Jump to content
Indian

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 218 [Το χέρι φάντασμα]

Πως σας φάνηκε το τεύχος;   

2 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm218-960x600-thumb-large.thumb.jpg.51505cc988c2c957c5b609e53c122f1d.jpg

 

4 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 

  • ΤΟ ΧΕΡΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ : ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ
  • ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΗΓΗΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ : Ο ΜΙΚΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΛΟΠΩΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
  • ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ : Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ, ΠΙΟ ΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟ ΒΟΗΘΟ
  • Η ΜΩΒ ΤΟΥΛΙΠΑ : Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥΛΙΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ

 

 

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 17 Αυγούστου (Νο. 218)

 

 

:beer: 

Edited by Indian
Εισαγωγή links
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι προβλέψεις τού μαντείου των Δελφών για τις ιστορίες τού τεύχους:

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #218 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Με τόξα, βέλη και σκαλπ...)

tn_MIKYMAOUSE_0218.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Το χέρι φάντασμα."


Η ιστορία μας ξεκινάει στην αίθουσα των δισεκατομμυρίων στο θησαυροφυλάκιο.

 

Σκρουτζ Μακ Ντακ, Ντόναλντ Ντακ και Κύρος Γρανάζης δίνουν συνέντευξη τύπου σε κανάλια και εφημερίδες. Η αιτία είναι η διαλεύκανση της σειράς ληστειών που έγιναν τον τελευταίο διάστημα στο θησυροφυλάκιο του Σκρουτζ. Δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αδημονούν να μάθουν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Μέχρι που ο πρώτος δημοσιογράφος που ζητάει ακρόαση κάνει την πιο απλή δήλωση. Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

 


Ας τα πάρουμε λοιπόν. Λίγες μέρες πριν στο θησαυροφυλάκιο ο Σκρουτζ βρίσκεται σε απόγνωση. Τρία σακιά με ένα εκατομμύριο έκαστος έχουνε κάνει φτερά. Ο Παντάξιος επιβεβαιώνει ότι απενεργοποιήσε τον συναγερμό όπως κάνει κάθε πρωί. Ο Σκρουτζ ζητάει από τον Ντόναλντ να βγει έξω. Γυρίζει λες και τον πάτησε οδοστρωτήρας. Το σημαντικό για τον Σκρουτζ όμως είναι ότι τ σύστημα συναγερμού λειτουργεί. Το ίδιο και ο συναγερμός στον φεγγίτη της ταράτσας.  Το πιστοποιεί ο Ντόναλντ που δέχεται μία ηλεκτρική εκέννωση που μικρή δε την λες. Επίσης όλα τα παράθυρα έχουν σύστημα ανίχνευσης. Ο Κύρος καλείται σε βοήθεια μιάς και εκείνος είχε τοποθετήσει το σύστημα ασφαλείας. Δε βρήκε βλάβη. Ο Ντόναλντ επισήμανε την πιθανότητα ο θείος του λόγω ηλικίας να τα έχει χάσει λίγο. Ο χρυσοθήρας από του Κλοντάικ όμως του αποδεικνύει ότι και τα μυαλά του στέκουν και βαρύ χέρι έχει. Ο Παντάξιος έρχεται για να τους ανακοινώσει ότι πάει στην θεία του που είναι άρρωστη. Ο Σκρουτζ του λέει να μην ανησυχει μιας και έχει στο πλευρό του τον Ντόναλντ και τον Κύρο.

Οι υποψίες του Σκρουτζ πάνε κατευθείαν στους Μουργόλυκους παρ' ότι εκτίουν ποινή φυλάκισης. Ο Σκρουτζ ζητάει από τον διευθυντή των φυλακών να ψάξουν εξονυχιστικά το κελί τους. Δε βρίσκουν όμως τίποτα το ύποπτο. Περνούν την ώρα τους διαβάζοντας εφημερίδα και λύνοντας σταυρόλεξα. Του προσφέρουν την υποστήριξή τους και του εύχονται να βει τα λεφτά του γρήγορα. Ο Σκρουτζ δε πείθεται παρ' ότι ο Διευθυντής του δείχνε ότι η φυλακή μέσα και έξω επιτηρείται στενά από κάμερες. Γύριζουν στο θησαυροφυλάκιο και φυλάνε σκοπιά οι τρεις το βράδυ σε τρία βαικά σημεία του θησαυροφυλακίου. Τα πράγματα είναι ήσυχα στους τομείς του Σκρουτζ και του Κύρου. Ο Ντόναλντ όμως που είναι μέσα στην "πισίνα" βλέπει ένα πράσινο μέγαλο χέρι-φάντασμα να εμφανίζεται από το πουθενά. Φτάνουν εν ρίπη οφθαλμού Σκρουτζ και Κύρος μόνο και μόνο γαι να το δουν και οι τρεις να φεύγει με δύο ,ακόμα, εκατομμύρια. Ο Κύρος είναι σε απόγνωση αφου δεν έχει την παραμικρη ιδέα πως να βοηθήσει τον Σκρουτζ.

Ο Σκρουτζ ζητάει έναν επανέλεγχο του κελιού των Μουργόλυκων. Ακόμα πιστεύει ότι αυτοί είναι οι ένοχοι. Οι φύλακες που τους παρακολουθούν ,μετά από επιθυμία του Σκρουτζ, σε εικοσιτετράωρη βάση λένε πώς ήταν ήσυχοι. Ο Ντόναλντ όμω παρατηρεί κάτι ύποπτο στο σταυρόλεξο που λύνει ο Ιδιοφυία-176. Κύρος και Ντόναλντ υποβαστάζουν τον Σκρουτζ που έχει γίνει ράκος ενώ αναχωρούν από την φυλακή.

Βρισκόμαστε νύχτα στην καρδιά του δάσους της Λιμνούπολης. Τέσσερις γνώριμες σκιές μπαίνουν σε μία σπηλιά που βρίσκεται ο πραγματικός Ιδιοφυία-176 μπροστά από μία μεγάλη κονσόλα ελέγχου. Δίπλα του βρίσκονται τα σακιά με τα λεφτά του Σκρουτζ. Οι Μουργόλυκοι δεν αντιστάθηκαν στο πειρασμό να πάνε να δούνε την λεία τους μετά την άδεια που τους έδωσε ο Διευθυντής των φυλακών. Ο ψεύτικος Ιδιοφυία-176 είναι στην πραγματικότητα ο ξαδελφός 777 από το Λας Παλμάς που είχε φυλακιστεί στην θέση του για ρίξουν στάχτη στα μάτια της αστυνομίας. Ξαφνικά μπαίνουν στην σπηλιά Θείος, ανηψιός, εφευρέτης και αστυνομικοί.

Η άδεια ήταν ιδέα-παγίδα του Ντόναλντ μετά το καμπανάκι που του χτύπησε ο  "κανονικός" αντί του "καθοδικού" σωλήνα ως επίσημη ονομασία της τηλεοπτικής οθόνης. Είχε πέσει το μάτι του στο σταυρόλεξο που έλυνε ο Ιδιοφυία-176 μέτα την δεύτερη επίσκεψή τους στην φυλακή. Κανονικά δεν έπρεπε να κάνει λάθος σε κάτι τόσο εύκολο. Ο πραγματικός Ιδιοφυία-176 εξηγεί πως έκανε το κόλπο με το χέρι. Φορτίσμενα σωματίδια ηλεκτρο'ι'ονικής ένεργεια περνάγνε μέσα από τη πρίζα σοτ θησυροφύλακιο έπαιρναν την μορφή χεριού έκλεβαν και επέστρεφαν. Οι πέντε ,πλέον, Μουργόλυκοι επιστρέφουν στο κελί τους. Η συνέντευξη τύπου τελειώνει με τον Σκρουτζ να δίνει δημοσίως τα εύσημα στον ανηψίο του για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Αφήνω στην φαντασίας σας για το ποιος  τακτοποίησε την αίθουσα μετά την συνέντευξη τύπου.

 

              

 


"Το μυστήριο των ανεξήγητων εξαφανίσεων."

Ο Μίκυ με τον Γκούφυ μόλις γύρισαν από τις διακοπές τους στην Αφρική. Ο Γκούφυ βλέπει τον Επιθεωρητή Ο' Χάρα που έχει πάει να ερευνήσει μία περίεργη ληστεία στο μουσείο κρυστάλλων. Εκεί οι φίλοι μας θα μάθουν ότι δεν είναι η πρώτη. Μίκυ και Γκούφυ αποφσίζουν να προσφέρουν χείρες βοηθείας.

"Φτερωτός αντικαταστάτης."

Ο Πόε τσιμπολογά δίπλα στο τσουκάλι που η αδελφή του φτιάχνει ένα από τα πιο δύσκολα φίλτρα της. Αυτό την εξοργίζει και την ωθεί σε αναζήτηση νέου βοηθού. Αναζητά λοιπόν κάποιο καινούριο βοηθό στην Οδό Μαγείας. Ευελπιστεί ότι βρήκε τον ιδανικό. Ο αδελφός της θα χρειαστεί να της αποδείξει ότι έκανε λάθος.  

"Η μωβ τουλίπα."

Σε κάποια άλλη εποχή βοτανολόγοι ειδικοί αναζητούν τον τρόπο δημιουργίας της μωβ τουλίπας που δεν φύεται μόνη της στην φύση. Προκυρήσουν διαγωνισμό. Ο Ντόναλντ ευελπιστεί να είναι εκείνος που θα τα καταφέρει ώστε να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Το τεύχος ανοίγει με μία υπέροχη ιστορία που μας δείχνει για άλλη μία φορά πόσο αξιόλογος αντίπαλος είναι ο Ιδιοφυία-176 για τους φίλους μας. Έξυπνο σενάριο, όμορφα δοσμένο. Όλοι χαρακτήρες ήταν υπέροχοι σε μία στρωτή ιστορία που διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. 

Το τεύχος συνεχίζει με μία ιστορία μυστηριωδών κλοπών όχι και τόσο πολύτιμων αντικειμένων. Πάρα πολύ καλό μυστήριο που εξελίσσεται εντός και εκτός του Μίκυ Σίτυ. Ο Γκούφυ για άλλη μία φορά απολαυστικός. Τρίτη στην σειρά μία ιστορία ανταγωνισμού πτηνών στις παρυφές του Βεζούβιου. Ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο Πόε που στέκεται επ' άξια στον πρώτο ρόλο. Απολαυστική ιστορία με δόσεις μαγικού μυστηρίου. Το τεύχος κλείνει με μία ακόμα υπέροχη ιστοριά βοτανολογικής αναζήτησης αυτή την φορά. Στρωτή, στιβαρή που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Κλείνει υπέροχα ένα θαυμάσιο τεύχος. 

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το χέρι φάντασμα."
2. "Το μυστήριο των ανεξήγητων εξαφανίσεων."
3. "Φτερωτός αντικαταστάτης."
4. "Η μωβ τουλίπα."

9/10!!!
Πραγματικά ο μόνος λόγος που της έβλα με την σειρά παρουσίας τους είναι γιατί όλες μάζι κάνουν ένα άριστο τεύχος.Αδύνατη η ιεράρχιση. Λίγες, καλές και μεγάλες ιστορίες. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι!!! :D 

:hop: :hop: :hop: 

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην κεντρική ιστορία του τεύχους,που έχει τον τίτλο "Το χέρι φάντασμα",θα βρεθούμε στο γνωστό μας θησαυροφυλάκιο,όπου ο θείος Σκρουτζ δίνει συνέντευξη τύπου,παρουσία και του Ντόναλντ με τον Κύρο. Ο λόγος που το έκανε αυτό είναι για να περιγράψει μία δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί και να εξιστορήσει τον τρόπο που έλυσε το πρόβλημά του. Λίγες ημέρες πριν παρατήρησε ότι κάποια τσουβάλια με χρήματα έκαναν φτερά από τον "κουμπαρά" του. Ξεκινάει να ελέγχει το θησαυροφυλάκιο για παραβιάσεις και τα συστήματα συναγερμού για δυσλειτουργίες,παρέα με τον ανιψιό του και τον μεγαλοφυή Λιμνουπολίτη εφευρέτη. Φαίνεται όμως ότι όλα δουλεύουν ρολόι. Έτσι οι υποψίες τους στρέφονται στους Μουργόλυκους,οι οποίοι όμως βρίσκονται για αρκετό καιρό στο κελί της φυλακής,χωρίς να το έχουν κουνήσει ρούπι. :wow: Άραγε ποιος καταφέρνει να αποσπάσει λεφτά από τον πρωταγωνιστή μας και με ποιον τρόπο? :thinking: Εξαιρετικό σενάριο,που δεν προδίδει στο ελάχιστο την πλοκή. Η πρωτοτυπία εδώ έγκειται στο γεγονός ότι ο Σκρουτζ αναφέρει την ιστορία σε μία press conference,γιατί νιώθει την ανάγκη να περιγράψει το συμβάν και (ίσως) να υπερηφανευτεί για την κατάληξη. Δεν το βλέπουμε συχνά αυτό. Από εκεί και πέρα το φινάλε το βρήκα ευφυέστατο,αν κι ο τρόπος που δρούσε το χέρι φάντασμα ήταν λίγο υπερβολικός. Πολλά :respect: οφείλουμε να δώσουμε και στον Ντόναλντ,που ήταν ο κύριος νους της υπόθεσης. Και φυσικά στην τελευταία σελίδα μου έρχεται να στραγγαλίσω τον γερο-Κροίσο. :pesta: Το σχέδιο το βρήκα πολύ καλό,με μία μικρή "ευαισθησία" στα πρόσωπα των χαρακτήρων.

 

Στην επόμενη ιστορία ο Μίκυ προσπαθεί να λύσει το "Μυστήριο των ανεξήγητων εξαφανίσεων". Αυτός κι ο Γκούφυ επιστρέφουν από διακοπές και συναντούν τον επιθεωρητή Ο'Χάρα,ο οποίος έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί πολλές κλοπές αντικειμένων,τα οποία δεν είναι και τόσο πολύτιμα. Οι διαρρήξεις γίνονται με τέτοιον τρόπο που δεν μαρτυρούν την ταυτότητα του ενόχου,καθώς δεν υπάρχει κανένα σημάδι παραβίασης. Οι δυο φίλοι λοιπόν θα συνδράμουν τον επιθεωρητή και θα ξεκινήσουν τις έρευνες για τον μυστηριώδη δράστη. Θα βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και θα ξετυλίξουν το κουβάρι,φτάνοντας στον εκκεντρικό υπαίτιο,ο οποίος είναι αρκετά ελαφρόμυαλος κι επαρμένος. Κι εδώ έχουμε μία αξιόλογη υπόθεση,με αριστοτεχνική ροή και καλά κρυμμένη την ταυτότητα του ενόχου. Αν συγκρίνουμε αυτή την ιστορία με την προηγούμενη νομίζω ότι είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι η κεντρική ιδέα είναι πανομοιότυπη. Ο συγγραφέας (που είναι ίδιος και στις δύο ιστορίες) έχει κάνει πολλές επαναλήψεις,με αρκετές όμως παραλλαγές.

Spoiler

Η ηλεκτρονική κλοπή,ο αφελής χαρακτήρας να δίνει "πάσα" για να λυθεί το μυστήριο,ο ευφυής κλέφτης κι ο τρόπος που δρα

Θα προτιμούσα λοιπόν να μην έμπαιναν και οι δύο στο ίδιο τεύχος. Με αυτόν τον τρόπο αλληλοεξουδετερώνονται. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Ιστορία κομμένη και ραμμένη για την Μάτζικα είναι η επόμενη,που έχει τίτλο "Ο Φτερωτός αντικαταστάτης". Μία ωραία πρωία στο γνωστό καλύβι κοντά στον Βεζούβιο,η Ιταλίδα μάγισσα "μαγειρεύει" ένα ξόρκι που θα εξουδετερώνει την οσμή των σκόρδων και θα την βοηθήσει να προσεγγίσει ευκολότερα το αντικείμενο του πόθου της,την πρώτη δεκάρα του Σκρουτζ. Ο Πόε,το πιστό της κοράκι,από απροσεξία καταστρέφει αυτό το ξόρκι κι έτσι εκείνη,φανερά εκνευρισμένη,αποφασίζει να τον αντικαταστήσει με ένα άλλο πετούμενο,πιο οξυδερκές και συνεργάσιμο. Κάτι τέτοιο κάνει σμπαράλια την ψυχολογία του φτωχού Πόε. Ο νέος βοηθός είναι ένα αιμοβόρο αρπαχτικό,που φαίνεται ότι είναι γεννημένο γι'αυτή την θέση,κάνοντας την πρωταγωνίστρια να είναι ικανοποιημένη. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ όμορφο σενάριο,με ενδιαφέρουσα πλοκή που δεν μαρτυρά την συνέχεια. Το φινάλε ήταν καλογραμμένο κι αποδεικνύει ότι κάποιες σχέσεις είναι κλασικές.Το σχέδιο είναι λεπτομερές,χωρίς όμως να κουράζει το μάτι. Πολύ ζωηρά ήταν και τα χρώματα.

 

Ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας στο τεύχος 218 θα μας μεταφέρει σε ένα Ολλανδικό χωριό του 17ου αιώνα,το οποίο φημίζεται για τις όμορφες και σπάνιες ποικιλίες του από τουλίπες. Οι κεφαλές του χωριού,θέλοντας να ενισχύσουν την φήμη του,αποφασίζουν να ξεκινήσουν έναν άτυπο διαγωνισμό. Έτσι,όποιος καταφέρει να δημιουργήσει ένα λουλούδι που δεν απαντάται στην φύση,την "Μωβ τουλίπα",θα κερδίσει χρήμα και δόξα. Ο Ντόναλντ είναι ένας φτωχός πλην τίμιος μυλωνάς που θέλει να δημιουργήσει το εν λόγω φυτό μόνο και μόνο για να το προσφέρει στην βασίλισσα της καρδιάς του,την Νταίζυ. Σε αυτή του την προσπάθεια θα σταθούν αρωγοί του ο Κύρος (που τον ενδιαφέρει μόνο η αναγνώριση),αλλά κι ο θείος Σκρουτζ (που τον ενδιαφέρει μόνο το χρηματικό έπαθλο). Υπάρχουν όμως και κάποιοι σκοτεινοί τύποι,που θέλουν για εκείνους αυτή την τουλίπα και δεν έχουν ευγενείς σκοπούς. Αν και δεν είμαι φίλος τον "παρελθοντικών" ιστοριών,δεν μπορώ παρά να χαρακτηρίσω το σενάριο αυτό ως αξιόλογο. Βασισμένο επάνω σε μία απλή ιδέα,στήνεται μία αριστοτεχνική πλοκή που έχει δράση κι ανατροπές. :respect: Το φινάλε εννοείται ότι ήταν αναμενόμενο (οι καλοί κερδίζουν),αλλά για να φτάσουμε εκεί μας περιμένει μία ευχάριστη έκπληξη. Σχεδιαστικά,τα τοπία μου άρεσαν. Τα πρόσωπα όμως ήθελαν περισσότερη δουλειά. Τα βρήκα πολύ αφηρημένα.

 


:beer: 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.