Μετάβαση στο περιεχόμενο

SUPER ΜΙΚΥ 39 [Περίπλοκλη εξέλιξη]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

1 Μέλος έχει ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4194 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94405
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Δυστυχώς δεν μας τα είπε καλά το τεύχος #39. :( Οι ιστορίες του,με ελάχιστες εξαιρέσεις,δεν ήταν αυτές που μας έχει συνηθίσει το περιοδικό,αλλά υποδεέστερες. Πάμε να τις δούμε περιληπτικά.

 

"Περίπλοκη εξέλιξη"
Το περιβόητο Μαύρο Φάντασμα δραπετεύει από την φυλακή του Μίκυ Σίτυ και οι δύο φίλοι μας (Ο Μίκυ κι ο Γκούφυ) το βλέπουν τυχαία στον δρόμο. Πριν προλάβουν να το πιάσουν ανοίγει ένα είδος μαύρης τρύπας και το καταπίνει. :wow: Πηγαίνουν λοιπόν στον δόκτορα Στάτικ για να τους δώσει τα φώτα του κι εκείνος θα τους μιλήσει για έναν μετεωρίτη που έχει την ικανότητα να δημιουργεί πύλες για παράλληλες διαστάσεις. Θα αρχίσει λοιπόν ένα κυνηγητό ανάμεσα σε άγνωστους κόσμους,προκειμένου να εντοπιστεί ο ιδιοφυής εγκληματίας και να επιστρέψει στην Γη. Η ιδέα του σεναρίου μου άρεσε,αλλά η πλοκή δεν μπορώ να πω ότι έκανε το ίδιο. Ο Μίκυ κι ο Γκούφυ άφησαν τα ταξίδια στον χρόνο κι άρχισαν τα ταξίδια σε παράλληλα σύμπαντα. Εντύπωση κάνει η στάση που έχει ο Γκούφυ. Φαίνεται λιγότερο αφελής και περισσότερο έξυπνος απ'ότι τον ξέρουμε. Το φινάλε κάτι πήγε να πει,αλλά μπορούμε να πούμε ότι ήταν λιγότερο σαχλό από την υπόλοιπη πλοκή. Το σχέδιο ήταν αρκετά καλό,μέσα στην απλότητά του.

 

"Σούπερ μηχανικός"
Μία ωραία πρωία,ο Ντόναλντ αποφασίζει να μετατρέψει το γκαράζ του σπιτιού του σε συνεργείο αυτοκινήτων και να γίνει μηχανικός στα καλά καθούμενα. Τα τρία του ανιψάκια προσπαθούν να του αποδείξουν ότι τέτοια επαγγέλματα χρειάζονται γνώσεις και δεξιότητες που εκείνος δεν έχει,αλλά αυτός δεν το καταλαβαίνει. Για να γλιτώσουν ακόμα ένα ρεζιλίκι,ο Χιούη,ο Λιούη κι ο Ντιούη,θα βάλουν το μυαλό τους να πάρει στροφές και θα βοηθήσουν τον θείο τους να ευχαριστήσει με τις υπηρεσίες του τους πελάτες του. Δεν μπορούν όμως πάντα να τον γλιτώνουν από τα χειρότερα. Καλή ιστορία που μας παρουσιάζει έναν Ντόναλντ υπερφίαλο και υπερόπτη και τρία μικρά ανιψάκια τετραπέρατα και πανέξυπνα. Η πλοκή τα φέρνει έτσι ώστε ο αναγνώστης να μην λυπηθεί τον πρωταγωνιστή μας για το πάθημά του. Στην τελική τα ήθελε και τα έπαθε. :P Δεν λείπουν όμως και μερικές υπερβολές. Αρκετά καλό βρήκα και το σχέδιο.

 

"Το μυστικό του Πασχάλη"
Τα τρία ανιψάκια επισκέπτονται το αγρόκτημα της Γιαγιάς Ντακ για μερικές ημέρες και βρίσκονται μπροστά σε μία περίεργη κατάσταση. Η Γιαγιά τούς ενημερώνει ότι ο Πασχάλης δεν συμπεριφέρεται και τόσο καλά τελευταία. Δεν κοιμάται,δεν τρώει πολύ και φαίνεται ότι κάτι τον απασχολεί. Αποφασίζουν λοιπόν να μάθουν τον λόγο και να τον βοηθήσουν. Από εκείνον δεν παίρνουν λέξη κι έτσι θα διεισδύσουν στο δωμάτιό του για να προσπαθήσουν να συλλέξουν στοιχεία που να αποκαλύπτουν τον λόγο αυτής της ξαφνικής του αδιαθεσίας. Παράλληλα θα γνωρίσουμε και μία φτωχή οικογένεια που βρίσκεται κοντά στο αγρόκτημα και η οποία θα διαδραματίσει τον δικό της ρόλο στην υπόθεση. Αν και παιδική,η ιστορία έχει συμπαθητικό σενάριο κι έναν πολύ γλυκό πρωταγωνιστή. Ο Πασχάλης εδώ,δεν είναι ο κλασικός καλοπερασάκιας,αλλά σκέφτεται τον συνάνθρωπό του. Επίσης βλέπουμε ότι έχει κι άλλα ταλέντα εκτός από το να τρώει τον περίδρομο. Στο φινάλε,τα μηνύματα αλτρουισμού που δίνονται,δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν. Το σχέδιο μού άρεσε πολύ.

 

"Αγώνας σπατάλης"
Ο θείος Σκρουτζ διαβάζει στην εφημερίδα για τις αλόγιστες σπατάλες που γίνονται στα δημοτικά έσοδα κι εξαγριωμένος εισβάλει στο Δημαρχείο για να έχει ένα τετ α τετ με τον Δήμαρχο. Η κουβέντα θα είναι ατελέσφορη και με την ευκαιρία των δημοτικών εκλογών που έρχονται σε λίγες ημέρες,ο πρωταγωνιστής μας,αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για πρώτος πολίτης της Λιμνούπολης. Διευθυντής της προεκλογικής του εκστρατείας στέφεται ο Ντόναλντ,ο οποίος για να πετύχει την εκλογή του θείου του δεν σκέφτεται τα έξοδα. Τελικά θα αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειές του? :thinking: Πρόκειται για μία αρκετά χιουμοριστική ιστορία,την κατάληξη της οποίας δεν περίμενα (ή μάλλον δεν περίμενα ακριβώς έτσι). Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις που καταλήγουν σε ένα φινάλε που ήταν το αποκορύφωμα της πλάκας. :lol: Σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια προς καλή.

 

"Κακή επιρροή"
Όλα τα παιδιά της γειτονιάς έχουν βρει τον τέλειο φίλο στο πρόσωπο του καλοκάγαθου Γκούφυ,με τον οποίο παίζουν με τις ώρες. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ενοχλεί τους γονείς των παιδιών κι έτσι,μετά από μία συνέλευση που έκαναν,αποφάσισαν να μην επιτρέπουν στα βλαστάρια τους να συναναστρέφονται με τον πρωταγωνιστή μας γιατί νομίζουν ότι είναι κακή επιρροή γι'αυτά. Θεωρούν ότι τα ξεσηκώνει,με αποτέλεσμα να έχουν το μυαλό τους μόνο στο παιχνίδι και να μην είναι εντάξει στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Αυτή η απόφαση φαίνεται ότι κάνει σμπαράλια του ηθικό του Γκούφυ,ο οποίος αποφασίζει να πάει να ζητήσει τον λόγο από μία μητέρα. Μιλάμε για μία σύντομη ιστορία που από την μία μου ξύπνησε αναμνήσεις από τον καιρό που ήμουν κι εγώ πιτσιρικάς,από την άλλη εκνευρίστηκα με την συμπεριφορά των γονιών και φυσικά ευχαριστήθηκα το φινάλε. Και φυσικά έχουμε έναν Γκούφυ,που δεν θα μπορούσε να γίνει περισσότερο συμπαθητικός. :hug2: Αφού λοιπόν μου γέννησε τόσα πολλά συναισθήματα σε τόσες λίγες σελίδες,πώς θα μπορούσε να μην μου αρέσει η ιστορία? :) Σχεδιαστικά ήταν αρκετά καλή.

 

"Το καπέλο της ύπνωσης"
Η Μάτζικα θέλει να αποκτήσει την πρώτη δεκάρα του θείου Σκρουτζ (μες την πρωτοτυπία :P ) και για να πετύχει τον σκοπό της αυτή την φορά θα δημιουργήσει ένα καπέλο το οποίο έχει την ιδιότητα σε αυτόν που θα το φορέσει να θέλει διακαώς να κλέψει την δεκάρα και την παραδώσει στα άπληστα χέρια της. Το θύμα που επέλεξε για την δουλειά αυτή είναι ο καλοσυνάτος εφευρέτης Κύρος. Ο ήρωάς μας θα φορέσει λοιπόν το καπέλο και θα τραβήξει κατευθείαν για το θησαυροφυλάκιο. Μέχρι όμως να φτάσει ως εκεί θα συμβούν πολλά ευτράπελα,που θα κάνουν την Ιταλίδα μάγισσα να νιώσει πιο άτυχη κι από τον Ντόναλντ. :P Καλή ιστορία που με λίγο περισσότερη δουλειά θα απέφερε καλύτερο αποτέλεσμα. Σαν δομή,μου θύμισε κάποιες δεκασέλιδες του μεγάλου Don Rosa ("Ο ασημένιος δίσκος","Ζήτημα βαρύτητας" κ.ά.),αλλά φυσικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Το απρόβλεπτο φινάλε (και συγκεκριμένα τα δύο τελευταία καρέ) με έκαναν και γέλασα για αρκετά λεπτά. :lol: Το σχέδιο δεν ήταν κι άσχημο.

 

"Τεχνητή νοημοσύνη"
Ο Μίκυ πηγαίνει σε ένα Internet καφέ κι έκπληκτος βλέπει τους καλύτερους του φίλους να στέκονται αποχαυνωμένοι στις οθόνες των υπολογιστών,απολαμβάνοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φανερά απογοητευμένος που έχει χαθεί η φυσική παρουσία στην ζωή του,αποφασίζει να ανοίξει κι αυτός μία σελίδα σε ένα τέτοιο site,αλλά έκπληκτος θα διαπιστώσει ότι κάποιος έχει οικειοποιηθεί την ταυτότητά του. Θα ψάξει λοιπόν να τον βρει και μόλις λήξει αυτή η παρεξήγηση,θα δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα,ηλεκτρονική φύσης. Από τα πλέον σαχλά κι άνοστα σενάρια του τεύχους,αλλά και γενικότερα. Το μόνο σημείο που του δίνω είναι τα μηνύματα που περνάει για την αποξένωση των ατόμων με την έλευση των SM και την αλόγιστη χρήση τους,αλλά από εκεί και πέρα ακολουθεί το...χάος. Η εξέλιξη είναι ό,τι πιο υπερβολικό (για να μην πω χαζό) θα μπορούσε να μας δώσει ο συγγραφέας. :antekale: Μου ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις. :P Το σχέδιο κάτι έλεγε.

 

"Ένδοξα όνειρα"
Ένας υπερφίαλος Γάλλος "συνάδελφος" επισκέπτεται το φτωχικό τροχόσπιτο των Μουργόλυκων και τους ζητάει να τον φιλοξενήσουν για μερικές ημέρες. Από το πρώτο κιόλας βράδυ θα βγει μαζί τους και θα γίνει μάρτυρας των ληστρικών τους σχεδίων,τα οποία πάντα στέφονται από απόλυτη αποτυχία. Τότε ο νέος τους συγκάτοικος δεν χάνει την ευκαιρία να τους αρχίσει στην καζούρα. Αφού λοιπόν θίγεται η επαγγελματική τους συνείδηση,οι Μουργόλυκοι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη κλοπή που θα τους τοποθετήσει στο πάνθεον των μελών του συνδικάτου του εγκλήματος. Σκοπεύουν να κλέψουν έναν ακριβό πίνακα που θα εκτεθεί για λίγες μόνο ημέρες στο μουσείο τέχνης της Λιμνούπολης. Πώς θα πάει αυτή η απόπειρα και ποια θα είναι η κατάληξη? :thinking: Αρκετά καλή,αν και πολυφορεμένη υπόθεση που διαθέτει όμως κάποιες πινελιές πρωτοτυπίας. Εδώ οι Μουργόλυκοι σκέφτονται έξυπνα και με συνοχή,αλλά θα την πατήσουν από το προφανές. :( Σχεδιαστικά μού άρεσε.

 

"Το τίμημα της επιτυχίας"
Η Νταίζυ,φανερά επηρεασμένη από τους διάφορους επιτυχημένους γιάπηδες που κατακλύζουν τους δρόμους της Λιμνούπολης,δείχνει έντονα συναισθήματα απέχθειας και απαξίωσης στο πρόσωπο του αρραβωνιαστικού της. Ούτε λίγο ούτε πολύ του λέει ότι αν δεν βρει μία δουλειά που θα τον κάνει επιτυχημένο,να την ξεχάσει. Κι αντί ο φίλος μας να της δώσει πέντε φάσκελα και να πάρει των ομματιών του (γιατί πολλά μας τα έχει κάνει η κυρία :Ungry:),αρχίζει να ψάχνει για μία τέτοια δουλειά. Κατά τύχη του έρχεται ουρανοκατέβατη μία θέση καλλιτεχνικού διευθυντή σε μία διαφημιστική εταιρία. Ο πρωταγωνιστής μας θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό και θα δημιουργήσει εξαιρετικά διαφημιστικά σποτ που θα τον κάνουν διάσημο και θα τον ανεβάσουν στην υπόληψη της Νταίζυ. Εννοείται βέβαια ότι αυτή η "εύθραυστη δεξιοτεχνία" του δεν θα διαρκέσει για πολύ. Μιλάμε για ένα σενάριο που από την αρχή και μέχρι λίγο πριν το φινάλε είχε πολλά στοιχεία πραγματικότητας,βγαλμένα από την ίδια την ζωή. Ο πρωταγωνιστής μπαίνει για τα καλά στον μαγικό κόσμο της διαφήμισης και καταλαβαίνει το νόημα μίας τέτοιας δουλειάς καθώς και τον τρόπο που δουλεύουν οι περισσότεροι. ;) Το φινάλε ήταν πέρα για πέρα άδικο,μιας κι ο ήρωάς μας δεν ευθύνεται για την ποιότητα των προϊόντων που διαφημίζει. Κι εδώ είχαμε ένα καλαίσθητο σχέδιο,πάντα για το επίπεδο τέτοιων ιστοριών. 

 


:beer: 

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.