Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερίκ Καστέλ #13: Ο Ερίκ στην Τυνησία [Μπαϊρακτάρης Γιάννης, oneman.gr, 12/03/2018]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1596
  • Content Count:  5019
  • Reputation:   34448
  • Achievement Points:  5027
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6159 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Όλα όσα έγιναν στο δέκατο τρίτο άλμπουμ της σειράς κόμικ του αγαπημένου ποδοσφαιρικού ήρωα, που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή με το ΕΘΝΟΣ.

 

 

01.thumb.jpg.34cfe5db2768440576d2bb92bebf4b8b.jpg

 

 

Οι περιπέτειες του Ερίκ Καστέλ συνεχίζονται με το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" το οποίο δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συγκεντρώσει για πρώτη φορά και τα 15+1 τεύχη της συλλογής του θρυλικού κόμικ, μαζί με το συλλεκτικός τεύχος 0, καθώς κάποια εξ' αυτών δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα!

 

Στο προηγούμενο τεύχος, οι ήρωές μας είχαν μια τυχαία συνάντηση με ένα σπάνιο πτηνό, έναν κορμοράνο, τον οποίο μάλιστα έσωσαν από βέβαιο θάνατο. Καστέλ, Νέρβι και Παμπλίτο δέθηκαν μαζί του, όμως, στο τέλος έπρεπε να τον αφήσουν να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, στον ουρανό. Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα έφτασε για άλλη μια φορά στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Κύπελλο κόντρα στη γαλλική Μπορντό, σε έναν τελικό που δύσκολα θα τον ξεχάσουν όσοι τον παρακολούθησαν, καθώς κρίθηκε στα πέναλτι.

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΥΝΗΣΙΑ

 

02.thumb.jpg.f25f09a08fe63c8f7254d6de5c30fd18.jpg

 

 

Αυτή τη φορά, ο προορισμός του Ερίκ Καστέλ και της παρέας του είναι η Τυνησία, όπου θα διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες με συμμετοχή της Μπαρτσελόνα. Πριν το ταξίδι, ωστόσο, μια αδιαθεσία του κυρίου Βαδέλα, πατέρα του Παμπλίτο, ήταν αρκετή για να ταράξει κάπως τους ήρωες μας. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο τελευταίο παιχνίδι πρωτού μπουν στο αεροπλάνο, κόντρα στην Εσπανιόλ για το πρωτάθλημα, ο Ενρίκο Νέρβι τραυματίζεται με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής για το ματς στην Τυνησία. Ο Καστέλ, όμως, παίρνει εκδίκηση για τον φίλο του, ισοφαρίζει σε 2-2 και του αφιερώνει το τέρμα.

 

 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ

 

03.thumb.jpg.036ce1b3fa03b582331918d77bab7868.jpg

 

 

Μετά από ταξίδι μιάμισης ώρας με το αεροπλάνο, η αποστολή των "μπλαουγκράνα", μαζί φυσικά με τον Παμπλίτο προσγειώνεται στην Τυνησία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη Βαρκελώνη. Και πώς να είχε άλλωστε. Πάντως, για ένα παιδί που δεν έχει ταξιδέψει και πολύ είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξερεύνηση. Δεν θα λέγαμε το ίδιο για τον Έρικ, ο οποίος ενθουσιάζεται, σαφώς, λιγότερο από τον Παμπλίτο.

 

Οι ημέρες στην Τυνησία περνούν ξέγνοιαστα, με χαλάρωση στο ξενοδοχείο και βόλτες στην πόλη, ώσπου η ημέρα του ποδοσφαιρικού αγώνα φτάνει. Μπαρτσελόνα εναντίον Τυνησίας, σε ένα ματς που οι ντόπιοι περίμεναν λες και ήταν ο τελικός του Μουντιάλ. Εντάξει, δεν τους δίνεται και κάθε μέρα η δυνατότητα να δουν από κοντά τόσα αστέρια μαζεμένα. Δεν τους αδικούμε. Το παιχνίδι λήγει ισόπαλο με 1-1, με τον Καστέλ (ποιον άλλον!) να σκοράρει το μοναδικό τέρμα των Καταλανών. Βέβαια, οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ στο 90', το οποίο ακυρώθηκε, δημιουργώντας αντιδράσεις.

 

Το κλίμα, ωστόσο, δεν χαλάει και στη συνέχεια η αποστολή της ομάδας βγαίνει για να απολαύσει τοπικές γεύσεις σε ένα εστιατόριο της περιοχής. Εκεί συναντά τον κύριο Σίλβα, έναν έμπορο χαλιών από την Τυνησία, πάμπλουτο, αλλά και φανατικό οπαδό της Μπαρτσελόνα. Ο Σίλβα, λοιπόν, έχει κανονίσει ένα ταξίδι στα μέλη της ομάδας, προκειμένου να ξεναγηθούν σε διάφορα μέρη της χώρας. Ωραίος τύπος.

 

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ

 

04.thumb.jpg.4d006272152032fa72846644832f6fa3.jpg

 

 

Μιας και δεν υπάρχουν άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρνηθούν τη συγκεκριμένη προσφορά. Ίσα ίσα που θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τοπία που δεν έχουν ξαναδεί. Όπως καταλαβαίνετε, ο Παμπλίτο είναι αυτός που το ζει ένα τσακ περισσότερο. Ένα τηλεφώνημα από το σπίτι, όμως, έρχεται για να ταρακουνήσει λίγο τους ήρωες μας. Κι αυτό γιατί έχει να κάνει με τον πατέρα του Παμπλίτο, ο οποίος μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ένα πρόβλημα στην καρδιά του. Ο μικρός, όσο κι αν θέλει να δει την Τυνησία, δεν μπορεί να μην βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του. Ευτυχώς, που ο κύριος Σίλβα είναι εκεί και προσφέρεται να τον πετάξει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο. Πού να ήξερε όμως...

 

 

ΕΠΤΑΨΥΧΟΣ ΠΑΜΠΛΙΤΟ

 

05.thumb.jpg.f4292fb55cd967237b8625d8bd2e6bcb.jpg

 

 

Το αεροπλάνο του Σίλβα απογειώνεται, αλλά γρήγορα μια καταιγίδα έρχεται για να κάνει δύσκολα τα πράγματα στον ουρανό. Τόσο δύσκολα, που ο έλεγχος του αεροπλάνου χάνεται, μαζί και η επαφή με τον Πύργο Ελέγχου. Δυστυχώς, μετά από πολλές προσπάθειες δεν υπάρχει σωτηρία. Πέφτει, χτυπάει στα βράχια και -ένας Θεός ξέρει πώς- ο Παμπλίτο πετάγεται έξω σχεδόν χωρίς γρατζουνιά!

 

Μετά από δύο τροχαία ατυχήματα και μια συντριβή αεροπλάνου, ο Παμπλίτο κερδίζει επάξια τον τίτλο του Survivor. Ο μικρός δεν παθαίνει τίποτα. Ίσως θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί και σε κάποια ταινία δράσης, ένας κανονικός Μαγκάιβερ. Από την άλλη, ο κύριος Σίλβα δεν είναι το ίδιο τυχερός και "φεύγει" από τη ζωή. Αν και ο Παμπλίτο σώθηκε, βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, βλέποντας μπροστά του μονάχα έρημο. Ελπίζει πλέον μόνο σε θαύμα...

 

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ

 

06.thumb.jpg.dccd904e628c65ede5330e5f4965b8b9.jpg

 

 

Είπαμε ο μικρός έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστεί σε ταινίες δράσης. Γινόταν να μείνει έτσι λοιπόν; Ένας καλός Σαμαρείτης τον μαζεύει από την έρημο, την ώρα που τα ελικόπτερα διάσωσης, αλλά και ο Ερίκ Καστέλ, ξεκινούν το ταξίδι ανεύρεσής του. Τα νέα φτάνουν γρήγορα και στη Βαρκελώνη, όπου όλοι είναι ανήσυχοι. Ωστόσο, οι φίλοι του Παμπλίτο έχουν πάλι τη λύση. Επισκέπτονται μια γριά χαρτορίχτρα, η οποία -όλως περιέργως- δίνει ένα σημαντικό στοιχείο που βοηθάει στην έρευνα.

 

Όση ώρα ψάχνουν τον Παμπλίτο, ο ίδιος αφού ξεπερνάει το αρχικό σοκ, δείχνει να εγκλιματίζεται και να απολαμβάνει το περιβάλλον. Σε αυτό φυσικά βοηθάει και μια μπάλα ποδοσφαίρου, με τον νεαρό να ξεσηκώνεται και να μαθαίνει και στους ντόπιους τα μυστικά της. Γίνεται και φίλος με έναν πιτσιρικά, ο οποίος θαυμάζει το πλούσιο ταλέντο του.

 

 

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ

 

07.thumb.jpg.332d42c7518755f45e8f667d0b9fe2a0.jpg

 

 

Μετά από ώρες αναζήτησης, επιτέλους ο Καστέλ καταφέρνει να τον βρει και να τον φέρει πίσω στη Βαρκελώνη. Και πάνω στην ώρα δηλαδή, γιατί πλησίαζε και το κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Άντερλεχτ κι αν ο Ερίκ δεν έβρισκε τον Παμπλίτο, αποκλείεται να είχε το κουράγιο να αγωνιστεί. Με τον Παμπλίτο, αλλά και τον κύριο Βαδέλα να είναι σώοι και ασφαλείς, ο Καστέλ όχι μόνο αγωνίζεται κόντρα στους Βέλγους, αλλά πετυχαίνει και το νικητήριο γκολ για το τελικό 1-0. Παρά τις διαμαρτυρίες για μια φάση του διαιτητή στο φινάλε (σαν πολλές δεν μαζεύτηκαν σε ένα επεισόδιο;), η Μπαρτσελόνα παίρνει το ματς. Πώς το πανηγύρισε η οικογένεια του Παμπλίτο; Ταξιδεύοντας εκ νέου στην Τυνησία! Επιστροφή στον... τόπο του εγκλήματος, με άλλα λόγια.

 

Μην χάσετε το δέκατο τέταρτο τεύχος του Ερίκ Καστέλ, με τίτλο "Συναγερμός στο Μουσείο", στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Μαρτίου.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.