Jump to content
Kriton

ΝΤΟΝΑΛΝΤ 56 [Στην γη των Αμαζόνων]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

2 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

dd56-960x600-thumb-large.thumb.jpg.ce3cbf3bff8a741e087da3abb0aa57c5.jpg

Και αυτόν τον μήνα συναντάμε το αγαπημένο μας παπί σε 3 νέες ιστορίες…

Αναζητήστε το τεύχος Νο.56 από την Παρασκευή 15/02 στα περίπτερα!

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι παίζει με την "Γη των Αμαζόνων"? Το Inducks δεν δίνει πολλές πληροφορίες. Είναι καινούργια ή απλά δεν ασχολήθηκε κανείς να την αρχειοθετήσει σωστά? :thinking:

 

 

:beer:

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συγκεκριμένη ιστορία δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα πουθενά (ένας λόγος να έχουμε επιφυλάξεις για το αν τη δούμε αυτό το μήνα στο Ντόναλντ), οπότε το ότι ξέρουμε ποιος έχει γράψει την υπόθεση, αν όχι το σενάριο, πολύ μάς είναι.

 

Αν, πάλι, πρόκειται γι' αυτήν την ιστορία, θα έχουμε άλλη μια πρωτιά τής Καθημερινής μετά τα χρονικά των τεράτων, από την οποία θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία για τον σεναριογράφο και τον σχεδιαστή.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελικά άλλη είναι η πρώτη ιστορία τού τεύχους, με τίτλο που δεν έχει καμία σχέση με Αμαζόνες. Δύσκολα μας βάζετε, κύριε Αρχισυντάκτα!

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε, τι? Το "Rock Around The Clock" δεν σημαίνει "Στην γη των Αμαζόνων" στα Αγγλικά? :P 

 

 

:beer: 

 • Like 3
 • Funny 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το 3ο παπί του 2019 εκυκλοφόρησε προχθές επιστρέφοντας στο γνωστό μοτίβο των τριών (3) ιστοριών, χορταστικών και πολυσέλιδων. Συνολικά βρισκόμαστε στο υπ΄αριθμόν #56 μηναίο τευχίδιον με εξώφυλλο εμπνευσμένο ,λέμε τώρα, από το "Bake off Greece" και σκαναρισμένο από το scanner του πολυλατρεμένου μας Βασιλέα @Βασιλεύς των κόμικς!!!

tn_DONALDB_0056.jpg

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά αν θα ξεκινήσει καλά το Τριώδιο εφέτος!!!

"Στην γη των Αμαζώνων."

Θείος, Θεία και ανηψάκια πηγαίνουν στο μουσείο της Λιμνούπολης για να δουν την έκθεση που είναι αφιερωμένη στις Αμαζόνες. Εκεί ο Ντόναλντ θα συνεχίσει μία ενδοεικογενειακή διαμάχη που είχε ξεκινήσει με τα ανήψια του κάτι καρέ πριν. Το θύμα δυστυχώς θα είναι η Νταίζυ και μία περιπέτεια στα έγκατα της Λιμνούπολης θα ξεκινήσει.

Εντυπώσεις.

Πάρα πολύ καλή ιστοριά. Ξεκινάει κάπως άνευρα και συνηθισμένα για να συνεχίσει με δράση και αγωνία!!! @Kriton Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου... Το επιτελείο της Καθημερινής διάλεξε τον πιο κατάλληλο τίτλο για την ιστορία. Ο κανονικός αναφέρεται σε κάτι που απασχολεί ελάχιστα καρέ στην αρχή της ιστορίας και μετά ξεχνιέται και δεν έχει καμία σύνδεση με το "ζουμί" της υπόθεσης!!!

"Παράδειγμα προς μίμηση."

Θείος, ανήψια, κοινωνική λειτουργός, υπέρτατος ομαδάρχης και μικροί εξερευνητές με φόντο το σπίτι και τον κήπο του Ντόναλντ. Στον πόλεμο και ατην αγάπη όλα επιτρέπονται. Ή στην κηδεμονία...

Εντυπώσεις.

Ανάμεικτα συναισθήματα. Σε αυτή την φάση θα κρατήσω ουδέτερη στάση. Διαβάζεται πάντως δημιουργόντας ποικίλες συναισθηματικές αντιδράσεις από καρέ σε κάρε...

"Επιστροφή στον ΤΝΤ."

Η αφραγκιά του Ντόναλντ για το ξεπλήρωμα των λογαριασμών θα καλυφθεί από μία αποστολή που θα αναλάβουν με τον Φέθρυ για λογαριασμό του Τ.Ν.Τ. (Τομέας Νεοσύλεκτων Τερατοκυνηγών).

Εντυπώσεις.

Άλλη μία καλή ιστορία μίας αγαπημένης από εμένα σειράς!!! 

Κλείνοντας...

Άλλο ένα πολύ καλό και ισορροπημένο τεύχος που επιβεβαιώνει ότι το "Ντόναλντ" είναι το κατάλληλο περιοδικο για να έχει κάποιος μία μηνιαία επαφή με τα Δίσνευ... 7.5/10!!! :D 

:hop: :hop: :hop: 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν είπα ότι έβαλαν λάθος τίτλο, αλλά ότι, με το να τον αλλάξουν, έκαναν δύσκολη την αναγνώριση της ιστορίας από αυτόν.

 

Ο πρωτότυπος τίτλος μάλλον προσπαθεί να κάνει λογοπαίγνιο με τη λέξη rock, που σημαίνει κάτι σαν «σειέμαι και λυγιέμαι», απ' όπου παίρνει το όνομά της η ομώνυμη μουσική, αλλά και πέτρα/βράχος, καθώς

Spoiler

ο μεν Ντόναλντ άκουγε μουσική ροκ, οι δε Αμαζόνες—υποτίθεται ότι—ζούσαν στη λίθινη εποχή. Βέβαια, δύο εκατομμύρια χρόνια πριν, είναι λίγο δύσκολο να μιλάς για οποιουδήποτε είδους ανθρώπινο πολιτισμό ή ακόμη και για ανθρώπους, αλλά οι Αμαζόνες ήταν πάπιες και όχι άνθρωποι!

 

Ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότερες σκανδιναβικές χώρες προσπάθησαν να κρατήσουν το λογοπαίγνιο, με αναφορές σε πέτρες στον τίτλο, ενώ οι υπόλοιποι χρησιμοποίησαν τίτλους με κάποιο στοιχείο από την ιστορία. Στην Ιταλία έμεινε ένας απόηχος από το λογοπαίγνιο, με τον τίτλο να είναι «τα απολιθωμένα βέλη».

Edited by Kriton
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην συγκεκριμένη ιστορία πάντως ήταν

κανονικές γυναίκες όχι ανθρωπόμορφα παπιά...:hop: :hop: :hop: 

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαίνεται ότι εγώ βλέπω παντού παπιά!

 • Like 2
 • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για όσους στοκάρουν τα τεύχη τους χωρίς να τα διαβάσουν άμεσα:

 

Θα πρότεινα να τσεκάρετε το εσωτερικό του συγκεκριμένου τεύχους γιατί τρία στα πέντε που πέτυχα στο περίπτερο ήταν κακέκτυπα με πολλές διπλοτυπωμένες σελίδες.

 

:tik:

 • Like 3
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η πρώτη λοιπόν ιστορία του τεύχους, που ήταν αυτή που μας μπέρδεψε με τον τίτλο της, ακούει στο όνομα "Στην γη των Αμαζόνων". Όλα ξεκινάνε στο σπίτι του Ντόναλντ ο οποίος επιθυμεί διακαώς να παραστεί σε μία συναυλία που θα δώσει ο αγαπημένος του καλλιτέχνης, ενώ τα τρία ανιψάκια θέλουν να πάνε στο μουσείο, όπου πραγματοποιείται μία έκθεση με θέμα τις θρυλικές Αμαζόνες. Τελικά (και με την βοήθεια της Νταίζυ) επικρατούν τα ανιψάκια κι έτσι όλοι μαζί θα βρεθούν στο μουσείο. Ο μονίμως άγαρμπος Ντόναλντ, για αντίποινα, θα χρησιμοποιήσει ένα φυσοκάλαμο που υπάρχει εκεί σαν αρχαιολογικό εύρημα και θα χτυπήσει κατά λάθος την αρραβωνιαστικιά του. Το βέλος όμως που την χτυπάει ήταν εμποτισμένο με ένα παλιό δηλητήριο, με αποτέλεσμα εκείνη να πετρώσει. :wow: Οι υπόλοιποι Ντακ, με την συνδρομή ενός καθηγητή, θα πρέπει να φτάσουν στα έγκατα της Γης, εκεί που εικάζεται ότι υπάρχουν τα ερείπια του χωριού των Αμαζόνων, και να πάρουν το αντίδοτο που θα επαναφέρει την Νταίζυ στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. :lol: Αυτή τους όμως η αναζήτηση θα αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη και περιπετειώδης. Το συγκεκριμένο σενάριο το βρήκα εξαιρετικό και πλούσιο. Η πλοκή είναι διανθισμένη με πολλές λεπτομέρειες που όμως δεν κουράζουν στο ελάχιστο. Σε πολλά σημεία με συνεπήρε η ένταση και η αγωνία, λες κι έβλεπα κινηματογραφική ταινία. Το φινάλε ήταν τόσο καλογραμμένο που ακόμα κι ελάχιστες σελίδες πριν το τέλος, τα πράγματα ήταν ζόρικα για τους πρωταγωνιστές και η ανατροπή ήρθε τελικά στο 90' (για την ακρίβεια στις καθυστερήσεις). :P Πολύ καλό βρήκα και το σχέδιο.

 

Η επόμενη ιστορία λέγεται "Παράδειγμα προς μίμηση". Ο Ντόναλντ είναι εξαιρετικά εξοργισμένος με τα τρία ανιψάκια του, λόγω της μεγάλης τους απειθαρχίας και τα κυνηγάει με την βίτσα στην αυλή για να τα τιμωρήσει υποδειγματικά. Αυτή την σκηνή την βλέπει έκπληκτη μία κοινωνική λειτουργός, που αμέσως τον επιπλήττει για τον τρόπο που τα διαπαιδαγωγεί και τον φέρνει μπροστά στο ενδεχόμενο να του αφαιρέσει την κηδεμονία. :wow: Στην αρχή εκείνος καλοβλέπει την ιδέα να χάσει τα ανίψια του, αλλά όταν επικρατήσει η λογική, θεωρεί μία τέτοια ιδέα εφιαλτική. :NoNo: Θα προσπαθήσει λοιπόν να πείσει την κοινωνική λειτουργό, αλλά και τον Προϊστάμενό της ότι είναι άξιος κηδεμόνας. Τα τρία του ανιψάκια όμως, που δεν έχουν καταλάβει τι διακυβεύεται, θα αρχίσουν τις σκανδαλιές, προκειμένου να του χαλάσουν την δουλειά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που έχει σαφώς λιγότερη περιπέτεια και παίζει περισσότερο με το συναίσθημα. Μπορώ λοιπόν να πω με σιγουριά ότι κατάφερε να με συγκινήσει. Βλέπουμε έναν Ντόναλντ να υπεραγαπάει τα ανίψια του, ενώ εκείνα έχουν χαρακτήρες, βγαλμένους από τις πρώιμες ιστορίες του μεγάλου Carl Barks (τρανταχτό παράδειγμα η σκηνή του μπάνιου). Η πλοκή έβγαζε αρκετή ένταση (ο Ντόναλντ συνεχώς ούρλιαζε :P ) και γρήγορες εναλλαγές των σκηνών που με κούρασε λίγο. Γενικά όμως ήταν μία αξιόλογη ιστορία. Το σχέδιο ήταν καλό, αν και λίγο καρτουνίστικο.

 

Και τελειώνουμε με την ιστορία "Επιστροφή στον ΤΝΤ", παρμένη από την σειρά "ΤΝΤ". Τα τρία ανιψάκια φεύγουν για εκδρομή κι ο Ντόναλντ μένει μόνος με τα χρέη του και με τον ξάδελφό του τον Φέθρυ. Την ώρα που οι δύο τους αναπολούν τις ημέρες που δούλευαν στην μυστική υπηρεσία ΤΝΤ, εμφανίζεται η πράκτορας Κόλινς που τους προτείνει άλλη μία αποστολή. Ένας επικίνδυνος εξωγήινος κατάδικος καταζητείται από τις αρχές κι έχει (λόγω βλάβης του οχήματός του) έρθει στην Γη. Ο συγκεκριμένος κατάδικος είναι τρομερά επικίνδυνος, καθώς έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε οτιδήποτε. Οι ήρωές μας θα πάνε στην κεντρική βάση της ΤΝΤ για να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους, με σκοπό στην πορεία να βγουν στους δρόμους και να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον φυγά. Δυστυχώς όμως γι'αυτούς, ο φυγάς έχει ήδη παρεισφρήσει στην βάση κι έχει βάλει σ'εφαρμογή του πανούργο σχέδιό του. :wow: Τελικά, ενώ ξεκίνησα με δυσπιστία να διαβάζω την συγκεκριμένη σειρά, αρχίζει να μου αρέσει. Το σενάριο κινείται στην ίδια θεματολογία με τα προηγούμενα, αλλά η πλοκή έχει κλιμακούμενη ροή και βγάζει ένταση και δράση. Ακόμα και οι ανατροπές που γίνονται, με ικανοποίησαν. Ο villain φαίνεται να έχει τσαγανό και νομίζω ότι ήταν από τους δύσκολους αντιπάλους. Γενικά ήταν μία πολύ καλή Sci-Fi ιστορία, που αν ξέφευγε από τα πρότυπα της Disney (και με κατάλληλη επεξεργασία), θα γινόταν ένα πρώτης τάξης graphic novel. Σχεδιαστικά μού άρεσε. Έβγαζε μεγάλη φαντασία.

 


:beer: 

 • Like 4
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 ώρες πριν, tik είπε:

Για όσους στοκάρουν τα τεύχη τους χωρίς να τα διαβάσουν άμεσα:

 

Θα πρότεινα να τσεκάρετε το εσωτερικό του συγκεκριμένου τεύχους γιατί τρία στα πέντε που πέτυχα στο περίπτερο ήταν κακέκτυπα με πολλές διπλοτυπωμένες σελίδες.

 

:tik:

 

Όταν λες διπλοτυπωμένες, εννοείς η ίδια σελίδα περιλαμβάνεται 2 φορές στο τεύχος ή το χαρτί είναι διπλωμένο/τσαλακωμένο εντός του τεύχους και το τύπωμα γίνεται πάνω στο τσαλάκωμα?

 

Αν είναι το δεύτερο, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο συγκεκριμένο Ντόναλντ αλλά και σε άλλα τεύχη της Καθημερινής. Το τύπωμα πάνω σε διπλωμένο/τσαλακωμένο χαρτί το παρατήρησα πρόσφατα σε τουλάχιστον 2 Μίκυ Μάους και σ'ένα Ντόναλντ. Σήμερα, συγκεκριμένα, αγόρασα το ΜΜ#240, μετά από περιοδεία σε 4 διαφορετικά περίπτερα ώστε να βρω τεύχος που να μην είναι βρεγμένο ή σχισμένο, και το μοναδικό που ήταν σε κατάσταση 8 και κάτι είχε 2-3 σελίδες τυπωμένες πάνω σε χιλιοδιπλωμένο χαρτί. Άχρηστο το τεύχος δηλαδή μόλις το ανοίξεις. Ευτυχώς το πήρα είδηση πριν να πάω στο ταμείο και το άλλαξα με άλλο (και μετά από πολύ καιρό, πήρα καινούριο Μίκυ Μάους σε κατάσταση που συνήθως δεν θα το αγόραζα).

 

Υγ.: για όσους μπορεί να αναρωτηθούν, ναι, τώρα ήρθε το ΜΜ#240 στην Κύπρο...

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά τη σελίδα 40 περίπου επαναλμβανόταν οι ίδιες 40τόσες σελίδες. :wall:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 ώρες πριν, tik είπε:

Μετά τη σελίδα 40 περίπου επαναλμβανόταν οι ίδιες 40τόσες σελίδες. :wall:

 

Αυτό το έπαθα κάποτε κι εγώ! Αλλά δεν έλειπαν σελίδες. Απλώς κάποιες υπήρχαν 2 φορές!

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.