Μετάβαση στο περιεχόμενο

NELSON [ ROB DAVIS, WOODROW PHOENIX, VARIOUS ]


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55520
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3419 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

3.jpg

 

Και εκεί που νομίζεις ότι έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός των πραγμάτων που μπορούν να σε εκπλήξουν σε ένα κόμικ, τουλάχιστον σε επίπεδο μορφής και στησίματος, σκάνε κάτι τίτλοι σαν το Nelson και χαίρεσαι που μένεις λίγο βουβός από αυτό που έχεις μπροστά σου. Μιλάμε για μια ανθολογία, μια "σύμπραξη" 50 βρετανών δημιουργών, ένα κόμικ που αποτελεί σαράντα βιογραφίες και μία ταυτόχρονα μέσα από την συνεχώς μεταβαλλόμενη λονδρέζικη αστική κουλτούρα των τελευταίων 40 ετών. 

 

2.jpg

 

Η Nel Baker γεννιέται το 1969 και μεγαλώνει μέσα μια συνεχή αλλαγή. Αλλαγή στην μουσική, την πολιτική σκηνή, την μόδα, την κοινωνική συμπεριφορά, στα πρότυπα οικογένειας. Το κόμικ εξιστορεί την ζωή της παραθέτοντας τα γεγονότα μιας μέρας από κάθε έτος της ζωής της, επικεντρώνοντας κυρίως στα σημαντικά. Η ιδιαιτερότητα του κόμικ είναι πως οι Rob Davis και Woodrow Phoenix, υπεύθυνοι της έκδοτης και editors, έδωσαν την εικονογράφηση της κάθε μέρας σε διαφορετικό βρετανό καλλιτέχνη. Αποτέλεσμα να έχουμε 50 διαφορετικά σχεδιαστικά στιλ στις ~250 σελίδες του άλμπουμ ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε από τον καθέναν τους πέρα από την κύρια ιστορία της Nel να βάλουν και μικρά κομματάκια της προσωπικής τους ζωής και εμπειριών στο κομμάτι που τους αναλογούσε να ζωγραφίσουν. Ομολογουμένως πανέξυπνη ιδέα από τον Rob Davis (Δον Κιχώτης, Η ώρα των μαχαιριών) που πίστεψε πως η Βρετανική σκηνή έχει ακόμα πράγματα να δώσει και της αξίζει να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο, ίσως για να κλείσει διάφορα στόματα που την θεωρούν ξοφλημένη. 

 

1.jpg

 

Παρόλο που δεν είμαι φαν των ανθολογιών και με εκνευρίζει να διαβάζω κάτι που αλλάζει σχέδιο κάθε λίγο και λιγάκι σε βαθμό να το παρατήσω, το συγκεκριμένο με έκανε να γουστάρω όσο και να βαρεθώ. Αν κέντρισε το δικό μου ενδιαφέρον που από την αρχή ήμουν αρνητικά προσκείμενος, αξίζει από τους ουδέτερους πάνω από μια ευκαιρίες. Βγήκε από την Blank Slate Books στις 252 σελίδες το 2011 σε μαλακόδετο και περιορισμένο αριθμό σκληρόδετων, προτάθηκε για Eisner και οι Times το συμπεριέλαβαν στην λίστα των Best Graphic Novels του 2011. Τα ονόματα που υπογράφουν αυτό το γεμάτο ποικιλία και ετερόκλητο κόμικ είναι τα παρακάτω:

 

Paul Grist, Rob Davis, Woodrow Phoenix, Ellen Lindner, Jamie Smart, Gary Northfield, Sarah McIntyre, Suzy Varty, Sean Longcroft, Warwick Johnson–Cadwell, Luke Pearson, Paul Harrison–Davies, Katie Green, Paul Peart–Smith, Glyn Dillon, I.N.J.Culbard, John Allison, Philip Bond, D’Israeli, Simone Lia, Darryl Cunningham, Jonathan Edwards, Ade Salmon, Kate Charlesworth, Warren Pleece, Kristyna Baczynski, HarveyJames, Rian Hughes, Sean Phillips & Pete Doree, Kate Brown, Simon Gane, Jon McNaught, Adam Cadwell, Faz Choudhury, JAKe, Jeremy Day, Dan McDaid, Roger Langridge, Will Morris, Dave Shelton, Carol Swain, Hunt Emerson, Duncan Fegredo, Philippa Rice, Josceline Fenton, Garen Ewing, Tom Humberstone , Dan Berry,Alice Duke, Posy Simmonds, Laura Howell, Andi Watson, and Dave Taylor

 

:alex: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.