Jump to content
Kriton

ΚΟΜΙΞ 51 [Το παπί που έπεσε στην Γη - Don Rosa]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

5 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

cmx51-960x600-thumb-large.thumb.jpg.566b514867ba4170022d67839dbd0931.jpg

8 συναρπαστικές ιστορίες διάσημων σχεδιαστών:

ΤΟ ΠΑΠΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΓΗ The Duck Who Fell to Earth
Μια ιστορία σε σενάριο και σχέδιο του Ντον Ρόσα
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Rock Solid
Ο Βίκαρ εικονογραφεί ένα σενάριο του Πωλ Χάλας
ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ Legend
Μια ιστορία σε σενάριο και σχέδιο του Νόελ Βαν Χορν
Ο ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΑΣ Frantic Forest Fuss
Μια ιστορία σε σενάριο του Γκορμ Τράνσγκααρντ και σχέδιο του Κάρλος Μότα
ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ With Friends Like These...
Ένα σενάριο του Μπάιρον Έρικσον εικονογραφημένο από τον Σεζάρ Φεριόλι
Η ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ The Replacement
Ο Αντρέα Φερράρις εικονογραφεί ένα σενάριο του Περ Έρικ Χέντμαν
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ Crimes and Misdemeanours
Μια ιστορία σε σενάριο και σχέδιο του Κάρι Κορχόνεν
Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΤΗ Family Reunion

Μια ιστορία του Τομ Άντερσον, εικονογραφημένη από τον Ντανιέλ Μπράνκα

Το αγαπημένο περιοδικό μικρών και μεγάλων από αυτή την Παρασκευή 28/9 στα περίπτερα.

Edited by Kriton
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν περίμενα να δω το συγκεκριμένο θρεαντ από εσένα @Kriton :P Πάντως το περίμενα το θρεαντ για να πω κάποια πράγματα... Θαυμάστε:

     ΚΟΜΙΞ #51 (Καθημερινής)                        ΚΟΜΙΞ #51       

image.thumb.png.6de73d0f424b9ec3faf783c828657638.pngimage.thumb.png.8c00e1e0667f70c34a59da5765d876ee.png

 

Για να δούμε τις ομοιότητες. Και στα 2 έχουμε πολλές δεκασέλίδες (στου Τερζο 6 και στο καινούργιο 8). Και 4 δημιουργοί ίδιοι:

 • Νόελ Βαν Χορν
 • Ντάνιελ Μπράνκα
 • Βίκαρ
 • Ρόσα

Διαφέρουν στις σελίδες οπότε λογικό του Τερζο να έχει λιγότερες δεκασέλιδες. Δεν το θεωρώ θετικό ότι υπάρχουν τόσες δεκασέλιδες όπως τότε που έμπαιναν στο ΚΟΜΙΞ του Τερζο. Αντίθετα θεωρούσα τότε ότι το περιοδικό ήταν στα χειρότερα του. Τώρα και ανατύπωση και επιστροφή σε αυτήν την περίοδο. Τα χειρότερα μαζί λοιπόν. :) Το μόνο καλό του καινούργιου είναι ότι έχει το εξώφυλλο του Ρόσα... Αυτό. 

Δυστυχώς δεν μπαίνουν οι ιστορίες του Ρόσα (όσες έχουν απομείνει) διπλές... Το λέω αυτό διότι έτσι θα τελείωναν γρηγορότερα. Άρα σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι ιστορίες του Ρόσα που έχουν δικό τους εξώφυλλο φτάνουν ακόμα για 9-10 δέκα μήνες ώστε να είναι κεντρικές. Μπορεί το 2019 να μας εκπλήξουν, ποτέ δεν ξέρεις...

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 λεπτά πριν, ΚΟΜΙΞ είπε:

Μπορεί το 2019 να μας εκπλήξουν, ποτέ δεν ξέρεις...

 

Ναι,μέχρι τότε μπορεί να έχουν πέσει οι πωλήσεις του περιοδικού και να το σταματήσουν. :lol: 

 

 

:beer: 

 • Like 3
 • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 λεπτά πριν, Indian είπε:

 

Ναι,μέχρι τότε μπορεί να έχουν πέσει οι πωλήσεις του περιοδικού και να το σταματήσουν. :lol: 

 

 

:beer: 

Δεν θα σου κρύψω ότι πολλές φορές το έχω σκεφτεί αυτό... Από αυτούς όλα τα περιμένω πλέον.

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε παιδιά αν είναι να συνεχίσει έτσι να σταματήσει. Είπαμε να τις βάζει δύο δυο να τελειώνουμε. 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την στιγμή που έμεινα λίγες του Ρόσα θα τις βάζουν μία-μία για να συντηρήσουν πιο πολύ το περιοδικό... Ειδικά άμα έχουν και δικό τους εξώφυλλο. Να σταματήσει το ΚΟΜΙΞ λίγο δύσκολο το βλέπω... Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ ήταν πολύ ειδική περίπτωση.

Τέσπα. Ας ασχοληθούμε με το τευχάκι τώρα το εξώφυλλο του οποίου ανέβασε ο @albertus magnus και είναι βασισμένο στην κεντρική ιστορία διά χειρός Ρόσα...

tn_KOMIXB_0051.jpg

Οχτώ (8) ιστορίες σε αυτό το εκατοστάφυλλον τευχίδιον... Για να δούμε...

"Το παπί που έπεσε στην γη."

Ο Θείος Σκρουτζ προσλαμβάνει τον Ντόναλντ στην νέα του επιχείρηση περισυλλογής και εκμετάλευσης αδέσποτων δορυφόρων. Τα απρόπτα όμως ακολουθούν το ένα το άλλο. Μέχρι που ο Ντόναλντ αναγκάζεται να γυρίσει μόνος του στην Γη. 

Εντυπώσεις.

Ιστορία διαστημικής αεροναυπηγικής 100% δια χειρός Ρόσα. Σχέδιο και σενάριο απλά απολαυστικά!!!

"Σαββατοκύριακο στην φυλακή."

Οι καβγάδες του Ντόναλντ και του Τζόουνς τους ρίχνουν στης φυλακής τα σίδερα. Ούτε εκεί μπορούν να ησυχάσουν όμως. Αφού μετά από μία κατά λάθος απόδραση κατάφεραν να καταστρέψουν την φυλακή κατέληξαν στα δάση της Σιβηρίας να κόβουν δέντρα.

Εντυπώσεις.

Ιστορία που το μόνο πρωτότυπο που έχει είναι ότι τα σπίτια και τα ανηψάκια δεν εμφανίζονται καθόλου. Δε ξετρελάθηκα (ιδιαίτερα).

"Στην δίνη του θρύλου."

Όλη πάνε στο λιμάνι του μίκυ Σίτυ για να γιορτάσουν τον θρίαμβο του Μίκυ. Που έχει πάρει εξωφρενικές διαστάσεις λόγω ανυπόστατων φημών. Ο Μίκυ με την Μίννι όμως που ξέρουν την αλήθεια φοβούνται μη βγει στην επιφάνεια...

Εντυπώσεις.

Ιστορία που δείχνει πως το "από στόμα σε στόμα" μπορεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια. Μόνο που το παρουσιάζει σε υπερβολικό βαθμό. Πολύ υπερβολικό για τις προτιμήσεις μου...

"Ο δασοφύλακας."

Ο Ντόναλντ αναλαμβάνει χρέη δασοφύλακα αλλά η ατυχία του ενισχύει την εφευρετικότητά του όταν βλέπει μία σπίθα. Οι παλαίμαχοι συνάδελφοι δε δίνουν σημασία. Όμως το παπί μας στο τέλος βγαίνει ασπροπρόσωπο.  

Εντυπώσεις.

Εντυπωσιακές φυσικές εικόνες δίνουν μία μάλλον ψιλοσυμπαθητική ιστορία.

"Μυστικό ραντεβού." 

Ο Μίκυ πασχίζει να βοηθήσει έναν φίλο και όλη η παρέα του νομίζει ότι έχει κρυφό δεσμό... Σύντομα όμως θα λυθεί η παρεξήγηση...

Εντυπώσεις.

Πριν ξεχάσω αυτά που ξέρω... Πότε χώρισε ο Ο' Χάρα από την Πετούνια; :oops: 

"Η μαύρη γάτα."

Η Μάτζικα κατηγορεί τον αδελφό της για τεμπελιά και βρίσκει άλλο βοηθό. Που απειλεί να της πάρει το εργαστήριο.

Εντυπώσεις.

Το έχουμε ξαναδεί το σενάριο με τον αντικαταστάτη του Πόε. Σε αυτή την περίπτωση όμως δε μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά της Ιταλίδας μάγισσας... 

"Εγκλήματα και τιμωρίες."

Ένας διαρρήκτης αδειάζει τα σπίτια της οδού Γαλήνης όπου μένει ο Ντόναλντ. Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή και ο Ντόναλντ λαμβάνει τα μέτρα του. Καταλήγει ο ίδιος όμως στο φρέσκο.

Εντυπώσεις.

Η προληπτικότητα δε θεωρώ ότι είναι και το καλύτερο σεναριακό εύρυμα για να πιάσεις έναν κλέφτη.

"Η κληρονομιά του πειρατή."

Ο Ντόναλντ ανακαλύπτει ένα λεύκωμα σε ένα σεντούκι στην σοφίτα του με την εικόνα ενός πειρατή προγόνου του. Με ένα μισοσκισμένο σημείωμα που γράφει κάτι για κληρονομιά. Ο Κύρος θα τους βοηθήσει να μάθουν την αλήθεια. Η Μάτζικα όμως τους έχει από κοντά.

Εντυπώσεις.

Η καλύτερη ιστορία του τεύχους μετά τον Ρόσα. Απολαυστική και με καλή ροή σεναρίου. Δε κατάλαβα ποιος ο λόγος να την χωρίσουν οι δημιουργοί της σε δύο μέρη.

Κλείνοντας...

6/10... :( Το πρώτο τεύχος μετά το τέλος του Βίου. Ανάμεικτα συναισθήματα τα περισσότερα όχι καλά... Γιατί συνεχίζω να το αγοράζω; Μόνο ένας Ινδιάνος και εγώ ξέρουμε... :D 

:hop: :hop: :hop: 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 4
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 ώρες πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

6/10... :( Το πρώτο τεύχος μετά το τέλος του Βίου. Ανάμεικτα συναισθήματα τα περισσότερα όχι καλά... Γιατί συνεχίζω να το αγοράζω; Μόνο ένας Ινδιάνος και εγώ ξέρουμε... :D 

Νομίζω ότι είσαι αρκετά επιεικής :) Καταλαβαίνω ότι αγαπάς το περιοδικό και λογικά το θες για συλλογή. Τα ίδια συναισθήματα είχα και εγώ αλλά το έκοψα όταν δεν γινόταν άλλο. 

 

Πήγα χθες και ξεφύλλισα αρκετά το ΚΟΜΙΞ #51 στο περίπτερο. Λοιπόν, πριν μίλησα πως μου φαίνεται το ΚΟΜΙΞ αυτό συγκριτικά με το ΚΟΜΙΞ του Τερζό. Τώρα θα πω πως μου φαίνεται συγκριτικά μόνο με τις υπόλοιπες εκδόσεις της Καθημερινής. Για να είμαι ειλικρινής το όλο στήσιμο με τις δεκασέλιδες, η μόνο μια σελίδα άρθρου που φαίνεται σχεδόν ανύπαρκτη μου θύμισε ότι διαβάζω το Super Μίκυ :) Αν δεν ήταν το εξώφυλλο του Ρόσα θα έλεγα ότι διαβάζω ένα από τα πρώτα τεύχη του Super Μίκυ. Και λέω τα πρώτα διότι αυτά είχαν κυρίως τις δεκασέλιδες. Τώρα έχει ιστορίες 30 - 40 σελίδες ως κεντρικές.  

 

Δεν ξέρω τι είναι πιο υποτιμητικό... Το ότι το ΚΟΜΙΞ κατάντησε περιοδικό ανατύπωσης (τώρα δεκασέλιδων) + δεκασέλιδες ή ότι το παρομοιάζω με το Super Μίκυ; :) Που το τελευταίο είναι και πιο φτηνό και έχει και περισσότερες σελίδες... 

 • Like 2
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο "Βίος & Πολιτεία" μάς αποχαιρέτησε στο προηγούμενο τεύχος,αλλά οι ιστορίες του Rosa εξακολουθούν να έρχονται κάθε μήνα με το περιοδικό. Αυτόν τον μήνα θα (ξανά)διαβάσουμε την ιστορία "Το παπί που έπεσε στην Γη". Ο Σκρουτζ αποφασίζει να εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά τα διάφορα απόβλητα που έχουν τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας,από τους άπειρους δορυφόρους. Έτσι,με την βοήθεια ενός επιστήμονα-εφευρέτη και του ανιψιού του του Ντόναλντ,"τρυπούν" την ατμόσφαιρα της Γης και πηγαίνουν να μαζέψουν όλα αυτά τα σκουπίδια. Μετά όμως από ένα λάθος ο κακότυχος Ντόναλντ φεύγει από το ειδικά διαμορφωμένο (και πάμφθηνο) αεροπλάνο κι αρχίζει να εισέρχεται και πάλι στην στρατόσφαιρα. Ο αναγνώστης θα απολαύσει με κομμένη την ανάσα την μεγάλη αυτή πτώση του πρωταγωνιστή και θα υπάρξουν στιγμές που θα γελάσει με τις σπαρταριστές σκηνές. Σίγουρα το εν λόγω σενάριο δεν είναι από τα καλύτερα που μας έχει χαρίσει ο μεγάλος Don. Οι περισσότερες σκηνές διαδραματίζονται στον αέρα κι ενώ θα περίμενε κάποιος να είναι μονότονες,παρόλα αυτά έχουν φαντασία και πρωτοτυπία. Επίσης,υπάρχει χιούμορ,αλλά όχι σε μεγάλες φόρμες. Για το σχέδιο τι μπορούμε να πούμε? Αριστούργημα. :respect:

 

Στο "Σαββατοκύριακο στην φυλακή" θα γίνουμε μάρτυρες ενός ακόμα ομηρικού καβγά ανάμεσα στους δύο άσπονδους γείτονες,τον Ντόναλντ και τον κύριο Τζόουνς. Ο καβγάς είναι τόσο έντονος που οι δύο τους θα καταλήξουν μπροστά από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο δικαστής (που δεν έχει την κλασική μορφή της κουκουβάγιας) θα τους επιβάλει ποινή δύο ημερών στην φυλακή. Οι δύο τους θα μπουν πίσω από τα κάγκελα,αλλά δεν θα ξεχάσουν τις συνήθειές τους,με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τεράστιο μπάχαλο. Απλό σενάριο,με κλιμακούμενη πλοκή και μερικές δυνατές σκηνές. Η υπόθεση πραγματεύεται μία κλασική διαμάχη και δεν έχει πρωτοτυπία. Παρόλα αυτά με ικανοποίησε. Το σχέδιο του αγαπημένου Vicar το βρήκα εξαιρετικό.

 

"Στην δίνη του θρύλου",πρωταγωνιστές είναι το ζεύγος Μίκυ και Μίννι,οι οποίοι βλέπουν έντρομοι από το παράθυρό του σπιτιού τους μία παράξενη παρέλαση που θα καταλήξει στην παραλία. Οι δημότες του Μίκυ Σίτυ γιορτάζουν την ημέρα της δίνης και νιώθουν υπερήφανοι για τον Μίκυ,που παλιότερα είχε δαμάσει με ένα απλό σκαρί,μία παρόμοια δίνη. Οι φίλοι του ζευγαριού έχουν,ο καθένας,την δική του εκδοχή για το πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα,αλλά τελικά τα φαινόμενα απατούν. Δυστυχώς εδώ δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε το σενάριο. Το βρήκα υπερβολικό και στερείται φαντασίας. Η υπόθεση και η πλοκή δεν είχαν κάτι να δώσουν και το κωμικό στοιχείο απουσίαζε. Γενικά ήταν μία ιστορία που σύντομα θα ξεχάσω. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Στον "Δασοφύλακα" ο Ντόναλντ φαίνεται ότι βρήκε μία καλή και προπάντων ξεκούραστη δουλειά. Ο επικεφαλής των δασοφυλάκων θα τον ανεβάσει σε ένα απομονωμένο παρατηρητήριο και θα πρέπει εκείνος να είναι stand by,ούτως ώστε όταν δει κάποια φωτιά να ενημερώσει τα κεντρικά. Δυστυχώς όμως η ατζαμοσύνη και η ατυχία τού χτυπούν την πόρτα. Ένας πυκνός καπνός κάνει την εμφάνισή του,ενώ ταυτόχρονα καταστρέφεται και το κινητό του τηλέφωνο,το μόνο μέσο επικοινωνίας που διαθέτει. Τι θα σκαρφιστεί ο ήρωάς μας προκειμένου να ειδοποιήσει για την επερχόμενη (???) πυρκαγιά? Όμορφο σενάριο,που εκτυλίσσεται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο όπως είναι τα καταπράσινα βουνά και το δάσος. Ο πρωταγωνιστής παρουσιάζει τον χαρακτήρα που τον έχει καθιερώσει,αλλά κι εξυπνάδα,μπροστά στον κίνδυνο. Ας πούμε ότι φέρεται σαν αληθινός κι ευσυνείδητος επαγγελματίας. Από τις λίγες φορές που η πλοκή με έκανε να αγωνιώ για το φινάλε,το οποίο ήταν κωμικό. :D Το σχέδιο (και ιδιαίτερα τα τοπία) τα βρήκα εξαιρετικά.

 

Κι ερχόμαστε στο "Μυστικό ραντεβού". Η Μίννι πιάνει στα πράσα τον καλό της να αγοράζει μία ανθοδέσμη,η οποία όμως δεν προορίζεται για εκείνη. Αμέσως αρχίζουν οι ανησυχίες της κι ο φόβος ότι ο αρραβωνιαστικός της τα έχει μπλέξει με κάποια άλλη. Μερικοί από τους φίλους του ζευγαριού έχουν τις ίδιες υποψίες μ'εκείνη,μιας και είδαν μερικές κινήσεις του Μίκυ οι οποίες ήταν,πέραν του δέοντος,ύποπτες. Έτσι,όλοι μαζί,αποφασίζουν να τον παρακολουθήσουν και να τον πιάσουν επ αυτοφώρω. Τελικά ο αγαπημένος μας ποντικός έγινε επίορκος,ή πρόκειται για μία σατανική παρεξήγηση? Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα χλιαρό κι άνοστο σενάριο που δεν προσφέρει πολλά. Με ξενίζει λίγο ο τρόπος που μιλούν οι φίλοι μεταξύ τους. Δεν έχουμε συνηθίσει τέτοιες συμπεριφορές από αυτούς τους ήρωες της Disney. Όπως και τον καλό φίλο @Μενίγ Πουαγώ  ,κι εμένα με εξέπληξε το γεγονός ότι ο Επιθεωρητής Ο'Χάρα εμφανίζεται χωρίς την γυναίκα του την Πετούνια. Αστοχία από τον συγγραφέα. Το σχέδιο δεν ήταν κι άσχημο. Ο καλλιτέχνης δίνει περισσότερο βάρος στους χαρακτήρες και λιγότερο στα τοπία.

 

Στην "Μαύρη γάτα" ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει μία ακόμα διαμάχη ανάμεσα στην Μάτζικα και στο πιστό της κοράκι τον Πόε. Η μάγισσα είναι απηυδισμένη από τις υπηρεσίες του κορακιού κι αποφασίζει να τον αντικαταστήσει. Βάζει αγγελία και μετά από μερικές ημέρες έρχεται στο κατώφλι της μία γάτα,η οποία έχει άψογο βιογραφικό και φαίνεται να γνωρίζει στην εντέλεια το αντικείμενο. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Η Μάτζικα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και μόνο ο Πόε θα μπορέσει να την βοηθήσει. Συμπαθητική υπόθεση,αλλά με δύο προβλήματα. Το πρώτο είναι οι λίγες σελίδες που δεν της επέτρεπαν να αναπνεύσει και η δεύτερη είναι ότι μία παρόμοια ιστορία είχαμε διαβάσει σχετικά πρόσφατα. Καιρό είχα να δω τον Πόε να μιλάει. :P Το σχέδιο είχε τα θέματά του. 

 

Για την συνέχεια έχουμε τα "Εγκλήματα και τιμωρίες". Ένα περίεργο κύμα ληστειών έχει κατακλύσει την γειτονιά του Ντόναλντ κι εκείνος,σε αντίθεση με τις συστάσεις και τις συμβουλές της Αστυνομίας,θα προσπαθήσει να συλλάβει μόνος του τον κλέφτη. Το σχέδιό του είναι να αφήσει ξεκλείδωτο το σπίτι του,με σκοπό να προσελκύσει τον επίδοξο διαρρήκτη. Το ζήτημα είναι ότι εκείνος δεν "τσιμπάει" κι έτσι ο φίλος μας θα προσπαθήσει να τον δελεάσει ακόμα περισσότερο. Ακόμα ένα σενάριο που είναι χαριτωμένο αλλά δεν είναι για τις σελίδες ενός περιοδικού όπως το Κόμιξ. Η πλοκή επαναλαμβάνεται,το φινάλε όμως μας αποζημίωσε. Το σχέδιο το βρήκα πάρα πολύ καλό.

 

Το τεύχος κάνει φινάλε με την ιστορία "Η κληρονομιά του πειρατή". Ο Ντόναλντ κάνει ανασκαφές στην σοφίτα του σπιτιού του όταν,μέσα σε ένα παλιό ημερολόγιο,βρίσκει έναν χάρτη με ένα είδος διαθήκης. Σε αυτήν,ένας πειρατής,έχει δηλώσει ότι θα δώσει την λεία του σε έναν απόγονό του από τον 21ο αιώνα. Το όνομα όμως του απόγονου δεν φαίνεται καθαρά. Μπορεί να είναι ο εκείνος,αλλά ίσως κι ο Σκρουτζ. Έτσι οι δύο τους,με την βοήθεια μίας χρονομηχανής του Κύρου,θα πάνε μέχρι τον 18ο αιώνα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι σε ποιον αναφερόταν ο πειρατής. Εκεί,εκτός από βοήθεια που θα προσφέρουν στον πρόγονό τους,θα κοντραριστούν και με την Μάτζικα,που τα έμαθε όλα και πήγε μαζί τους πίσω στο παρελθόν. Ίσως η συγκεκριμένη ιστορία να είναι (μαζί με τον "Δασοφύλακα" κι εκείνη του Rosa) αυτές που κράτησαν λίγο το τεύχος. Είχε ενδιαφέρουσα πλοκή. Ο Σκρουτζ κι ο Ντόναλντ,ζήλεψαν τα ταξίδια με χρονομηχανή του Μίκυ και του Γκούφυ και μας έδωσαν ένα συμπαθητικό αποτέλεσμα. Το φινάλε ήταν αναμενόμενο. Σχεδιαστικά η ιστορία ήταν μέτρια.

 

 


:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λέμε και καυτηριάζουμε τις δεκασέλιδες ιστορίες (ορθά) αλλά ρε παιδί μου το πόσο απολαμβάνω καμιά φορά αυτές τις δεκασέλιδες του Βίκαρ και του Γίιπες δε λέγεται. Τον δεύτερο τον θεωρώ πραγματικά σούπερ μιμητή του Μπαρκς. Ο δε Βίκαρ μάλλον έχει χαρίσει μερικές από τις πιο αστείες ιστορίες του Ντόναλντ που τα κάνει όλα κουλουβάχατα. Στην ιστορία "Σαββατοκύριακο στην φυλακή"  αν και δεν είχαμε καμία πρωτοτυπία όπως ανέφερε και ο φίλος Indian πιο πάνω (πόσο respect άλλη μια φορά για τα σεντόνια που κατεβάζετε εσύ και ο Μενίγ κάθε φορά) πραγματικά σε κάθε σελίδα έλεγα "Ε δεν είναι δυνατόν. Μυαλό δεν θα βάλουν ποτέ?" :lol:

 • Like 4
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 λεπτά πριν, Manitou είπε:

πόσο respect άλλη μια φορά για τα σεντόνια που κατεβάζετε εσύ και ο Μενίγ κάθε φορά

 

Ελπίζω να μην σας κάνουμε να βαριέστε. :P 

 

 

:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Manitou :blush: :efxaristo:  Η ψυχούλα μας το ξέρει!!! Μόλις τελείωσα το #52 και έναν πονοκέφαλο τον έχω!!! :lol: 

Να γράψω και δημόσια ότι ο αγαπητός Ινδιάνος εκτελεί πραγματικό άθλο. Αν εγώ θέλω ένα δίωρο plus για τις παρουσιάσεις μου (σύστημα: διαβάζω-γράφω και πάλι από την αρχή) τι να πω για εκείνον που αναλύει όλες τις ιστορίες σε κάθε τεύχος και σε πολλές έκτακτες εκδόσεις!!! Ειδικά στο ΚΟΜΙΞ!!!  

:hop: :hop: :hop: 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Μενίγ Πουαγώ 

 

Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια φιλαράκι,αλλά κι εσύ στις παρουσιάσεις σου δεν πας πίσω. Είναι πραγματικά στολίδια σε κάθε θέμα.  yes.gif

 

Προσωπικά,επειδή γράφω πολλά κάθε φορά που λέω την γνώμη μου για όποιο κόμικ πέφτει στα χέρια μου,φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα πάρω κάποια απάντηση,του στυλ "Σταμάτα ρε φίλε να μας ζαλίζεις με την φλυαρία σου". :lol: 

 

 

:beer: 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άντε να αρχίσουμε να αποθεωνομαστε λίγο ανεταξυ μας...:lol:

 

 • Like 1
 • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 λεπτά πριν, Manitou είπε:

Άντε να αρχίσουμε να αποθεωνομαστε λίγο ανεταξυ μας...:lol:

 

 

:lol: 

 

Αν κρίνω από τα likes που παίρνουμε,εμείς κι εμείς ήμαστε. Ας λέμε τουλάχιστον καμία καλή κουβέντα μεταξύ μας.  :D 

 

 

:beer: 

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε όχι, η δουλειά υπάρχει και θα υπάρχει για όποιον τυχόν ενδιαφερθεί στο μέλλον. Κι αφού περνάμε όλοι καλά, μόνο να κερδίσουμε έχουμε :Ρ. Άσχετα αν έχω σταματήσει να γράφω κατεβατά, ή αν δεν βάζω thanks, διαβάζω τα πάντα εννοείται.

Edited by PhantomDuck
 • Like 5
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.