Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 209 [Τα φαινόμενα απατούν - Carlo Panaro,Massimo De Vita]


Indian

Πως σας φάνηκε το τεύχος;  

1 Μέλος έχει ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12981
  • Reputation:   95049
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4651 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

mm209-960x600-thumb-large.thumb.jpg.c6214804583b2274a24bcbf580638f4f.jpg

 

7 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 

ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ : Ο ΜΙΚΥ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΦΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ
ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ : Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΦΕΘΡΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ
ΑΧΡΗΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ Ο ΓΚΟΥΦΥ
ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ
ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΑΒΓΙΣΜΑ : ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ : ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
ΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΑΚΑΝΣΑΣ : Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΥΦΩΝΕΣ

 


Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 15 Ιουνίου (Νο. 209)

 

 

:beer:

Επεξεργασία από Indian
Εισαγωγή links
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4308
  • Reputation:   34146
  • Achievement Points:  4432
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #209 τεύχους του νέου Mίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από Ινδιάνο επίτιμο δημότη Πάτρας.)

tn_MIKYMAOUSE_0209.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Τα φαινόμενα απατούν."

Ο Μίκυ πηγαίνει στο καινούριο καθαριστήριο που άνοιξε στην γειτονιά του.

Κάνει προσφορές και γνωριμίας και θα δώσει το σακάκι του για στεγνό καθάρισμα. Η υπάλληλος όμως τον αντιμετωπίζει εχθρικά διότι ήρθε λέει και εχθές και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Το ίδιο συνέβη και στο μανάβικο και στο περίπτερο που πήγε μετά. Την επόμενη μέρα και ενώ ποτίζει τον κήπο του σκέφτεται τί ωραία που θα ήταν να πήγαινε για ψάρεμα με τον φίλο του τον Επιθεωρητή. Εκείνη την ώρα φτάνει ο Ο' Χάρα που τον συλλαμβάνει. Στο τμήμα του δείχνουν έν βίντεο με τον ίδιο να ληστεύει ένα κοσματοπωλείο. Ο ιδιοκτήτης του που μένει από πάνω τον αναγνωρίζει στην κατάθεσή του. Ο Μίκυ δυστυχώς είναι κρατούμενος και όλη η πόλη το πιστεύει. Η Μίννι έρχεται να του πάρει μέτρα για ένα πουλόβερ και ο Γκούφυ τον επισκέπτεται με τον δικό του τρόπο πριν πάει για ψάρεμα.



Για να καταλήξει μετά από λίγο στην φυλακή. Θα τον ακολουθήσει λίγα καρέ αργότερα και ο ίδιος ο Επιθεωρητής. Οι φίλοι μας προσπαθόντας να ανακαλύψουν ποιός τους παγίδευσε μαθαίνουν από τον Χειροπαίδαρο ότι για τις ληστείες χρησιμοποιήσαν το Μεταλλάξ. Ο Μίκυ δραπετεύει ,με την αναπάντεχη βοήθεια του Γκούφυ, για να καταφέρει να μάθει τι συμβαίνει και να αποκαταστήσει την υπόληψη του ίδιου και των φίλων του. Ξέρει ότι είναι μία εφεύρεση του Τζεφ Γκάτζετ. Οπότε πάει στο υπερμάρκετ του υποκόσμου για να βρει ένα αλλά έχουν εξαντληθεί από καιρό. Στα αρχεία του Αρχηγού βρίσκει ποιός αγόρασε το τελευταίο. Ο Αρχηγός του υπερμάρκετ παραλίγο να τον πιάσει στα πράσα αλλά μία γάτα τον βγάζει από την δύσκολη θέση.

 

Έξω από ένα κοσμηματοπωλείο ο Πητ και ο Τίγρης ετοιμάζονται για την επόμενη ληστεία. Ο Τίγρης έχει τροποποιήσει το Μεταλλαξ ώστε να παίρνει κάποιος την μορφή οποιοδήποτε άλλου ατόμου. Οπότε την επόμενη ληστεία θα την διαπράξει ο Δήμαρχος. Ο Μίκυ φυσικά τους βγάζει εκτός μάχης μετά από μία εντυπωσιακή μάχη. Οι δύο κακοποιοί καταλήγουν στο φρέσκο και οι τρεις φίλοι μας πηγαίνουν για ψάρεμα. Δε θα πιάσουν όλοι τα ίδια ψάρια όμως...

  


 

"Μηχανοκίνητη περιπολία."

Ο Φέθρυ ορμώμενος από την αγαπημένη τους τηλεοπτική αστυνομική σειρά γράφει τον ίδιο και τον Ντόναλντ στο σώμα δικυκλιστών αστυνομικών. Η πρώτη τους υπόθεση έχει να κάνει με τους "βοηθούς" του Άγιου Βασίλη. 

"Άχρηστη συμβουλή."

Αναρρωτιέστε αν ο Γκούφυ πιστεύει στα ζώδια; Αν ακολουθεί με προσήλωση τις συμβουλές τους; Τέρμα οι απορίες...

"Αφαιρετικές φωτογραφίες."

Ο Σκρουτζ βρίσκει στις παλιές εφευρέσεις του Κύρου την καινοτόμο φωτογραφική μηχανή που θα αυγατίσει την ήδη υπέρογκη περιουσία του. Οι προοπτικές του κέρδους όμως τον κάνουν βιαστικό και ανυπόμονο. 

"Εκνευριστικό γάβγισμα."

Η Νταίζυ αγόρασε ένα σκυλάκι που έχει ένα απίστευτα εκνευριστικό γάβγισμα. Το αφήνει για λίγες ώρες στον αρραβωνιαστικό της μέχρι να κάνε τα ψώνια της. Η καλή του θέληση και η υπομονή του δοκιμάζονται... Του Ντόναλντ. Όχι του κύνου.

"Δραματικές ταινίες."

Πόνος, δάκρυα και ανατροπές στο ταξίδι ενός φέρελπι αριστοκράτη συγγραφέα. 

"Οι τυφώνες του Κουακάνσας."

Ο θείος Σκρουτζ διαθέτει την μεγαλύτερη και πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής αραβόσιτου. Η ισχυρή του θέληση για κέρδη με το ελάχιστο δυνατό κόστος θα τον φέρει αντιμέτωπο με τα στοιχεία της φύσης.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Αρκετά καλή και με ωραία κεντρική σεναριακή ιδέα η νέα περιπέτεια του Μίκυ. Ξεκινάει χαλαρά και με κλιμακούμενη αγωνία φτάνει στο αποκορύφωμα ώστε να καταλήξει στο λυτρωτικό τέλος. Το μόνο ανησυχητικό; Με τρόμαξε το πόσο καλή σωματική έρευνα κάνει η αστυνομία στους υπόπτους πριν τους κλείσει μέσα!!! :lol:

Η δεύτερη ιστορία αποτίει φόρο τιμής σε μία παλιά και πολύ διάσημη τηλεοπτική σειρά. Σεναριακά και σχεδιαστικά όμως η ιστορία προσφέρει μέτρια πράγματα. Διαβάζεται και ξεχνιέται την ίδια στιγμή. Ακολουθεί μία ολιγοσέλιδη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν προσηλωμένο στον εαυτό του Γκούφυ. "Προσπαθεί" να βγάλει γέλιο... Αλλά... Η τέταρτη ιστορία του τεύχους αποτυπώνει μία διαφορετική πραγματικότητα που δεν είναι σε όλους αρεστή. Στα συν της η έξυπνη ιδέα του Κύρου. Καλούτσικη ιστορία. Πέμπτη του τεύχους μία ιστορία με αμέτρητα γαβγίσματα και ένα παπί όχι στα πρόθυρα της τρέλλας αλλά μέσα σε αυτήν στα τελευταία καρέ. Το τέλος αναπάντεχο και απρόσμενο. Αλλά είναι το μόνο καλό στοιχείο της ιστορίας. Έκτη και προτελευταία του τεύχους μία ακόμα ιστορία της σειράς "Πάμε σινεμά?" που ασχολείται με τις δραματικές ταινίες. Και ίσως να είναι όντως λίγο δράμα γιατί είναι πιο υποδυέστερη από τις υπόλοιπες. Το τεύχος κλείνει με μία ιστορία οικολογικού ενδιαφέροντος σε φόντο εξοχικό. Τι πιο όμορφο κλείσιμο για μία πολύ καλή ιστορία από την αλλαγή ενός πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα; 

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Τα φαινόμενα απατούν."  
2. "Οι τυφώνες του Κουακάνσας.
3. "Αφαιρετικές φωτογραφίες."
4. "Άχρηστη συμβουλή."
5. "Εκνευρισικό γάβγισμα.
6. "Μηχανoκίνητη περιπολία."
7. "Δραματικές ταινίες."

6.8 /10
Η ποσότητα δεν αντανακλά την ποιότητα. :sad1:  
:hop: :hop: :hop: 
  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12981
  • Reputation:   95049
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4651 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ο φίλος μας ο Μίκυ θα καταλάβει από πρώτο χέρι ότι καμιά φορά "Τα φαινόμενα απατούν". Ο πρωταγωνιστής βγαίνει για να κάνει τα καθημερινά του ψώνια και αντιμετωπίζεται με επιθετικότητα από τους καταστηματάρχες της περιοχής. Ισχυρίζονται ότι τους είχε αποσπάσει διάφορα προϊόντα που δεν τα είχε πληρώσει. Το αποκορύφωμα είναι ότι ο επιθεωρητής Ο Χάρα τον συλλαμβάνει για κλοπή ενός κοσμηματοπωλείου. Μία κλοπή που έχει καταγράψει η κάμερα ασφαλείας. Κι έπειτα συμβαίνει το απίθανο. Ο ίδιος ο επιθεωρητής,αλλά κι ο Γκούφυ συλλαμβάνονται κι εκείνοι για κλοπές. :wow: Είναι φανερό ότι κάποιο σατανικό μυαλό θέλει να τους παγιδέψει. Πώς θα τον ξεσκεπάσουν? Σενάριο που στήνει μία πλοκή γεμάτη απορίες για την εξέλιξη τους μύθου,οι οποίες όμως απαντώνται στο φινάλε. Είχε καλογραμμένη υπόθεση,χωρίς υπερβολές. Αξιόλογο είναι και το σχέδιο.

 

Τα δύο ξαδέλφια,ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ,πρωταγωνιστούν στην επόμενη ιστορία που έχει τίτλο "Μηχανοκίνητη περιπολία". Αυτή την φορά ο Φέθρυ,παρασυρμένος από τις ταινίες που βλέπει στην τηλεόραση,ονειρεύτηκε να γίνει αστυνομικός μοτοσικλετιστής. Εννοείται ότι τρώει άκυρο από την Αστυνομία,με αποτέλεσμα να κάνει αίτηση για μία αντίστοιχη θέση,σε μία εταιρία security. Το αστείο όμως είναι ότι κάνει αίτηση και για τον Ντόναλντ και γίνονται δεκτοί και οι δύο. Τους αναθέτουν λοιπόν να εποπτεύουν μία περιοχή κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά.Μέσω εκείνης της περιοχής θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν δύο κλέφτες πολύτιμων αντικειμένων,που καταδιώκονται από την Αστυνομία. Τι θα κάνουν οι δύο μας φίλοι για να τους σταματήσουν? Εδώ νομίζω ότι έχουμε μία καλή ιδέα η οποία υλοποιείται με παιδικό τρόπο. Υπάρχουν πολλές υπερβολές και σκηνές που είναι άνοστες για τα γούστα μου. Η σύλληψη των κακοποιών δεν με ενθουσίασε,αλλά οι δύο τελευταίες σελίδες του φινάλε με έκαναν και γέλασα. Και σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια.

 

Στην "Άχρηστη συμβουλή",διάφοροι φίλοι και γνωστοί παρακολουθούν με απορία τον Γκούφυ να σταματάει κάθε τρεις και λίγο και να χαζεύει τις βιτρίνες των καταστημάτων,αλλά και τα νερά του ποταμού επάνω από την γέφυρα. Όλοι αναρωτιούνται τι έχει πάθει και τι ψάχνει. Την απάντηση θα την μάθουμε εμείς οι αναγνώστες όταν τυχαία θα συναντηθεί με τον καλό του φίλο τον Μίκυ και θα του αποκαλύψει το περιβόητο "μυστήριο",το οποίο αποδεικνύεται άκρως εκρηκτικό. :P Σύντομη ιστορία που δεν θέλει ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβουμε τι ακριβώς κοιτάει ο πρωταγωνιστής. Μένει μόνο να εξακριβώσουμε για ποιον λόγο το κάνει και το μαθαίνουμε στο φινάλε. Προσωπικά η υπόθεση δεν μου έκανε ούτε κρύο ούτε ζέστη. Το τέλος της είχε πλάκα,αλλά δεν θα μου μείνει στην μνήμη. Το σχέδιο,αν και του Mottura,δεν με ενθουσίασε.

 

Στις "Αφαιρετικές φωτογραφίες" ο θείος Σκρουτζ έχει ξεμείνει από επιχειρηματικές ιδέες που θα του αποφέρουν περισσότερα κέρδη προς συσσώρευση στο θησαυροφυλάκιό του κι έτσι ελπίζει ο Κύρος να έχει κάποια νέα εφεύρεση για να την εκμεταλλευτεί. Ο Κύρος φαίνεται ότι κι εκείνος έχει ξεμείνει από έμπνευση,αλλά τελικά κάτι βρίσκει. Πρόκειται για μία φωτογραφική μηχανή που έχει σαν πρωτοτυπία να μπορεί να αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από τις φωτογραφίες που τραβάει. Αμέσως λοιπόν ο Σκρουτζ την παράγει μαζικά και την ρίχνει στην αγορά. Όμως,ενώ τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν κατά το δοκούν,εξελίσσονται σε έναν πραγματικό εφιάλτη. Η υπόθεση δεν προσφέρει πρωτοτυπία,ούτε μεγάλες στιγμές. Είναι ένα σενάριο που παρόμοιό του έχουμε ξαναδιαβάσει και μάλιστα με καλύτερες πλοκές απ'ότι εδώ. Το φινάλε είχε λίγη πλάκα,αλλά δεν μπόρεσε τα "τραβήξει" την ιστορία από τα όρια της μετριότητας. Το σχέδιο το βρήκα απλά καλό.

 

Το "Εκνευριστικό γάβγισμα" είναι μία ιστορία για γερά νεύρα. Η Νταίζυ επισκέπτεται τον Ντόναλντ και του ζητάει να της φυλάει ένα χαριτωμένο μικρό σκυλάκι,όσο εκείνη θα είναι στα μαγαζιά. Εκείνος δέχεται (αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς),αλλά δεν περνά λίγη ώρα και το σκυλάκι ξεκινάει να γαβγίζει επίμονα και χωρίς σταματημό. Ο πρωταγωνιστής σκαρφίζεται χίλιες δύο ιδέες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κάνει να σταματήσει αλλά κάτι τέτοιο στέκεται αδύνατο. Πρόκειται για μία ιστορία που δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις την κατάληξή της από την αρχή. Το φινάλε ήταν κάπως κωμικό,αλλά όλη η υπόλοιπη πλοκή είναι ο ορισμός της σάχλας. :antekale: Ούτε το σχέδιο μ'εντυπωσίασε.

 

Η σειρά "Πάμε σινεμά?" δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τις "Δραματικές ταινίες". Αυτές φιλοξενούνται σε αυτό το τεύχος. :) Στην αρχή ο δημιουργός φροντίζει να μας τονίσει τα σημεία στα οποία ξεχωρίζουν οι ταινίες αυτού του είδους,για να συνεχίσει με μία σύντομη ιστορία που θα χρησιμεύσει στην καλύτερη κατανόηση. Πρωταγωνιστής είναι ο Μίκυ,ένα πλουσιόπαιδο,το οποίο θέλει να ζήσει την σκληρή βιοπάλη και να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Σενάριο,παρόμοιο με τα υπόλοιπα της σειράς. Η πλοκή,αν και καταπιάνεται με μία ιδέα σοβαρή (όπως είναι το δράμα),παρόλα αυτά έχει κωμική χροιά,χωρίς όμως να χάνει την ουσία. Επίσης δεν παραλείπει να περνάει κι εύστοχα μηνύματα. Το σχέδιο και τα χρώματα μού αρέσουν πολύ,αν και τα καρέ είναι παραφορτωμένα.

 

Οι "Τυφώνες του Κουακάνσας" μάς μεταφέρουν σε ένα χωριό της Αμερικάνικης επαρχίας,ονόματι Ντάκβιλ. Αυτή η περιοχή φημίζεται για τους πολλούς και τεράστιους τυφώνες που δημιουργούνται εκεί. Εκεί,προτίμησε ο θείος Σκρουτζ να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο επεξεργασίας καλαμποκιού,το οποίο θα λειτουργεί με την ενέργεια που θα παράγουν αυτοί οι τυφώνες. Πώς θα το πετύχει αυτό? Μα φυσικά με μία,ή μάλλον δύο,εφευρέσεις που θα του δώσει ο Κύρος και με την χαμαλοδουλειά που θα ρίξει ο αιώνιος οφειλέτης του,ο Ντόναλντ. Όταν όμως χάνεται το μέτρο κι αρχίζει η πλεονεξία,η φύση πάντα εκδικείται. Πρόκειται για μία σχετικά καλή υπόθεση,στην οποία ο Σκρουτζ τα θέλει όλα και δεν αφήνει τίποτα για τους υπόλοιπους. Γι'ακόμα μία φορά τα τρία ανιψάκια είναι η φωνή της λογικής και το φινάλε (αν και μέσα από τα συντρίμμια) δίνει το αίσθημα της ικανοποίησης σε όλους. Σχεδιαστικά η ιστορία μού φάνηκε μέτρια.

 


:beer: 

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.