Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 256 [Το ράντσο τού νέου Φαρ Ουέστ]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

2 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  886
  • Reputation:   5463
  • Achievement Points:  886
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4216 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

mm256-960x600-thumb-large.thumb.jpg.f828cef640c29379af26e024194bd8f9.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

  • ΥΠΟΥΛΟΣ ΙΟΣ
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Σ' ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
  • ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ
    Ο ΚΥΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΝ ΒΟΗΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΟΦΥΪΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ
  • Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
    Ο ΦΕΘΡΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΦΕΥΡΕΤΩΝ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 10 Μαΐου (Νο. 256)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Επεξεργασία από Kriton
  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  396
  • Content Count:  4304
  • Reputation:   34100
  • Achievement Points:  4428
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4309 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #256 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Από τον πολυλατρεμένο και πολυχρονεμένο Μονάρχη Κομικσοβασιλέα Παναγιώτη τον Α'!!! Ο Θεός να μου κόβει χρόνια και να σας δίνει κόμικς πολυαγαπημένε μου... @Βασιλεύς των κόμικς).

tn_MIKYMAOUSE_0256.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Το ράντσο του νέου Φαρ Ουέστ."


Ο Μίκυ, ο Γκούφυ και ο Οράτιος φτάνουν στο νέο Φαρ Ουέστ με το τρένο.

 

Ο Γκούφυ κληρονόμησε ένα ράντσο και πάνε να το δούνε. Η σύγχρονη άμαξα πηγαίνοντας τους εκεί τους προσφέρει μία πραγματική εμπειρία της Άγριας Δύσης όπως καουμπόιδες και ινδιάνους. Φτάνοντας στο ράντσο βλέπουν ότι θέλει πολλές επισκευές και γυρνάνε στην πόλη να ψωνίσουν τα απαραίτητα. Εκεί ο Δήμαρχος της πόλης τους λέει ότι το εμπορικό του Όουεν έχει κάπως τσιμπένες τιμές. Αγοράζουν αυτά που θέλουν και τρία άλογα. Ο Γκούφυ και η Τζελσομίνα αποκτούν έναν δυνατό δεσμό.

 


Επιστροφή πίσω στο ράντσο όπου ξεκινούν οι επισκευές. Κατα την διάρκειά τους ο Γκούφυ ανακαλύπτει έναν χάρτη όπου γράφει που βρίσκεται ο θησαυρός της τοπικής φυλής ινδιάνων. Οι φίλοι ξεκινάνε να τον αναζητήσουν. Η Τζελσομίνα αφηνιασμένη από μέλισσες ρίχνει τον Γκούφυ στο ποτάμι όπου καταλήει μέσα από ένα άνοιγμα σε μία σπηλιά. Ο Γκούφυ είναι ζωντανός. Η σπηλιά άνηκε στην τοπική φυλή ινδιάνων. Οι τοιχογραφίες δείχνουν που ακριβώς είναι κρυμμένος ο θησαυρός τους. Επιστροφή στην πόλη για τα απαραίτητα ψώνια.

Ο Όουεν τους λέει ότι την βάρκα που θέλουν θα τους την φέρει στο σπίτι. Του ανοίγει ο Γκούφυ και με την απειλή όπλου τον αναγκάζει να τον οδηγήσει στον θησαυρό αφού δέσει τον Μίκυ και τον Οράτιο. Η Τζελσομίνα όμως τους λύνει και καταφέρνουν να πιάσουν τον κακοποιό την ώρα που διασχίζει το ποτάμι. Ο θησαυρός εν τέλει έχει μόνο συναισθηματική αξία. Πίσω στον πόλη όπου ο Γκούφυ πουλάει το κτήμα του στον Δήμαρχο ώστε να το κάνει μία από τις ατραξιόν της περιοχής.

 

  

 


"Ύπουλος ιός."

Οι Μουργόλυκοι με την βοήθεια το Μούργου και του Ιδιοφυία-176 απομυζούν μέσω διαδυκτίου τα χρήματα του κόσμου.

"Ο πρίγκιπας του κουτσομπολιού."

Ο "Μέγαλος Κουτσομπόλης" είναι η καινούρια εφημερίδα που έχει ρίξει στα τάρταρα της πωλήσεις των "Παπιονέων". Ντόναλντ και Φέθρυ βγαίνουν προς αναζήτηση αποκλειστικής είδησης. Όλα αυτά σε μία απόπειρα να ξεπεράσουν τον Λάρυ Λαβράκι. 

"Το ρομπότ εφευρέτης."

Ο Κύρος δε προλαβαίνει τις παραγγελίες. Έτσι φτιάχνει ένα ρομπότ εφευρέτη για να τον βοηθάει. Ο Σκρουτζ τον επισκέπτεται και αποφασίζει να το βγάλει στην μαζική παραγωγή.

"Ο εφευρέτης του τρόμου.

Ο Φέθρυ κάνει την πρακτική του δίπλα στον Κύρο ώστε να γίνει διπλωματούχος εφευρέτης.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.


Εν κατακλείδι.

Πολύ καλή και όμορφη η κεντρική ιστορία του τεύχους. Καλή ρόη, όμορφοι χαρακτήρες και αυθεντικά τοπία της Άγριας Δύσης. Προτείνεται!!! 

Ιστορία διαδυκτιακής απάτης η δεύτερη περιπέτεια του τεύχους. Όμορφη και ενδιαφέρουσα που μας διδάσκει πως το διαδύκτιο θέλει προσοχή ώστε να το απολαμβάνουμε. Τρίτη στην σειρά μία ιστορία διαμάχης στον τομέα του έντυπου τύπου. Διαβάζεται ευχάριστα. Προτελευταία του τεύχους που σεναριακά κινείται στο πεπατημένο τρίπτυχο αλλά περνάς ευχάριστα την ώρα σου διαβάζοντάς την. Το τεύχος κλείνει με μία ιστορία όπου είναι ραμμένη και κομμένη στα μέτρα του Φέθρυ. Ψιλοκαλούτσικη.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το νέο ράντσο του Φαρ Ουεστ."
2. "Ο πρίγκιπας του κουτσομπολιού."
3. "Ύπουλος ιός."
4. "Το ρομπότ εφευρέτης."
5. "Ο εφευρέτης του τρόμου."

7.2/10!!!
Αρκετά καλό το δεύτερο τεύχος του Μαίου!!! :D 

:hop: :hop: :hop:

 

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12966
  • Reputation:   94909
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4645 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το τεύχος φιλοξενεί σαν κύρια ιστορία ένα ιμιτασιόν καουμπόικο που έχει τίτλο "Το ράντσο του νέου Φαρ Ουέστ". :P Ο Γκούφυ μαθαίνει ότι κληρονομεί από τον θείο του ένα ράντσο σε μία περιοχή της πάλαι ποτέ Άγριας Δύσης, η οποία πλέον είναι ένας μεγάλος τουριστικός πόλος έλξης για τους λάτρεις της εποχή εκείνης. Ο φίλος μας, παρέα με τον Μίκυ και τον Οράτιο, θα πάει στο ράντσο με σκοπό να το συντηρήσει, αλλά και να απολαύσουν λίγες ημέρες ξένοιαστων διακοπών. Κατά την διάρκεια των επισκευών, τυχαία θα βρουν έναν παλιό χάρτη που περιγράφει το μέρος όπου μία φυλή Ινδιάνων έχει φυλάξει τον θησαυρό της. Αποφασίζουν λοιπόν να τον αναζητήσουν, αλλά δυστυχώς δεν θα είναι οι μόνοι. Χαριτωμένη ιστορία, που διαβάζεται ευχάριστα αλλά δυστυχώς δεν έχει να μας πει κάτι νέο ή πρωτότυπο. Πατάει επάνω σε γνώριμα μοτίβα κι ακόμα κι ο villain της υπόθεσης είναι προβλέψιμος. Η πλοκή κυλούσε όμορφα, ενώ το φινάλε έβγαζε μία παιδικότητα. Γενικά την βρήκα μία πολύ συμπαθητική ιστορία. Το σχέδιο ήταν αρκετά καλό.

 

Ιστορία που κάνει ιδιαίτερη μνεία στις νέες τεχνολογίες, είναι η επόμενη του τεύχους και η οποία έχει τίτλο "Ύπουλος ιός". Οι θρυλικοί Μουργόλυκοι αυτή την φορά έχουν συλλάβει ένα σατανικό σχέδιο, με σκοπό να αποδυναμώσουν τον θείο Σκρουτζ και να βάλουν χέρι στο κομπόδεμά του. Με πρόφαση μία κατά μέτωπον επίθεση, μέρα μεσημέρι, βάζουν τον Μούργο να συνδεθεί με κάποιον τρόπο με τον υπερυπολογιστή του θησαυροφυλακίου και να εγκαταστήσει έναν βλαβερό ιό στο σύστημα. Έτσι ο Κύρος σε πρώτη φάση, αλλά κι ο Ντόναλντ με τα τρία ανιψάκια στην συνέχεια, θα αναλάβουν δράση και θα προσπαθήσουν να σβήσουν αυτόν τον ιό και να συλλάβουν τους υπαίτιους. Ένα σενάριο που χτυπάει στην καρδιά της νεολαίας, μιας κι αναφέρεται σε βιντεοπαιχνίδια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Υπάρχουν αρκετά σημεία που δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο εξάπλωσης ενός κακόβουλου προγράμματος και γενικά η πλοκή μού κίνησε το ενδιαφέρον. Δυστυχώς όμως το φινάλε ήταν πολύ σαχλό και με ξενέρωσε άσχημα. :( Το σχέδιο με ικανοποίησε.

 

Στον "Πρίγκιπα του κουτσομπολιού" θα μεταφερθούμε στην αίθουσα σύνταξης των Παπιονέων, όπου επικρατεί μία περίεργη ραστώνη και τεμπελιά. Ο θείος Σκρουτζ καλεί τους συντάκτες σε συμβούλιο για να τους κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Τα πράγματα φαίνεται ότι δεν πάνε καθόλου καλά και οι πωλήσεις της εφημερίδας έχουν αγγίξει το πάτωμα. Τότε ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ έχουν μία φαεινή ιδέα. Για να ανέβουν οι πωλήσεις της εφημερίδας θα πρέπει να γίνει πιο κοσμική. Θα πρέπει λοιπόν να μπει μία στήλη που να ασχολείται με το κουτσομπολιό των διάσημων. Όπως ακριβώς το κάνει κι ο μεγάλος δημοσιογράφος του είδους Λάκυ Λαβράκι, ο οποίος βρίσκεται πάντα στο σωστό σημείο την κατάλληλη ώρα για την είδηση. Τα δύο ξαδελφάκια λοιπόν θα πάρουν στο κατόπι τον Λαβράκι για να ανακαλύψουν το μυστικό της επιτυχίας του, αλλά και να του κλέψουν καμία πικάντικη είδηση. Κάτι τέτοιο όμως θα αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο. Εδώ μιλάμε για μία μέτρια, από άποψη σεναρίου, ιστορία που όμως αναδείκνυε το κωμικό στοιχείο και διαβαζόταν άνετα. Υπήρχαν αρκετά γκαγκ που έμοιαζαν να επαναλαμβάνονται, ενώ ο κύριος Λαβράκι πρέπει να είναι μακρινός συγγενής του Γκαστόνε. Δεν εξηγείται αλλιώς. :lol: Εκτίμησα που το φινάλε δεν είναι ευτυχές για τους φίλους μας (αλλά έχει πλάκα :P ). Έτσι ξεφεύγει λίγο από τα συνηθισμένα. Το σχέδιο ήταν μέτριο προς καλό.

 

Κι από τα Παπιονέα θα πάμε στον αγαπημένο μας Κύρο ο οποίος φαίνεται ότι χρειάζεται ένα "Ρομπότ εφευρέτη". Στο εργαστήριο έχει πέσει μεγάλος φόρτος εργασίας κι ο δύστυχος δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί. Έτσι θα αποφασίσει να δημιουργήσει ένα ρομπότ που θα αναλάβει να τον ξεκουράσει, κάνοντας για λογαριασμό του τις διάφορες εφευρέσεις που έχει στις παραγγελίες του. Γι'αυτό το ρομπότ θα μάθει κι ο θείος Σκρουτζ, ο οποίος θα θέσει σε λειτουργία την άκρατη πλεονεξία του και θα του ζητήσει (ή μάλλον θα απαιτήσει) να το λανσάρει στην αγορά, ούτως ώστε όλοι οι Λιμνουπολίτες να έχουν έναν τέτοιο χρήσιμο βοηθό. Και ποιος θα πει όχι στο πείσμα του Σκρουτζ? Έτσι και γίνεται λοιπόν. Τα ρομπότ-εφευρέτες κατακλύζουν την αγορά και τα προβλήματα δεν αργούν να παρουσιαστούν. Κι εδώ έχουμε ένα κλασικό και προβλέψιμο σενάριο, που δεν πρωτοτυπεί σε κανένα σημείο. Ουσιαστικά το μόνο που αλλάζει είναι το προϊόν που βγαίνει στην αγορά και προκαλεί το χάος. :P Όλη η πλοκή ήταν γρήγορη και δεν με έκανε να βαρεθώ. Το φινάλε το βρήκα αρκετά εύκολο συγγραφικά. Προσωπικά θα το ήθελα πιο ψαγμένο. Γενικά δεν ήταν και η καλύτερη ιστορία για το είδος της. Ακόμα και το σχέδιο θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

 

Και συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον μαγικό κόσμο των καινοτομιών, αυτή την φορά με τον Φέθρυ ο οποίος είναι "Ο εφευρέτης του τρόμου". Ο φίλος μας μόλις έχει ολοκληρώσει την φοίτησή του στην Σχολή Εφευρετών Λιμνούπολης και ψάχνει κάπου να κάνει την πρακτική του άσκηση. Η τύχη του θα τον φέρει σε έναν αγρόκτημα όπου θα πρέπει να βοηθήσει τον κτηματία να κατεδαφίσει αθόρυβα έναν παλιό αχυρώνα του. Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα πάνε κατά το δοκούν κατ' ευχήν (τι πρωτότυπο :P ) κι έτσι ο πρωταγωνιστής θα ζητήσει καταφύγιο στο διπλανό εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα. Εκεί όμως βρίσκεται ο Κύρος ο οποίος κάτω από άκρα μυστικότητα ετοιμάζει έναν πύραυλο. Όταν θα έρθουν ράμφος με ράμφος κι αποκαλυφθούν τα μυστικά, ο Φέθρυ με δικαιολογία το πτυχίο του, θα προσφερθεί να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει το έργο του. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. :shit2: Εδώ μιλάμε για ένα σενάριο χωρίς κάποιο ιδιαίτερο βαθύτερο νόημα ή συνοχή. Ο δημιουργός δίνει μεγαλύτερο βάρος στην καρτουνίστικη και γκαφατζίδικη φυσιογνωμία του πρωταγωνιστή κι εστιάζει στις καταστροφικές σκηνές που προσφέρουν χιούμορ. Σε αυτόν τον τομέα νομίζω ότι έγινε προσεγμένη δουλειά. Σίγουρα όμως θα ξεχαστεί σύντομα. Το σχέδιο το βρήκα αρκετά μέτριο.

 


:beer: 

Επεξεργασία από Indian
Διόρθωση έκφρασης
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  886
  • Reputation:   5463
  • Achievement Points:  886
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4216 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

1 hour ago, Indian said:

Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα πάνε κατά το δοκούν

 

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά, που βλέπω να χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση εσφαλμένα, θα φορέσω τη στολή και το πηλήκιο του γραμματικού ναζί και θα αντιγράψω το λεξικό:

Quote

δοκούν το [δokún] Ο (άκλ.) : μόνο στην απαρχαιωμένη έκφραση κατά το ~, κατά την κρίση ή κατά την προτίμηση κάποιου, όπως του αρέσει, συνήθ. για αυθαίρετη ενέργεια: Ενεργεί κατά το ~.

[λόγ. < αρχ. τό δοκοῦν]

 

Η έκφραση, που ταιριάζει εν προκειμένω, θα έλεγα ότι είναι «κατ' ευχήν».

  • Like 3
  • Ευχαριστώ 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.