Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ionas Aggelis

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94406
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Διαβάστηκε και το τέταρτο τεύχος του Μπλεκ. Στην πλειοψηφία τους οι ιστορίες και τα άρθρα που φιλοξενήθηκαν είναι ενδιαφέροντα. Ας πούμε δύο λόγια για το περιεχόμενό του. :)

 

“Μα τα χίλια”: Φαίνεται πως ο δημιουργός μάς άκουσε να σχολιάζουμε δυσμενώς την ελεεινή ατάκα που επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία οι πρωταγωνιστές του Μπλεκ (“μα τα χίλια ελάφια, αρκούδες, ασβούς” και δεν συμμαζεύεται) και την έκανε γελοιογραφία. :P Πολύ πετυχημένη.

 

“Κόμικς Νέα”: Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης εντάσσεται στο επιτελείο του περιοδικού κι αναλαμβάνει την στήλη. Ο αναγνώστης θα πάρει πληροφορίες τόσο για την εξωτερική σκηνή, όσο και για την Ελληνική αγορά των κόμικς και τις καινούργιες κυκλοφορίες, ενώ θα γίνει λόγος και για δύο μεγάλα φεστιβάλ κόμικς του εξωτερικού (London Film & Comic Con και San Diego Comic Con). Αξιόλογη δουλειά.

 

“Μπλεκ - Στα ίχνη των Γουανάγκι” (Α’ μέρος): Προσεγμένο σενάριο, αλλά σίγουρα όχι κι από τα καλύτερα που έχουμε διαβάσει. Η παγίδα που έστησαν οι Άγγλοι στον ξανθό γίγαντα και την παρέα του ήταν ευφυής. Μένει να δούμε πώς εκείνοι θα ανατρέψουν την κατάσταση. Από τις λίγες φορές που βλέπουμε τον Μπλεκ να την “χαρίζει” σε αρκούδα. :P Βέβαια αυτό χρειάστηκε για την συνέχιση του μύθου. ;) Και το σχέδιο ήταν πολύ καλό.

 

“Αφιέρωμα - Μισέλ Βαγιάν”: Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης θα επιχειρήσει να μας συστήσει στο σύμπαν του Γάλλου οδηγού αγώνων ταχύτητας, τόσο την εποχή της γέννησής και της “ενηλικίωσης”, όσο και στην επανεκκίνησή του το 2012. Στους γνώστες του κόμικς θα ξυπνήσουν αναμνήσεις. Εμείς οι υπόλοιποι θα μάθουμε πολλά.

 

“Μισέλ Βαγιάν - Στο όνομα του υιού” (Α’ μέρος): Το πρώτο μέρος της πρώτης ιστορίας του χαρακτήρα, μετά από την επανεκκίνηση. Η αλήθεια είναι ότι μετά την ανάγνωση μού έμεινε ένα μούδιασμα. Στην αρχή ο αναγνώστης θα κατακλυστεί από πολλά τερτίπια και πρακτικές που τα καταλαβαίνουν καλύτερα οι μάνατζερ και οι λογιστές. Στην συνέχεια όμως έχουμε μερικούς αγώνες ταχύτητας που είχαν ένα υποτυπώδες ενδιαφέρον, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με ένα ενδοοικογενειακό πρόβλημα. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση. Ένα σενάριο που έχει εναλλαγές στην πλοκή. Ο πρωταγωνιστής είναι αρκετά κουλ τύπος και μου θύμισε τον χαρακτήρα του Ερίκ Καστέλ. :P Μου άρεσε. Κι ένα μικρό λαθάκι που εντόπισα εξαιρετικά μικρής σημασίας. Στην σελ 39, στο 3ο καρέ αποκαλείται το Τουρνουά “WTTC” ενώ είναι “WTCC” (“World Touring Car Cup”). Έτσι για να γίνεται κουβέντα. :P Το σχέδιο ήταν πάρα πολύ καλό. :respect:

 

“The Pop Corner”: Αφιέρωμα στην σειρά “Cobra Kai”, στην νέα σειρά κόμικ “The Batman Who Laughs” κι ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Spiderman και τις νέες του κινηματογραφικές ταινίες. Μια χαρά. :)

 

“Μάντυ Ρίλεϋ - Δόξα και εξουσία”: Ένα σενάριο ό,τι πρέπει για την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. :P Ο δημιουργός παρουσιάζει μία πολύ άσχημη εικόνα για το πώς η Δημοκρατία εφαρμόζονταν στην Αμερική, τον καιρό της Άγριας Δύσης. Προσωπικά μου φάνηκε υπερβολική, αλλά φαντάζομαι ότι έτσι θα ήταν τα πράγματα τότε. Ο πρωταγωνιστής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, βοήθησε τον πατέρα του και κατά συνέπεια συνέβαλε να επικρατήσει το σωστό και το δίκαιο. Μία ένσταση που έχω αφορά τον τρόπο που κορυφώθηκε η μάχη στο φινάλε (η σφεντόνα στην λάμπα). Πολύ παρακινδυνευμένο από μέρους του ήρωα, αν λάβουμε υπόψιν ότι κινδύνευσε κι ο ίδιος ο πατέρας του. Προσωπικά, εξακολουθώ να θεωρώ τον Μάντυ βουτυρόπαιδο. :P Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό, αλλά νομίζω ότι ο καλλιτέχνης το παράκανε στο μελάνωμα.

 

“Συνέντευξη - Γαβριήλ Τομπαλίδης”: Ο δημιουργός κι ερευνητής των κόμικς έχει την τιμητική του σε αυτό το τεύχος. Εκτός από τα εμπεριστατωμένα και λεπτομερή άρθρα του, θα δώσει και μία σύντομη συνέντευξη στον εκδότη του περιοδικού. Εύστοχες ερωτήσεις και ειλικρινείς απαντήσεις. Επίσης ο Γαβριήλ θα μας χαρίσει κι ένα όμορφο ολοσέλιδο σχέδιο του Φάντομ. :thanks:

 

“Ένα συνηθισμένο απόγευμα στην οδό Craven”: Ένα δισέλιδο κόμικ-γελοιογραφία του Γαβριήλ Τομπαλίδη, εμπνευσμένο από τον Ντύλαν Ντογκ και τον πιστό του βοηθό, τον Γκράουτσο. Η υπόθεση στηρίζεται στην χιουμοριστική πλευρά του Γκράουτσο και μας δίνει κάτι σαν ανέκδοτο. Δεν είναι κανονική ιστορία οπότε δεν μπορώ να πω αν μου άρεσε ή όχι. Ο Γκράουτσο πάντως είχε πλάκα. :P Σχεδιαστικά την βρήκα έτσι κι έτσι.

 

“Δικαστής Ντρεντ - Χιονοθύελλα”: Φαίνεται ότι η ζάχαρη έχει ποινικοποιηθεί στην Μεγάπολη-1 κι ο βλοσυρός κι αγέλαστος Δικαστής με την παρέα του, παρακολουθούν κάποιους διακινητές που προσπαθούν να περάσουν λαθραία την “άσπρη σκόνη”. Σύντομο σενάριο, που προλαβαίνει να εξελιχθεί και να έχει και την απαραίτητη δράση. Είναι φανερό ότι γίνονται σαφείς αναφορές στα ναρκωτικά και παράλληλα αφήνει να εννοηθεί αυτό που είναι γενικά παραδεκτό. Ότι η γλυκιά μας απόλαυση δεν είναι καθόλου υγιεινή. Γενικά η πλοκή δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά παραδέχομαι ότι είναι πρωτότυπη. Έχουμε διαβάσει καλύτερα σενάρια με τον Δικαστή. Πάντως αν κάποτε ποινικοποιηθεί η ζάχαρη, την έχω πολύ άσχημα. :lol: Το σχέδιο το βρήκα καλό, όσο τουλάχιστον μπορούσα να διακρίνω μέσα στην μαυρίλα. :P

 

“Φάντομ - Οι πέντε ημέρες του Δράκου” (Δ’ μέρος): Σε αυτό το μέρος θα μεταφερθούμε στο 1933, σε ένα Μοναστήρι μέσα στα χιόνια. Εκεί ο 19ος Φάντομ θα αναμετρηθεί (περισσότερο) με ένα από τα μέλη της αδελφότητας των Σίνγκχ, προκειμένου να πάρει το τέταρτο κομμάτι του ιερού Δράκου. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία σύντομη ιστορία, που για τον λόγο αυτό μπαίνει κατευθείαν στην δράση. Αυτό που επικρατεί είναι μία όμορφη μάχη στον αέρα, ένα καλό plot twist (με το όπλο του Φάντομ) στο φινάλε, καθώς και η σοφία του μοναχού. Γενικά καλή δουλειά, αλλά οι λίγες της σελίδες δεν μας επιτρέπουν να την απολαύσουμε. :( Το σχέδιο μού άρεσε.

 

“Ταρζάν - Το παιχνίδι”: Όταν ο βασιλιάς της ζούγκλας έχει να τα βάλει με κακούς ανθρώπους κι όχι με ζώα που καθοδηγούνται μόνο από το ένστικτό τους, τότε απολαμβάνω περισσότερο τις ιστορίες του. Έτσι συνέβη κι εδώ. Ο ήρωάς μας έχει να τα βάλει με μία πανούργα και σατανική γυναίκα, που αρέσκεται στο “διαίρει και βασίλευε”. Το σενάριο είναι καλό, ενώ και η πλοκή κρύβει αγωνία, μάχες κι ανατροπές όσο πλησιάζουμε στο φινάλε. Μακάρι να βλέπουμε τέτοιες ιστορίες του Ταρζάν. :pray: Για το σχέδιο δεν έχω να πω πολλά. Είναι το ίδιο με όλες τις προηγούμενες ιστορίες του Ταρζάν που έχουμε διαβάσει. Για την ηλικία του στέκεται πολύ καλά. :P

 

“Storm - Βάνταλ, ο Καταστροφέας”: Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να διαβάζω μουδιασμένος την ιστορία, κι ο λόγος ήταν το προηγούμενο επεισόδιο στο Μπλεκ #03, το οποίο δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευτυχώς αυτό μου το συναίσθημα δεν εμφανίστηκε εδώ. Το αντίθετο θα έλεγα. Το επεισόδιο αυτό με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό. Το σενάριο ήταν καλής ποιότητας Sci-Fi, δοσμένο με εποικοδομητική φαντασία. Οι νέοι χαρακτήρες είχαν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, ο villain ήταν αρκετά μοχθηρός, ενώ από την πλοκή δεν έλειπε τίποτα. Έτσι έχουμε μία κλιμακούμενη ένταση, αγωνία και διαλόγους που θυμίζουν καλής ποιότητας λογοτεχνικό έργο. Το δε φινάλε είναι ανατρεπτικό κι άκρως ηρωικό, δίνοντας χώρο και στους “κομπάρσους”. :respect: Γενικά πρόκειται για μία ιστορία πολύ άνω του μετρίου και μέχρι στιγμής στο Top-3 (ίσως διεκδικεί και την πρώτη θέση) των επεισοδίων της σειράς. Για το σχέδιο, ακόμα μία φορά δεν έχω λόγια. Είναι εξαιρετικό. :clap2: Αλήθεια, στο τρίτο καρέ της σελίδας 140, ο τύπος που τις τρώει δεν σας μοιάζει να φοράει στολή Δικαστή της Μεγάπολης-1? :thinking: Δεν λέω ότι είναι ο Ντρεντ, γιατί τότε ο καβγάς θα είχε πάρει άλλη τροπή. :P

 

“Ρετρό - Νούμερο 1”: Ο κ.Νικολαΐδης αυτή την φορά δεν θα μας μιλήσει για κάποιο ποδοσφαιρικό κόμικ, αλλά για την θρυλική και κλασική “Βαβούρα”. Μέσα σε τρία μικρά άρθρα (γιατί μιλάμε για μία μονοσέλιδη μελέτη), ο @Nikos Nikolaidis θα προλάβει να κάνει μία εισαγωγή στο περιοδικό, να μας μιλήσει για την φυσιογνωμία του και να μας κάνει μία ανάλυση για τις ιστορίες που φιλοξενήθηκαν (και δεν είναι και λίγες). Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα θα κάνει τους παλιούς να θυμηθούν και τους νέους να μάθουν. :respect:

 

Το παιδί - Πάνθηρας: Ακόμα μία εξαιρετικά σύντομη συνέχεια της ιστορίας. Ο φίλος μας θα έρθει τελικά σε επαφή με τον μιμητή του και θα ακολουθήσει ένα ανθρωποκυνηγητό, που χαρακτηρίζεται από δράση. Το περίεργο είναι ότι η αρχή αυτού του “επεισοδίου” με το φινάλε του είναι ακριβώς το ίδιο. :P Καλό (για την ηλικία του) αλλά λίγο. Για το σχέδιο δεν έχω να προσθέσω κάτι νεότερο.

 


:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 491
  • Created
  • Τελευταία Απάντηση

Top Posters In This Topic


  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4671
  • Reputation:   26345
  • Achievement Points:  4705
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Δεν το διάβασα ακόμα όλο, αλλά αυτές οι ρομαντζο-ιστορίες του Μάντυ Ρίλεϋ αρχίζουν και με κουράζουν...

(Καλό σχέδιο πάντως, και με cameo του Λούκι Λουκ ;) )

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4348
  • Reputation:   33881
  • Achievement Points:  4415
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Διαβάστηκε και το πέμπτο τεύχος 

Το βρήκα εξαιρετικό. Κάθε τεύχος και καλύτερο από το προηγούμενο. Ο Jonhy Red εκπληκτικός, το ίδιο και ο Βαγιάν. Στορμ κλασική αξία. Μπλεκ εξαιρετική ιστορία Τα υπόλοιπα, Ταρζάν, Ριντλευ,  Φάντομ (κρίμα που τελείωσε), παιδί Πάνθηρας όπως και στα υπόλοιπα τεύχη. Μου  άρεσε που δεν είχε δικαστή Ντρεντ. Τις ιστορίες του τις έβρισκα χάλια.

Γενικά σαν τεύχος μου άρεσε από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. 

Ακόμα και εκείνο το δισέλιδο της Ελληνίδας δημιουργού (δεν θυμάμαι το όνομα και δεν έχω το τεύχος μαζί μου) αν και δεν είχε κανένα σενάριο της προκοπής, μου άρεσε σαν σχέδιο!

Πραγματικά του έβαζα ως και 10 σαν τεύχος!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94406
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Διαβάστηκε και το πέμπτο τεύχος του Μπλεκ και μπορώ να πω ότι οι ιστορίες και τα άρθρα που φιλοξενούνται, στην πλειοψηφία τους, με ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό. Δεν θυμάμαι αναλυτικά όλα τα τεύχη του Μπλεκ, αλλά έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο είναι ίσως το καλύτερο. Με μία μικρή επιφύλαξη πάντα. Μεγάλη ευχάριστη έκπληξη είναι η ανακοίνωση στο editorial για μία επετειακή σπέσιαλ έκδοση του Μπλεκ για τον εορτασμό των 50 ετών του στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε. :mafia: Ας πούμε δύο λόγια για τις ιστορίες τού τεύχους.

 

“Μα τα χίλια…”: Αυτή την φορά η σάτιρα γυρίζει στον Καθηγητή Μυστήριο και την έπαρσή του. Την έχει την πλάκα του. :P

 

“Κόμικς Νέα”: Όμορφες κι εμπεριστατωμένες πληροφορίες, για την ξένη και την Ελληνική σκηνή της Ένατης Τέχνης, καθώς και νέα για τα αντίστοιχα φεστιβάλ. Thanks to Mr. Tobalidis. :P

 

“Μπλεκ - Στα ίχνη των Γουανάγκι (Β’ μέρος)”: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε σημαντική εξέλιξη του μύθου, αλλά υπάρχουν σκηνές δράσης κι ανατροπές. Το plot twist στο φινάλε αυτού του μέρους απάντησε στην απορία που είχα στο πρώτο. ;) Αναμένουμε την συνέχεια.

 

“Μάντυ Ρίλευ - Όνειρο παντοτινό”: Ένα μικρό love story, ένας ανεκπλήρωτος, νεανικός έρωτας, μία ακόμα επιβεβαίωση του πόσο σκληρή είναι η ζωή. Καλή ιστορία, αλλά πολύ μελό. Με ψυχοπλάκωσε. :sad1:

 

“Μισέλ Βαγιάν - Στο όνομα του υιού (Β’ μέρος)”: Εκτίμησα περισσότερο το δεύτερο μέρος. Ασχολείται με ένα καθαρά ανθρώπινο πρόβλημα και περιγράφει έναν πρωταγωνιστή που δεν είναι “άτρωτος”, αλλά πασχίζει να ενώσει την οικογένειά του. Τα οικονομολογικά τερτίπια που έβγαζε το πρώτο μέρος λείπουν, υπάρχει η δράση των αγώνων ταχύτητας, ενώ φαίνεται ότι η πλοκή κυλούσε αβίαστα. Το φινάλε αφήνει υποσχέσεις. Το σχέδιο υπέροχο.

 

“Συνέντευξη - Αγγελική Σαλαμαλίκη”: Κουβέντα του Γαβριήλ Τομπαλίδη με την ανερχόμενη και ταλαντούχα δημιουργό. Κλασικές ερωτήσεις που φέρνουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Μας έκανε κι ένα δωράκι. Μία ολοσέλιδη αφίσα του Ντύλαν Ντογκ. :)

 

“Το ρουμπίνι του Παπεέτε”: Ένας έφηβος τυχοδιώκτης Αρχαιολόγος, σαν ένας άλλος Ιντιάνα Τζόουνς, που γέννησε η έμπνευση της Αγγελικής Σαλαμαλίκη. Μέσα σε δύο σελίδες, δεν πρόλαβα να καταλάβω και πολλά. Σαν δείγμα δωρεάν μού φάνηκε. :P

 

“Ταρζάν - Η μικρή αντιλόπη”: Ιστορία του βασιλιά της ζούγκλας, μικρή σε έκταση, που αντικατοπτρίζει την ανδρεία και την ευαισθησία του στα αδύναμα ζώα. Όλη η πλοκή είναι μία δυνατή μάχη με ένα λιοντάρι και μία μικρότερη με μία λέαινα. Εκτός από το αίσθημα του δίκαιου και την έξαψη της δράσης, δεν προσφέρει κάτι άλλο.

 

“The pop corner”: Η Σαμπρίνα, ο Conan κι ο Ταραντίνο θα παρελάσουν από αυτό το δισέλιδο αφιέρωμα. Καθόλου άσχημα.

 

“Αφιέρωμα - Τζόνι Ρεντ”: Οι περιπέτειες του Τζόνι Ρεντ έρχονται στις σελίδες του περιοδικού κι ο Γαβριήλ Τομπαλίδης φροντίζει να μας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για το ποιόν του ήρωα. Προσωπικά δεν ήξερα τον ήρωα και με αυτό το άρθρο μπήκα καλά στο κλίμα. :)

 

“Τζόνι Ρεντ - P7089”: Η πρώτη μου επαφή με τον χαρακτήρα που μπορώ να πω ότι τον βρήκα πολύ ενδιαφέρων. Όμορφο σενάριο. Η μετάβαση στο χθες γίνεται ομαλά κι άρτια σκηνοθετικά. Είναι σπουδαίο, κατά την γνώμη μου, να γοητεύεται ο αναγνώστης από ιστορίες που αναφέρονται σε παλιά και τραγικά χρόνια. Σχεδιαστικά με κούρασε λίγο. Οι πυκνές γραμμές κι ο σκούρος χρωματισμός επιδρούσαν αρνητικά στο συνολικό αποτέλεσμα.

 

“Φάντομ - Οι πέντε ημέρες του δράκου (Ε’ μέρος)”: Το τελευταίο μέρος της ιστορίας, που διαδραματίζεται στο παρόν. Βλέπουμε τον τωρινό Φάντομ να έχει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τους προκατόχους του. Μοιάζει περισσότερο αλέγρος. :P Έχουμε μια πλοκή με μεταφυσικά στοιχεία και με ανατροπή. Το φινάλε φαίνεται να είναι για όλους (τουλάχιστον οι κακοί έτσι νομίζουν) ευτυχές. 

 

“Στορμ - Ο στρεβλωμένος κόσμος”: Από το εξώφυλλο φοβήθηκα ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα σουρεαλιστικό σενάριο που δεν θα βγάζει κανένα νόημα. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στην πλοκή κατατίθεται μεγάλη φαντασία, αλλά είναι δοσμένη με λογική, που την κάνει να κυλάει όμορφα, αβίαστα και με ενδιαφέρον. Με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό. Το σχέδιο, γι’ακόμα μία φορά, το βρήκα εξαιρετικό και πανέμορφο. :wow: Κι εκεί που λέγαμε ότι δεν μπορεί να βγάλει περισσότερα ρούχα η Ρέντχερ, εδώ μας διέψευσε. :lol:

 

“Ρετρό Νούμερο Ένα - Τρουένο”: Ο επαΐων του χώρου @Nikos Nikolaidis θα μας πει δύο λόγια για το περιοδικό “Τρουενο”, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1977 και φιλοξένησε πολλές ιστορίες, μέχρι την διακοπή του. Όπως πάντα καλύπτει σχεδόν κάθε απορία που μπορεί να γεννηθεί. :respect:

 

“Το παιδί-πάνθηρας”: Σε αυτές τις λίγες σελίδες έχουμε την άτυπη ολοκλήρωση της μίνι υπόθεσης που φέρνει την αποκατάσταση (όπως είναι φυσικό) του ονόματος του πρωταγωνιστή. Μπορώ να πω ότι αυτή η υπόθεση με κράτησε. Ελπίζω το ίδιο να κάνει και η επόμενη. 

 


:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25799
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  769
  • Reputation:   6205
  • Achievement Points:  785
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4221 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Διάβασα κατευθείαν την ιστορία του Μισέλ Βαγιάν ( α και β μέρος ) και έμεινα αρκετά ικανοποιημένος!Πρόκειται για ένα κόμικ που ουσιαστικά είναι μοναδικό αφού δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε θεματολογία!

Πίστευα ότι ίσως βλέπαμε τις παλιές περιπέτειες που είχαν δημοσιευτεί παλιά στο Μπλεκ οπότε ο καινούργιος Βαγιάν  ήταν ακόμα καλύτερη έκπληξη !

Να σημειωθεί ότι είχα προβλέψει ότι θα ξαναβλέπαμε Μισελ Βαγιάν στο Μπλεκ και επί της ευκαιρίας κάνω πρόβλεψη ότι θα δούμε και τον επίσης αγαπημένο Μπρούνο Μπραζίλ!

Στην Γαλλία ετοιμάζουν καινoύργιο άλμπουμ 

BrunoBrazil.thumb.jpg.3b20e8def6bdb8784290894259a5b10c.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 weeks later...

  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4348
  • Reputation:   33881
  • Achievement Points:  4415
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Με τον Βαγιάν τι απέγινε?  Τελείωσε η ιστορία? Θα συνεχιστεί? Έχουμε καμία ενημέρωση για αυτό?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  1381
  • Reputation:   10056
  • Achievement Points:  1410
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4316 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Τελείωσε το τεύχος αλλα η ιστορία έμεινε μετέωρη. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32578
  • Group:  Members
  • Topic Count:  21
  • Content Count:  504
  • Reputation:   3288
  • Achievement Points:  533
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2253 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  57

Μόλις τελείωσα το 6ο τευχος

Πααααρα πολύ καλό

Η μόνη παρατήρησή μου είναι για τον STORM. Θα προτιμούσα να έβγαινε ανεξάρτητος (όπως ο ΚΟΡΤΟ) και στην θέση του να έμπαινε το υπόλοιπο της ιστορίας του  ΤΑΡΖΑΝ

 

Πιστεύω σε ανάλογη συνέχεια με ευχάριστες εκπλήξεις

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32407
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Πήρα τελικά το Μπλεκ από περιέργεια να δω τι έγινε με τον Λάργκο.
Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στη μετάφραση. Το σύγκρινα με το τεύχος της cinebook και υπάρχει μεγάλη πιστότητα (σε σημείο μάλιστα που μου μπαίνουν υποψίες ότι η μετάφραση έγινε απ΄την αγγλική έκδοση, κάτι που δεν μ΄ενοχλεί πάντως).
* Ένα λαθάκι μόνο εντόπισα στη σελίδα 67 στο τελευταίο καρέ, είναι "Λάργκο Γουίντσλαβ" και όχι "Λάργκο Γουίντς".
H ποιότητα του χαρτιού είναι αρκετά καλή, όσο γυαλιστερό και χοντρό πρέπει ώστε ν΄αναδεικνύει τα χρώματα και ν΄αντέχει αντίστοιχα :)

 

Απ΄την άλλη, όπως είχα πει όταν πρωτομάθαμε την είδηση, προτιμούσα να βγει αυτόνομο και σε κανονικές διαστάσεις(ένα BD, και δη με υπέροχο σχέδιο όπως αυτό, χάνει πολύ αν το βγάλεις σε σμίκρυνση) και όχι σε περιοδικό δεμένο με συνδετήρες που συνοδεύεται από αδιάφορα για μένα κόμικς.


Διάβασα και το Στορμ αλλά δεν τρελάθηκα και γενικά δεν μ΄αρέσουν τέτοιες θεματολογίες με διάστημα, ρομπότ κτλ.

Εν κατακλείδι, δεν νομίζω να πάρω τα επόμενα Μπλεκ.
Θα περιμένω όταν και άμα ο Λάργκο βγει σε αυτόνομο άλμπουμ.
Είναι κομικσάρα και αξίζει καλύτερη έκδοση :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4348
  • Reputation:   33881
  • Achievement Points:  4415
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Ωραίος ο Λάργκο.  Ωραίο θέμα ωραία ατμόσφαιρα. Άλλη μια επιτυχημένη επιλογή. 

Σε μια άλλη χώρα ή με μια μηχανή που κόβει λεφτά μια εκδοτική μπορεί να αποφάσιζε αυτά να τα ρίξει στην αγορά σαν κανονικά BD. ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα ήταν πιο καλά. ΑΛΛΑ είδαμε τι έγινε με τον μπλε κομήτη και με τόσα άλλα περιοδικά. @Laz33MS έχουμε την αγορά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια? Αν η εκδοτική π.χ. Μικρός Ήρωας πάρει τα δικαιώματα όλων αυτών των BD και τα πετάξει στην αγορά θα ανταποκριθεί ο κόσμος? Από εμένα  θα έπαιρνε (σαν άλλος Βίκος Καγιάς) πολλαπλά όχι. Στορμ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ. Βαγιάν, Λάργκο,  Ρεντ, Φάντομ τα ίδια. Τώρα όμως κάθε φορά τα αγοράζω. Γιατί είναι σε πολυθεματικό που με ψάρωσε από την αρχή. 

Αυτό μπορεί να ισχύει και για άλλους. Και έτσι να εκδοθούν όλα αυτά και να τα διαβάσουμε. Και να δημιουργηθεί κοινό που στη συνέχεια δειλά δειλά να υποστηρίξει τις εκδόσεις σε BD. Καλώς ή κακώς δεν φτάνουν οι λίγοι τρελαμένοι μόνο για να υποστηρίξουν τέτοιες προσπάθειες 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32407
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Koινό που να υποστηρίζει τα BD υπάρχει ήδη και το δημιούργησε ως επί το πλείστον η ΜΑΜΟΥΘ με τις εκδόσεις της τα προηγούμενα χρόνια.
Η ΜΑΜΟΥΘ πλέον φυτοζωεί(πονεμένη ιστορία, μην την αναλύσουμε πάλι) οπότε πρέπει να βρεθεί ένας εκδότης που θα κάνει επέκταση και σ΄αυτήν την κατηγορία αναγνωστών.
Η Μικρός Ήρως το τόλμησε με Ερίκ Καστέλ και Κόρτο Μαλτέζε και το κοινό ανταποκρίθηκε.
Γιατί να μην ανταποκριθεί στον Λάργκο και τον κάθε Λάργκο;

Στην τελική δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει.
Βγάζει τα 2 πρώτα άλμπουμ. Αν πάνε καλά σε πωλήσεις συνεχίζει. Αν δεν πάνε σταματάει.
Δεν πρόκειται να μπει μέσα με τέτοιο εγχείρημα, ούτε θα δυσαρεστήσει τους αναγνώστες κόβωντας κάποια ιστορία στη μέση* :)

 

*θυμίζω πάλι ότι τα Λάργκο Γουίντς αποτελούνται από story arcs των 2 τευχών.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32941
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  374
  • Reputation:   2743
  • Achievement Points:  407
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2135 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

1 ώρα πριν, Manitou είπε:

θα ανταποκριθεί ο κόσμος?

Ίσως θα μπορούσε η εκδοτική ως δοκιμή μετά την δημοσίευση ενός ολόκληρου BD στο Μπλεκ να εκδώσει αυτόνομη την ιστορία με χαμηλό τιράζ ώστε να ικανοποιηθεί ένα κοινό που θα το ήθελε στην βιβλιοθήκη του,  και να διαθέτει μετά μέσω e-shop τα λίγα αδιάθετα. Πάντα βέβαια αν συμφέρει κάτι τέτοιο οικονομικά την εταιρεία γιατί δεν αντέχω να χάσω άλλο περιοδικό (Αγόρι, Βαβούρα , Ποπάυ αιωνία η μνήμη σας). Νομίζω ότι θα ήταν κερδοφόρο κάτι τέτοιο (ένα π.χ. αυτόνομο Λάργκο) παρά π.χ. η επανέκδοση τόσο σύντομα του Ερικ Καστέλ με άλλο εξώφυλλο. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4348
  • Reputation:   33881
  • Achievement Points:  4415
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

@Laz33MS βρε σε καταλαβαίνω αλλά το θέμα είναι τι BD? Θέλω να πω ο κόσμος ξέρει κ αγοράζει μαζικά τα γνωστά ΛΛ Αστερίξ Ιζνογκούντ. Τα Καστέλ πήγαν καλά λόγω και των συγκυριών (βλ. Μουντιάλ). Τα υπόλοιπα? Η αληθεια είναι ότι δεν ξέρω.  Αν πήγαιναν καλά γενικά τα BD ίσως δεν φυτοζωουσε η Μαμούθ. Και πάλι δεν αμφιβάλλει κανείς ότι η άποψη σου είναι προς το σωστό δρόμο ( που είναι ένα ολοκληρωμένο ΒD σε αυτόνομη εκδοση) αλλά νομίζω ότι η άποψη του @MARIELOS από πάνω (που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο) είναι η λογικά σωστή.

 

Επίσης by the way το Μπλεκ με αυτές τις ιστορίες είναι περιοδικαρα και θα έχει ζωή. Άρα και η εκδοτική άρα και οι ελπίδες για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Well done

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32407
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Δεν είπαμε και κάτι διαφορετικό απ΄τον Μαριέλο :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30338
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  232
  • Reputation:   1454
  • Achievement Points:  310
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3504 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Εγω  δυστυχως με το ζορι παιρνω το Μπλεκ.Προσωπικη μου αποψη παντα εκτος απο τις ιστοριες Μπλεκ και παιδι πανθηρας ολες οι αλλες μου ειναι αδιαφορες,αν και μου αρεσαν ο Φαντομ και ο δικαστης Ντρεντ.Θα προτιμουσα να βγαινει και αυτο σε graphic novel καθε 2 η 4 μηνες μονο με ιστοριες Μπλεκ καθως και αν γινοταν και graphic novel Λοχαγος Μαρκ και αυτο καθε 2 η 4 μηνες (ονειρο θα ηταν).

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  34950
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  18
  • Reputation:   109
  • Achievement Points:  18
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1667 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Μεγάλη αγάπη το Μπλεκ...το πρώτο περιοδικό που έπεσε στα χέρια μου ενώ και με την επανακυκλοφορία του τα τελευταία χρόνια ξανάρχισα να ασχολούμαι με αγορά κόμικς...
Πολύ καλή κίνηση η προσθήκη του Στορμ στη νέα έκδοση αν και οι ιστορίες ξεκινάνε στα χρονικά της Παντάρβ και κάποιος που το διαβάζει πρώτη φορά έχει χάσει περίπου 10-12
άλμπουμ αν θυμάμαι καλά. Επίσης οι ιστορίες που εκδίδονται τώρα σεναριακά είναι κάπως ιδιαίτερες σε σχέση με τα πρώτα άλμπουμ. Το θετικό είναι είναι πως σε επικοινωνία με 
τον εκδότη μου ανέφερε πως προς το παρόν έχει τα δικαιώματα έως και το 22ο άλμπουμ. Και εδώ θέλω να σημειώσω την έκδοση από τα παιδιά του greekcomics παλαιότερα έως το 18ο
άλμπουμ σε μια εξαίρετη προσπάθεια στην ελληνική γλώσσα. Άρα λογικά τώρα θα δημοσιευθούν για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα τα τεύχη 19-22 αν όλα πάνε καλά αρχής γενομένης 
από το επόμενο τεύχος του Μπλεκ...ίδωμεν...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94406
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το 6ο τεύχους του Μπλεκ σηματοδοτεί την έναρξη της “συνεργασίας” του με τον Λάργκο Γουίντς, ένα γεγονός που χαροποίησε όλους τους φανατικούς του χαρακτήρα κι όχι μόνο. Εγώ, σαν μη μυημένος, χαίρομαι ιδιαίτερα όταν μαθαίνω για νέους ήρωες και διευρύνω τους κομικσικούς μου ορίζοντες. :) Από εκεί και πέρα, οι ιστορίες που φιλοξενούνται είναι ποικίλες, και τις οποίες τις βρήκα, άλλες καλές κι άλλες πολύ καλές. Οι στήλες με τα νέα των κόμικς συνεχίζονται, ενώ στο editorial, γεμάτοι έκπληξη και χαρά, θα πληροφορηθούμε δύο νέες αφίξεις που θα έρθουν οσονούπω. Μία νέα έκδοση του Μικρού Ήρωα (επιμελημένη από τον Γιώργο Βλάχο και τον Κώστα Φραγκιαδάκη) που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Οκτώβρη, καθώς επίσης κι ένα graphic novel με πρωταγωνιστή τον Μπλεκ και τίτλο “Ο Μπλεκ στο Λονδίνο”. Το συγκεκριμένο κόμικ θα έχουμε την χαρά να το απολαύσουμε στο ερχόμενο AthensCon. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά για τον καιρό τους κι ας πούμε δύο λόγια για τις ιστορίες που φιλοξενούνται εδώ. :)

 

“Μα τα χίλια”…: Λίγα κωμικά καρέ που αποδεικνύουν πόσο άβολες ήταν οι στολές των Άγγλων στρατιωτών, αν αυτοί ήταν στην Ισπανία. :lol: Είχε πλάκα. :) 

 

Κόμικς Νέα: Σημαντικές πληροφορίες από τον κόσμο της 9ης Τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίνεται έμφαση στα διάφορα Cons που διοργανώνονται (ή θα διοργανωθούν) τις ημέρες αυτές, δύο λόγια από τον Alan Moore κι ένας φόρος τιμής στον εκλιπόντα Πότη Στρατίκη. :sad1:  Γι’ακόμα μία φορά, ο Γαβριήλ Τομπαλίδης, έχει κάνει καλή δουλειά. :clap2:

 

“Μπλεκ - Στα ίχνη των Γουανάγκι (Γ’ μέρος)”: Η ιστορία ολοκληρώνεται, ο κατάσκοπος αποκαλύπτεται και η αρκούδα συνεχίζει να κλέβει την παράσταση. :P Στήνονται δυνατές σκηνές δράση, αλλά μου φάνηκε ότι το φινάλε ήταν βιαστικό σε σχέση με την υπόλοιπη πλοκή. Μερικά σημεία μού φάνηκαν τελείως σαχλά (πχ το “γύρω, γύρω, όλοι” που χόρευαν ο Ρόντυ κι ο Καθηγητής Μυστήριος ή το υπερβολικό “παίξιμο” του Άγγλου στρατιώτη μετά την συνάντησή του με την αρκούδα), αλλά γενικά την βρήκα μία καλή ιστορία, όχι όμως κι από τις καλύτερες του Μπλεκ.

 

“Μάντυ Ρίλεϋ - Αντίο στην παιδική ηλικία”: Πρόκειται για μία ιστορία που δεν παρεκκλίνει της αρχικής ιδέας που έχουν οι ιστορίες του συγκεκριμένου χαρακτήρα. Ακόμα ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, ακόμα ένας θάνατος, ονειροπόληση κι ένα ακόμα θλιβερό φινάλε. Νομίζω ότι αρχίζει να με κουράζει ο Μάντυ. Πολύ καταθλιπτικά και ψυχοφθόρα σενάρια, που πιστεύω ότι δεν αρμόζουν σε αναγνώστες μικρών ηλικιών.

 

Συνέντευξη - Κώστας Φραγκιαδάκης: Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης φιλοξενεί στις σελίδες του “Μπλεκ” τον μεγάλο δημιουργό Κώστα Φραγκιαδάκη και οι αναγνώστες έχουν την χαρά να περάσουν μερικές στιγμές μαζί του, μέσω του περιοδικού. Προσωπικά θα ήθελα να είχαν τεθεί περισσότερες ερωτήσεις (όπως τα αγαπημένα του κόμικς, τα πρώτα του αναγνώσματα κι επιρροές), αλλά και πάλι είναι μία καλή συνέντευξη.

 

“Μπλεκ - Η μεγάλη συνάντηση”: Ο Κώστας Φραγκιαδάκης μάς χαρίζει μία σύντομη ιστορία, που αποτίει φόρο τιμής σε δύο μεγάλους κι αγαπημένους χαρακτήρες των κόμικς, που δεν είναι άλλοι από τον Μπλεκ και τον Λοχαγό Μαρκ. Μετά τον “Μυστηριώδη σύμμαχο”, οι δύο πατριώτες θα συναντηθούν ξανά, χάρη στο πενάκι του Έλληνα δημιουργού. :respect:

 

Αφιέρωμα - Λάργκο Γουίντς: Εμείς οι “αδιάβαστοι” θα ενημερωθούμε για τον χαρακτήρα και οι “διαβασμένοι” θα πετάξουν από την χαρά τους (τουλάχιστον έτσι έχουν δείξει οι συμφορουμίτες) για την προσθήκη τού Λάργκο στις σελίδες του περιοδικού. Σωστή προσθήκη πριν την ιστορία που ακολουθεί. :)

 

“Λάργκο Γουίντς - Ο κληρονόμος (Ά μέρος)”: Πρώτη μου επαφή με τον χαρακτήρα και δηλώνω γοητευμένος. Η ιστορία έχει πολύ προσεγμένο σενάριο και περιγράφει στον αναγνώστη ένα origin του πρωταγωνιστή, γεμάτο ίντριγκες, μυστήριο κι έντονες σκηνές δράσης. Οι εναλλαγές στις σκηνές γίνονται αριστοτεχνικά, χωρίς να κουράζουν, ενώ η σκηνοθεσία φανερώνει επαγγελματισμό. Το μόνο ψεγάδι που βρήκα είναι το γεγονός ότι δεν ολοκληρώνεται σε ένα τεύχος. :( Το σχέδιο το βρήκα πολύ καλό, αν και σε μερικά καρέ μού φάνηκε αρκετά “ξεθωριασμένο”. Σε αναμονή του δεύτερου μέρους λοιπόν. :)

 

“Ταρζάν - Ο άνθρωπος λιοντάρι (Α’ μέρος)”: Πρωτότυπο σενάριο του Ταρζάν, στο οποίο ο δημιουργός φροντίζει να αποτίσει φόρο τιμής (ή να σατιρίσει καλοπροαίρετα) τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον άρχοντα της ζούγκλας. Το πρώτο μέρος μάς έδωσε ικανοποιητικές σκηνές αγωνίας και δράσης, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα, και κατέληξε σε φινάλε που μας εκπλήσσει και μας κάνει να περιμένουμε την συνέχεια.

 

Ρετρό - Νούμερο 1: Ταρζάν: Ο γνώστης των κόμικς @Nikos Nikolaidis, θα μας συστήσει με το πρώτο τεύχος του θρυλικού περιοδικού “Ταρζάν”, αλλά και την πορεία του ήρωα στην χώρα μας. Πολύ καλή κι εμπεριστατωμένη έρευνα. :respect:

 

“Τζόνι Ρεντ #2 - Το αγοράκι της κυρίας Ρέντμπερν”: Η αφήγηση του πρώτου μέρους συνεχίζεται και μας ταξιδεύει στους αιθέρες και στην κόλαση της μάχης. Οι πληροφορίες για τον πρωταγωνιστή εξακολουθούν να δίδονται και παίρνουμε μία μικρή γεύση από την πολιτική κατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο του Β’ Π.Π.. Και με αυτό το μέρος έμεινα ευχαριστημένος. Μερικά από τα μεγάλα καρέ είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια και με πλούσιες λεπτομέρειες. Το κακό είναι ότι υπάρχουν πολλές γραμμές και πάρα πολύ σκούρος χρωματισμός.

 

“Στορμ - Τα ρομπότ της Ντάντερζεϊ”: Ακόμα ένα επεισόδιο που με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό και ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Το σενάριο, μου θύμισε ελάχιστα το τελευταίο “Mad Max” και η δόση του σουρεαλισμού που περιέχεται σε αυτό, δεν υπερβαίνει τα όριά μου. Συνεπώς δεν με πείραξε. :P Η πλοκή έχει ένταση και κυλάει αβίαστα. Το φινάλε, δεν μπορώ να πω ότι δεν ταίριαζε στο όλο story, αλλά ίσως να το ήθελα λιγότερο υπερβολικό (αν είναι δόκιμος ο όρος σε μία ιστορία του Στορμ :P ). Το σχέδιο, γι’ακόμα μία φορά, είναι απίστευτο. Λες και βλέπουμε κολάζ από φωτογραφίες. :hug2:

 

The Top Corner: Σε αυτό το τεύχος, ο Μάνος Νομικός, θα μας παρουσιάσει την επανεμφάνιση του “BH90210” στην τηλεόραση και την νέα σειρά κόμικς της IDW που έχει θέμα τα θρυλικά Transformers. Επίσης, μία σελίδα από τις δύο, θα μας δώσει πληροφορίες για την ταινία “Joker”. Μια χαρά. :)

 

“Το παιδί πάνθηρας”: Στο προηγούμενο τεύχος, τελείωσε η ιστορία με τον ακροβάτη-μιμητή και το παιδί-πάνθηρας θα επιστρέψει στην κανονικότητα, όπου θα ξεκινήσει μία νέα περιπέτεια. Αυτή την φορά πρέπει να βάλει στην θέση του έναν νέο συμμαθητή του, που έχει εξελιχθεί στον νταή του σχολείου. Με μία γρήγορη ματιά, η υπόθεση δείχνει καλή, αλλά σε τρεις μόλις σελίδες τι να προλάβεις να καταλάβεις? Η συνέχεια θα δείξει. :)

 


:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64278
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6407 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Προστέθηκε στη βάση δεδομένων το #7 που μόλις παρελήφθη στη ΛΕΦΙΚ BLEK2018MIKROSHROS_0007.jpg

 

:valt:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Ποπάυ, ε; ευκαιρία να σταματήσω και το ΜΠΛΕΚ, αφορμή έψαχνα  :antekale:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25799
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  769
  • Reputation:   6205
  • Achievement Points:  785
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4221 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Ποπάυ, ένα κόμικ που δεν συμπάθησα ποτέ!

Ίδια κατηγορία με Σεραφίνο και Τιραμόλα!

Είπαμε να έχουμε ένα πολυθεματικό περιοδικό κόμικς αλλά όχι κι έτσι! 

Θα χάσουμε την μπάλλα ή πιο πρακτικά θα διαβάζουμε στην τελική μία δύο ιστορίες που θα μας αρέσουν και το υπόλοιπο περιοδικό θα πάει ...αδιάβαστο!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32255
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  87
  • Reputation:   354
  • Achievement Points:  87
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2394 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Συμφωνω,το Ποπαυ ειναι εντελως αταιριαστη επιλογη για το συγκεκριμενο περιοδικο.Και η επιλογη εξωφυλλου λειτουργει αρνητικα

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Δεν είμαι ενάντια στην προσθήκη ιστοριών Ποπάυ μέσα στο περιοδικό (εξάλλου δεν πιστεύω να επεκταθούν πέρα από τα δύο τεύχη που κλείνουν την σειρά της IDW), αλλά η χρήση του σε εξώφυλλο του Μπλεκ ήταν φάουλ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11736
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  5173
  • Reputation:   55397
  • Achievement Points:  5344
  • Days Won:  265
  • With Us For:  5206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  107

Μα τι πρόβλημα έχετε με το ζουμπουρλούδικο ναυτάκι; Από κάτι παιδιά πάνθηρες είναι πολύ καλύτερο. :rabbit:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32483
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  373
  • Reputation:   3726
  • Achievement Points:  373
  • Days Won:  3
  • With Us For:  2292 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  21

Συμμερίζομαι την ίδια άποψη, πως η επιλογή του Ποπάϋ στο περιοδικό είναι λάθος, και θα την χαρακτήριζα βεβιασμένη, αλλά δεν νομίζω πως θα έπρεπε να την καταδικάσουμε...

Αρχικά, εξυπηρετεί τον όλο σκοπό του περιοδικού, δηλαδή να παρουσιάσει μια τεράστια γκάμα τίτλων, που να πιάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό.

Επιπλέον, το Ποπάϋ ας μην ξεχνάμε πως είχε συμπεριληφθεί και σε κλασσικά ευρωπαϊκά έντυπα, όπως το Linus. Συνεπώς, δεν είναι εντελώς άτοπο στο Μπλεκ.

Τώρα περί εξωφύλλου και γενικού σχεδιασμού, ο Ποπάϋ ας κρατήσει 2 τεύχη και να μην κρατήσει άλλο (προς Θεού). Και οκ αν και εγώ δεν θα τον ήθελα στο εξώφυλλο, ομολογώ πως πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα του περιοδικού. 

Το 7ο τεύχος πάντως αξίζει να αγοραστεί, καθώς ας μην παραβλέπουμε έναν Λάργκο Γουίντς, έναν Τζόνι Ρεντ, έναν Στορμ, έναν Ταρζάν, έναν Μπλεκ (από Bignotti, που έχει κάνει πάρα πολλά Mister No) και φυσικά τον (αγαπημένο και σπουδαίο) Κοσκινά...

Στην τελική, ας μην κρίνουμε το βιβλίο από το εξώφυλλό του:P.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64278
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6407 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Εγώ προσωπικά δεν χαλάστηκα. Πολυθεματικό περιοδικό είναι που προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία. Ας βάλει και σε ένα-δυό τεύχη Ποπάυ....

Όσο για το εξώφυλλο, βάζει τους νέους ήρωες, όπως έβαλε τον Λάργκο στο προηγούμενο....δεν πιστεύω ότι το επόμενο θα έχει πάλι Ποπάυ, δεν έχει βάλει ίδιο ήρωα σε εξώφυλλο έως τώρα και δεν πιστεύω να το κάνει (όσο έχει νέους ήρωες να βάζει).

 

Από εκεί και πέρα, αν κάποιος ψάχνει αφορμή να το κόψει, ας το κάνει ... ουδέποτε υπήρξε πολυθεματικό που να άρεσαν σε όλους, όλες οι ιστορίες. Εγώ εκτιμώ ότι πειραματίζεται σε ψηλό επίπεδο ιστοριών από μοντέρνους σχεδιαστές, άσχετα αν κάποιους τίτλους, τους ξέρουμε από παλιά. Και όσο φέρνει νέους ήρωες, εγώ θα το αγοράζω.

 

Σχετικά με το να έχουμε όλους που γουστάρουμε σε άλμπουμ, αν δείτε λίγο το τι έχει εκδοθεί τη τελευταία δεκαετία, θα δείτε ότι κανείς δεν βγάζει νέα σειρά σε άλμπουμ πλέον (ειδικά αν είναι μεγάλη σειρά). Οπότε δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο.

 

:cheers3:

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μπορεί να θεωρούν απλοϊκές τις ιστορίες του "Ποπάυ" ορισμένοι, εμένα όμως μόνο νοσταλγίες μου φέρνει και δεν έχω πρόβλημα να τις διαβάσω και στο "Μπλεκ"! Δεν πολυκολλάει όμως, η αλήθεια (σε ένα απ' αυτά εδώ τα "Μπλεκ", διότι παλαιότερες εκδόσεις είχαν και χιουμοριστικά/παιδικά κόμικς μέσα σ' άλλα!) όπου θα προτιμούσα να το δω σε δικό του τεύχος και να ολοκληρωνόταν εκεί... Την ποικιλία όμως σε όλα αυτά τα εξώφυλλα του περιοδικού, την κάνω γούστο! Έτσι πρέπει να είναι τα πολυθεματικά περιοδικά που περιέχουν κόμικς κι ας μην απεικονίζουν απαραίτητα τα κόμικς που περιέχονται στο τεύχος αυτό και όχι να δείχνουν ηθοποιούς, μοντέλα, αθλητές, όπως τόσα και τόσα περιοδικά άλλων χώρων, ανεξάρτητα απ' το αν η ύλη τους συμπεριλάμβανε και συνεντεύξεις/αφιερώματα/νέα με πρόσωπα της σοουμπίζ! Για ξαναβάλτε τα το ένα δίπλα στο άλλο να τα χαζέψετε! :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

To Popeye που έβαζε το Linus ήταν Sagendorf. Δεν ήταν έτσι απλά Popeye :) 

 

Alter (12003).jpgAlter (12048).jpg

 

Syndicated comic strips. Τα οποία είναι τέχνη :) 

 

Ο Ποπάυ που χλευάζεται (όσον αφορά το άμα κολλάει σε αυτό το περιοδικό) είναι φαντάζομαι εκείνα τα παιδικά που έβγαζε ο Δραγούνης. Αυτά εδώ απ'ότι καταλαβαίνω δεν είναι ούτε τα syndicated comic strips που κολλάνε σε ένα Linus, ούτε όμως και αυτά που έβγαζε ο Δραγούνης για τα πιτσιρίκια των 70ς και 80ς. Είναι κάτι ενδιάμεσο. Το οποίο στα δικά μου μάτια ήταν μέρος των πειραματισμών της IDW για να βρει ένα κομμάτι της αμερικάνικης αγοράς με "παιδικά" κόμικ (γι'αυτό και μεταφράζει Ιταλικά Disney). Στην πράξη, από τη στιγμή που κράτησε 12 τεύχη το 2012, φαίνεται στα μάτια μου να απέτυχε σε εκείνο τον σκοπό του. 

 

Ο λόγος που μπήκε φαντάζομαι ότι θα είναι πως έχει πάρει η εκδοτική τα δικαιώματα για τα 6 τεύχη που δεν είχε βγάλει ο Τηλεθεατής. 4 από αυτά τα τεύχη τα έβγαλε με εφημερίδα. Φαντάζομαι πως εδώ θα χρησιμοποιήσει τα 2 που ξέμειναν για να γεμίσει η ύλη. 

Οπότε έχουμε ένα κόμικ 164 σελίδων. Με καμιά 30αριά σελίδες Ποπάυ στα 5,90. Σκίζουμε αυτές τις 30 σελίδες που δεν τις θέλουμε, τις πάμε στον Ανεμοδουρά, του ζητάμε πίσω 1,08 ευρώ και μένουμε με ένα κόμικ 134 σελίδων στα 4,82 ευρώ :D Κολλάμε και τίποτα στίκερ στο εξώφυλλο (είδα κάτι ωραία Frozen σε ένα παιχνιδάδικο που ήμουν το πρωί) και όλα κομπλέ! :cool: 

 

Στα Μπλεκ με τα οποία μεγάλωσα πάντως, αυτά της δεκαετίας του 80, δεν είχαν μέσα μόνο EsseGesse (ευτυχώς! :D ). Τη δόση μου από EsseGesse την έπαιρνα από τις Περιπέτειες. Αντιθέτως το Μπλεκ το έπαιρνα για όλα τα υπόλοιπα :D Που δεν ήταν Μπλεκ (ευτυχώς :D ) Και ας λεγόταν Μπλεκ :D 

 

Δεν με ενθουσιάζει που έβαλε Ποπάυ (γιατί μου έρχονται στο μυαλό αυτά του Δραγούνη), προτιμάω Ποπάυ από Παιδί Πάνθηρα (όπως είπε και ο constantinople), αλλά με 5,90 νομίζω πως θα βρω πραγματάκια μέσα στις 164 σελίδες που θα με ικανοποιήσουν :) 


Στην τελική οι μόνες εκδόσεις που θα με ικανοποιούσαν 100% θα είχαν μέσα υλικό που κανείς σας δεν γουστάρει γιατί είστε όλοι ντιπ άσχετοι και με χάλια γούστο :D (και εσείς που γράφετε στο φόρουμ και όσοι διαβάζουν κόμικ στην Ελλάδα και δεν ασχολούνται με το φόρουμ) Έχω συμβιβαστεί με αυτό και ας είναι καλά κάτι Fantagraphics και η @imacmaria που όταν βγαίνουν, κάνει πάρτη γιατί δεν χρειάζεται να ψάχνει τι δώρο να μου πάρει! :lol: 

 

:cheers5: 

 

υγ όποιος δεν θίχτηκε να μου το πει με πμ. Θα του βρω κι αυτουνού τον κάλο για να χορέψω πιρουέτες :D και εγώ και τα 104 κιλά μου :D (ας βιαστεί μόνο γιατι με πιέζει ο ντόκτορας να χάσω. αμαρτία να του κάνω πιρουέτα με λιγότερα κιλά όταν μπορώ τώρα με το τριψήφιο :D )  

 

υγ2 αντί για Ποπάυ της IDW του 2012, θα προτιμούσα να έβαζε Λέσχη Δεν Φοβάμαι της Γαλλίας των 70ς. :D Όπου εκεί θα έσκουζαν και όσοι γούσταραν το Παιδί Πάνθηρα :D 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32941
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  374
  • Reputation:   2743
  • Achievement Points:  407
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2135 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Το νέο Μπλεκ είναι ένας κομιξικός κύβος κνορ που πέφτει στον εγκέφαλό μου, διαλύεται και αναδύει αρώματα συμπυκνωμένων αναμνήσεων και οφθαλμογευστικών συγκινήσεων. Δεκτός και ο Ποπάυ και ότι άλλο τους κατέβει. Απλά υπέροχο. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4671
  • Reputation:   26345
  • Achievement Points:  4705
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα @germanicus   και γουστάρω Λέσχη Δεν Φοβάμαι :D

 

Επεξεργασία από Lord Makro
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Και για "Λέσχη δε Φοβάμαι" μέσα!! Αλλά όχι κακός το "Παιδί Πάνθηρας" με τέτοια πρωτοτυπία στο σενάριο! :ban:

 

:lol2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.