Jump to content
ΚΟΜΙΞ

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 196 [ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ - Stefano Zanchi & Roberto Gagnor]

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;   

4 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm196-960x600-thumb-large.thumb.jpg.778df8c1a39a9f227bb07f0f0bc61b6b.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ
  ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΙΚΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΦΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ
 • ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
  ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ, ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΙ Ο ΜΙΚΥ ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ
 • ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΩΣΙΑΣ
  Η ΝΤΟΡΙΣ ΝΤΑΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΣΩΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ
 • ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ
  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΦΗΡΗΜΑΔΑ ΤΟΥ, Ο ΚΥΡΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ
 • Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ, ΩΣΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΚΡΟΥΤΖ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 16 Μαρτίου (Νο. 196)

 

Μου αρέσει πολύ το εξώφυλλο του τεύχους και γενικά το σχέδιο και ο χρωματισμός της κεντρικής ιστορίας οπότε αναμένω να την διαβάσω :) Ακόμα να πούμε ότι η κύρια ιστορία αποτελεί μέρος της σειράς Η ιστορία της τέχνης.

 

%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A5%20%CE%9C%CE%91% %CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A5%20%CE%9C%CE%91% %CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A5%20%CE%9C%CE%91% %CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A5%20%CE%9C%CE%91% %CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A5%20%CE%9C%CE%91% %CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A5%20%CE%9C%CE%91% %CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A5%20%CE%9C%CE%91% 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 λεπτά πριν, Kriton είπε:

Δηλαδή έχουμε σχεδόν αυτούσιο ένας τεύχος Topolino ως ΜΜ. Κοίτα να δεις. Άρα τώρα μπορούμε να βαθμολογήσουμε σαν τεύχος και το αντίστοιχο Ιταλικό χαχα :P  

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 min ago , ΚΟΜΙΞ said:

Άρα τώρα μπορούμε να βαθμολογήσουμε σαν τεύχος και το αντίστοιχο Ιταλικό χαχα :P  

Όχι απαραίτητα, διότι λείπει μία ιστορία, που σίγουρα θα είναι η πιο σημαντική!

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 ώρες πριν, Kriton είπε:

Όχι απαραίτητα, διότι λείπει μία ιστορία, που σίγουρα θα είναι η πιο σημαντική!

 

Μα γιατί πάντα κόβουνε τις ιστορίες του Luciano Gatto ?? Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική :thinking:

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κυκλοφόρησε η προεπισκόπηση του τεύχους, οπότε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε αναγνωρίσει σωστά τις ιστορίες.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ενημερώθηκε το πρώτο ποστ :beer: 

3 λεπτά πριν, Kriton είπε:

Κυκλοφόρησε η προεπισκόπηση του τεύχους, οπότε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε αναγνωρίσει σωστά τις ιστορίες.

Θα ξαναπω ότι το σχέδιο και ο χρωματισμός είναι πολύ όμορφα :) 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #196 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (προσφορά ζυθοφορέα Ινδιάνου!!! @Indian).


tn_MIKYMAOUSE_0196.jpg


Εδώ Λιμνούπολη!!! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Τα μυστήρια της Πομπηίας." 


Βρισκόμαστε στο Ερκουλάνεουμ το Σωτηρίο έτος 1808 μ.Χ.

 

Ο Ζοακίμ Μύρα ορίστηκε από τον Ναπολέοντα βασιλιάς της Νεάπολης. Ο Ζοακίμ αποφάσισε να συνεχίσει τις ανασκαφές και διόρισε τον ξάδελφό του Μίκυ Ντε Μάους να αποτυπώσει στον καμβά την εξέλιξη των εργασιών. Θα το κάνει με την βοήθει του φίλου του Γκούφυ Ντε Παστέλ. Ενώ ο Ζοακίμ φεύγει για να στείλει μία αναφορά στον Ναπολέοντα ένας μαυροφορεμένος κουκουλοφόρος που άκουσε την συζήτηση δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τις εξελίξεις. Οι ανασκαφές συνεχίζονται και ο Μίκυ με τον Γκούφυ βρίσκονται σε καλλιτεχνικό οίστρο. Ο Μίκυ αναφέρει ότι σύμφωνα με τις επιστολές του Πλίνιου του νεότερου η αρχαία πόλη της Πομπηίας  βρίσκεται κάπου εκεί κοντά. Ο Λοχίας όμως τους διώχνει κακήν-κακώς πριν τελειώσουν την δουλειά της ημέρας.

 


Επιστρέφουν το βράδυ για να συνεχίσουν τις έρευνες με την ησυχία τους. Πέφτουν πάνω όμως σε παράνομες ανασκαφές που πρωτοστατεί ο Λοχίας και ο Μαυροχέρης ο πιο αδίστακτος μαχαιροβγάλτης της περιοχής. Έχουν ήδη ξεθάψει με τους συνεργούς τους ένα πολύτιμο άγαλμα. Φυσικά δε θέλουν μάρτυρες και ο Μακρύχερης ρίχνει τον Μίκυ και τον Γκούφυ σε μία τρύπα και πέφτουν ζαλισμένοι στο απόλυτο σκοτάδι. Εκεί τους υποδέχεται ένα φως από μία φορητή λάμπα που δεν είναι δικό τους. Μόλις συνάντησαν έναν Φαύνο ,Πήτιους ο Σειλήνος, μυθολιγικό τραγόμορφο πλάσμα, που τους ξεναγεί στην Πομπηία που είναι το σπίτι του εξ' αιτίας μίας ληστείας που είχε κάνει. Αφού τους δείχνει το ψηφιδωτό της μάχης της Ισσού τους λέει ότι προσπάθησε να βάλει στο χέρι κάτι νομίσματα και οι Λαρήτες ,ρωμα'ι'κές θεότητες που προστάτευαν τα σπίτια και την οικογένεια, τον μεταμόρφωσαν σε Φαύνο.

Ο Γκούφυ χαίρεται που βρήκαν χείρα βοηθείας. Ο Μίκυ όμως τον ενημερώνει για το άστατο του χαρακτήρα των Φαύνων και δυστυχώς βγαίνει αληθής. Γιατί τους οδηγεί σε μία έξοδο κατευθείαν στα χέρια του Μακρυχέρη.Το χρυσάφι που αναζητά ο Μακρυχέρης δε μπόρεσε να το βρει ο Πήτιους γιατί οι Λάρητες το έχουν κάνει αόρατο από τα μάτια του με μάγια. Θα του δώσει το μισό όμως εάν τον βοήθησει. Οι φίλοι μας ρίχνονται πάλι από τον Μακρυχέρη σε μία τρύπα στους πρόποδες του Βεζούβιου αυτή την φορά. Οι αναθυμιάσεις του, τους δείχνουν την έξοδο και έναν τρόπο να βγάλουν από την μέση τον Μακρυχέρη. Το τελικό χτύπημα όμως το δίνει ο ίδιος ο Πήτιους όταν ο Μακρυχέρης απειλεί την εξάφανιση της μνήμης της πατρίδας του της Πομπηίας. Οι Λάρητες των ελευθερώνουν. Ο Ζοακίμ θα συνεχίσει τις ανασκαφές με μεγαλύτερο πάθος και οι φίλοι μας είναι έτοιμοι να τις αποτυπώσουν στον καμβά.

Επίλογος. Ο Πήτιους το σκάει μες νύχτα με ένα μόνο αρχαίο νόμισμα ανυπολόγιστης αξίας. Μία ομίχλη από το πουθενά εμφανίζεται, σχηματίζει μπουνιά και τον βγάζει εκτός μάχης. Ένα κοράκι κλέβει το νόμισμα και το πάει σε μία μάγισσα που μόλις αποφάσισε να εγκατασταθεί στις πλαγιές του Βεζούβιου. Κάποια απόγονός της θα γίνει πλούσια και ισχυρή...

 

     

 


"Στην ηρωική διάσταση."

Ο Καθηγητής Ένιγκμα μόλις μετακόμισε και ο Μαύρος Πητ με τον Φούμφο του κάνουν "φιλική" επίσκεψη. Ο Μαύρος Πητ μπαίνει μέσα και ο Φούμφο υποτίθεται πως κρατάει τσίλιες. Γράφω υποτίθεται διότι στο παραπέντε δε τον είδε ο Καθηγητής μετα την ενεργοποίηση του συναγερμού. Για να γλυτώσει μπαίνει σε ένα θάλαμο και μεταφέρεται σε ένα παράλληλο σύμπαν.

"Ζητείται σωσίας."

Η εγγονή της Γκόλντυ Ο' Κιλτ χρωστάει μία χάρη στον μεγιστάνα της Λιμνούπολης  η οποία συμπέφτει την ίδια μέρα με το μεγάλο πάρτυ του πανεπιστημίου που σπουδάζει. Η λύση είναι μία. Σωσίας. Που την ακολουθεί μία επόμενη. Στο τέλος έρχεται και η παρεξήγηση.  

"Το σαράκι της αμφιβολίας."

Είναι γνωστό ότι στο κόσμου του Disney ο πιο αφηρημένος ,αλλά παράλληλα και ο πιο ταλαντούχος, εφευρέτης είναι ο Κύρος. Μέχρι που περνάει από εκεί ο Ντόναλντ και του δίνει μία απλή φαινομενικά ιδέα. 

"Η ψυχολογία των βιντεοπαιχνιδιών."

Το λάθος πάτημα ενός κουμπιού κάνει τον Σκρουτζ να κυνηγάει τον άτυχο ανηψιό του ανά την υφήλιο μέχρι που βρίσκει καταφύγιο στο εργαστήρι του Κύρου. Εκεί βλέποντας την τελευταία εφεύρεση του Κύρου του προτείνει μία συνεργασία.

Μονοσέλιδες ιστορίες.

Όνειρα γλυκά: "Μαύρη ζωή."
Όνειρα γλυκά: "Καινούριο κρεβάτι."
Όνειρα γλυκά: "Το ντιβάνι του προγόνου."
Όνειρα γλυκά: "Παραπάει!"


Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Την σειρά "Η ιστορία" της τέχνης έρχεται να συμπληρώσει μία ακόμα ιστορία που δεν είχαμε γνωρίσει στην πρώτη περίοδο του περιοδικού. Πολύ δυνατή, με όμορφο σενάριο, πολύ καλούς χαρακτήρες και ιστορικές πληροφρίες. Μπορεί να μην έχει το πλήθος των σελίδων που έχουν συνήθως οι "κεντρικές" ιστορίες αλλά αυτό δε τις αφαιρεί τίποτις. Αντιθέτως υπερτερεί χάρη στο μεστό κι καλά δομημένο σενάριό της και το όμορφο σχέδιο. 

Η δεύτερη ιστορία κινείται σε παράλληλο σύμπαν και ανταλαγή ρόλων. Κρύβουν κάποιο ενδιαφέρον κάτι τέτοια σενάρια και την διάβασα ευχάριστα χάρη στην πρωτοτυπία που την διακρίνει (αν και δε την συναντάμε πρώτη φορά). Τρίτη στην σειρά μία ιστορία που προσπαθεί να διδάξει την ειλικρίνεια μέσα από μία σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων. Πρωταγωνιστεί μία ενδιαφέρουσα ηρωίδα που πάντα περνάω καλά με τις ιστορίες της. Κάπου το έχω εξομολογηθεί ότι μου δημιουργεί μία έλξη το σχέδιο του Φατσίνι. Συλλογή χιουμοριστικών καρέ σε μία ιστορία που υμνεί αυτό το αδηφάγο σαράκι που λέγεται αμφιβολία. Εκνευριστικά συμπαθητικούλα. Τελευταία ιστορία μία περιπέτεια ψυχολογικού τύπου συνδυασμένης με τεχνολογία. Το σενάριο αναπτύσεται όμορφα και σε κρατάει στις σελίδες του περιοδικού. Κλείνει όμορφα ένα αξιόλογο τεύχος.  

Την μείωση των σελίδων της "κεντρικής" ιστορίας έρχονται να αναπληρώσουν τέσσερις (4) μονοσέλιδες ιστορίες αφιερωμένες στην μεγαλύτερη αγάπη του Πασχάλη Χήνου μετά το φαγητό. Ευχάριστη προσθήκη χαλάρωσης και ανάπαυλας.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Τα μυστήρια της Πομπηίας."
2. "Ζητείται σωσίας."
3. "Στην ηρωική διάσταση.
4. "Η ψυχολογία των βιντεοπαιχνιδιών." 
5. "Το σαράκι της αμφιβολίας."


8/10!!! Συνολικά ένα πάρα πολύ καλό τευχάκι με ποικιλία ιστοριών για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Ευχάριστη προσθήκη οι τέσσερις (4) μονοσέλιδες!!!

:hop::hop::hop:

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
Επισύναψη εξώφυλλου και θετικό feedback...
 • Like 4
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τεύχος ανοίγει αυλαία με την ιστορία "Τα μυστήρια της Πομπηίας". Το χρονολογικό πλαίσιο μάς πηγαίνει πίσω στους Ναπολεόντιους χρόνους,όπου βλέπουμε τον νέο Βασιλιά της Νεάπολης να αναθέτει στους ζωγράφους Μίκυ και Γκούφυ,να αποτυπώσουν στον καμβά όλα τα εύρηματα που θα έρθουν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη. Άθελά τους όμως θα γίνουν μάρτυρες σε μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας,που είναι καλά οργανωμένη και με ρίζες εκ των έσω. Θα ξυπνήσει μέσα τους λοιπόν το αίσθημα του δίκαιου και θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τα ληστρικά σχέδια των παρανόμων. Βοηθός τους θα είναι κι ένας γνωστός μας χαρακτήρας που διαδραματίζει έναν παράξενο ρόλο. Όμορφη ιστορία που παρωδεί παλιές εποχές κι έχει ένα σημαντικό cast από πρωταγωνιστές. Στην ροή θα βρούμε δράση,αλλά και χρήσιμες ιστορικές πληροφορίες. Και φυσικά δεν λείπει και το μεταφυσικό-μυθολογικό στοιχείο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το φινάλε,που αναφέρεται στο σύμπαν της Λιμνούπολης. ;) Συνολικά είναι μία αξιόλογη δουλειά που,ακόμα και με τις λιγότερες σελίδες που είχε στην διάθεσή της,δεν ήταν βιαστική. Το σχέδιο το βρήκα πολύ καλό και οι χρωματισμοί εντυπωσιακοί.

 

Στην επόμενη ιστορία,ο Μαύρος Πητ μπαίνει στην "Ηρωική διάσταση". Όλα ξεκινάνε όταν εκείνος κι ο συνεργάτης του ο Φούμφο ετοιμάζονται να ληστέψουν το εργαστήριο του καθηγητή Ενίγκμα. Τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά,με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα σε μία περίεργη μηχανή που θα τον στείλει κατά λάθος σε μία άλλη διάσταση. Εκεί θα συνειδητοποιήσει ότι οι κοινωνικοί ρόλοι είναι κατά πολύ αλλαγμένοι. Εκείνος είναι ένας ερευνητής που βοηθάει την Αστυνομία,ενώ ο αιώνιος εχθρός του ο Μίκυ είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας. Ακόμα κι ο Χειροπαίδαρος με τον Ο'Χάρα έχουν αλλάξει θέσεις. :wow:  Ο Μαύρος Πητ αφού ξεπεράσει το αρχικό του σοκ,θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει το κακό του όνομα και να επιστρέψει στην σωστή του διάσταση. Και τα δύο όμως θα αποδειχτούν πολύ δύσκολα. Το σενάριο,αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπο. Υπάρχουν πολλές σκηνές στις οποίες ο πρωταγωνιστής μας σκέφτεται λογικά και μεθοδικά για να βρει την λύση στα προβλήματά του. Η διαμάχη του με τον Μίκυ και η προσπάθεια απόδειξης του κακού του χαρακτήρα είχε πλάκα. Το ίδιο και το φινάλε. Σχεδιαστικά δεν με ικανοποίησε.

 

Η αγαπητή και δροσερή Ντόρις Ντακ επανέρχεται στις σελίδες του Μίκυ Μάους με την ιστορία "Ζητείται σωσίας". Ο Σκρουτζ οργανώνει μία έκθεση με μουσικά όργανα και του λείπει ένα σπάνιο πνευστό που το έχει ένας πλούσιος γνωστός του. Εκείνος για να του το παραχωρήσει του ζητά μία μικρή χάρη. Να βγει ο κακομαθημένος γιος του ραντεβού για φαγητό με την Ντόρις. Εκείνη αναγκάζεται με βαριά καρδιά να δεχτεί,αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να παραβρεθεί και στο πάρτι του Πανεπιστημίου της. Έτσι θα σκαρφιστεί μία έξυπνη ιδέα. Να ζητήσει από έναν φίλο της (τον άξιο συνεχιστή του Κύρου) να της φτιάξει ένα ρομπότ-σωσία,που θα πάρει την θέση της στο ραντεβού. Τότε θα ακολουθήσει μία σειρά από παρεξηγήσεις που θυμίζουν φαρσοκωμωδία. Ανάλαφρη υπόθεση που αγγίζει περισσότερο το νεανικό κοινό. Η πλοκή είναι δεμένη και ιδιαίτερα από την μέση και μετά έχει χιούμορ. Αρνητικό σημείο η στάση του Σκρουτζ,που εδώ μοιάζει με προαγωγό. Εκβιάζει την κοπέλα,προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του. Απαράδεκτο. :sick: Από το σχέδιο δεν έμεινα ευχαριστημένος.

 

Το "Σαράκι της αμφιβολίας" είναι μία ιστορία,αφιερωμένη στον καλύτερο εφευρέτη των κόμικς,τον Κύρο Γρανάζη. Ο ήρωάς μας είναι μεν άριστος εφευρέτης και βρίσκει λύσεις σε πολλά και δύσκολα προβλήματα,αλλά έχει ένα ελάττωμα. Είναι πολύ ξεχασιάρης. Το συγκεκριμένο πρόβλημα του το επισήμανε ο Ντόναλντ κι έτσι εκείνος αποφάσισε να φτιάξει ένα ιπτάμενο ρομποτάκι που θα είναι προγραμματισμένο να του υπενθυμίζει τις απλές καθημερινές εργασίες που έχει. Δυστυχώς γίνεται αυτό ακριβώς που φοβούνται όλοι οι λάτρεις των Sci-Fi ταινιών. Το ρομπότ γίνεται αυτόνομο και τον αρχίζει στο δούλεμα. Έτσι,μηχανή και δημιουργός θα μπουν σε έναν ατέρμονα κύκλο αντιπαραθέσεων,μέχρι στο τέλος να βρεθεί η οριστική λύση. Δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε η ιστορία αυτή. Είχε επαναλαμβανόμενα μοτίβα και το ρομπότ ήταν πέραν του δέοντος αναιδές,χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που με ξένισε για σενάριο Disney. Το φινάλε είναι αυτό που λέμε κουφό και με έκανε και γέλασα. :P Το σχέδιο το βρήκα μέτριο. 

 

Η τελευταία ιστορία του τεύχους είναι αρκετά χάι τεκ κι έχει τον τίτλο "Η ψυχολογία των βιντεοπαιχνιδιών". Η πλοκή ξεκινάει με πολύ γνώριμες σκηνές. Ο Ντόναλντ τρέχει έντρομος για να ξεφύγει από τον θείο Σκρουτζ,ο οποίος τον κυνηγάει για να του ξεπληρώσει τα χρέη του. Τότε εκείνος ζητά άσυλο στο εργαστήριο του Κύρου. Μόλις τα πράγματα ηρεμούν,ο Ντόναλντ μαθαίνει ότι ο αγαπητός εφευρέτης έχει φτιάξει έναν υπερυπολογιστή που σκοπό έχει να δημιουργήσει βιντεοπαιχνίδια. Του αναφέρει όμως ότι δεν έχει πολλές γνώσεις στο στήσιμο ενός τέτοιου παιχνιδιού κι έτσι εκείνος αναλαμβάνει να του φτιάξει τα σενάρια. Έχουμε λοιπόν μία επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα στον Ντόναλντ και τον Κύρο. Ο πρώτος βάζει την έμπνευση κι ο δεύτερος τις τεχνικές γνώσεις. Το παιχνίδι που δημιουργούν κερδίζει το νεανικό κοινό και γίνεται τεράστια επιτυχία. Αυτό εξοργίζει τον συμφεροντολόγο και μονοφαγά Σκρουτζ,που θα κάνει τα πάντα για να τους χαλάσει την δουλειά και να βγάλει κέρδος. Καλή υπόθεση που όμως δείχνει έναν κακό κι άκαρδο Σκρουτζ. Η πλοκή είναι κλιμακούμενη,αλλά σχετικά απλή,χωρίς πολλές εξάρσεις. Κυλάει χαλαρά,είναι ευχάριστη στην ανάγνωση,αλλά δεν νομίζω ότι θα μείνει για καιρό στην μνήμη. Το σχέδιο ήταν μέτριο,αλλά τα χρώματα ήταν έντονα και οι γραμμές καθαρές.

Και μία απορία...

Spoiler

 

Στο πρώτο καρέ της σελίδας 114,ο τίτλος του παιχνιδιού λέγεται "Σούπερ τρεχάλα",ενώ στο τέταρτο καρέ της ίδιας σελίδας ο Κύρος αποκαλεί το παιχνίδι "Η μεγάλη τρεχάλα". Στο τρίτο καρέ της σελίδας 116,το κουτί γράφει "Σούπερ τρεχάλα",ενώ στο πρώτο καρέ της σελίδας 117,διαβάζουμε στο μπαλονάκι για την "Μεγάλη τρεχάλα". Τελικά πώς λέγεται το βιντεοπαιχνίδι? confuse.gif


 

 

:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 λεπτά πριν, Indian είπε:

Είχε επαναλαμβανόμενα μοτίβα

Από ένα σημείο και μετά με κούρασε κάπως αυτή η επαναλαμβανόμενη ροή της ιστορίας

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρκετά καλές οι 2 πρώτες ιστορίες, αρκετά μέτριες οι 2 επόμενες και συμπαθητική η τελευταία. Συμπαθητικό τευχάκι 

 

(2ο σερί τεύχος με κραυγαλέο λάθος- ομιλών;;;; Ρομπότ;;; ΕΛΕΟΣ, είναι το ρομπότ όχι ο ρομπότ)

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι συντάκτες του ΜΜ της Καθημερινής αγνοούν πλήρως τους κανόνες της ελληνικής γραμματικής. Κάθε τεύχος έχει από 1 μέχρι 10 γραμματικά (ή συντακτικά) λάθη.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από καιρό επιστρέφω στις κριτικές του ΜΜ :D Τις επόμενες μέρες θα μιλήσω και σε άλλα τόπικ. Είχε μεγαλώσει πολύ η στοίβα με τα αδιάβαστα και ειδικά των ΜΜ και έπρεπε να μειωθεί ;) 

 

Κριτική Μίκυ Μάους #196

 

tn_MIKYMAOUSE_0196.jpg 

 

Εξώφυλλο

Όμορφο εξώφυλλο ενός από τα νέα φρέσκα Ιταλικά ταλέντα, του Stefano Zanchi. Ωραίο σχέδιο και χρωματισμός. Ίσως το καλύτερο που έχουμε δει για το Μίκυ Μάους το 2018 (μαζί με αυτό του Φαντομία στο #193).

 

1. Τα Μυστήρια της Πομπηίας: Ωραία ιστορία που είναι μέρος της σειράς Η Ιστορία της Τέχνης. ΟΙ ιστορίες αυτής της σειράς από όσο θυμάμαι έχουν καλό σχέδιο και όμορφο χρωματισμό. Εδώ μου άρεσαν και τα 2 αυτά πολύ. Βέβαια, το αρνητικό της ιστορίας ήταν το σενάριο συγκριτικά με τα υπόλοιπα αλλά και το ότι ήταν μικρή. Στο τέλος έλεγα ότι ήθελα να διαβάσω και άλλο. Μου άρεσε όμως πως συνέδεσε το τέλος και έβαλε την πρόγονο ενός μιας γνωστή μας μάγισσας. Και ας μην ήταν τόσο απαραίτητο αυτό. Τέλος να πω υπήρχαν κάποια πολύ όμορφα καρέ και σκιάσεις και τα σχετικά λοιπά ήταν ότι πρέπει. Ο Zanchi μας προσφέρει κάτι καλό και είναι νέος και μπορεί να εξελιχθεί σε έναν φοβερό δημιουργό στο μέλλον. Θα βάλω 8.2/10 :) 


2. Στην Ηρωική Διάσταση: Περίεργο σχέδιο και κάπως κλασσικό σε κάποιες φάσεις. Ειδικά το σχέδιο του Μαύρου Πητ. Γενικά μου άρεσε που εμφανίστηκε και ένας καθηγητής που δεν βλέπουμε συχνά. Το σενάριο ήταν καλό και ήταν απολαυστικό να βλέπεις τον Πητ να αποτυγχάνει κάνοντας το σωστό χωρίς να το θέλει. Θέλω να βάλω κάτι παραπάνω από 7 οπότε 7.2/10


3. Ζητείται Σωσίας: Όχι άσχημη ιστορία με σχέδιο καλό αλλά γενικά δεν τρελάθηκα... Ο Σκρουτζ φαίνεται ότι νοιάζεται για τις Ντόρις και τα δολλάρια του επινοείται... Θα βάλω 6,5/10


4. Το Σαράκι της Αμφιβολίας: Προσπαθεί να φανεί αστεία, κάπου το καταφέρνει και κάπου όχι... Σχέδιο του Φατσίνι που έχουμε συνηθίσει... 6/10


5. Η Ψυχολογία των Βιντεοπαιχνιδιών: Η συγκεκριμένη μου άρεσε αρκετά και δεν το περίμενα. Το σχέδιο έχει τα θεματάκια του αλλά γενικά η όλη φάση μου θύμισε το Quack Attack του PS2 και ξύπνησε κάποια νοσταλγία. Μου άρεσε και η ιδέα του Ντόναλντ να αξιοποιήσει τη ζωή του και την τρεχάλα που έχει ρίξει για να φτιάξει ένα βιντεοπαιχνίδι. Ένα ωραίο 7,5/10 από μένα :) 

 

Ένα καλό τευχάκι γενικά.

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.