Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥS 201 [ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ των Alessandro Sisti και Carlo Limido]


ΚΟΜΙΞ

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;   

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4227
  • Reputation:   26877
  • Achievement Points:  4273
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4263 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

mm201-960x600-thumb-large.thumb.jpg.492adc030ef38ff1e198cf48571dbb80.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

  • ΑΤΙΘΑΣΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
    Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΩ §ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
  • ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΕΡΑ
    ΞΗΜΕΡΩΣΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΥΧΕΡΑΚΙΑ ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
  • ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ 50$
    Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΡΟΜΠΑΞ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΕ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 20 Απριλίου (Νο. 201)

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12981
  • Reputation:   95053
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4651 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Σαν κεντρική ιστορία του τεύχους έχουμε τον "Πολυδιάστατο εκτυπωτή",μία sci-fi υπόθεση με πρωταγωνιστές τον Μίκυ και τον φίλο του που ήρθε από το μέλλον,τον Ήτα-Βήτα. Η ιστορία ξεκινά στο μακρινό μέλλον,όταν ένας διαβόητος ληστής καταδιώκεται από την αστυνομία και προσπαθώντας να ξεφύγει,πέφτει σε μία χωροχρονική δύνη κι έρχεται στο Μίκυ Σίτυ των ημερών μας. Εκεί φαίνεται να αναζητά κάτι και μετά από μία διένεξη που είχε με τον Ήτα-Βήτα,οι δυο πρωταγωνιστές πηγαίνουν στο μέλλον για να πάρουν πληροφορίες κι όπλα,για να επιστρέψουν στο παρόν και να προσπαθήσουν να συλλάβουν τον κακοποιό και να τον παραδώσουν στις αρχές (του μέλλοντος). Όσον αφορά το "ντετεκτιβικό" κομμάτι,η υπόθεση με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό. Οι έρευνες είχαν λογική βάση και συλλογικότητα. Από την άλλη το sci-fi μέρος μπορώ να πω ότι με κούρασε λίγο. Σε αυτό θα βρούμε στοιχεία χιούμορ καθώς επιχειρείται μία σύγκριση των δύο εποχών (της παρούσης και της μελλοντικής),αλλά οι πολλές παραλλαγές και οι πολλές αναφορές στην σύγχρονη και μελλοντική τεχνολογία δεν με ενθουσίασαν. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα απογοητευτικό φινάλε. Το σχέδιο το βρήκα πολύ καλό,αλλά παραφορτωμένο.

 

Για την συνέχεια έχουμε τις "Ατίθασες καρδιές",ακόμα μία ιστορία που παρωδεί τις τηλεοπτικές σαπουνόπερες που μας ταλαιπωρούν ακόμα και στις ημέρες μας. Ο Ντόναλντ προσλαμβάνεται στο στούντιο όπου γυρίζεται μία τέτοια σειρά και γνωρίζεται με όλους τους συντελεστές. Από τον σκηνοθέτη Φέθρυ και τον Διευθυντή φωτογραφίας Πασχάλη,μέχρι τον ηθοποιό Γκαστόνε και τον παραγωγό (τι άλλο?) Σκρουτζ. Την ώρα που κάνει την φασίνα,ο νους του είναι στον τρόπο που γίνεται το γύρισμα,καθώς και στην ποιότητα του σεναρίου. Κι ενώ υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν του κολλάνε,παίρνει την πρωτοβουλία να μιλήσει στον Φέθρυ για κάποιες αλλαγές που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν. Μία κίνηση που θα εκνευρίσει τον Σκρουτζ. Δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε κλικ η συγκεκριμένη υπόθεση. Καταρχάς βλέπουμε τους χαρακτήρες να μην γνωρίζονται μεταξύ τους. Το θεωρώ εντελώς παράλογο,δεδομένου ότι η ιστορία διαδραματίζεται στο παρόν και οι ήρωες είναι ο εαυτός τους και δεν υποδύονται κάποιους. Από εκεί και πέρα,το σενάριο το βρήκα ρηχό κι άνοστο. Καθ'όλη την διάρκεια δεν γίνεται κάποια σκηνή που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Και φτάνουμε στο φινάλε,που ολοκληρώνει την αρνητική μου άποψη. Πάμε για άλλα... Το σχέδιο το βρήκα παραφορτωμένο και υπερβολικό.

 

Και ταξιδεύουμε μέχρι το Παπιοχώρι για να γνωρίζουμε τον "Φανταστικό κύριο Πάτρικ". Ο ζαβολιάρης κύριος Τζούνιορ δεν μπορεί να ανεχθεί την τιμωρία στην οποία τον υποβάλλουν οι φίλοι του επειδή δεν παίζει τίμια στα παιχνίδια της παρέας κι έτσι αποφασίζει να ξεκόψει από αυτούς. Εκεί που χαλάρωνε τα νεύρα του στο δάσος,θα γνωριστεί με τον κύριο Πάτρικ,ένα ξωτικό που μόνο εκείνος το βλέπει και που θα γίνουν αχώριστοι φίλοι. Έρχεται λοιπόν στο χωριό,αγνοώντας επιδεικτικά τους "παλιούς" του φίλους. Κάτι τέτοιο οι ψυχολόγοι το θεωρούν φυσιολογικό για ένα παπί τέτοιας ηλικίας. Όταν όμως αρχίζουν οι υπερβολές,τότε η Γιαγιά Ντακ και η δεσποινίς Καλλιγραφία,αναλαμβάνουν δράση. Πρόκειται για ήπια αλλά χαριτωμένη ιστορία που βγάζει προς τα έξω το άρωμα της παιδικότητας. Δεν έχουμε δράση κι ένταση,αλλά γινόμαστε για λίγο παιδιά,παρακολουθώντας τα καπρίτσια αυτών των πιτσιρικάδων. :P Γενικά δεν είναι ιστορία που θα θυμάμαι από το σύμπαν του Τζούνιορ,αλλά μου άρεσε που την διάβασα. Το σχέδιο δεν με ξετρέλανε.

 

Ακολουθεί η "Ανάποδη μέρα" κι ενώ περιμέναμε με έναν τέτοιο τίτλο να βρούμε τον Ντόναλντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο,εντούτοις την σκυτάλη παίρνει ο ξάδελφός του ο Γκαστόνε. Ο εκνευριστικός τυχεράκιας ξυπνάει μία πρωία από έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Ένας μεγάλος μετεωρίτης προσγειώθηκε κατευθείαν στο καινούργιο του αυτοκίνητο και το έκανε σμπαράλια. Όλη η υπόλοιπη ημέρα του θα κινηθεί σε τέτοιους ρυθμούς,καθώς θα παρατηρήσει ότι τίποτα δεν του πάει καλά κι ότι η αιώνια αγαπημένη του του έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη. Κι ενώ αυτή του η γκαντεμιά κερδίζει την συμπάθεια κάποιων συγκεκριμένων κοριτσιών,μέχρι το τέλος την ημέρας θα καταλάβουμε γιατί δεν μπορεί να αλλάξει η μοίρα του έτσι απλά. :P Σενάριο που δεν παρουσιάζει κάποια πρωτοτυπία. Έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες όπου ο Γκαστόνε χάνει προσωρινά (ή για κάποιον σκοπό) την τύχη του. Και σίγουρα μερικές από αυτές είναι καλύτερες από την συγκεκριμένη. Παραδέχομαι όμως ότι,αν κι έχει πολλά επαναλαμβανόμενα γκαγκ,την διάβασα με ευχαρίστηση. Τίποτα περισσότερο όμως. Συμπαθητικό βρήκα και το σχέδιο.

 

Στο τρίτο μέρος της ιστορίας "Το στοίχημα των 50$" συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τον αγώνα του θείου Σκρουτζ για να κερδίσει την άτυπη μονομαχία που έχει με τον αντίζηλό του τον Ρόμπαξ. Σε αυτό το μέρος ο Σκρουτζ αντιμετωπίζει προβλήματα με το δώμα που μένει,το οποίο είναι αρχαιολογικό,θα δεχτεί την επίσκεψη των συγγενών του που θα πάνε για φαγητό στο φαστφουντάδικο,ο εκδικητικός πρώην υπάλληλός του θα επανεμφανιστεί με ένα άνανδρο σχέδιο και τέλος ο πρωταγωνιστής μας θα έχει μία ακόμα απροσδόκητη επίσκεψη. Έχω την εντύπωση ότι η ιστορία σιγά-σιγά κάνει κοιλιά και είναι πολύ φυσιολογικό. Νομίζω ότι με την παρούσα πλοκή δεν χρειάζεται να έχει τόσες σελίδες στο σύνολό της. Ευτυχώς που το επόμενο μέρος θα είναι και το τελευταίο και θα μας λυθεί η απορία για το εάν τελικά ο ήρωάς μας θα κερδίσει ή όχι το στοίχημα. :D Για το σχέδιο δεν ισχύει κάτι το διαφορετικό.

 


:beer: 

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4308
  • Reputation:   34148
  • Achievement Points:  4432
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #201 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (από τον πολυχρονεμένο Βασιλέα μας που ο Θεός να μου κόβει χρόνια και να του χάριζει κόμικς @Βασιλεύς των κόμικς...)

tn_MIKYMAOUSE_0201.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Ο πολυδιάστατος εκτυπωτής." (Α' μέρος.)


Βρισκόμαστε στα αρχαία ερείπια του νέου Μίκυ Σίτυ.

Εκεί έχει το κρυσφήγετό του ο διαβόητος εγκληματίας Ωμέγα-Όμικρον. Με την χρήση υπερσύγχρονης τεχνολογίας τηλεμεταφέρει την άμμο της Σαχάρας στα έγκατα του παλιού κτηρίου. Θα ζητήσει λύτρα για να την επιστρέψει. Λογαριάζει όμως χωρίς την αστυνομία που εισβάλει δία αέρος και προσπαθεί να τον πιάσει. Δυστυχώς η αποστολή στέφεται με αποτυχία αφού ο Ωμέγα-Όμικρον καταφέρνει να το σκάσει. Οι αστυνομικοί απλώς τον είδαν να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια τους.



Γυρνάμε στην εποχή μας και στο Μίκυ Σίτυ. Ο Μίκυ βάφει την εξωτερική πλευρά του σπιτιού του όταν εμφανίζεται ο Ήτα-Βήτα από το πουθενά και του ζητάει να τον συνδεύσει στην έκθεση της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι εκθέσεις συνήθως έχουν είσοδο και αφού ο Ήτα-Βήτα έχει αλλεργία στα λεφτά δε μπορεί να πάει μόνος του. Ο Μίκυ παρατάει το βάψιμο και με το αμάξι του φτάνουν στην έκθεση. Μετά την είσοδο και τις πρώτες εντυπώσεις ένας εκθέτης εντυπωσιάζεται από την εμφάνιση του Ήτα-Βήτα και ζητάει να φτιάξει το τρισδιάστατο μοντέλο του. Η όλη διαδικασία είναι εντυπωσιακή για τον Μίκυ ανιαρή όμως για τον φίλο του από το μέλλον.

Ο Ήτα-Βήτα παρατηρεί σε ένα από τα περίπτερα της έκθεσης έναν μυστηριώδη ψηλό τύπο με κουκούλα που απαιτεί κάτι απο την εκθέτρια που δε το έχει. Βλέποντας τον Ήτα-Βήτα το σκάει και εκείνος τον ακολουθεί. Μπαίνουν σε μία αποθήκη. Παράλληλα η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει ολοκληρωθεί και ο Μίκυ ενθουσιάζεται από το αποτέλεσμα. Αναζητώντας τον φίλο του καταλήγει στην ίδια αποθήκη όπου τον βρίσκει αναίσθητο και με άδεια την τσέπη του. Στην εποχή μας όμως κανείς δε μπορεί να τον βοηθήσει. Βρίσκει μέσα στα πράγματά του έναν πλοηγό. θεωρεί ότι είναι ένα βοήθημα έκτακτης ανάγκης.

Αφού φορτώνει όλο το περιεχόμενο της τσέπης στα πίσω καθίσματα και τον ίδιο τον Ήτα-Βήτα αναίσθητο στην  θέση του συνοδηγού ακολουθεί τις οδηγίες του πλοηγού. Βγαίνει από ρην πόλη και από τον βασικό οδικό κόμβο. Μετά από μία κακοτράχαλη διαδρομή περνάει μέσα από έναν θάμνο και πέφτει στο κενό.Στο περίπου. Ξαφνικά βρίσκεται μπροστα σε κάτι μεταξύ διοδίων και συνοριακού σταθμού ελέγχου. Εξηγεί την κατάσταση στους σοκαρισμένους συμπολίτες του χτυπημένου φίλου του και μία αυτόματη ιατρική ομάδα τον κάνει καλά στην στιγμή.

Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις και αναφέροντας ο Ήτα-Βήτα τι συνέβει στο παρελθόν μαζί με τον Μίκυ ενημερώνεται για την δράση του διαβόητου καταζητούμενου παρανόμου Ωμέγα-Όμικρον. Δέχεται παρέα με τον Ήτα-Βήτα να τους βοηθήσει στην σύλληψή του αφού κρύβεται πλέον στην δική του εποχή. Σύνεβαλλε σε αυτό και η πληροφορία που τους έδωσε ο Ήτα-Βήτα για τις ικανότητές του ως ντετέκτιβ. Αφού έλαβαν την απαραίτητη τεχνολογική υποστήριξη ετοιμάζονται για την αποστολή τους. Θα καταφέρουν οι φίλοι μας να την φέρουν εις πέρας;

   



"Ο πολυδιάστατος εκτυπωτής." (Β' μέρος.)

Στο δεύτερο μέρος της ιστορίας οι δύο φίλοι μας έρχνται αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν αντιμετωπίσει απο κοινού εώς τώρα. Ο Ωμέγα-Όμικρον είναι αρκετά υπολογίσιμος αντίπαλος και ο Μίκυ με τον Ήτα-Βήτα θα δυσκολευτούν αρκετά. Θα χρειαστεί συνδυασμός μυαλού και τεχνολογίας (σύγχρονης και μελλοντικής) για να τα καταφέρουν...

"Ατίθασες καρδιές."

Ο Ντόναλντ πάει να πιάσει δουλειά ως μαθητευόμενος στα στούντιο του καναλιού "Σήριαλ TV" που ξεκινάνε από σήμερις τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου του καθημερινού σήριαλ "Ατίθασες καρδιές." Επειδή οι διάλογοι και οι σκηνές του φαίνονται κοινότοποι προτείνει κάποιες αλλαγές που ενθουσιάζουν τον σκηνοθέτη.

"Ο φανταστικός κύριος Πάτρικ."

Ο Τζούνιορ θεωρεί άδικη την τιμωρία του από την υπόλοιπη παρέα παρ' ότι "έκλεψε" και οι φίλοι του σεβάστηκαν τους κανόνες που είχαν θέσει. Αφού λοπιόν δε βρίσκει κατανόηση από εκείνους την Ελβίρα και τον Μπίλυ δημιουργεί ένα φνταστικό φίλο. Το σχέδιο που προτείνει η Δεσποινίς Καλλιγραφία στην Γιαγιά Ντακ δε φαίνεται και τόσο έξυπνο στην πορεία.

"Ανάποδη μέρα."

Για τον Γκαστόνε η μέρα ξεκίνησε άσχημα, συνεχίστηκε άσχημα με ,λίγη γλύκα, και τελειώσε όπως συνήθως. 

"Το στοίχημα των 50$."

Στο τρίτο επεισόδιο του στοιχήματος μεταξύ Τζον και Μακ Ντακ ο δεύτερος τα βάζει με ποντίκια, διαρροές, πολυλογία, αγενή πελάτη, την Μακ Τζετ και τον ίδιο τον Ρόμπαξ. Θα τα  καταφέρει ,τελικά, να κερδίσει το στοίχημα;

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Η πρώτη ιστορία του τεύχους κρύβει ένα πολύ δυνατό σενάριο που υλοποιείται αριστοτεχνικά και μας δίνει μία πολυσέλιδη χορταστική ιστορία. Κινούμενη στο παρόν και στο μέλλον κάνει χρήση της τεχνολογίας και των δύο εποχών για να μας δώσει ένα άψογη περιπέτεια. Μας περνάει και το μήνυμα ότι το αποτέλεσμα που θα πάρεις από την τεχνολογία είναι ανάλογο με την χρήση που της κάνεις. Μία ιστορία που πραγματικά την απόλαυσα!!!

Η δεύτερη ιστορία του τεύχος μας παρουσιάζει τους βασικούς Λιμνουπολίτικους ήρωες σε ρόλους διαφορετικούς από τους συνηθισμένους. Ευχάριστη και όμορφη ιστορία που θυμίζει κάτι από το "Παπιομυστήριο" της Σύλβιας χωρίς να το φτάνει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Ευχάριστη και η παρουσία της Μίτση μετά από πάρα πολλά χρόνια. Τρίτη στην σειρά μία ιστορία από του Παιποχώρι και την γνωστή παρέα που μας δείχνει πως αντιδράνε τα παιδιά όταν θεωρούν ότι οι πάντες και τα πάντα είναι εναντίον τους. Για αυτά που προσφέρει η ιστορία διαβάζετα χαλαρά και όμορφα. Ακολουθεί τέταρτη στην σειρά μία ιστορία που σεναριακά δε πρωτοτυπεί και ούτε έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει. Ξεχνιέται γρηγορότερα από ότι διαβάζεται. Πέμπτη και τελευταία ιστορία του τεύχους το τρίτο μέρος του στοιχήματος μεταξύ Ρόμπαξ και Σκρουτζ. Ένα ακόμη καλό επεισόδιο που σε κρατάει σε αγωνία για το φινάλε που θα επακολουθήσει.  


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Ο πολυδιάστατος εκτυπωτής." (Α' και Β' μέρος.)
2. "Το στοίχημα των 50$."
3. "Ατίθασες καρδιές."
4. "Ο φανταστικός κύριος Πάτρικ."
5. "Ανάποδη μέρα."

7.5/10!!!
Αξιολογότατο στο σύνολο του τεύχος που δε αποφεύγει κάποιες αστοχίες... Συνολικά όμως δίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Απολαύστε υπεύθυνα!!! :D 

:hop::hop::hop:
  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29562
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  547
  • Reputation:   3218
  • Achievement Points:  555
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3886 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

όαση στο χάος η 1η ιστορία που είναι πραγματικά καλή, σενάριο και σχέδιο. οι υπόλοιπες; ασχολίαστες...

  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.