Μετάβαση στο περιεχόμενο

SHERLOCK HOLMES & LE NECRONOMICON [ SYLVAIN CORDURIE - LACI ]


Ion

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

SHERLOCK HOLMES & LE NECRONOMICON

 

SH1.jpgSH2.jpg

Το αμερικάνικο εξώφυλλο από την Dark Horse

 

To "Sherlock Holmes & the Necronomicon" είναι η δεύτερη περιπέτεια της σειράς "1800" της Γαλλικής εκδοτικής Soleil Productions, μετά το Sherlock Holmes & the Vampires of London (2010). To σενάριο είναι του Sylvain Cordurie, το σχέδιο του Laci και τα χρώματα του Axel Gonzalbo, των ίδιων δηλαδή συντελεστών με την προηγούμενη ιστορία. Αποτελείται από δύο άλμπουμ, με το μεν πρώτο "L' Ennemi Interieur" να κυκλοφορεί τον Αύγουστο του 2011 και το δεύτερο "La Nuit sur le Monde" τον Ιούνιο του 2013. Toν Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε η συγκεντρωτική έκδοση, και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς το είδαμε μεταφρασμένο και στα αγγλικά από την Dark Horse.

 

Cover1.jpgCover2.jpg

Τα εξώφυλλα των δύο άλμπουμ (από το bdtheque)

 

Η ιστορία μας ξεκινάει τον Δεκέμβριο του 1891, όπου ο γνωστός ντετέκτιβ βρίσκεται σε μια ερευνητική αποστολή με ιστιοφόρο στην Ανταρκτική, και απασχολείται με πράγματα που θα τον κάνουν να ξεχάσει τα γεγονότα που έζησε στην προηγούμενη περιπέτειά του. Κατά την περιπλάνησή του στους πάγους, βλέπει σε όραμα τη σκηνή της μάχης του με τον Μοριάρτι στους καταρράκτες του Ράιχενμπαχ, μόνο που στο όραμα αυτό νικητής βγαίνει ο αντίπαλός του. Γνωρίζοντας ότι αυτό που είδε δεν ήταν τυχαίο, επιστρέφει στο Λονδίνο όπου διαπιστώνει ότι ο Μοριάρτι, σε συνεργασία με τον Αιγύπτιο μάγο Taher, θέλει να βρει το θρυλικό βιβλίο "Necronomicon" ώστε να αποκτήσει υπερδυνάμεις και να κυριαρχήσει στον κόσμο.

 

SH01.jpgSH02.jpgSH03.jpg

Εσωτερικές σελίδες

 

Αν και δεν ήταν κακό, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με την ιστορία και την πλοκή. Ο τίτλος και μόνο προδίδει το πάντρεμα δύο κόσμων: αυτόν του θρυλικού ντετέκτιβ με αυτόν του Λάβκραφτ. Παρόλα αυτά, σχεδόν σε κανένα σημείο δεν βλέπουμε τον Σέρλοκ Χολμς να χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του και την επαγωγική του ικανότητα, ενώ και οι αναφορές στο έργο του Λάβκραφτ περιορίζονται στην συνεχή αναφορά στο βιβλίο του τίτλου και σε λίγα πλοκάμια στο φινάλε. Πάντως, αν και το περίμενα καλύτερο, το διάβασα ευχάριστα, ενώ σίγουρα απόλαυσα το σχέδιο του Laci. Επίσης το τελικό αποτέλεσμα το βρίσκω σίγουρα πολύ καλύτερο από το Victorian Undead που έχει πάνω κάτω το ίδιο concept.

 

Παρουσίαση στο forum από την ίδια σειρά: Sherlock Holmes Society (2015)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  12721
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  88
  • Content Count:  1922
  • Reputation:   17533
  • Achievement Points:  1922
  • Days Won:  10
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

1.thumb.jpg.4b84cee7571a8f5dc0a29a3245bfd4bf.jpg

 

[ H παρουσίαση βασίζεται στην αγγλική μετάφραση που κυκλοφόρησε από τη Dark Horse το 2015]

 

Ο Sherlock Holmes έχει αποδεχθεί την ύπαρξη του υπερφυσικού. Μόλις πρόσφατα, άλλωστε, σκοτώθηκε από τον βρυκόλακα Selymes. Ή έτσι νομίζουν οι περισσότεροι πολίτες της Αγγλίας. Στην πραγματικότητα ταξιδεύει, χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα, μαζί με μια ερευνητική αποστολή με προορισμό την Αρκτική. Στα παγωμένα βράχια της όμως θα δει τον εαυτό του να παλεύει με τον Μοριαρτυ, κάτι που είχε γίνει πριν χρόνια. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο θα ανακαλύψει ότι τίποτα δεν είναι όπως φανταζόταν και θα έρθει αντιμέτωπος με παλιούς και νέους εχθρούς, ζωντανούς και μη, από αυτό τον κόσμο και μη.........

 

 

2.thumb.jpg.e0864e95b32f37bcb12afb0a19bec375.jpg  3.thumb.jpg.ef0de7808ccbddb1b4a448aa7be50f0a.jpg  4.thumb.jpg.e10a803397182acd68336f86df73fb1d.jpg

 

 

Κυκλοφόρησε σε 2 albums από το 2011 έως το 2013 από τη Soleil και ανήκει στη σειρά της με τίτλο 1800. Πρόκειται για τον 2ο κατά σειρά τίτλο αφιερωμένο στον Sherlock Holmes, με τον πρώτο να έχει τίτλο Sherlock Holmes & Les Vampires de Londres (Sherlock Holmes & The Vampires of London), τον τρίτο με τον τίτλο Sherlock Holmes : Crime Alleys, τον τέταρτο Sherlock Holmes - Les Chroniques de Moriarty και τον πέμπτο και τελευταίο με τον τίτλο Sherlock Holmes & Les Voyageurs Du Temps. Όλα ολοκληρώθηκαν σε 2 albums. Tα τρία πρώτα μεταφράστηκαν στα αγγλικά και κυκλοφόρησαν σε όμορφα σκληρόδετα τομάκια που συμπεριλαμβάνουν και τα 2 album, δυστυχώς όμως σε αμερικάνικο μέγεθος (18Χ25)

 

Αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία από τον Sylvain Cordurie, που έγραψε και την Βαλκυρία που μετάφρασε η Jemma. Μπλέκει ωραία και στις αναλογίες το υπερφυσικό με Λονδίνο της εποχής, κάνοντας την ανάγνωση ομαλή, χωρίς να χάνει την ταυτότητα του πρωταγωνιστή και το μυστήριο που περιβάλλει όλη την πλοκή. Με κράτησε άνετα και μέχρι το τέλος υπήρχε ενδιαφέρον. Το θεωρώ ιδιαίτερα αξιόλογο, και σαν επινόηση και σαν στήσιμο.

 

Το σχέδιο που κάνει ο Laci είναι όμορφο, χωρίς βέβαια τα εκπληκτικά μεγάλα καρέ που κάνουν πολλοί σύγχρονοι του δημιουργοί. Είναι αρκετά κλασικός στο στήσιμο των (πολλών,συνήθως, ανά σελίδα) καρέ του και στη σκηνοθεσία του, αλλά ότι κάνει, το κάνει με λεπτομέρεια και φροντίδα. Στην μικρή έκδοση της Dark Horse υπήρχε ένα σχετικό πήξιμο, καθώς και το lettering είχε μικρούς χαρακτήρες, προβλήματα τα οποία στο μεγάλο σχήμα του πρωτοτύπου δεν θα υπάρχουν.

 

 

5.thumb.jpg.6091a8f375b62d3df3ec50405bc48b82.jpg  6.thumb.jpg.f06cf4a0519eab8be021c224b811c5e1.jpg  7.thumb.jpg.c55be0d2fb47940beb598eb0573249b1.jpg

 

 

Συνολικά ένα όμορφο κόμικ, Βλακωδώς το διάβασα πριν τo πρώτo, αν και δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα στην ανάγνωση καθώς είναι σχετικά αυτόνομο. Θα πάρω οπωσδήποτε τα υπόλοιπα 2 που έχει μεταφράσει η Dark Horse.

 

7/10

 

:beersanta:

Επεξεργασία από Dredd
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.