Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ionas Aggelis

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  29538
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  161
  • Reputation:   882
  • Achievement Points:  161
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3870 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  31

Αγόρασα το τελευταίο τεύχος του Μπλεκ, περισσότερο από νοσταλγία, αλλά και από έκπληξη που είδα τον Ποπάυ στο εξώφυλλο :wow: Αφού μου λέει ο περιπτεράς "6€ ο Μπλεκ" και του απαντώ "Ποιος Μπλεκ; Ο Ποπάυ είναι αυτός!" :lol:

 

Ακολουθεί μια σύντομη κριτική για τις ιστορίες.

 

Μπλεκ, Παιδί Πάνθηρας: Όπως τους θυμόμουν από τα παλιά πολυθεματικά Μπλεκ. Ενδιαφέρουσες ιστορίες, κι ας φαινόταν η ηλικία τους.

Ταρζάν: Πιστεύω το εξαίρετο σκίτσο του Τζο Κιούμπερτ θα αναδεικνυόταν καλύτερα ασπρόμαυρο, όπως στην σειρά του Δραγούνη.

Στορμ: Εξαιρετικό ατμοσφαιρικό σκίτσο. Η ιστορία ενδιαφέρουσα και γεμάτη ανατροπές :) Κρίμα που δεν είναι αυτοτελές.

Ποπάυ: Μία σύγχρονη ιστορία που ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα (σκίτσο, σενάριο, χρώμα). Με εντυπωσίασε κυρίως το ότι ο μεταφραστής προσπάθησε να αποδώσει τον ιδιαίτερο τρόπο ομιλίας του Ποπάυ και του Πόλντο στα ελληνικά :) Ο Πόλντο μιλάει με λόγιο τρόπο (π.χ. "Φρονώ πως θα απολαύσω τα μάλα τον θεατρικό μου βίο.") και ο Ποπάυ ως ένας άνθρωπος του λαού, που μπερδεύεται όταν προφέρει δύσκολες λέξεις (π.χ. "Είμαι ανακουσφιγμένος" :lol:). 

Λάργκο Γουίντς: Τι αριστούργημα ήταν αυτό :clap2: Θεωρώ το πιο δυνατό του σημείο ήταν η αρμονική συνεργασία σεναριογράφου-σκιτσογράφου. Μερικά παραδείγματα αναλυτικά σε σπόιλερ.

 

α) Σελ. 67, τέταρτο καρέ: Βλέπουμε μια πινακίδα, όπου φαίνεται ότι το αεροδρόμιο είναι σε 2 χλμ. απόσταση.
Σελ. 68, τρίτο καρέ: Ο Λάργκο λέει ότι τους απομένει 1 χλμ. για το αεροδρόμιο.

β) Σελ. 68, έβδομο καρέ: Ο Σάιμον δηλώνει ότι θα ξαπλώσει μόλις βρει κρεββάτι.
Σελ. 71, καρέ 5-6: Βλέπουμε τον Σάιμον να ξαπλώνει :up: 

 

 

Μερικές γενικές παρατηρήσεις:

α) Πολύ καλή η βιβλιοδεσία με συνδετήρες. Απείρως ανώτερη από τα λίγα τεύχη του Νέου Μπλεκ που είχα αγοράσει.

β) Στορμ ή Λάργκο πρέπει να δημοσιεύονται πλήρεις, όχι σε συνέχειες. Πώς θα αντέχουμε δυο μήνες για τη συνέχεια; 

:beersanta:

Επεξεργασία από Super Goofy 000
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 491
  • Created
  • Τελευταία Απάντηση

Top Posters In This Topic


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το 8ο τεύχος του Μπλεκ μάς έρχεται με ένα πανέμορφο εξώφυλλο του Νίκου Κούτση, που αφορά έναν χαρακτήρα που δίνει το παρών στο τέλος κάθε τεύχους, αλλά συνήθως υπολείπεται των άλλων ιστοριών. Μιλάμε για το “Παιδί-Πάνθηρα”. Όσον αφορά τις ιστορίες, προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τις απόλαυσα. Η νέα φιλοξενία γι’αυτό το τεύχος είναι ο θρυλικός Κοκομπίλ, ο οποίος μέσα σε λίγες σελίδες φροντίζει να μας μεταδώσει την...παλαβομάρα του. :lol: Θέλετε να πούμε δύο λόγια για τα περιεχόμενα του τεύχους #8? :)

 

“Μα τα χίλια…”: Ο Βαγγέλης Σαΐτης ενώνει δύο κόσμους της SBE και δύο διαφορετικές εποχές. Τον Μίστερ Νο και τον Μπλεκ. Εννοείται με μία κωμική νότα. :)

 

“Κόμικς Νέα”: Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης φροντίζει να μας ενημερώσει για δύο νέες ξένες κυκλοφορίες κόμικς (την συνεργασία της SBE με την DC και την κόμικ-βιογραφία του David Bowie), θα μας μιλήσει για το προσεχές φεστιβάλ της Ανγκουλέμ, ενώ στην Ελληνική σκηνή θα κάνει αναφορά στο γνωστό μας Comic Cultura, αλλά και στον “Βάρδο”, του Νίκου Παπαμιχαήλ. Και φυσικά, στα “λόγια μεγάλων ανδρών”, θα προστεθούν οι σκέψεις του Chris Claremont, που είχαμε την χαρά να τον γνωρίσουμε πρόσφατα, στο 5ο Athenscon.

 

“Μπλεκ - Ένα επεισοδιακό κυνήγι (Β’ μέρος)”: Ενώ το πρώτο μέρος ξεκίνησε δυναμικά, το δεύτερο νομίζω ότι έκανε κοιλιά. Η πλοκή έχει μεν κάποιες πινελιές δράσης, αλλά ως επί το πλείστον βλέπουμε διάφορα ερωτικά φλερτ, τόσο προς τον Μπλεκ, όσο και προς τον Ρόντυ. :P Δεν απορρίπτω εντελώς το σενάριο, αλλά σίγουρα θα ήθελα διαφορετική διαχείριση μίας τέτοιας ιστορίας. Όσον αφορά το σχέδιο, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

 

“Μάντυ Ρίλεϋ - Δεινός σκοπευτής”: Έχω παραδεχτεί ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας δεν μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Αυτή η ιστορία του τεύχους, όμως, μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε και την διάβασα με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Πρόκειται για ένα έξυπνο σενάριο, που στήνει μία πλοκή, γεμάτη αγωνία. Το plot twist στο φινάλε ήταν όλα τα λεφτά. Το σχέδιο μού άρεσε αρκετά.

 

“Λάργκο Γουίντς - Το “W Group” (Α’ μέρος)”: Δεύτερη ιστορία του Λάργκο, που φιλοξενείται στο περιοδικό. Στο σενάριο βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να έχει μπει για τα καλά στο κλίμα των επιχειρηματικών κύκλων και οι εχθροί και σφετεριστές, να κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους. Η πλοκή έχει ενδιαφέρον και κάνει πολλές αναδρομές στο παρελθόν. Δυστυχώς, όμως, γίνονται πολύ συχνά κι ενοχλούν. Όπως και να έχει πάντως, μου άρεσε στο σύνολό της κι ελπίζω το δεύτερο μέρος να εκτυλιχτεί με τους ίδιους ρυθμούς. Το σχέδιο είναι χάρμα οφθαλμών. :wow:

 

“The pop Corner”: Ο Μάνος Νομικός θα μας μιλήσει για την νέα σειρά, με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa και τίτλο “See”, ενώ θα κάνει λόγο και για το κόμικ “Harley Quinn: Breaking Glass”, που απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες αναγνωστών. Η Harley, φαίνεται να έχει την τιμητική της, καθώς φιγουράρει και στο ολοσέλιδο (κι εκτενές) αφιέρωμα που γίνεται για την ταινία “Birds of prey”, που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 6 Φεβρουαρίου.

 

“Ταρζάν - Ο άνθρωπος λιοντάρι (Γ’ μέρος)”: Η ιστορία αρχίζει να θυμίζει λίγο “Λάμψη” με τις συνεχείς εναλλαγές της. :P Η μάχη στο κάστρο, που περιμέναμε με αγωνία τελικά πέρασε απλά, για να μεταφερθεί η δράση στα ψηλά δέντρα της ζούγκλας και με νέο cast villain χαρακτήρων. Σε αυτό το σημείο υπάρχει δράση κι αγωνία, αλλά νομίζω ότι αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από την ουσία της βασικής ιδέας του σεναρίου. Τώρα μένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η ιστορία στο τελευταίο μέρος της. Για το σχέδιο δεν έχει αλλάξει κάτι από την άποψή μου.

 

“Συνέντευξη - Νικόλας Στεφαδούρος”: Αγαπημένος δημιουργός και πάνω απ’όλα, ένας σεμνός και ευχάριστος άνθρωπος. Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης, με τις εύστοχες ερωτήσεις του, καταφέρει να “εκμαιεύσει” αρκετές πληροφορίες από το παρελθόν, αλλά και το παρόν του Νικόλα. Μία πολύ ωραία συνέντευξη...όπως πάντα. :) Θα ακολουθήσει μία δισέλιδη κεφάτη  ιστορία με τίτλο “Μικρός Σερίφης”, επιμελημένη από τον συνεντευξιαζόμενο, καθώς κι ένα ολοσέλιδο σκίτσο μίας εναλλακτικής εμφάνισης του Ζαγκόρ. :clap2:

 

“Τζόνι Ρεντ - Οι στοιχειωμένοι τόποι”: Η ιστορία που ξεκίνησε να μας διηγείται το προηγούμενο τεύχος συνεχίζεται με λίγο πιο ήπιο ρυθμό απ’ότι ξεκίνησε. Το κλίμα είναι βαρύ, μετά την απώλεια πολλών ζωών, ενώ υπάρχει έντονος θυμός για τις αποφάσεις των ανωτέρων. Η όρεξη του αναγνώστη ανοίγει πάλι, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, όπου ο Τζόνι και οι φίλοι του επιλέγουν μόνοι την μοίρα τους. Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε μία αξιόλογη συνέχεια. Το σχέδιο είναι πανέμορφο, αλλά ο σκούρος χρωματισμός τού αφαιρούσε πόντους.

 

“Στορμ - Η επιστροφή του κόκκινου πρίγκηπα (Β’ μέρος)”: Κι εκεί που λέγαμε ότι η ιστορία θα επικεντρώνονταν στον Νομάδα, εντέλει άλλαξαν τα πλάνα του κι ανέδειξε την χάρη της Ρέντχερ. :P Η πλοκή έχει δράση από την πρώτη της στιγμή, υπάρχουν ανατροπές, αλλά κι αρκετές σουρεαλιστικές σκηνές που έχουν περισσότερη από την αρμόζουσα υπερβολή. :P Γενικά δεν θα το χαρακτήριζα το καλύτερο επεισόδιο από την σειρά, αλλά διαβάζεται ευχάριστα. Και θα διαβαζόταν ακόμα πιο ευχάριστα, αν δεν είχε κοπεί σε δύο μέρη. Το σχέδιο είναι χάρμα οφθαλμών. :clap2:

 

“Αφιέρωμα - Κοκομπίλ”: Η πρώτη εμφάνιση του περίεργου καουμπόι στο περιοδικό κι ο Γαβριήλ Τομπαλίδης φροντίζει να μας δώσει πληροφορίες και να μας μυήσει στον “τρελό” κόσμο του ήρωα. Στα τρία άρθρα που φιλοξενούνται θα μάθουμε για την γέννηση του χαρακτήρα, θα γνωρίσουμε τον “πατέρα” του, Benito Jacovitti και το περίεργο χόμπυ του και ο οποίος θα μας εκμυστηρευτεί άγνωστα μυστικά του δημιουργήματός του. Γι’ακόμα μία φορά, μία προσεγμένη δουλειά.

 

“Κοκομπίλ - Τσίτσι και Κόκο”: Σύντομη ιστορία του ήρωα, που έχει το πιο απλό σενάριο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε, αλλά από την μία οι διάλογοι κι από την άλλη το σχέδιο, την κάνουν να ξεχωρίζει. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος του εν λόγω στυλ, δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στην τεχνοτροπία και την πρωτοτυπία που βγάζει. :respect: Επίσης, να τονίσουμε ότι το φορμά σε αυτό το περιοδικό, αναδεικνύει περισσότερο το “βαρύ” σχέδιο, σε σχέση με το Μπλεκ της Ζ’ Περιόδου. Και μιας κι αναφερθήκαμε στο σχέδιο, το συγκεκριμένο το βρήκα πανέμορφο. Τώρα που το σκέφτομαι, θα ήθελα να ξαναδιάβαζα ιστορία του Κοκομπίλ στο περιοδικό. Κι ας μην είναι από τις πρώτες μου επιλογές.

 

“Ρετρό Νούμερο 1 - Σεραφίνο”: Ο αγαπητός @Nikos Nikolaidis θα καταπιαστεί με ένα άλλο μεγάλο περιοδικό της δεκαετίας του ‘60, το θρυλικό “Σεραφίνο”. Θα ξεκινήσει να μας περιγράφει την γέννηση του χαρακτήρα, θα ακολουθήσουν οι αναφορές για την πορεία του Σεραφίνο στην χώρα μας, για να ολοκληρωθεί το αφιέρωμα με την αποκάλυψη των περιεχομένων του πρώτου Ελληνικού τεύχους. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα περισσότερο. Άψογα! :clap2:

 

“Ποπάυ - Ένα άλογο, άλλου παπά ευαγγέλιο”: Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο τον τίτλο της ιστορίας, ο οποίος φέρνει γέλιο με την μετάφρασή του. :lol: Από εκεί και πέρα, έχουμε ένα σενάριο, που βγάζει το κωμικό στοιχείο και σε αυτό συμβάλλουν οι έξυπνες, Αμερικάνικες παρομοιώσεις, που βγαίνουν από τα στόματα των πρωταγωνιστών. Η πλοκή, εκτός από χιούμορ, δεν έχει να μας δείξει κάτι το εξαιρετικό, αλλά διαβάζεται ευχάριστα. Γι’ακόμα μία φορά ο Ποπάυ, δεν έχει τον επιθυμητό πρωταγωνιστικό ρόλο. Παίρνει πολλά λεπτά συμμετοχής, αλλά δεν βγάζει την απαιτούμενη ποιότητα. Σχεδιαστικά, μού άρεσε αρκετά.

 

“Ποπάυ - Γράμμα στη μανούλα”: Σύντομο σενάριο με πρωταγωνιστές τον Ποπάυ και τον μικρό Ρεβυθούλη. Σε αντίθεση με τις ιστορίες που διαβάζαμε παλιά, εδώ ο Ρεβυθούλης δεν μιλάει. :notalk: Όλη η ιστορία, ουσιαστικά είναι μία αφήγηση, ενώ η πλοκή έχει μεν δυνατές σκηνές και πλάκα, αλλά στο φινάλε υπάρχει τρυφερότητα. Το σχέδιο και ιδιαίτερα ο χρωματισμός με ικανοποίησαν.

 

“Το παιδί-πάνθηρας”: Η επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο, όπως μας είχε “υποσχεθεί” το προηγούμενο μέρος, πραγματοποιήθηκε τελικά κι ο Μπίλυ Φάρμερ κάνει την πρώτη του ανδραγαθία, σώζοντας έναν ανεύθυνο οδηγό. Ο νταής του σχολείου, ο Στέησυ, φαίνεται να μην ξεχνά το ρεζίλεμα που του έκανε ο Μπίλυ κι αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Την ίδια ώρα, δύο ύποπτες φιγούρες, ετοιμάζονται να ληστέψουν το κάστρο ενός Κόμη. Η ιστορία μάς αφήνει με τον Μπίλυ να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η πλοκή μού άφησε θετικές εντυπώσεις, αλλά έρχεται με το σταγονόμετρο κι αυτό την κάνει δύσκολη στην απόλαυση. Σχεδιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι στην άποψή μου. Μου αρέσει. :)

 


:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

8 ώρες πριν, Indian είπε:

“Λάργκο Γουίντς - Το “W Group” (Α’ μέρος)”: Δεύτερη ιστορία του Λάργκο, που φιλοξενείται στο περιοδικό. Στο σενάριο βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να έχει μπει για τα καλά στο κλίμα των επιχειρηματικών κύκλων και οι εχθροί και σφετεριστές, να κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους. Η πλοκή έχει ενδιαφέρον και κάνει πολλές αναδρομές στο παρελθόν. Δυστυχώς, όμως, γίνονται πολύ συχνά κι ενοχλούν. Όπως και να έχει πάντως, μου άρεσε στο σύνολό της κι ελπίζω το δεύτερο μέρος να εκτυλιχτεί με τους ίδιους ρυθμούς. Το σχέδιο είναι χάρμα οφθαλμών. :wow:

Δεν είναι 2η ιστορία, είναι το 2ο μέρος της 1ης.
Τα Largo είπαμε είναι story arcs 2 τευχών :)
Η 1η ιστορία έχει αρκετές αναδρομές στο παρελθόν γιατί ουσιαστικά μας παρουσιάζει το origin του ήρωα.
Αναμενόμενο είναι να έχει flashbacks, τα οποία πάντως εμένα μ΄αρέσουν και δεν τα θεωρώ κουραστικά.
Γούστα είναι αυτά βέβαια :)
Το 1ο στόρυ είναι εισαγωγικό για να μας βάλει στο σύμπαν του "δισεκατομμυριούχου κληρονόμου".

Απ΄το 2ο ξεκινάνε οι πιο καθαρόαιμες περιπέτειες.

Εκεί θα γουστάρεις περισσότερο :)

Αμφιβάλω βέβαια αν θα δούμε κι άλλη ιστορία Largo στα ελληνικά μέσω Μπλεκ.
Ας ελπίσουμε να βγουν σε αυτοτελή άλμπουμ :pray:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33861
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

29 min ago , Laz33 said:

Δεν είναι 2η ιστορία, είναι το 2ο μέρος της 1ης.
Τα Largo είπαμε είναι story arcs 2 τευχών :)
Η 1η ιστορία έχει αρκετές αναδρομές στο παρελθόν γιατί ουσιαστικά μας παρουσιάζει το origin του ήρωα.
Αναμενόμενο είναι να έχει flashbacks, τα οποία πάντως εμένα μ΄αρέσουν και δεν τα θεωρώ κουραστικά.
Γούστα είναι αυτά βέβαια :)
Το 1ο στόρυ είναι εισαγωγικό για να μας βάλει στο σύμπαν του "δισεκατομμυριούχου κληρονόμου".

Απ΄το 2ο ξεκινάνε οι πιο καθαρόαιμες περιπέτειες.

Εκεί θα γουστάρεις περισσότερο :)

Αμφιβάλω βέβαια αν θα δούμε κι άλλη ιστορία Largo στα ελληνικά μέσω Μπλεκ.
Ας ελπίσουμε να βγουν σε αυτοτελή άλμπουμ :pray:

 

Σύμφωνα με τη wikipedia είναι η δεύτερη ιστορία όπως είπε ο @Indian

Ήδη έχουμε δύο μέρη για την πρώτη ιστορία.

Πάντως πραγματικά θέλει μια μεγάλη εκτύπωση σε αυτοτελές άλμπουμ. Καταπληκτικές ιστορίες!

 

Καταγραφή.PNG

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31428
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  54
  • Content Count:  3099
  • Reputation:   23541
  • Achievement Points:  2541
  • Days Won:  10
  • With Us For:  2942 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  53

Μέχρι τον τόμο 20 κάθε story arc του Largo Winch αποτελείται από 2 τόμους. Δεν μπορούν να διαβαστούν μόνοι τους, δεν έχει νόημα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

40 λεπτά πριν, Manitou είπε:

 

Σύμφωνα με τη wikipedia είναι η δεύτερη ιστορία όπως είπε ο @Indian

Ήδη έχουμε δύο μέρη για την πρώτη ιστορία.

Πάντως πραγματικά θέλει μια μεγάλη εκτύπωση σε αυτοτελές άλμπουμ. Καταπληκτικές ιστορίες!

 

Καταγραφή.PNG

2o άλμπουμ είναι, όχι 2η ιστορία.
Τα άλμπουμ παρουσιάζει και η wikipedia, όχι τα story arcs.
Η 1η ιστορία αποτελείται απ΄τα άλμπουμ #1 και #2, η 2η απ΄τα #3 και #4, η 3η απ΄τα #5 και #6 κτλ :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33861
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

1 hour ago, Laz33 said:

2o άλμπουμ είναι, όχι 2η ιστορία.
Τα άλμπουμ παρουσιάζει και η wikipedia, όχι τα story arcs.
Η 1η ιστορία αποτελείται απ΄τα άλμπουμ #1 και #2, η 2η απ΄τα #3 και #4, η 3η απ΄τα #5 και #6 κτλ :)

 

Ααα οκ! Τώρα κατάλαβα πως πάει.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33495
  • Group:  Members
  • Topic Count:  63
  • Content Count:  329
  • Reputation:   1627
  • Achievement Points:  349
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1994 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

On 1/8/2020 at 3:50 AM, Indian said:

“Ρετρό Νούμερο 1 - Σεραφίνο”: Ο αγαπητός @Nikos Nikolaidis θα καταπιαστεί με ένα άλλο μεγάλο περιοδικό της δεκαετίας του ‘60, το θρυλικό “Σεραφίνο”. Θα ξεκινήσει να μας περιγράφει την γέννηση του χαρακτήρα, θα ακολουθήσουν οι αναφορές για την πορεία του Σεραφίνο στην χώρα μας, για να ολοκληρωθεί το αφιέρωμα με την αποκάλυψη των περιεχομένων του πρώτου Ελληνικού τεύχους. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα περισσότερο. Άψογα! :clap2:

 

 

Για άλλη μία φορά, σας ευχαριστώ για τα ευγενικά σας λόγια. Καλή χρονιά !!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33861
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Αφού πέρασε ο καιρός ήρθε επιτέλους και για εμάς τους κοινούς θνητούς το πλήρωμα του χρόνου να διαβάσουμε το αγαπημένο μας ΜΠΛΕΚ.

 

Ας ξεκινήσω την κριτική του λίγο ανάποδα. Όλα τα συνοδευτικά άρθρα του περιοδικού έχουν εξαιρετική ποιότητα. Ξεχωρίζω και εγώ αυτά τα τέλεια αφιερώματα στα παλιά περιοδικά του @Nikos Nikolaidis. Να σου πω και δισέλιδο θα μπορούσε να είναι. Εξαιρετικό.

Πάμε τώρα στις ιστορίες. Αφού ο φίλος @Indian τα γράφει αναλυτικά εγώ ας περιοριστώ σε μια απλή κριτική για κάθε ιστορία.

 

Μπλεκ - από τις πολύ καλές του ιστορίες

Ρίλλευ - ίσως η καλύτερη ιστορία του συγκεκριμένου ήρωα. Χωρίς πολλές γλυκανάλατες περιπτύξεις 

Ταρζάν - Αυτή η τετράδα που ουσιαστικά αποτελεί μια ιστορία είναι η καλύτερη ιστορία του Ταρζάν που έχει μπει στο περιοδικό.

Στορμ - Πολύ ωραία ιστορία με την -για άλλη μια φορά ξεβράκωτη - Ρεντχερ (Αλήθεια είναι φυσική κοκκινομάλλα? :blush2:) να κλέβει την παράσταση και να κάνει ΟΟΟΟΛΗ τη λάτζα στο Νομαδέικο. Νομίζω μας τελειώνουν αυτές οι ιστορίες ε? Αλήθεια η Ρεντχερ έκανε καμία σόλο εμφάνιση μετά? Σε τίποτα νοσοκομεία ή αεροδρόμια ίσως ? :lol:

Τζόνι Ρεντ - Συνεχίζεται η ίδια ουσιαστικά ιστορία με το προηγούμενο τεύχος έχοντας όπως πάντα την ίδια (εξαιρετική) ποιότητα

 

Παιδί Πάνθηρας - τα έχουμε ξαναπεί. Καλώς υπάρχει για να μας συνδέει με το παλιό μπλεκ. 

 

Κοκομπιλ - Σουρεάλ αλλά ρε παιδιά ΔΕΝ μπόρεσα να το τελειώσω

 

Ποπάυ - Περιμένω απλά πότε θα φύγει από το περιοδικό. Ας βάλουν οτιδήποτε άλλο. Δεν τον  μπορώ αυτόν τον Ποπάυ. 

 

Τι δεν έγραψα?

 

ΛΑΡΓΚΟ ΓΟΥΙΝΤΣ - Με διαφορά ότι καλύτερο έχει επιδείξει το περιοδικό τη νέα αυτή εποχή. Εδώ λοιπόν θα έρθω και θα συμφωνήσω πια με τον @Laz33.

Το είδαμε. Μας άρεσε. Για την ακρίβεια είναι καταπληκτικό. Βγάλτε το από το Μπλεκ μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας την επόμενη εβδομάδα και βγάλτε το σε μεγάλο. ΑΠΙΘΑΝΗ ιστορία, χαρακτήρες, σχεδιο.  Λίγο θολό είναι αλλά σε αυτό μάλλον φταίει το μέγεθος. Μεγάλο τώρα!!!!

 

Εν κατακλείδι: Το νέο Μπλεκ για μένα είναι η αγορά που περιμένω πιο πολύ από όλες τις καθημερινές/μηνιαίες/διμηνιαίες αγορές μου. Μπράβο!

Επεξεργασία από Manitou
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33495
  • Group:  Members
  • Topic Count:  63
  • Content Count:  329
  • Reputation:   1627
  • Achievement Points:  349
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1994 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

23 min ago , Manitou said:

Ας ξεκινήσω την κριτική του λίγο ανάποδα. Όλα τα συνοδευτικά άρθρα του περιοδικού έχουν εξαιρετική ποιότητα. Ξεχωρίζω και εγώ αυτά τα τέλεια αφιερώματα στα παλιά περιοδικά του @Nikos Nikolaidis. Να σου πω και δισέλιδο θα μπορούσε να είναι. Εξαιρετικό.

 

 

Καλημέρα φίλτατε, σας ευχαριστώ θερμά για την εκτίμησή σας! Καλή συνέχεια :cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  31217
  • Group:  Members
  • Topic Count:  41
  • Content Count:  1345
  • Reputation:   9666
  • Achievement Points:  1361
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3053 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  1

 

Επεξεργασία από jimakoszs97
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  34276
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  40
  • Reputation:   209
  • Achievement Points:  40
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1817 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

το εξαιρετικο λαργκο γουιντς ασφυκτια στα στενα πλαισια του μπλεκ,δε θα ηταν ασχημη η αντικατασταση του απο το judge dredd(δεν αποδυναμωνεται το περιοδικο)και το λαργκο να εκδοθει αυτονομο και στις σωστες διαστασεις.εξαλλου μιλαμε για γνωστο δημοφιλες κομικ οχι μια προσωπικο δικο μου ιδιαιτερο γουστο...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33861
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Εγώ δεν τον μπορώ καθόλου τον δικαστή ντεντ. Ελπίζω να αντικαταστήσει το Ποπαυ. Αν είναι βέβαια να εκδοθεί το Λαργκο σωστά ας το αντικαταστήσει και η Κάντυ Κάντυ. :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  1381
  • Reputation:   10055
  • Achievement Points:  1410
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Ο Ποπάυ ηταν 2 τεύχη, ολοκληρώθηκε στα 2 τελευταία Μπλεκ. Οπως φαίνεται αντί να επιστρέψουμε σε ολόκληρες ιστορίες Στορμ ή ακόμα καλύτερα Λαργκο Γουΐντς (που οκ δεν υπηρχε περίπτωση αφου είμαστε στην μεση του 2ου τεύχους του) παμε σε αντικατάστασή του Ποπάυ απο τον Δικαστή Ντρεντ. Καλύτερος ο Ντρεντ απο τον Ποπάυ αλλά γενικά δεν ενθουσιάζομαι πια με τις κινήσεις της εκδοτικής σχετικά με το περιοδικό 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35513
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  765
  • Reputation:   3798
  • Achievement Points:  829
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1554 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Όλοι μέσα στη γκρίνια είστε,  έχει και άλλους που τους αρέσει και ο ποπαυ και ο ντρεντ. Είμαστε τυχεροί που ακόμα υπάρχουν έντυπες εκδόσεις σε κόμικ στα περίπτερα. Δείτε. Μια φορά και τη θετική πλευρά. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους #09, βρίσκεται κοντά μας! :)

 

BLEK2018MIKROSHROS_0009.jpg

 

Περάστηκε στη βάση

 

 

 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35513
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  765
  • Reputation:   3798
  • Achievement Points:  829
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1554 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Μόλις πήρα το μπλεκ όπως πάντα καλή ποιότητα σε χαρτί και εκτύπωση. Δεν τι διάβασα,  όμως η ιστορία με τον ντρεντ μου φάνηκε μικρή σε έκταση... 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32483
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  373
  • Reputation:   3726
  • Achievement Points:  373
  • Days Won:  3
  • With Us For:  2292 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  21

On 5/3/2020 στο 9:41 ΜΜ, Comichunter είπε:

Μόλις πήρα το μπλεκ όπως πάντα καλή ποιότητα σε χαρτί και εκτύπωση. Δεν τι διάβασα,  όμως η ιστορία με τον ντρεντ μου φάνηκε μικρή σε έκταση... 

 

Η συγκεκριμένη είναι 36 σελίδων, δημοσιεύθηκε στα 2000AD #2055-2060 το 2017 - ουσιαστικά πρόκειται για 6 6-σέλιδες συνέχειες. Στο Μπλεκ #09 μπήκαν οι πρώτες 18 σελίδες της ιστορίας, ουσιαστικά κόπηκε η ιστορία στη μέση...

Εγώ που τη διαβάσα νομίζω πως υπόσχεται πολλά, αλλά μένει να αποδειχτεί στο επόμενο τεύχος...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33861
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Πάρα πολύ ωραίο τεύχος. Αν εξαιρέσεις το κοκομπιλ που δεν διαβάζεται τα άλλα όλα υπέροχα. Ο δικαστής Ντρεντ ήταν η ευχαριστη έκπληξη!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35513
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  765
  • Reputation:   3798
  • Achievement Points:  829
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1554 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Η ιστορία του μπλεκ ει αο ωραία τελικά,  λίγο περίεργη,  γιατί εγώ ήξερα μόνο την ταινία αλλά πολύ ωραία. Η ταινία υπάρχει σε κόμικ;;; 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ποια ταινία; Δεν έχω το τεύχος...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35513
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  765
  • Reputation:   3798
  • Achievement Points:  829
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1554 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

1 ώρα πριν, Mandrake είπε:

Ποια ταινία; Δεν έχω το τεύχος...

Η ταινία του δικαστή ντρεντ με τον σταλλονε υπάρχει και σε κόμικ;; 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δε ξέρω αν υπάρχει adaptation της ταινίας μεταγενέστερο... Βλέπω όμως πως σε συναρπάζει το κόμικ και την έκδοση της "Sελίνι" την έχεις παραγγείλει! Πρόλαβες και τα διάβασες όλα αυτά βρε θηρίο; :)  Θα σου έλεγα ν' αναζητήσεις και την έκδοση της "O2H" αν και είναι σχετικά δύσκολο να τη βρεις πλέον online. Νομίζω πως πωλείται κι εδώ μέσα, βέβαια, από κάποιο/α μέλος/η, σε περίπτωση που σ' ενδιαφέρει!

 

Υ.Σ. Το ξέρεις βέβαια ότι κυκλοφόρησε και 2η κινηματογραφική ταινία με τίτλο "Dredd", έτσι; Δες την παρουσίαση εδώ.

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35513
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  765
  • Reputation:   3798
  • Achievement Points:  829
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1554 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

2 ώρες πριν, Mandrake είπε:

Δε ξέρω αν υπάρχει adaptation της ταινίας μεταγενέστερο... Βλέπω όμως πως σε συναρπάζει το κόμικ και την έκδοση της "Sελίνι" την έχεις παραγγείλει! Πρόλαβες και τα διάβασες όλα αυτά βρε θηρίο; :)  Θα σου έλεγα ν' αναζητήσεις και την έκδοση της "O2H" αν και είναι σχετικά δύσκολο να τη βρεις πλέον online. Νομίζω πως πωλείται κι εδώ μέσα, βέβαια, από κάποιο/α μέλος/η, σε περίπτωση που σ' ενδιαφέρει!

 

Υ.Σ. Το ξέρεις βέβαια ότι κυκλοφόρησε και 2η κινηματογραφική ταινία με τίτλο "Dredd", έτσι; Δες την παρουσίαση εδώ.

Το γνωρίζω,  αλλά είμαι fun του Sly,  οπότε τη δεύτερη δεν την είδα καν. Ποιος πουλάει την έκδοση της Ο2H??  Στείλε μου σε παρακαλώ σε μήνυμα τον σύνδεσμο. Δεν τα διάβασα όλα. Γιατί δεν έβρισκα το 1.1, τώρα που το βρήκα θα αρχίσω να διαβάζω συστηματικά. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11736
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  5171
  • Reputation:   55362
  • Achievement Points:  5342
  • Days Won:  265
  • With Us For:  5206 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  107

Βέβαια εννοείται ότι η 2η ταινία με τον Carl Urban είναι κλάσης ανώτερη από την πρώτη και πραγματική ταινία του Judge Dredd.

 

Η πρώτη ήταν απλώς μια ταινία του Σταλόνε με φουτουριστικά ρούχα... :)

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

@constantinople Σκεπτόμενος λογικά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Κάτι, όμως, με αποτρέπει από το να απολαύσω την δεύτερη ταινία, όσο την πρώτη. :thinking:

 

Υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τον αυθεντικό Δικαστή, στην πρώτη ταινία, αλλά μου αρέσει περισσότερο ο Σταλόνε. :P

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35513
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  765
  • Reputation:   3798
  • Achievement Points:  829
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1554 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

4 ώρες πριν, Indian είπε:

@constantinople Σκεπτόμενος λογικά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Κάτι, όμως, με αποτρέπει από το να απολαύσω την δεύτερη ταινία, όσο την πρώτη. :thinking:

 

Υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τον αυθεντικό Δικαστή, στην πρώτη ταινία, αλλά μου αρέσει περισσότερο ο Σταλόνε. :P

 

 

:beer:

Θα συμφωνήσω,  το γεγονός ότι είναι άλλος ο πρωταγωνιστής με αποτρεπεί να τη δω. 

Επεξεργασία από Comichunter
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  1381
  • Reputation:   10055
  • Achievement Points:  1410
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Όταν μια ιστορία είναι σε συνέχειες περιμένω να ολοκληρωθεί πριν την διαβάσω, οπότε χθες διάβασα το δεύτερο άλμπουμ του Λάργκο Γουΐντς (Μπλεκ 8 & 9) και την ιστορία του Ταρζάν που είχε εκδοθεί στα τεύχη 6-9. Οι μεταφράσεις εξακολουθούν να κινούνται στα γνωστά (χαμηλά) επίπεδα που μας έχει μάθει η εκδοτική, ας πούμε ο Σάιμον είναι Ελβετός στην σελίδα 46 του τεύχος 8 και Σουηδός στην σελίδα 56 του τεύχους 9 και αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34880
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Πρόσφατα είδα στη Λέσχη το ΜΠΛΕΚ και είπα να αγοράσω κάποια τεύχη, καθώς με ενδιέφερε εδώ και καιρό και μου αρέσει η λογική ενός περιοδικού με ποικιλία στα κόμικ και μερικά κείμενα. Έχοντας διαβάσει λοιπόν τα πρώτα 5 τεύχη, αυτό που θα πω είναι ότι θεωρώ ότι αξίζει πολύ ως περιοδικό και συνολικά έχει γίνει πολύ ωραία δουλειά.

 

Υπάρχουν κόμικ που με ενθουσίασαν, υπήρχαν ιστορίες που είχα περιέργεια να διαβάσω καθώς δεν είναι στο στυλ κόμικ που διαβάζω συνήθως και παρ' όλα αυτά μου αρέσαν και υπήρχαν προφανώς κι αυτές που δε με ενθουσίασαν. Ο Μισέλ Βαγιάν μου άρεσε πολύ και έχει πραγματικά από τα πιο ωραία σχέδια που έχω δει σε κόμικ. Δικαστής Ντρεντ κι ας έχει σύντομες ιστορίες, Τζόνι Ρεντ και Στορμ περίμενα να μου αρέσουν και διαβάζω με ενθουσιασμό σε κάθε τεύχος. Από το πρώτο τεύχος επίσης μου άρεσε πολύ το Λακ Σταρ Ο Χάρα.

 

Τώρα το Μπλεκ, το Ταρζάν και το Μάντυ Ριλευ ανήκουν σε μια άλλη εποχή και σχολή και έχουν τελείως διαφορετικό σχέδιο, αλλά ακριβώς αυτή τη σχολή θέλω κι εγώ να ανακαλύψω διαβάζοντας ΜΠΛΕΚ. Προτιμώ πριν αγοράσω κάποιον τόμο για οποιονδήποτε ήρωα να διαβάσω εδώ κάποιες μικρές ιστορίες του και να ανακαλύψω νέους κόσμους και κόμικ που δεν έχω ξαναδιαβάσει. Οπότε ναι, αυτό που θα ήθελα να πω γενικότερα είναι ότι το ΜΠΛΕΚ είναι καλή αφορμή για άτομα όπως εγώ που διαβάζω κυρίως αμερικάνικα να γνωρίσω την ευρωπαϊκή σχολή μέσω πολλών διαφορετικών εκπροσώπων της και ταυτόχρονα αν βρω κάποιον συγκεκριμένο ήρωα που με ενθουσιάζουν οι ιστορίες του, να προχωρήσω και σε αγορές δικών του τόμων. Είναι δηλαδή καλό για κάποιον που βρίσκεται στο entry level αυτής της σχολής.

 

Αν βρήκα ιστορίες που δε με τράβηξαν, θα πω το Γιορ στο πρώτο τεύχος, τις 3 από τις 5 του Φάντομ και τον Ίσκιο κυρίως λόγω των μικρών καρέ που με δυσκόλεψαν πολύ στο διάβασμα. Όσον αφορά τα κείμενα, μου αρέσει η μινιμαλιστική προσέγγιση, δηλαδή λίγες στήλες 1-2 σελίδων η κάθε μία και αιχμή του δόρατος τα κόμικ. Το νούμερο 1 νομίζω ότι είναι πολύ ωραία ιδέα, καθώς και η στήλη με τα κόμικ νέα (τα διαβάζω και ας τα ξέρω, γιατί είναι παλιά τεύχη :) ), τα γραφιστικά είναι μια χαρά, γενικότερα έχω ένα πάθος με το καλό κείμενο και είμαι αυστηρός κριτής, οπότε όπως ανέφερα τα κείμενα και τα αφιερώματα είναι τόσο όσο. Ίσως θα μπορούσε το αφιέρωμα για ήρωες που έχουν την πρώτη τους ιστορία σε κάθε τεύχος (πχ Στορμ στο 1ο, Τζόνι Ρεντ στο 5ο) να είναι και δισέλιδο, δε θα με πείραζε καθόλου, ίσα-ίσα με βοηθάει για κάποιους άγνωστους σε μένα ήρωες να έχω μία πρώτη επαφή, γιατί ειδικά με Στορμ θα έχανα τη μπάλα :)  Όμορφη κίνηση και οι συνεντεύξεις και τα δισέλιδα κόμικ με Έλληνες δημιουργούς, κατανοώ πως λόγω χώρου δε μπορεί να είναι λίγο παραπάνω, αλλά κάποιους εξ αυτών τους ξέρω από τη δουλειά τους, άλλους δεν τους γνωρίζω και θα ήθελα να μάθω παραπάνω.

 

Αν έχω κάτι σίγουρο είναι ότι το ΜΠΛΕΚ παρουσιάζει μια συνεχή βελτίωση, από το πρώτο τεύχος μέχρι σήμερα, η εκδοτική δείχνει να έχει πάρει τα μηνύματα των αναγνωστών και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ προσθέτει συνεχώς ήρωες που ανεβάζουν την ποιότητα του περιοδικού, έτσι ώστε τα τεύχη να έχουν μια εξέλιξη προς το καλύτερο. Ανυπομονώ στα υπόλοιπα τεύχη για Ποπάυ και Λάργκο Γουίντς. Μια επισήμανση ακόμα, πραγματικά λατρεύω τα εξώφυλλα κάποια είναι πολύ θελκτικά και μου αρέσει που παρουσιάζουν σε κάθε τεύχος διαφορετικό ήρωα στο εξώφυλλο. Ευελπιστώ να διαβάσω σύντομα τα υπόλοιπα και μετά κάθε δίμηνο να βγάζω κι εγώ ξεχωριστή κριτική για κάθε νέα κυκλοφορία :) 

Επεξεργασία από nikolas12
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33861
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Ωραίο post @nikolas12. Και που να δεις τα επόμενα που με την προσθήκη του Λαργκο αλλά και του δικαστή Ντρεντ στο τελευταίο Μπλεκ γίνονται ακόμα καλύτερα. Γενικά είναι ένα περιοδικό που εγώ το περιμένω πως κ πως κάθε δίμηνο και αξίζει με τα χίλια τα λεφτά του! Εγώ θα σου έλεγα να προμηθευτείς τα υπόλοιπα κατευθείαν από το e shop της εκδοτικής μικρός ήρωας. Θα τα αγοράσεις πιο φθηνά και επίσης θα σου στείλουν και δωράκι.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.