Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 257 [Στο φαράγγι τού κογιότ]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm257-960x600-thumb-large.thumb.jpg.f2f2c020b0d9d8b64fe803d6bc106067.jpg

6 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΚΟΓΙΟΤ
  Ο ΜΙΚΥ ΟΔΗΓΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΡΑΓΓΙ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΟΠΟΔΑΡΩΝ
 • Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΘΗΡΑ
  Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΥ ΧΡΥΣΟΘΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΕΡΔΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
 • ΤΥΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΓΕΙΑΣ
  Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΕΡΗ ΔΕΚΑΡΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΕΡΑΚΙΑ ΓΚΑΣΤΟΝΕ
 • ΤΟ ΠΑΠΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΙ
  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑ ΛΥΧΝΑΡΙ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ
 • ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ
  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΤΡΩΓΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΝΤΟΝΑΤΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΤΟΥ
 • ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ
  Ο ΡΟΜΠΑΞ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΛΕΨΟΥΝ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 17 Μαίου (Νο. 257)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #257 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον πολυλατρεμένο Μονάρχη μας Κομικσοβασιλέα Παναγιώτη τον Α' @Βασιλεύς των κόμικς)!!! 

tn_MIKYMAOUSE_0257.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Στο φαράγγι του κογιότ."


Ένα καραβάνι ταξιδεύει προς καινούρια μέρη.

Το καθοδηγούν ο Μίκυ και ο Γκούφυ. Αποτελείται από πολλές οικογένειες με τα γελάδια τους... Οι δύο φίλοι έχουν στενή σχέση με τον αρχηγό του καραβανιού και την οικογένειά του. Σε κάποια στιγμή της διαδρομής ένα κογιότ που δε του λείπει η όρεξη πάει να επιτεθεί στα γελάδια. Ο Γκούφυ όμως σαν άλλος Λούκυ Λουκ το βγάζει εκτός μάχης με ένα πέταλο. Φτάνουν σε μία λίμνη όπου κάνουν μία στάση για να ξεδιψάσουν τα ζωντανά. Ο Μίκυ βρίσκει το ασφαλές σημείο ώστε να περάσει όλο το καραβάνι Το πουλάρι που ανήκει στην κόρη του αρχηγού δε τα καταφέρνει και χρειάζεται η επέμβαση του Μίκυ.Ο ήλιος πηγαίνει για ύπνο και οι φίλοι μας κατασκηνώνουν και χαλαρώνουν με φα'ί' και χορό. Ο Μίκυ μετά από ένα μικρό συμβούλιο με τον Γκούφυ και τον Σαμ ,τον αρχηγό, αποφασίζουν να πάνε από τον πιο σύντομο και πιο επικίνδυνο όμως δρόμο που περνάει μέσα από το φαράγγι του κογιότ. Μία ξαφνική καταλίσθηση όμως όφηνει την άμαξα του γερό-Φρανκ αποκομμένη από το υπόλοιπο καραβάνι. Χάρη όμως σε ένα σύστημα τροχαλιών του Μίκυ περνάνε τον ίδιο και την άμαξα του πάνω από τα βράχια. Ο Σαμ πηγαίνοντας να κατεβάσει το σύστημα των τροχαλιών ρίχνει κατά λάθος μία πέτρα στο κεφάλι ενός Ινδιάνου Γκριζοπόδαρου.

Ο Γκριζοπόδαρος επιστρέφει με τον μεγάλο του αδελφό και αρχηγό της φυλής. Ο Σαμ παραίδεται για να σωθούν οι υπόλοιποι. Ο Μίκυ με τον Γκούφυ πάνε να τον σώσουν. Γνωρίζοντας τα έθιμα της φυλής ο Μίκυ προκαλεί σε τοξοβολία τον παθόντα. Αν χάσει θα τιμωρηθεί αυτός στην θέση του Σαμ που θα αφεθεί ελεύθερος. Το προσυννενοημένο πέταλο του Γκούφυ κάνει όμως το θαύμα του. Και δίνει στον αρχηγό της φυλής να καταλάβει ότι επρόκειτο για ατύχημα. Το καραβάνι σώο και αβλαβές φτάνει στην νέα γη που θα κατοικήσει.

  "Η μπαλάντα του χρυσοθήρα."

Ο Σκρούτζ θέλει να κλείσει μία επικερδή συμφωνία με ένα παλιό του φίλο. Για να πετύχει καλύτερη τιμή ,όπως πιστεύει, θα κάνει ένα ταξιδάκι με έναν θαυμαστή του ως το Κλοντάικ.

"Τύχη εναντίον μαγείας."

Η Μάτζικα Ντε Σπελ κάνει τα πάντα για να πάρει την Τυχερή Δεκάρα από τα χέρια του Γκαστόνε Γκάντερ. Λογαριάζει όμως χωρίς την τύχη του.

"Το παπί και το τζίνι."

Ο Ντόναλντ βρίσκει ένα λυχνάρι και ο Φέθρυ-τζίνι είναι έτοιμος να εκπληρώσει όλες του τις επιθυμίες...

"Το κλεμμένο φορτηγάκι."

Ο Πασχάλης έπεσε θύμα κλοπής... Ευτυχώς που στον δρόμο τυο βρέθηκε ο μεγάλος ντετέκτιβ Χάρυ Βδέλας.

"Οι ατρόμητοι."

Ο Φέθρυ και ο Ντόναλντ οδηγούν το κοπάδι του Ρόμπαξ στον προορισμό του αντιμετωπίζοντας παράλληλα τους ζωοκλέφτες. 

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι...

Το τεύχος ανοίγει με μία όμορφη ιστορία βγαλμένη από άλλες εποχές. Πάρα πολύ καλό σενάριο, όμορφοι κεντρικοί και δευτερεύοντες χαρακτήρες. Τα ανοιχτά και όμορφα τοπία δίνουν έναν άλλο αέρα στην περιπέτεια των ηρώων μας.

Δεύτερη ιστορία του τεύχους μία περιπέτεια με retro στοιχεία και αναμνήσεις. Συμπαθητική ιστοριά που ,χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, διαβάζεται ευχάριστα. Το τεύχος συνεχίζει με μία διαφορετετική "διαμάχη" από αυτές που έχουμε συνηθήσει. Η τύχη του Γκαστόνε τα βάζει εν αγνοία της με την μαγεία της Μάτζικας. Ενδιαφέρουσα και όμορφη προσέγγιση. Τέταρτη ιστορία του τεύχους μία βουβή περιπέτεια σε σενάριο και σχέδιο του Φατσίνι!!! Έχει την πλάκα της και υπέροχο σχέδιο!!! Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία αναζήτησης όπου Χάρυ Βδέλας βοηθάει τον Πασχάλη Χήνο. Συνήθως οι ιστορίες του Χάρυ δεν έχουν κάτι αξιόλογο. Αλλά την εν λόγω συμπαθητικούλα την λες. Το τεύχος κλείνει με μία όμορφη ιστορία που διαδραματίζεται στην εποχή της Άγριας Δύσης. Το σχέδιο δε με ξετρέλανε...

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Στο φαράγγι του κογιότ."
2. "Η μπαλάντα του χρυσοθήρα."
3. "Τύχη εναντίον μαγείας."
4. "Οι ατρόμητοι."
5. "Το κλεμμένο φορτηγάκι."
6. "Το παπί και το τζίνι."


7.5/10!!! 5+1 μία ιστορίες σε ένα ακόμα τευχάκι που θα ευχαριστήσει πολλούς θαρρώ!!! :D 

:hop::hop::hop: 

 
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με ένα καουμπόικο θα ανοίξει η αυλαία του τεύχους #257 και θα έχει στο τιμόνι του πρωταγωνιστή τον Μίκυ και τον Γκούφυ. Ο τίτλος της είναι “Στο φαράγγι του Κογιότ”. Οι δύο φίλοι μας είναι οδηγοί κι ο σκοπός τους είναι να μεταφέρουν ένα καραβάνι, που αποτελείται από οικογένειες, σε μία νέα “Γη της Επαγγελίας”, ένα μέρος εύφορο στο οποίο θα μπορέσουν να κάνουν μία νέα αρχή στην ζωή τους. Οι αντιξοότητες είναι πάμπολλες και όλοι οι ταξιδιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι τόσο με φυσικά φαινόμενα, όσο και με επίδοξους εχθρούς. Πολύ καλό σενάριο, που αν δεν είχε την light υφή που έχουν οι ιστορίες Disney, νομίζω ότι κάλλιστα μπορεί να σταθεί σαν ένα αξιόλογο γουέστερν. Βέβαια, δεν νομίζω να λείπουν τέτοια σενάρια, από τα κλασικά καουμπόικα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. :P Η πλοκή είχε δράση κι αγωνία, ενώ η αιχμαλωσία στο φινάλε (εκτός ότι μου θύμισε Τεξ :P ) με ικανοποίησε. Γενικά νομίζω ότι είναι μία αξιόλογη προσπάθεια, πάντα για την “λογοκρισία” της Disney. Το σχέδιο ήταν αρκετά καλό.

 

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με την “Μπαλάντα του χρυσοθήρα”. Φαίνεται ότι δεν έκανε αμύθητη περιουσία, σκάβοντας για χρυσάφι, μόνο ο θείος Σκρουτζ, αλλά κι άλλοι πρώην συνάδελφοί του. Ένας παλιός του συνοδοιπόρος στο Κλοντάικ λοιπόν θα κάνει την εμφάνισή του κι ο πρωταγωνιστής μας θα θελήσει να κάνει business μαζί του. Αρχίζει λοιπόν να σκέφτεται τρόπους, ούτως ώστε να πετύχει μία, όσο γίνεται πιο συμφέρουσα για εκείνον, συμφωνία. Αυτό που σκέφτηκε λοιπόν είναι να τον ρίξει με το συναίσθημα. Θυμήθηκε ότι ο συνάδελφός του λατρεύει ένα συγκεκριμένο μουσικό δίσκο, που τον άκουγαν μαζί στο Κλοντάικ. Θα ψάξει λοιπόν στην αποθήκη του θησαυροφυλάκιού του για να τον βρει, αλλά δυστυχώς κατά λάθος τον σπάει. :shit: Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθεί ένα άλλο αντίτυπο. Καλό σενάριο και μία πλοκή που δημιουργεί περιέργεια για την συνέχεια και την κατάληξη. Βέβαια όλοι νομίζω ότι φανταζόμαστε πώς θα καταλήξει η περιπέτεια αυτή του Σκρουτζ. Δεν απαιτείται μεγάλη οξυδέρκεια. :P Κι αυτή η κατάληξη βγάζει γέλιο. Από το σχέδιο δεν έχω παράπονο.

 

Μία ενδιαφέρουσα μονομαχία θα διεξαχθεί στην επόμενη ιστορία, την οποία δεν την βλέπουμε συχνά. Μιλάμε για “Τύχη εναντίον μαγείας” και ποιοι είναι περισσότερο αρμόδιοι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, εκτός από τον Γκαστόνε και την Μάτζικα. Ο θείος Σκρουτζ βρίσκεται στην Λέσχη εκατομμυριούχων κι ετοιμάζεται να κάνει μία οικονομική προσφορά, επάνω σε μία δουλειά. Επειδή όμως θέλει να πράξει συνετά και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να χάσει τα χρήματά του, θα χρειαστεί την βοήθεια της τυχερής πρώτης του δεκάρας. Πριν λοιπόν πει την τελευταία του λέξη, θα τηλεφωνήσει στον Παντάξιο και θα του ζητήσει να του την φέρει. Εκείνος θα ζητήσει με την σειρά του στον Γκαστόνε (που τυχαίνει να βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο) να του την πάει εκείνος, την ίδια ώρα που η Μάτζικα (μέσω του Πόε) καραδοκεί. Έτσι, η πανούργα μάγισσα θα προσπαθήσει να προλάβει τον Γκαστόνε και να του αρπάξει το πολύτιμο νόμισμα. Η μάχη έχει μόλις αρχίσει. Ποια από τις δύο πλευρές θα υπερισχύσει? :thinking: Κεφάτη υπόθεση, που βάζει τον μεγάλο τσιγκούνη της Λιμνούπολης σε δεύτερη θέση και δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε δύο άλλους χαρακτήρες, οι οποίοι φαίνεται να ανταποκρίνονται άψογα σε αυτή την πρόκληση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά γκαγκ που έχουν χιούμορ και θυμίζουν τα καρτούν του Road Runner. :P Το φινάλε έκρυβε μία καλή ανατροπή, που με άφησε ικανοποιημένο. Σχεδιαστικά θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

 

Σαν έξτρα δωράκι, το τεύχος θα μας χαρίσει και μία σύντομη και “βουβή” ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ κι έχει τίτλο “Το παπί και το τζίνι”. Ο φίλος μας κατεβάζει από τις σκάλες που οδηγούν στην αποθήκη του σπιτιού του ένα μεγάλο δέμα και γκρεμοτσακίζεται. :P Όταν συνέρχεται, διαπιστώνει ότι το δέμα έχει ανοίξει και μέσα στα υπόλοιπα αντικείμενα, περιέχει κι ένα λυχνάρι. Υποθέτει ότι αν το τρίψει θα βγει από μέσα του ένα τζίνι που θα του πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Έτσι και γίνεται. Μόνο που το τζίνι μοιάζει υπερβολικά στον Φέθρυ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. :P Όπως είπα και στην αρχή, είναι μία σύντομη και χωρίς λόγια, ιστορία που όμως είχε αυτό το κάτι που θα την κάνει χαριτωμένη. Το χιούμορ που υπάρχει στην πλοκή είναι καρτουνίστικο και κορυφώνεται στα τελευταία καρέ. Γενικά είναι μία καλή δουλειά για τις δυνατότητες και την κατηγορία της. Και μιας και δεν υπάρχουν διάλογοι, νομίζω ότι θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στον σχεδιασμό, ο οποίος δεν ήταν κι ο καλύτερος. :(

 

Δύο όχι και τόσο πρωτοκλασάτοι χαρακτήρες της Disney θα κάνουν την εμφάνισή τους στην προτελευταία ιστορία του τεύχους, που ονομάζεται “Το κλεμμένο φορτηγάκι”. Ο λόγος για τον ντετέκτιβ (λέμε τώρα :P ) Χάρυ Βδέλλα και τον καλοκάγαθο τεμπελάκο Πασχάλη. Η ιστορία ξεκινάει με τον Χάρυ να κάνει την βόλτα του στο πάρκο και να αναπολεί τις ένδοξες στιγμές της καριέρας του, όταν θα βρει τον Πασχάλη να κλαίει γοερά. Ο λόγος είναι ότι του έκλεψαν το φορτηγάκι, με το οποίο φέρνει τα προϊόντα που παράγει στο αγρόκτημα η Γιαγιά Ντακ για να τα πουλήσει στην πόλη. Ο Χάρυ θα προσφερθεί να τον βοηθήσει. Έτσι θα ξεκινήσει μία έρευνα, με σκοπό να βρεθεί ο κλέφτης και να εντοπιστεί το όχημα. Έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν αστυνομικό. Κι ενώ ο Βδέλλας δεν είναι και το αγλάισμα των ντετέκτιβ, εδώ φέρεται ώριμα και λειτουργεί πιο επαγγελματικά απ’ότι συνήθως. :respect: Ο Πασχάλης από την άλλη, δεν έχει αλλοιώσει τον χαρακτήρα του και τον διατηρεί στο ακέραιο. :P Το φινάλε, ενώ φαίνεται δίκαιο, καταλήγει σε κωμικές καταστάσεις. :lol: Το σχέδιο το βρήκα απλά μέτριο.

 

Κι ολοκληρώνουμε το τεύχος με την ιστορία “Οι ατρόμητοι”. Μία ιστορία που διαδραματίζεται στα τέλη του 17ου αιώνα. Ο θείος Σκρουτζ διατηρεί ένα πανδοχείο σε μία πόλη της Άγριας Δύσης, ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν ασφαλιστής. Ο Ρόμπαξ, από την άλλη, είναι ιδιοκτήτης ράντσου και μεγαλοκτηνοτρόφος κι ο οποίος συλλαμβάνει ένα σατανικό σχέδιο να βλάψει τον αντίπαλό του και να βγάλει πολλά χρήματα. Θα ασφαλίσει το κοπάδι του στον Σκρουτζ και θα προσλάβει τα δύο ανίκανα ανίψια του (τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ) να το μεταφέρουν σε μία μακρινή περιοχή. Παράλληλα θα προσλάβει τρεις κακοποιούς, που θα το ληστέψουν για να μπορέσει να διεκδικήσει την ασφαλιστική αποζημίωση. Θα τα καταφέρει άραγε? :thinking: Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα υποτυπώδες γουέστερν, που έχει μία πολύ καλή πλοκή, που με κράτησε μέχρι το φινάλε. Τα δύο ανίψια του Σκρουτζ εδώ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τον ξάδελφό τους τον Γκαστόνε. :lol: Το φινάλε είναι ο ορισμός τέτοιας θεματολογίας ιστοριών. Σχεδιαστικά με ικανοποίησε. Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι η μορφή του Σκρουτζ μοιάζει αρκετά με εκείνη του (Εμπενίζερ) Σκρουτζ στην “Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Μίκυ”. Όμορφη προσθήκη. ;)

 


:beer: 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.