Jump to content

Το Νησί της Τρέλας – Μια καλοκαιρινή περιπέτεια στα χρώματα της γρανίτας! [Κακλαμάνη Αθηνά, smassingculture.gr, 01/08/2018]


Recommended Posts


 • Member ID:  12,189
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  848
 • Content Count:  3,050
 • Reputation:   41,520
 • Achievement Points:  3,061
 • Days Won:  28
 • With Us For:  4,841 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  51

Το Νησί της Τρέλας – Μια καλοκαιρινή περιπέτεια στα χρώματα της γρανίτας!

 

ToNisiTisTrelas.jpg

 

Το έργο “Το Νησί της Τρέλας”  (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη) του Γιώργου Μελισσαρόπουλου (Meliss) είναι ένα κόμικ -γρανίτα. Όσο το διαβάζεις, δροσίζεσαι, ενθουσιάζεσαι, γελάς και νιώθεις σαν παιδί. Όλα κυλάνε χαλαρά στο νησί της Τζαμάουα.

Τα ζωάκια του νησιού απολαμβάνουν την παραλία με κάθε τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε, η Καλαμαρένια φτιάχνει κάθε λογής παγωτών και τα πουλάει σε μια μικρή καντίνα προκειμένου να δροσίσει τους φίλους της, ο Μπανανέος κάνει σερφ, δαμάζοντας τα κύμματα, το μικρό Χταποδίνι ομορφαίνει κάθε λεπτό με την χαριτωμενιά του και η ζωή συνεχίζεται σε έναν κόσμο που έχει πάντα καλοκαίρι και ένα υπέροχο δροσερό αεράκι. Η άφιξη των πειρατών, όμως, του σατανικού Πρασογένη και των παπαγάλων του, θα διαταράξει την όμορφη αυτή συνύπαρξη και θα οδηγήσει τον Μπανανέο, την Καλαμαρένια και το μικρό Χταποδίνι σε μια καλοκαιρινή περιπέτεια προκειμένου να προστατεύσουν την αγαπημένη τους παραλία και το θησαυρό της. Τότε, θα αναζητήσουν συμβουλή από το σοφό Ναυαγογέροντα, ο οποίος θα τους κατευθύνει προς την αναζήτηση του χορτοφάγου -μποξέρ καρχαρία Σαγονιάρη. Και ενώ ο Σαγονιάρης φαίνεται να είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει ένα τέλος στην ασυδοσία και την απληστία των πειρατών, που καταστρέφει την παραλία της Τζαμάουα, ο δρόμος προς το σπίτι του είναι γεμάτος εμπόδια, κινδύνους και εχθρούς.

Πολύχρωμο, ευχάριστο, γεμάτο χιούμορ και απρόβλεπτες καταστάσεις, “Το Νησί της Τρέλας” είναι το κατάλληλο κόμικ για μικρούς, αλλά και για μεγάλους που είναι λάτρεις του γέλιου. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη δουλειά 47 σελίδων με μια εικονογράφηση ζωηρή και ζωντανή και ένα λεξιλόγιο που έχει άρωμα παιδικών χρόνων. Επιπλέον, πρόκειται για ένα κόμικ με σαφή διδακτικό προσανατολισμό, αφού η φιλία, η οικολογία και ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι στοιχεία διάχυτα όχι μόνο στο κείμενο, αλλά και στο σχέδιο του.

 

ImageHandler2.png

 

Το σενάριο και το σχέδιο είναι παιδιά του Γιώργου Μελισσαρόπουλου, ενός ανθρώπου γνωστού στο χώρο της εικονογράφησης για την αγάπη που έχει στο κινούμενο σχέδιο. Άλλα έργα του είναι το comics “Aγριάδες η σειρά comics “ΤΕΖΑ”, το graphic novel “ΘΕΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ”  ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με την έκδοση περιοδικών (E-SENSE, MOSQUITO, HAPPY REVOLVER, ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ) και έχει συνεργαστεί με μεγάλες εκδοτικές εταιρίες και εταιρίες παραγωγής κινουμένων σχεδίων σε Ευρώπη και Αμερική.

“Το Νησί της Τρέλας” κυκλοφορεί, περιμένοντας να σας μυήσει σε έναν κόσμο που το καλοκαίρι, η φιλία, η καλή πρόθεση και το παγωτό πάντα νικούν!

 

Πηγή

 • Like 5
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.