Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 244 [Η μέρα πριν τις εξετάσεις]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

1 member has voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm244-960x600-thumb-large.thumb.jpg.d7626108b92813569288a3de7edc634d.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • Η ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΝΤΑΙΖΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΧΟΛΕΙΟ
 • ΟΛΕΘΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙ
  Ο ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΣ 176-176 ΜΑΓΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ ΕΥΤΑΞΙΑ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ
 • ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
  Η ΓΙΑΓΙΑ ΝΤΑΚ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ ΕΝΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ
 • ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
  Ο ΝΤΙΟΥΗ ΕΧΕΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ Η ΤΖΕΝΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΟΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΟΥΗ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου (Νο. 244)

 

Ένα τεύχος αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων, θα έλεγα εγώ.

 

Η πρώτη ιστορία είναι παρωδία (το I.N.D.U.C.K.S. λέει «προώθηση», δηλαδή διαφήμιση) της ταινίας Notte prima degli esami (=νύχτα πριν τις εξετάσεις).

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 ώρες πριν, Kriton είπε:

mm244-960x600-thumb-large.thumb.jpg.d7626108b92813569288a3de7edc634d.jpgΗ ιστορία είναι παρωδία (το I.N.D.U.C.K.S. λέει «προώθηση», δηλαδή διαφήμιση) της ταινίας Notte prima degli esami (=πρώτη νύχτα των εξετάσεων).

Μια μικρη παρατηρηση.:) το notte prima degli esami σημαινει Νυχτα πριν τις εξετασεις και αναφερεται στις εξετασεις του τελευταιου ετους του λυκειου. Πολυ ομορφη ταινια, πολυ ομορφο τραγουδι και προβλεπεται μια πολυ ομορφη ιστορια!

 • Like 5
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 min ago , Glittering Goldie said:

το notte prima degli esami σημαινει Νυχτα πριν τις εξετασεις

 

Πολύ σωστά. Ακόμα και να μην ξέρει κανείς Ιταλικά, όπως εγώ, είναι προφανές ότι ο τίτλος τής ιστορίας είναι ελαφρώς πειραγμένος ο τίτλος τής ταινίας.

Όπως έχω ξαναγράψει, ήθελα να 'ξερα ποιος :hit:γράφει αυτά τα κείμενα!

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ αγιοβαλεντινικο τεύχος! :lol:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #244 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους

Εξώφυλλο (από τον πολυλατρεμένο Μονάρχη μας Παναγιώτη Κομικσοβασιλέα τον Α' @Βασιλεύς των κόμικς :respect:).

tn_MIKYMAOUSE_0244.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Η μέρα πριν τις εξετάσεις."


Ο Χιούη, ο Λιούη και ο Ντιούη περιμένουν μετά το σχόλασμα.

 

Να βγουν οι εκλεκτές τους. Δυστυχώς όμως είναι πολύ ντροπαλοί για να μιλήσουν στα κορίτσια και κάποια άλλα παιδιά τους προτείνουν να τις συνοδεύσουν στο σπίτι τους. Οπότε αποκαρδιωμένοι γυρίζουν σπίτι. Ο Ντόναλντ πιστεύει ότι φταίνε οι βαθμοί και τους λέει ότι με λίγο διάβασμα όλα θα στρώσουν. Τα τρία παπιά του λένε ότι το πρόβλημα είναι ερωτικής φύσεως. Βέβαια εκείνος υποστηρίζει ότι στην περίπτωσή του με την Νταίζυ ήταν τολμηρός και αποφασιστικός. Μέχρι που εμφανίζεται η εκλεκτή της καρδιάς του και υποστήριζει πως το παπί που της έκλεψε την καρδιά ήταν το ακριβώς αντίθετο.

 


Οπότε τα παιδιά τους ζητάνε να διηγηθούν πως γνωρίστηκαν. Οπότε ας κάτσουμε όλοι γύρω από το τραπέζι και ας χρησιμοποιήσουμε ξανά την τεχνική του flash back. Στο σχολείο λίγες μέρες πριν τις τελικές εξετάσεις. Η Τσικίτα με την Νταίζυ λένε τα νέα τους, ο Πασχάλης ασχολείται με το φαγητό, η Θεά Τύχη με τον Γκαστόνε και ο Φέθρυ είναι απλά ο εαυτός του. Πράγμα που απλώς δημιουργούσε προβλήματα στους άλλους από τότε. Μέχρι και οι Μούργόλυκοι ήταν στην τάξη τους. Μετά το πέρας της ημέρας η αλυσίδα από το ποδήλατο της Νταίζυ έχει βγει. Ο Ντόναλντ την διορθώνει και ρίχνει και ένα καθάρισμα στο ποδήλατο. Από τότε η Νταίζυ τον βλέπει με άλλα μάτια.

Το παπί μας όμως δε πάει και αυτό πίσω. Του έχει κοπεί η όρεξη πράγμα που κάνει ευτυχέστερο τον Πασχάλη. Οι μέρες παιρνούν και η Νταίζυ εκφράζει με διάφορους τροπους την εκτίμηση και την φιλία της. Ο Ντόναλντ όμως δειλιάζει. Σε σημείο που η Νταίζυ να πιστεύει ότι δε θα βρει ανταπόκριση στα αισθήματά της. Φτάνει η μέρα των γραπτών και τα δύο παπιά μας έχουν το μυαλό τον και στον έρωτα εκτός απο τις εξετάσεις. Τα γραπτά τελειώνουν. Μετά τα προφορικά η Νταίζυ θα έφευγε για διακοπές με την Τσικίτα. Η τελευταία ευκαιρία του Ντόναλντ να της μιλήσει στέφεται από την απόλυτη δειλία του.

Τα πράγματα όμως είναι πολυ σοβαρά για το παπί μας διότι χάνει και αυτό τον ύπνο του. Σηκώνεται παίρνει το ποδήλατο του και αποφασίζει να πάει να βρει την Ναίζυ στο μέρος που παραθερίζει. Περνάει πρώτα από το σπίτι του επίδοξου εφευρέτη και του λέει να κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να μη χάσει τις προφορικές εξετάσεις. Φτάνει την επόμενη μέρα στην παραλία και ακολουθεί το καρέ που θα του αλλάξει την ζωή. Πίσω στην πόλη ο Κύρος έχει επιστρατεύσει την εφευρετικότητά του, τύχη του Γκαστόνε, την λαιμαργία του Πασχάλη, την πανουργία των Λύκων (δεν είχε γίνει ακόμα το περιβόητο δημοψήφισμα!) και τον Φέθρυ ως... Φέθρυ. Με αποτέλεσμα το παπί μας να προλάβει να γυρίσει να δώσει εξετάσεις και να γυρίσει πίσω στην πάπια που ,θα, του αλλάξει την ζωή!!!

Τα τρία παπάκια με αναπτερωμένο το ηθικό ζητούν από τις εκλεκτές τους να πάνε σινεμά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Για να εισπράξουν το πολυπόθητο ναι και την πληροφορία ότι και αυτές τους είχαν ξεχωρίσει. Ησυχία όμως τώρα... Αρχίζει η ταινία.

 

 

 


"Ολέθριο καρδιοχτύπι."

Οι Μουργόλυκοι είναι ένα βήμα πριν εισβάλλουν στο Θησαυροφυλάκιο. Δυστυχώς όμως το φτερωτό παιδί με το τόξο και τα βέλη αποφασίζει να κάνει τον 176-176 να δει την Δεσποινίδα Ευταξία σαν άλλη Αφροδίτη της Μήλου.

"Η απίστευτη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου."

Μία περίεργη πλανητική συνάντηση αντιστρέφει τους ρόλους της σχέσης του Σκρουτζ με την Τζένυ.

"Σκληρή προπόνηση."

Η Ελβίρα αποφασίζει να πουλήσει το οικόπεδο πίσω από το αγρόκτημά της. Όμως ο υποψήφιος αγοραστής δεν είναι στις προτιμήσεις του Πασχάλη. Αλλά θα μάθει με σκληρό τρόπο ότι εχθρός του κακού είναι το χειρότερο.

"Το γλυκό μυστικό."

Ο Ντιούη είναι τρελλά ερωτευμένος. Ο Χιούη και Λιούη με την μετρ των ερωτικών καταδιώξεων Τζένυ Μακ Τζετ θα προσπαθήσουν να κάνουν την Λένα να τον δει με άλλα μάτια.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.


Εν κατακλείδι.

Υπέροχη, συγκινητική, ρομαντική και πολλά ακόμα επίθετα χαρακτηρίζουν αυτή την ιστορία. Μου αρέσουν κάτι τέτοιες αναδρομές στο παρελθόν. Πάρα πολύ καλή επιλογή από το επιτελείο των εκδόσεων. Πανέμορφο σενάριο με πολύ έξυπνες ιδέες που σε κρατάει σε ερωτική... αγωνία!!! Απο τίς καλύτερες ιστορίες του νέου Μίκυ Μάους.

Ο έρως δε κοιτά αντιπαλότητες, προκαταλήψεις και "επαγγέλματα." Αρκετά καλή ιστορία με τον 176-176 σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο που τον κάνει συμπαθητικό. Όσο για το σχέδιο... Λατρεύω Silvia!!! Αλλά την προτιμώ όταν αναλαμβάνει και το σενάριο!!! Τρίτη στην σειρά μία ανατρεπτική ερωτική ιστορία. Το όμορφο σενάριο εξετάζει μία διαφορετική οπτική των δύο παπιών. Και περνάμε στην πιο δραστήρια περιπέτεια στην ιστορία του Πασχάλη. Συμπαθητικούλα. Ειδική μνεία στο διαιτολόγο που τρώει το καταπέτασμα ενώ ο Πασχάλης... Διαβάστε την ιστορία!!! Το τεύχος κλείνει με μία απολαυστικότατη ερωτική ιστορία που διδάσκει και την αδελφική αλληλουποστήριξη και την αξία της προσπάθειας!!! 

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Η μέρα πριν τις εξετάσεις."
2. "Το γλυκό μυστικό."
3. "Η απίστευτη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου."
4. "Ολέθριο καρδιχτύπι."
5. "Σκληρή προπόνηση."

9/10!!!
Ένα τεύχος φόρος τιμής στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!!! Πέντε (5) υπέροχες ιστορίες!!! :D 

:hop: :hop: :hop:  

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 8
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άκρως ρομαντικό το συγκεκριμένο τεύχος, μιας κι όλες οι ιστορίες (εκτός από μία), έχουν αναφορές στον έρωτα και γενικά στα ζητήματα καρδιάς. :P Η εναρκτήρια και κεντρική ιστορία του τεύχους ακούει στο όνομα "Η μέρα πριν τις εξετάσεις". Τα τρία ανιψάκια του Ντόναλντ αποκτούν το πρώτο σκίρτημα του έρωτα, καθώς έχουν γοητευτεί με τρία κορίτσια από το σχολείο τους. Μέσα στην απόγνωσή τους που τα αισθήματά τους δεν έχουν ανταπόκριση θα βρεθούν στην παρέα του Ντόναλντ και της Νταίζυ, οι οποίοι θα ακούσουν το πρόβλημά τους και θα τους περιγράψουν πώς ξεκίνησε το δικό τους ειδύλλιο πριν από αρκετά χρόνια. Κάτι που ίσως να βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους στο δικό τους ζήτημα. Ένα σενάριο που χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία, καθώς γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης μίας σχέσης που είναι ορόσημο στα κόμικς της Disney κι όχι μόνο. Η πλοκή είναι ευχάριστη αν κι έρχεται σε σύγκρουση με τα μικράτα του Ντόναλντ, όταν αυτός ήταν στο Παπιοχώρι. Εδώ αποκαλύπτεται ότι αρκετοί γνωστοί χαρακτήρες της Λιμνούπολης (Κύρος, Τσικίτα, Φέθρυ) ήταν συμμαθητές των πρωταγωνιστών. Ακόμα και οι Μουργόλυκοι, οι οποίοι βοήθησαν με τον τρόπο τους στην ρομαντική αυτή κατάκτηση. Γενικά μιλάμε για μία πολύ όμορφη ιστορία. Το σχέδιο θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

 

Στο "Ολέθριο καρδιοχτύπι" βρισκόμαστε σε μία κλασική σκηνή στον λόφο Αμαξοφονιά. Οι Μουργόλυκοι ετοιμάζονται να επιτεθούν στο θησαυροφυλάκιο, την ώρα που ο θείος Σκρουτζ μαζί με την πιστή του γραμματέα, προσπαθεί να τους αποκρούσει. Επάνω στον αναβρασμό της μάχης, ένας εκ της συμμορίας (συγκεκριμένα ο 176-176) διασταυρώνει το βλέμμα του με εκείνο της δεσποινίδος Ευταξίας κι ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν αργεί να φουντώσει. Ο ερωτοχτυπημένος Μουργόλυκος, από μικροαπατεώνας, μετατρέπεται σε ένα ρομαντικό πλάσμα, που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κατακτήσει την καρδιά της αγαπημένης του. Φτάνει στο σημείο να περάσει ακόμα και στην νόμιμη πλευρά!  :wow:  Κι επειδή όποιος αγαπάει, γίνεται ευάλωτος, κάποιοι θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση. ;) Ακόμα ένα καλό σενάριο που περιγράφει ένα ειδύλλιο που παρόμοιό του, σπάνια βλέπουμε. Αποδεικνύει περίτρανα ότι ο έρωτας είναι ένα ευγενές συναίσθημα, που εξημερώνει ακόμα και τα πιο άγρια θηρία. Η πλοκή είναι καλογραμμένη, που φτάνει σε ένα φινάλε συγκινητικό. Το σχέδιο της Ziche είναι εξαιρετικό και συμβάλλει στο χιουμοριστικό στοιχείο. :respect:

 

Συνεχίζουμε στο ίδιο κλίμα με την "Απίστευτη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου". Ο Ντόναλντ έχει πάει με την Νταίζυ στον κινηματογράφο και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, πέφτουν επάνω στην Τζένυ, η οποία έχει πάρει στο κυνήγι τον θείο Σκρουτζ για να του δείξει τον έρωτά της. Την ώρα του κυνηγητού, κάτι σαν κεραυνός χτυπάει και τους δύο κι αυτό στέκεται αφορμή να αλλάξουν οι χαρακτήρες τους. Έτσι, από εκείνη την στιγμή, ο Σκρουτζ έχει πέσει στα πατώματα για την Τζένυ, ενώ εκείνη δεν θέλει να τον δει στα μάτια της. Ο βαθύπλουτος μεγιστάνας κάνει άπειρα και πανάκριβα δώρα στην αγαπημένη του πάπια, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο. Αυτές οι καταστάσεις γίνονται μπροστά στα μάτια του Ντόναλντ, της Νταίζυ, αλλά και του Παντάξιου, ο οποίος δεν πιστεύει στα μάτια του. :wow: Το έτερο ζευγάρι λοιπόν, θα ψάξει να βρει την αιτία αυτής της περίεργης μετάλλαξης. Από τις λίγες ιστορίες, στις οποίες η Τζένυ παίρνει μία άτυπη εκδίκηση για τα πάνδεινα που τραβάει από την μη ανταπόκριση του Σκρουτζ. Η πλοκή είχε πλάκα κι ενδιαφέρον, αν και πάνω-κάτω καταλαβαίνουμε τι παίζεται. Πάντως κι αυτή την ιστορία την απόλαυσα ιδιαιτέρως. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Κι ερχόμαστε στην μοναδική ιστορία του τεύχους που δεν έχει θέμα τον Άγιο των ερωτευμένων. Στην "Σκληρή προπόνηση" ο χειμώνας δείχνει τα απειλητικά του δόντια στο αγρόκτημα της Γιαγιάς Ντακ. Παράλληλα εκείνη σκέφτεται να ενισχύσει το εισόδημά της, πουλώντας ένα οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από το σπίτι του αγροκτήματος. Ο πρώτος υποψήφιος αγοραστής θα κάνει την εμφάνισή του και θα κλέψει αμέσως τις εντυπώσεις με την ευγένειά του. Ο Πασχάλης όμως φαίνεται ότι δεν τον συμπαθεί καθόλου κι ο λόγος είναι το επάγγελμά του. Ο συμπαθής κύριος είναι διαιτολόγος, ο οποίος με την παρότρυνση της Γιαγιάς, τον βάζει σε αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και άθλησης, κάτι που τον εξαγριώνει. Θα πρέπει λοιπόν να σκαρφιστεί γρήγορα ένα κόλπο για να μην γίνει εκείνος ο νέος ιδιοκτήτης και κατά συνέπεια, ο νέος του γείτονας. Θα τα καταφέρει άραγε? :thinking: Πολύ άρτιο σενάριο, μέσα στο χειμερινό κλίμα που διανύουμε. Στην πλοκή ο πρωταγωνιστής, προκειμένου να μην αλλάξει συνήθειες, βάζει το μυαλό του να δουλέψει και είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Με το φινάλε γέλασα αρκετά. Λέτε η απύθμενη γκαντεμιά του Ντόναλντ να είναι κολλητική? :lol: Σχεδιαστικά δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο. Αρκετά αφηρημένο για τα γούστα μου.

 

Για το τέλος υπάρχει μία ιστορία, η δεύτερη που έχει για πρωταγωνιστές τον Χιούη, τον Λιούη και τον Ντιούη κι έχει τίτλο "Το γλυκό μυστικό". Σε αντίθεση με την πρώτη ιστορία του τεύχους, εδώ έχουμε ένα από τα τρία αδέλφια να είναι σφόδρα ερωτευμένο με μία συμμαθήτριά του από το σχολείο. Συγκεκριμένα ο Ντιούη έχει γοητευτεί από την Λένα, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται κι εκτός αυτού, είναι και δύστροπος χαρακτήρας. Εκείνος λοιπόν έχει βυθιστεί στην απόγνωση κι έτσι τα άλλα δύο αδέλφια του, με την βοήθεια της πολύ έμπειρης Τζένυ, θα προσπαθήσουν να του τονώσουν το ηθικό και θα καταστρώσουν σχέδια για να του δώσει τελικά λίγη σημασία η αγαπημένη του. Κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά αδύνατο, αλλά θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην Τζένυ, η οποία έχει αναγάγει το συναισθηματικό παιχνίδι σε επιστήμη. :P Μιλάμε για ένα σενάριο που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο στην πρώτη ιστορία. Συνεπώς μου άρεσε. Το αντικείμενο του πόθου φαίνεται αρκετά κακίστρα κι απότομη και δεν ξέρω αν τελικά άξιζε η όλη πολιορκία. :antekale:  Πλάκα έχει που η Τζένυ δίνει συμβουλές, που σ'εκείνη δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. :P Ενδιαφέρον έχει η ομόνοια και η αγάπη που έχουν μεταξύ τους τα τρία αδέλφια, κάνοντας έτσι την ιστορία να περνάει σωστά μηνύματα αδελφοσύνης. :respect:  Η πλοκή έχει επαναλαμβανόμενα γκαγκ που είναι μεν ευχάριστα, αλλά και λίιιγο μονότονα. Το φινάλε όμως ήταν ευφυές. ;) Σχεδιαστικά την ιστορία την βρήκα αρκετά καλή.

 

 

:beer: 

Edited by Indian
 • Like 6
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.