Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 236 [Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  886
  • Reputation:   5465
  • Achievement Points:  886
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4217 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

mm236-960x600-thumb-large.thumb.jpg.efd3a3159d5d8436a2811d09c6e5c619.jpg

8 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

  • XΙΟΝΙ & ΦΩΤΙΑ
    ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΦΕΘΡΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ
  • ΤΟ ΞΕΤΡΥΠΩΜΑ
    ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΡΟΚ ΝΤΑΜΑΡΗ
  • Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ
    ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΩΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
  • ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
    ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ
  • Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ
    ΤΙ ΔΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ; Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΞΕΡΕΙ!

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου (Νο. 236)

Επεξεργασία από Kriton
  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  396
  • Content Count:  4305
  • Reputation:   34111
  • Achievement Points:  4429
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4310 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #236 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (Από το χριστουγεννιάτικα στολισμένο τίπι Ινδιάνου Φύλαρχου).

tn_MIKYMAOUSE_0236.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι."


Μία ομάδα εξερευνά την τροπική ζούγκλα.

Μέχρι που ανακαλύπτει κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη έχει τσακιστεί στην πυκνή βλάστηση  και οι τάρανδοι τρέχουν φοβισμένοι μέσα στην πυκνή ζούγκλα. Ο Άγιος Βασίλης όμως δε φαίνεται πουθενά εκεί γύρω. Επιστροφή στο Μίκυ Σίτυ όπου ο Μίκυ ακούει τα νέα στην τηλεόραση. Οι τάρανδοι και το έλκηθρο έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος για περαιτέρω μελέτη και έρευνα. Εκείνη την ώρα ανοίγει η πόρτα του σπιτιού του και η χιονοθύελλα μπαίνει μέσα. Ο Μίκυ βγαίνει στον κήπο και βλέπει μία σκιά φευγαλέα να απομακρύνεται. Την ακολουθεί σε ένα αδιέξοδο δρομάκι. Εκεί παίρνει την έκπληξη της ζωής του.



Ένας φωτεινός τάρανδος και ένα ξωτικό των υποδέχονται. Μετά το πρώτο σοκ ο Μίκυ καλεί τον Γιόρικ στο σπίτι του όπου του ζητάει την βοήθειά του για να βρουν τον Άγιο Βασίλη. Τελευταία εθεάθη σε μία πόλη στο Μεξικό. Με την βοήθεια του ιπτάμενου ταράνδου φτάνουν εκεί σε χρόνο ρεκόρ. Από έναν ιδιοκτήτη καταστήματος αθλητικών ειδών μαθαίνουν ότι τον είχε δει πριν μία βδομάδα. Βοήθησε ένα παιδάκι με πολύ πρωτότυπο τρόπο. Έδωσε σε τρεις αδελφούς νταήδες τα ηλεκτρονικά παιχνίδια των παιδικών τους χρόνων. Μετά πήρε το κτελ και συνέχισε βόρεια. Όχι όμως όσο βόρεια θα ήθελε διότι η γέφυρα είχε αποκλειστεί λόγω φουσκοθαλασσιάς.

Οι έρευνες των δύο φίλων τους φέρνουν σε ένα αγρόκτημα όπου είχε περάσει ο Άγιος Βασίλης και είχε αφήσει μπότες, σκουφί και κάτι ασυνάρτητες και χωρίς νόημα σημειώσεις. Οι φίλοι μας συνεχίζουν ακόμα πιο βόρεια και καταλήγουν σε έναν εγκαταλειμμένο πρατήριο καυσίμων. Εκεί ο ιδιοκτήτης φιλοξενεί ένα τύπο που τον λένε... Βασίλη. Ξυρισμένος και με καρούμπαλο ούτε που θυμάται ποιος είναι. Όμως με την βοήθεια του Γιόρικ ο... Άγιος ξαναβρίσκει τον παλιό καλό ευτραφή και μουσάτο εαυτό του. Όμως τα πράγματα παίρνουν μία αναπάντεχη τροπή.

Όλη αυτή την ώρα ο επιστήμονας που είχε πάρει το έλκηθρο και τους ταράνδους αιχμαλωτίζει τον Άγιο Βασίλη, τον Μίκυ και τον Γιόρικ για ερευνητικούς λόγους. Το μόνο καλό είναι ότι ο Άγιος ξαναβρίσκεται με τους αγαπημένους του ταράνδους. Η μαγεία των Χριστουγέννων όμως κάνει το θαύμα της. Οι βοηθοί του επιστήμονα ζητούν συμβουλές για τα δώρα που θα πάρουν στου οικείους τους και εν τέλει αρνιούνται  να βοηθήσουν στην έρευνες για την μαγεία των Χριστουγέννων. Έτσι και ο Ζακ (ο προιστάμενος) γυρίζει νωρίς στο σπίτι του κάνοντας χαρούμενους την σύζυγο και τον μικρό τους γιο. Προσκαλεί και τον Μίκυ να φάνε μαζί. Η ιστορία κλείνει με μία αναπάντεχη και πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον Μίκυ. Η Μίννι βρίσκεται έξαφνα έξω από το σπίτι του Ζακ για να κάνει Χριστούγεννα με τον αρραβωνιαστικό της.




"Η προπαραμονή των Χριστουγέννων."

Τα τρία ανηψάκια έχουν να κάνουν μία εργασία για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές για κάποιο είδος δεινοσαύρου. Επιλέγουν τους παπιόσαυρους. Η αναπάντεχη βοήθεια θα έρθει από έναν πελάτη του Κύρου Γρανάζη που αδυνατεί να τους βοηθήσει. 

"Η τρομερή παλίρροια."

Ο Ινδιάνα Γκούφυ διηγείται στους Μόρτυ και Φέρντυ την ιστορία μίας ακόμα φωτογραφίας από το λεύκωμά του. Αυτή την φορά έχει να κάνει με το αβαείο του Μον Σαιν Μισέλ στην Γαλλία.  

"Χιόνι & φωτιά."

Ο Ντόναλντ ,δυστυχώς, συμφωνεί να συνεργαστεί με τον Φέθρυ σε άλλη μία επαγγελματική του δραστηριότητα (ο Θεός να την κάνει). Τόσες ιστορίες δεν έμαθε;

"Το ξετρύπωμα."

Ο Επιθεωρητής (:oops: Ροκ Νταμάρης συλλαμβάνει μία ολόκληρη συμμορία με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο...  

"Η κάθοδος του μεγιστάνα."

Ο Σκρουτζ είπε να θυμηθεί τα νιάτα του προκειμένου να απολαύσει τα κεφτεδάκια του ανηψιού του σε μία χιονισμένη Λιμνούπολη.  

"Τα φώτα της πόλης."

Ο Ντόναλντ είναι ο μόνος που μπορεί να μεταφέρει το χριστουγεννιάτικο έλατο για την φιλανθρωπική γιορτή των Μικρών Εξερευνητών.

"Η μάχη των δώρων."

Ο Σκρουτζ για άλλη μία φορά αποδεικνύει στα μέλη της Λέσχης των εκατομμυριούχων ότι δεν έγινε τυχαία το παπί που είναι σήμερα.

Αίτηση συνδρομής για το Μίκυ Μάους.

Εν κατακλείδι.

Υπέροχη, φανταστική, τρυφερή και πολύ ευαίσθητη η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Μίκυ. Πανέμορφο σενάριο σε ζεστούς τόνους ότι πρέπει για την ραστώνη των γιορτινών ημερών. Προτείνεται ανεπιφύλακτα. 


Η δεύτερη ιστορία του τεύχους έχει για συμπρωταγωνιστές παλιούς γνώριμους. Όμορφη και ευχάριστη ιστορία με χριστουγεννιάτικες πινελιές. Το τεύχος συνεχίζει με μία συμπαθητική ιστορία από την σειρά "το λεύκωμα του Ινδιάνα Γκούφυ." Ειδική μνεία στην εμφάνιση του Φράνκυ Μπουκ. Ακολουθεί μία ιστορία με την γνωστή συνεργασία Φέθρυ-Ντόναλντ που έχει την γνωστή συνέχεια και την ακόμα πιο γνωστή κατάληξη. Μία απορία. Από πότε το 313 έγινε δεξιοτίμονο; :thinking: Συνεχίζουμε με μία ιστορία που η οξυδέρκεια του πρωταγωνιστή της είναι το κάτι άλλο. Όπως και η ίδια η ιστορία. Πάμε παρακάτω. Με την περίληψη της εν λόγω ιστορίας είναι σαν την έχετε διαβάσει. Χάρη σας έκανα... Μέτρια. Προτελευταία του τεύχους μία ευαίσθητη ιστορία με άρωμα Χριστουγέννων που διδάσκει την συνεργασία. Το τεύχος κλείνει με μία ιστορία-δίδαγμα επιχειρηματικής οξύνοιας. Μικρή αλλά καλή.  

Σειρά προτίμησης  ιστοριών.

1. "Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι."
2. "Η προπαραμονή των Χριστουγέννων."
3. "Τα φώτα της πόλης."
4. "Η τρομερή παλίρροια."
5. "Η μάχη των δώρων."
6. "Η κάθοδος του μεγιστάνα."
7. "Χιόνι & φωτιά."
8. "Το ξετρύπωμα."


7.8/10!!! Το χριστουγεννιάτικο τεύχος για το 2018 είναι στο πνεύμα των ημερών. Προτείνεται για στιγμές χαλάρωσης δίπλα στο αναμμένο τζάκι συνοδεία ζεστής σοκολάτας!!! :D 

:hop: :hop: :hop: 
  • Like 5
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12967
  • Reputation:   94927
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4646 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Πολλή δουλειά έπεσε, για εμένα και τον καλό μου φίλο @Μενίγ Πουαγώ  σε αυτό το τεύχος, λόγω του γενναιόδωρου αριθμού των ιστοριών που περιέχει. :P Η πρώτη ιστορία με τίτλο "Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι" έχει στο τιμόνι του πρωταγωνιστή τον Μίκυ. Σ'ένα μικρό νησί του Ειρηνικού βρέθηκε μέσα στην αφιλόξενη ζούγκλα ένα τσακισμένο έλκηθρο και μερικοί φοβισμένοι τάρανδοι. Το εύρημα ανακοινώνεται κι όλοι εικάζουν ότι ανήκει στον Άγιο Βασίλη, του οποίου τα ίχνη αγνοούνται. Ένα από εκείνα τα χιονισμένα βράδια, ο Μίκυ δέχεται μία επίσκεψη από τον Γιόρικ, το πιστό ξωτικό του Άγιου Βασίλη, ο οποίος ζητάει την βοήθειά του για να τον βρουν. Έτσι οι δύο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι από το Μίκυ Σίτυ, στο Μεξικό, μέχρι τον παγωμένο Καναδά για να τον βρουν και να μην χαλάσει η μαγεία των εφετινών Χριστουγέννων. Πολύ συμπαθητικό σενάριο, ό,τι πρέπει για τις ημέρες που διανύουμε. Υπάρχει διάχυτη η παιδικότητα (που μας κάνει να αισθανόμαστε και πάλι παιδιά), και παράλληλα απολαμβάνουμε τον διάσημο ποντικό σε ακόμα μία περιπέτειά του. Σαν υπόθεση είναι πολύπλευρη, καθώς δεν ασχολείται μόνο με την εξαφάνιση του Άγιου Βασίλη κι επίσης έχει ανατροπές (τελικά φαίνεται ότι όλοι επηρεάζονται από τις γιορτινές ημέρες :P ). Το φινάλε το βρήκα εξαιρετικό σαν σύλληψη. :respect: Το σχέδιο ήταν αρκετά αφηρημένο, αλλά καλό.

 

Στην "Προπαραμονή των Χριστουγεννόσαυρων" αφήνουμε το χιονισμένο Μίκυ Σίτυ και πάμε στην χιονισμένη Λιμνούπολη. Εκεί τα τρία ανιψάκια του Ντόναλντ αντιμετωπίζουν μπελάδες. Στο σχολείο, η δασκάλα έχει βάλει μία εργασία στους μαθητές, κατά την οποία θα πρέπει να γράψουν λίγα λόγια για ένα οποιοδήποτε είδος δεινοσαύρου θέλουν. Εκείνα ανακοινώνουν ότι θα γράψουν για τους παπιόσαυρους. Τα υπόλοιπα όμως παιδιά (και ιδιαίτερα ο Ζακ) θα τα πάρουν στο ψιλό και θα αμφισβητήσουν την ύπαρξη ενός τέτοιου είδους. Κι από την στιγμή που δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουν με ποιον τρόπο ανακάλυψαν αυτά τα όντα (βλέπε "Η ρωγμή του χρόνου"), πρέπει να πάνε πίσω στον χρόνο προκειμένου να βρουν αποδείξεις. Ο Κύρος δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το σχέδιό τους, αλλά θα το αναλάβει κάποιος άλλος καλόκαρδος κύριος. Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ, μιας και κατά την επιστροφή τους στο παρόν φέρνουν μαζί τους, κατά λάθος, τρεις από τους συμπαθητικούς παπιόσαυρους, που αμέσως θα γίνουν θύματα επιστημονικής εκμετάλλευσης. Ακόμα ένα σενάριο που έχει κάποια σχέση με τα Χριστούγεννα. Παράλληλα κάνει αναφορά σε προηγούμενη ιστορία, χωρίς όμως ο αναγνώστης να χάνει το νόημα εάν δεν την έχει διαβάσει. Είναι μία απολαυστική περιπέτεια, που περιγράφει την καλοσύνη και την ανιδιοτέλεια των παιδιών, ακόμα κι αυτών που στην αρχή φέρονται κάπως άσχημα. Στο φινάλε νομίζω ότι το έλκηθρο που εμφανίζεται στο τελευταίο καρέ, κερδίζει το βραβείο πρωτότυπου οχήματος. :lol: Σχεδιαστικά η ιστορία ήταν μέτρια (μου θύμισε τις πρόσφατες "Παπιοπεριπέτειες"), αλλά ο χρωματισμός είναι εξαιρετικός.

 

Θυμάστε την σειρά "Το λεύκωμα του Ινδιάνα Γκούφυ"? Μία ιστορία από εκεί φιλοξενείται στο τεύχος, και η οποία φέρει τον τίτλο "Η τρομερή παλίρροια". Αυτή την φορά μία φωτογραφία που εμφανίζει τον διάσημο Αρχαιολόγο να βγαίνει από την θάλασσα με το μαγιό του, έξαψε την περιέργεια στον Μίκυ και στα δύο του ανίψια, με αποτέλεσμα εκείνος να αναγκαστεί να περιγράψει την περιπέτειά του. Κατά τύχη, ευρισκόμενος σε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων, βρήκε στην βιβλιοθήκη ένα σημειωματάριο που ανήκε σε έναν αλχημιστή μοναχό του Μεσαίωνα, ο οποίος αναφέρει ότι έχει βρει έναν τρόπο να δαμάσει το φαινόμενο της παλίρροιας. Αμέσως, θα πάρει το αεροπλάνο και θα επισκεφτεί το μοναστήρι που περιγράφει ο μοναχός και θα αρχίσει τις έρευνες. Εκείνες αμέσως θα αποδώσουν καρπούς, αλλά μην ξεχνάμε ότι η τεράστια δύναμη φέρνει τεράστια ευθύνη. ;) Απλή ιστορία, καλή σεναριακά, αλλά όχι και τίποτα σπουδαίο. Ο Ινδιάνα Γκούφυ, από την μία φαίνεται έξυπνος, αλλά από την άλλη θα χρειαστεί την βοήθεια του Φράνκυ για να τα καταφέρει. Γενικά, η πλοκή είχε όλα τα φόντα να μετατραπεί σε μία πολυσέλιδη, δυνατή περιπέτεια του θρυλικού Αρχαιολόγου. Σχεδιαστικά με ικανοποίησε.

 

Στο "Χιόνι & φωτιά", ο Φέθρυ κι ο Ντόναλντ κάνουν μαζί business. Ε, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο. :P Τέλος πάντων. Ας συνεχίσω. Ο αφελής ξάδελφος του αγαπημένου μας παπιού έχει βρει έναν τρόπο να καθαρίζει της χιονισμένες αυλές των σπιτιών μέσα σε πέντε λεπτά, λόγω μίας "πειραγμένης" συσκευής οξυγονοκόλλησης, η οποία μοιάζει με ένα τεράστιο φλόγιστρο. Αφού λοιπόν θα πείσει και τον Ντόναλντ για το επικερδές της επιχείρησης, θα ξεκινήσουν τις βόλτες τους από αυλή σε αυλή. Δυστυχώς όμως η ατζαμοσύνη και η ανευθυνότητα του Φέθρυ δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Και φυσικά τον λογαριασμό θα τον πληρώσει (και) ο έτερος συνέταιρος. :P Πρόκειται για μία ιστορία που με άφησε παγερά αδιάφορο. Δεν είχε κάτι νέο να μας πει, ήταν γρήγορη και χωρίς μεγάλη φαντασία. Η πλοκή ήταν απλή και το φινάλε προβλέψιμο. Γενικά δεν είχε τίποτα που να με κάνει να την εκτιμήσω. Αλλά ούτε και το σχέδιο με κάλυψε. 

 

Ο Ροκ Νταμάρης θα είναι ο πρωταγωνιστής στην επόμενη ιστορία του τεύχους (αλιευμένη από την σειρά "Οι Υποθέσεις του Ροκ Νταμάρη"), που έχει τίτλο "Το ξετρύπωμα". Το σαΐνι του Αστυνομικού Τμήματος του Μίκυ Σίτυ θα συμμετάσχει σε μία παγίδα που θα στήσουν οι συνάδελφοί του με σκοπό να βρουν το κρησφύγετο μίας συμμορίας επικίνδυνων ληστών που λυμαίνεται την πόλη. Ο Ροκ θα ντυθεί κλέφτης και προσπαθώντας να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο, θα προσπαθήσει να αποκτήσει την εκτίμηση της συμμορίας και να γίνει μέλος της. Έτσι θα πήγαινε στο κρησφύγετό της και θα γίνονταν οι συλλήψεις. Άραγε πώς θα εξελιχθεί αυτή η διάρρηξη? :thinking: Ιστορία με καθαρά γελοιογραφικό χαρακτήρα, που πέτυχε τον σκοπό της και τίποτα περισσότερο. Ο Ροκ στέκεται επάξια στον ρόλο του πρωταγωνιστή και κλέβει την παράσταση με τον αφελή (για να μην πω ηλίθιο) χαρακτήρα του. Μου θύμισε Επιθεωρητή Κλουζώ ή τον Επιθεωρητή Σαΐνη. :lol: Το σχέδιο ήταν αρκετά καλό και λεπτομερές (αν και σε τέτοιου είδους ιστορίες, δεν χρειάζεται και τρομερό σχέδιο). :)

 

Η ιστορία με τον βαρύγδουπο (και ψαρωτικό) τίτλο "Η κάθοδος του μεγιστάνα" κάνει λόγο για τον θείο Σκρουτζ. Ο Λιμνουπολίτης κροίσος βρίσκεται στην ταράτσα του χιονισμένου θησαυροφυλάκιού του και βλέπει με το κιάλι τον Ντόναλντ να τηγανίζει κεφτεδάκια. Η πείνα του βαράει κόκκινο και θέλει πάσι θυσία να φτάσει γρήγορα στο σπίτι του για να αυτοπροσκληθεί στο τραπέζι του ανιψιού του. Ο συμπαθής Παντάξιος τού προτείνει να τον πάει ως εκεί με το αυτοκίνητο, αλλά ο σπαγγοραμένος Σκρουτζ βρίσκει έναν ανέξοδο τρόπο να φτάσει σε χρόνο dt, ο οποίος όμως είναι πιο επικίνδυνος. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μέτριο σενάριο. Ο Σκρουτζ αποδίδεται όχι μόνο ως ο απόλυτος τσιγκούνης (που σίγουρα είναι) αλλά και σαν γλοιώδης κολιτσίδας, πράγμα που δεν μου άρεσε τόσο. Όλη η πλοκή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος, δείχνει βιαστική, ενώ μόνο το φινάλε (αν και τραβηγμένο από τα μαλλιά) είχε πλάκα. Γενικά μία ιστορία που θα ξεχαστεί σύντομα. Το σχέδιο ήταν ιδιαίτερο, έξω από τα κλασικά πλαίσια. Το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Στην ιστορία "Τα φώτα της πόλης" ο Ντόναλντ βρίσκεται στο πάρκο της Λιμνούπολης και βοηθάει τους Μικρούς Εξερευνητές να στολίσουν την πλατεία. Ο μεγάλος Ομαδάρχης της δημοφιλούς λέσχης έχει παραγγείλει ένα τεράστιο έλατο από την Χηνούπολη, το οποίο πρόκειται να το φυτέψουν στο πάρκο και να το φωταγωγήσουν. Τα προβλήματα όμως ξεκινάνε όταν ο δρόμος για την Χηνούπολη κλείνει λόγω χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα το φορτηγό που μεταφέρει το έλατο να μην μπορεί να φτάσει στην Λιμνούπολη. Τότε ο Ντόναλντ, θα δείξει από τι στόφα είναι φτιαγμένος και με ένα ειδικό αεροσκάφος του Κύρου, θα πετάξει μέχρι εκεί για να φέρει εγκαίρως το έλατο στην πόλη του. Το ταξίδι της επιστροφής όμως θα κρύβει πολλά απρόοπτα. Καλή ιστορία, η οποία βρίσκεται εντελώς στο mood των Χριστουγέννων και προσπαθεί να μεταδώσει το κλίμα και την αγάπη που υπάρχει (ή θα έπρεπε να υπάρχει) στους ανθρώπους αυτή την όμορφη περίοδο του έτους. Μου ξύπνησε όμορφα συναισθήματα. :hug2: Ο Ντόναλντ, αν κι ορμώμενος από ιδιοτελή κίνητρα στην αρχή, κλέβει την παράσταση κι επιβεβαιώνει την καλή φήμη του. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

Και κλείνουμε το τεύχος με την ιστορία "Η μάχη των δώρων". Στην λέσχη των εκατομμυριούχων, οι θαμώνες γίνονται μάρτυρες μίας γνωστής σκηνής. Ο Σκρουτζ τσακώνεται με τον Ρόμπαξ για το ποιος είναι ο πλουσιότερος εκ των δύο. Απηυδισμένος ένας συνάδελφός τους από αυτές τις αψιμαχίες, πέταξε μία ιδέα στο τραπέζι. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είθισται να γίνονται δώρα στην λέσχη από τα μέλη της. Έτσι πρότεινε να κάνουν και οι δύο από ένα πλούσιο δώρο και να κερδίσει ο πιο κιμπάρης. Και οι δύο τους λοιπόν θα προσπαθήσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, να ικανοποιήσουν τους συναδέλφους τους και να κερδίσουν το άτυπο "βραβείο". Κλασικό σενάριο, με τους δύο οικονομικούς πυλώνες της Λιμνούπολης να τσακώνονται και να γεννιέται ακόμα μία αναμέτρηση ανάμεσα στο χρήμα και το μυαλό. Το φινάλε το βρήκα ευφυές, και δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε στον Σκρουτζ για την εξυπνάδα του. Βέβαια, δεν μου άρεσε ο τρόπος του στην τελευταία σελίδα. Είπαμε να είναι πονηρός, αλλά όχι λαμόγιο. :P Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό, αν και παραφορτωμένο.

 


:beer: 

  • Like 5
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.