Jump to content
Μενίγ Πουαγώ

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 247 [Το μυστήριο της Γκολντ Τάουν.]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

4 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

                                                                                        247.thumb.jpg.6ed7f43ed657944eec1fec29c1ebbe30.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:


1. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΚΟΛΝΤ ΤΑΟΥΝ.
Ο ΜΙΚΥ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΦΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΙΚΥ ΚΙΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΙΡΟΥ ΓΚΟΥΦΥ.


2. ΟΙ ΒΑΜΠΙΡΟΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ.


3. ΤΟ ΡΙΑΛΙΤΥ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ.
Ο ΡΟΜΠΑΞ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΑΝΤΟΜ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟ, ΤΟ ΡΙΑΛΙΤΥ ΣΩΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ.


4. Η ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΣΕΛΑ.
Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΙΤΡ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.


5. Η ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ.
Ο ΧΙΟΥΗ, Ο ΛΙΟΥΗ ΚΑΙ Ο ΝΤΙΟΥΗ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΗ, ΝΤΕΪΝΑ ΝΤΙΛΑΪΤ.


Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 8 Μαρτίου (Νο. 247).

:hop: :hop: :hop: 

Edited by Donald Fauntleroy Duck
  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι ιστορίες τού τεύχους πρέπει να είναι οι εξής:

Η πρώτη ιστορία έχει αναφορές στην ιστορία το σιδερένιο άλογο, που διαβάσαμε στο Μίκυ Μάους 1099 του Τερζόπουλου. Είμαι βέβαιος, ότι στη σχετική υποσημείωση θα αναφέρονται γενικόλογα σε μια παλιότερη περιπέτεια, αντί στη συγκεκριμένη ιστορία.

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βαμπιρομουργολυκοι; :lol: Ιστορία Cimino βλέπω, τέλεια. 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι όμορφη η ιστορία με τον Κύρο!

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #247 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (από τον άνθρωπο πoυ επιθυμεί να βρέξει την Καθαρά Δευτέρα ώστε να μη πετάξουν τα παιδάκια τους χαρταετούς τους @Dr Paingiver)

tn_MIKYMAOUSE_0247.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Το μυστήριο της Γκολντ Τάουν."


Ο Μίκυ τελειώνει το δείπνο του στο σπίτι του Γκούφυ.

 

Η τηλεόραση δείχνει ειδήσεις και ο Γκούφυ ακού προσηλωμένος για τα ευρύματα ενός ατμοκίνητου αλόγου που βρέθηκαν στην Γκολντ Τάουν. Πηγαίνει στην σοφίτα και κατεβάζει μία φωτογραφία με τον έναν πρόγονο δικό του και του Μίκυ. Ο Μίκυ μαθαίνει από τον Γκούφυ ότι στην φωτογραφία είναι ο εξάσφαιρος Γκούφυ και ο Μίκυ Κιντ. Αναφέρει στον Μίκυ ότι οι δύο πρόγονοί τους είχαν πιάσει τον ληστή με το ατμοκίνητο άλογο. Οπότε ο Γκούφυ αποφασίζει να πάνε ένα ταξιδάκι μέχρι την Γκολντ Τάουν με την μηχανή μιας προγόνου του Γκούφυ που την συναρμολόγησε με κομμάτια από την σοφίτα του.

 


Εν τω μεταξύ στην Γκολντ Τάουν γίνεται μία εισβολή εκεί που φυλάσσοντα τα κομμάτια του αλόγου πριν εκτεθούν στο μουσείο. Ο φύλακας ξυπνάει όμως και ο κλέφτης φεύγει άπραγος. Επίστρεφουμε στους φίλους μας όπου στο ταξίδι τους συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα όπως κακός ύπνος και πρωινό που δεν είναι στις προτιμήσεις του Μίκυ. Μένουν και από βενζίνη άλλα κάτι συνάδελφοι μηχανόβιοι τους δίνουν ένα μπιτόνι. Άδικα τους υποψιάστηκε αρνητικά ο Μίκυ. Εν τέλει φτάνουν στην Γκολντ Τάουν.

Στο μπαρ που πάνε ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε στα πρόσωπά τους τους προγόνους τους αφού ο Γκούφυ είχε φροντίσει να ντυθούν ανάλογα. Γκούφυ και μπάρμαν κάθονται να αναπολήσουν τα παλιά ενώ ο Μίκυ πάει να δει τι ώρες λειτουργεί το μουσείο. Η συμπεριφορά του όμως φαίνεται ύποπτη στους αστυνομικούς που το φυλάνε. Τον παρακολουθούν που γυρίζει πίσω στο μπαρ και ζητάει κατάλυμμα για εκείνον και τον Γκούφυ από τον μπάρμαν. Ο Σερίφης ετοιμάζεται να τον συλλάβει. Σαν απο μηχανής θεός όμως εμφανίζεται ο μηχάνοβιος με τους φίλους του που τους βοήθησε στην έρημο. Είναι ανηψιός του σερίφη και επιβεβαιώνει το άλλοθί τους.

Ο Σερίφης μαθαίνει μέσω τηλεφώνου ότι έγινε δεύτερη απόπειρα κλοπής στο μουσείου και αυτή την φορά επιτυχημένη. Αποκαλύφτηκε ότι ο ένοχος είναι ο Τζο ο ιδιοκτήτης του τοπικού συνεργείου. Οι φίλοι χωρίζονται σε ομάδες και η διαρροή λαδιού από την μηχανή του Τζο οδηγεί τον Μίκυ και τον Γκούφυ σε μία παλιά ινδιάνικη πόλη. Ακολουθεί συμπλοκή με τον Τζο και διαφυγή του αλλά ένα κόλπο του Μίκυ τον βγάζει εκτός μάχης την λίγη ώρα αφού έφτασαν και οι υπόλοιποι. Η ιστορία κλείνει με ένα γεύμα, την αρχή μίας διήγησης και τον κατάκοπο Μίυ να κοιμάται στο τραπέζι.

 

 


"Οι βαμπιρομουργόλυκοι."

Ένα πρόγραμμα αναμόρφωσης κρατουμένων, μία επιμορφωτική κρουαζιέρα και ληστείες σε ορυχεία. Ο Σκρουτζ που είναι χορηγός του προγράμματος αναμόρφωσης σπεύδει με τα ανήψια του να βρει το πλοίο που χάθηκε.

"Το ριάλιτυ των χρεών."

Ο Τζον στήνει μία παγίδα στον Ντόναλντ ώστε να αναγκάσει τον Φάντομ να παίξει στο νέο του reality. Ο Σκρουτζ όμως γυρίζει νωρίτερα από ένα επαγγελματικό ταξίδι και και περνάει στην αντεπίθεση. Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο Φάντομ.

"Η πιο γρήγορη μασέλα."

Όλοι ξέρουμε τη είδους σχέση έχει ο Πασχάλης Χήνος με το φαγητό. Αυτή η σχέση τον οδηγεί όχι μόνο στην καταξίωση αλλά και στα χρέη. 

"Η φίλη του φεγγαριού."

Τα τρία ανηψάκια βοηθάνε τον Κύρο να βρει μία παιδική του φίλη.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Πάρα πόλυ καλή ιστορία διότι μάθαμε το origin ,όχι δε διαβάζω υπερηρωικά, δύο ηρώων που αγάπησα από το Μίκυ Μάους του Τερζόπουλου. Απολαυστική ιστορία πυ είχε και στοιχεία από road movies που λατρεύω!!! Όσο για τους προγόνους των δύο φίλων μακάρι να πειστρέψουν με νέες περιπέτειες γιατί μου έλειψαν!!!

Στη δεύτερη ιστορία του τεύχους βλέπουμε ότι ό,τι και να γίνει οι Μουργόλυκοι δεν άλλαζουν. Καλή ιστορία με όμορφο σενάριο. Ηθικό δίδαγμα της τρίτης ιστορίας; Μη χρωστάτε γιατί θα παίξετε σε reality :lol:!!! Σίγουρα έχουμε δει πολύ καλύτερες με τον Φάντομ Ντακ. Είχε την πλάκα της όμως και μου άρεσε πως το χειρίστηκε στο τέλος. Η τέταρτη ιστορία του τεύχους ασχολείται με την άλλη αγαπημένη ασχολία του Πασχάλη εκτός από τον ύπνο. Χιουμοριστική ιστορία χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Το τεύχος κλείνει με μία τρυφερή ιστορία αναζήτησης. Πολύ καλή!!!


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το μυστήριο της Γκολντ Τάουν."
2. "Η φίλη του φεγγαριού."
3. "Οι βαμπιρομουργόλυκοι."
4. "Το ριάλιτυ των χρεών."
5. "Η πιο γρήγορη μασέλα."

7/10!!!
Καλά συνεχίζεται ο Μάρτιος!!! :D 

:hop: :hop: :hop: 

 

Edited by Donald Fauntleroy Duck
  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Donald Fauntleroy Duck said:

Όσο για τους προγόνους των δύο φίλων μακάρι να επιστρέψουν με νέες περιπέτειες γιατί μου έλειψαν!!!

 

Πιθανότατα θα επιστρέψουν στο επόμενο τεύχος!

 

9 hours ago, Donald Fauntleroy Duck said:

Σίγουρα έχουμε δει πολύ καλύτερες με τον Φάντομ Ντακ.

 

Εμένα, πάντως, μου άρεσε, που ο Φάντομ Ντακ ήταν ο αυθεντικός Φάντομ Ντακ, ο εκδικητής που κινείται από προσωπικά κίνητρα και όχι ο μοντέρνος υπερήρωας.

  • Like 4
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έναν συνδυασμό μυστηρίου κι ελαφρού γουέστερν μας επιφύλασσε η κεντρική ιστορία του τεύχους, που έχει όνομα "Το μυστήριο της Γκολντ Τάουν". Ο Μίκυ κι ο Γκούφυ τρώνε παρέα, όταν ακούν στις ειδήσεις ότι βρέθηκαν στην πόλη Γκολντ Τάουν απομεινάρια ενός σιδερένιου αλόγου! Πρόκειται για ένα ατμοκίνητο μέσο, με το οποίο ένας απατεώνας λήστευε τον κόσμο, τον καιρό της άγριας δύσης. Ο εν λόγω εγκληματίας συνελήφθη από τους προγόνους των φίλων μας, τον Μίκυ Κιντ και τον Εξάσφαιρο Γκούφυ. Αποφασίζουν λοιπόν να πάνε οι ίδιοι στο μουσείο της πόλης για να πουν την ιστορία έτσι όπως έγινε. Παράλληλα με την έλευσή τους εκεί, μία περίεργη απόπειρα κλοπής πραγματοποιείται στο μουσείο και οι υπεύθυνοι υποθέτουν ότι οι διαρρήκτες θέλησαν να αρπάξουν τα απομεινάρια του σιδερένιου αλόγου. Τελικά όμως άλλο αντικείμενο ζητούσαν. Οι πρωταγωνιστές θα συνεργαστούν με αρκετούς από τους ντόπιους και θα ξεκινήσουν τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ένα συμπαθητικό σενάριο, που κάνει πολλές αναφορές στην προγενέστερη ιστορία με τίτλο "Το σιδερένιο άλογο!". Η πλοκή ξεκινάει δημιουργώντας στον αναγνώστη περιέργεια για την συνέχεια, ενώ δεν λείπουν και οι ανατροπές για το ποιοι χαρακτήρες είναι τελικά οι καλοί και ποιοι οι κακοί. Το μόνο που με πείραξε ήταν η τελική μάχη με τον δράστη, την οποία θα ήθελα με περισσότερη φαντασία. Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό.

 

Η ιστορία που ακολουθεί έχει τον creepy και αστείο τίτλο "Οι βαμπιρομουργόλυκοι". Ο Δήμαρχος της Λιμνούπολης έχει προσλάβει όλες τις πεφωτισμένες μορφές του Δήμου για να βρουν από κοινού την ιδανική λύση για τον σωφρονισμό των φυλακισμένων. Τελικά η λύση βρέθηκε. Θα ναυλώσουν ένα καράβι, θα βάλουν μέσα τους κρατούμενους και θα τους πάνε εκπαιδευτική κρουαζιέρα με σκοπό να γνωρίσουν άλλους "συναδέλφους" τους και ν'ανταλλάξουν απόψεις. :NoNo: Τα ίχνη του κρουαζιερόπλοιου όμως χάνονται στον ωκεανό, κοντά σε ένα σύμπλεγμα νησιών. Όσο κι αν προσπαθούν τα σωστικά συνεργεία, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κανέναν επιζώντα. Οι μήνες περνούν και τότε περίεργες καταστάσεις συμβαίνουν στα ορυχεία χρυσού που βρίσκονται στα νησιά του συμπλέγματος. Τεράστιες κίτρινες νυχτερίδες εφορμούν και κλέβουν το χρυσάφι που έχει εξορυχθεί. Ο Σκρουτζ, πάντα ευαίσθητος σε ζητήματα που αφορούν το ευγενές μέταλλο, και φοβούμενος μήπως οι νυχτερίδες αυτές καταβροχθίσουν και το δικό του χρυσάφι που υπάρχει στα ορυχεία του, πηγαίνει στο μέρος εκείνο (μαζί με τον Ντόναλντ και τα τρία ανιψάκια) για να λύσει το μυστήριο. Είπαμε, είναι ωραίο να υπάρχει φαντασία στις ιστορίες, αλλά εδώ νομίζω ότι το παρά έκαναν. :P Αρχής γενομένης από το άσχετο σχέδιο του Δημάρχου για κρουαζιέρα αναψυχής, μέχρι τις περίεργες νυχτερίδες. Μέχρι και το χιούμορ ήταν εντελώς κουφό (βλέπε κινητό δικαστήριο :lol: ). Αν εξαιρέσουμε όμως όλα αυτά, έχουμε μία πλοκή που διαβάζεται ευχάριστα, αλλά δεν θα μου μείνει για πολύ καιρό στην μνήμη. Το σχέδιο ήταν καλό.

 

Κι ερχόμαστε στον Φάντομ Ντακ και το "Ριάλιτυ των χρεών". Ο Ντόναλντ τον τελευταίο καιρό φαίνεται, για έναν ακατανόητο λόγο, να χαίρει της συμπάθειας των πιστωτών του. Μία ωραία πρωία το κατώφλι του σπιτιού του χτυπάει ένας άλλος μεγιστάνας από τον αναμενόμενο κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ρόμπαξ. Ο ανταγωνιστής του Σκρουτζ, εκμυστηρεύεται στον πρωταγωνιστή ότι είναι εκείνος που του πληρώνει τα χρέη, με αποτέλεσμα να του χρωστάει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Με αυτόν τον τρόπο τον εκβιάζει να τον φέρει σε επαφή με τον φίλο του τον Φάντομ Ντακ για να πρωταγωνιστήσει ο τελευταίος στο νέο ριάλιτυ του Ρόμπαξ TV, με θέμα την ιδιωτική ζωή των σούπερ ηρώων. Ο Ντόναλντ λοιπόν αναγκάζεται να δεχτεί, αλλά θα προσπαθήσει να του χαλάσει τα επιχειρηματικά σχέδια, τόσο του Ρόμπαξ, όσο και του Σκρουτζ που εν τω μεταξύ έχει μπει κι αυτός στην εξίσωση. Όποιος περιμένει να διαβάσει μία περιπέτεια με τον Φάντομ φοβάμαι ότι αυτή η ιστορία δεν είναι για εκείνον. Το σενάριο δεν έχει δράση, αλλά έχει πρωτοτυπία καθώς βλέπουμε στην αρχή τον Ρόμπαξ να έχει μπει στις... γκέτες του θείου Σκρουτζ. :P Ο Ντόναλντ εγκλωβίζεται στην κυριολεξία ανάμεσα στα δύο "αρπακτικά", ενώ έρχεται ένα φινάλε λυτρωτικό και πέρα για πέρα δίκαιο. Γενικά λοιπόν την βρήκα μία πολύ τίμια κι ευχάριστη ιστορία. Σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια προς καλή.

 

Αφιερωμένη στον αγαπητό μας Πασχάλη είναι η επόμενη ιστορία του τεύχους, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι διαθέτει την "Πιο γρήγορη μασέλα". :P Όλα τα εστιατόρια της Λιμνούπολης έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου άνευ προηγουμένου για να κερδίσουν το βραβείο για την πιο σβέλτη εξυπηρέτηση. Όταν οι κριτές συναντούν σε κάποιο εστιατόριο τον Πασχάλη και διαπιστώνουν τι γρήγορο πιρούνι είναι, του ζητούν να τους βοηθήσει να εκλέξουν τον νικητή. Έτσι και γίνεται. Ο τροφαντός βοηθός της Γιαγιάς Ντακ θα ξεχυθεί στους πιο γνωστούς χώρους εστίασης και θα το ρίξει στην μάσα. Απλό σενάριο, που σατιρίζει την λαιμαργία του χαρακτήρα. Η πλοκή ήταν επίπεδη και μόνο το φινάλε μού άφησε ένα μικρό μειδίαμα. Τίποτα το εξαιρετικό. Το σχέδιο ήταν εντάξει.

 

Και τελειώνουμε με την "Φίλη του φεγγαριού". Ο Κύρος εκμυστηρεύεται στα τρία ανιψάκια μερικές στιγμές από την περίοδο της παιδικής κι εφηβικής ηλικίας του, όταν έκανε διακοπές. Κάποιο καλοκαίρι είχε γνωρίσει μία συμπαθητική κοπέλα η οποία φαίνεται ότι είχε πολλά κοινά μ'εκείνον. Περισσότερο όμως της άρεσε να παρατηρεί το φεγγάρι. Τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα δεν άργησαν να φανούν στον ορίζοντα κι έτσι οι δύο φίλοι περνούσαν όλα τους τα καλοκαίρια μαζί. Δυστυχώς όμως, όπως όλα τα ωραία που τελειώνουν, ένα καλοκαίρι που πήγε να την συναντήσει, έμαθε ότι εκείνη είχε μετακομίσει με τους γονείς της. Έτσι έληξε άδοξα αυτό το φλερτ. :( Τα ανιψάκια τότε αποφασίζουν να τον βοηθήσουν να εντοπίσει τα ίχνη της, αν και καθυστερημένα. Οι φίλοι μας θα πρέπει να βάλουν τα μυαλά τους να δουλέψουν και να εκμεταλλευτούν κάθε στοιχείο που θα βρουν στον δρόμο τους, προκειμένου να επιτύχουν στην αποστολή τους. Πολύ συμπαθητικό κι άκρως ρομαντικό σενάριο, που έκρυβε μία υποτυπώδη περιπέτεια. Ο αναγνώστης πληροφορείται και για την "ανθρώπινη" πλευρά του Κύρου και συνειδητοποιεί ότι εκτός από κοφτερό μυαλό, διαθέτει και μία ευαίσθητη καρδιά. Η πλοκή είχε τις στιγμές της και μου κίνησε την περιέργεια για την συνέχεια. Το φινάλε διατήρησε το ρομαντικό ύφος που είχε η υπόθεση στο σύνολό της. Το μοναδικό κωμικό στοιχείο το έδινε ο...Μολοσσός. :P Το σχέδιο το βρήκα μέτριο. Δεν μου άρεσε ο τρόπος που είχε σχεδιαστεί ο πρωταγωνιστής.

 


:beer: 

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.