Jump to content
Mandrake

Ο Thanos, οι ράχες και άλλα δαιμόνια

Recommended Posts

Ενημέρωση διαχείρισης:

 

Η συζήτηση ξεκίνησε στο θέμα του Infinity War και μεταφέρθηκε μετά από την παρεκτροπή της σε άλλα ζητήματα.

 

Πως είναι η εκτύπωση; Έχει πρόβλημα όπως την προηγούμενη ιστορία & το "Original Sin" ή τα καρέ εμφανίζονται κανονικά;

 • Like 6
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η βιβλιοδεσία εννοείς. Η εκτύπωση δεν έχει αλλάξει ποιότητα από τότε που ξεκίνησαν να βγάζουν κόμικς. :)

 

Τόσο προβληματικά όσο το Original Sin και η επανέκδοση του Gauntlet. δεν είναι αλλά σαφώς έχει περιθώρια βελτίωσης. Διαβάζεται πάντως.

 • Like 4
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Λέω "εκτύπωση" διότι το πρόβλημα προκύπτει απ' το τυπογραφείο. Έστω, της βιβλιοδεσίας! Αλλά πέρα απ' αυτό, είναι σίγουρα πρόβλημα βιβλιοδεσίας; Δηλαδή την καλή 1η έκδοση του "The Infinity Gauntlet" απλώς δεν τις είχαν κολλήσει αρκετά πίσω (επομένως το δέσιμο είναι πιο χαλαρό και άρα όχι το ίδιο ποιοτικά); Δεν άλλαξαν τα καρέ μέγεθος (ή το έντυπο διαστάσεις) με τη βιβλιοδεσία να παραμένει ίδια; :thinking:

 

Αναγκαστικά θα μπαίνω στη διαδικασία να ρωτώ από δω και πέρα και είναι η πρώτη φορά που το λέω, αλλά θα κάνω "έκπτωση" στις αγορές μου εάν συνεχιστεί αυτό... Εδώ δε μου "ακούγεται" καλά αυτό που αναφέρεις, διότι μπορεί κάλλιστα υπάρχουν έστω δύο σελίδες που να μη διαβάζονται ή να μη φαίνονται καλά, αλλά λέω να το ρισκάρω. Σ' ευχαριστώ για την διευκρίνιση και να χαίρεσαι το όνομά σου Κώστα! :beer:

Edited by Mandrake
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ δεν είμαι τόσο ψείρας με εσένα σε αυτό το ζήτημα μιας και ούτε όλα τα ξένα trades είναι άψογα σε αυτό τον τομέα πάντα. Αν θες διαβεβαίωση πως όλα ανεξαιρέτως τα γράμματα θα φαίνονται, ξεχνάς τις Ελληνικές εκδόσεις, βελτιώνεις τα αγγλικά σου και αρχίζεις να τα σκας σε σκληρόδετες πολυτελείς εκδόσεις που έχουν ραφές με σπάγκο και ανοίγουν ως την άκρη της ράχης για ξεκούραστο διάβασμα. :) Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν είναι κάτι νέο. :)

 

Πολύχρονος και εσύ Κωστή. :)

 

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν εξαιρέσεις κάποιες εκδόσεις όπως του "Νέος Μπλεκ", ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχα τέτοιο πρόβλημα στο παρελθόν και κόμικς φαντάζομαι πως διαβάζω περίπου από τότε που ξεκίνησες κι εσύ... Δεν είναι θέμα "ψείρα" λοιπόν αλλά κάτι καινούργιο που δεν το είχα στο παρελθόν και προκύπτει τώρα. Εάν υπάρχουν πρωτότυπα κόμικς εκεί έξω που έχουν αυτό το πρόβλημα, θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την κυκλοφορία τους και απορρώ πως ο μέσος αναγνώστης συμβιβάζεται με κάτι τέτοιο... Είναι δυνατόν να μιλάμε για καλλιτεχνικό έργο που δε μπορούμε να το παρακολουθήσουμε; Τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής του; Εσύ Κώστα που δεν είσαι τόσο ψείρας, συμβιβάζεται με CRT τηλεόραση με "κοιλιά" της δεκαετίας του '80 να παρακολουθήσεις τα FHD που έχεις στη συλλογή σου; Διότι το πρόβλημα δεν είναι καλλιτεχνικής φύσεως, το μέσον (η έκδοση εν προκειμένω) είναι προβληματικό.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο μέσος σύγχρονος αναγνώστης ξέρει τι φορμά κυκλοφορεί και επενδύει ανάλογα με τον οβολό του. Δεν θα σου δώσουν τα ίδια σε κάθε έκδοση, για να κάνουν την κάθε έκδοση θελκτική στο ανάλογο αγοραστικό κοινό.

 

Και άτοπο το παράδειγμα με την τηλεόραση. Οι μισοί Έλληνες ακόμα βλέπει dvd ή σε dvd ποιότητα. Επίσης, συγκρίνεις ψηφιακή διανομή με φυσική μορφή. Δέχεσαι πως το κόμικ σε έντυπη μορφή έχει κάποιους εγγενείς περιορισμούς και πορεύεσαι ανάλογα. Ή δεν τους δέχεσαι και αγοράζεις ψηφιακά από το comixology και τελειώνει εκεί το θέμα. :)

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Δε ζήτησα να μου δώσουν με τα ίδια χρήματα κάθε έκδοση, αλλά μήπως έχω και επιλογές για την ελληνική γλώσσα; Βγήκε σε δυο εκδόσεις και δεν το ξέρω; Σε τεύχη ας πούμε; Και η αγγλική γλώσσα ή η ψηφιακή μορφή δεν είναι εναλλακτικές. Εγώ για ελληνικής γλώσσας & ελληνική έκδοση παραπονιέμαι, αυτές διαβάζω πάνω από 35 χρόνια τώρα και μια νέα τέτοια ζητώ να βελτιωθεί. Καλές οι υποδείξεις μεν, γίνονται εκ του ασφαλούς δε, μιας και μιλάς την Αγγλική. :) Μη σε ξαναδώ όμως να κλαφτείς για κάποιο Αμερικανικό omnibus (τυχαίο το παράδειγμα) που εξαντλήθηκε εάν έχει κυκλοφορήσει παράλληλα στην Αργεντινή ή στην Ιταλία (στην Ισπανική ή Ιταλική αντίστοιχα), όπου μπορείς κάλλιστα να το αγοράσεις! ;) 

 

 

Δεν έκανα πουθενά σύγκριση ψηφιακής με φυσική μορφή. Ένα παράδειγμα έφερα για διαφορετικό μέσο με γνώμονα την ποιότητα κατασκευής του και την απόδοση ενός καλλιτεχνικού έργου μέσω εκείνου. Αφενός χαντακώνεται το καλλιτεχνικό κομμάτι κι αφετέρου (και σημαντικότερο για τον αναγνώστη) δεν είναι χρηστικό. Εφόσον λοιπόν το πληρώνω και δε μου το χαρίζουν, γιατί θα πρέπει να συμβιβάζομαι σε υποτυπώδη, ΒΑΣΙΚΑ, πράγματα όπως το κομμάτι της "ανάγνωσης"; Το πρόβλημα είναι η τιμή; Ας την αυξήσουν να φτιάξουν ένα καλύτερο κόμικ που να έχει και χρηστική αξία, εάν αυτό είναι το πρόβλημα! Ή ας ρίξουν την ποιότητα εάν θεωρούν πως δεν τους "παίρνει" να φτιάξουν κάτι καλό σε λογική τιμή. Εάν ένα κόμικ δε διαβάζεται όπως πρέπει, τότε δε θα ήθελα να χαρακτηρίσω τι είναι. Και για τέτοιες εκδόσεις, λυπάμαι, αλλά λεφτά δε δίνω. Θα τα κρατήσω για τον άλλον εκδότη που θα μου δώσει αυτό που ζητώ (και αφορά την παρασκευή του) κι ας είναι σε πιο απλό χαρτί, με λιγότερες σελίδες. Εάν μου το χάριζαν, ας έκαναν τις σελίδες ανάκατα, μουτζουρωμένες και τυπωμένες ανάποδα. Δε μου το χαρίζουν όμως. Ζητούν τον οβολό μου. Όσον αφορά τις εναλλακτικές που προτείνεις, υπάρχει και άλλη μία. Να το κατεβάσω κάποια στιγμή ΔΩΡΕΑΝ! Αλλά όποια απ' αυτές κι αν επέλεγα, μάντεψε στο τέλος της ημέρας ποιος είναι ο χαμένος. :)

Edited by Mandrake
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πότε κλάφτηκα για αμερικάνικο omnibus ή ξένη έκδοση; :thinking:

 

Όταν είναι ακριβότερα στην Ελλάδα τα κόμικς δεν τα παίρνει ο κόσμος, εξού και η πρόταση. Όταν είναι χειρότερη ποιότητα εκτύπωσης, πάλι γκρίνια. No win scenario, για τους εκδότες στην Ελλάδα, ακόμα και αν ανταποκρίνονται σε όσα ζητάμε κατά καιρούς. :)

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε λέω ότι το κάνεις κατά κόρον αλλά τελευταία φορά που διάβασα κάτι, ήταν που παραπονιόσουν ότι δεν είχες συνεχίσει τα Γαλλικά σου παλαιότερα και άρα δε μπορούσες ν' αγοράσεις κάποια σειρά κόμικς που υπήρχε μόνο στη μητρική της. Θα μπορούσες όμως να αγοράσεις το γαλλικό κόμικ εφόσον η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο για σένα! Εάν δε θυμάσαι ούτε εσύ σε τι αναφέρομαι, να ψάξω να στο βρω. Αλλά πέρα απ' αυτό, με το χέρι στην καρδιά... Θα αγόραζες το "Fantastici Quattro" εάν δεν έβρισκες πλέον το αντίστοιχο αμερικανικό που θες πολύ ή θα περίμενες (και θα παρακαλούσες) να ξαναβγεί; :) Το "μάθε τη γλώσσα για ν' αγοράζεις κόμικς που διαβάζονται" δεν είναι επιχείρημα προς τον αναγνώστη, ούτε πρόταση που ωφελεί τον εκάστοτε Έλληνα εκδότη. Κριτική κάνω στην Αγορά που μ' ενδιαφέρει και με την οποία ασχολούμαι και τα "σκάω".

Εσύ για την ακριβή τιμή, άκουσες εμένα πουθενά να παραπονεθώ; Αλλά και να παραπονέθηκα σε κάποια έκδοση (που είμαι βέβαιος ότι συνέβη σε κάνα "Watchmen", ίσως, που ήταν "φαρμακείο"!), είπα ποτέ ότι είναι λόγος που δε θα αγοράσω κάποιο κόμικ ή γνωρίζεις ότι τελικά δεν το πήρα, έστω μέσα από κάποια προσφορά (δε μπορούμε να αγοράζουμε τα πάντα τον καιρό που βγαίνουν!); Ακόμη και με την καλύτερη προσφορά, όμως, η αγορά ενός κόμικ που δε διαβάζεται, δεν αποτελεί επιλογή για μένα. Δεν είναι θέμα "ψείρα" λοιπόν, απλώς δε συμβιβάζομαι με ένα άχρηστο αντικείμενο που θα υπάρχει απλά για να "στολίζει" τη βιβλιοθήκη μου. Καλύτερα να μην το αποκτήσω ποτέ εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος κι ας μείνει το αντίτυπό μου στις αποθήκες τους. Πέρα απ' αυτό, όμως, πρόταση έδωσα με τη σειρά μου παραπάνω. Κατώτερης ποιότητας χαρτί αλλά το κόμικ να διαβάζεται! Αυτό είναι (ή θα έπρεπε να είναι) προϋπόθεση! Στα υπόλοιπα τι να πρωτοσυγκρίνουμε τώρα, από μεταφράσεις μέχρι ποιότητα χαρτιού σ' αυτά τα 35-40 χρόνια... Δεν έχω αφήσει κανένα παραπονεμένο. Στο κάτω κάτω της γραφής ας κάνει ένα ρίσκο ο εκδότης, να δει πως θα πάει. Αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι το κόστος είναι τόσο δυσβάσταχτο και δημιουργεί το πρόβλημα ή ότι δε δίνουν την πρέπουσα σημασία με προαπαιτούμενα απ' το τυπογραφείο, με το πρόβλημα να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά; Έλα τώρα... :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θυμάμαι να είχα πει κάτι τέτοιο στις αρχές του φόρουμ, τότε που το είχαμε πει αρκετοί! :) Και δεν ήταν παράπονο για κάποια έκδοση όσο αφορά τα δεματικά της. :)

 

Το μαθαίνεις αγγλικά που έγραψα δεν ήταν πραγματική προτροπή. Απλή διαπίστωση πως πραγματικά άψογες εκδόσεις στα δεσίματα τους, στην χώρα δεν είναι βιώσιμες, οπότε μην περιμένεις κάτι που μόνο έξω υπό τις αναφερόμενες προοπτικές θα μπορείς να βρεις. :)

 

Επίσης διαπίστωση ήταν ότι γενικά ο εκδότης δεν κερδίζει, ότι και να κάνει, μιας και οι Έλληνες αναγνώστες τα θέλουν όλα και τα θέλουν φθηνά. Δεν υπάρχει κοινή αποδοχή όπως με τον ξένο αναγνώστη πως τάδε έκδοση=αυτό δείνα έκδοση=εκείνο. Και δεν είναι πως δεν έχουν δοκιμαστεί και τα σκληρόδετα π.χ ή άλλου τύπου εκδόσεις για να δουν ανταπόκριση. Θυμάμαι τις τότε απαιτήσεις μας και το πως πήγαν εμπορικά αυτές οι εκδόσεις. :)

 

Γενικά και για να τελειώνουμε. Με εσένα έχω σίγουρα διαφορετικό σημείο έναρξης για το τι είναι ανεκτό δέσιμο και τι όχι, οπότε τι να σου προτείνω; Μην σε πάρω και στο λαιμό μου. :) Μπορείς να πας σε ένα public και να δεις αν σου κάνει. :)

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά πρέπει να θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μην βάλεις τον ΘΑΝΟΣ ούτε στο εξώφυλλο ούτε στο οπισθόφυλλο του INFINITY WAR. :damn:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό δεν αλλάζει αυτό που είπα, απλώς... μετακινά μέρος των ευθυνών! :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι μέρος; Εταιρίες σαν την Μάρβελ δίνουν φασόν τις εκδόσεις τους και δεν μπορείς να κάνεις επεμβάσεις. :)

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν μπορεί να μην μπορείς να βάλεις ένα καρέ με τον Θάνος, έστω στο κάτω μέρος του οπισθόφυλλου.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν μπορείς. :)

 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ας ήταν ο Καμπανάς, και ο Παχνέλης θα ξανασχεδίαζε το οπισθόφυλλο με τον Θάνος να φοράει το γάντι! 

 

Κι ας πήγαινε μετά η Μάρβελ να προσπαθήσει να τους πει το "δε μπορείς" :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τότε μπορούσαν. Μετά τα μέσα του '90 άρχισαν οι περιορισμοί. :) Που σημαίνει πως ακόμα και ο Καμπανάς, αν υπήρχε ακόμα, θα αναγκάζονταν να συμμορφωθεί με τις επιταγές των ξένων. :)

 

 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ή οι ξένοι με τις επιταγές του Καμπανά!   :nek:

Edited by constantinople
 • Like 1
 • Funny 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 23/5/2019 στο 10:50 ΠΜ, GreekComicFan είπε:

Θυμάμαι να είχα πει κάτι τέτοιο στις αρχές του φόρουμ, τότε που το είχαμε πει αρκετοί! :) Και δεν ήταν παράπονο για κάποια έκδοση όσο αφορά τα δεματικά της. :)

 

Το μαθαίνεις αγγλικά που έγραψα δεν ήταν πραγματική προτροπή. Απλή διαπίστωση πως πραγματικά άψογες εκδόσεις στα δεσίματα τους, στην χώρα δεν είναι βιώσιμες, οπότε μην περιμένεις κάτι που μόνο έξω υπό τις αναφερόμενες προοπτικές θα μπορείς να βρεις. :)

 

Επίσης διαπίστωση ήταν ότι γενικά ο εκδότης δεν κερδίζει, ότι και να κάνει, μιας και οι Έλληνες αναγνώστες τα θέλουν όλα και τα θέλουν φθηνά. Δεν υπάρχει κοινή αποδοχή όπως με τον ξένο αναγνώστη πως τάδε έκδοση=αυτό δείνα έκδοση=εκείνο. Και δεν είναι πως δεν έχουν δοκιμαστεί και τα σκληρόδετα π.χ ή άλλου τύπου εκδόσεις για να δουν ανταπόκριση. Θυμάμαι τις τότε απαιτήσεις μας και το πως πήγαν εμπορικά αυτές οι εκδόσεις. :)

 

Γενικά και για να τελειώνουμε. Με εσένα έχω σίγουρα διαφορετικό σημείο έναρξης για το τι είναι ανεκτό δέσιμο και τι όχι, οπότε τι να σου προτείνω; Μην σε πάρω και στο λαιμό μου. :) Μπορείς να πας σε ένα public και να δεις αν σου κάνει. :)

Για να το κλείσω κι εγώ με τη σειρά μου, να πω δυο πράγματα. Αυτό που θυμάμαι πρέπει να το έγραψες πέρυσι. Ενδέχεται βέβαια και πέρυσι να το πέτυχα εγώ. Θα το βρω και θα στο στείλω pm γιατί το παρατραβήξαμε εδώ. Γενικότερα, όμως, έχω την αίσθηση πως έχω δει κι εσένα να παραπονιέσαι ότι ένα γαλλικό κόμικ δεν έχει βγει σε αγγλική γλώσσα ή μονάχα σε scanlation ή τέλος πάντων να δείχνεις ότι το περιμένεις γιατί έχουν βγει άλλα άλμπουμ από τη Χ εκδοτική και άρα θα βγει και εκείνο κάποια στιγμή. Η απάντηση, λοιπόν, είναι: Εφόσον είσαι τόσο άνετος με τις ξένες εκδόσεις σε σημείο που να κάνεις και παραινέσεις για την αγορά τους, ας έπαιρνες το Γαλλικό και το κάθε Γαλλικό! Άψογες εκδόσεις δεν υπάρχουν ούτε στο εξωτερικό σε όλα τα κόμικς, ακόμη και στις χώρες παραγωγής τους. Δεν είναι όλες οι εκδόσεις πολυτελείς σε δέσιμο με σπάγκο και ιστορίες. Αυτές οι εκδόσεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα σε σχέση με τα κόμικς που κυκλοφορούν γενικά, οπότε το παράδειγμα είναι άκυρο έτσι κι αλλιώς όσον αφορά την αναλογία του "τι θέλω" και "τι υπάρχει". Κι αυτό σε περίπτωση που ξεπεράσουμε το κομμάτι "σε τι γλώσσα είναι γραμμένο".

 

Ούτε συμφωνώ στο ότι ο εκδότης δεν κερδίζει. Μπορεί να μη γίνεται απαραίτητα εκατομμυριούχος (αν και έχουμε κι απ' αυτούς στην Ελλάδα!) αλλά η αγορά δεκαετίες τώρα βρωμάει από έντυπα κάθε τύπου, κάθε είδους, για όλα τα γούστα. Εάν κάποιος είχε 3-4 ασχολίες, πριν την κρίση ένας μισθός δεν έφτανε για ν' αγοράσει όλα τα κόμικς και περιοδικά των ενδιαφερόντων του. Μην τρελαθούμε τελείως τώρα, στην ίδια χώρα ζούμε. Για πληροφορική υπήρχαν 8 περιοδικά για κονσόλες 2-3, περιοδικά αναζήτησης ήταν πάνω από 10 ταυτόχρονα, για κινηματογράφο τουλάχιστον 4, για μουσική καμιά 10αριά... Και αν σε παλαιότερες δεκαετίες δεν υπήρχαν αυτά που περιγράφω, είναι επειδή δεν υπήρχαν DVD players, δεν υπήρχαν υπολογιστές, δεν υπήρχαν video games, δεν υπήρχαν video players, δεν υπήρχαν CD players & hi-fi, δεν υπήρχαν διαστημικά λεωφορεία (!), αλλά έβγαιναν λαϊκά αναγνώσματα κατά δεκάδες, τα βιβλία περιπτέρου όχι μόνο δεν έπαψαν ποτέ αλλά μπήκαν περισσότεροι εκδοτικοί στο "παιχνίδι", η λογοτεχνία και η παραλογοτεχνία άνθιζε και από κει και πέρα υπήρχαν πάντοτε για γυναικεία θέματα, ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα, περιοδικά που αφορούν τη λογοτεχνία, την ποίηση, την πολιτική. Έλα τώρα βρε Κώστα... Το ίδιο το "Greekcomics" είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πλήθους των εκδόσεων που έβγαιναν & βγαίνουν όλα αυτά τα χρόνια. Τι ήθελες και δεν υπήρχε; Ποιο είδος δεν υπερκαλύφθηκε σε περιοδικό τύπο; Πριν 2-3 μέρες είδα κάπου εδώ μέσα την αναλυτική κατάσταση των εκδόσεων παγκοσμίως στα ντισνεϊκά όπου μέσα σ' άλλα ήταν της Ελλάδας μέσα από τη "Νέα Ακτίνας Α.Ε.", η οποία ήταν στην 7η θέση εδώ και δεκαετίες με μέσο όρο 100 κόμικς να κυκλοφορούν το χρόνο! Ποιος "δε βγαίνει"; Ή μήπως δεν αναβάθμισε τις εκδόσεις του ο Τερζόπουλος; Και το χαρτί αναβάθμισε και τα χρώματα αναβάθμισε και περισσότερες ειδικές εκδόσεις έβγαλε και πολυτελείς εκδόσεις ακόμη! Είδες κανένα κόμικ του να μη μπορείς να ανοίξεις τις σελίδες για να το διαβάσεις;

 

Και η "Νέα Ακτίνα Α.Ε." είναι ένα παράδειγμα απ' τα πολλά... Και ακριβά και φθηνά και τα πάντα μοσχοπουλήθηκαν, αλλιώς δε θα βγάζε το "Watchmen" και το "V For Vendetta" τρεις και τέσσερις εκδόσεις (δεν προσμετρώ την εγκυκλοπαίδεια της "Marvel Comics" διότι είναι εγκυκλοπαίδεια. Με άλλο σκεπτικό αγοράζεις ένα τέτοιο βιβλίο). Όπως είπες και μόνος σου παραπάνω, ο Έλληνας αναγνώστης πλέον έχει πολύ ευκολότερα πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού, ξέρει τι υπάρχει εκεί έξω, ξέρει πόσο κοστίζει, οι πολλαπλές επανεκδόσεις όμως (κατά συνέπεια ο αριθμός πωλήσεων) δε δείχνουν ότι τσιγκουνεύεται να αγοράσει εκείνο για το οποίο ενδιαφέρεται, ακόμη κι αν είναι πολύ ακριβότερο από τη ξένη έκδοση ή υποδεέστερο ποιοτικά (αν και έχουμε αρκετές περιπτώσεις που είναι καλύτερες εκδόσεις εδώ απ' ότι "έξω"!). Αν εξαιρέσουμε λοιπόν εκδοτικές-αρπαχτές που άνοιγαν και έκλειναν με αμφιβόλου ποιότητας εκδόσεις (ο Αλλάχ να τις κάνει τέτοιες...) επειδή επιδοτούνταν και ότι έμενε το πετούσαν στα σκουπίδια (πολτοποίηση), έχουν κυκλοφορήσει τα πάντα εδώ! Και όχι μόνο έχουν κυκλοφορήσει τα πάντα, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις (BD) που επανεκδόθηκαν ακόμη και 6 φορές! Από περασμένων δεκαετιών "Λούκυ Λουκ", μέχρι νεότερα "Sin City"! Μόνο στο ότι τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει η νοοτροπία της πολτοποίησης, στοκάρονται τα πάντα (έστω μέσω τόμων βρε παιδί μου...), διανέμονται στην αγορά και στο τέλος εξαφανίζονται, τα λέει όλα! Μην παίρνεις ως δείγμα τη γκρίνια που υπάρχει εδώ μέσα. Μπορεί να γκρινιάζουμε που και που, αλλά στο τέλος τα "σκάμε"! :)

Τέλος, μην αγχώνεσαι για το ότι θα με πάρεις στο λαιμό σου και μην ανησυχείς. Ο ίδιος ζήτησα τις πληροφορίες! Διατηρώ τις αμφιβολίες μου, αλλά δεν έριξα και δεν πρόκειται να ρίξω ευθύνες σε κάποιον που μου έδωσε μια πληροφορία, εκτός αν διαπιστώσω σκοπιμότητα, κάτι που ασφαλώς δεν υφίσταται στην περίπτωσή σου! Άλλωστε, είπα ήδη παραπάνω ότι θορυβήθηκα μεν αλλά θα το ρισκάρω να το αγοράσω! :)Εάν δε μου βγει καλό, δεν πειράζει... Θα πω ότι τα πέταξα για άλλη μια φορά και θα είμαι προσεκτικότερος την επόμενη. Όσον αφορά τα "στάνταρ" μου, μόλις χθες διάβασα επιτέλους το "Shazam!" και παρόλο που έχει θεματάκι το κατάφερα χωρίς να αισθάνομαι ότι θα πρέπει να το διαλύσω! Δε ξέρω αν λέει κάτι αυτό, ως πιο φρέσκια έκδοση. Ξανάπιασα το "Original Sin" μήπως ήμουν υπερβολικός, αλλά δεν... Αδύνατον... Το ξεφυλλίζω και αγανακτώ... Είναι τραγικά κακή έκδοση και το ίδιο ισχύει για την επανέκδοση του "The Infinity Gauntlet" (που επίσης ξανατσέκαρα)... Σε άλλα πάλι ήμουν πολύ άνετος, όπως το "Fantastic Four", το "Daredevil", ακόμη και το "Batman: Λευκός Ιππότης" (αν και είχε κάποιες ελάχιστες σελίδες όπου μοιράζονται ένα καρέ, όπου εκεί υπάρχει ξεκάθαρα "θέμα" απεικόνισης...), ενώ το "Venom" παλευόταν. Μερικά που μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή... Και το "Spider-Man: Το Τελευταίο Κυνήγι Του Κρέιβεν" ήταν μια χαρά, φαντάζομαι και το "Doctor Strange", μιας και το 'χω διαβάσει από τότε που κυκλοφόρησε και δεν καλοθυμάμαι. Νομίζω πως το διάβασα χωρίς κάποια δυσκολία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιας και η συζήτηση παρεκτράπηκε, αυτονομήθηκε για να αφήσουμε το θέμα του infinity war καθαρό για όσους θέλουν να σχολιάσουν την καθαυτή ιστορία

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 ώρες πριν, Mandrake είπε:

Για να το κλείσω κι εγώ με τη σειρά μου, να πω δυο πράγματα. Αυτό που θυμάμαι πρέπει να το έγραψες πέρυσι. Ενδέχεται βέβαια και πέρυσι να το πέτυχα εγώ. Θα το βρω και θα στο στείλω pm γιατί το παρατραβήξαμε εδώ. Γενικότερα, όμως, έχω την αίσθηση πως έχω δει κι εσένα να παραπονιέσαι ότι ένα γαλλικό κόμικ δεν έχει βγει σε αγγλική γλώσσα ή μονάχα σε scanlation ή τέλος πάντων να δείχνεις ότι το περιμένεις γιατί έχουν βγει άλλα άλμπουμ από τη Χ εκδοτική και άρα θα βγει και εκείνο κάποια στιγμή. Η απάντηση, λοιπόν, είναι: Εφόσον είσαι τόσο άνετος με τις ξένες εκδόσεις σε σημείο που να κάνεις και παραινέσεις για την αγορά τους, ας έπαιρνες το Γαλλικό και το κάθε Γαλλικό! Άψογες εκδόσεις δεν υπάρχουν ούτε στο εξωτερικό σε όλα τα κόμικς, ακόμη και στις χώρες παραγωγής τους. Δεν είναι όλες οι εκδόσεις πολυτελείς σε δέσιμο με σπάγκο και ιστορίες. Αυτές οι εκδόσεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα σε σχέση με τα κόμικς που κυκλοφορούν γενικά, οπότε το παράδειγμα είναι άκυρο έτσι κι αλλιώς όσον αφορά την αναλογία του "τι θέλω" και "τι υπάρχει". Κι αυτό σε περίπτωση που ξεπεράσουμε το κομμάτι "σε τι γλώσσα είναι γραμμένο".

 

Όπως σου εξήγησα ήδη, δεν ήταν πραγματική πρόταση, αλλά σχήμα λόγου, to prove a point που λένε και στο χωριό μου. Αλλά προφανώς χτύπησα κάποια φλέβα και δεν θέλεις να το δεχτείς για αυτό που είναι και νοιώθω πως κάνουμε επανάληψη τώρα και περιαυτολογούμε . Fair enough. Δεν θα επαναληφθεί ξανά. :)

 

Όσο για τα υπόλοιπα, έχει χυθεί άπειρο ψηφιακό μελάνι στο φόρουμ μέσα τα τελευταία χρόνια για το πόσο οι τωρινοί εκδότες μετά την κρίση είναι βιώσιμοι και αν έχει νόημα να βγάζουν ότι βγάζουν ή απλά πάνε στο αυτόματο γιατί δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν και προσπαθούν ξανά και ξανά μπας και δουν άσπρη μέρα. Δεν έχει νόημα να τα επαναλάβω. Έχεις την δικιά σου γνώμη, βασιζόμενη στην απλή συλλογιστική του "ε, για να συνεχίζουν να βγάζουν, δεν είναι με ζημιά" που σίγουρα σε κάποιες - λίγες δυστυχώς - περιπτώσεις, ισχύει. Η οποία είναι η απλή λογική ενός που είναι έξω από τον χορό, οπότε και σεβαστή, ως ένα σημείο, μιας και δεν περιμένω να ξέρεις αυτά που ξέρω ή να τα έχεις διαβάσει όλα όσα έχουν αναφερθεί εδώ μέσα, ούτε και είσαι αναγκασμένος να τα μάθεις. Αλλά ας πούμε πως αυτά που ξέρω δεν μου επιτρέπουν να συμφωνήσω μαζί σου και ας το αφήσουμε εκεί, χωρίς άλλα σεντόνια, μιας και δεν θα αλλάξει κάτι εκατέρωθεν. :)

 

:cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.