Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΕΧΕΙΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Σταύρος Κιουτσιούκης
Σχέδιο:
Σταύρος Κιουτσιούκης
Hμερ. έκδοσης:
04-2018
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Φαντασίας,Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
16.6 x 23.6
Σελίδες:
36
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-5115-18-0
Ονομαστική τιμή:
3,99€
EXEISPETHANEIGIAMENA_0001.jpg EXEISPETHANEIGIAMENA_0001z.jpg

 

Ο Σταύρος Κιουτσιούκης αφήνει για λίγο τις τσοντίτσες και δημιουργεί μια ιστορία ζόμπι και ερωτικού πάθους … πάντα βέβαια με χιούμορ! Όπως μας πληροφορεί ο Πάνος Κρητικός στην εισαγωγή, ο Κιουτσιούκης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κόμικ χωρίς προκαθορισμένο σενάριο, βασισμένος στην έμπνευση της στιγμής. Δίκοπο μαχαίρι κάτι τέτοια, αλλά για το δικό μου γούστο, πάντα ενδιαφέροντα.

 

Οι νεκροί σηκώνονται από τους τάφους τους και οι νεκροθάφτες τραβάνε τα μαλλιά τους, καθώς χάνουν όλο και περισσότερους πελάτες. Ο Τέυλορ Μουν (που κατά σατανική σύμπτωση μοιάζει τρομερά με τον Κιουτσιούκη) και ο Κλιφ (αυτός δεν ξέρω αν μοιάζει με κάποιον), ιδιοκτήτες γραφείου τελετών, αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με δυναμικό τρόπο…

 

εντός.jpg

 

Έξυπνο κόμικ. Στο μεγαλύτερο μέρος του, ο Κιουτσιούκης κρατάει μια φόρμα 3x4 καρέ, προσπαθώντας να πειραματιστεί. Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια αυθορμητισμού χτυπάει άσχημα σε αρκετά σημεία, όσον αφορά την ποιότητα του χιούμορ. Αλλά συνολικά το ευχαριστήθηκα, γέλασα δυνατά και μου άφησε ένα χαμόγελο για αρκετή ώρα μετά. :) 

 

Για κλείσιμο μια παράκληση-κραυγή αγωνίας προς κάθε Έλληνα δημιουργό, ιδιαίτερα χιουμοριστικό: το έχετε, damn it, ξεφύγετε από τις σύντομες ιστορίες, δώστε κάτι πιο μεγάλο!

  • Like 15
  • Thanks 5
Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Χμμμ.... ¨Εξυπνο, "καμμένο", σουρρεαλιστικό χιούμορ με ζομπια δια χειρός Κιουτσιούκη :D

Φυσικά και μου άρεσε. Πολλές καλές ιδέες δοσμένες μέσα από το πρίσμα του αυτοσχεδιασμού σχεδιαστικά και σεναριακά, άρα πρωτόλειες. :)

Θα προτιμούσα ωστόσο μια πιο δουλεμένη και μακροσκελή μορφή του συγκεκριμένου κόμικ.

Τον τελικό λόγο όμως ,τον έχει ο δημιουργός σε κάθε έργο .Κι ο συγκεκριμένος αποφάσισε να φτιάξει το "Έχεις πεθάνει για μένα" σ' αυτή τη μορφή,

εμπνευσμένο από μια παλιά συνεργασία Κιουτσιούκη με Τσούκη, όπως μας ενημερώνει η εισαγωγή, ένα φλιπ κομικ, το "0", που εκδόθηκε το 2000 (και δεν το έχουμε στο φορουμ απ' ότι είδα :Suspicious: )

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για άλλη μια πρωτότυπη δουλειά του δημιουργού, που δε φοβάται να πειραματίζεται :)

 

 

  • Like 9
Link to post
Share on other sites

Δύσκολα να υπάρξει δουλειά του Σταύρου Κιουτσιούκη που να μην μου αρέσει. Έτσι κι εδώ βγαίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα,το οποίο είναι άκρως κωμικό. Καταπιάνεται με ένα θέμα πολυπαιγμένο,όπως είναι τα ζόμπι,και με νότες μακάβριου κι απουσία θρίλερ (ίσως να υπάρχει ελάχιστο στο φινάλε),βγάζει μία υπόθεση με δομή. Βέβαια,αυτή η υπόθεση είναι ο ορισμός του "καμένου" και πολλές ήταν οι φορές που γέλασα δυνατά με τους διαλόγους κι ακόμα περισσότερο με το ιντερμέδιο στις σελίδες 18 και 19. :P Το αρνητικό είναι τα πολλά καρέ ανά σελίδα που κουράζουν τα μάτια. 

 

Το σχέδιο είναι χαρακτηριστικό του δημιουργού και πολύ λιτό. Έδινε άνεση στο να τονιστεί περισσότερο το σενάριο. 

 

Η έκδοση είναι αξιόλογη. Έχει χοντρό εξώφυλλο και καλής ποιότητας σκληρό χαρτί,που αναδείκνυε τα ζωηρά χρώματα. Ο Πάνος Κρητικός έχει διαλέξει προσεκτικά τις λέξεις που έβαλε στο εισαγωγικό του σημείωμα και δίνει στον αναγνώστη πολλές πληροφορίες για το χρονικό της δημιουργίας του κόμικ. :respect: 

 

 

:beer: 

  • Like 8
Link to post
Share on other sites
3 ώρες πριν, Kabuki είπε:

Τον τελικό λόγο όμως ,τον έχει ο δημιουργός σε κάθε έργο .Κι ο συγκεκριμένος αποφάσισε να φτιάξει το "Έχεις πεθάνει για μένα" σ' αυτή τη μορφή,

εμπνευσμένο από μια παλιά συνεργασία Κιουτσιούκη με Τσούκη, όπως μας ενημερώνει η εισαγωγή, ένα φλιπ κομικ, το "0", που εκδόθηκε το 2000 (και δεν το έχουμε στο φορουμ απ' ότι είδα :Suspicious: )

 

 

 

Say what again? :)

 

  • Like 5
  • Respect 1
Link to post
Share on other sites
  • GeoTrou changed the title to ΕΧΕΙΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ .

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.