Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 254 [Η λάμπα τού μέλλοντος]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

2 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4194 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

mm254-960x600-thumb-large.thumb.jpg.38f23d95a8a434b4da79302e05340df9.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

  • Η ΛΑΜΠΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
    ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΠΟΤΕ
  • ΕΓΚΛΗΜΑ TV
    Η ΤΡΟΥΝΤΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΑΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
  • ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
    Ή Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ, Ή Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ
  • ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ
    Ο ΦΕΘΡΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΛΗΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
  • Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΤΙΤΑΝΑ
    Ο ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου (Νο. 254)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Επεξεργασία από Kriton
  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33963
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #254 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον φανατικό θαυμαστή του Πέτρου Γα'ι'τάνου λόγω αυτή της διαφήμησης ,https://www.youtube.com/watch?v=gzLfEPqYQ6k, @Dr Paingiver).

tn_MIKYMAOUSE_0254.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Η λάμπα του μέλλοντος."


Ντόναλντ και Φέθρυ έλαβαν το ίδιο διαφημιστικό.

 

Για ένα κατάστημα λαμπτήρων και πορτατίφ που έχει προσφορές. Μπαίνουν μέσα και υπάλληλος του οδηγεί κάτω από μία κοινή λάμπα. Η απόσπαση της προσοχής επιτρέπει την ενεργοποίηση μίας καταπακτής και την προσγείωση τους όχι και στα πολύ μαλακά. Βρίσκονται στα γραφεία της μυστικής ογάνωσης Π.Α.Π.Ι.. Εκεί ο Θείος Σκρουτζ τους ενημερώνει ότι οι επιστήμονές του εφηύραν καταλάθος μία λάμπα που μένει αναμένη αέναα ακόμα και χωρίς ρεύμα. Μακροπρόθεσμα όμως θα του φέρει ζημιά αφού οι κοινές του λάμπες θα σημειώσουν πτώση πωλήσεων. Το πειραματικό μοντέλο κατά λάθος ρίχτηκε στο εμπόριο και οι δύο πράκτορες πρέπει να το βρουν πριν τους πράκτορες του Γερακιού.

 


Αφού εξοπλίζονται από τον Αρχιμηχανικό Κύρο οι πράκτορές εντοπίζουν ένα Μίνι-Μάρκετ όπου βρίσκεται η εν λόγω λάμπα ανάμεσα σε κοινές λάμπες. Από τις υπαλλήλους μαθαίνουν ότι δύο άτομα ψώνισαν μέχρι τώρα. Ένας Ερημίτης στο βουνό που αγόρασε μία και ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που αγόρασε πεντακόσιες. Η έρευνα στο στοκ που είχει απομείνει στο μαγαζί αποβαίνει άκαρπη. Όποτε αποφασίζουν να ξεκινήσουν από τον Ερημίτη που αγόρασε μία λάμπα.

Δυστυχώς δε βρήκαν τίποτις. Γνώρισαν όμως ένα αρκουδάκι, τον πατέρα του και μία γαλή που είχε μία διαμάχη με τον Φέθρυ. Νίκησε ,φυσικά, η γαλή. Αφού το παίζουν ηλεκτρολόγοι για κάλυψη αναγκάστηκαν να φτιάξουν όλες τις απαρχαιωμένες ηλεκτρικές συσκευές του Ερημίτη. Φεύγουν εν τέλει αποκαμωμένοι για να τσεκάρουν το νυχτερινό κέντρο.

Φτάνοντας απ' έξω βλέπουν ότι ήδη έχουν προηγηθεί οι πράκτορες του Γερακιού. Ντύνονται κατάλληλα και μπαίνουν στο κλαμπ. Μετά από μία σειρά εντυπωσιακών "φιγούρων" που τους κάνει διάσημους έχουν τσεκάρει πολλές λάμπες. Όμως δε γίνεται να τις τσεκάρουν όλες μία-μία οπότε αποφασίζουν να κλείσουν τον γενικό. Μες στην συσκότιση και με τους πράκτορες του Γερακιού πίσω τους ο Φέθρυ βρίσκει την λάμπα σε μία γκαρνταρόμπα. Το ρεύμα όμως είχε ήδη έρθει. Οι δύο πράκτορες φεύγουν άρον-άρον. Μέτα από πολύ τρέξιμο βλέπουν ότι η λάμπα είναι μία κοινή λάμπα αφού πλέον δεν ανάβει. Μαθαίνουν όμως ότι ο Ερημίτης είχε αγοράσει δύο λάμπες.

Επιστροφή πάλι στα όρη και στα άγρια βουνά όπου ο Ερημίτης απορημένος δε μπορεί με τίποτα να σβήσει το πορτατίφ του. Εμφανίζονται πάλι οι δύο ηλεκτρολόγοι μας που του την αντικαθιστούν με μία κοινή λάμπα. Οι πράκτορες του Γερακιού όμως είναι στα ίχνη τους. Λογαριάζουν όμως χωρίς την αρκούδα. Η λάμπα επιστρέφει στο θησαυροφυλάκιο όπου αμφότερες πλευρές είναι χαρούμενες με την έκβαση της αποστολής. Η λάμπα όμως για να λειτουργήσει απορροφάει ενέργεια από άλλες συσκευές απενεργοποιόντας και το αντικλεπτικό σύστημα . Οπότε Ντόναλντ και Φέθρυ καταλήγουν να φυλάνε σκοπιά στην ταράτσα.

 

  

 


"Έγκλημα TV."

Η Τρούντυ ,προς απογοήτευση του Μαύρου Πητ, αποφασίζει να γίνει τηλεπαρουσιάστρια. Έτσι, ο Πητ με την βοήθεια του Φούμφο προσπαθούν να την βάλουν στον "ίσιο" δρόμο.  

"Βουτιά στο σκοτάδι."

Ένας λάθος υπολογισμός στέλνει τον Παντάξιο, τον Σκρουτζ και τα τέσσερα ανήψια του στην αναζήτηση αποπληρωμής ενός παλιού χρέους. 

"Ως την τελευταία τηγανίτα."

Λούλης και Φέθρυ αποφασίζουν να συνεργαστούν και απευθύνονται στον μάγο της τηγανίτας Ντόναλντ ώστε να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της γαστρονομίας.

"Η απειλή του Μαύρου Τιτάνα."

Ο Κύρος και ο Ντόναλντ συνοδεύουν τον Μπαμ-Μπαμ στην συνάντηση των παλιών συμμαθητών του.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Με μία ακόμα ιστορία της οργάνωσης Π.Α.Π.Ι. ξεκινάει το τεύχος. Ενεργειακού τύπου ιστορία με ευδιάθετο χαρακτήρα και χιουμοριστικές πινελιές. Το αποτέλεσμα ήτο ικανοποιητικό και άκρως αναγνώσιμο. 

Το παράνομο πρωταγωνιστικό δίδυμο της δεύτερης ιστορίας μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ενδιαφέρουσα και όμορφη τηλεοπτική περιπετειούλα. Τρίτη μία σκοτεινή ,κυριολεκτικά, ιστορία μαγείας, ορυχείου και απληστίας. Αρκετά καλή. Ειδική μνεία στο μπαλκόνι στο σπίτι του Ντόναλντ. Καλή προσθήκη!!! Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία με μία πρωτότυπη συνεργασία. Μικρή και ευχάριστη. Το τεύχος κλείνει με μία ιστορία με έναν χαρακτήρα που δε δράττει δάφνες ποιότητος. Για μία ανάγνωση καλή είναι αλλά μέχρι εκεί. 

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Έγκλημα TV."
2. "Η λάμπα του μέλλοντος."
3. "Βουτιά στο σκοτάδι."
4. "Ως την τελευταία τηγανίτα."
5. "Η απειλή του Μαύρου Τιτάνα."

7/10!!!
Το Πασχαλιάτικο τευχάκι έκανε την ανατροπή με την δεύτερη ιστορία!!! :D 

:hop::hop: :hop: 

 

 

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Πριν ξεκινήσω να λέω την γνώμη μου για τις ιστορίες που φιλοξενούνται στο τεύχος, θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην ολοσέλιδη γελοιογραφία της Ziche. Όλα τα στριπάκια της είναι ευχάριστα, αλλά το συγκεκριμένο με έκανε και γέλασα. Ήταν έξυπνο σαν ιδέα κι συμπληρώνονταν με ένα άκρως γελοιογραφικό σχέδιο. :clap2: Πάμε να δούμε τώρα τις ιστορίες.

 

Το τεύχος ανοίγει την αυλαία με την ιστορία "Η λάμπα του μέλλοντος". Οι δύο γνωστοί μας πράκτορες της οργάνωσης Π.Α.Π.Ι. θα κληθούν από τον εργοδότη τους, καθώς εκείνος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα. Στην προσπάθεια του επιστημονικού του επιτελείου να βρεθεί ένα νέο είδος αγωγού του ηλεκτρισμού, τυχαία εφευρέθηκε ένας λαμπτήρας που δεν χρειάζεται ρεύμα και φωτίζει συνεχώς και χωρίς σταματημό. Αυτή η λάμπα, κατά λάθος, βγήκε στην αγορά κι έτσι υπάρχει κίνδυνος να την βρουν οι πράκτορες του Γερακιού και να την εκμεταλλευτούν για όφελος του δικού τους εργοδότη. Έτσι, ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ (με την βοήθεια των νέων γκάτζετ που έχει στην διάθεσή τους ο Κύρος), θα ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν την λάμπα πρώτοι και να την επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη της. Αρκετά ευχάριστο ανάγνωσμα, με καλογραμμένη πλοκή κι αρκετές δόσεις έντασης. Το χιούμορ έβγαινε αβίαστα και ήταν καλής ποιότητας. Το φινάλε δεν είχε ευκολίες και με ικανοποίησε. Σχεδιαστικά ήταν καλή, αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

 

Τηλεοπτικού περιεχομένου η επόμενη ιστορία, που φέρει τον τίτλο "Έγκλημα TV". Η Τρούντυ βρίσκεται στο κομμωτήριο και μιλάει για την δράση της στον τομέα της παρανομίας, όταν μία παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων θεωρεί ότι έχει τα προσόντα να κάνει εκπομπή και της κάνει την πρόταση. Εκείνη δέχεται κι έτσι μία πρωτότυπη εκπομπή που αφορά τον υπόκοσμο βγαίνει στο γυαλί. Η φίλη μας δείχνει μεγάλο ζήλο κι αυταπάρνηση στον ρόλο της οικοδέσποινας και κάθε φορά φέρνει διάφορους διακεκριμένους καλεσμένους. Ένας όμως είναι ο μόνιμος "θαμώνας" της εκπομπής κι αυτός δεν είναι άλλος από τον αρραβωνιαστικό της τον Μαύρο Πητ. Εκείνος όμως φαίνεται να δυσανασχετεί με το να γίνεται ρεζίλι κάθε φορά κι έτσι καταστρώνει, με τον φίλο του τον Φούμφο, ένα σατανικό σχέδιο. Κι εδώ έχουμε ένα σενάριο που έχει πρωτοτυπία και μας δείχνει μία άλλη όψη της ζωής του θρυλικού κακοποιού. Η Τρούντυ, στο τιμόνι της πρωταγωνίστριας, στέκεται αξιοπρεπώς, ενώ την ίδια στιγμή, ο Μίκυ κι ο Επιθεωρητής Ο'Χάρα είναι απλά κομπάρσοι. :P Ακόμα κι ο Φούμφο διάνθισε με την αφέλειά του την πλοκή. Το φινάλε δεν έκρυβε εκπλήξεις, ενώ το σχέδιο ήταν αρκετά καλό.

 

Στην "Βουτιά στο σκοτάδι" οι Λιμνουπολίτες έχουν απηυδήσει με την γκρίνια και την μουρμούρα του θείου Σκρουτζ κάθε φορά που εκείνος έχει μία ελάχιστη χασούρα στα κέρδη του. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί κι έτσι με εντολή Δημάρχου και γιατρού, αποφασίζεται να πάει διακοπές. Μαζί με τα ανίψια του θα ταξιδέψει στο Κλοντάικ, με σκοπό να ξεκουραστεί, αλλά και να βρει έναν τύπο, ο οποίος του χρωστάει λεφτά. Εκεί μαθαίνει ότι εκείνος έχει γίνει μέλος μίας φυλής ινδιάνων. Κάποια στιγμή τον συναντάει και τότε εκείνος θα του χαρίσει την εκμετάλλευση ενός εγκαταλελειμμένου ορυχείου χρυσού. Ο πρωταγωνιστής θα πετάξει από την χαρά του, δυστυχώς όμως το εν λόγω ορυχείο φαίνεται να κατατρέχεται από μία μαγική κατάρα. Το σενάριο, σαν ιδέα, το βρήκα πολύ έξυπνο, αλλά η πλοκή έβγαζε πολυπλοκότητα σε βαθμό να με κουράσει. Επίσης δεν με ικανοποίησε το σημείο της επιστροφής στο Κλοντάικ. Νομίζω ότι καταπατά τους "ιερούς" νόμους που έχουν φτιάξει οι πρωτοπόροι δημιουργοί. Ακόμα κάτι που με ενόχλησε είναι η μεγάλη γκρίνια του Σκρουτζ όταν συναντά την παραμικρή δυσκολία. :antekale: Το φινάλε το βρήκα πέρα για πέρα δίκαιο. Αν το καλοσκεφτούμε, όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές βγήκαν κερδισμένες. ;)  Το σχέδιο μού άρεσε αρκετά.

 

Ιστορία από την σειρά "Στον αστερισμό της γεύσης" η επόμενη και η οποία έχει τον τίτλο "Ως την τελευταία τηγανίτα". Οι δύο loosers της Λιμνούπολης, ο Λούλης κι ο Φέθρυ, απολαμβάνουν την λιακάδα στο πάρκο και συζητούν για business. Εν τέλει καταλήγουν ότι η περισσότερο επικερδής επιχείρηση είναι αυτή της εστίασης. Αποφασίζουν λοιπόν να ανοίξουν ένα εστιατόριο που θα φτιάχνει τηγανίτες και γι'αυτό τον λόγο ζητούν από τον Ντόναλντ (που είναι εξπέρ σε αυτό το έδεσμα) να τους βοηθήσει. Η δουλειά λοιπόν στήνεται και την πρώτη ημέρα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Θα υπάρχει όμως δεύτερη? :thinking: Πρόκειται για μία σύντομη ιστορία, που σατιρίζει την ανικανότητα του Λούλη και του Φέθρυ (κυρίως όμως του πρώτου) να προοδεύσουν στο εμπόριο. Το φινάλε, αν κι αναμενόμενο, με έκανε και γέλασα. Γενικά ήταν μία απλή, γρήγορη κι ευχάριστη προσθήκη στο τεύχος. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο και παραφορτωμένο.

 

Και κλείνουμε αυτό το τεύχος με τον Μπαμ Μπαμ και την παρέα του να πρωταγωνιστούν στην ιστορία που έχει τον βαρύγδουπο τίτλο "Η απειλή του Μαύρου Τιτάνα". Ο φίλος μας πηγαίνει σε μία συγκέντρωση παλιών συμμαθητών και παίρνει μαζί του για παρέα τον Ντόναλντ και τον Κύρο. Ανάμεσα σε πολλούς συμμαθητές του, θα συναντήσει κι έναν τύπο ο οποίος δουλεύει σε μία εταιρία νέων τεχνολογιών που φτιάχνει πειραματικά οχήματα. Οι συγκυρίες θα φέρουν τα γεγονότα έτσι, ώστε οι φίλοι μας να βρεθούν στον χώρο της εταιρίας αυτής και να ακούσουν προσεκτικά τι έχει να τους πει ο Διευθυντής της. Σύμφωνα με αυτόν, ένας ευφυής και ψυχικά διαταραγμένος επιστήμονας που απολύθηκε, έχει στραφεί εναντίον τους χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο ρομπότ. Ο λόγος είναι να καταφέρει να τους αποσπάσει την φόρμουλα για ένα πανίσχυρο καύσιμο. Οι τρεις πρωταγωνιστές θα δεχτούν να βοηθήσουν. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που ξεκινάει πολύ χλιαρά και με την φλυαρία του κάνει κοιλιά πριν καν αρχίσει. Στην συνέχεια της πλοκής δεν μπορώ να πω ότι έμεινα αδιάφορος, αλλά ούτε κι ότι ενθουσιάστηκα. Οι πρωταγωνιστές ήταν περισσότερο κομπάρσοι στην ίδια τους την ιστορία, ενώ το φινάλε πάει να βγάλει γέλιο, αλλά δεν... Γενικά την βρήκα μία, κάτω του μετρίου, προσπάθεια. Το σχέδιο ήταν χοντροκομμένο κι ατημέλητο. Δεν μου άρεσε καθόλου. :( 

 

 

:beer: 

  • Like 6
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33861
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Το έχω ξαναγράψει κ αλλού. Ένα (βασικά μια σειρά αφού συνεχώς έρχεται νέο υλικό) συγκεντρωτικο τευχακι με όλες τις μονοσελιδες ιστορίες της τζικε θα ήταν παραπάνω από τέλειο!

  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.