Μετάβαση στο περιεχόμενο

SHOUNAN JUNAI GUMI [TOHRU FUJISAWA]


Kamikaze

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  32709
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  35
  • Reputation:   219
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

24974l.jpg

 

Ένα σχετικά άγνωστο manga, τόσο καλό όμως. Το Shounan Junai Gumi ή στα αγγλικά Shonan Pure Love Gang αριθμεί 31 τόμους και 267 κεφάλαια. Κυκλοφορούσε από το Σεπτέμβριο του 1990 έως το Σεπτέμβριο του 1996 και έχει βγάλει και ένα prequel 10 κεφαλαίων το Bad Company. Ένας εκ των δυο πρωταγωνιστών είναι ο Eikichi Onizuka που έγινε γνωστός με το anime και manga Great Teacher Onizuka. Εδώ όμως δεν το βλέπουμε ως τον καλύτερο δάσκαλο που μπορεί να έχει μαθητής αλλά ως έναν από το δίδυμο των ισχυρότερων μηχανόβιων στην παραλία του Shonan. Στα αγγλικά κυκλοφόρησε με το όνομα GTO The Early Years μιας και κυκλοφόρησε αφού η σειρά manga και anime Great Teacher Onizuka είχε γίνει επιτυχία έτσι ώστε να τραβήξει πιο εύκολα και γρήγορα κόσμο.

 

Είδος: Δράση, Κωμωδία, Δράμα, Ρομαντισμός, Σχολείο, Shounen

 

Υπόθεση: Ο  Ekichi Onizuka και ο Ryuji Danma είναι το περίφημο δίδυμο μηχανόβιων, Oni Baku. Όταν δεν θα τους βλέπεις να μπλέκουν σε καυγάδες θα τους βρεις να την πέφτουν σε κορίτσια με κάπως αποτυχημένο τρόπο προσπαθώντας να προχωρήσουν την ερωτική τους ζωή. Η σειρά στη συνέχεια γίνεται περισσότερο σοβαρή καθώς μπαίνει ο ρεαλισμός χωρίς όμως η κωμωδία να υποχωρεί.

 

Κύριοι Χαρακτήρες:

 

tumblr_oyrf8qEiI91rkkj7to1_500.png

 

Eikichi Onizuka: Παιδί χωρισμένων γονιών ο Eikichi αρχίζει το λύκειο και γίνεται αρκετά γνωστός αφού με τον κολλητό του Ryuji τα βάζουν με αυτούς της τρίτης λυκείου και στο πρώτο τετράμηνο καταφέρνουν και παίρνουν τον έλεγχο του σχολείου. Στο δεύτερο τετράμηνο αλλάζουν σχολείο για να αλλάξουν και ζωή και κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία. Στην αρχή οδηγεί μια Kawasaki Zephyr 1100.

 

tumblr_oy6nlocSVV1rkkj7to1_1280.png

 

Ryuji Danma: Προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια. Μαζί με τον Eikichi παίρνουν τον έλεγχο του λυκείου Kyokuto όμως αλλάζουν σχολείο για μια νέα ζωή. Είναι πιο επιτυχημένος από τον Eikichi στις σχέσεις αλλά το ίδιο αποτυχία στο καμάκι. Οδηγεί μια Honda CBX-400F.

 

tumblr_oyb29aGZp51rkkj7to1_1280.png

 

Toshiyuki Saejima(ο μεσαίος με το καφέ): Γνωστός ως Kamakura Mad Dog μαζί με τον Jun Kamata είναι δίδυμο αρκετά γνωστό για τη βιαιότητά τους προς τους αντιπάλους τους. Οι κοπέλες φοβούνται το πρόσωπό του και συχνά τον παρομοιάζουν με μέλος της Yakuza(ιαπωνικής μαφίας). Εκνευρίζεται εύκολα και ό,τι κάνει το κάνει για το συμφέρον του, ωστόσο εκτιμά τους φίλους του και είναι εκεί σε περιπτώσεις ανάγκης. Δεν φοβάται να τα βάλει με άτομα που ξέρει πως είναι δυνατότεροί του. Στην αρχή είναι εχθρός των Oni Baku πολύ γρήγορα όμως γίνεται φίλος τους. Οδηγεί μια Kawasaki.

 

tumblr_oyr1wtQIUO1rkkj7to1_500.png

 

Jun Kamata: Είναι το άλλο "κομμάτι" του διδύμου Kamakura Mad Dogs με τον Toshiyuki Saejima. Εχθρός των Oni Baku που πολύ γρήγορα γίνεται φίλος τους. Η συμπεριφορά του αλλάζει από τον αλλαζόνα γεμάτο υπερηφάνια και γίνεται πιο ήσυχο άτομο που βάζει περισσότερο το μυαλό του να λειτουργεί. Ασχολείται με τη μουσική και ξέρει να παίζει κιθάρα. Στην αρχή οδηγούσε ένα scooter στη συνέχεια όμως μια Honda Steed.

 

tumblr_oyvga4GnMD1rkkj7to1_540.png

 

Shinomi Fujisaki: Μέλος της συμμορίας μηχανόβιων Hiratsuka Idaten. Είναι ερωτευμένη με τον Eikichi χωρίς όμως αυτός να της δίνει σημασία μιας και την σαν θεωρεί αδερφή του. Αλλάζει σχολείο, το χρώμα των μαλλιών της σε ξανθό και τη συμπεριφορά της για να μοιάσει στον Eikichi και έτσι γίνεται γνωστή και για την ομορφιά της αλλά και για τη δύναμή της. Στην αρχή οδηγούσε ένα scooter στη συνέχεια όμως μοτοσυκλέτα.

 

tumblr_oycedv751Y1rkkj7to1_500.png

 

Katsuyuki Tsumoto: Ο μεγαλύτερος οπαδός του Eikichi. Τον προκάλεσε σε μάχη τρεις φορές στο παρελθόν και έφαγε και τις τρεις ξύλο. Κατάλαβε πως ο Eikichi είναι δυνατότερός του και αποφάσισε να τον ακολουθεί πιστά. Πάει στο σχολείο που ο Eikichi και ο Ryuji πάνε χωρίς να το ξέρει και έτσι μπαίνει και στην παρέα τους. Οδηγεί μια Kawasaki Zephyr 400.

 

tumblr_oyb29aGZp51rkkj7to1_1280.png

 

Makoto Hashiri (με την κόκκινη πίσω): Γίνεται φίλος των Oni Baku με το που μαθαίνει πως ήρθαν στο σχολείο. Χρησιμοποιεί αρκετές φορές την φήμη τους για να δειχτεί όμως έχει εμφανιστεί σε μάχες όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και ας είναι αδύναμος και το ξέρει. Στην αρχή οδηγούσε ένα Yamaha Jog, ύστερα μια κλεμμένη Kawasaki Zephyr 400 ενώ αργότερα μια Kawasaki ZRX 400.

 

Το σχέδιο στην αρχή είναι "φτωχό" όμως στην πορεία γίνεται αρκετά καλό. Λογικό κιόλας μιας και στην αρχή η σειρά ήταν περισσότερο κωμωδία και όχι τόσο σοβαρή.

 

tumblr_p0ypf5WLV41rkkj7to1_1280.jpgtumblr_p0l3ibjzBt1rkkj7to1_1280.jpgshounan-junai-gumi-1237757.jpgb6b4bac777104a819d5945713a67e174.jpg

 

Το λέει και το όνομά μου πως είμαι οπαδός της υποκουλτούρας των καμικάζι. Αυτών που σάρωσαν τα 80s και όχι μόνο με τις μηχανές τους. Ε λοιπόν αυτό το manga είναι για εμένα και για όποιον μου μοιάζει σε αυτό αλλά και όχι μόνο. Η ζωή εφήβων καμικάζι-μηχανόβιων που γνωρίζουν τον έρωτα, το γέλιο της παρέας και καθημερινές προκλήσεις που είτε θα λυθούν με τη βία είτε όχι. Στα αγαπημένα μου manga και comics και ειδικά αν έχεις δει το Great Teacher Onizuka πρέπει να το διαβάσεις. Έχει βγει και σε anime με 5 50λεπτα επεισόδια και σε 5(+1 του Bad Company) ταινίες που δείχνουν όμως πολύ μικρό ποσοστό της πλοκής.

 

Μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ, ωστόσο δεν υπάρχουν όλα τα κεφάλαια στο διαδίκτυο στα αγγλικά. Ανεβαίνουν σταδιακά όμως. Το prequel των 10 chapters, το Bad Company είναι το πως γνωρίστηκαν ο Eikichi με τον Ryuji, η αρχή της φήμης τους και το πως γνώρισαν το πρότυπό τους τον Kyosuke Masaki. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

 

[mal type=manga id=445]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.