Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ (Ο):ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Γιώργος Βλάχος
Σχέδιο:
Κώστας Φραγκιαδάκης
Σχέδιο εξωφύλλου:
Κώστας Φραγκιαδάκης
Hμερ. έκδοσης:
26-10-2018
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Ιστορικό,Περιπέτεια
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
28
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Lettering:
Γιάννης Μπεβεράτος
Επιμέλεια:
Ελευθέριος Βασίλειος Ταρλαντέζος
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-5362-16-4
Ονομαστική τιμή:
3,90€
Ομαδοποίηση:
Iστορίες στη βάση:
1

MIKROSHROSAIRPORT_0001.jpgMIKROSHROSAIRPORT_0001z.jpg

 

Graphic Design: Μαρίνα Πάνου

 

Το απόλυτο έργο του αείμνηστου Στέλιου Ανεμοδουρά επιστρέφει αυτή τη φορά σε μορφή κόμικς, το πρώτο σε αυτόνομη - graphic novel - μορφή! 

 

Η συγγραφική ομάδα από το βιβλίο Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ - Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ (2017) επιστρέφει, με τον Γιώργο Βλάχο να αναλαμβάνει το σενάριο και τον Κώστα Φραγκιαδάκη στο σχέδιο. 

 

Το νέο κόμικς του Μικρού Ήρωα έρχεται για να γιορτάσει τα 90 χρόνια της εκδοτικής πορείας του οίκου Ανεμοδουρά (και τα 5 για την εκδοτική του Μικρού Ήρωα). Είναι 24 σελίδες, σε σχήμα 17×24. Η βιβλιοδεσία είναι καρφίτσα, με το εξώφυλλο να είναι σκληρό (όσο μπορεί να είναι) και τα χαρτιά πολυτελείας! 

 

S_71090.jpg

 

 

Η ιστορία έχει ως εξής: Μία νέα απειλή με γερμανικά βομβαρδιστικά που προσβάλουν συμμαχικούς στόλους, εμφανίζεται στα παράλια της Αφρικής και στη Μεσόγειο. Στη συνέχεια χάνονται κάπου πάνω στο Λασίθι, στην Ανατολική Κρήτη! Το Παιδί-Φάντασμα αναλαμβάνει την αποστολή να εντοπίσει και να καταστρέψει το μυστικό αεροδρόμιο...

 

Το τεύχος, επίσης, περιλαμβάνει 2-σέλιδο αφιέρωμα-εισαγωγή του συγγραφέα Γιώργου Βλάχου, με τίτλο "Ο Μύθος Του Μικρού Ήρωα" (σελίδες 2 και 27). 

 

Προσωπική άποψη: είναι πάρα πολύ όμορφα σχεδιασμένο, αν και το σενάριο όπως και να το κάνουμε έχει παιδικές ασάφειες. Είναι μία πάρα πολύ καλή έκδοση που αξίζει στήριξη καθώς πλέον στις ημέρες γίνετε όλο και πιο δύσκολο να δούμε κόμικς ελληνικής παραγωγής στην χώρα μας. Τέλος, είναι μία έκδοση που αποτελεί must για όλους τους παλιούς αναγνώστες του Μικρού Ήρωα, καθώς σέβεται την παράδοση, δίνοντας μας νέα πράγματα.

 

Κυκλοφορεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, 2018 με την Εφημερίδα Των Συντακτών - Σαββατοκύριακο και σύντομα στα βιβλιοπωλεία!

 

Το αφιέρωμα του Γιώργου Βλάχου "Ο Μύθος Του Μικρού Ήρωα"

 PicsArt_10-26-02_24_10.thumb.jpg.ad3e6b4799d3bfe40296d2f22d28d1ee.jpgPicsArt_10-26-02_18_32.thumb.jpg.c5e847279a5563d72bd1fb237a0b25a3.jpg

 

Το trailer της έκδοσης: 

 

 • Like 18
 • Thanks 3
Link to post
Share on other sites

Αγοράστηκε πρωί-πρωί. Το υπέροχο σχέδιο του Κώστα και η προσωπική μου φιλία με τον Γιώργο με έκαναν να αδημονώ... Μετά είδα ότι είχαν συμπεριλάβει και την λατρεμένη μου Κρήτη... Με την οποία έχω βαθύ συναισθηματικό δέσιμο... Κάτι η Κρητική παράδοση και η λαλιά κάτι το τέλος η συγκίνηση βγήκε εύκολα!!! Ηθικός αυτουργός σε αυτό και μία βιογραφία του Ξυλούρη που λατρεύω που είχα διαβάσει πρόσφατα...

Ναι το απόλαυσα. Το σχέδιο του Κώστα και η βαθιά γνώση σε ότι αφορά τον Μικρό Ήρωα του Γιώργου έδωσαν για άλλη μία φορά ένα υπέροχο αποτέλεσμα!!! Μπορεί να μη μεγάλωσα με το παιδί-φάντασμα αλλά πλέον δηλώνω θαυμαστής του. Από καιρό...

:hop: :hop: :hop:  

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 12
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
 • GreekComicFan changed the title to Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ - ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Εξαιρετική δουλειά. Και από τη στιγμή που η κίνηση για ''αναβίωση'' του Μικρού Ηρωα γίνεται και με κανονική εικονογράφηση νομίζω ότι δίνει μια ακόμη ευκαιρία στον τίτλο και στη σύγχρονη εποχή. Κάτι φρέσκο πέρα από τη γνωστή φόρμα που εμένα μου θύμισε με άλλη τεχνοτροπία σκίτσου και άλλη λογική φυσικά την εποχή του εικονογραφημένου Μικρού Ηρωα.

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

28η Οκτωβρίου σήμερα και τι πιο ιδανικό σαν ανάγνωσμα από μία νέα ιστορία του Μικρού Ήρωα! :)  Και ήρθε λοιπόν η ώρα να πω κι εγώ την γνώμη μου για το εν λόγω κόμικ. Είναι από τις ελάχιστες (για να μην πω η μοναδική) φορές που ξέρω περίπου τι να γράψω πριν καν διαβάσω το κόμικ. Κι αυτό γιατί το έχουν επιμεληθεί τρεις "μεγάλες δυνάμεις" στον χώρο. Μιλάω για την ποιότητα των εκδόσεων "Μικρός Ήρως",για την συγγραφική ευφράδεια και γνώση του βετεράνου Γιώργου Βλάχου και για την καλλιτεχνική αρτιότητα του Κώστα Φραγκιαδάκη. Μιλάμε για την αφρόκρεμα στο είδος. :respect: 

 

Το σενάριο μάς βάζει από την πρώτη κιόλας σελίδα μέσα στο κλίμα της τραγικής εκείνης εποχής και φροντίζει να μας γνωρίσει την κεντρική υπόθεση,τους κλασικούς χαρακτήρες (Γιώργο Θαλάσση,Κατερίνα και φυσικά τον πεινάλα Σπίθα),αλλά να φέρει στο προσκήνιο και νέους πρωταγωνιστές,με δυνατή προσωπικότητα. Στην πλοκή,ο κ.Βλάχος,φροντίζει να κρατήσει την αγωνία σε υψηλά επίπεδα και να μας δώσει ένα άρωμα από "Επικίνδυνες Αποστολές". Συγκεκριμένα μού θύμισε αυτό το επεισόδιο. :P Οι σελίδες φεύγουν,στην κυριολεξία,χωρίς ανάσα και δεν μπόρεσα να σταματήσω παρά μόνο αφού το τελείωσα. Εκτίμησα το γεγονός ότι έχουν διατηρηθεί οι ιδιωματισμοί και η ντοπιολαλιά της Κρήτης. Το φινάλε έπαιζε με τα συναισθήματα του αναγνώστη. Χαρμόσυνο για την έκβαση της αποστολής,αλλά ταυτόχρονα και συγκινητικό. Τρεις είναι οι μικρές ενστάσεις που έχω. Η πρώτη είναι ότι θα ήθελα κι άλλες σελίδες για να αναδειχτούν περισσότερες λεπτομέρειες,τουλάχιστον στην αρχή. Βρισκόμαστε σε μία ήδη υπάρχουσα κατάσταση (οι Γερμανοί έχουν φτιάξει ένα κρυφό αεροδρόμιο) κι ο Θαλάσσης θέλει να την ανατρέψει. Θα ήθελα λοιπόν περισσότερη "σάλτσα" στην αρχή (πριν αναλάβει ο πρωταγωνιστής). Η δεύτερη ένσταση είναι για τον ανώριμο χαρακτήρα που παρουσιάζει η Κατερίνα. Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται για την εξέλιξη του μύθου,αλλά και πάλι με εκνεύρισε αυτή της η συμπεριφορά. :moutra2:  Η τρίτη και τελευταία ένστασή μου είναι ότι θα ήθελα τους Γερμανούς περισσότερο κακούς. Τους βλέπουμε σε έναν διακριτικό ρόλο,που δεν ταιριάζει με το μένος που είχαν επιδείξει εκείνα τα χρόνια. Κατά τα άλλα,μιλάμε για μία εξαιρετική δουλειά. 

 

Το σχέδιο του κ.Φραγκιαδάκη δένει αριστοτεχνικά με το σενάριο και δίνει άλλη υπόσταση στην ιστορία του Μικρού Ήρωα. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα είχα την ίδια όρεξη να διαβάσω ένα διήγημα που περιέχει σκόρπια σκίτσα. Από την άλλη,ποτέ δεν λέω όχι σε ένα κόμικ. ;)  Σχεδιαστικά μιλάμε για μία λεπτομερή δουλειά που φωνάζει το όνομα του δημιουργού. Υπάρχει πλαστικότητα (ιδίως στις σκηνές των εκρήξεων),ενώ ο χρωματισμός είναι όμορφα έντονος. :div:

 

Η έκδοση είναι πολύ προσεγμένη,πάντα για τα δεδομένα ενός ένθετου που διανεμήθηκε με εφημερίδα. Το έντυπο είναι αρκετά στιβαρό (για δέσιμο με καρφίτσα),ενώ και η ποιότητα της εκτύπωσης δείχνει μεράκι. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά? Ο εγγονός πρέπει να φροντίσει το δημιούργημα τού παππού του. Και το κάνει με κάθε σεβασμό.  :) Ο κ.Βλάχος,εκτός από το υπέροχο σενάριο,μας χαρίζει κι ένα εκτενές άρθρο για τον ήρωα που μεγάλωσε γενιές και γενιές.

 

Δεν θα πω μπράβο στους υπεύθυνους αυτής της δουλειάς γιατί νομίζω ότι είναι πολύ έμπειροι για να το χρειαστούν. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να τους πω ένα τεράστιο ευχαριστώ. :thanks:  Εύχομαι,τώρα που καλομάθαμε,να δούμε σύντομα κι άλλη ιστορία του Γιώργου Θαλάσση. :pray: 

 

 

:beer: 

 • Like 10
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Το πήρα κι εγώ το διάβασα  και το ευχαριστήθηκα !

Δηλώνω εντυπωσιασμένος από το σκίτσο του Κ.Φραγκιαδάκη και θεωρώ οτι είναι (μακράν) η καλύτερη δουλειά του ως τώρα . :respect:

Για τον κ.Βλαχο δεν νομίζω οτι χρειάζεται να πω το παραμικρό . 

Πολύ ωραία έκδοση ,για μένα που δεν είμαι τόσο φαν του Ηρωα ,ηταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη .:clap2:

 

 • Like 11
Link to post
Share on other sites
 • 6 months later...

Ωραία έκδοση, προσεγμένη! 

Η ιστορία νομίζω ήταν καλογραμμένη , αλλά πολύ σύντομη. Εχει αρκετό χιούμο σε κάποια σημεία(όπως αυτό που αναφέρει ότι είναι προσβολή να σου δίνουν να πιεις και να αρνηθείς).

Σκίτσο, χρώματα ωραία!Τιμή για μεμονομένη πώληση θα έπρεπε να είναι στα 2 ευρώ περίπου.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
 • Valtasar changed the title to Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ: ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.