Μετάβαση στο περιεχόμενο

KYOU KARA ORE WA!! [HIROYUKI NISHIMORI]


Kamikaze

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  32709
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  35
  • Reputation:   219
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2235 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

kyou-kara-ore-wa-618506.jpg

 

Ακόμη ένα σχετικά άγνωστο manga. Το Kyou Kara Ore Wa!! ή στα αγγλικά Today, It's My Turn! έχει 38 τόμους και αριθμεί 366 κεφάλαια. Άρχισε το 1988 και τέλειωσε τον Οκτώβριο του 1997.

 

Είδος: Κωμωδία, Σχολείο, Shounen

 

Υπόθεση: Η οικογένεια του Takashi μετακομίζει σε νέα γειτονιά, για αυτό αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να ξεκινήσει νέα ζωή ως ταραχοποιός. Αφού συναντά τον άλλο νέο μαθητή Itou, καταλαβαίνει πως δεν ήταν ο μόνος με αυτή την ιδέα. Μπελάδες τους χτυπούν την πόρτα και εντός και εκτός σχολείου καθώς δυο καινούριοι να ξεχωρίζουν τόσο από την πρώτη μέρα είναι ανήκουστο και έτσι ξεκινά η ιστορία τους.

 

Κύριοι Χαρακτήρες:

156533l.jpg

Takashi Mitsuhashi: Ένας από τους πρωταγωνιστές. Βάφει τα μαλλιά του ξανθά, παρατά τη βαρετή του ζωή του φυσιολογικού ανθρώπου για να γίνει ταραχοποιός. Θα έκανε τα πάντα για το χρήμα, εκνευρίζεται και ζηλεύει όποιον τα πάει καλύτερα από αυτόν σε κάτι, προτιμά να πέσεις και εσύ όταν δε μπορεί να ανέβει αυτός και από την αρχή σου δείχνει πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει. Όλα αυτά με έναν κωμικό τρόπο που σε κάνει να λύνεσαι στο γέλιο.

 

198675.jpg

Shinji Itou: Ο άλλος πρωταγωνιστής. Κάνει τα μαλλιά του καρφάκια και παρατά τη ζωή του φυσιολογικού ανθρώπου για να γίνει ταραχοποιός. Είναι ευαίσθητος χαρακτήρας, αγαθός, όχι όμως χαζός, και θέλει να γίνει ο ήρωας όλων. Γίνεται γνωστός για αυτόν του τον χαρακτήρα και το συμπαθούν όλοι.

 

210419.jpg

Katsutoshi Imai: Βασικό στοιχείο του είναι η τρομερή δύναμή του, η έλειψη εξυπνάδας και η αποτυχία του στις γυναίκες, αν και φαντάζει όμορφος με την πρώτη ματιά. Θεωρεί το Mitsuhashi σαν το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του και στην πορεία της ιστορίας δε διστάζει να το γελοιοποιεί όσο μπορεί ακόμα και αν αυτό φέρνει δυσάρεστα αποτελέσματα στο τέλος. Μπορεί να είναι αφελής και χαζός όμως είναι ειλικρινης και θα κάνει πάντα το σωστό και για αυτό κερδίζει πάντα το σεβασμό των άλλων.

 

Ct1jThNVYAQvvvP.jpg

Riko Akasaka: Μικρόσωμη και γλυκιά, γνωρίζει όμως Akido και μπορεί να αναλάβει αρκετούς ταραχοποιούς που θα την περάσουν ως εύκολο στόχο. Κανονικά πήγαινε σε άλλο λύκειο, άλλαξε όμως και πήγε στου Mitsuhashi για να του ανταποδώσει την χάρη που της έκανε. Ενώ ήταν διάσημη στο πρώτο της σχολείο στο τωρινό όλοι την θεωρούν περίεργη που κάνει παρέα με ένα άτομο σαν το Mitsuhashi.

 

156165.jpg

Makoto Nakano: Από το Ibaraki o Nakano αναγκάζεται να μετακομίσει στην Chiba γιατί έδειρε το γιο ενός μαφιόζου. Δε γνωρίζει εκεί το Mitsuhashi και τον Itou καθώς τους είχε γνωρίσει και είχε παλέψει μαζί τους σε μια σχολική εκδρομή που είχαν συναντηθεί παλιότερα. Όταν μετακομίζει στην Chiba πηγαίνει στο σχολείο του Imai ενώ ψάχνει τρόπους να συναντήσει ξανά το Mitsuhashi και τον Itou μιας και βρίσκονται στην ίδια πόλη και όποτε τους βρίσκει τους προκαλεί σε μάχη. Κοντός σε ύψος που τον κάνει να φαίνεται αδύναμος, δεν είναι όμως. Είναι απόμακρος και η επιθετική του συμπεριφορά τον κάνει πιο πολύ όμως αποκαλύπτεται στην πορεία πως το μόνο που θέλει είναι παρέα.

 

166491.jpg

 

Yasuo Tanigawa: Πιστός φίλος και κολλητός του Imai. Το βοηθά στα σχέδιά του κατά του Mitsuhashi. Λόγω του μικρού του αναστήματος θα γινόταν εύκολος στόχος αν δεν έκανε παρέα με τον τεράστιο και γνωστό σε θέμα δύναμης Imai. Μοιάζει με μαϊμού και ο Mitsuhashi τον κοροϊδεύει για αυτό.

 

kyou-kara-ore-wa-1310532.jpg

 

Kyouko Hayakawa: Η κοπέλα του Itou. Συνήθιζε να είναι ταραχοποιός όμως από τότε που τα έφτιαξε με τον Itou σταμάτησε. Πλέον έχει γίνει ήρεμη από την επιθετική προσωπικότητα που είχε δείξει και θέλει και ο Itou να μη μπλέκεται σε άσκοπες μάχες και τσακωμούς.

 

Το σχέδιο είναι πολύ απλοϊκό όπως βλέπετε στις εικόνες των χαρακτήρων. Δεν αλλάζει καθόλου στην πορεία και το πολύ πολύ σε καμιά διπλή σελίδα να βάλει παραπάνω λεπτομέρεια. Το μόνο αρνητικό.

 

Η υπόθεση δεν εντυπωσιάζει, ξέρω. Και εγώ το άρχισα επειδή μου αρέσουν anime/manga με ταραχοποιούς και είχα δει και το anime και αφού μου άρεσε λέω "Πλάκα είχε" και μετά από 2 χρόνια αποφάσισα να διαβάσω το manga. Καμία απολύτως σχέση. Αν νομίζετε πως είναι ένα manga με εφήβους από διαφορετικά σχολεία να δέρνονται όλη την ώρα για διάφορους λόγους κάνετε λάθος. Φυσικά και θα έχει και αυτό το στοιχείο και πολύ μάλιστα, άλλωστε manga με ταραχοποιούς είναι αλλά το θέμα είναι πως έχει και άλλα θέματα. Εκτός από άπειρο γέλιο και λίγο συναίσθημα έχει πάρα πολλά νοήματα που εστιάζουν στη ζωή ενός έφηβου. Μπορεί οι πρωταγωνιστές να είναι ταραχοποιοί κτλ αλλά ο συγγραφέας κάνει κάθε άτομο με ένα διαφορετικό χαρακτήρα ακόμα και αν παίξει για 5-6 κεφάλαια. Το συγκεκριμένο manga αναδεικνύει προβλήματα που έχουν πολλοί έφηβοι και πιστεύω πως τα έχει καλύψει όλα. Από έρωτες ατόμων διαφορετικής "τάξης" δημοσιότητας λόγω ομορφιάς σε τραμπουκισμούς ή πρόβλημα ένταξης λόγω παχυσαρκείας καθώς και από προδοσίες φίλων σε ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Το manga αυτό τα έχει όλα αυτά! Ένα από τα αγαπημένα μου. Έχει ένα anime 10 50λεπτων επεισοδίων που δείχνει λίγα κομμάτια της πλοκής.

 

Μπορεί να το διαβάσει κανείς από εδώ.

 

[mal type=manga id=6812]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.