Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΟΜΙΞ 48 [Βίος & Πολιτεία Ι'α - Ο ατσίδας του Παναμά - Don Rosa]


Indian

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;   

4 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  757
  • Content Count:  12915
  • Reputation:   94415
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4625 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

cmx48-960x6001-thumb-large.thumb.jpg.ad697e54fbed75f716bb3ae91c1ee36a.jpg

 

6 συναρπαστικές ιστορίες διάσημων σχεδιαστών:

 


Το αγαπημένο περιοδικό μικρών και μεγάλων από αυτή την Παρασκευή 29/6 στα περίπτερα. (έχουν γράψει λάθος την ημερομηνία,εδώ έχει μπει η σωστή)

 

 

:beer:

Επεξεργασία από Indian
Εισαγωγή links
  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  757
  • Content Count:  12915
  • Reputation:   94415
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4625 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ο διάσημος Βίος και Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ συνεχίζεται στο περιοδικό,με ένα από τα χαμένα επεισόδια. Ο τίτλος του,"Ο ατσίδας του Παναμά". Ο θείος Σκρουτζ,σαραντάρης εκατομμυριούχος πλέον,πηγαίνει στο νεοσύστατο κράτος του Παναμά για να δουλέψει σε ένα ορυχείο,του οποίου έχει τα δικαιώματα εξόρυξης. Παράλληλα την χώρα θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Αμερικής Θεόδωρος Ρούσβελτ,στα πλαίσια της διάνοιξης της διώρυγας. Το ορυχείο του Σκρουτζ έχει την ατυχία να βρίσκεται στην πορεία της διώρυγας. Εκείνο το σημείο θα γίνει η "αρένα",στην οποία οι δύο άντρες θα λύσουν τις διαφορές τους. Και σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα προβλήματά τους,θα βρεθούν στον δρόμο τους μυστήριοι τύποι που εποφθαλμιούν την διακυβέρνηση της χώρας. Πρόκειται για μία χορταστική ιστορία του μεγάλου Don,η οποία χαρακτηρίζεται από περιπέτεια,ιστορικά στοιχεία και φυσικά αστείρευτο χιούμορ. Για το τελευταίο φροντίζουν περισσότερο οι δύο του αδελφές του πρωταγωνιστή που τον έχουν ακολουθήσει. Το φινάλε αφήνει ένα πελώριο χαμόγελο στα χείλη. :respect: Το σχέδιο,όπως πάντα,απίστευτο.

 

Ήρθε το καλοκαίρι και η χαρά των μικρών μαθητών δεν περιγράφεται. Τέτοια είναι και οι χαρά των Χιούη,Λιούη και Ντιούη οι οποίοι ετοιμάζονται για την "Τελευταία μέρα του σχολείου". Στον δρόμο συναντούν τον θείο Σκρουτζ ο οποίος προτίθεται να τους πετάξει μέχρι εκεί. Φτάνοντας συνειδητοποιούν γεμάτοι έκπληξη ότι το κτίριο του σχολείου έχει εξαφανιστεί. :wow: Η έκπληξη συνεχίζεται όταν ένας άγνωστος τηλεφωνεί στους υπεύθυνους και δηλώνει ότι θα δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον το βρει. Αλήθεια πρόκειται για έναν ευσυνείδητο μεγιστάνα,ή αυτή η κίνηση κρύβει μία σατανική και καλοστημένη παγίδα? Πολύ ωραία υπόθεση που χαρακτηρίζεται από απλότητα και λίγες σκηνές δράσης,αλλά παρόλα αυτά διακρίνεται για την ευστροφία του σεναρίου της. Υπάρχουν μερικά σημεία που ξεφεύγουν από τα κλασικά (ο Σκρουτζ οδηγεί μόνος του,δεν σκέφτεται τα έξοδα και κάνει και μία (αν και μικρή) δωρεά στο σχολείο των παιδιών). Το σχέδιο του Vicar είναι από τα αγαπημένα μου. :hug2:

 

Στην τρίτη ιστορία του τεύχους,ο Ντόναλντ μπλέκεται στο "Παιχνίδι της φήμης". Όλα ξεκίνησαν μία βραδιά που επιχείρησε να κάνει μία ρομαντική βόλτα με την Νταίζυ,αλλά κατέληξε σε φιάσκο,μιας και κανένα κυριλέ εστιατόριο και κλαμπ δεν τους επέτρεπε την πρόσβαση,για τον λόγο ότι δεν ήταν διάσημος. Έτσι,επάνω στα νεύρα του,αποφασίζει να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποκτήσει την απαραίτητη αναγνωρισιμότητα. Κι όπως είναι φυσικό,όταν ο Ντόναλντ βάζει κάτι στο μυαλό του,τα πάντα γύρω του γίνονται στάχτη και μπούρμπερη. :D Μιλάμε για ένα απλό και χιλιοπαιγμένο σενάριο,που έχει τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ. Μέσα από την πλοκή επιχειρείται μία σάτιρα στα τηλεπαιχνίδια και στις σύγχρονες πρακτικές που ακολουθούν οι νέοι για να αποκτήσουν φήμη,έστω κι εφήμερη. Το σχέδιο είναι καρτουνίστικο. Υπάρχουν μάλιστα μερικά μεγάλα καρέ που είναι πολύ επιτυχημένα.

 

Στην μοναδική ιστορία από το Μίκυ Σίτυ,που φιλοξενείται στο περιοδικό,ο πρωταγωνιστής μας θα μεταμορφωθεί σε έναν "Ηρωικό παγωτατζή". Ο διάσημος ποντικός,με τις τόσες επαγγελματικές επιτυχίες στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος,περνάει μαζί με τον φίλο του τον Οράτιο,από το αγαπημένο τους παγωτατζίδικο. Εκεί μαθαίνουν ότι ο ιδιοκτήτης του πρόκειται να το κλείσει επειδή θα λείψει για λίγο καιρό. Έτσι αποφασίζουν οι δύο φίλοι να κρατήσουν εκείνοι το μαγαζί μέχρι αυτός να επιστρέψει. Θα συνειδητοποιήσουν όμως ότι μία τέτοια επιχείρηση κρύβει πολλούς κινδύνους,όταν έχεις να κάνεις με κακοποιά στοιχεία. Δυστυχώς δεν εντυπωσιάστηκα με την συγκεκριμένη ιστορία. Αν και καταπιάνεται με ένα "ενήλικο" θέμα όμως είναι η "προστασία" στα μαγαζιά,η πλοκή της είναι κάτι περισσότερο από σαχλή κι άνευρη. :antekale: Πολύ κρίμα για τον Μίκυ να "παίζει" σε τέτοιες ιστορίες. Χαραμίζεται. :( Στα ίδια κυμαίνεται και το σχέδιο.

 

Στην συνέχεια ο Ντόναλντ θα γίνει "Ένα παπί στο διάστημα". Ο πρωταγωνιστής εργάζεται ως βοηθός στον ζωολογικό κήπο της Λιμνούπολης,με αρμοδιότητα το τάισμα των ζώων. Μερικά από αυτά τα ζώα έχουν επιλεχθεί να ταξιδέψουν μέχρι τον επιστημονικό διαστημικό σταθμό κι έτσι του αναθέτουν να τα πάει εκείνος στο σημείο εκτόξευσης. Η θρυλική του γκαντεμιά όμως θα δώσει το παρόν. Έτσι,θα εγκλωβιστεί μέσα στο σκάφος και θα κάνει ένα ταξιδάκι μακριά από την ατμόσφαιρα της Γης. Πώς θα καταφέρει να επιστρέψει? Δεν ξέρω γιατί,αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση μού έφερε στο μυαλό τις κλασικές δεκασέλιδες ιστορίες του Carl Barks,αλλά και τα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του '60. Η πλοκή χαρακτηρίζεται από παιδική αφέλεια,αλλά με την καλή έννοια. Σαν τις ιστορίες που διαβάζαμε μικροί. Το σχέδιο είναι παραστατικό,αλλά το ήθελα καλύτερο.

 

Για το τέλος στην ιστορία "Θησαυροί & σκουπίδια" ο Ντόναλντ πάει στο θησαυροφυλάκιο και αντικρίζει το Σκρουτζ λιπόθυμο. Η αιτία είναι η δεσποινίς Ευταξία που του είπε να πετάξουν τα άχρηστα αντικείμενα που στοιβάζονται εκεί για πολλά χρόνια. Τελικά ο ανιψιός του τον πείθει να ξεφορτωθεί την σαβούρα και τότε είναι που αρχίζουν όλα. Μέσα στην σαβούρα υπάρχει και κάτι το οποίο έχει μεγάλη χρηματική αξία. Έτσι,θείος κι ανιψιός,θα ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου επάνω αλλά και κάτω από την Λιμνούπολη με σκοπό να βρουν τα "σκουπίδια". Αυτό θα αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο,μιας και στην εξίσωση θα μπουν και οι Μουργόλυκοι,που μυρίστηκαν εύκολο κέρδος. Ακόμα μία υπόθεση με την εγγύηση του ονόματος του Rosa. Δεν έχουμε το καθιερωμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Εδώ ο "θησαυρός" κρύβεται μέσα στα όρια της Λιμνούπολης. Αυτό βέβαια δεν την κάνει λιγότερο διασκεδαστική. Μου άρεσε το γεγονός ότι ο δημιουργός παίζει με τους αναγνώστες του,διότι τους οδηγεί να νομίζουν άλλο αντικείμενο από αυτό που είναι πραγματικά πολύτιμο. :respect: Και φυσικά γίνεται και η καθιερωμένη μνεία στον μεγάλο παραμυθά με τα θρυλικά σαχλαμαράκια του. :P Στο φινάλε όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Ακόμα κι ο Ντόναλντ,που έβγαλε 7 δεκάρες περισσότερες από το συνηθισμένο ημερομίσθιο. :D  Για το σχέδιο δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. :godfather:

 

 

:beer: 

  • Like 3
  • Ευχαριστώ 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Δύο βδομάδες παρά κάτι μέρες από την ημέρα κυκλοφορίας εδέησα ο καψερός παπιόφιλος να πιάσω στα χέρια μου το ΚΟΜΙΞ περιόδου Βου που φέρει τον αριθμό #48 εμπεριέχει δε 7-1 δηλαδή έξι (6) ιστορίες και το κοσμεί το παρακάτω εξώφυλλο δια χειρός και scanner @albert... 

tn_KOMIXB_0048.jpg

Ήδη ξέρουμε ότι οι δύο περιπετειούλες από τις 6 του τεύχους θα είναι άψογες!!! :D Για να δούμε τι έχουν να μας πουν αυτές και οι υπόλοιπες τέσσερις του τεύχους.

Ο Βίος και η πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Ια' επεισόδιο: "Ο Ατσίδας του Παναμά.

Εν μέσω της διάνοιξης της Παναμέζικης διώρυγας ο Σκρουτζ συναντιέται με τον παλιό του φίλο Θεόδωρο και πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο Σκρουτζ ψάχνει για χρύσαφι σε έναν λόφο που εμποδίζει την διάνοιξη της διώρυγας. Τέντυ, Σκρουτζ, Ματίλντα και Βολκάνα θα ζήσουν μία απίστευτη περιπέτεια με φόντο την νυχτερινή παναμέζικη ζούγκλα και αντίπαλο ένα φερέλπι δικτάτορα. 

Εντυπώσεις.

Θα επισημάνω μόνο της εκρήξεις της Βολκάνας!!! Η μικρή αδελφή του Σκρουτζ και της Ματίλντας απλά τα σπάει!!! Ότι η ιστορία είναι διαμαντάκι ακατέργαστο περιττό να το πω!!!  

"Η τελευταία μέρα του σχολείου."

Τα ανηψάκια πάνε για τελευταία μέρα στο σχολείο πριν αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές... Για να γινεί αυτό είνα απαραίτητο να υπάρχει και ένα σχολείο. Ας το αναζητήσουμε λοιπόν πριν καιποια γνωστή μας φέρει εις πέρας το σχέδιό της.

Εντυπώσεις.

Η εν λόγω γνωστή μας έχει κατεβάσει και πολύ καλύτερες ιδέες. Για μία ανάγνωση συμπαθητικούλα είναι... 

"Το παιχνίδι της φήμης."

Ο Ντόναλντ προσπαθεί με διάφορους τρόπους και μέσα να γίνει από άσημος διάσημος. Εν τέλει τα καταφέρνει. Για αυτό και εγκαθίσταται στα παγωμένα όρη.

Εντυπώσεις.

Το μόνο αξιοσημείωτο αυτής της κατά τα άλλα μέτριας ιστορίας είναι ότι η ατυχία του γιού του Μπαρούτη έπιασε ύψη που δύσκολα ξεπερνιόνται!!!

Ένας ηρωικός παγωτατζής."

Ο Μίκυ αναλαμβάνει ένα παγωτατζίδικο παρέα με τον Οράτιο αφού ο ιδιοκτήτς του αποφάσισε να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω. του. Ένας εκβιαστής όμως εμφανίζεται.

Εντυπώσεις.

Το παντελονάκι του Μίκυ. Ασχολίαστο. Η συμπεριφορά του Χαλινάρη. Ασχολίαστη. Το τέλος όμως δε το περίμενα με τίποτις!!!

"Ένα παπί στο διάστημα."

Ο Ντόναλντ συνοδεύει στο διαστημικό σταθμό τα ζώα του ζωολογικού κήπου που εργάζεται για ένα διαστημικό πείραμα. Ο χιμπατζής όμως αποφάσισε να του δώσει την θέση του. Η ζώη στο διάστημα είναι σκληρή και η διαφυγή του τον οδήγει στην ζούγκλα και σε μία αγέλη Κινγκ Κονγκ.

Εντυπώσεις.

Μιλώντας στον εαυτό μου σε τρίτο πρόσωπο: "Γιάννη έδω σχολιάζεις την ιστορία που μόλις διάβασες." Απάντηση: Η επικεφαλίδα άνωθες γράφει εντυπώσεις... Οπότε...

"Θησαυροί και σκουπίδια."

Οι πιέσεις ανηψιού και Ευταξίας κάνουν τον Σκρουτζ να πετάξει ένα κουτί με παλιά πράγματα. Το κουτί αφού περάσει από όλη την Λιμνούπολη και διαφόρα χέρια καιταλήγει στα χέρια του Ντόναλντ που "νομίζει" ότι έκανε την τύχη του. 

Εντυπώσεις.

Και όπως όλοι ξέρουμε τύχη και Ντόναλντ δε πάνε μαζί... Άλλο ένα απολαυστικό κυνηγητό στους δρόμους της παλιάς και της καινούριας Λιμνούπολης με ωραίες ευωδίες δια χειρός Ντον Ρόσα!!! 

Κλείνοντας... 

 Μέτριο με αρκετές καλές στιγμές και πολλές πάρα πολύ καλές στην πρώτη και την τελευταία ιστορία!!! Γένικα το τευχίδιον δεν έφερε την δροσιά... 6/10.... :(

:hop: :hop: :hop:


Υ.Γ.

Το τελευταίο  καρέ της σελίδας 50 είναι πιστή αναπαράσταση του παρακάτω πίνακα... Δυστυχώς δε κατάφερα να βρω σκαναρισμένο και το αντίστοιχο καρέ της ιστορίας για να τα παραθέσω και τα δύο.
 

Edward Hopper. "Nigthhawks" Φιλοτεχνήθηκε το 1942.

 
Nighthawks.

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4350
  • Reputation:   33893
  • Achievement Points:  4417
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Φίλε Γιάννη καλημέρα. Ο πίνακας Nigthhawks είναι χαλαρά ο πίνακας με τις περισσότερες απεικονίσεις σε κομικ και cartoon. Μόνο στα Ντίσνευ το θυμάμαι σε δυο-τρία σημεία, όπως το Μίκυ Μυστήριο Β' κύκλου, και μια πρόσφατη ιστορία στο ΜΜ. Μια απλή αναζήτηση στο net με τίτλο Nigthhawks Cartoon θα βρεις περίπου 20 διαφορετικές παραλλαγές του ίδιου θέματος. Ακόμα και στη ταινία μια Νύχτα στο Μουσείο #2 φαίνεται σαν πίνακας του μουσείου Smithsonian ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι!

 

Ενδεικτικά βάζω μερικές εικόνες εδώ!

405Diner(W).jpg

6a00d8341d417153ef010535cf5de6970c-600wi.png

88fafe09f054e1665534ffd287daf3fc.png

bitstrips_nighthawks_by_brandtk-d6u2pcg.jpg

gRNWY.jpg

images.jpg

lastshift-w_1250.jpg

Nighthawks.jpg.250560f075935914c51d7e108ced833d.jpg

nighthawks-simpsons.jpg

αρχείο λήψης.jpg

  • Like 8
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4237 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

4 ώρες πριν, Manitou είπε:

και μια πρόσφατη ιστορία στο ΜΜ

Και το είχα ανεβάσει εγώ πριν μήνες :D @Manitou σε πιάνω αδιάβαστο :sad1: Δεν θυμάσαι την παρωδία του Μοττούρα Στο Δρόμο που βγήκε το περσινό καλοκαίρι; Τιμωρία :out:(Εννοείται πως αστειεύομαι :lol:) Πολύ ωραίο το ποστ σου :) 

 

Ορίστε η εικόνα από το πενάκι του Πάολο Μοττούρα. 

post-25682-0-97519400-1454848369_thumb.jpg

  • Like 3
  • Ευχαριστώ 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4350
  • Reputation:   33893
  • Achievement Points:  4417
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

@ΚΟΜΙΞ Α γεια σουυυ. Και έλεγα και εγω που το θυμόμουν!!!!Like!

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4237 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

@Μενίγ Πουαγώ & @Manitou υπάρχει και στην ιστορία Ο ηθοποιός & ο ρεπόρτερ καρέ με τον Μίκυ φόρος τιμής στον πίνακα :)

 

image.thumb.png.65061acc2934b7c6b05408ba9e599843.png

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
  • Like 4
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4350
  • Reputation:   33893
  • Achievement Points:  4417
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Έχω πόσο καιρό που προσπαθώ να θυμηθώ αυτή την πρόσφατη ιστορία στο ΜΜ που ανέφερα πιο πάνω. Και ναι ήταν αυτή που λες στην ιστορία ο ηθοποιός και ο ρεπόρτερ. Θενκς ρε φίλε 

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.