Μετάβαση στο περιεχόμενο

Amazing Spider-Man The Slott Decade.


Ο επισκέπτης Μηνάς

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Ο επισκέπτης Μηνάς

2008. Μια ιδιαίτερη χρονιά από πολλές απόψεις… Εκείνη τη χρονιά, η Οικονομική Κρίση άρχιζε να στοιχειώνει τις ζωές όλων των πολιτών του πλανήτη, η Καλομοίρα ήρθε Τρίτη στη Γιούροβίζιον,  μερικοί από εμάς διάβαζαν 23 ώρες το 24ωρο για να περάσουν το Γολγοθά της Φαρμακολογίας και άλλα πολλά που τώρα διαφεύγουν της αντίληψής μου.

Ήταν σίγουρα μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για τη Μάρβελ και για τον Σπαίντερ-Μαν καθώς ο αγαπημένος ιστοβάτης όλων μας, διάβαινε μια πολύ περίεργη περίοδο τόσο σε κινηματογραφικό επίπεδο, εξαιτίας του εξαιρετικά άνισου Spider-Man 3 της Sony αλλά και εικονογραφημένο επίπεδο εξαιτίας των εξελίξεων που προέκυψαν από τον Εμφύλιο Πόλεμο. Εξελίξεις που οδήγησαν στη κυκλοφορία μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες ιστορίες που πέρασαν ποτέ τόσο από το Αραχνο-Σύμπαν όσο και το γενικότερο Γίγνεσθαι των Κόμικς. Φυσικά μιλάω για την ιστορία One More Day (OMD), που ήταν και η κατακλείδα μιας άνισης εξαετούς πορείας για τον συγγραφέα Μαίκλ Τζ Στραζίνσκι στην οποία, ο Πήτερ και η Μαίρη Τζαίην κάνουν μια συμφωνία με τον Μεφίστο θυσιάζοντας τον γάμο τους προκειμένου να σωθεί η ζωή της θείας Μαίη που είχε πέσει θύμα πυροβολισμού, απόρροια που προέκυψε από τις πράξεις του Πήτερ κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου ανακατασκευάζοντας στη πορεία προϊστορία είκοσι και βάλε χρόνων οδηγώντας σε ένα χρονολόγιο στο οποίο, ο γάμος του Πήτερ και της Μ.ΤΖ. δεν τελέστηκε ποτέ. Η Μάρβελ δεν μας έχει διαφωτίσει ακόμη πόσο έχει αλλάξει το παρελθόν εξαιτίας της συμφωνίας πέρα από μια χονδροειδέστατη περιγραφή που είδαμε στις σελίδες του One Moment In Time κάποια χρόνια αργότερα.

Από εκείνη τη τη στιγμή, τα πάντα άλλαξαν για τον Σπαίντερ Μαν τόσο σε φανταστικό όσο και σε αληθινό επίπεδο μιας και όλες οι σειρές που κυκλοφορούσαν εκείνη τη περίοδο, πλην του Amazing έλαβαν τέλος. Το Amazing  έγινε ο κεντρικός και μοναδικός αραχνοτίτλος ο οποίος ξεκίνησε να κυκλοφορεί τρείς φορές τον μήνα εγκαινιάζοντας έτσι την Νέα Εποχή (Brand New Day).

Κάπου εκεί μαθαίνουμε το όνομα του Ντάν Σλοττ ο οποίος μαζί με τον Στίβεν Μακ Νίβεν μας εξιστόρησαν τη πρώτη ιστορία εκείνης της περιόδου. Κατά τη διάρκεια αυτή, ο Νταν έγραφε σποραδικά σε πρώτο πλάνο στον τίτλο παρουσιάζοντας σημαντικές εξελίξεις μέχρι το 2010 που ανέλαβε τον τίτλο αποκλειστικά.

Ο Νταν ανέλαβε τον αραχνάκια σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο μιας και το OMD δημιούργησε μια στρατιά εξαγριωμένων αναγνωστών που απειλούσαν με διάφορους γλαφυρούς τρόπους τη Μάρβελ και κατάφερε να τον βάλει σε μια τροχιά σταθεροποίησης τονίζοντας την γκαφατζίδικη πλευρά του Πητ καθώς και την αίσθηση του χιούμορ του. Η γραφή του ξεκινούσε αρκετά συμβατικά στην αρχή αλλά σε κάποιους ανύποπτες στιγμές σου πετούσε μια ανατροπή που άλλαζε εντελώς την εξέλιξη της ιστορίας. Περίτρανο παράδειγμα ήταν το έπος  Superior Spider-Man που μας παρουσίασε ένα συνηθισμένο μοντέλο (ανταλλαγή ‘’εγκεφάλων’’) αλλά κάπου στη πορεία παρουσιάζεται η ανατροπή, η στιγμή που σε αναγκάζει να πεις ‘’τι διάβασα μόλις τώρα;» Όσοι  διαβάσατε αυτή την ιστορία, ξέρετε σε τι αναφέρομαι.

Ο λόγος του Νταν, βιτριολικός κατά καιρούς, ιδίως στους διαλόγους που προερχόταν από τα μέλη του περίγυρου του Πητ που έλαβαν αρκετά μεγάλη προσοχή από τον συγγραφέα  μετατρέποντας τους από γλάστρες σε διαδραστικούς χαρακτήρες. Ο Νταν θυμήθηκε και αρκετούς χαρακτήρες που είχαμε να τους δούμε από τον καιρό του Έπους της Κλωνοποίησης όπως ήταν η Στάνερ. Έχω ένα παραπονάκι γιατί δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον Τζούντας Τράβελερ, έναν από τους αγαπημένους μου κακούς από το Έπος της Κλωνοποίησης!

To μεγαλύτερο επίτευγμα του Νταν όμως εντοπίζεται κάπου αλλού.  Μέσα από τις σελίδες του Amazing είδαμε την επιστροφή του Δόκτωρ Οκτάπους και την αποκατάστασή του σε έναν από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του Σπαίντυ καθώς και την αναβάθμισή του όχι μόνο σε μια απειλή που κέντριζε τη προσοχή ακόμα και των ίδιων των Εκδικητών αλλά και σε ένα πολύπλοκο χαρακτήρα που δυσκόλευε ακόμα και τον πιο ικανό αναγνώστη ως προς το να τον ψυχολογήσει επαρκώς. Με αυτό τον τρόπο ξεφεύγουμε κιόλας από τη Νορμανία της Μάρβελ και θυμόμαστε ότι υπάρχουν και άλλοι εχθροί , εξίσου απειλητικοί για τον Σπαίντυ.

 

Σημαντικοί σταθμοί στη δεκαετή θητεία του Νταν Σλοττ:

Νέα Εποχή:

Kατα τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Νταν έγραφε σποραδικά και παρουσίαζε σημαντικές ιστορίες.

546-548: Εναρκτήρια ιστορία. Γνωρίζουμε τη νέα τάξη πραγμάτων, όπως αυτή προέκυψε μετά το OMD, καθώς και τα νέα μέλη που περιστοιχίζουν τον Πήτερ. Συναντάμε τη Λίλυ Χόλιστερ, την Κάρλι Κούπερ και τον Μίστερ Νέγκατιβ

559-561. 564

568-573: Νέοι Τρόποι Θανάτου. Ο Νόρμαν μαζί με τους Θάντερμπολτς καταδιώκουν τον Σπαίντερ-Μαν, ο Έντι Μπρόκ θεραπεύεται από το καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε και μετατρέπεται σε Αντι-Βένομ. Ο Νόρμαν ξαναγίνεται Πράσινος Καλικάτζαρος. Μαθαίνουμε ότι μια κρυφή δύναμη έχει σβήσει τη γνώση της ταυτότητας του Σπαίντερ- Μαν, ακόμη και ο Νόρμαν  δε θυμάται ότι ο Πήτερ είναι ο Σπαίντυ. Αυτή η δύναμη πρόκειται για ένα ξόρκι που έκανε ο δρ Στρέηντζ στο νέο χρονολόγιο που προέκυψε μετά τη συμφωνία για να σβηστεί η γνώση της μυστικής ταυτότητας του Πήτερ από τους πάντες εκτός από την Μαίρυ Τζαίην.

581-582: Μαθαίνουμε με ποιο τρόπο επανήλθε ο Χάρρυ Όσμπορν  την ίδια ώρα που ο Μόλτεν Μαν επιστρέφει για να ταλαιπωρήσει τη Λίζ Άλλεν

590-591:  Ο Ανθρώπινος Πυρσός απαιτεί από τον Σπαίντυ να αποκαλύψει τη μυστική του ταυτότητα. Κατά τη διάρκεια μιας περιπέτειας  σε μια άλλη διάσταση με τους  4 Φανταστικούς, ο Πήτερ αποκαλύπτει τη ταυτότητά του. Όταν επιστρέφει στη κανονική διάσταση, ο Πήτερ ανακαλύπτει ότι έχουν περάσει δύο μήνες και κατά τη διάρκεια τους, ο Τζόνα Τζαίημσον εκλέχτηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

600: Πέθανα στα Χέρια Σου: Ο δρ Οκτάπους ανακαλύπτει ότι έχει λίγο καιρό ζωής και αποφασίζει να καταστρέψει τη Νέα Υόρκη. Ο Πήτερ καταφέρνει να νικήσει τον Δρ σε μια νοητική μονομαχία. Η θεία Μαίη παντρεύεται τον Τζέυ Τζαίημσον, τον πατέρα του Τζόνα. Η Μαίρυ Τζαίην επιστρέφει μετά από καιρό στη ζωή του Πήτερ Πάρκερ. Από εδώ ξεκινάει ο δρόμος για το Υπέρτατο Σπαίντερ-Μαν.

618-620: Στα πλαίσια της ιστορίας Το Γάντι, ο Σπαίντυ αντιμετωπίζει τον Μυστέριο.

621: Ο Σπαίντυ συμμαχεί με τη Μαύρη Γάτα για να πατάξουν τον Μίστερ Νέγκατιβ.

647: To τελευταίο τεύχος για τη περίοδο της Νέας Εποχής. Ο Πήτερ και η Κάρλι Κούπερ γίνονται ζευγάρι.

 

Μεγάλη Ευκαιρία:

Στα πλαίσια των προσπαθειών της,  να διατηρήσει τους αναγνώστες του Σπαίντυ, η Μάρβελ ορίζει τον Νταν αποκλειστικό συγγραφέα του τίτλου. Ο τίτλος κυκλοφορεί δύο φορές το μήνα ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος επανέρχεται ο Χιουμπέρτο Ράμος ο οποίος είναι ο κεντρικός αρτίστας αυτής της περιόδου και εναλλάσσεται με τον Στέφανο Καζέλι, τον Μάρκος Μάρτιν και αργότερα και απο τον Τζουζέπε Καμιοκολί . Σε αυτή τη περίοδο, ο Πήτερ φοράει κατά καιρούς, ειδικές στολές εξοπλισμένες για κάθε είδους περίσταση αντιγράφοντας ως ένα βαθμό τις τακτικές του Τόνυ Στάρκ. Η περίοδος έλαβε τέλος με τη κυκλοφορία του εφτακοσιοστού τεύχους του Amazing Spider-Man.

548-551: Ο Πήτερ πιάνει δουλειά στα Εργαστήρια Ορίζοντας κάτω από την εποπτεία του Μάξουελ Μοντέλ ενώ ο Φίλιπ Γιούριχ που κάποτε ήταν ο καλός Πράσινος Καλικάτζαρος περνάει στην αντιπέρα όχθη και γίνεται ο νέος Χόμπγκοπλιν. Για να τον αντιμετωπίσει, ο Πήτερ συμμαχεί με τη Μαύρη Γάτα και δημιουργεί μια νέα στολή εξοπλισμένη με ειδικά συστήματα προκάλυψης.

652-654: Ο Άλιστερ Σμάιθ επιστρέφει στις ζωές του Τζόνα και του Πήτερ και συμμαχεί με τον ολοκαίνουργιο Σκορπιό. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο Πήτερ χάνει την αραχνοδιαίσθησή του και η Μάρλα Τζαίημσον σκοτώνεται βυθίζοντας στη θλίψη το Τζόνα.

655: Ο Πήτερ ορκίζεται να μην αφήσει άλλους αγαπημένους του φίλους να πέσουν θύματα της διπλής ζωή του ως Σπαίντερ-Μαν.

658-660: Ο Σπαίντερ Μαν γίνεται μέλος του Μελλοντικού Ιδρύματος μετά από επιθυμία του Τζόνυ Στορμ ο οποίος έχει πεθάνει. Ο δρ Οκτάπους επιστρέφει.

666-672: Αραχνο-Νησί: Οι κάτοικοι του Μανχάταν αποκτούν αραχνοδυνάμεις εξαιτίας του Τσακαλιού και της Αραχνο-Βασίλισσας. Ο Πήτερ συμμαχεί με τους Εκδικητές για να αντιμετωπιστεί η απειλή και βλέπουμε την επιστροφή του Κέην ο οποίος αποκτά τις Άλλες Δυνάμεις και θεραπεύεται από την Εκφύλιση που τον οδηγούσε στο θάνατο. Ο Κέην επιστρέφει για τα καλά καθώς αποκτά το δικό το τίτλο. Σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τους τρομαγμένους κάτοικους του Μανχάταν, ο Πήτερ αποκαλύπτει ότι έχει και εκείνος αραχνοδυνάμεις μέσω ενός βίντεο στο Διαδίκτυο, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κατάλυση του προστατευτικού μαγικού που είχε καταστήσει ο δρ Στρέηντζ στο νέο χρονολόγιο. Η Μαντάμ Γουέμπ προειδοποιεί τον Πήτερ ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Η Κάρλι Κούπερ χωρίζει από το Πήτερ όταν ανακαλύπτει ότι ο Πήτερ είναι ο Σπαίντερ-Μαν. Στον αντίποδα, ο Σπαίντυ επανακτά την αραχνοδιαίσθησή του.

682-687: Ως τα Πέρατα της Γης. Ο Δρ Οκτάπους, βλέποντας ότι το τέλος της ζωής του κοντοζυγώνει, συγκεντρώνει τους Έξι Υποχθόνιους και ενεργοποιεί τη τελευταία του εφεύρεση, τους Όκτο-Φακούς. Χάρη σε αυτή την εφεύρεση, ο Όττο μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία του πλανήτη επιταχύνοντας το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Σε μια επίδειξη δύναμης, χρησιμοποιεί τους φακούς για να κάψει τη Συμκάρια.  Ο Πήτερ με τη βοήθεια μιας ειδικής πανοπλίας που τον καθιστά ικανό να τα βάλει με όλυς τους Έξι Υποχθόνιους, συμμαχεί με τη Σίλβερ Σέημπλ και τους Εκδικητές για να καταλύσουν την απειλή του δρ Οκτάπους μια και καλή. Η νίκη είναι πύρρειος καθώς η Σίλβερ Σείμπλ χάνει τη ζωή της σε μια πλημμύρα. Καθώς όλοι έχουν τη προσοχή τους ως το να αποκαταστήσουν τη ζημιά που προξένησε ο δρ Οκτάπους, ένα μικρό χρυσό οκτάποδο ρομπότ ελλοχεύει στις σκιές.

692-694: Ένα εργαστηριακό ατύχημα, παρόμοιο με εκείνο που χάρισε στον Πήτερ τις δυνάμεις του, χαρίζει σε ένα έφηβο υπεράνθρωπες δυνάμεις. Το μαλακισμένο, γνωστό ως Άλφα,  αρχίζει να καβαλάει το καλάμι και να γίνεται απειλητικό. Ο Πήτερ καταφέρνει να τον συνετίσει και να απενεργοποιήσει τις δυνάμεις του σκατού και καταφέρνει να κερδίσει την εύνοια του Τζόνα. Η θεία Μαίη τραυματίζεται στο πόδι και χρειάζεται φυσιοθεραπείες.

698-700: Τελευταία Ευχή: Ο Δρ Οκτάπους, με τη βοήθεια του χρυσού οκτάποδου ρομπότ που προαναφέραμε,  μεταβιβάζει τα εγκεφαλικά κύματα του στο σώμα του Πήτερ και επανεγγράφει τον εγκέφαλό του έτσι ώστε να τον καταλάβει εντελώς και αντίστοιχα παγιδεύει τον Πήτερ στο ετοιμόρροπο σώμα του που βρίσκεται κλειδαμπαρωμένο αλλά και διασωληνωμένο στις φυλακές Ράφτ. Ο Πήτερ ξεκινάει έναν απεγνωσμένου αγώνα επιβίωσης και χρησιμοποιεί το σώμα του δρ Οκτάπους για να επανακτήσει τον παλιό του εαυτό. Το δράμα κλιμακώνεται με έναν πόλεμο μεταξύ των Εκδικητών και των Έξι Υποχθόνιων με τον Πήτερ και τον Όττο ως άτυπους στρατηγούς. Ο Πήτερ δυστυχώς δε καταφέρνει να επανακτήσει το σώμα του παρόλο που χρησιμοποιεί το χρυσό οκτάποδο ρομπότ αλλά καταφέρνει να χρησιμοποιήσει τις αναμνήσεις που υπάρχουν ακόμα στον εγκέφαλο του για να ‘’πείσει’’ τον Όττο να αλλάξει τρόπο σκέψης. Ο Πήτερ, στο σώμα του Όττο ξεψυχάει και ο Όττο ορκίζεται να γίνει καλύτερος Σπαίντερ-Μαν από ότι ήταν ποτέ ο Πήτερ. Αυτή η ιστορία βάζει τέλος και στη περίοδο της Μεγάλης Ευκαιρίας.

 

 

Υπέρτατος Σπαίντερ-Μαν:

Το 2012, η Μάρβελ σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει την επέλαση των Νέων 52 της DC ξεκίνησε το δικό της ξεσκαρτάρισμα. Αυτό οδήγησε σε μια ολική επανεκκίνηση σε όλους τους τίτλους πλημμυρίζοντας την αγορά με έναν νέο κύμα πρώτων τευχών βάζοντας τέρμα στην παλιά αρίθμηση των σειρών της που είχε σταδιακά αποκαταστήσει μέχρι και εκείνη τη στιγμή. Ένας από τους τίτλους που σταμάτησαν ήταν και το Amazing Spider-Man.  Ο τίτλος έφτασε στο εφτακοσιοστό τεύχος και μετά δίνει τη θέση του σε μια νέα σειρά, το Superior Spider-Man η οποία σειρά κράτησε για 33 τεύχη. Μετά το Amazing Spider-Man επανήλθε με ένα ολοκαίνουργιο πρώτο τεύχος σηματοδοτώντας την επιστροφή του Πήτερ. Η περίοδος αυτή έλαβε τέλος το 2015 με την επέλαση των Μυστικών Πολέμων. O Ράιαν Στέγμαν μαζί με τον Χιουμπέρτο Ράμος και τον Τζιουζέπε Καμιοκολί ήταν οι βασικοί σχεδιαστές. Αργότερα, και για περιορισμένα τεύχη, συμμετείχε και ο Ολίβιερ Κοίπελ. Οι φαν έδωσαν στο χαρακτήρα το ψευδώνυμο Spock (Sp-idey Ock).

1-3: Ο Όττο Οκτάβιους έχοντας το σώμα και τις δυνάμεις του Πήτερ υπό το έλεγχό του, παίρνει επισήμως το ρόλο του Σπαίντερ-Μαν χωρίς να το έχει πάρει χαμπάρι κανείς. Καταστρώνει νέους τρόπους για να πολεμήσει το έγκλημα. Σε μια συμπλοκή, αποκαλύπτεται ότι ένα θραύσμα μνήμης του Πήτερ το οποίο απέκτησε νοημοσύνη, βρίσκεται στο υποσυνείδητο του Spock, το φάντασμα του Πήτερ.. . Και ενώ ο Spock απολαμβάνει τη νέα του ζωή, ο Νόρμαν Όσμπορν καιροφυλακτεί στις σκιές.

5: H Άννα Μαρία Μαρκόνι κάνει τη πρώτη της εμφάνιση ενώ ο Spock σκοτώνει τον κακοποιό Massacre.

7-9: Ελαττωματικός Νους. Ο Κάρντιακ επιστρέφει ενώ ο Spock αρχίζει να έχει μεγάλες τριβές με τους Εκδικητές εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του. Ο Όττο ανακαλύπτει ότι ο Πήτερ εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα του και μετά από μια έντονη νοητική μονομαχία, διαγράφει όλες τις αναμνήσεις του Πήτερ μαζί με τον ίδιο. Τώρα ο Όττο έχει τον πλήρη έλεγχο αλλά στον αντίποδα χάνει την πρόσβαση στις αναμνήσεις του Πήτερ καθιστώντας την απόκρυψη της πραγματικής του ταυτότητας πολύ δύσκολη.

17-18: Αναγκαίο Κακό: Μια σειρά από χωροχρονικές ανωμαλίες σπέρνει το χάος στο κόσμο του έτους 2099 και αναγκάζει τον Μιγκέλ Ο’Χάρα να επιστρέψει στο παρελθόν για να προστατέψει τον πρόγονό του Τιβέριο Στόουν. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τον Spock. Μέσα στον χάος, ο Spock εξαφανίζεται για εικοσιτέσσερις ώρες όταν μια χωροχρονική πύλη τον απορροφάει και ο Μιγκέλ παγιδεύεται στο παρόν. Ο Πήτερ φάντασμα είναι ακόμα παρόν αλλά αδρανής στο υποσυνείδητο του Spock.

20-21: O Spock πλακώνει στο ξύλο τη Φελίτσια Χάρντυ και τη στέλνει φυλακή. Την ίδια ώρα αποφασίζει να πάρει το δοκτωράτο του Πήτερ παρουσιάζοντας την έρευνα του στη νανοτεχνολογία. Η Στάνερ επιστρέφει όταν μαθαίνει ότι ο δρ Οκτάπους είναι νεκρός. Η Κάρλι υποπτεύεται ότι κάτι δε πάει καλά με τον Σπαίντερ Μαν και αρχίζει να πιστεύει ότι με κάποιο τρόπο, ο Πήτερ έχει πεθάνει. Όταν επισκέπτεται τον τάφο του Οκτάβιους, ανακαλύπτει ο τι ο τάφος είναι άδειος. Οι υπήκοοι του Νόρμαν όμως την απαγάγουν. Ο Spock  ιδρύει τις Βιομηχανίες Πάρκερ.

22-25: Σκοτεινές Ώρες: Ο Φλάς Τόμσον που είναι εδώ και καιρό ο Βένομ επιστρέφει στη Νέα Υόρκη. Το συμβιωτικό αποπειράται να ενωθεί με το σώμα του Πήτερ αλλά ο Πήτερ Φάντασμα αποτρέπει την ένωση.

27-31: Το Έθνος του Καλικάτζαρου: Ο Νόρμαν βγαίνει από τι σκιές και με τη βοήθεια των συσκευών του Όττο προξενεί μεγάλη αναταραχή στη Νέα Υόρκη μετατρέποντας τους πολίτες σε καλικάτζαρους. Ο Όττο έχοντας συνειδητοποιήσει ότι μόνο ο Πήτερ μπορεί να τα βάλει με τον Νόρμαν, διαγράφει τη συνείδησή του από τον εγκέφαλο του Πήτερ. Ο Πήτερ Φάντασμα αποκτά τον έλεγχο του σώματός του αλλά και όλες του τις αναμνήσεις. Καταφέρνει να νικήσει τον Νόρμαν και με τη βοήθεια των μικροσκοπικών ρομπότ καταφέρνει να επαναφέρει όλους τους πολίτες που μετατράπηκαν σε καλικάτζαρους και εξουδετερώνει ακόμα και τον ορό που έχει ο ίδιος ο Νόρμαν ‘’θεραπεύοντας’’ τον. Η Κάρλι απηυδισμένη αποχαιρετά τον Πήτερ και εκείνος προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές που προξένησε ο Όττο στις σχέσεις του.

32-33: Αυτά τα δύο τεύχη μας αποκαλύπτουν τι συνέβη στον Spock κατά τη διάρκεια της εικοσιτετράωρης εξαφάνισής του στο τεύχος 18. Ο δρόμος για το Αραχνο-Σύμπαν ανοίγει.

  Yπέρτατος Σπαίντερ Μαν- Amazing Spider-Man Volume 3

1-5: Ο Πήτερ έρχεται αντιμέτωπος με το αντίκτυπο που άφησε πίσω του ο Όττο καθώς βρίσκει τον εαυτό του πρόεδρο των Βιομηχανιών Πάρκερ, τις σχέσεις του με τους Εκδικητές να φλερτάρει με το γκρεμό, με τη Μαύρη Γάτα να τον έχει βάλει στα πιο μαύρα κατάστιχα αλλά και με την άφιξη της Σίντυ Μούν, μιας κοπέλας που είχε δαγκωθεί από την ίδια ραδιενεργό αράχνη που δάγκωσε και τον Πήτερ.

9-15: Αραχνο-Σύμπαν: Όλοι οι Σπαίντερ-Μαν από ολόκληρο (σχεδόν) το πολυσυμπαντικό ιστό της Μάρβελ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τους Κληρονόμους, διαστατικά πλάσματα στα οποία ανήκει και ο Μορλάν που πρωτογνωρίσαμε από τη θητεία του Στραζίνσκι. Ο Κέην σκοτώνεται και ένα αντίγραφο της συνείδησης του Όττο μεταφέρεται στους υπολογιστές των Βιομηχανιών Πάρκερ

16-18: Οι Βιομηχανίες Πάρκερ καταστρέφονται αλλά ο Πήτερ δεν είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει τη προεδρική καρέκλα και διaβεβαιώνει τους υπαλλήλους του ότι η εταιρεία θα ξαναστηθεί.

 

Παράλληλα με τη τρίτη σειρά Amazing Spider-Man κυκλοφόρησε και η σειρά Amazing Spider-Man Learning to Crawl στην οποία κάνουμε ένα ταξίδι στις πρώτες μέρες του Πήτερ ως Σπαίντερ Μαν αλλά σαν τιμωρός του εγκλήματος. Εδώ συναντάμε τον Κλάς. Ο Ραμόν Περέζ αναλαμβάνει το σκίτσο ενώ εξώφυλλα σχεδιάζει ο θρυλικός Αλέξ Ρος.

 

Η μίνι σειρά Renew your Vows  και Η Άνοδος και η Πτώση των Βιομηχανιών Πάρκερ  αποτελούν τη τελευταία περίοδο της θητείας του Σλοττ. Δεν θα πω πολλά πράγματα μιας και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Αυτό θα γίνει με τη κυκλοφορία του 801 τεύχους. Θα επανέλθω μετά τη κυκλοφορία του εν λόγω τεύχους.

 

 

 

 

 

Φωτογραφία0325.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.