Μετάβαση στο περιεχόμενο

THOMPSON CRAIG [ (1975) ]


GeoTrou

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
THOMPSON CRAIG
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
21/09/1975
Τόπος γέννησης:
Traverse City, ΗΠΑ
Εργογραφία:

  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53908
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3648 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

craigthompson.jpg

 

Ο Craig Thompson είναι Αμερικανός δημιουργός κόμικς και εικονογράφος. Αποτελεί έναν από τους πιο πολυβραβευμένους δημιουργούς της γενιάς του και μια από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης indie σκηνής. Το στυλ του έχει επηρεαστεί από ονόματα όπως οι Joe Sacco, Chris Ware και Daniel Clowes, ενώ έχει εγείρει συγκρίσεις με την τεχνική του Will Eisner.

 

Ο Thompson γεννήθηκε το 1975 στο Traverse City, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, αλλά μεγάλωσε στην μικρή πόλη Marathon του Ουισκόνσιν. Οι γονείς του, πιστοί Χριστιανοί, ήταν ιδιαίτερα αυστηρών αρχών και επέβαλλαν σκληρές τιμωρίες, ενώ στο σχολείο δεχόταν διαρκώς bullying. Η διαφυγή του από αυτά, πνευματικά τουλάχιστον, βασιζόταν κυρίως στα καρτούν και δευτερευόντως στα κόμικς. Η άσχημη παιδική και εφηβική του ηλικία αποτέλεσε την έμπνευση για το γνωστότερο έργο του, το Blankets.

 

goodbyechunkyrice.jpg bible.jpg Bizarro Comics.jpg

 

Μετά το σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα στα University of Wisconsin-Marathon County και Milwaukee Institute of Art & Design, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει τις σπουδές σε κανένα από τα δύο. Το 1997 μετακόμισε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Έπιασε δουλειά στην Dark Horse, κάνοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από κόμικς, αλλά τα παράτησε για να αφιερωθεί σε προσωπικά του πρότζεκτ. Η πρώτη του δουλειά, Good-bye, Chunky Rice (1999), του χάρισε το βραβείο Καλύτερου Νέου Δημιουργού στα Harvey Awards και ακολούθησαν τα Bible Doodles (2000) and Doot Doot Garden (2001). Συμμετείχε επίσης στα συλλογικά Bizarro Comics (2001) και Bizarro World (2005) της DC, πλάι σε ονόματα όπως οι Paul Pope, Harvey Pekar, Peter Bagge και Gilbert Hernandez.

 

Blankets_0001a.jpg blankets2.jpeg

 

Το 2003 κυκλοφόρησε το Blankets. Εκτός από την τεράστια αποδοχή εντός της κομιξικής κοινότητας (πολυάριθμα βραβεία, μετάφραση σε δεκάδες γλώσσες, εγκώμια από τον Alan Moore, τον Art Spiegelman και άλλους), προσέλκυσε το γενικότερο ενδιαφέρον και αναδείχθηκε αμέσως σ' ένα από τα σπουδαιότερα αυτοβιογραφικά κόμικς. Για τον ίδιο τον Thompson, ωστόσο, ήταν το μέσο να πει στους γονείς του ότι δεν είναι πλέον Χριστιανός...

 

carnet.jpg habibia.gif habibi.jpg

 

Το επόμενο κόμικ του Thompson ήταν το Carnet de Voyage (2004), μια συλλογή «στιγμών» από τα ταξίδια του στη Γαλλία, το Μαρόκο και αλλού. Την ίδια περίοδο έκανε μερικές σύντομες ιστορίες για το περιοδικό Nickelodeon Magazine και ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο Habibi, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει το Ισλάμ και να αναδείξει την κουλτούρα του. Το ολοκλήρωσε έξι χρόνια μετά (!) και απέσπασε Eisner Award for Best Writer/Artist.

 

space dumplins.jpg Space-Dumplins-1.jpg

 

Το πιο πρόσφατο έργο του είναι το Space Dumplins (2015), ένα all-ages graphic novel επιστημονικής φαντασίας.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.