Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 219 [Τα μυστικά των Ετρούσκων - Roberto Gagnor & Stefano Zanchi]


Kriton

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4195 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

001.thumb.jpg.8c6feac35099746cfaa40e82ad531ac9.jpg

  • Τα μυστικά των Ετρούσκων
    Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΜΙΑΣ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΥ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ ΔΙΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΥ ΝΑ ΠΛΕΞΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΙΩΝΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΟΥΣ ΕΡΩΤΑ
  • Οι ξεχασμένοι πολεμιστές
    ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ… Ο ΜΙΚΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ
  • Στο κυνήγι τής είδησης
    ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΜΠΑΞ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ… ΚΕΡΔΟΣ
  • Το παπί που βρυχάται
    Ο ΦΕΘΡΥ ΝΤΥΝΕΙ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΓΑΤΟΤΡΟΦΕΣ
  • Η πτώση ενός μύθου
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ… ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ

 

(Στην περιγραφή τής δεύτερης ιστορίας βλέπουμε ότι δεν μου ξεφεύγει μόνο εμένα καμιά υποτακτική σε ήτα πότε πότε!)

Επεξεργασία από Kriton
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #219 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον Ινδιάνο που παραθερίζει...).

tn_MIKYMAOUSE_0219.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Τα μυστικά των Ετρούσκων."


Τοσκάνη. Ερείπια αρχαίας Ετρουρίας.

 

Ο Ντόναλντ ετοιμάζεται να βοηθήσει με την "θέλησή" του στις ανασκαφές του μεγιστάνα θείου του μπας και μειώσει τα αμέτρητα χρέη του που έχουν αποκτήσει αρχαιολογική αξία όπως αναφέρει ο χρυσοθήρας του Κλοντάικ. Λίγα καρέ πιο κάτω περιχαρής ο υπεύθυνος των ανασκαφών καλεί Θείο και τέσσερα ανήψια να απολαύσουν το νέο του εύρημα. Μία σαρκοφάγο με αναπαυμένους επάνω της ένα πλούσιο παπί και μία πάπια σε τρυφερό εναγκαλιασμό. Με τρόμο ο Σκρουτζ κοιτάζει γύρω του μην εμφανιστεί και στην πραγματικότητα η πάπια. Όπως και έγινε.

 


Η Τζένη Μακ Τζετ έκανε εντελώς τυχαία εκεί γύρω τις διακοπές της και ,εντελώς τυχαία πάλι, βρέθηκε στον χώρο των ανασκαφών. Εκτός από τον υπεύθυνο των ανασκαφών και τα ανήψια του εκείνη χάρηκε πιότερο από όλους. Αφού οι πληροφορίες για τον πολιτισμό της αρχαίας Ετρουρίας είναι ελάχιστες η Τζένυ έχει την δική της εκδοχή για το πως έγιναν τα πράγματα. Κάποιος που γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά δεν έχει καμία όρεξη να την ακούσει. Οπότε η Τζένυ την διηγείται για όλους τους υπόλοιπους.

Όταν η Ετρουρία ήταν στις δόξες της η Ευγενία ποθούσε πολύ να παντρευτεί τον Λουκούμωνα Σκρούτζιο. Πήγε να τον επισκεφτεί αλλά τα κάλη μίας άλλης καλονής τον είχαν συγκινήσει. Δε συγκρινόταν μαζί της σε κανέναν τομέα. Ραπτική, τραγούδι και άμυνα. Ο Σκρούτζιος την έδιωξε και εκείνη έφυγε στο δάκρυ πνιγμένη. Σε λίγο όμως Σκρούτζιος και βοηθοί αυτού βγήκαν έξω μαγεμένοι. Η Ευγενία τους ακολούθησε μέχρι τις κατακόμβες. Κάτω από της Ταρκυνίας την στολή κρυβόταν μάγισσα ισχυρή. Με δόλο τους έφερε όλους σιμά της. Και με βοήθεια δολερή να αυξήσει τα υπάρχοντά της.

Η Ευγενία όμως δε θα άφηνε έτσι την αδικία. Πολέμησε με σθένος και θάρρος την δόλια ατιμία. Στην αρχή αμοναχή μα σαν από μηχανής Θεός έφτασε Ντονάλντιος Εκατόνταρχος ικανός. Τέλος καλό όλα καλά νικήθηκε η ατιμία. Μα εξαρτάται η χαρά και από την οπτική γωνία. Ο Σκρούτζιος δεν έχαρηκε και η σχέση τρικυμμιώδης αρχινά και θυελλώδης καταλήγει τρόπο τινά...

 

  

 


"Οι ξεχασμένοι πολεμιστές."

Μία νέα απειλή για την Κομητεία του Μάουσγκαν εξυφαίνεται στα σκοτεινά υπόγεια του κάστρου του Μαύρου Πητ. Θα καταφέρει Σερ Μίκυ και υπόλοιποι πολεμιστές να την αντιμετωπίσουν και να σώσουν το Βασίλειο του Βασιλιά Ο' Χάρα; 

"Στο κυνήγι της είδησης."

Το παιχνίδι της τηλεθεάσης δεν υπακούει σε κανόνες... Δημιουργεί τους δικούς του. Και δύο ταλαίπωροι δημοσιογράφοι βάζουν μυαλό και πόδια σε εγρήγορση. 

"Το παπί που βρυχάται."

Δύο λιοντάρια. Ένα πάρτυ. Ένα τηλεοπτικό spot. Τρία ξαδέλφια. Και μία μέρα που η Λιμνούπολη θα θυμάται για καιρό...

"Η πτώση ενός μύθου."

Η παρωπιδιστική προσήλωση σε εφήμερες μορφές λατρείας και πίστης φέρνει δόξα εφήμερη. Αλλά ως είθισται την άνοδο την ακολουθεί η πτώση. 

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Άκομα ένα κεφάλαιο της "Ιστορίας της τέχνης." Μίκρο και συμπαθητικό το δέμας. Με παραπλανητικό τίτλο που σε πιάνει εντελώς ανυποψιάστο. Ψιλομετριοκαλή. Βασικά είμαι αναποφάσιστος. Θεωρώ ότι δεν είναι για "κεντρική" ιστορία.
 

 

Το ηλεκτρονικό βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών!!! 

:omg::bash::wall:

 

 


Δεύτερη ακολουθεί μία ιστορία με μεσιαωνικό αερά και ωραία υπόθεση. Την βρήκα αρκετά καλή. Ακολουθεί μία ιστορία που μας δείχνει τι γίνεται στα κανάλια μπροστά και πίσω από της κάμερες για λίγες μονάδες τηλεθέασης. Τέταρτη στην σειρά μία ιστορία σε σενάριο και σχέδιου του "ιδιαίτερου" Ενρίκο που δε κρύβω την συμπάθεια που του έχω. Ευχάριστη. Το τεύχος κλείνει με μία αρκετά καλή ιστορία που δείχνει πως τα "είδωλα" από αντικείμενα λατρείας γίνονται αντικείμενα μανίας. Καλούτσικη προς καλή.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.
  
1. "Οι ξεχασμένοι πολεμιστές."
2. "Η πτώση ενός μύθου." 

3. "Τα μυστικά των Ετρούσκων."
4. "Το παπί που βρυχάται."
5. "Στο κυνήγι της είδησης."

6.8/10...
Ψιλοσυμπαθητικομέτριο το πρωτελευταίο τεύχος του Αυγούστου.

:hop: :hop: :hop: 

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94407
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Με αρκετή καθυστέρηση,λόγω διακοπών,ας πω δύο λόγια για το τεύχος. :) 

 

Το τεύχος ανοίγει την αυλαία με μία ιστορία που προέρχεται από την σειρά "Ιστορία της τέχνης" κι έχει τίτλο "Τα μυστικά των Ετρούσκων". Βρισκόμαστε στην Τοσκάνη,όπου πραγματοποιούνται αρχαιολογικές ανασκαφές,οι οποίες έχουν για χορηγό τον θείο Σκρουτζ. Ο μέγας χορηγός,μαζί με τον Ντόναλντ και των τριών ανιψιών του βρίσκονται εκεί,την ώρα που μία σαρκοφάγος ξαναβλέπει το φως του ήλιου. Η σαρκοφάγος αυτή είναι κάπως ιδιαίτερη,καθώς απεικονίζει δύο πρόσωπα αγκαλιασμένα σε ένα ανάκλιντρο. Τα δύο αυτά πρόσωπα μοιάζουν καταπληκτικά με τον Σκρουτζ και την Τζέννυ. :wow: Εκείνη την στιγμή θα κάνει την εμφάνισή της και η ερωτοχτυπημένη πάπια (η Τζέννυ) που θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει με την αχαλίνωτη φαντασία της,το πώς προήλθε αυτό το αρχαιολογικό εύρημα. Απ'ότι θυμάμαι,δεν με είχε ενθουσιάσει η συγκεκριμένη σειρά,οπότε ούτε κι εδώ σημειώθηκε κάποια πρόοδος. :P Το σενάριο το βρήκα λίγο άνοστο,τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που γίνεται η αναδρομή στο παρελθόν,που τολμώ να πω ότι είχε μία λογική στην πλοκή της και παρουσίαζε μία αξιόλογη περιπέτεια. Γενικά θα την χαρακτήριζα μέτρια ιστορία,που όμως δεν μετάνιωσα που την διάβασα. Το σχέδιο το βρήκα καλό και πολύ σύγχρονο,ενώ και τα χρώματα ήταν ιδανικά.

 

Θα αλλάξουμε πρωταγωνιστές κι εποχή,αλλά θα παραμείνουμε σε παρελθοντικούς χρόνους και στην δεύτερη ιστορία του τεύχους,που φέρει τον τίτλο "Οι ξεχασμένοι πολεμιστές". Στον σκοτεινό Μεσαίωνα υπάρχει μία περιοχή στην οποία πέντε κομητείες έχουν συνασπιστεί,κάτω από ένα μαγικό ξόρκι κι έχουν σχηματίσει ένα ισχυρό βασίλειο,στο οποίο υπάρχει ευημερία κι ευτυχία σε όλους τους υπηκόους. Δυστυχώς όμως οι εχθροί,τόσο οι ξένοι όσο και οι εγχώριοι,παραμονεύουν και θέλουν να σπείρουν την διχόνοια και την καταστροφή. Δύο σκοτεινές μορφές θα επιστρατεύσουν την μαγεία για να ενεργοποιήσουν μερικούς ξεχασμένους μεταλλικούς γίγαντες που έχουν να εκτελέσουν μία αποστολή. Να διαλύσουν το βασίλειο με την βία. Ο Μίκυ (που είναι ο γενναίος ιππότης) και οι φίλοι του θα προβάλουν σθεναρή αντίσταση. Η μάχη μόλις έχει ανάψει για τα καλά. Εδώ διαβάσαμε ένα έξοχο και καλογραμμένο σενάριο. Ο συγγραφέας δεν ήταν φειδωλός με την παράθεση των λεπτομερειών,έχει χτίσει έναν ολοκληρωμένο κόσμο και μέσα του έχει στήσει μία εξαιρετική περιπέτεια. Το σχέδιο είχε τα θέματά του στην απόδοση των προσώπων,αλλά στο σκηνικό τού βγάζω το καπέλο. :respect:

 

Ένας χαρακτήρας που δεν τον βλέπουμε συχνά στα μέρη μας,ο Όσκαρ Πριμαβίστα,εμφανίζεται στην τρίτη ιστορία του τεύχους που έχει τίτλο "Στο κυνήγι της είδησης". Εκείνος εργάζεται σαν ρεπόρτερ για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού του Ρόμπαξ και αυτό που έχει να κάνει είναι να ψάχνει όλη την ημέρα μήπως και βγάλει κάποιο λαβράκι,που θα φέρει υψηλή τηλεθέαση στο κανάλι. Παράλληλα κι ο Ντόναλντ κάνει την ίδια δουλειά για λογαριασμό του θείου Σκρουτζ. Και οι δύο τους θα προσπαθήσουν (λόγω των πιέσεων που δέχονται από τους εργοδότες τους) να βγάλουν είδηση εκεί που δεν υπάρχει και δεν διστάζουν να παράγουν μόνοι τους τα γεγονότα. Το ψέμα όμως έχει κοντά πόδια και σύντομα όλοι θα μπλεχτούν σε μεγάλους μπελάδες. Απλό σενάριο που περιγράφει μία μάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες επιχειρηματικές προσωπικότητες της Λιμνούπολης σε επίπεδο τηλεοπτικού αέρα. Η μοναδική πρωτοτυπία είναι η εμφάνιση του Πριμαβίστα,ο οποίος δεν μας είναι τόσο γνωστός. Το φινάλε το βρήκα δίκαιο και μου άρεσε αυτό. Σχεδιαστικά ήταν αξιόλογο.

 

Στην συνέχεια θα δούμε τον Ντόναλντ σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει. Θα γίνει το "Παπί που βρυχάται".Στην Λιμνούπολη διοργανώνεται ένα πάρτι μασκέ και θα παραστεί η αφρόκρεμα της πόλης. Ο Ντόναλντ είναι στενοχωρημένος που δεν μπορεί να πάει,μέχρι που συναντά τον Γκαστόνε που (για να τον πικάρει) του δίνει μία στολή λιονταριού. Αυτή την στολή όμως θα την αξιοποιήσει (ύστερα από παρότρυνση του Φέθρυ) για να γυρίσει ένα διαφημιστικό σποτ που θα του επιτρέψει να συγκεντρώσει χρήματα και να αγοράσει μία καινούργια στολή για να πάει στο πάρτι. Κατά την διάρκεια της οντισιόν,παρουσιάζεται κι ένας τύπος με ένα αληθινό λιοντάρι και τότε τα ευτράπελα θα δώσουν και θα πάρουν. Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα την ανάγνωση αυτής της ιστορίας μου φάνηκε άνοστη. Όσο περνούσαν οι σελίδες όμως,οι καταστάσεις πήραν χιουμοριστική χροιά,που την έκαναν να μοιάζει με φαρσοκωμωδία. Πολλές ήταν οι στιγμές που γέλασα. Αν την δούμε σαν μία ανάλαφρη υπόθεση,θα περάσουμε καλά. :) Το σχέδιο από την άλλη δεν μου άρεσε καθόλου. 

 

Στην "Πτώση ενός μύθου" μαθαίνουμε κάτι που ξέρουμε από καιρό. Ο θείος Σκρουτζ έχει αναδειχτεί από έγκυρα οικονομικά περιοδικά ως ο βασιλιάς της παλιάς αλλά και της νέας χιλιετίας. Μία νεαρή ρεπόρτερ φροντίζει να περάσει λίγες στιγμές από την καθημερινότητα μαζί του,με απώτερο σκοπό να κάνει μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Αυτή η προβολή κάνει τους Λιμνουπολίτες να εκφράζουν την λατρεία τους στο πρόσωπο του παπιόμορφου μεγιστάνα και φροντίζουν να τον μιμηθούν. Ο Σκρουτζ δεν χάνει ευκαιρία να βγάλει στην αγορά διάφορα προϊόντα κι όλοι ντύνονται σαν εκείνον,αλλά φροντίζουν να υιοθετήσουν και τις φιλάργυρες συνήθειές του. Ο πρωταγωνιστής μας φαίνεται να έχει ακόμα μία επικερδή επιχείρηση σε λειτουργία,μέχρι που αρχίζουν να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Πολύ καλή υπόθεση με ευχάριστη πλοκή και πρωτοτυπία. Η συγγραφέας φροντίζει να σατιρίσει τις μιμητικές ικανότητες που παρουσιάζει το τηλεοπτικό κοινό με ό,τι του πλασάρουν τα κανάλια. Από εκεί και πέρα έχουμε έναν Σκρουτζ στην καθιερωμένη του φόρμα. Προσπαθεί να βγάλει κέρδος με την παραμικρή αφορμή,αλλά ακόμα μία φορά την πατάει από τον υπερβάλλοντα ζήλο του. Αρκετά καλό ήταν και το σχέδιο.

 


:beer: 
 

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • PhantomDuck changed the title to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 219 [Τα μυστικά των Ετρούσκων - Roberto Gagnor & Stefano Zanchi]
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.