Μετάβαση στο περιεχόμενο

Paypal και μετατροπή νομίσματος


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4673
  • Reputation:   26441
  • Achievement Points:  4707
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6202 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Επειδή πολλοί κάνουμε αγορές με paypal και συχνά χρειάζεται να γίνει μετατροπή του νομίσματος από το βασικό του λογαρισμού μας σε κάποιο άλλο, ανεβάζω έναν μικρό οδηγό. Υπάρχει ένα θέμα σχετικά με τη χρέωση που κάνει το ίδιο το paypal για την μετατροπή και η οποία μπορεί να είναι αρκετά πάνω από αυτό που περιμένουμε. Πέρα από την κλασική αλλαγή από δολάρια σε ευρώ υπάρχουν και οι λίρες αγγλίας στις οποίες προσωπικά κάνω όλο και πιο συχνά συναλλαγές, ειδικά με τα προβλήματα που έχουμε τελευταία με τις χώρες εκτός Ευρώπης.

 

Για να μην πολυλογώ, το paypal κάνει από μόνο του την μετατροπή από ευρώ (που έχουμε στην τράπεζά μας) στο νόμισμα του πωλητή χωρίς να μας ρωτήσει και αυτό δεν είναι καλό. Υπάρχει η δυνατότητα όμως να το αλλάξουμε και να ζητήσουμε να κάνει η τράπεζά μας την μετατροπή με βάση τον δικό της τρόπο, που έχει φανεί στην πράξη ότι μας συμφέρει περισσότερο! Για να γίνει αυτό, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

 

Μπείτε στον λογαριασμό σας στο paypal και πατήστε στο γρανάζι δεξιά για να πάτε στις ρυθμίσεις. Από εκεί επιλέξτε την καρτέλα "payments" και στην συνέχεια πατήστε στο "manage pre-approved payments"

 

paypal-t1.thumb.jpg.87e07211d9ccce2607ec06cf2a268676.jpg

 

Στην επόμενη οθόνη, αγνοείστε τη λίστα με τις pre-approved payments και πηγαίνετε δεξιά στο "set available funding sources"

 

paypal-t2.thumb.jpg.f5e4ab390f7a70771860c6d42d9b7dd1.jpg

 

Μας βγάζει λοιπόν στη λίστα με τις κάρτες που έχουμε δηλωμένες και εκεί επιλέγουμε "conversion options"

 

paypal-t3.thumb.jpg.e2fcbea3f5bac4809f8445e01982b5e8.jpg

 

και φτάνουμε στο τέλος, όπου διαλέγουμε την δεύτερη επιλογή! Εδώ, το paypal έχει σαν default επιλογή την πρώτη, και κάνει το ίδιο την μετατροπή όπως είπαμε. Διαλέγοντας την δεύτερη, η μετατροπή θα γίνει από την τράπεζά μας, και το paypal  μας προειδοποιεί ότι δεν θα ξέρουμε από πριν το τελικό ποσό, αφού αυτό θα εξαρτηθεί από την τράπεζα αφού γίνει η συναλλαγή. Δεν μας πειράζει όμως, γιατί όπως είπα και πριν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μας συμφέρει.

 

paypal-t4.thumb.jpg.f53f5cffba6a3087c2dbbf8b629bc2e8.jpg

 

Για του λόγου το αληθές, έχω και πρόσφατο παράδειγμα. Εκανα μια αγορά από Αγγλία, και επειδή ήταν λάθος το email που μου έδωσε ο πωλητής, ακύρωσα την αρχική πληρωμή και την έκανα ξανά στο σωστό email. Την πρώτη φορά δεν είχα αλλάξει ακόμα την ρύθμιση και πλήρωσα 54,37 ευρώ (τα οποία μου επιστράφηκαν), ενώ την δεύτερη φορά που έβαλα να κάνει την μετατροπή η τράπεζα, πλήρωσα τελικά 52,83 ευρώ. Και φυσικά, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό, τόσο μεγαλώνει και η διαφορά ανάμεσα στις δύο χρεώσεις. Είναι κρίμα να μας χρεώνει λοιπόν παραπάνω το paypal χωρίς λόγο, οπότε ελπίζω να βοήθησα ;)

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.