Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζητώντας με την Αρινέλα Κοτσίκο [Διαμάντη Βασιλική, vivliomania-vivliolatreia.blogspot.com, 25/04/2019]


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  31159
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  283
  • Content Count:  5004
  • Reputation:   32746
  • Achievement Points:  5005
  • Days Won:  99
  • With Us For:  3089 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

thumbnail_Arinela Kociko.jpg
 
Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η σας συγγραφέας;
 
Α.Κ.: Δεν νομίζω πως μπορώ να πω μόνο έναν/μια. Μια περίοδο ήταν η Τζέιν Όστεν ή ο Σεξπίρ, αργότερα καθώς σπούδαζα φιλοσοφία και ιστορία της επιστήμης, άρχισα να εκτιμώ περισσότερο το έργο του Νίτσε και του Καντ. Νομίζω πως οι προτιμήσεις αλλάζουν καθώς αλλάζουμε και εμείς.
 
 
Ερώτηση 2η: Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
 
Α.Κ.: Το πρώτο βιβλίο που διάβασα και παραμένει ακόμα ένα από τα αγαπημένα μου είναι "Ο Μικρός Πρίγκιπας".
 
 
Ερώτηση 3η: Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε τη συγγραφή;
 
Α.Κ.: Δεν μπορώ να πω πως ήμουν πάντα το παιδί που διάβαζε βιβλία, ήμουν το παιδί που θα σχεδίαζε οπουδήποτε συνέχεια. Όμως πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες και τα διδάγματα πίσω από αυτές. Το να ασχοληθώ με την δημιουργία των κόμικς μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δυο. Αν όμως με ρωτήσεις τι δουλειά κάνω, δεν θα σου πω συγγραφέας γιατί δεν θεωρώ πως είμαι, ακόμα τουλάχιστον, αλλά σχεδιάστρια - εικονογράφος.
 
 
Ερώτηση 4η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Μαντλίν Η γενναία πριγκίπισσα”;
 
Α.Κ.: Θα χαρακτήριζα το βιβλίο αυτό ως ένα μικρό μάθημα θέλησης και θάρρους. Η ιστορία της Μαντλίν έχει να κάνει με μια δυναμική κοπέλα που ο κόσμος της λέει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Αυτό όμως δεν την επηρεάζει, αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρο της και να το εκπληρώσει, όσο δύσκολο και αν αυτό φαίνεται.
 
 
Ερώτηση 5η: Τα comics είναι ένα από τα συγγραφικά είδη μεταφοράς μηνυμάτων και αξιών. Θα θέλατε να μας πείτε τη γνώμη σας;
 
Α.Κ.: Συμφωνώ απόλυτα, μέσω των κόμικς μπορείς να "κατευθύνεις" καλύτερα τον αναγνώστη στην ιστορία και στα συναισθήματα των ηρώων. Μέσω της εικόνας και της σκηνοθεσίας ο αναγνώστης μπορεί να καταλάβει καλύτερα την ιστορία και να εντοπίσει τα μηνύματα και τις αξίες που προσπαθεί να περάσει.
 
 
Ερώτηση 6η: Η Μαντλίν αποδεικνύει ότι ασχέτως φύλου όλοι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Στην αληθινή ζωή είναι εύκολο να συμβεί αυτό; Ποια είναι η προσωπική σας άποψη;
 
Α.Κ.: Δυστυχώς δεν είναι εύκολο, γι' αυτό και έχουμε τόσα παραδείγματα ιστοριών και μηνυμάτων όπως αυτό της "Μαντλιν". Όσο και αν ο κόσμος προχωράει μερικά θέματα δεν συμβαδίζουν, τα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών για παράδειγμα. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό το κόμικ, απευθύνεται σε παιδιά και αν τα παιδιά αντιληφθούν πως θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.
 
 
Ερώτηση 7η: Η Μαντλίν κερδίζει την εμπιστοσύνη ενός λευκού αετού μέσω της ελευθερίας που του προσφέρει. Το ζωικό βασίλειο ακολουθεί τελείως διαφορετικούς κανόνες από αυτούς των ανθρώπων. Τελικά ο άνθρωπος αποδεικνύει σχεδόν πάντα ότι είναι το χειρότερο είδος αυτού του κόσμου παρ' όλη τη λογική που έχει. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
 
Α.Κ.: Η ανθρωπινή φύση είναι περιπλοκή, δεν μπορούμε και εμείς κάποιες φορές να καθορίσουμε γιατί λειτουργούμε έτσι, όμως θεωρώ πως κάποιες βασικές αξίες παραμένουν αναλλοίωτες και γι' αυτό έχουμε ακόμα αυτή την επαφή με τα ζώα. Αυτό ήθελα να δείξω στην σκηνή με τον αετό, πως αν δείξεις συμπόνια και σεβασμό και ένα ζώο αυτό το καταλαβαίνει.
 
 
Ερώτηση 8η: Στο βιογραφικό σας αναφέρετε ότι στόχος σας είναι εδραιωθείτε στον χώρο του comics και της εικονογράφησης. Θεωρείτε ότι ο δημιουργός χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να το καταφέρει αυτό ή όλα είναι αρκετά εύκολα;
 
Α.Κ.: Δεν είναι εύκολο σίγουρα, στο κάτω κάτω τι αξία είχε αν ήταν; Θέλει συνεχείς επίμονη και εξάσκηση, ποτέ δεν σταματάμε να μαθαίνουμε και να δημιουργούμε. Αγαπώ αυτό που κάνω και νιώθω πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να κυνηγήσω και εγώ το όνειρο μου.
 
 
Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;
 
Α.Κ.: Ελπίζω να σας αρέσει και να διασκεδάσετε διαβάζοντας το κόμικς μου.
 
 
Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;
 
Α.Κ.: Δεν μπορώ να πω πολλά ακόμα γιατί δεν είναι κάτι σίγουρο, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως θα είναι μια ιστορία με αρκετά μηνύματα και χιούμορ.
 
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδα τα βιβλία σας!!!
 
 
 
 
Η Αρινέλα σπουδάζει Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. Ζωγραφίζει από νεαρή ηλικία και τα δυο τελευταία χρόνια ασχολείται με το χώρο των κόμικς. Παρακολουθεί μαθήματα ελεύθερου σχεδίου καθώς και, σχεδιασμού κόμικς και σκίτσου στην Σχολή Ορνεράκη. Έχει εκδώσει (αυτοέκδοση) το πρώτο της κόμικ με τίτλο «Fallen Light» που έχει ήδη τρία τεύχη. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις εικονογράφησης στην Αθήνα. Στόχος της είναι να εδραιωθεί επαγγελματικά στον χώρο.
(2019) Μαντλίν, Σιδέρη Μιχάλη [κείμενα, εικονογράφηση]
 
 
Μαντλίν η γενναία πριγκίπισσα
mantlin.png
 
Στο μακρινό και όμορφο βασίλειο της Λόρεον, ζούσε η Μαντλίν, κόρη του βασιλιά Τζον. Μια γενναία και ατρόμητη πριγκίπισσα, που είχε την καρδιά ενός πολεμιστή. Όνειρο της από παιδί ήταν να γίνει ο «πιο γενναίος πολεμιστής του κόσμου» όπως της είχε διηγηθεί σε μια ιστορία ο πατέρας της, και μια μέρα να πολεμήσει στους αγώνες για την διαδοχή του θρόνου. Όμως κανένας δεν θα επέτρεπε σε μια κοπέλα να αγωνιστεί.
Με την βοήθεια του πιστού της φίλου, Ρόνυ, αποφασίζει να αλλάξει την γνώμη του πάτερα της και των υπολοίπων, και να τους αποδείξει πως δεν μετρά το φύλο αλλά το θάρρος και η τόλμη να κυνηγάς τα όνειρα σου.

 

vivliomania-vivliolatreia.blogspot.com

 
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.