Μετάβαση στο περιεχόμενο

SUPER ΜΙΚΥ 38 [Ο πορφυρός μη με λησμόνει]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

2 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4195 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  755
  • Content Count:  12912
  • Reputation:   94410
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4625 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Αρκετά μέτριες οι ιστορίες που φιλοξενούνται στο τεύχος #38,με την πλειοψηφία των οποίων να απευθύνονται σε μικρότερες ηλικίες αναγνωστών. Πάντως,με εξαίρεση τις δουλειές του Rosa,μπορώ να πω ότι περνάω καλύτερα διαβάζοντας το Super Μίκυ παρά το Κόμιξ. :P Ας δούμε,εν συντομία,τι μας επιφύλαξε το τεύχος.

 

"Ο Πορφυρός μη με λησμόνει"
Ιστορία,η οποία έχει διαλέξει τον τίτλο της από το ομώνυμο λουλούδι. Ο Μίκυ κι ο Γκούφυ βρίσκονται στην Γαλλία για διακοπές. Εκεί θα μας εξομολογηθούν ότι έχουν και οι δύο τους καταγωγή από την χώρα του κρουασάν. Κατά λάθος περνάνε μία χωροχρονική πύλη που τους πηγαίνει πίσω στον χρόνο,την περίοδο της Γαλλικής επανάστασης. Εκεί η δράση θα ξεκινήσει,όταν οι δύο φίλοι θα βρεθούν να καταδιώκονται από τις Αρχές και οι μπελάδες θα διαδέχονται ο ένας μετά τον άλλο. Χαριτωμένη ιστορία που μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο,χωρίς όμως την βοήθεια της μηχανής του Ζάποτεκ. :P Το σενάριο είναι λιτό,αλλά ομολογώ ότι το φινάλε ήταν ανατρεπτικό και κράτησε την προσοχή μου μέχρι το τελευταίο καρέ. Σχεδιαστικά ήταν αρκετά προσεγμένη.

 

"Ο χαμένος δεινόσαυρος"
Τα τρία ανιψάκια επιστρέφουν από το σχολείο όταν βλέπουν στην όχθη του ποταμού να έχει ξεβραστεί ένα ζώο. Πηγαίνουν κοντά του και διαπιστώνουν ότι πρόκειται για έναν μικρό δεινόσαυρο και μάλιστα ομιλούντα. :wow: Τον πηγαίνουν στο σπίτι τους για να τον ταΐσουν και να τον περιθάλψουν και την επόμενη ημέρα ξεκινούν (μαζί και με τον Ντόναλντ) να βρουν το μέρος όπου ζούσε. Εκεί θα βρεθούν μπροστά σε μία έκπληξη η οποία θα μετατραπεί σε τρόμο όταν συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν κι άλλοι δεινόσαυροι και μάλιστα σουλατσάρουν στους δρόμους της πόλης. Το συγκεκριμένο σενάριο έχει μεγάλες δόσεις υπερβολής. Το συγγραφικό ζεύγος των Mcgreal θα πρέπει να λατρεύει το Jurassic Park,καθώς υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την ταινία. Από εκεί και πέρα δεν βρήκα κάτι το αξιοπρόσεχτο. Το σχέδιο μού άρεσε.

 

"Το κυνήγι του θησαυρού"
Τα τρία ανιψάκια βρίσκονται στην βιβλιοθήκη του θησαυροφυλάκιου με σκοπό να μελετήσουν για μία παρουσίαση που έχουν να κάνουν στο σχολείο με θέμα την Γερμανία. Ο νεοπροσληφθείς βιβλιοθηκάριος τους δίνει ένα βιβλίο,στο οποία τα παιδιά βρίσκουν έναν περίεργο χάρτη θησαυρού. Αμέσως ενημερώνουν τον Σκρουτζ,ο οποίος οργανώνει ένα ταξίδι στο Αμβούργο (εκεί φέρεται να είναι θαμμένος ο θησαυρός). Παράλληλα και ο βιβλιοθηκάριος δίνει αναφορά στο πραγματικό του αφεντικό,που είναι ο Σκληρόκαρδος Χρυσοκούκης. Οι δύο κροίσοι με τις συνοδείες τους θα συγκρουστούν γι'ακόμα μία φορά και μάλιστα εκτός έδρας. Σενάριο που μου θύμισε τις νέες "Παπιοπεριπέτειες". Το μυστήριο καλά κρατεί και τα αινίγματα που τίθενται είναι εύστοχα. Δεν αποφεύγουμε όμως κάποιες υπερβολές,ενώ το φινάλε είναι ο ορισμός του προβλέψιμου. Κι εδώ το σχέδιο το βρήκα εντάξει.

 

"Η ανυπόφορη ειδικευόμενη"
Ο πρόεδρος της λέσχης των παρανόμων χτυπάει την πόρτα του τροχόσπιτου των Μουργόλυκων και τους παρουσιάζει μία νεαρή αυθάδη κοπελίτσα,η οποία ευελπιστεί να μαθητεύσει δίπλα σε επαγγελματίες απατεώνες. Οι πρωταγωνιστές μας θα υποχρεωθούν να την πάρουν κοντά τους για να την εκπαιδεύσουν. Στην προσπάθειά τους όμως να την πείσουν ότι αξίζουν,κάνουν την μία γκάφα μετά την άλλη,απογοητεύοντάς την ακόμα περισσότερο. Μιλάμε για ένα σενάριο αρκετά υποτονικό,που κύλησε μέτρια. Το μόνο σημείο που είχε ενδιαφέρον ήταν η αναφορά στα κόμικς και τα αντίστοιχα conventions. Γεγονός που το εκτιμάμε μόνο εμείς οι "καμμένοι". :P Το σχέδιο όμως ήταν αρκετά καλό.

 

"Το ξεχασμένο πρόσωπο"
Ο διάσημος Σούπερ Γκούφυ,βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη ληστή,ο οποίος έχει υπερδυνάμεις. Συγκεκριμένα έχει την ικανότητα να πείθει τους γύρω του να κάνουν ό,τι θέλει και μετά να ξεχνούν το πρόσωπό του. Θύμα αυτής του της δύναμης έπεσε κι ο πρωταγωνιστής μας και χρειάστηκε να επιστρατεύσει την μνήμη και την ευφυΐα του,προκειμένου να τον φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. Αν οι άλλες ιστορίες του τεύχους είναι μικρές,αυτή παραείναι. :P Το σενάριο στήνει έναν κακό με ικανότητες που θα τις ζήλευε κι ο Εμίλ Κόρακας,αλλά τον "καίει" αμέσως λόγω των εξαιρετικά λίγων σελίδων που είχε. Γενικά ήταν μία υπόθεση με προοπτικές που όμως δεν μου άρεσε γιατί ήταν άρπα κόλλα. Κρίμα. :( Σχεδιαστικά δεν ήταν άσχημη.

 

"Ο φόβος της καλοσύνης"
Όλοι γνωρίζουμε την πανούργα και μοχθηρή μάγισσα Μάτζικα Ντε Σπελ. Αυτό που δεν γνωρίζουμε (κι έρχεται να μας το πει το εν λόγω σενάριο) είναι ότι τώρα τελευταία αρχίζει κι εμφανίζει σημάδια καλοσύνης. Αυτό το βλέπουμε όταν αφήνει ελεύθερο ένα ποντίκι-πειραματόζωο κι έπειτα πηγαίνει σε ένα σχολείο,προκειμένου να παραδώσει μαθήματα ταχυδακτυλουργικής. Όλα όμως έχουν και τα όριά τους. Είπαμε,καλή-καλή αλλά αν της γυρίσει το μάτι θα ξαναθυμηθεί τον παλιό κακό εαυτό της και θα τα κάνει όλα λίμπα. :minigun:  Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σύντομο σενάριο που κατάφερε όμως παρόλα αυτά να πρωτοτυπήσει. Εννοείται ότι δεν είναι από τις ιστορίες που αναδεικνύουν την πρωταγωνίστρια,αλλά τουλάχιστον δεν με έκανε να βαρεθώ. Κάτι είναι κι αυτό. Το σχέδιο μού άρεσε. 

 

"Η καινούργια κουζίνα"
Ο Μίκυ (με την φτηνή δικαιολογία ότι θα του φτιάξει σε λίγες ημέρες φαγητό η Μίννι) θέλει να ανακαινίσει την κουζίνα του σπιτιού του κι έτσι αποφασίζει να φέρει μάστορα. Ο μάστορας αυτός φαίνεται επαγγελματίας,αλλά αμέσως ο φίλος μας θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με δαύτον. Πολλά προβλήματα δημιουργούνται,οι εργασίες καθυστερούν και το σπίτι αρχίζει ολοένα και περισσότερο να μοιάζει με γιαπί. Τι θα κάνει άραγε ο Μίκυ για να σώσει την κατάσταση? :thinking: Λιτό σενάριο που είναι βγαλμένο από την ζωή. Ου μπλέξεις με μάστορες. :lol: Δεν λείπουν οι υπερβολές σε αντίθεση με τις...σελίδες. :P Γενικά το προσπέρασα εν τάχει. Σχεδιαστικά με ικανοποίησε.

 

"Η λέσχη του Σκρουτζ"
Ο Σκρουτζ τον τελευταίο καιρό δεν είναι μόνο μέλος της διάσημης Λέσχης των εκατομμυριούχων της Λιμνούπολης,αλλά έχει δημιουργήσει μία νέα Λέσχη της οποίας είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Μιλάμε για μία λέσχη με θαυμαστές του. Πρόκειται για διάφορους ψωνισμένους που ντύνονται σαν κι εκείνον και προσπαθούν να τον μιμηθούν. Φυσικά δεν θα έχανε την ευκαιρία το κύριος Μακ Ντακ να βγάλει γρήγορο κι εύκολο κέρδος. ;) Όμως,μετά από μία ξενάγηση στο θησαυροφυλάκιο,η πρώτη του δεκάρα χάνεται και γι'αυτό ευθύνεται κάποιο από τα μέλη. Τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου κι ο πρωταγωνιστής μας θα δείξει το κλασικό αγενές και στρυφνό του πρόσωπο. Πρωτότυπο σενάριο,που όμως ήταν μέτριο. Κι εδώ οι σελίδες ήταν τραγικά λίγες και δεν άφηναν την πλοκή να αναπνεύσει. Το φινάλε δεν το περίμενα κι ομολογώ ότι με έκανε και γέλασα. :P Το ίδιο μέτριο ήταν και το σχέδιο.

 

"Ο ειδικός του ύπνου"
Ο θείος Σκρουτζ έχει απηυδήσει με τον Ντόναλντ,ο οποίος κοιμάται 24 ώρες το 24ωρο,ακόμα κι εν ώρα εργασίας. Αυτή όμως η ικανότητα του ανιψιού του θα του δώσει μία έξυπνη επιχειρηματική ιδέα. Θα δημιουργήσει λοιπόν το Κέντρο Ύπνου. Πρόκειται για ένα πρότυπο ξενοδοχείο που τα δωμάτιά του είναι ειδικά διαμορφωμένα για να ταιριάζουν στις ανάγκες του κάθε πελάτη που αντιμετωπίζει προβλήματα με την αϋπνία. Διευθυντής θα αναλάβει ο Ντόναλντ (σαν ειδικός επί του θέματος),που φαίνεται να έχει πάρει ζεστά την νέα του θέση. Όλα φαίνονται να πηγαίνουν κατ ευχήν. Εξάλλου πάντα είναι ήσυχα πριν από την καταιγίδα. :P Απλό σενάριο,που όμως διαβάζεται ευχάριστα. Η πλοκή δεν παρουσιάζει κάποια πρωτοτυπία,ενώ το φινάλε είχε την πλάκα του. Το σχέδιο το βρήκα πολύ αξιόλογο.

 


:beer: 

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.