Jump to content
Valtasar

Downloads - Εξωτερικές Πηγές

Recommended Posts

Πρώτα απ' όλα καλό μήνα να έχουμε ! :cheers3:

 

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με 2 ενότητες που έχουμε : τα DOWNLOADS και τις ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.

 

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν λίγο τα πράγματα :)

 

Άσχετα αν πριν από 11 χρόνια που δημιουργήσαμε αυτό το μέρος, είχαμε τράκερ για απευθείας downloads χωρίς περιορισμούς, γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι προτιμάμε να γίνουμε ένας χώρος συζήτησης και πληροφορίας, παρά ένα μέρος που θα προσφέραμε ψηφοποιημένο ότι έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Το να έχουμε ψηφοποιημένο κάποιο τεύχος ώστε τα μέλη μας να δουν για τι πράγμα μιλάμε, είναι λογικό και ζητούμενο, το να έχουμε τα πάντα σκανναρισμένα, δεν μας καλύπτει, ούτε νομικά ούτε ηθικά.

 

Για τις ενότητες που μιλάμε έχουμε τις εξής παραμέτρους :

 • Στα DOWNLOADS θα ανεβαίνουν δείγματα τευχών (max 2 διαφορετικά) ώστε τα μέλη να βλέπουν για τι πράγμα μιλάμε. Υψηλές προδιαγραφές και καλή ποιότητα όπως αναφέρονται στους κανόνες της ενότητας. Στόχος μας να αποκτήσουμε σκανναρισμένα δείγματα από όλους τους τίτλους που έχουμε παρουσιάσει στο Greekcomics (εξαιρούνται τίτλοι τελευταίων 5 ετών και σε κυκλοφορία)
 • Στις ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ. Η ενότητα αυτή φτιάχτηκε για να έχουμε ένα μέρος να ανταλλάσουμε πληροφορίες σχετικά με το που θα μπορούσαμε να βρούμε ψηφοποιημένα τεύχη που δεν έχουμε στο GC. Εδώ θα δίνονται διευθύνσεις που έχουν σκανναρισμένα τεύχη (χωρίς λεπτομερειακές λίστες), η κάθε διεύθυνση θα αναφέρεται ΜΟΝΟ σε ένα θέμα. Αν κάποιο μέλος έχει λινκ σε εξωτερικό host από δικό του σκαννάρισμα, μπορεί να το μοιραστεί μαζί μας αρκεί να έχει ΕΝΑ θέμα με το όνομά του. Το μέλος αυτό θα έχει και την ευθύνη του θέματός του (να κάνει λίστα περιεχομένων, να τσεκάρει αν δουλεύουν τα λινκς κ.λ.π.)

 

Καταλαβαίνουμε ότι έως τώρα τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα, με αποτέλεσμα στις ενότητες αυτές να υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος σκανναρισμένων τευχών. ΔΕΝ θα αλλάξει τίποτα στα έως τώρα γενόμενα, σεβόμαστε απόλυτα τον κόπο μελών μας, θα παραμείνουν ως έχουν (εκτός από μια αναγκαστική τακτοποίηση). Αν τυχόν κάποιο μέλος έχει ψηφοποιημένα τεύχη που θα ήθελε να ανεβάσει στα Downloads ώστε να υπάρχουν δείγματα, είναι ευπρόσδεκτος, ας επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της ενότητας (Retroplaymo).

 

Η ανακοίνωση αυτή αφορά στην, από εδώ και πέρα, πορεία που θα ακολουθήσουμε.

 

Ευχαριστούμε που διαβάσατε έως εδώ :) και που βοηθάτε να διατηρούμε και να εξελίσσουμε συνέχεια το GreekComics !

 

:cheers3:

 • Like 15
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις!

 

Απ'ότι καταλαβαίνω δεν αλλάζει κάτι σε αυτό που κάνουμε ήδη εγώ και ο leonidio, δηλαδή που βάζουμε στις εξωτερικές πηγές λινκς για σκανς κάποιων ιστορικών σειρών κόμικς (δεκαετίας και πλέον,  τα οποία είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σήμερα) τακτοποιημένα σε ξεχωριστά θέματα και γράφουμε και επιπλέον πληροφορίες γι'αυτά (όπως π.χ. ποια αμερικάνικα τεύχη έχουν δημοσιευθεί σε αυτά κλπ.).

 

Συγκεκριμένα αυτές τις μέρες ο leonidio βάζει σκανς από τους Fantastic Four που είχε βγάλει τη 10ετία του 1990 η Modern Times και εγώ βάζω σε θεματική σάρωση σκανς με τις ιστορίες του Captain Marvel (των Αμερικάνικων τευχών 1 έως 50) που είχαν δημοσιευθεί στο Μπλεκ την περίοδο 1981-1983.

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 min ago , constantinople said:

Απ'ότι καταλαβαίνω δεν αλλάζει κάτι σε αυτό που κάνουμε ήδη εγώ και ο leonidio

Αυτό που κάνετε δεν είναι αυτό που θα γίνεται από εδώ και πέρα.... το κάθε μέλος (που σκαννάρει ιδιωτικά και βάζει τα αρχεία του σε εξωτερικό Host) θα έχει ένα θέμα (π.χ. Constantinople scans) και θα βάζει τα λινκς για τα αρχεία του εκεί. Δεν θα γίνονται θέματα βάσει τίτλου ή περιεχομένου αλλά βάσει μέλους. Το αν θέλει το μέλος να γράψει ότι σε άλλο θέμα (π.χ. Leonidio Scans) έχει και τα άλλα τεύχη του ίδιου τίτλου, αυτό είναι προαιρετικό αλλά μόνο για θέματα που υπάρχουν στο GC.  Φυσικά, μπορεί να κρατάει λίστα, να ενημερώνει κ.λ.π. αλλά στο θέμα του. Τα υπάρχοντα θέματα που δεν θα ακολουθούν αυτή τη φιλοσοφία, θα παραμείνουν αλλά θα κλειδωθούν ώστε να μην ανανεώνονται πλέον και να μην μπερδεύουν τα νέα μέλη.

Αν κάποια μέλη συνεργάζονται για κάποια σκανς, μπορούν να κάνουν θέμα με διπλή(ή τριπλή ή πενταπλή) ονομασία (π.χ. Constantinople-Leonodio-Valtasar scans). Στόχος αυτής της αλλαγής είναι να ξεκαθαριστεί ότι το GC δεν έχει καμμία ευθύνη για scans ιδιωτών, δεν διαχειρίζεται με κανένα τρόπο την πληροφορία(η ΔΟ ελέγχει αλλά δεν διαχειρίζεται) και δεν "πατρονάρει" σκανς που δεν ελέγχει. Η ενότητα θα έχει καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα.

Αυτά για τα ιδιωτικά scans.

 

Για ιδιωτικά μέρη που έχει πολλά scans, θα γίνεται ένα θέμα που θα αναφέρεται η διεύθυνση και περίπου τι περιέχει (μια φορά). Όχι καθημερινά, ανέβηκε αυτό ή εκείνο. Όποιο μέλος ενδιαφέρεται να δει τι ανεβαίνει σε ξένα σάιτ, ας πηγαίνει να τα επισκέπτεται για να είναι ενήμερο. Λίστες με το τι περιέχει ξένο σάιτ, δεν θα υπάρχει. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για trackers κ.λ.π.

 

:cheers3:

 

ΥΓ. πληροφορίες για κάθε τεύχος (ιστορίες κ.λ.π.) μπορεί ο καθένας να τις προσθέσει, είτε στον τίτλο που έχουμε παρουσίαση, είτε ακόμα καλύτερα, στη βάση δεδομένων που αναπτύσουμε. Επειδή αλλάζουμε ριζικά το GC, θα υπάρξει εν καιρώ λεπτομερειακό Tutorial για πρόσθεση ιστορίας τεύχους στη βάση δεδομένων. Έως τότε προσθέτουμε πληροφορίες στον τίτλο ή ρωτάμε τον GreekComicFan για πρόσθεση ιστορίας στη βάση.

 • Like 8
 • Read 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάποιες ερωτήσεις:

 

1. Στην ενότητα "Καπταιν Μαρβελ του Μπλεκ" που δουλεύω τώρα μένουν 3 τεύχη να ανεβάσω. Μπορώ, εφόσον το έχω ξεκινήσει έτσι, να τα βάλω εκεί τα 3 τελευταία πριν κλειδωθεί το θέμα αυτό;

 

2. Όταν λέμε ότι τα παλαιά θέματα θα κλειδωθούν, δηλαδή δεν θα μπορούμε ούτε να κάνουμε edit στα παλαιά μας ποστ που είναι μέσα σε αυτά; Το λέω επειδή κάποια λινκς με την πάροδο του χρόνου ακυρώνονται και πρέπει να τα αντικαθιστώ στα παλαιά μου ποστ για να παραμένουν έγκυρα.

 

3. Οπότε μετά, όταν τελειώσει το παρόν θέμα "Καπταιν Μαρβελ του Μπλεκ", θα ανοίξω ένα θέμα "Constantinople links for Scans" και θα προχωρήσω μόνο εκεί να βάζω ό,τι άλλα λινκς είναι να βάλω για άλλους τίτλους από δω και πέρα. Σωστά;

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

@constantinople

 1. Μπορείς να το τελειώσεις, δεν υπάρχει βιασύνη :)
 2. Όταν είναι κλειδωμένο ένα θέμα, δεν μπορείται να το επεξεργαστείτε (εκτός από τον Leonidio που είναι στη ΔΟ). Όποτε υπάρξει πρόβλημα, ένα πμ στον @Retroplaymo και θα σας το ανοίγει να κάνετε ότι θέλετε.
 3. Σωστά, εκτός αν είναι ομαδική δουλειά και θέλετε να ανοίξετε θέμα με πολλαπλό τίτλο (όπως έγραψα στη προηγούμενη απάντηση).

Καταλαβαίνω ότι το ξεβόλεμα κανείς δεν το γουστάρει... δυστυχώς όμως κάποιες φορές πρέπει να γίνει, για το καλό όλων μας.

 

Σε ευχαριστώ για την κατανόηση και θα ήθελα να σου κάνω και εγώ μια ερώτηση.... γιατί τις θεματικές σαρώσεις που κάνεις/ετε, δεν τις ανεβάζεις/ετε στα Downloads ; Περιορισμός δεν υπάρχει εκτός από την καλή ποιότητα, που είμαι σίγουρος ότι την έχετε. Η έγκριση είναι τάχιστη από τον @Retroplaymo και θα προσφέρεις/ετε άμεσα στο GC και όχι έμμεσα.... δημιουργούνται αυτόματα θέματα για συζήτηση και φαίνεται καλύτερα η δουλειά σας.

 

:cheers3:

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο Spiderman Scanning Project προσωπικά έχω βάλει λινκς για περίπου 500 από τα 589 σκανς του Σπάιντερμαν του Καμπανά.

 

Ο leonidio έχει βάλει για όλα της σκληρής γενιάς του Καμπανά, πάνω από 200 τεύχη συν όλα τα υπερηρωικά της Μαμούθ, καμιά 150ριά τεύχη ακόμα, και τώρα είναι στα υπερηρωικά Modern Times, πάνω από 100 τεύχη θα μαζευτούν κι εκεί.

 

Έχω πάρει την άδεια των παιδιών που τα σκάναραν και φέρει εδώ λινκς για τα 56 MAD του Σαμούχου και τα 32 Αντιρίξ+Συμφωνίξ της 1ης περιόδου Όσκαρ Πρεςς, δηλαδή για ολόκληρες αυτές τις σειρές (πράγμα που δύσκολα τώρα να ξαναφέρω από παρόμοιες συνεργασίες γιατί εμπλέκονται πολλά παιδιά της Αρχειοθήκης και δεν θα μπορούσα να τα χωρίσω σε κομμάτια για να μπουν σε διαφορετικά θέματα από δω κι από κει).

 

Τα επόμενα βήματα για να ολοκληρωθεί το Καμπανάς Πρότζεκτ είναι: 52 τεύχη Σούπερ Σπάιντερμαν, 30 τεύχη Δύναμη Κρούσης, 82 τεύχη Μαρβελ Σταρ Κόμικς (Θάντερκατς) και μετά έχουμε στο πρόγραμμα την Κόμπρα Πρεςς με 150 τεύχη Conan the Barbarian, 50+ τεύχη Σούπερ Κόναν, συν κάτι τόμους Κόναν Σπέσιαλ.

 

Δεν ξέρω αν αυτά θα μπορούσα να τα χωρίσω σε διαφορετικά θέματα τύπου π.χ "Constantinople links για Δύναμη Κρούσης" και "Constantinople links για Μάρβελ Σταρ Κόμικς" ή πρέπει αναγκαστικά να "στριμωχτούν" όλα μαζί σε ένα θέμα, αλλά όπως και να είναι θα τα βολέψουμε.

 

Δηλαδή, εκτός του μεγέθους (από τα ανωτέρω, τα σπάιντερμαν μόνο είναι 18GB που θα βάρυναν υπερβολικά και αναίτια τον server του GC), δεν καλύπτεται και το περί 2-3 τευχών δειγματοληπτικά που πρέπει να μπαίνει στα downloads.

 

Ο λόγος που σκανάρονται αυτά με τη σειρά και με προσοχή είναι για να τα διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές μια και όλο και περισσότερα καταστρέφονται από το πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον τα περισσότερα είναι 20ετίας και πλέον, ενώ οι εκδοτικές τους έχουν κλείσει (πχ Καμπανάς) ή το στοκ τους έχει εξαντληθεί προ καιρού χωρίς πιθανότητα ανατύπωσης (πχ τα υπερηρωικά της Μαμούθ). Να αναφέρω π.χ. ότι εγώ δεν θα έβαζα ποτέ λινκ για ένα Αστερίξ της Μαμούθ, εφόσον η εταιρία συνεχίζει να τα ανατυπώνει και να τα διαθέτει στην αγορά, παρότι υπάρχουν τεύχη Αστερίξ της Μαμούθ που βγήκαν το 1989.

 

Πάντως όταν έχω να βάλω τεύχη standalone ή περιορισμένου αριθμού (π.χ. τα 2 βιβλία του ΜΑD, τα Λούκυ Λουκ της σειράς 16/32 κλπ), τα βάζω στα downloads. Προσπαθώ να κρίνω τι μπορεί να πάει εκεί και τι είναι καλύτερα να πάει στις εξωτερικές πηγές με γνώμονα τo βέλτιστο για το GC.

 

 • Like 8
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε πρώτη φάση, θα ήθελα κι εγώ να ζητήσω να βάλω τα τέσσερα εναπομείναντα τεύχη των Fantastic Four Σειρά Α΄στο υπάρχον θέμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σειρά.

 

Σε δεύτερη φάση και συμφωνώντας με τον @constantinople, θα ήθελα κι εγώ να ζητήσω να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μπορούμε να έχουμε διαφορετικά θέματα για διαφορετικές σειρές. Αν δεν γίνεται, θα τα βολέψουμε, όπως και να έχει . :)

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι όταν έχουμε να κάνουμε με σειρές που θα τις καλύψουμε ολόκληρες εμείς, θα μπορούσαμε να βάζουμε έναν τίτλο θέματος όπως π.χ. "Leonidio scans - Fantastic Four (1996)" και να ποστάρουμε τα συγκεκριμένα σκανς μόνα τους εκεί. Εγκρίνεται;

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, leonidio said:

Σε πρώτη φάση, θα ήθελα κι εγώ να ζητήσω να βάλω τα τέσσερα εναπομείναντα τεύχη των Fantastic Four Σειρά Α΄στο υπάρχον θέμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σειρά.

Κανένα πρόβλημα για αυτό. Όπως και του Δημήτρη, δεν θα κλείσει το θέμα μέχρι να ολοκληρώσεις.

 

Όσο για το άλλο που ζητάτε, αφού θα είναι δικά σας σκανναρίσματα, γιατί να μην βρίσκονται μέσα στο θέμα σας ; πρέπει οπωσδήποτε η σειρά να είναι στον τίτλο ;

Μπορείτε να φτιάξετε και λίστες στο 1ο θέμα με λινκς που θα οδηγούν στις απαντήσεις που έχουν τις διευθύνσεις....

Αν το κάνετε όπως λέτε μπορείτε να μου πείτε τι θα πούμε αν κάποιος κάνει το ίδιο και αρχίσει και βάζει θέμα-τίτλο και σκαννάρισμα;

 

Να προτείνω κάτι που πιστεύω θα βολέψει; Να κάνουμε ένα θέμα που θα περιέχει όλα τα λινκς από τα υπάρχοντα που έχουν ολοκληρωθεί. Εσείς συνεχίζετε αυτό που γουστάρετε στο θέμα σας και όταν ολοκληρώνετε κάποιο τίτλο, να το προσθέτουμε στο γενικό θέμα (και σε παρένθεση το όνομα του μέλους που το ολοκλήρωσε). Έτσι θα υπάρχει ένα συγκεντρωτικό θέμα για όλα τα ολοκληρωμένα, και από ένα θέμα για κάθε μέλος.

Συμφωνείτε με αυτό ;

 

:cheers3:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εντάξει, αφού δεν γίνεται διαφορετικά, προτείνω και στον leonidio να κάνουμε το πρώτο ποστ στο νέο μας θέμα "περιεχόμενα", και να δίνουμε εκεί λινκ για την αρχή της κάθε σειράς που περιέχεται σε αυτό.

 

Επίσης, καλή ιδέα αυτή με τα λινκς για τα ολοκληρωμένα θέματα!

 

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Είναι ανάγκη να κλειδώσουν τα παλαιά ποστ μας; Αφού δεσμευόμαστε ότι δεν θα προσθέσουμε άλλα σκανς σε αυτά, γιατί να μην μείνουν ανοιχτά; Καμιά φορά φιλοτιμείται κάποιος και γράφει ένα ευχαριστώ ή κάποια καλή κουβέντα και το ευχαριστιόμαστε... 

Edited by constantinople
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγγνώμη και πάλι, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει, οπότε ας συνοψίσουμε:

 

 

Ξεκινάω ένα νέο θέμα με τίτλο "Leonidio Scans"

 

Στο πρώτο ποστ βάζω κάτι σαν ευρετήριο

 

Από εκεί και μετά,. κάθε φορά που θα προσθέτω κάτι θα παραθέτω τα νέα λινκ με νέα ανάρτηση.

 

Σωστά;

 

Από εκεί και μετά, επειδή εγώ σκανάρω τα τεύχη με την αριθμητική τους σειρά θα πρέπει να παραθέσω και κάποια, λίγα λινκ από σκαναρίσματα άλλων, που υπάρχουν μέσα στο φόρουμ (ή όχι). Μπορώ να το κάνω αυτό ή θα πρέπει να βγάλω καινούριο θέμα; Αν υπάρχει ήδη στο φόρουμ, φαντάζομαι ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αλλιώς, προφανώς την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ και όχι το φόρουμ.

 

Συμφωνώ κι εγώ για το λινκ με τα ολοκληρωμένα θέματα :)

 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.