχλη"), ενώ οι υπόλοιπες ιστορίες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Ανάμεσα στις μέτριες και στις (απλά) καλές. Ας πούμε δύο λόγια για την κάθε ιστορία ξεχωριστά. Τα συμπεράσματα δικά σας. :)

 

“Το παπί που δεν υπήρξε ποτέ”
Ακόμα μία δύσκολη ημέρα ξεκινάει για τον Ντόναλντ, ο οποίος βαριεστημένος ξεκινάει να πάει στην νέα του εργασία στο μουσείο της Λιμνούπολης. Εκεί θα βρεθεί μπροστά σε μία αρχαία λήκυθο, όπου θα του αποκαλυφθεί ένα ιδιόρρυθμο τζίνι που θα του πραγματοποιήσει μία του ευχή. Να μην είχε βγει ποτέ από το αβγό. Όταν λοιπόν θα βγει από το μουσείο, θα διαπιστώσει ότι πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει και δυστυχώς προς το χειρότερο. Τελικά, όπως φαίνεται ο κόσμος είναι φτωχότερος χωρίς το αγαπημένο μας παπί. Ανήμερα στα γενέθλια του δεύτερου (μετά τον Μίκυ) πιο εμβληματικού χαρακτήρα της Disney, ο μεγάλος Don Rosa, δεν δίστασε να δημιουργήσει μία ιστορία-εφιάλτη για όλους εμάς τους λάτρεις του Ντόναλντ. Με το συγγραφικό του πενάκι έστησε ένα υπέροχο σενάριο, που έχει λογική πλοκή, δοσμένη όμως με καλής ποιότητας φαντασία. Το φινάλε είναι χαρούμενο και κάνει μία από τις πιο εύστοχες αναφορές για τα 60 (τότε) χρόνια του Ντόναλντ. :div: Για το σχέδιο, νομίζω ότι έχουμε γίνει πλέον κουραστικοί. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Don να μας δώσει κάτι που να μην μοιάζει με αριστούργημα. ;)

 

“Έκπληξη μετ’ εμποδίων”
Τις τελευταίες ημέρες τα τρία ανιψάκια συμπεριφέρονται περίεργα στο σπίτι του Ντόναλντ. Κάθε απόγευμα φεύγουν με μία φτηνή δικαιολογία και αφήνουν τον θείο τους στα κρύα του λουτρού να κάνει όλη την οικιακή δουλειά. Αυτό τους το φέρσιμο τον βάζει σε υποψίες και μεγάλη περιέργεια. Αυτά τα συναισθήματα όμως αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό, όταν την ίδια συμπεριφορά έχει αποκτήσει και η Νταίζυ, αλλά και οι υπόλοιποι φίλοι και συγγενείς του. Ο φίλος μας αποφασίζει λοιπόν να διερευνήσει αυτή την υπόθεση. Μιλάμε για ένα σενάριο που δημιουργήθηκε σαν δώρο για τα γενέθλια του αγαπημένου μας παπιού, αλλά παράλληλα κρύβει στην πλοκή του δράση κι ένταση, σε μεγαλύτερο βαθμό από τα αντίστοιχης θεματολογίας σενάρια. Η ανατροπή και οι κίνδυνοι που έκρυβε η έκπληξη που ετοίμαζαν στον Ντόναλντ οι συγγενείς του είναι καλογραμμένη και καταλήγει σε ένα έξυπνο φινάλε. Το σχέδιο είναι εξαιρετικό. Vicar βλέπετε. ;)

 

“Δύσκολοι καιροί για γκολφ”
Οι Μουργόλυκοι δραπέτευσαν από την φυλακή και πάνε ολοταχώς να πάρουν τα διαμάντια που είχαν κλέψει στην τελευταία τους ληστεία και τα είχαν κρύψει σε ασφαλές μέρος. Για κακή τους τύχη, στο σημείο που έκρυψαν τα κλοπιμαία έχει στηθεί ένα πολυτελές γήπεδο του γκολφ. :shit: Στο ίδιο γήπεδο έχει προσληφθεί σαν επιστάτης κι ο Ντόναλντ. Έτσι θα ξεκινήσει μία άτυπη μάχη μεταξύ τους, με τους μεν να ανοίγουν τρύπες ψάχνοντας, και τον δε να τις κλείνει υπό τον φόβο της απόλυσης. Καλό σενάριο καρτουνίστικου ύφους. Η ένταση κι ο εκρηκτικός πανζουρλισμός που δημιουργούνται είναι κλιμακούμενα και προσφέρουν γέλιο. Το φινάλε είναι αξιόλογο. Γενικά η ιστορία διαβάζεται ευχάριστα, αλλά δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Το σχέδιο του Marco Rota είναι αρκετά καλό. Ο βοηθός με το μαύρο κοστούμι και το καπέλο, που εμφανίζεται σε διάφορες στιγμές (πχ 1η σελίδα-1ο καρέ, 2η σελίδα-1ο καρέ) μού θύμισε τον Oddjob, από τον James Bond. :P

 

“Ο χαμένος κρίκος”
Μία μικρή μαϊμού, που διαθέτει ευφυΐα και μιλάει Αγγλικά, κάνει την εμφάνισή της ινκόγκνιτο στο Μίκυ Σίτυ και ζητάει την βοήθεια του πιο διάσημου πολίτης της πόλης, που είναι και παλιός γνωστός της. Κατά τα λεγόμενά της ο θείος της, ένας μποέμ τύπος που κοιτάει μόνο την καλοπέρασή του, έπεσε θύμα κυνηγών, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον πούλησαν σε έναν ζωολογικό κήπο. Ζητάει λοιπόν την συνδρομή του Μίκυ για να μπορέσουν από κοινού να τον απελευθερώσουν από τα δεσμά του. Εκείνος θα δεχτεί με προθυμία κι έτσι οι τρεις τους (γιατί ο Μίκυ δεν πάει πουθενά χωρίς τον Γκούφυ) θα πάνε μέχρι τον ζωολογικό κήπο για να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή τους. Θα τα καταφέρουν? :thinking: Σίγουρα τον Μίκυ τον έχουμε δει σε απείρως καλύτερες ιστορίες και η αλήθεια είναι ότι αυτό το σενάριο δεν αναδεικνύει το ταλέντο και τον αστυνομικό του χαρακτήρα. Το σκηνικό με τις ομιλούσες μαϊμούδες δεν μου έκατσε καλά από την αρχή και συνέχισε μέχρι το φινάλε. Το μόνο credit που θα δώσω είναι στο τέλος της πλοκής, που κρύβει μία μικρή ανατροπή. Τίποτα περισσότερο. Neeext! Το σχέδιο με ικανοποίησε.

 

“Χαμένοι στην ομίχλη”
Ο θείος Σκρουτζ με τον ανιψιό του τον Ντόναλντ πηγαίνουν πρωί-πρωί σε μία δουλειά, όταν τους συναντά η Μάτζικα και ψεκάζει τον Σκρουτζ με ένα μαγικό μαντζούνι, το οποίο προκαλεί μία πυκνή ομίχλη γύρω από το κεφάλι του. Ο σκοπός της είναι γνωστός. Θέλει να του κλέψει την πρώτη του δεκάρα. Το παπιοκυνηγητό θα ξεκινήσει κι ο Ντόναλντ θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει τον θείο του. Ένα σενάριο που μου άρεσε αρκετά. Μου θύμισε τις αντίστοιχες ιστορίες του μεγάλου Don Rosa (“Ζήτημα βαρύτητας”, “Ο ασημένιος δίσκος”, "Ξέχνα το!" κ.ά.), εννοείται σε μία πιο απλοϊκή εκδοχή. Η πλοκή χαρακτηρίζεται από ένταση κι αγωνία, που ξεκινάνε από τα πρώτα κιόλας καρέ, ενώ το ίδιο ικανοποιητικό είναι και το φινάλε. Το σχέδιο νομίζω ότι το παράκανε με τις υπερβολικές εκφράσεις των πρωταγωνιστών.

 

“Οι κλεφτοκοτάδες”
Οι Μουργόλυκοι κάνουν ψυχανάλυση για να ανακαλύψουν τα αίτια των πολλών αποτυχιών που έχουν στο “επάγγελμά” τους. Ο επιστήμονας αποφαίνεται ότι αυτό οφείλεται στο άγχος και την κούραση της πόλης. Τους προτείνει λοιπόν να πάνε στην επαρχία και να έχουν μία μικρή εγκληματική δραστηριότητα για να ξαναβρούν την χαμένη τους φόρμα. Έτσι θα πάνε σε ένα γραφικό χωριό και θα ξεκινήσουν τις μικροκλοπές. Δυστυχώς (για εκείνους) θα διαπιστώσουν ότι η γαλήνια ύπαιθρος δεν είναι τόσο άκακη όσο δείχνει. :P Κεφάτη ιστορία, πάντα από το δεύτερο (για να μην πω το τρίτο) ράφι. Τα γκαγκ της πλοκής είναι επαναλαμβανόμενα, αλλά ομολογώ ότι πέρασα ευχάριστα κατά την διάρκεια της ανάγνωσης. Δυστυχώς όμως δεν θα μου μείνει για καιρό στην μνήμη. Το φινάλε (κι εδώ) είναι το καλύτερο στοιχείο που είχε να μας δώσει αυτή η ιστορία. Με το σχέδιο δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Αλήθεια, ο ψυχαναλυτής γιατί φοράει μάσκα? Ανήκει κι αυτός στην συμμορία κι αν ναι, ποιος ο λόγος? :thinking:

 

“Το μυστικό του Χιούη”
Τα τρία ανιψάκια είναι μέλη μίας ομάδας μπάσκετ, η οποία τον τελευταίο καιρό δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Στον τελευταίο αγώνα, από ένα λάθος του Χιούη, η αντίπαλη ομάδα κερδίζει οριακά κι αυτός είναι ο λόγος που έχει απογοητευτεί. Από τότε ο χαρακτήρας του έχει αλλάξει. Κλείστηκε στον εαυτό του, ενώ προτιμάει να πηγαίνει μόνος του βόλτες τα απογεύματα, παρά να παίζει με τα αδέλφια του. Το γεγονός ότι κρατάει μυστικά μόνο για τον εαυτό του, κάνουν τον Λιούη και τον Ντιούη να ψάξουν τα τ’ ανακαλύψουν. Η αλήθεια θα τους καθηλώσει. Μέτριο σενάριο, με προβλέψιμη πλοκή κι ακόμα πιο προβλέψιμο φινάλε. Μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύεται ο αδιάκριτος χαρακτήρας δύο εκ των αδελφών, αλλά και η αγάπη που έχουν τα τρία αδελφάκια μεταξύ τους. Πέραν τούτου, ουδέν. Τουλάχιστον είδαμε τον Στρατηγό Μουσούδα, που τον είχαμε επιθυμήσει. :) Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό. Και μία διαπίστωση. Από τα στοιχεία της ιστορίας στο Inducks βλέπω ότι ο τίτλος αφορά το μυστικό του Λιούη κι όχι του Χιούη, όπως υπάρχει στην Ελληνική έκδοση. Λάθος ή παίζει κάτι άλλο? Δεν έχω αυτή την στιγμή το τεύχος στα χέρια μου, αλλά νομίζω ότι ο πρωταγωνιστής φορούσε κόκκινο καπελάκι, οπότε μιλάμε για τον Χιούη. :thinking:

 

“Το καλύτερο βιβλίο όλων των εποχών”
Ο Ντόναλντ έχει κυριολεκτικά ξεκοκαλίσει ένα βιβλίο που του έχει δώσει η Νταίζυ και το οποίο τον έχει συνεπάρει σε μεγάλο βαθμό. Όταν δε μαθαίνει ότι το βιβλίο θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη κι ο παραγωγός θα είναι ο θείος Σκρουτζ, αμέσως θα σπεύσει να του ζητήσει να δουλέψει σε αυτή την παραγωγή ακόμα και δωρεάν. Εκείνος θα του αναθέσει να πάει στον συγγραφέα και να του ζητήσει να υπογράψει το συμβόλαιο παραχώρησης των πνευματικών δικαιωμάτων. Μετά από πολύ στενό μαρκάρισμα, εκείνος πείθεται επιτέλους να το υπογράψει, αλλά πριν το κάνει θα θελήσει να κάνει πρώτα μερικές τροποποιήσεις. Παράλληλα ο Σκρουτζ θα αναθέσει στον ανιψιό του και την σκηνοθεσία της ταινίας. Πολλές ευθύνες σηκώνει στην πλάτη του ο φίλος μας. Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει? :thinking: Κι αυτή η ιστορία δεν απέχει πολύ από το ύφος που υπάρχει στις περισσότερες ιστορίες του τεύχους. Είναι ευχάριστη, έχει αξιόλογη πλοκή, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από την μετριότητα. Ο Ντόναλντ δείχνει να παρασύρεται από τον ενθουσιώδη χαρακτήρα του και το απόλυτο μπάχαλο δεν αργεί να έρθει. Θα ήταν ψέματα να πούμε ότι δεν περιμέναμε μία τέτοια κατάληξη. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 


:beer: 

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Αφιερωμένο στο πιο διάσημο παπί του κόσμου το υπ' αριθμόν #59 τεύχους του ΚΟΜΙΞ. Αιτία,  τα γενέθλιά του. Το εξώφυλλο το ανέβασε ο πολύ καλός φίλος @Indian που εδέησε να βάλει scanner στην νταλίκα σύμφωνα με τις τελευταίες ,ανεπιβεβαίωτες, πληροφορίες.

 tn_KOMIXB_0059.jpg

Μετά από αυτό το καλαίσθητο και υπέροχο εξώφυλλο δια χειρός Don ας περάσουμε και στο ζουμί της υπόθεσης... Τις οχτώ (8) ιστορίες του τεύχους.

"Το παπί που δεν υπήρξε ποτέ."

Ο Ντόναλντ μαθαίνει πως θα ήταν η Λιμνούπολη αν δεν είχε γεννηθεί ποτέ. 

Εντυπώσεις.

Εξαίρετος φόρος τιμής του Don στον Ντόναλντ Ντακ εξ' αιτίας των γενεθλίων του. 

"Έκπληξη μετ' εμποδίων."

Όλο το σόι αποφεύγει τον Ντόναλντ με διάφορες δικαιολογίες. Οπότε αποφασίζει να πάει για ψάρεμα μετά από προτροπή του Γκαστόνε. Εκεί πέφτει πάνω στους Μουργόλυκους. 

Εντυπώσεις.

Καλή ιστορία με όμορφο σενάριο και κλιμακούμενη αγωνία.

"Δύσκολοι καιροί για γκολφ."

Ο Ντόναλντ πιάνει δουλειά ως επιστάτης στο γήπεδο του γκολφ που έχουν κρύψει την λεία τους οι Μουργόλυκοι.

Εντυπώσεις.

Σίγουρα δεν είναι από το πρώτο ράφι η ιστορία... Μετριοψλοσυμπαθητική θα την έλεγα.

"Ο χαμένος κρίκος."

Μίκυ και Γκούφυ βοηθούν τον Ουίλλυ να βρει τον απαχθέντα θείο του.

Εντυπώσεις.

Ο Γκούφυ με τον Μίκυ έχουν πρωταγωνιστήσει σε καλύτερες ιστορίες. Ειδικά ο δεύτερος με πιο πολλά ρούχα. Κυνηγητό ζωολογικού τύπου σε μία ιστορία που ξεχνιέται γρήγορα.

"Χαμένοι στην ομίχλη."

Σκρουτζ και Ντόναλντ εναντίον Μάτζικας σε ομιχλώδες τοπία ατομικού τύπου.

Εντυπώσεις.

Εφευρετικότητα και, πονηριά και μαγεία. Τρίπτυχο που κάνει μία πρωτότυπη και συμπαθητική ιστορία.  

"Οι κλεφτοκοτάδες."

Η ψυχοθεραπεία που πρότεινε ο ψυχολόγος στους Μουργόλυκους είχε θετικά αποτελέσματα για εκείνους και αρνητικά για τον ίδιο.

Εντυπώσεις.

Ιστορία αναζωογόνησης αστικού-υπαίθριου τύπου. Πρωταγωνιστές τα ζώα της φάρμας σε μία ιστορία που μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.

"Το μυστικό του Χιούη."

Λιούη και Ντιού γίνονται ντετέκτιβ προκειμένου να μάθουν το μυστικό του αδελφού τους.

Εντυπώσεις.

Ιστορία που προασπίζεται του δεσμούς αίματος αλλά και την αλληλεγγύη ανάμεσα στα αδέλφια. Όμορφη!!!

"Το καλύτερο βιβλίο όλων των εποχών."

Ο Ντόναλντ καταφέρνει να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του αγαπημένου του βιβίου μετά κόπων και βασάνων. Για εκείνον και όλους τους άλλους.

Εντυπώσεις.

Ιστορία που μας διδάσκει πως ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και η φανατική προσήλωση μορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

Κλείνοντας...

Το πρώτο καλοκαιρινό τεύχος είχε τις καλές και τις κακές στιγμές του. 6.8/10...

:hop:  :hop: :hop: 

 

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33481
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  399
  • Reputation:   2178
  • Achievement Points:  439
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1998 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δεν έχω διαβάσει το τεύχος αλλά θα ήθελα να πω πόσο με εντυπωσίασε το εξώφυλλο! Πανέμορφο πραγματικά! Δυστυχώς ένα μειονέκτημα του "κλασικού" ΚΟΜΙΞ ήταν τα μέτρια εξώφυλλα σε έργα μεγάλων δημιουργών όπου απ' όσο έχω δει ο β' κύκλος υπερτερεί κατα πολύ έναντι του α' κύκλου σε αυτόν τον τομέα.

 

Όσο αφορά τις ιστορίες, έχω διαβάσει μόνο το "Παπί που δεν υπήρξε" και για να είμαι ειλικρινής δεν ξετρελάθηκα. Στο δικό μου compilation δεν περιλαμβάνεται. Οκ δεν ήταν κακή (ο Don δεν  έχει γράψει κακές ιστορίες), αλλά προσωπικά δεν μου είπε και πολλά.

 

 

Εγκυκλοπαιδικά να αναφέρω- για όσους δεν το ξέρουν ήδη-η ιστορία είναι μια διασκευή της ταινίας It's a Wonderful Life (1946).

 

Όσοι δεν την έχετε δει, να το κάνετε.

Επεξεργασία από lovcom
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  34719
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  8
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  8
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1721 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  15

Περίμενα μια ιστορία με διαφορές μορφές σχεδιασης του Ντόναλντ όπως έδειχνε το εξώφυλλο 

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.