Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 232 [Ένας πολύτιμος φίλος]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

8 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4194 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

mm232-960x600-thumb-large.thumb.jpg.ad48ec8b097b11f0658b102d6e599458.jpg

7 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

  • ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΦΙΛΟΣ
    ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΥ ΧΑΛΑΣΕ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ
  • Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΧΛΑΠΑΚΕΡΟΣ
    Ο ΙΝΔΙΑΝΑ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΡΤΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΡΝΤΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
  • Η ΑΔΗΦΑΓΟΣ ΖΥΜΗ
    ΕΝΑ ΖΥΜΑΡΙ ΤΕΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ, ΟΜΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ
  • ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου (Νο. 232)

 

Με επτά ιστορίες σε ένα τεύχος, μην περιμένουμε και πολλά αυτήν την εβδομάδα. :(

 

Επεξεργασία από Kriton
  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32011
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  81
  • Reputation:   390
  • Achievement Points:  81
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2587 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

On 19/11/2018 στο 6:49 ΜΜ, Kriton είπε:

Η ΑΔΗΦΑΓΟΣ ΖΥΜΗ
ΕΝΑ ΖΥΜΑΡΙ ΤΕΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ, ΟΜΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ

Κάτι μου θυμίζει αυτό. Νομίζω πως υπάρχει μία ιστορία των ΓΙΑΜ με τέτοια πλοκή. :thinking:

edit

Φαίνεται ότι θα είναι μέτριο τεύχος, οπότε μάλλον επιστρέφουμε στα γνωστά των τελευταίων μηνών. 

Επεξεργασία από ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ
  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4287 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #232 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον άνθρωπο που θέλει να μας πείσει ότι μικροδείχνει αλλά κανείς δε τον πιστεύει @Dr Paingiver).

tn_MIKYMAOUSE_0232.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"'Ένας πολύτιμος φίλος."


Ο Μίκυ ετοιμάζεται για ένα πικ-νικ με την Μίννι.

Αλλά το παλιό αμάξι του έχει άλλη άποψη και μένει στην μέση του δρόμου. Ο Μίκυ μένει μόνος του να βρεί μηχανικό ενώ η Μίννι φεύγει για να κανονίσει πικ-νικ με την Κλάραμπελ. Να μη πάνε χαμένα και τα φαγητά που ετοίμασε ένας φίλος τους. Ο Μίκυ μετά από λίγη καζούρα που δέχτηκε κατάφερε να σπρώξει το αυτοκίνητο σε ένα συνεργείο. Εκέι ο μάστορας του είπε πως δε φτιάχνεται και ο Μίκυ με βαριά καρδιά αποφάσισε να τον αφήσει να το αποσύρει για εκατό δολλάρια. Φεύγει από το συνεργείο απογοητευμένος.



Στην επιστροφή του στο σπίτι πέφτει πάνω στον Γκούφυ και του λέει την ιστορία του. Ο Γκούφυ ακόμα θυμόταν μία από τις περιπέτειες που είχαν ζήσει με αυτό. Τους καταδίωκε ο Μαύρος Πητ επειδή ξέρανε για την ληστεία του κοσμηματοπωλείου. Εκείνος του προτείνει το πειραματικό μοντέλο ενός προγόνου του που το είχε στο γκαράζ. Δε φημίζεται όμως για την ταχύτητά του. Επίσης το Super φιστίκι που έριξε στον κινητήρα του ο Γκούφυ το απογείωσε στην κυριολεξία. Ο Μίκυ φεύγει με τις καλύτερες ευχές από τον φίλο του για εύρεση οχήματος.

Ακολουθεί μία επίσκεψη στον Οράτιο. Μετά την επανάληψη της ιστορίας εκείνος του χαρίζει ένα χειροποίητο loux μοντέλο ως ανταπόδοση μίας χάρης που του είχε κάνει παλιότερα ο Μίκυ. Του είχε δανείσει το αυτοκίνητό του για το πρώτο του ραντεβού με την Κλάραμπελ. Δε του είπε όμως ότι το αμάξι είχει ηλεκτρονικό συνοδηγό με την "υπέροχη" φωνούλα της. Έτσι ο Μίκυ το γυρίζει πίσω πριν χάσει τελείως ακοή και ψυχική ηρεμία. Φεύγει απογοητευμένος με τις καλύτερες ευχές και από τον Χαλινάρη.

Ο Ήτα-Βήτα του ζητάει να παρκάρει το ιπτάμενο αυτοκίνητο του στον κήπο του ώστε να πάει να προλάβει μία προσφορά σε ναφθαλίνη που του αρέσει πολύ. Ο Μίκυ το επεξεργάζεται και αποφασίζει να το δοκιμάσει. Σκέφτεται ότι ακόμα και τις ώρες αιχμής δε θα έχει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις του. Όμως ήταν πιο περίπλοκο στην χρήση το από όσο φανταζόνταν. Με αποτέλεσμα να διασχύσει όλη την Γη καθέτως και να βγεί σε έναν ορυζώνα κάπου στην Ασία. Του έμειναν δύο τρύπες στον κήπο του και η απόρια του Γκούφυ αν εισέβαλαν γιγάντιοι τυφλοπόντικες.

Ευελεπιστώντας ότι η ευχή του Οράτιου θα βγει αληθινή πέφτει πάνω στον Χειροπαίδαρο και τον Νταμάρη όπου δεύτερος υποψιάστηκε έναν εμφανέστατα ντυμένο πρόσκοπο ως τσαντάκια. Δε του πέρασε από το μυαλό ,το ποιό;, ότι απλώς ήθελε να περάσει τις γριούλες απέναντι. Μετά από την τρίτη επανάληψη της ιστορίας του ,στον Ήτα-Βήτα δε χρειάστηκε να την πει, τον πάνε στον χώρο στάθμευσης των περιπολικών. Αφού βέβαια αναπόλησαν μία περίπτωση που το αμάξι του τους είχε βοηθήσει στην σύλληψη του Μαύρου Φαντάσματος. Εκεί ο Μίκυ συνειδητοποιεί ότι δεν ήξερε ότι η αστυνομία του Μίκυ Σίτυ έχει τόσα πολλά περιπολικά. Εκείνοι του προτείνουν όμως την παροπλισμένη Μπέρθα που την κρατάνε για συναισθηματικούς λόγους. Είχαν λησμονήσει όμως ότι η σειρήνα ξεκινάει με το που βάλεις το κλειδί στην μίζα. Οπότε ο Μίκυ φεύγει ξανά αφού γλύτωσε για δεύτερη φορά τα ωτά του. Σε περίπτωση που δε το μαντέψατε αποχώρησε πάλι με την ψυχολογία του πεσμένη.

Η μνήμη του Μίκυ γυρνάει στα παιδικά του χρόνια. Από τότε ήταν λάτρης της ταχύτητας και καβαλούσε τα γουρούνια στο αγρόκτημα. Ένας φίλος του, του είχε πει ότι μόλις μεγαλώσουν και πάρει δίπλωμα θα οδηγούν κανονικό αμάξι που είναι καλύτερο από την χοιροκαβαλαρία. Δυστυχώς όμως η δίψα του Μίκυ να το οδηγήσει σε μία βόλτα τους το έριξε επάνω σε ένα δέντρο. Ο Μίκυ συνδύασε αυτό το γεγονός με την πρόσφατη επίσκεψη του φίλου του και την βλάβη του αμαξιού του. Τον επισκεπτεται αλλά μαθαίνει ότι άδικα τον κατηγόρησε. Εκείνος του προτείνει να πάρει καινούριο.

Ο Μίκυ με βαριά καρδιά αποφασίζει πως αυτή η λύση είναι μονόδρομος. Τα οικονομικά του δε του επιτρέπουν πολυτελή αμάξια και έτσι ο πωλητής αμαξιών άδικα χάρηκε. Βλέπει όμως και ένα αμάξι ίδιο με το δικό αλλά για πιο εκλεκτά γούστα. Μαθαίνει από τον πωλητή ότι αυτό το μοντέλο είναι πολύ γερό. Φεύγει φουριόζος για το συνεργείο που πήγε το 113 του. Τελικώς είχε μία ασήμαντη βλάβη. Απλά ο μάστορας αναγνώρισε την αξία του αμαξιού και έπαιξε παιχνίδι εις βάρος του Μίκυ. Τα εκατό δολλάρια που του είχε δώσει για να το αποσύρει ήταν αρκετά για αποζημίωση. Ο Μίκυ όμως απλώς χάρηκε που ξαναβρήκε τον παλιό του φίλο.

   



"Προπόνηση για τον μαραθώνιο."

Τα χρέη του παπιού μας προς... τους πάντες τον έχουν κάνει πιο αθλητικό αφού κάθε μέρα τρέχει για να τους ξεφύγει. Οπότε ο μόνος τρόπος να τους εξοφλήσει είναι να κερδίσει τον πρώτο μαραθώνιο της Λιμνούπολης. Τι θα γίνει μετά όμως;  

"Ποιος φεύγει και ποιος μένει."

Η Δεσποινίς Ευταξία και ο Παντάξιος νομίζουν ότι ο Σκρουτζ δε μπορεί να πληρώνει δύο υπαλλήλους. Οπότε και οι δύο κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να μη φύγει ο άλλος. 

"Ο θησαυρός των Χλαπακέρος."

Ο Ινδιάνα Γκούφυ μόλις τελείωσε το δείπνο του στο σπίτι του Μίκυ που ήταν προσκαλεσμένος. Ήταν και τα ανήψια του Μίκυ εκεί που τον ρώτησαν για την ιστορία μίας φωτογραφίας του. Ο Ινδιάνα αρχίζει να αφηγείται.

"Η αδηφάγος ζύμη."

Οι μαγειρικές ικανότητες της Ελβίρας "Γιαγιάς Ντακ" Κουτ χρησιμοποιούνται στην εξιχνίαση ανεξέλεγκτου φουσκώματος σπιτικής ζύμης. Θα τα καταφέρει μαζί με τον Πασχάλη να βοηθήσουν την γειτόνισσα;

"Η απεργία των Μουργόλυκων."

Οι Μουργόλυκοι έχουν μία έξυπνη ιδέα για να κάμψουν τις αντιστάσεις του Σκρουτζ και να τον ληστέψουν με ευκολία. Λογαριάζουν όμως χωρίς το σωματείο τους.

"Το μοιραίο καρούμπαλο."

Ο Λούντβιχ αναγκάζει τον Φέθρυ να τον βοηθήσει ώστε να αποκτήσει ακόμα ένα πτυχίο. Αλλά αυτό που θα βιώσει ο Φέθρυ μαζί με τον ξάδελφό του θα τους μείνει αξέχαστο για πολύ καιρό. Στον Λούντβιχ όμως θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Μονοσέλιδη ιστορία.

Πικ νικ: "Σπουδαίες εφευρέσεις."


Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Καταστάσεις που έχουμε συνηθίσει να βιώνουμε στην Λιμνούπολη και με παπιά τις είδαμε στο Μίκυ Σίτυ και με ποντίκια. Πράγματι η ιστορία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Μου άρεσε η ποικιλία χαρακτήρων και ο ρετρό σχεδιασμός των ηρώων σε κάποια καρέ. Αν και η συμπεριφορά της Μίννι με ξένισε αλλά ήταν ευγενικότατη σε σχέση με μίας γνωστής μας πάπιας σε πολλές ομολογούμενως ,ίσως φταίει και αυτό, αντίστοιχες περιπτώσεις.  


Μία ενδιαφέρουσα πτυχή των χρεών του Ντόναλντ μας δίνει η δεύτερη ιστορία. Ωραία προσέγγιση η άνοδος και έπειτα η κάθοδος του αθλητή. Πραγματικά ζω για το σενάριο που θα ξεφύγει από το πεπατημένο τέλος. Στην τρίτη ιστορία αναφέρομαι που ξεκινάει και συνεχίζει πολύ καλά για να έρθει το κλασσικό τέλος να την καταστρέψει. Καιρό είχαμε να δούμε τον αγαπημένο μας αρχαιολόγο στο περιοδικό. Μας το ανταποδίδει με μία καλή ιστορία με εύθυμες πινελιές. Πέμπτη στην σειρά μία γαστρονομικού ύφους περίεργη υπόθεση. Είχε ενδιαφέρον. Όπως και στο φίλτατο @ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ και εμένα μου θύμισε αμέσως υπόθεση της Γ.Ι.Α.Μ. Ας ελπίσουμε οι σπεσιαλίστες του εσωπαπακίου να μας δόσουν τα φώτα τους. Προτελευταία ιστόρια μία μικρή το δέμας αλλά σεναριακά ευχάριστη ιστορία με τους Μουργόλυκους. Μία άλλη οπτική του πολυπτυχιούχου παπιού βλέπουμε στη τελευταία ιστορία του τεύχους. Ομολογώ πως είχε ενδιαφέρον αλλά θα προτιμούσα να μη ξαναδώ τον Λούντβιχ "εκτός" εαυτού.


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Ένας πολύτιμος φίλος."
2. "Ποιος φεύγει και ποις μένει."
3. "Προπόνηση για τον μαραθώνιο."
4. "Ο θησαυρός των Χλαπακέρος."
5. "Η απεργία των Μουργόλυκων."
6. "Η αδηφάγος ζύμη."
7. "Το μοιραίο καρούμπαλο.

7.6/10...
Από τα ελάχιστα τεύχη του περιοδικού που συναγωνίζεται σε αριθμό ιστοριών το Super Μίκυ. Φίλτατε @Indian δύσκολο το έργο σου. :D 

:hop::hop::hop: 
 
  • Like 9
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4348
  • Reputation:   33882
  • Achievement Points:  4415
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Μέτριο μεν αλλά αρκετά ευχάριστο το τρέχον τεύχος. Μικρές ιστορίες διασκεδαστικές οι περισσοτερες  Ξεχωρίζει η ιστορία με την απεργία των μουργολυκων για την ιδέα και το σενάριο της. Αν είχε μεγαλύτερη έκταση με αρμονική διαχείριση της ιστορίας θα χτύπαγε αρκετά ψηλά. Επίσης γέλασα και με τον Λουτβιχ για πρώτη φορά. Είναι κάτι κ αυτό. Ααα κ να μην ξεχάσω την ατάκα του φεθρυ "είναι δύσκολο να γυρνάς με κάποιον που τα κάνει όλα μπαχαλο"

  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29562
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  538
  • Reputation:   3166
  • Achievement Points:  546
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3859 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Τραγικό τεύχος. Μόνο η πρώτη ιστορία διαβάζεται....

  • Μπέρδεμα 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94406
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Επιστρέψαμε στους κανονικούς (περίπου) ρυθμούς των ιστοριών του τεύχους,με 7 πολυσέλιδες ιστορίες,αρχής γενομένης με αυτήν που φέρει τον τίτλο "Ένας πολύτιμος φίλος". Ο Μίκυ βρίσκεται στην εξοχή και πηγαίνει με την Μίννι να απολαύσουν ένα πικ νικ. Δυστυχώς όμως το αυτοκίνητό του παθαίνει βλάβη και τους χαλάει τα σχέδια. Η απάντηση του μηχανικού,που το πήγε,ήταν βέλος στην καρδιά του. Το αυτοκίνητο είναι τόσο παλιό και η ζημιά τόσο εκτεταμένη,που δεν συμφέρει να επισκευαστεί. :( Απογοητευμένος ο πρωταγωνιστής μας θα το δώσει για παλιοσίδερα και θα επιστρέψει με τα πόδια στο Μίκυ Σίτυ. Εκεί θα βρει πολλούς φίλους του,στους οποίους θα πει τον...πόνο του και θα θυμηθούν όμορφες αναμνήσεις που είχαν με το θρυλικό 113. Επίσης εκείνοι θα προσπαθήσουν να του βρουν ένα νέο αυτοκίνητο που θα καλύψει το κενό,ένα κενό που όπως φαίνεται είναι δυσαναπλήρωτο. Τελικά ο Μίκυ έχει χάσει για πάντα τον αγαπημένο του μηχανικό φίλο ή μήπως οι αδικίες θα διορθωθούν και οι δύο τους θα ξανασμίξουν? :thinking: Χαριτωμένη ιστορία,που διαβάζεται ευχάριστα αλλά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον τίτλο του τεύχους. Το σενάριο μοιάζει με την αντίστοιχη ιστορία του Don Rosa για το 313 του Ντόναλντ,μόνο που έχει το μυστήριο που ταιριάζει στον Μίκυ. Απ'ότι θυμάμαι,υπάρχει κι ένα παρόμοιο αφιέρωμα και στην θρυλική τζιπάρα του Ινδιάνα Γκούφυ (την είχα διαβάσει σε κάποιο Αλμανάκο). Το θεωρώ πολύ δίκαιο το γεγονός ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή να ασχοληθούμε,εκτός από το 313,και με το 113. Η πλοκή επαναλαμβάνεται σε πολλά σημεία της,αλλά οι δύο ανατροπές στο φινάλε είναι στοιχεία που θα αποζημιώσουν τον αναγνώστη. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Η δεύτερη ιστορία του τεύχους έχει τίτλο "Προπόνηση για τον Μαραθώνιο",το περιεχόμενό της όμως δεν είναι 100% αθλητικό. :P Όλοι γνωρίζουμε ότι ο φίλος μας ο Ντόναλντ έχει δημιουργήσει έναν σημαντικό κατάλογο χρεών,όχι μόνο στον θείο του τον Σκρουτζ,αλλά και στην συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών τής γειτονιάς του. Εκείνοι ειδικά,με το που θα τον δουν,θα τον πάρουν στο κυνήγι για να καταφέρουν να του αποσπάσουν έστω κι ένα ελάχιστο ποσό από το "φέσι". Έτσι ο ήρωάς μας έχει μετατραπεί σε έναν Μαραθωνοδρόμο πρώτης ποιότητας. Αυτή του την ικανότητα την παρατηρούν τα τρία του ανίψια και τον πείθουν να την καλλιεργήσει,προκειμένου να αποκτήσει δύναμη,ευεξία και γυμνασμένο κορμί. Εκείνος θα ακολουθήσει τις συμβουλές τους και με άτυπους προπονητές τους πιστωτές του,θα εξελιχθεί σε ένα ταλέντο του αθλήματος,σε σημείο να είναι ικανός να λάβει μέρος στον επίσημο Μαραθώνιο της Λιμνούπολης και να έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει (και κατά συνέπεια να πληρώσει τα χρέη του με τα χρήματα του επάθλου). Χωρίς να έχει μεγάλες προσδοκίες να πιάσει την κορυφή,το συγκεκριμένο σενάριο το βρήκα ευφυές,κι αυτό γιατί καταπιάνεται κι αναλύει ένα φαινόμενο (τα χρέη και τους πιστωτές του Ντόναλντ) που στις περισσότερες ιστορίες απλά αναφέρεται και γενικά περνάει απαρατήρητο. Το σημαντικότερο μήνυμα όμως που περνάει είναι ότι ο αθλητισμός χαρίζει υγεία. :respect: Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

Ο θείος Σκρουτζ βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημμα καθώς δεν μπορεί να αποφασίσει "Ποιος φεύγει & ποιος μένει". Ένα πρωινό στο θησαυροφυλάκιο ο πανίσχυρος οικονομικός μεγιστάνας βρίσκεται στο γραφείο του παρέα με τον ανιψιό του τον Ντόναλντ και συζητούν. Εκεί του εξομολογείται ότι έχει δισταγμούς για μία απόφαση που πρέπει να πάρει. Αυτή τους την συζήτηση θα την λαθρακούσουν οι δύο πιστοί του υπάλληλοι,ο Παντάξιος και η δεσποινίς Ευταξία. Αμέσως θα τους γεννηθεί η εντύπωση ότι ο εργοδότης τους υπολογίζει να απολύσει έναν από τους δύο. Τα συναισθήματα που θα τους γεννηθούν και οι κινήσεις που θα κάνουν θα μας εκπλήξουν,καθώς κάποιοι άλλοι στην θέση τους θα έπρατταν εντελώς διαφορετικά. Απλή ιστορία που θέλει να τονίσει τον αλτρουισμό των δύο πιο καλοσυνάτων εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Οι δύο τους έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από εκείνον,αλλά και πάλι του δείχνουν μεγάλη εκτίμηση. Η πλοκή έβγαζε γέλιο,πιο πολύ από τις γκριμάτσες που έπαιρνε ο Σκρουτζ. :P Η κατάληξη όμως ήταν προβλέψιμη και την καταλαβαίνουμε από τις πρώτες σελίδες. Το σχέδιο δεν μου άρεσε. Το βρήκα πολύ ερασιτεχνικό.

 

Στην συνέχεια,μία φωτογραφία θα σταθεί αφορμή ο Ινδιάνα Γκούφυ να ξεκινήσει την αφήγηση για τον "Θησαυρό των Χλαπακέρος". Ο διάσημος και ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος είναι καλεσμένος στο σπίτι του Μίκυ για φαγητό. Όλως τυχαίως,ο Μόρτυ κι ο Φέρντυ,θα βρουν μία φωτογραφία στην οποία ο Ινδιάνα κατατροπώνεται από μία αφηνιασμένη γαλοπούλα. Τους γεννιέται λοιπόν η απορία πώς έφτασε σε αυτό το σημείο. Έτσι,ο πρωταγωνιστής μας θα ξεκινήσει να αφηγείται έναν άθλο του,στον οποίο βοήθησε μία φυλή Ινδιάνων να βρει έναν χαμένο θησαυρό των προγόνων τους. Σίγουρα το εν λόγω σενάριο (που προέρχεται από την σειρά "Το λεύκωμα του Ινδιάνα Γκούφυ") δεν αντιπροσωπεύει την μαχητικότητα και το σθένος του πρωταγωνιστή. Είναι κατώτερο των περιστάσεων,αλλά παρόλα αυτά αφήνει στον αναγνώστη ένα μικρό αίσθημα ευχαρίστησης. Γενικά όμως,λίγα πράγματα. Σχεδιαστικά ήταν μέτρια,αλλά υπήρχε μία καθαρότητα στα καρέ που μου άρεσε.

 

Και πάμε στο αγρόκτημα,όπου ο Πασχάλης θα τα βάλει με μία "Αδηφάγο ζύμη". :wow: Η Γιαγιά Ντακ έχει μία ανησυχία ότι κάτι δεν πάει καλά στην περιοχή και δεν κάνει λάθος. Πράγματι,μία γειτόνισσά της έχει βάλει ένα κομμάτι ζυμάρι στο μπολ κι εκείνο αρχίζει να φουσκώνει και να φτάνει σε δυσθεώρητα μεγέθη. Τόσο μεγάλη είναι η έκτασή του που ξεχειλίζει και βγαίνει από το σπίτι κι επεκτείνεται στο χωριό. Η Γιαγιά Ντακ κι ο Πασχάλης θα προσπαθήσουν να σκεφτούν μία ιδέα για να σταματήσουν αυτόν τον όλεθρο. Η μία με την τρομερές γνώσεις της στην μαγειρική κι ο άλλος με την απύθμενη πείνα του. Κι εδώ δεν μου έκανε κλικ το σενάριο. Το βρήκα πολύ υπερβολικό και παράλληλα σαχλό. Από την αρχή μέχρι και το ψευτο-υπερηρωικό φινάλε. Ακόμα και το χιούμορ δεν είχε μεγάλη παρουσία. Το μόνο που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν που μάθαμε για την Μπριάνα Κουτ,την διάσημη εξερευνήτρια μαγείρισσα,που ήταν θεία της Γιαγιάς Ντακ. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Ακολουθεί μία απεργία που δεν την περιμέναμε. Μιλάμε για την "Απεργία των Μουργόλυκων". Μία ωραία πρωία,τα μέλη της εγκληματικής αυτής συμμορίας πηγαίνουν έξω από το θησαυροφυλάκιο κι απαιτούν από τον Παντάξιο να κανονίσει μία συνάντηση με τον Σκρουτζ. Εκείνος κατεβαίνει και τότε του ανακοινώνουν ότι όσο τα αντικλεπτικά του συστήματα είναι ενεργά,εκείνοι θα κατέλθουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα θα διαδηλώνουν κάτω από το παράθυρό του. Αυτή τους η κίνηση δεν μπορεί παρά να πλημμυρίσει με ικανοποίηση τον Σκρουτζ,που φαίνεται ότι θα απαλλαγεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από εκείνους. Όμως η κατάληξη δεν θα ικανοποιήσει καμία από τις δύο πλευρές. Πρωτότυπο σενάριο,αν και η ιστορία τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες. Το φινάλε έχει κωμική ανατροπή. Γενικά μιλάμε για μία μέτρια ιστορία για την κατηγορία της. Το σχέδιο είχε ελαστικότητα,αλλά ασφυκτιούσε στα μικρά καρέ.

 

Κι αφού θα διαβάσουμε την ιστορία "Σπουδαίες εφευρέσεις" ,από την σειρά "Πικ-νικ",στην οποία ο Κύρος θα φτιάξει ένα μηχάνημα που θα προστατεύει από την βροχή,θα φτάσουμε στην τελευταία ιστορία γι'αυτό το τεύχος που ακούει στο όνομα "Το μοιραίο καρούμπαλο". Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο διακεκριμένος καθηγητής Λούντβιχ Φον Ντρέηκ κι ο αφελής κι άγαρμπος Φέθρυ. Ο παντογνώστης Λούντβιχ θέλει να αποκτήσει το πτυχίο της Καρουμπαλολογίας και για να κάνει την διατριβή του θα πρέπει να ερευνήσει την συγκεκριμένη επιστήμη εκ του σύνεγγυς. Έτσι λοιπόν ζητάει από τον Φέθρυ να τον χτυπήσει δυνατά στο κεφάλι για να αποκτήσει δικό του καρούμπαλο. Έτσι γίνεται,αλλά τότε ο φίλος μας θα αλλάξει χαρακτήρα και θα μεταμορφωθεί σε έναν μόρτη και καλοπερασάκια έφηβο,που μπλέκεται σε μπελάδες όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Ο Φέθρυ,με την βοήθεια του Ντόναλντ,θα προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν στην πρότερη κατάστασή του,αλλά αυτό θα αποδειχτεί αρκετά δύσκολο. Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπουμε συχνά τον Λούντβιχ σε τέτοια κατάσταση και με τέτοια αμφίεση. Έτσι μπορώ να πω ότι μου κίνησε το ενδιαφέρον το σενάριο. Το χιούμορ και οι έξυπνες ατάκες κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ιστορία όμως,θα ταίριαζε καλύτερα (όπως και η πλειοψηφία των ιστοριών που φιλοξενούνται εδώ) στο Super Μίκυ. Το σχέδιο ήταν αρκετά προσεγμένο.

 


:beer: 

  • Like 3
  • Ευχαριστώ 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.