Jump to content
Μενίγ Πουαγώ

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 223 [Τα διαστημικά διαμάντια.]

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;   

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

                                                                          223.thumb.jpg.644e01621793fb0cbe29dbab582c142a.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:
 

1. ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ: ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ.
 

2. ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΟΙΟΚΑΤΑΛΗΞΙΑΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΤΖΕΝΥ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.
 

3.ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΣΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ: Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΙΣΧΥΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΡΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ.
 

4. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΙΦΟΥΝΑ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΜΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ ΦΕΘΡΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ.
 

5. ΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖΙΟΥ: Ο ΣΚΡΟΥΤΖΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ, ΑΘΛΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΑΝΔΑΛΙΑ.


Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου (Νο. 223)

:hop: :hop: :hop: 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η κρυστάλλινη σφαίρα παραμένει θολή, αλλά και εδώ κάτι διακρίνεται:

Αν πέτυχα την τρίτη ιστορία, τότε πιο σωστά θα ήταν η τρισχιλιοστή δεκάρα, μια και η ιστορία προέρχεται από το τεύχος 3000 τού Topolino. Βέβαια, εμείς δεν έχουμε δέσμευση η ιστορία να περιέχει τον αριθμό 3000 στον τίτλο της, και η χιλιοστή δεκάρα κάπου φαντάζει πιο σημαντική από την τρισχιλιοστή, οπότε καλά κάνανε και αλλάξανε τον αριθμό.

Επίσης, και πάλι με την προϋπόθεση ότι μάντεψα σωστά, οι δύο τελευταίες ιστορίες προέρχονται από το ίδιο τεύχος τού Topolino, κάτι που είχαμε λίγο καιρό να δούμε στο Μίκυ Μάους. Αν πάλι, μάντεψα λάθος, στα δύο λάθη καίγομαι, οπότε με βλέπω να έρχομαι μετεξεταστέος με τον κηδεμόνα μου—και είναι και Σεπτέμβριος...

 

Ενημέρωση: κυκλοφόρησε η προεπισκόπηση, και είναι όλα σωστά—τη γλύτωσα!

 

Edited by Kriton
  • Like 4
  • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #223 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον Ινδιάνο που διαθέτει τίπι με σύνδεση στο διαδίκτυο...).

tn_MIKYMAOUSE_0223.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Τα διαστημικά διαμάντια."


Ο θείος Σκρουτζ μόλις δείπνησε στο σπίτι των ανηψιών του και έχουμε φτάσει στην ώρα του γλυκού.

Εκείνη την ώρα διαλέγει ένας μετεωρίτης να πέσει στο σαλόνι του Ντόναλντ μέσω του τζακιού του. Στα απομεινάρια του ανακαλύπτουν ένα διαμάντι. Τέσσερα ανηψάκια μένουν έκπληκτα και τα μάτια του πολυεκατομμυριούχου λάμπουν. Στο  δαστημικό κέντρο ερευνών που χρηματοδοτεί μαθαίνει ότι τα διαμάντια μπορούν να δημιουργηθούν με δύο τρόπους. Ο ένας είναι με υψηλή θερμοκρασία στα βάθη της γης. Ο άλλος με σύγκρουση μετεωριτών στο διάστημα.Αποφασίζει να δοκιμάσει τον δεύτερο με παραδοσιακά και οικονομικά μέσα κάνοντας όλη την Λιμνούπολη να υποφέρει ακουστικώς. Οι απόπειρες είχαν έτσι και αλλιώς παταγώδη αποτυχία. Το κερασάκι όμως ήταν ο λογαριασμός δια χειρός Δημάρχου για τα σπασμένα τζάμια της πόλης. Οπότε Σκρουτζ και ανηψάκια αφήνουν κανόνια και τοιχάκια και αποφασίζουν να πάνε δια της επιατημονικής οδού. Αποτέλεσμα έχουμε όχι όμως δια γυμνού οφθαλμού. Ο υπέρογκος λογαριασμός ρεύματος όμως κάνει τον Σκρουτζ  να διακόψει την χρηματοδότησή του στο κέντρο διαστημικών ερευνών. Ακολουθεί επίσκεψη στον Κύρο.

Ο Κύρος λέει ότι ο μόνος τρόπος είναι να αναπαράγουν την σύγκρουση μετεωριτών στο διάστημα. Κατασκευάζεται ένα διαστημόπλοιο σε μία μυστική τοποθεσία όπου υποτίθεται γίνεται αγροτουρισμός. Ένα ζευγάρι περνάει και ζητάει κατάλυμα. Τέσπα. Ο πύραυλος τελείωσε και παπιά και εφευρέτης εκτοξεύονται στο διάστημα. Ο Κύρος βλέπει ότι το οχημα είναι πιο βαρύ από ότι πρέπει. Οι πρώτες απόπειρες δημιουργίας διαμαντιών στέφονται με απόλυτη αποτυχία.

Καταλήγουν στο απώτερο διάστημα για μία απέλπιδα προσπάθεια. Η πτώση της θερμοκρασίας στην καμπίνα ,για λόγους οικονομίας, κάνει έναν Μουργόλυκο να φταρνιστεί και αποκαλύπτεται μαζί με τον αδελφό του και τον "Χάρη." Η διαμάχη μεταξύ παπιών και Μουργόλυκων κάνει το διαστημόπλοιο να χτυπήσει ένα αστεροειδή δημιουργόντας καραμπόλα. Τα θραύσματά του πέφτουν μέχρι την γη όπου γεμίζει η Λιμνούπολη διαμάντια όπως τους ενημέρωνει ο Δήμαρχος. Πλέον δεν έχουν καμία αξία. Όπως και το διαμάντι του ενός εκατομμυρίου καρατιών που βρήκε ο ,αναίσθητος πλέον, Σκρουτζ.

    "Ζήτημα ομοιοκαταληξίας."

Η
Τζένυ αποφασίζει να ανοίξει γραφείο ως σύμβουλος συναισθηματικών υποθέσεων με το όνομα "Τρυφερή καρδιά." Η εμπειρία της από το κυνήγι του Σκορυτζ είναι σίγουρη πως θα την βοηθήσει. Ο Κύρος είναι εκεί και της εγκαθιστά τον υπολογιστή με το Λογισμικό Άμεσης Βοήθειας (Λ.Α.Β). Εμπεριέχει όλες τις απόπειρες που έκανε για να κατακτήσει την καρδιά του Σκρουτζ. Η πρώτη της υπόθεση έχει να κάνει με μία βιβλιοθηκάριο και έναν ράπερ. 

"Το μεγάλο κυνήγι της χιλιοστής δεκάρας."

Μετά από μία μέρα ατέλειωτου γυαλίσματος ο Ντόναλντ πληρώνεται με μία δεκάρα που αποτελεί την χιλιοστή που κέρδισε ο ζάπλουτος Θείος του. Αποκαλύπτεται όμως οτί αυτή η δεκάρα είναι πολύτιμη. Η Μάτζικα που τα βλέπει όλα αυτά απο τον Βεζούβιο αναλαμβάνει δράση. Διότι πιστεύει ότι άμα λυώσει αυτήν θα φτιάξει ένα πιο δυνατό φυλαχτό.  

"Το μυστήριο του σίφουνα."

Ένα μυστηριώδης τύπος έχει αποφασίσει να καθαρίσει την Λιμνούπολη στην κυριολεξία. Οι δύο δαιμόνιοι ρεπόρτερ Ντόναλντ και Φέθρυ αναλαλαμβάνουν με εντολή του Σκρουτζ να λύσουν το μυστήριο. Ποιός θέλει να κάνει την πόλη καθαρή και αστραφτερή;

"Τα σανδάλια του Σκρούτζιου."

Στην Λιμνούπολη των ρωμαικών χρόνων Ο Σκρούτζιος πρεπει να ξεπεράσει σε πωλήσεις σανδαλιών τον Ρομπάξιο. Για αυτό επιστρατεύει τον Ντονάλντιο και τον Κύριο Γράναζιο. Ο σοφός Λουντβίκιος όμως στο τέλος δίνει νέα τροπή στα πράγματα μετά την αποτυχία του Ντονάλντιου. Κερδισμένος είναι πάλι ο Σκρούτζιος όπως συνήθως. 

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Αρκετά όμορφη και καλή ιστορία με την πλεονεξία του Σκρουτζ στο προσκήνιο. Παρουσιάζεται με τρόπο όμως που δεν αφήνει αρνητικές εντυπώσεις. Δίδαγμα της ιστορίας ότι ή πλεονεξία κανέναν δεν ωφέλησε. Η παρουσία της γνωστής συμμορίας στις τελευταίες σελίδες ήταν μία θετικότατη πινελιά. 

Κάθε άρχη έχει την ομορφιά της. Στην δεύτερη ιστορία του τεύχους μαθαίνουμε πως ξεκίνησε μία πολύ αξιόλογη σειρά ιστοριών με την Τζένυ Μακ Τζετ. Η πρώτη της υπόθεση είναι πολύ καλή με ωραία πλοκή και καλούς χαρακτήρες. Τρίτη στην σειρά μία ιστορία μονομαχίας ανάμεσα στην τεχνολογία και την μαγεία. Αρκετά ενδιαφέρουσα μιάς και δε θυμάμαι να έχω ξανασυναντήσει τον Φάντομ αντιμέτωπο με την Μάτζικα. Είναι ενδιαφέρουσα αλλά πιστεύω ότι πρέπει να ήταν το όνομα της Μάτζικα στον τίτλο. Στην προτελευταία ιστορία το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Σκορυτζ ξαναχτυπά και κάνει όλη την Λιμνούπολη να αναρρωτιέται. Αρκετά συμπαθητική ιστορία που δείχνει την οξυδέρκεια του παλαίμαχου χρυσοθήρα. Το τεύχος κλείνει με μία ιστορία στην ρωμαική εποχή. Συμπαθητικούλα αν εξαιρέσεις τις αφίσες που δε ταίριαζαν καθόλου.


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Ζήτημα ομοικαταληξίας."
2. "Τα διαστημικά διαμάντια."
3. "Το μεγάλο κυνήγι της χιλιοστής δεκάρας."
4. "Το μυστήριο του σίφουνα."
5. "Τα σανδάλια του Σκρούτζιου.

7.2/10...
Η δεύτερη πήγε πρώτη. Οι υπόλοιπες μείνανε ως έχουν.... :D  

:hop: :hop: :hop: 
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τεύχος ξεκινάει με την ιστορία "Τα διαστημικά διαμάντια". Η τύχη φαίνεται να χαμογελάει στον μονίμως άτυχο Ντόναλντ. Μία συνηθισμένη βραδιά στο σπίτι του,όπου μαζί με τα τρία ανιψάκια του και τον βαθύπλουτο (και λαίμαργο) θείο του,απολαμβάνουν το δείπνο τους,ένας μετεωρίτης προσγειώνεται μέσα στο τζάκι του. Μέσα από τα θραύσματα παρατηρούν κάτι να λάμπει. Ο ειδήμων Σκρουτζ αποφαίνεται ότι είναι ένα τεράστιο εξωγήινο διαμάντι κι όπως είναι φυσικό,θαμπώνεται από την ομορφιά και την λάμψη του. Από την επόμενη κιόλας ημέρα θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου με σκοπό να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα βοηθήσουν ένα κομμάτι άνθρακα να "μεταμορφωθεί" γρήγορα σε διαμάντι,χωρίς να απαιτείται εξόρυξη. Στην αρχή θα προσπαθήσουν μόνοι τους,στην πορεία θα εκμεταλλευτούν την επιστήμη,για να καταλήξουν στα μαγικά χέρια του Κύρου και σε ένα χιουμοριστικό φινάλε. Η συγγραφέας παίρνει μία ιδέα υποτονική και ουδέτερη και παρόλα αυτά καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ευχάριστο σενάριο,με σωστή (αλλά επαναλαμβανόμενη) πλοκή. Η παρουσία των Μουργόλυκων,για εμένα,ήταν περιττή. Το φινάλε,όπως και το σχέδιο,με ικανοποίησε.

 

Στην συνέχεια,ο αναγνώστης θα βρει την πρώτη ιστορία της σειράς "Σύμβουλος αισθηματικών υποθέσεων",με την Τζένυ. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι το τεύχος αυτό έχει και συλλεκτική αξία. :P Στην ιστορία "Ζήτημα ομοιοκαταληξίας" βλέπουμε την πρωταγωνίστριά μας να ξεκινάει την επιχείρησή της και με την βοήθεια του Κύρου να δικτυώνεται ηλεκτρονικά. :P Η πρώτη πελάτισσα είναι μία βιβλιοθηκάριος η οποία είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό ράπερ,που φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα. Η Τζέννυ θα αρχίσει να την συμβουλεύει κι όταν βλέπει ότι δεν επιτυγχάνεται κάποιο αποτέλεσμα,θα αναλάβει έναν περισσότερο ενεργητικό ρόλο,προκειμένου να έρθει το ευτυχές φινάλε. Αν και την συγκεκριμένη σειρά την θεωρώ λίγο γλυκανάλατη,δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι είχε έξυπνη υπόθεση,καλογραμμένη πλοκή κι αρκετές στιγμές χιούμορ. Με εξέπληξε η ανατροπή στο φινάλε. Όπως και να το κάνουμε,είναι κάποιες σκηνές που δεν τις έχουμε συνηθίσει. :P Το σχέδιο όμως μας τα χάλασε. :(

 

Στο "Μεγάλο κυνήγι της χιλιοστής δεκάρας" γινόμαστε μάρτυρες ενός σημαντικού γεγονότος. Μία δεκάρα που είχε παραπέσει στην φόδρα του πανωφοριού του θείου Σκρουτζ,ξαναβλέπει το φως του ήλιου. Η δεκάρα αυτή,όπως μας ενημερώνει ο ιδιοκτήτης της,είναι η χιλιοστή που απέκτησε. Σε μία στιγμή αδυναμίας λοιπόν αυτή η δεκάρα θα έρθει στα χέρια του Ντόναλντ,ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του. Όλα αυτά θα αποκαλυφθούν και στην μαγική σφαίρα της πανούργας Μάτζικα,η οποία θα προσπαθήσει να την αποκτήσει για...τους ίδιους λόγους που θέλει και την πρώτη. Θεωρητικά ο Ντόναλντ είναι πιο εύκολος στόχος από τον Σκρουτζ. Δεν ξέρει όμως ότι είναι το alter ego του θρυλικού Φάντομ Ντακ (και μην της το πείτε παρακαλώ :P ). Σε γενικές γραμμές με ικανοποίησε κι αυτό το σενάριο. Είχε κάποια θέματα,αλλά δεν επηρέασαν την γνώμη μου. Υπάρχει πρωτοτυπία,καθώς δεν βλέπουμε το καθιερωμένο κυνήγι της (πρώτης) δεκάρας και την αναμενόμενη αναμέτρηση της Μάτζικα με τον Σκρουτζ. Έξυπνο βρήκα τον τρόπο που η δεκάρα αλλάζει χέρια,αλλά και την κατάληξη. Ο Φάντομ δεν έχει τόσο περιπετειώδη ρόλο,αλλά η ενεργειακή ασπίδα που χρησιμοποιεί μου ξύπνησε αναμνήσεις από την αγαπημένη σειρά PKNA. :hug2: Μέτριο προς καλό βρήκα και το σχέδιο. 

 

Τα δύο ξαδέλφια,ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ,είναι οι πρωταγωνιστές στην επόμενη ιστορία,που έχει τίτλο "Το μυστήριο του Σίφουνα". Όπως γνωρίζουμε,οι δύο τους δουλεύουν ως ρεπόρτερ για τον θείο Σκρουτζ στην εφημερίδα του,τα Παπιονέα. Εκείνος τους ενημερώνει για ένα μυστηριώδες φαινόμενο που εμφανίστηκε στην Λιμνούπολη. Ένας τύπος που κανείς δεν τον έχει δει και υπογράφει σαν "Σίφουνας",δρα μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα και καθαρίζει οτιδήποτε βρώμικο συναντήσει. Από αυτοκίνητα και τζαμαρίες καταστημάτων,μέχρι φράκτες κι αυλές. Είναι δηλαδή κάτι σαν τους ΜoΜ του GC. :MoM: :lol: Ο Σκρουτζ λοιπόν καλεί τους δύο υπαλλήλους του να προσπαθήσουν να τον εντοπίσουν και να τον αποκαλύψουν,με σκοπό να απογειώσουν τις πωλήσεις της εφημερίδας. Έτσι,θα μηχανευτούν μερικά κόλπα,τα οποία στο τέλος θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα,αλλά και μία τεράστια έκπληξη. Μιλάμε για ένα σενάριο που δεν είχε μεγάλες δόσεις περιπέτειας,αλλά σίγουρα η πλοκή (τουλάχιστον στην αρχή) δημιουργούσε περιέργεια και το φινάλε,εκπλήξεις. Βέβαια,δεν έλειπαν και οι επαναλήψεις όσο βρισκόμασταν στα μισά. Το συμπέρασμα που βγαίνει στο τέλος είναι σαφές. Τελικά κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην δύναμη της διαφήμισης,ούτε φυσικά και στον τετραπέρατο Σκρουτζ Μακ Ντακ. :P Το σχέδιο μου άρεσε πολύ. Λατρεύω την Lara Molinari. :hug2: 

 

Για το τέλος,το τεύχος μας επιφυλάσσει μία ιστορική αναδρομή στην...Ρωμαϊκή Λιμνούπολη,διαμέσου της ιστορίας με τίτλο "Τα σανδάλια του Σκρούτζιου". Ο Σκρούτζιος,εξοργισμένος από την εμπορική επιτυχία που κάνει ο αντίπαλός του,ο Ρομπάξιος,αποφασίζει να λανσάρει στην αγορά ένα νέο ζευγάρι σανδάλια. Πριν όμως να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να διαφημίσει το νέο του προϊόν για να το κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό. Στην διαφήμιση θα αναγκαστεί να λάβει μέρος ο φουκαράς ο ανιψιός του,ο Ντονάλντιος,ο οποίος θα υποδυθεί έναν υπεραθλητή που δεν αποχωρίζεται ποτέ αυτά τα σανδάλια. Σ'αυτό το σημείο όμως εντοπίζονται δύο μικρά προβλήματα. Τα σανδάλια του Σκρούτζιου δεν είναι και τόσο καλά,κι επίσης ο Ντονάλντιος...δεν έχει καμία σχέση με υπεραθλητή. :P Άραγε,πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα? :thinking: Χαριτωμένη υπόθεση,που όμως δεν μου μείνει στην μνήμη για πολύ καιρό. Νομίζω ότι το σενάριο θα μπορούσε κάλλιστα να προσαρμοστεί στα δεδομένα της σύγχρονής εποχής κι όχι σε μία εικονική. Η πλοκή δεν έκρυβε κάτι πρωτότυπο,ενώ το φινάλε θα μπορούσαμε να το πούμε χιουμοριστικό. Σχεδιαστικά ήταν αρκετά προσεγμένη. Ο Παντάξιος,που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα (δεύτερο καρέ),δεν μοιάζει λίγο με τον Dirk Gently? :D 

 

 

:beer: 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.