Jump to content
ΚΟΜΙΞ

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥS 229 [Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΙΣ ΝΤΡΕΗΚ - Marco Gervasio]

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;   

2 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm229-960x600-thumb-large.thumb.jpg.3be01d5a831eb938ef1b2ce1d7ddf2f1.jpg

 

6 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΠΛΩΣΗ
  Η ΝΤΑΙΖΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ
 • ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΟΥΣΟΥΖΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ
  Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΜΑΓΙΚΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ
 • ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  Ο ΦΕΘΡΥ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου (Νο. 229)

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η τελευταία ιστορία πρέπει να είναι αυτή εδώ.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ικανοποιητικό το τευχάκι, κυρίως λόγω του Gervasio. Ο Φαντομίας είναι πάντα σταθερή αξία. Οι άλλες ιστορίες μέτριες ήταν, όχι και τίποτα το φοβερό. Όμως μόνο και μόνο για το εξώφυλλο και την κεντρική ιστορία, το τευχάκι ήταν μια χαρά. Είναι και η πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες, που είχαμε κυρίως καινούργιες ιστορίες, και μάλιστα από το αντίστοιχο ιταλικό τεύχος (Topolino 3139).

 

Μακάρι να τελείωσε η περίοδος παλιών ιστοριών και να συνεχίσουμε με επικαιρότητα. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στο επόμενο τεύχος, με το «Μυστήριο στον καμβά» των Vito Stabile & Carlo Limido.

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 λεπτά πριν, PhantomDuck είπε:

Τουλάχιστον αυτό φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στο επόμενο τεύχος, με το «Μυστήριο στον καμβά» των Vito Stabile & Carlo Limido.

Η οποία και έχει ωραίο εξώφυλλο που περίμενα να δούμε στο περιοδικό αλλά και αποτελεί την πρώτη ιστορία της σειράς Ντετέκτιβ Ντόναλντ :) 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και μάλλον θα περιμένουμε και άλλες ιστορίες Φαντομία από το επόμενο τεύχος (καθώς η επόμενη του δεν έχει κάποιο εξώφυλλο)...

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπικά, η ιστορία, που μου άρεσε περισσότερο, ήταν αυτή με τον Ινδιάνα Γκούφυ.

 

Καλή η ιστορία με τον Φαντομία, καλές και οι αναφορές στις ιστορίες το κάστρο με τους τρεις πύργους και το στοιχειωμένο κάστρο, αλλά πολλά κάστρα και πολλοί ευγενείς μαζεύτηκαν στη Λιμνούπολη, βρε παιδί μου! Δυσκολευόμουνα να πιστέψω ότι η ιστορία διαδραματίζεται στην αταξική Αμερική.

 

Όσο για το χρυσάφι, αυτό ισχυρίζομαι ότι δεν το βρήκε τελικά ο Φαντομίας:

Spoiler

Αν ήταν φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι, το πορτρέτο θα ήταν ασήκωτο. Για να το κρατάει ο Φαντομίας στα χέρια του και για να χρειάζεται άλλα στοιχεία, για να συμπεράνει ότι κάτι υπάρχει κάτω από το πορτρέτο (το βάρος θα ήταν από μόνο του αρκετό), πρέπει να μην ήταν φτιαγμένο από χρυσάφι ή να περιείχε ελάχιστο.

 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #229 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Από τον άνθρωπο που στο δημοτικό είχε αναγάγει σε τέχνη το "στάσου τιμωρία στην γωνία" @Dr Paingiver. Φήμες λένε ότι πολλές φορές η Δασκάλα τον έστενλε κατευθείαν εκεί μετά το διάλειμμα... ΑΝ έβγαινε!!!)

tn_MIKYMAOUSE_0229.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Ο θησαυρός του Φράνσις Ντρέηκ."


Ο Φράνσις Ντρέηκ ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στην Νέα Αλβιώνα.

Για να εκδικηθεί τον Τρελό Δούκα που έκλευψε το χρυσάφι του. Ο Κόμης όμως και φίλος του Δούκα Ρίτσαρντ τον προειδοποιεί έγκαιρα ώστε να διαφύγει. Εκείνος του δίνει ως δώρο φιλίας την αυτοπροσωπογραφία του. Επίστροφή στο "σήμερα" δηλαδή στην εποχή του Λόρδου Κουάκετ. Μία κοπέλα φτάνει στην έπαυλη του ζεύγους την ώρα που εκείνοι συζητούν για την κλοπή  ενός φορέματος. Η Ντόλυ φαίνεται έκπληκτη από αυτό που της ζητάει. Το φόρεμα όμως είναι στολισμένο με πολύτιμου λίθους. Η κοπέλα χτυπάει το κουδούνι φωνάζοντας "Βοήθεια!"Αναφέρει ότι είναι μανεκέν προετοιμάζοταν για την επίδειξη μόδας με το εν λόγω φόρεμα ότα κάποιος την απήγαγε για λίγες ώρες και της πήρε το φόρεμα ξηλώνοντας τα διαμάντια. Μετά την άφησε απ' έξω από την έπαυλη του Λόρδου Κουάκετ. Ο Τζων καλεί τον Επιθεωρητή Πίνκο. Η κοπέλα αναφέρει ότι θυμάται μόνο το δωμάτιο της ομηρείας της διότι έφτασε στην έπαυλη με κλειστά μάτια. Υπήρχε εκεί ένα πορτρέτο ίδιο με αυτό που έχει ο Τζων στον τοίχο του. Φυσικά πρόκειτα για αντίγραφο. Το γνήσιο το είχε χαρίσει ο Κόμης σε έναν πρόγονό του. Επισκέπτονται τον Κόμη Σκιάχτρον και η κοπέλα αναγνωρίζει το σαλόνι. Ο Κόμης συλλαμβάνεται από τον Επιθεωρητά Πίνκο. Ο Τζων όμως πιστεύει πως άλλος είναι ο ένοχος.

Διότι η κοπέλα έκανα περίπου μίση ώρα με το άμαξι ,όπως λέει, για να φτάσει στην έπαυλη. Το κάστρο όμως του Κόμη Σκιάχτρον απέχει μία ώρα. Πιο κοντά είναι το κάστρο του τρελλού Δούκα. Όταν πέφτει η νύχτα το ζεύγος μεταμφιεσμένο το επισκέπτεται και ανακαλύπτει μία ρεπλίκα του σαλονιού του Κόμη. Εκεί ανακλύπτει το ημερολόγιο του Φράνσις Ντρέηκ όπου ανέφερε στην Βασίλισα τι είχε κάνει ο Κόμης. Της αναφέρει και ένα στοιχείο που βρήκε στον γνήσιο πίνακα για το που βρίσκεται ο θησαυρός. Στο κάστρο με τους τρεις πύργους . Ο απόγονος του Φράνσις Ντρέηκ κάνει την εμφάνισή του και φιλοτημήθηκε να πάει ο ίδιος. Ομολογεί και την απαγωγή του Μανεκέν. Ο Φαντομίας τον παγίδεψε μιάς και ο θησαυρός βρίσκεται μεσα στον ίδιο τον πίνακα όπως δείχνει και στην συμβία του.

Τηλεφωνεί στον Πίνκο που πετάγεται από το κρεββάτι και τρέχει στο κάστρο και τον συλαμβάνει. Το τεύχος κλείνει με την πιο σοκαριστική είδηση. Είναι δυνατόν τόσα χρόνια ο Φαντομίας να μην είχε καταλάβει ποιόν έχει στο σπίτι του;

     "Το κάλεσμα της μεγάλης οθόνης."

Ο Ινδιάνα Γκούφυ ,μετά από πρόταση των φίλων του, δέχτηκε να γυρίσει μία κινηματογραφική ταινία. Τα φώτα και η λάμψη μαγεύουν όμως. Έτσι οι φίλοι πρέπει να κάνουν κάτι για να ξαναβρούν τον φίλο τους.

"Ο μυστηριώδης παράγοντας Ν."

Ο έρως του Σκρουτζ με το χρυσό μέταλο δεν αφήνει τον Κύρο να απολαύσει τις διακοπές που ,επί τέλους, αποφάσισε να κάνει. Το νέο του πόνημα ήτο η μεταφορά αντιπροσώπων του ανθρωπίνου είδους στην Σελήνη με ανελκυστήρα και η διαμονή τους εκεί. Ο Σκρουτζ όμως λογάριασε όμως χωρίς τον "παράγοντα Ν..."

"Οικονομική επίπλωση."

Ο Σκρουτζ ζήτησε από την Νταίζυ και την Δεσποινίδα Ευταξία να βγάλουν κέρδος ,για εκείνον, φυσικά, από την σαβούρα της σοφίτας του Θησαυροφυλακίου. Η Νταίζυ βλέποντας το γραφείο της και του Σκρουτζ αποφασίζει να την αξιοποιήσει διαφορετικά. Οι όποιες αμφιβολίες του Σκρουτζ κάμπτονται όταν υπογράφει το καινούριο συμβόλαιο και βρίσκει τον χάρτη ενός θησαυρού. 

"Το αντιγρουσουζικό φίλτρο."

Η Μάτζικα παρουσιάζει σε κοινό και δημοσιογράφους ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς "Φίλτρα στην χύτρα." Για τους προληπτικούς...

"Ταξίδι στην Αυστραλία."

Ο Φέθρυ με τον Ντόναλντ πάνε αεροπορικώς στο ράντσο ένος φίλου τους. Ο Φέθρυ λατρεύει τις καραμέλες αγκινάρας. Αν ήξερε το πλήρωμα του αεροπλάνου ποιοι ανεβαίνουν θα είχε παραιτηθεί. 

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι...

Ακόμα μία πάρα πολύ καλή περιπέτεια με τον Φαντομία. Με το πιο εξαιρετικό τέλος που ανοίγει νέους δρόμους. Σενάριο και σχέδιο κεντάνε από τον μετρ του είδους Τζερβάζιο. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!!!  

Μετά την κύρια ιστορία ακολουθεί μία κινηματογραφική στην κυριολεξία περιπέτεια του Ινδιάνα Γκούφυ. Διδάσκει όμορφα ,αλλά όχι με πρωτότυπο τρόπο θαρρώ, την αξία της φιλίας. Τρίτη στην σειρά είναι μία ιστορία όπου περιγραφεί με ωραίο τρόπο πως το νέο είναι καινοτόμο μέχρι να επιστρέψει η νοσταλγία του παλιού. Ώστε να ξεκινήσει πάλι ο κύκλος. Τέταρτη ατην σειρά μία μικρή, ευχάριστη και οικονομική "περιπέτεια" εντός του μεγάλου κτηρίου στον Λόφο Αμαξοφονιά. Λέτε να έχει και συνέχεια η ιστορία; Ακολουθεί μία ανάλαφρη και χαρούμενη ιστορία τηλεοπτικής παρασκευής φίλτρου διά χειρός Ιταλίδας μάγισσας. Το τεύχος κλείνει με μία ιστορία με τον Φέθρυ και τον Ντόναλντ. Αλήθεια τι είναι πιο τρομαχτικό; Το μυαλό του Φέθρυ ή ο Ντόναλντ που τον ακούει; Η ιστορία "προσπαθεί" να βγάλει γέλιο. Υπερβολικά θα έλεγα.    


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Ο θησαυρός του Φράνσις Ντρέηκ."
2. "Ο μυστηριώδης παράγοντας Ν."
3. "Οικονομική επίπλωση."
4. "Το αντιγρουσουζικό φίλτρο."
5. "Το κάλεσμα της μεγάλης οθόνης."
6. "Ταξίδι στην Αυστραλία."


7.9/10... Η επιλογή ιεράρχισης βασίστηκε σε ιδιαίτερους παράγοντες... 

:hop: :hop: :hop: 
 • Like 5
 • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και ναι κυρίες και κύριοι,μετά από αρκετό καιρό ξαναβλέπουμε ιστορία του αγαπημένου μας Φαντομία στο περιοδικό. Αυτή την φορά,την τιμητική της έχει ο "Θησαυρός του Φράνσις Ντρέηκ". Μία αλλόκοτη σκηνή διαδραματίζεται στην βίλλα των ρόδων. Ένα μοντέλο θα εμφανιστεί στην εξώπορτα και θα ζητήσει βοήθεια από τον Λόρδο Κουάκετ. Ισχυρίζεται ότι είχε απαχθεί από έναν τύπο,ο οποίος αφαίρεσε τα διαμάντια από το φόρεμά της και την εγκατέλειψε έξω από την βίλλα. Από τις περιγραφές,όλες οι υποψίες στρέφονται σε έναν ξεπεσμένο αριστοκράτη,ο οποίος έχει χάσει όλη του την περιουσία. Ο πραγματικός ένοχος όμως έχει θέσει σε λειτουργία ένα πανέξυπνο σχέδιο παραπλάνησης και χειραγώγησης,γιατί τα ληστρικά του κίνητρα είναι άλλα. :Suspicious: Πάντα απολαμβάνω τα σενάρια με πρωταγωνιστή τον Φαντομία και το συγκεκριμένο δεν αποτελούσε εξαίρεση. Η αλήθεια όμως είναι ότι εδώ αντιμετώπισα πρόβλημα με την πλοκή,καθώς ήταν αρκετές οι φορές που αναγκαζόμουν να γυρίσω πίσω τις σελίδες για να καταλάβω τι γινόταν. Δεν ξέρω αν έχει τύχει και σε εσάς ή αν εγώ δεν ήμουν σε καλή ημέρα. :D Από εκεί και πέρα,η υπόθεση ήταν όμορφη και είχε χαρακτήρα νουάρ,ιστορικά στοιχεία,αλλά και στοιχεία για την Λιμνούπολη της εποχής και για τους "προγόνους" του μεγάλου αριστοκράτη λωποδύτη. Θα συμφωνήσω επίσης με τις ενστάσεις του @Kriton . Τα τελευταία καρέ αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την συνέχεια κι εμάς στην γλύκα,με μία τεράστια ανατροπή. :P Σχεδιαστικά φαίνεται να έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. :clap2:

 

Ο Ινδιάνα Γκούφυ φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε στο "Κάλεσμα της μεγάλης οθόνης". Βλέπουμε τον ατρόμητο και περιπετειώδη αρχαιολόγο να έχει πάρει απόσταση από τις συνηθισμένες του εξορμήσεις και να έχει μετατραπεί σε κινηματογραφικό αστέρα,που γυρίζει ταινίες με θέμα την παλιά του ζωή. Έξτρα χρήματα θα απαντήσει κάποιος,αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο χώρος του θεάματος,σαν άλλη Σειρήνα,έχει μαγέψει τον πρωταγωνιστή μας,ο οποίος καβάλησε το καλάμι κι έχει ξεχάσει ακόμα και τους πιο στενούς του φίλους. Συγκεκριμένα,ο Μίκυ και η παρέα του του ετοίμασαν ένα πάρτυ έκπληξη για τα γενέθλιά του κι εκείνος αρνήθηκε να παραβρεθεί υποτιμητικά. Τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν του προτάθηκε μία νέα περιπετειώδη εξόρμηση προς αναζήτηση ενός ξεχασμένου μνημείου,κι εκείνος δεν ενδιαφέρθηκε. Τότε ο Μίκυ,σε συνεργασία με τους υπόλοιπους,θα καταστρώσουν ένα σχέδιο που θα ταρακουνήσει τον Ινδιάνα και θα τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο. Πολύ ωραίο σενάριο που μας δείχνει τον πρωταγωνιστή να έχει αλλάξει χαρακτήρα και συμπεριφορά απέναντι στους δικούς του. Δεν θυμάμαι να το έχουμε ξαναδεί με τέτοιο ύφος. Το κόλπο του Μίκυ ήταν έξυπνο και συνδύαζε το τερπνόν μετά του ωφελίμου (να επιστρέψει ο Ινδιάνα στην παλιά του ζωή και να βρεθεί το χαμένο μνημείο). Το σχέδιο το βρήκα συμπαθητικό.

 

Στην ιστορία με πρωταγωνιστή τον Κύρο και τον θείο Σκρουτζ θα μάθουμε τον "Μυστηριώδη παράγοντα Ν". Ο αγαπητός μας εφευρέτης αποφασίζει να απέχει για λίγο καιρό από την δουλειά του και,μαζί με τον πιστό βοηθό του τον Γλόμπο,να πάρει λίγες ημέρες ρεπό και να ξεκουραστεί στην εξοχή. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν αρέσει στον απίστευτο εκμεταλλευτή Σκρουτζ,που τον βρίσκει και προσπαθεί να τον πείσει να του δημιουργήσει εφευρέσεις που θα του αποφέρουν κέρδη. Η μεγάλη εφεύρεση δεν αργεί να δημιουργηθεί. Πρόκειται για ένα ασανσέρ τεράστιων διαστάσεων που θα ενώνει την Γη με την Σελήνη. Έτσι,ο οποιοσδήποτε θα μπορεί,όχι μόνο να επισκέπτεται προσωρινά τον δορυφόρο μας,αλλά και να μείνει μόνιμα,μιας κι ο Σκρουτζ θα φροντίσει να δημιουργήσει εκεί πάνω μία αποικία. Οι άνθρωποι όμως είναι απρόβλεπτοι κι ο μεγιστάνας από την Λιμνούπολη δεν έχει λάβει υπόψιν του τον παράγοντα Ν. ;) Καλό σενάριο που,με εξαίρεση την φιλοσοφική ανάλυση που κάνει ο Κύρος,κατά τα άλλα ακολουθεί κλασικά και δοκιμασμένα μονοπάτια. Ο Σκρουτζ θέλει να αβγατίσει τα χρήματά του,ο Κύρος φτιάχνει μία εφεύρεση,στην αρχή πάει καλά,μετά δεν πάει και στο τέλος ο Σκρουτζ ξαναβγαίνει κερδισμένος. Απλά,καθημερινά πράγματα. :P Το διαστημικό ασανσέρ πάντως μου φάνηκε έξυπνη σκέψη. :respect: Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Στην σύντομη ιστορία "Οικονομική επίπλωση",βρισκόμαστε στην αποθήκη του θησαυροφυλάκιου,όπου ο Σκρουτζ έχει δώσει εντολή στην δεσποινίδα Ευταξία να βγάλει στο παζάρι τις παλιατζούρες που έχουν μαζευτεί εκεί όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί της βρίσκεται και η Νταίζυ,η οποία διαπιστώνει ότι δεν θα πιάσει τίποτα όλη αυτή η σαβούρα. Έτσι σκέφτεται να την εκμεταλλευτεί αλλιώς. Με την βοήθεια της δεσποινίδας Ευταξίας (και των αντικειμένων της αποθήκης),θα διακοσμήσουν τα γραφεία και θα τους δώσουν άλλον αέρα. Κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ικανοποιεί τον Σκρουτζ,αλλά σίγουρα δεν θα βγει χαμένος. Απεναντίας,έχει πολλά να κερδίσει. Όπως είπα και πριν,έχουμε ένα σύντομο σενάριο,που δεν έχει κάποιο έντονο στοιχείο που να το κάνει αξιομνημόνευτο,αλλά παρόλα αυτά διαβάζεται ευχάριστα. Το φινάλε νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο από όλη την πλοκή. Το σχέδιο δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα.

 

Άλλη μία σύντομη ιστορία ακολουθεί,αυτή την φορά με πρωταγωνίστρια την Μάτζικα Ντε Σπελ,και τίτλο "Το αντιγρουσουζικό φίλτρο". Η σατανική μάγισσα,έχει τιθασεύσει για λίγο την μανίας της να αποκτήσει την πρώτη δεκάρα του θείου Σκρουτζ κι έχει ακολουθήσει τον κόσμο της showbiz. Πιο συγκεκριμένα είναι παρουσιάστρια σε μία τηλεοπτική εκπομπή,ονόματι "Φίλτρα στην χύτρα" και στην οποία θα δείξει στους συναδέλφους της και γενικά στους λάτρεις της μαγείας,μία συνταγή για την παρασκευή ενός φίλτρου,με το οποίο έρχεται καλοτυχία. Θα δείξει λοιπόν στο κοινό τον τρόπο που θα πρέπει να μαζευτούν τα δύο συστατικά του φίλτρου,αλλά και τον τρόπο μίξης τους προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το θέμα βέβαια είναι αν τελικά θα έρθει αυτό το αποτέλεσμα. :P Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε η συγκεκριμένη δουλειά. Την βρήκα άνοστη και πολύ ρηχή για τα γούστα μου,αλλά και για τα στάνταρ που έχει θέσει η ίδια η Μάτζικα όλα αυτά τα χρόνια. Αν η Μάτζικα ήταν υπαρκτό πρόσωπο,θα έλεγα ότι εδώ κάνει μία αρπαχτή για ένα έξτρα εισόδημα και τίποτε άλλο. Όπως οι ηθοποιοί που κάνουν διαφημίσεις. Γενικά την ιστορία δεν θα την θυμάμαι αύριο. :P Το σχέδιο σίγουρα ήταν καλύτερο από το σενάριο.

 

Και τελειώνουμε με την ιστορία "Ταξίδι στην Αυστραλία",που έχει στο τιμόνι του πρωταγωνιστή τα δύο ξαδέλφια από την Λιμνούπολη,τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ. Ο Μπιλ,ένας φίλος τους κτηνοτρόφος,τους κάλεσε στην Αυστραλία για να επισκεφτούν το ράντσο του. Εκείνοι (κι αφού τους πλήρωσε και τα αεροπορικά εισιτήρια) δέχτηκαν κι έτσι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν με προορισμό την χώρα των καγκουρό. Μέσα στο αεροπλάνο όμως θα εκτυλιχτούν σημεία και τέρατα,καθώς η εντελώς ανεύθυνη (στα όρια του ηλίθιου) συμπεριφορά του Φέθρυ,αλλά και του Ντόναλντ,θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα στο αεροσκάφος και περισσότερο στους δύο υπαλλήλους που αποτελούν το πλήρωμά του. Άλλη μία ιστορία που θα προσπεράσω με βήμα ταχύ και δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί της. Δεν λέω,ο Φέθρυ είναι ένας ευχάριστα αφελής χαρακτήρας,αλλά εδώ το παράκανε. :antekale:  Φέρεται πολύ σαχλά,επαναλαμβάνεται και παράλληλα δεν βγάζει ούτε ένα απλό μειδίαμα στον αναγνώστη. Για τον Ντόναλντ τι να πούμε? Τίποτα δεν θυμίζει την εκρηκτική προσωπικότητά του (ακόμα κι όταν μπλέκεται σε ιστορίες με τον Φέθρυ) κι εδώ παρουσιάζεται σαν ένα απλό φερέφωνο του ξαδέλφου του. Κρίμα. :( Ακόμα και το σχέδιο με απογοήτευσε (μπορεί όμως απλά να το πήρε μπάλα η γενική απογοήτευσή μου από το σενάριο). :P

 


:beer: 

 • Like 6
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαβάζοντας την ιστορία μετά από τις κριτικές του Κρίτωνα περίμενα κάτι πολύ μπερδεμένο. Όμως τελικά δεν ήταν τόσο. Θέλω να πω οι ιστορίες double duck είναι απείρως πιο δυσνόητες και θέλουν μπρος πίσω. Γενικά Μ άρεσε η ιστορία αλλά βρήκα κ εγώ χωρίς σκοπό την τελευταία σελίδα. Σε όλες τις άλλες ιστορίες συμφωνώ με τον αγαπητό φίλο indian.

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 min ago , Indian said:

Το διαστημικό ασανσέρ πάντως μου φάνηκε έξυπνη σκέψη.

 

Το διαστημικό ασανσέρ είναι μια εξαιρετικά έξυπνη σκέψη, που θα λύσει τα χέρια τής ανθρωπότητας στην εξερεύνηση του διαστήματος. Πρόκειται για πραγματική πρόταση και όχι για ιδέα τού Κύρου!

 

Το πρόβλημα είναι ότι εδώ δεν χρειάζεται ο παράγοντας Ν, όπου κάποιος Κύρος θα συνθέσει προϋπάρχουσες ιδέες, για να φτιάξει κάτι καινούργιο. Η σύνθεση είναι γνωστή, αλλά μας λείπουν κάποια από τα επιμέρους κομμάτια, το πιο σοβαρό από τα οποία είναι ότι δεν έχουμε κάποιο υλικό, που να είναι τόσο ανθεκτικό, ώστε να μη σπάσει κάτω από το ίδιο του το βάρος σε ένα τόσο μακρύ καλώδιο. Οι νανοσωλήνες άνθρακα, που αναφέρει ο Κύρος, είναι ένα καινούργιο, πολλά υποσχόμενο υλικό, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτή είναι η λύση.

 

Επίσης, κάπου τα μπέρδεψε ο σεναριογράφος με τη χρήση τού διαστημικού ασανσέρ. Καθώς αυτό είναι μηχανισμός για να μπαίνουν αντικείμενα  σε τροχιά, για να πας στη σελήνη χρειάζονται δύο τέτοια ασανσέρ, καθώς και ένας πύραυλος, που θα μεταφέρει επιβάτες και εμπορεύματα από το ένα ασανσέρ στο άλλο. Φανταστείτε προς στιγμήν ένα νήμα, που να συνδέει τη γη με τη σελήνη. Καθώς η σελήνη περιστρέφεται γύρω από τη γη, το νήμα θα τεντωθεί και θα σπάσει αμέσως. (Ή, αν είναι πολύ ανθεκτικό,—λέμε τώρα—θ' αρχίσει να τυλίγεται γύρω από τη γη, κατεβάζοντας τη σελήνη από την τροχιά της!)

 

Αυτό που μου άρεσε στην ιστορία είναι η φιλοσοφική ανάλυση, όπως τη λες, όπου ο Κύρος μάς παρουσιάζει το πώς η επιστημονική γνώση επιτυγχάνεται συνδυάζοντας προηγούμενες γνώσεις, καθώς και ο παραστατικός τρόπος, με τον οποίο ο Κύρος παρουσιάζει τη λειτουργία τού διαστημικού ασανσέρ.

Edited by Kriton
 • Like 3
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 λεπτά πριν, Kriton είπε:

Αυτό που μου άρεσε στην ιστορία είναι η φιλοσοφική ανάλυση, όπως τη λες, όπου ο Κύρος μάς παρουσιάζει το πώς η επιστημονική γνώση επιτυγχάνεται συνδυάζοντας προηγούμενες γνώσεις...

 

Αυτό πιστεύω είναι που την ξεχώρισε από τις υπόλοιπες ιστορίες με τον Σκρουτζ και τον Κύρο,που έχουν παρεμφερή θεματολογία. Εδώ ο Κύρος δεν παρουσιάζεται απλά σαν ένας ευφυής εφευρέτης και τίποτα άλλο. Άλλος ένας υπάλληλος του Σκρουτζ. Είναι συνειδητοποιημένος,έχει επιχειρήματα και δεν μιλάει μόνο επί του πρακτέου για την δουλειά του,αλλά μιλάει για την ιστορία και την φιλοσοφία της επιστήμης που υπηρετεί. :respect: 

 

 

:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ιστορια με τον Φαντομια ηταν υπεροχη!! thU.gif

Οι υπολοιπες ιστοριες για μενα,ηταν μετριες  τοσο στο σεναριο οσο και στο σχεδιο.tongue.pngtongue.png

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα πω και εγώ τη γνώμη μου για το τεύχος. 

 

Ο Θησαυρός του Φράνσις Ντρέηκ: Ωραία ιστορία ως προς το σχέδιο αλλά θα συμφωνήσω πως το σενάριο έχει κάποια θεματάκια όπως είναι ο θησαυρός που τελικά βρήκε ο Φαντομίας. Περίμενα κάτι καλύτερη είναι να μέρος του θησαυρού. Να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ που Ο Τζερβάζιο πήρε το Στοιχειωμένο Κάστρο από την ομώνυμη ιστορία του θείου Καρλ και όχι μόνο κάνει έτσι μια αναφορά αλλά μαθαίνουμε τελικά σε ποιον ανήκει το Κάστρο. Κάτι άλλο που μου άρεσε είναι η προσθήκη του Φράνσις Ντρεηκ στην όλη υπόθεση και έχει κάποια σχέση με τον τον τρελό πρόγονο του Φαντομία. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε πολύ δράση αλλά και πολλά κάστρα έχει η Λιμνούπολη... Ο Φαντομίας πάντως είναι γάτα. Η τελευταία σελίδα με τον Καρτέσιο είναι κάτι σαν teaser (είχε εμφανιστεί και άλλες φορές αλλά δεν είχαμε κάποια πληροφορία για αυτόν όπως εδώ) και την κανονική εμφάνιση του στην ιστορία «Ο Κλέφτης και ο μεγιστάνας» που κακώς εμείς εδώ την διαβάσαμε πιο πριν από ότι έπρεπε. Δηλαδή άλλαξε τη σειρά η Καθημερινή. 8.2/10

 

Το Κάλεσμα της Μεγάλης Οθόνης: Μέτριο σχέδιο αλλά αρκτά πρωτότυπο σενάριο. Η δεύτερη καλύτερη ιστορία του τεύχους. Ενδιαφέρουσα η όλη αλλαγή του Ινδιάνα Γκούφυ και είναι κάτι που δεν είχαμε ξαναδει πιο παλιά. Η ιδέα για μια ψεύτικη εξαφάνιση που τελικά οδηγεί σε εξαφάνιση ήταν ωραία αλλά νομίζω ότι ο Μίκυ ήταν κάπως απρόσεχτος. Τόσες περιπέτειες δεν έχει ζήσει με τον Ινδιάνα; 7.5/10

 

Ο Μυστηριώδης Παράγοντας Ν: Το σενάριο με την ιδιοτροπία του Κύρου να τείνει σε πιο φιλοσοφικά μονοπάτια έχει ένα ενδιαφέρον. Γενικά μου άρεσε και η ιδέα του διαστημικού ασανσέρ και το σχέδιο το βρήκα καλό. 7/10 

 

Οικονομική Επίπλωση: Μικρή ιστοριούλα που δεν λέει και τίποτα αλλά διαβάζεται ευχάριστα. 5.5/10

 

Το Αντιγρουσουζικό Φίλτρο: Αδιάφορη ιστορία για να γεμίσει το τεύχος 5/10

 

Ταξίδι στην Αυστραλία: Κακή και μάλλον κουραστική ιστορία. Ο @Indian έχει απόλυτο δίκιο. Ο Φέθρυ είναι αφελής αλλά εδώ το παράκανε τόσο που φαίνεται χαζή και επαναλαμβανόμενη η όλη φάση. Και δεν βγάζει γέλιο. Χαριστικά 4.5/10

 

Συνολικά θα έλεγα ότι αξίζουν μόνο οι 3 πρώτες ιστορίες και οι υπόλοιπες χαλάνε το τεύχος αλλά δεν με πείραξε τόσο αυτό διότι έχουμε Φαντομία μετά από καιρό. 

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.