Μετάβαση στο περιεχόμενο

CHAOS [ MOEBIUS ]


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Page0056-57.jpgPage0027.jpgPage0088.jpgPage0070-71.jpg

 

Μέχρι στιγμής, το καλύτερο coffee-table artbook που έχω πιάσει στα *ψηφιακά* χέρια μου. Και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσω την παρουσίαση του, είναι με το να δηλώσω το πόσο μοναδικό είναι. :) Για να ξεμπερδεύουμε με τα διαδικαστικά, το Chaos είναι μια συλλογή με ζωγραφιές και εικονογραφήσεις του Moebius από το προσωπικό του scetchbook, διάφορες διαφημίσεις για Γαλλικές εταιρίες, συνεργασίες με συγγραφείς βιβλίων που του ζήτησαν να "επενδύσει" εικαστικά τα βιβλία τους και εκθέσεις/γκαλερί/φεστιβάλ κλπ. Η συλλογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1991 στις 96 σελίδες από την Les Humanoides Associes η οποία έχει κάνει 3 επανεκδόσεις στις 11/2011, 10/2013 και 11/2014. Στα Αγγλικά μέχρι στιγμής έχει βγει σε μεγάλο μέγεθος από την Epic το 1991 και ελπίζουμε να μας κάνει την τιμή μια εκ των Humanoids/Dark Horse να το εκδώσει. :) 

 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Από αριστερά προς τα δεξιά το εξώφυλλο της Epic, το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης της Humanoides Associes, το εξώφυλλο της 2ης και 3ης έκδοσης της Huma και τέλος το εξώφυλλο της 4ης και τελευταίας(μέχρι στιγμής)

 

Σε αυτή την εξαιρετική συλλογή ένιωσα ότι μπήκα όσο πιο μέσα γινόταν στην ψυχοσύνθεση, και αν τολμώ να πω στην ψυχή, του Moebius. Οι εικόνες παλεύουν μεταξύ χάους και τάξης, χειραγώγησης και πνευματικής ελευθερίας, σωματικής και ψυχικής βίας, αναταραχής και γαλήνης, προόδου και παράδοσης. Οι ερμηνείες κάθε μιας είναι εκατοντάδες, πλήρως εξαρτώμενες από το μάτι του αναγνώστη και την δεδομένη στιγμή που τις διαβάζει. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ προσωπικό έργο αν εξαιρέσεις τις διαφημίσεις που τις έβαλαν για λόγους πληρότητας, ένα έργο που σε φέρνει όσο πιο κοντά μπορεί να σε φέρει μέσω χάρτου στο μυαλό του δημιουργού. Μερικές εικόνες είναι τρομακτικά σύνθετες, όμορφες και πολυεπίπεδες, άλλες χαριτωμένα παιχνιδιάρικες μέσα στην απλότητα τους. Αλλά όλες φωνάζουν την Μοεμπική ιδιοφυΐα. Ψάξτε το αφού περάσετε μια βόλτα από τα πιο γνωστά του και σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμοι για την σουρεάλ ψυχεδέλεια που έχει να προσφέρει τούτο δω. 

 

Page0015.jpgPage0018.jpgPage0019.jpgPage0025.jpg

 

bedetheque

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.